De 7 Best Autostoelen Voor 3 Jaar van 2024
autostoel 3 jaar featured image

De 7 Best Autostoelen Voor 3 Jaar van 2024

Autostoelen voor kinderen van 3 jaar zijn de ruggengraat van veilig reizen met kleintjes. Deze speciaal ontworpen autostoelen combineren comfort en veiligheid om ouders gemoedsrust te bieden en kinderen een aangename reiservaring te geven. Met verstelbare harnassen en hoofdsteunen groeien ze mee met je kind terwijl ze de juiste pasvorm behouden. De autostoelen voldoen aan strikte veiligheidsnormen en bieden bescherming bij elke bocht en stop. Ontdek hoe deze autostoelen de sleutel zijn tot zorgeloze reizen, waardoor zowel ouders als kinderen met een glimlach op hun bestemming aankomen.

Beste autostoel 3 jaar overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Best algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste autostoel van 3,5 tot 12 jaar Check Prijs
Beste draaibare keuze Check Prijs
Beste opklapbare keuze Check Prijs
Beste autostoel verstelbaar tot stoelverhoger Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste autostoelen voor 3-jarigen onderzocht

Best Algemene Keuze

BabyAuto Autostoel 3 Jaar

4.7

Deze draaibare autostoel van BabyAuto garandeert jarenlang veilig rijplezier. De autostoel kan kinderen vanaf de geboorte tot 36 kilo vervoeren, dan zijn ze ongeveer 12 jaar oud. De autostoel kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden. De achterwaartse stand kan gebruikt worden totdat het kind ongeveer 13 kilo is, daarna dient uitsluitend de voorwaartse stand gebruikt te worden. De autostoel is voorzien van een zachte vijfpunts veiligheidsgordel die gebruikt wordt, totdat het kind ongeveer 18 kilo weegt. Vanaf dat moment kunnen kinderen tot ongeveer 12 jaar, bij het eruit halen van de verkleinkussens en het gebruik van de autogordel in plaats van de vijfpuntsgordel, de stoel blijven gebruiken. Dit maakt deze autostoel een verstandige en duurzame keuze! 

De rugleuning heeft 4 standen en kan van zit- tot ligstand worden gebracht waardoor het een kind makkelijk gemaakt wordt om in de stoel in slaap te vallen. De stoel kan geïnstalleerd worden met isofix en toptether, maar dit kan ook met de autogordel waardoor de stoel voor elke auto geschikt is. De autostoel voldoet aan de Europese ECE R44/04 veiligheidsnorm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er altijd één te vinden is die past in het interieur van jouw auto. 

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een goede autostoel die jarenlang gebruikt kan worden en in de diverse levensfases aangepast kan worden naar de wensen en behoeften van jou en je kind.

Voordelen:
 • Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar oud
 • Kan in ligstand gezet worden waardoor het kind in de stoel kan slapen
 • Installatie met isofix, toptether of autogordel en dus geschikt voor elke auto
 • Voldoet aan de Europese ECE R44/04 veiligheidsnorm
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte veiligheidsnorm, i-Size
 • De stoel is niet draaibaar in voorwaartse positie, alleen in achterwaartse
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Maxi-Cosi Titan Pro 2 i-Size Autostoel 3 Jaar

4.6

De Maxi Cosi Titan Pro is een eersteklas autostoeltje dat met jouw kind meegroeit van vijftien maanden tot twaalf jaar. De Titan Pro blinkt uit in veiligheid en comfort. Echter, het feit dat dit autostoeltje naar voren gericht is, kan een beperking zijn voor ouders die op zoek zijn naar een stoel met de mogelijkheid om achterwaarts te installeren voor extra veiligheid.

Met een veiligheidsclassificatie van vier sterren door StiWa/ADAC, biedt de Titan Pro een ongeëvenaarde bescherming, dankzij eigenschappen zoals de gepatenteerde AirProtect® veiligheidskussens en G-CELL-technologie die de krachten van een botsing opvangen en wegleiden van je kind. Daarnaast heeft de stoel een ISOFIX-installatie en top-tether, waardoor het moeiteloos in elke auto past.

Ook het comfort van jouw kind is gewaarborgd. De extra vulling in de schouderbanden en zitting voelen aan als een kussen, terwijl de ClimaFlow-panelen en ademende stoffen zorgen voor een optimale temperatuur. Bovendien, met de elf verschillende posities van de hoofdsteun, is de stoel gemakkelijk aan te passen aan de groei van je kind. Hoewel de Titan Pro een luxe keuze is, is het belangrijk om te vermelden dat de bredere rugleuning mogelijk niet geschikt is voor compactere auto's.

Voordelen:
 • Biedt maximale veiligheid tot 12 jaar
 • Gemakkelijk te installeren met ISOFIX
 • Eenvoudig in- en uitstappen door magnetische gordel
 • Groeit mee met je kind van peuter tot tiener
 • Biedt optimaal comfort door extra vulling en verstelbaarheid
 • Houdt je kind op de juiste temperatuur met ClimaFlow
Nadelen:
 • Alleen naar voren gericht, geen achterwaartse optie
 • Kan te groot zijn voor kleinere auto's
 • Hoger geprijsd dan andere autostoeltjes
Check Prijs op Bol.com
Beste Autostoel Van 3,5 tot 12 Jaar

Maxi Cosi Rodifix S i-Size Autostoel 3 Jaar

4.7

De Maxi Cosi Rodifix is jouw go-to autostoeltje dat de veiligheid van jouw kind in het vizier houdt tijdens iedere autorit. Dit autostoeltje is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strengste i-Size veiligheidsnormen en is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar. 

