De 7 Beste Autostoelen Voor 2-Jarigen van 2024
autostoel 2 jaar featured image

De 7 Beste Autostoelen Voor 2-Jarigen van 2024

Een autostoel voor een kind van 2 jaar is niet zomaar een stoel; het is een essentieel hulpmiddel voor de veiligheid en het comfort van je kleintje tijdens autoritten. Ontworpen met oog voor precisie en kinderbescherming, bieden deze autostoelen gemoedsrust aan ouders en verzorgers, wetende dat hun kinderen goed beschermd zijn in elke verkeerssituatie. 

Met diverse modellen om uit te kiezen, bieden autostoelen voor 2-jarigen de juiste pasvorm en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je kleintje veilig en comfortabel reist, terwijl jij je kunt concentreren op de weg. Ontdek hoe deze autostoelen de reiservaring van gezinnen verbeteren en de veiligheid van jonge passagiers waarborgen.

Het beste autostoelen voor 2-jarigen overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Best algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste draaibare keuze Check Prijs
Beste opklapbare keuze Check Prijs
Beste half-draaibare autostoel 2 jaar Check Prijs
Beste keuze tot 18 kilo Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste autostoelen voor 2-jarigen onderzocht

Best Algemene Keuze

BabyAuto Autostoel 2 Jaar

4.7

Met deze draaibare autostoel van Baby Auto ben je verzekerd van jarenlang veilig rijplezier. De autostoel kan kinderen tussen 0 en 36 kilo vervoeren, dat is rond de 12 jaar oud. De stoel kan achterwaarts gebruikt worden totdat het kind ongeveer 13 kilo is. Hierbij moet de zachte vijfpunts veiligheidsgordel van de autostoel gebruikt worden. Die gordel wordt ook gebruikt voor kinderen tot 18 kilo, die dienen dan wel voorwaarts vervoerd te worden. Vervolgens kunnen kinderen tot ongeveer 12 jaar, bij het eruit halen van de verkleinkussens en het gebruik van de autogordel in plaats van de vijfpuntsgordel, de stoel ook blijven gebruiken. Deze autostoel is dus een duurzame keuze! 

De rugleuning heeft 4 standen en kan van zit- tot ligstand worden gebracht. De stoel is te installeren met isofix en toptether, maar ook met de autogordel. De autostoel voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnorm en is verkrijgbaar in 3 kleuren. 

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een autostoel die je nog jarenlang kunt gebruiken en in de diverse levensfases kunt aanpassen naar eigen wensen en behoeftes.

Voordelen:
 • Te gebruiken tot ongeveer 12 jaar oud
 • Rugleuning met 4 standen, van zit- tot ligstand
 • Installatie met isofix en Top Tether, maar autogordel kan ook
 • Voldoet aan ECE R44/04 veiligheidsnorm
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte veiligheidsnorm, i-Size
 • De stoel kan niet draaien in voorwaartse positie, alleen in achterwaartse
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Maxi-Cosi AxissFix Autostoel 2 Jaar

4.6

Wat deze autostoel onderscheidt van vele anderen is het feit dat de hoes van de stoel gehaald kan worden en in de wasmachine gewassen kan worden. Wel zo handig bij kleine ongelukjes en het morsen van eten en drinken. Hierdoor hou je de stoel optimaal schoon en hygiënisch. 

Deze draaibare autostoel van Maxi-Cosi kan 360° draaien en is voorzien van de hoogste veiligheidsnorm, i-Size. De stoel kan zowel achter- als voorwaarts gebruikt worden. Achterwaarts tot ongeveer 2 jaar, voorwaarts tot ongeveer 4 jaar. De hoofdsteun met schokopvang kan in 7 posities aangepast worden en er zijn verschillende ligposities. Het 5-punts integrale veiligheidsharnas kan met één hand versteld worden. De stoel is eenvoudig te installeren met isofix aansluiting en Top Tether. De indicatoren op de stoel geven aan of er voldoende bovenriemspanning is waardoor de stoel een optimaal veilige positie heeft. 

We raden deze autostoel aan als je deze graag in optimale hygiënische staat houdt en de hoes regelmatig wilt wassen.

Voordelen:
 • De hoes van de autostoel kan gewassen worden waardoor de stoel hygiënisch en schoon blijft
 • Voldoet aan de hoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts vervoerd worden
 • Hoofdsteun met schokopvang en aan te passen in 7 verschillende posities
 • 5-punts integraal veiligheidsharnas welke met één hand versteld kan worden
Nadelen:
 • De ligstand van de autostoel stel niet veel voor
 • De gordelbandjes kunnen wat stug zijn bij het maken van aanpassingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Draaibare Keuze

Born Lucky Autostoel 2 Jaar

4.7

De draaibare autostoel van Born Lucky is een stoel die je vanaf het tweede jaar totdat je kind ongeveer 12 jaar is, kunt gebruiken. Het stoeltje is te gebruiken voor kinderen tussen de 0 en 36 kg. Door de uitneembare zitverkleiner en hoofdbeschermer kunnen ook de allerkleinste kindje comfortabel in dit stoeltje zitten. Bovendien is de stoel 360° draaibaar, dit maakt hem gemakkelijk in gebruik. 

Je kunt het autostoeltje zowel achterwaarts (tot 13 kg) als voorwaarts (vanaf 9 kg) gebruiken. De achterwaartse rijrichting is voor baby’s de veiligste rijrichting omdat daarbij het hoofd en de nek optimaal beschermd worden. Installeren van deze draaibare autostoel gaat eenvoudig met een isofix aansluiting en toptether autogordel. Door deze constructie is de kans op een verkeerde aansluiting van het stoeltje minimaal. De autostoel voldoet aan de ECE-R44 veiligheidsnorm.

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een veilige autostoel die jarenlang meegaat, die gemak biedt bij het in- en uitladen en waar je kind comfortabel in kan zitten.

Voordelen:
 • 360° draaibaar en daarmee optimaal gemak bij het in- en uitladen van het kind
 • Heeft meegroeisysteem waardoor kinderen tot 36 kg van het stoeltje gebruik kunnen maken
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • Eenvoudig installatie met isofix aansluiting en toptether autogordel
 • Voldoet aan ECE-R44 veiligheidsnorm
Nadelen:
 • Heeft geen duidelijke handleiding voor installatie
 • Voldoet niet aan aangescherpte norm, i-Size
Check Prijs op Bol.com
Beste Opklapbare Keuze

Hamilton by Yoop Autostoel 2 Jaar

4.6

De autostoel voor 2-jarigen van Hamilton by Yoop is de allereerste autostoel ter wereld die opgevouwen kan worden. De autostoel is bovendien licht van gewicht, eenvoudig binnen enkele seconden in- en uit te klappen en compact en ruimtebesparend op te ruimen. Een comfortabele stoel voor het kind en gebruiksvriendelijk voor ouders en verzorgers. 

Het stoeltje is uitermate geschikt voor lange en korte autoritten. De hoofdsteun en zijpanelen zijn naar wens te verstellen. De stoel is geschikt voor kinderen tussen de 9 maanden en 12 jaar en is voorzien van side protection veiligheidstechnologie. Bij een eventuele botsing zorgt dit beschermingssysteem voor extra hoofd- en lichaamsveiligheid. De autostoel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, i-Size en is te installeren middels een isofix-aansluiting. Het kan in etappes gebruikt worden door kinderen van verschillende leeftijden. Kinderen tussen de 9 en 18 kilo zitten in de eerste groep; het volledige zitje inclusief rugleuning en hoofdbescherming. Kinderen tussen de 18 en 36 kilo vallen in groepen 2 en 3 en kunnen het autostoeltje terugbrengen naar zitverhoger. Als kers op de taart is de hoes van de stoel ook nog wasbaar!

We raden deze autostoel ten zeerste aan als je op zoek bent naar een veilige autostoel die je compact kunt opbergen en bovendien optimale veiligheid biedt voor je kind.

Voordelen:
 • Binnen enkele seconden op te vouwen en compact op te bergen
 • Met side protection veiligheidstechnologie voor extra hoofd- en lichaamsveiligheid
 • Voldoet aan hoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • Te gebruiken totdat kind 36 kilo is
 • Wasbare hoes voor optimale hygiëne
Nadelen:
 • Heeft geen ligfunctie
 • Kan niet in achterwaartse richting geplaatst worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Half-Draaibare Autostoel 2 Jaar

Maxi-Cosi Axiss Autostoel 2 Jaar

4.3

Deze draaibare autostoel van Maxi-Cosy maakt een draai van 90°. Meer heb je eigenlijk niet nodig om je kind naar je toe te laten draaien bij het in- en uitladen. Eenmaal geïnstalleerd is deze autostoel gemakkelijk in gebruik en zet je je kind eenvoudig vast in de stoel. Hiermee bespaar je jezelf veel belasting voor je rug en voorkom je overstrekking van de schouders bij het vastmaken van een niet-draaibare autostoel.  

De autostoel heeft 8 comfortabele ligstanden en kan van zit- naar slaapstand worden gezet. De verstelbare hoofdsteun en gordel kunnen gelijktijdig aangepast worden aan het groeiende kind. De autostoel biedt optimale veiligheid met een zijdelings beveiligingssysteem om het kind te beschermen bij een eventuele zijwaartse botsing. Ook is er een gordelspanner om het kind goed in te snoeren voor extra veiligheid. 

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een draaibare autostoel die 90° kan draaien waardoor je je kind eenvoudig in en uit de auto kunt halen.

Voordelen:
 • Draaibaar tot 90° voor optimaal gemak bij in- en uitladen
 • Eenvoudig in gebruik waardoor belasting van rug en schouders wordt voorkomen
 • 8 comfortabele ligstanden, kan van lig- naar slaapstand
 • Zijdelings beveiligingssysteem voor bescherming bij zijwaartse botsing
 • Gordelspanner voor extra veiligheid bij insnoeren
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte i-Size veiligheidsnorm
 • Kind kan niet achterwaarts vervoerd worden met deze stoel
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Tot 18 Kilo

Ding Dano Autostoel 2 Jaar

4.4

De autostoel van Ding Dano is geschikt voor kinderen tussen de 0 en 18 kilo (groep 0/1). Totdat het kindje ongeveer 9 kilo is, is de autostoel te gebruiken in achterwaartse richting. Daarna kan het in voorwaartse richting vervoerd worden in deze comfortabele stoel. 

Het kind zit heerlijk zacht in de zitting van deze stoel die is voorzien van zijsteunen bij het hoofdje voor extra comfort én bescherming bij een eventuele zijwaartse botsing. De hoes van de stoel is afneembaar en kan op de hand gewassen worden. Dat maakt het niet alleen een comfortabele en veilige stoel, maar ook een hygiënische keuze. De autostoel voor 2-jarigen voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnormen en heeft een 5-puntsgordel waar het kindje mee vastgemaakt kan worden in de stoel. 

Wij raden deze stevige autostoel aan als je op zoek bent naar een stoel voor een kind tot ongeveer 18 kilo (rond de 4 jaar) met een zachte zitting en 5-puntsgordel.

Voordelen:
 • Tot 9 kilo in achterwaartse richting te gebruiken
 • Zachte zitting voor extra comfort
 • Voorzien van zijsteunen voor extra bescherming bij zijwaartse botsing
 • Voldoet aan ECE R44/04 veiligheidsnorm
 • Comfortabele stoel met 5-puntsveiligheidsgordel
Nadelen:
 • Voldoet niet aan allerhoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • De autostoel groeit niet mee met het kind
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Cabino Autostoel 2 Jaar

4.5

Is je kind uit het allerkleinste stoeltje gegroeid en inmiddels ruim 1 jaar oud? Dan is deze autostoel van Cabino mogelijk zeer geschikt. De stoel is te gebruiken voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar oud. Met deze 1-2-3 autostoel ben je klaar totdat je kind groot genoeg is om zonder extra zitondersteuning vervoerd te worden. 

De autostoel kan moeiteloos gebruikt worden met behulp van de autogordel. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar en daarmee eenvoudig aan te passen aan de lengte van je kind. Naarmate het kind groter wordt, kan de stoel omgebouwd worden tot een zitverhoger voor jarenlang veiligheid en comfort. 

De autostoel voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnorm en heeft extra zijwaartse bescherming. De hoes van de stoel is afneembaar en kan in de wasmachine op 30 graden gewassen worden en daarmee goed schoon te houden. De zachte armleuningen zijn gemaakt van duurzaam HDPE-materiaal voor comfort en langdurige kwaliteit. 

We raden deze autostoel voor 2-jarigen aan als je op zoek bent naar een betaalbare, veilige autostoel voor een kindje dat ouder is dan 1 jaar, maar hier niet veel geld aan wilt uitgeven. De prijs-kwaliteitverhouding van deze autostoel is dik in orde.

Voordelen:
 • Geschikt voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar
 • Moeiteloos te gebruiken met behulp van de autogordel
 • In hoogte verstelbare hoofdsteun en daarmee aan te passen aan lengte van kind
 • Extra zijwaartse bescherming
 • Afneembare hoes kan op 30 graden gewassen worden
Nadelen:
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar
 • Voldoet niet aan de allerhoogste veiligheidsnorm, i-Size
Check Prijs op Bol.com

De beste autostoelen voor 2-jarigen vergeleken

Best Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Draaibare Keuze Beste Opklapbare Keuze Beste Half-Draaibare Autostoel 2 Jaar Beste Keuze Tot 18 Kilo Beste Goedkope Keuze
BabyAuto Autostoel 2 Jaar Maxi-Cosi AxissFix Autostoel 2 Jaar Born Lucky Autostoel 2 Jaar Hamilton by Yoop Autostoel 2 Jaar Maxi-Cosi Axiss autostoel 2 Jaar Ding Dano Autostoel 2 Jaar Cabino Autostoel 2 Jaar
Algemene score 4,7/5 4,6/5 4,7/5 4,6/5 4,3/5 4,4/5 4,5/5
Meegroeifunctie 4,9/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,2/5 4,8/5
Kan voor- en achteruit geplaatst 4,6/5 4,8/5 4,8/5 4,0/5 4,0/5 4,4/5 4,0/5
Voldoet aan veiligheidsnormen 4,5/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5
Comfort 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 4,7/5
Prijs €€ €€€ €€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoel voor een 2-jarige? 

Bij het kopen van een autostoel voor een kind van 2 jaar zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden om de veiligheid en het comfort van het kind te waarborgen:

 • Type autostoel: er zijn verschillende soorten autostoelen beschikbaar, waaronder baby-autostoelen, peuter-autostoelen en converteerbare autostoelen. Voor een kind van 2 jaar moet je naar een peuter-autostoel of een converteerbare autostoel kijken, afhankelijk van de groeipatronen van je kind.
 • Gewicht en lengte van het kind: controleer het gewicht en de lengte van je kind om ervoor te zorgen dat de autostoel geschikt is voor zijn/haar afmetingen. Autostoelen hebben vaak gewichts- en lengtegrenzen die aangeven welke stoel het meest geschikt is.
 • Bevestigingssysteem: zorg ervoor dat de autostoel goed past en stevig kan worden bevestigd in je voertuig. Lees de handleiding van de autostoel en de autogebruikershandleiding zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat je de autostoel correct installeert.
 • Veiligheidscertificering: controleer of de autostoel voldoet aan de veiligheidsnormen van jouw land of regio. Zoek naar keurmerken zoals ECE R44/04 in Europa of FMVSS 213 in de Verenigde Staten.
 • Achterwaarts gericht of voorwaarts gericht: voor kinderen van 2 jaar wordt meestal aanbevolen om een autostoel te gebruiken die achterwaarts is gericht, omdat dit de veiligheid verhoogt. Converteerbare autostoelen kunnen meestal zowel achterwaarts als voorwaarts gericht worden gebruikt.
 • Hoofdsteun en verstelbaarheid: kies een autostoel met een verstelbare hoofdsteun om te zorgen dat de autostoel met het kind meegroeit. Het is belangrijk dat het hoofd van het kind goed wordt ondersteund.
 • Comfort: overweeg het comfort van de autostoel, zoals vulling, bekleding en verstelbare posities. Een comfortabele autostoel kan het reizen aangenamer maken voor je kind.
 • Eenvoudige reiniging: autostoelen kunnen vies worden. Zoek naar een autostoel met afneembare en wasbare bekleding voor eenvoudige reiniging.
 • Geschiktheid voor lange ritten: als je vaak lange afstanden met je kind rijdt, overweeg dan een autostoel die speciaal is ontworpen voor comfort tijdens lange ritten.
 • Beoordelingen en tests: lees beoordelingen en zoek naar autostoelen die goed scoren in onafhankelijke veiligheidstests en recensies van andere ouders.

Onthoud dat de veiligheid van je kind voorop staat, dus neem de tijd om goed onderzoek te doen voordat je een autostoel koopt en volg de instructies voor installatie en gebruik nauwgezet op. Het is ook een goed idee om een autostoel persoonlijk uit te proberen in je auto voordat je tot aankoop overgaat om te zorgen dat deze goed past en correct kan worden geïnstalleerd.

Waarom een autostoel voor een 2-jarige kopen?

Het kopen en gebruiken van een autostoel voor een kind van 2 jaar is van cruciaal belang om de veiligheid van het kind te waarborgen tijdens het reizen met de auto. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het gebruik van een autostoel voor een 2-jarige belangrijk is:

 • Wettelijke verplichtingen: in veel landen en regio’s zijn autostoelen verplicht voor kinderen tot een bepaalde leeftijd, gewicht of lengte. Het niet naleven van deze wetten kan resulteren in boetes en straffen.
 • Veiligheid: autostoelen zijn ontworpen om de veiligheid van kinderen in auto’s te verbeteren. Ze bieden bescherming bij een botsing en verminderen het risico op letsel aanzienlijk.
 • Kinderen groeien snel: kinderen groeien snel in de eerste jaren van hun leven. Een autostoel is ontworpen om zich aan te passen aan de groei en het gewicht van het kind, en het biedt de juiste ondersteuning en beveiliging voor die specifieke leeftijdsgroep.
 • Correcte positionering: autostoelen helpen bij het handhaven van een juiste positie van het kind in de auto, wat belangrijk is om letsel te voorkomen bij plotselinge stops of ongevallen.
 • Rijveiligheid: een kind dat goed in een autostoel zit en correct is vastgemaakt, kan minder afleiding voor de bestuurder betekenen, wat de algehele rijveiligheid verbetert.
 • Langere reizen: als je van plan bent om langere ritten te maken, is het belangrijk dat je kind comfortabel en veilig in de auto zit. Autostoelen bieden ondersteuning en comfort voor kinderen, waardoor reizen aangenamer wordt.
 • Voorkomen van boetes: het niet gebruiken van een autostoel voor een kind van 2 jaar kan leiden tot boetes en juridische gevolgen als je betrapt wordt door de politie.
 • Ouderlijke gemoedsrust: het gebruik van een autostoel geeft ouders gemoedsrust omdat ze weten dat hun kind veilig is in de auto, zelfs tijdens onverwachte gebeurtenissen op de weg.

Al met al is het gebruik van een autostoel voor een 2-jarige essentieel om de veiligheid en het welzijn van je kind te waarborgen tijdens autoritten. Het is belangrijk om een autostoel te kiezen die geschikt is voor de leeftijd, het gewicht en de lengte van je kind en deze correct te installeren volgens de instructies van de fabrikant en de lokale wetgeving.

Verschillende soorten autostoelen voor 2-jarigen

Er bestaan verschillende soorten autostoelen voor kinderen van 2 jaar, en de keuze hangt vaak af van het gewicht en de lengte van het kind, de behoeften van het gezin en persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten autostoelen voor kinderen van 2 jaar:

 • Peuter-Autostoel (voorwaarts gericht): dit type autostoel is bedoeld voor kinderen die te groot zijn geworden voor baby-autostoelen. Ze zijn voorwaarts gericht en geschikt voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar, afhankelijk van het gewicht en de lengte van het kind. Ze hebben meestal een vijfpuntsgordel en bieden bescherming bij een botsing van voren.
 • Converteerbare Autostoel: converteerbare autostoelen zijn veelzijdig omdat ze zowel achterwaarts als voorwaarts gericht kunnen worden gebruikt. Voor kinderen van 2 jaar kunnen ze achterwaarts gericht worden geïnstalleerd voor extra veiligheid. Ze kunnen vervolgens naar voren worden gericht als het kind ouder en groter wordt. Ze kunnen worden gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar of langer, afhankelijk van het model.
 • All-in-One Autostoel: deze autostoelen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt als baby-autostoel, peuter-autostoel en zelfs als verhoger wanneer het kind ouder wordt. Ze groeien mee met het kind en kunnen worden gebruikt vanaf de geboorte tot de kindertijd.
 • Verhoger (met of zonder rugleuning): voor oudere kinderen van 2 jaar en ouder kunnen verhogers worden gebruikt om hen in de juiste positie te brengen zodat de autogordel correct past. Sommige verhogers hebben een afneembare rugleuning, terwijl andere een vaste rugleuning hebben.
 • Reissystemen: deze omvatten vaak een autostoel en een kinderwagen die samenwerken als een geheel systeem. Terwijl de autostoel op de autobasis kan worden bevestigd, kan het kind in de kinderwagen worden vervoerd. Dit kan handig zijn voor gezinnen die veel onderweg zijn.

Het is belangrijk om de specificaties en gewichts-/lengtebeperkingen van de autostoel zorgvuldig te controleren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor je kind. Daarnaast is het cruciaal om de autostoel volgens de instructies van de fabrikant en de lokale wetgeving te installeren en te gebruiken. Veiligheid staat altijd voorop bij het kiezen van een autostoel voor een kind van 2 jaar.

Conclusie

Een goede autostoel voor een kind van 2 jaar kenmerkt zich door optimale veiligheid en comfort voor het kind tijdens het vervoer. Hoge veiligheidsnormen, goede gordels en verstelbare hoofdsteunen bieden de gewenste extra veiligheid en comfort. Na een uitgebreide test zijn wij tot de conclusie gekomen dat de BabyAuto autostoel 2 jaar de beste algemene keuze is als het gaat om een autostoel voor een kind van 2 jaar. Wil je geen cent besparen op je keuze en een optimale, draaibare autostoel voor een kind van 2 jaar, dan raden we de Maxi-Cosi AxissFix autostoel 2 jaar aan. Vind je het fijn om de autostoel op te kunnen bergen als je deze niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat je uitsluitend je kleinkinderen er af en toe mee vervoert, dan raden we de Hamilton by Yoop autostoel 2 jaar aan. ‘s Werelds allereerste opvouwbare autostoel die bovendien licht in gewicht is. Heb je iets minder te besteden, maar wil je wel een goede stoel? De Cabino Autostoel 2 jaar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en biedt voor een zacht bedrag een prima autostoel. Genoeg te kiezen dus! 

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een autostoel voor een kind van 2 jaar?

Let op factoren zoals gewichtslimieten, lengtegrenzen, installatiegemak, veiligheidscertificeringen, comfort, verstelbaarheid en compatibiliteit met je auto.

Moet mijn 2-jarige achterwaarts of voorwaarts gericht worden vervoerd in de autostoel?

Voor optimale veiligheid wordt aanbevolen om kinderen zo lang mogelijk achterwaarts gericht te vervoeren, tot ze de gewichts- of lengtegrenzen van het autostoelmodel bereiken. Sommige peuter-autostoelen kunnen zowel achterwaarts als voorwaarts worden gebruikt.

Kan ik een autostoel voor een kind van 2 jaar gebruiken in een bakfiets?

Over het algemeen is het gebruik van een bakfiets zonder autostoel en met specifieke kinderzitjes die zijn ontworpen voor bakfietsen vaak de veiligere en praktischere keuze. Deze zitjes zijn specifiek ontworpen om veiligheid en stabiliteit te bieden voor kinderen tijdens het fietsen met een bakfiets.

Kan mijn kind een reiskussen dragen terwijl het in de autostoel zit?

Het is over het algemeen niet aanbevolen om je kind een reiskussen te laten dragen terwijl het in een autostoel zit, vooral niet als het gaat om baby’s, peuters of jonge kinderen. Autostoelen zijn ontworpen met specifieke veiligheidskenmerken, waaronder gordels en riemen, die zijn ontworpen om je kind veilig op zijn plaats te houden tijdens een autorit. Het toevoegen van extra kussens of accessoires die niet door de fabrikant zijn goedgekeurd, kan het functioneren van de autostoel belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen.

Kan ik mijn kind in een autostoel vervoeren als het koorts heeft?

Als je kind koorts heeft, is het in de meeste gevallen veilig om ze in een autostoel te vervoeren, zolang ze zich goed genoeg voelen om te reizen. Controleer de ernst van de koorts en zorg voor comfort. Houd de temperatuur in de gaten met een thermometer en maak regelmatig stops.

Zijn alle autostoelen voor een kind van 2 jaar compatibel met mijn auto?

Niet alle autostoelen zijn compatibel met alle auto’s. Zorg ervoor dat de autostoel die je kiest, correct kan worden geïnstalleerd in jouw specifieke auto. Sommige autostoelen hebben mogelijk specifieke adapters nodig.

Zijn er autostoelen voor kinderen van 2 jaar met een geïntegreerde telefoonhouder?

De primaire functie van autostoelen is de veiligheid en bescherming van kinderen tijdens het reizen, en fabrikanten concentreren zich doorgaans op het voldoen hieraan. Een telefoonhouder kan echter afzonderlijk worden aangeschaft en in de auto worden geïnstalleerd om een smartphone vast te houden tijdens het rijden.

Dokter Fit