Wat de Maxi Cosi Rodifix het beste autostoeltje voor kinderen tussen de 3,5 tot 12 jaar maakt, zijn veiligheid en aanpasbaarheid. De Rodifix is voorzien van extra hoge zijkanten, Maxi-Cosi AirProtect®-veiligheidskussens, en G-CELL-bescherming om je kind te beschermen bij zijdelingse botsingen. Maar ondanks deze robuuste veiligheidsfeatures, is het stoeltje niet de lichtste op de markt, iets om rekening mee te houden als je regelmatig van auto wisselt. 

Een onderscheidend kenmerk van de Maxi Cosi Rodifix is dat het meegroeit met je kind, zowel in hoogte als breedte, dankzij het verstelbare ontwerp. En met de eenvoudige ISOFIX-installatie, is het vastmaken van je kind een fluitje van een cent. Maar let op, het ontbreken van armleuningen kan voor sommige kinderen minder comfortabel zijn. Tot slot draagt de Rodifix bij aan een groener milieu met 100% gerecyclede stoffen.

Voordelen:
 • Biedt hoogste i-Size-veiligheidsstandaard
 • G-CELL-bescherming bij zijdelingse botsingen
 • Verstelbaar in hoogte en breedte
 • Eenvoudige ISOFIX-installatie
 • Gemaakt van 100% gerecyclede stoffen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor kinderen onder 3,5 jaar
 • Hoofdsteun verstelling vereist handmatige actie
Check Prijs op Bol.com
Beste Draaibare Keuze

Born Lucky Autostoel 3 Jaar

4.6

Deze draaibare autostoel van Born Lucky kan vanaf de geboorte, totdat het kind ongeveer 12 jaar is, gebruikt worden. Het stoeltje is geschikt voor kinderen tussen de 0 en 36 kg. Door de uitneembare zitverkleiner en hoofdbeschermer kan de stoel aangepast worden voor zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen. Deze autostoel is 360° draaibaar waardoor deze gemakkelijk is in gebruik en voorkomt dat je je rug zwaar belast. 

Het autostoeltje is zowel achterwaarts (tot 13 kg) als voorwaarts (vanaf 9 kg) te gebruiken. Het wordt aangeraden om baby’s in de achterwaartse richting te vervoeren omdat dit de veiligste richting voor baby’s is, waarbij het hoofd en de nek optimaal beschermd worden. Deze draaibare autostoel kan eenvoudig geïnstalleerd worden met een isofix aansluiting en toptether autogordel. Doordat het stoeltje met deze constructie wordt geïnstalleerd, is de kans minimaal dat het stoeltje verkeerd wordt aangesloten. Ook voldoet deze autostoel aan de geldende Europese ECE-R44 veiligheidsnorm.

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een veilige autostoel die jarenlang meegaat, die gemak biedt bij het in- en uitladen doordat de stoel 360 graden kan draaien en waar je kind bovendien comfortabel in kan zitten.

Voordelen:
 • 360° draaibaar en daarmee beperkte rugbelasting bij het in- en uitladen van het kind
 • Heeft meegroeisysteem waardoor kinderen tot ongeveer 12 jaar van het stoeltje gebruik kunnen maken
 • Kan zowel in voorwaartse als achterwaartse richting gebruikt worden
 • Eenvoudig te installeren met isofix aansluiting en toptether autogordel
 • Voldoet aan Europese ECE-R44 veiligheidsnorm
Nadelen:
 • Heeft geen duidelijke handleiding voor de installatie ervan
 • Voldoet niet aan aangescherpte veiligheidsnorm, i-Size
Check Prijs op Bol.com
Beste Opklapbare Keuze

Hamilton by Yoop Autostoel 3 Jaar

4.3

De autostoel voor 3-jarigen van Hamilton by Yoop is uniek, omdat het de allereerste autostoel ter wereld is die opgevouwen kan worden. De autostoel is licht in gewicht, probleemloos binnen enkele seconden in- en uit te klappen en compact en ruimtebesparend op te ruimen. De stoel zorgt ervoor dat het kind er comfortabel in zit en tegelijkertijd is het een gebruiksvriendelijk exemplaar voor ouders en verzorgers. 

Deze opklapbare autostoel is uitermate geschikt voor zowel lange als korte autoritten. De hoofdsteun en zijpanelen zijn naar wens te verstellen. De stoel is geschikt voor kinderen tussen de 9 maanden en 12 jaar en is voorzien van side protection veiligheidstechnologie wat zorgt voor extra bescherming van hoofd en lichaam bij een eventuele aanrijding van de zijkant. De autostoel voldoet aan de allerhoogste veiligheidsnormen van dit moment, i-Size en is te installeren middels een isofix-aansluiting. 

Deze autostoel kan in etappes gebruikt worden door kinderen van verschillende leeftijden en wordt een groep 1/2/3 autostoel genoemd. Kinderen tussen de 9 en 18 kilo zitten in groep 1; het volledige zitje inclusief rugleuning en hoofdbescherming. Kinderen tussen de 18 en 36 kilo vallen in groepen 2 en 3 en kunnen het autostoeltje desgewenst terugbrengen naar zitverhoger. Als extra pluspunt kan de hoes van de stoel gewassen worden zodat de stoel lekker schoon en fris blijft!

We raden deze autostoel ten zeerste aan als je op zoek bent naar een veilige autostoel die je compact kunt opbergen en bovendien optimale veiligheid biedt voor je kind.

Voordelen:
 • Eenvoudig op te vouwen en compact op te bergen
 • Side protection veiligheidstechnologie voor extra veiligheid voor hoofd en lichaam
 • Voldoet aan hoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • Te gebruiken vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar (36 kilo)
 • Wasbare hoes voor een schone, frisse autostoel
Nadelen:
 • Deze opklapbare autostoel heeft geen ligfunctie
 • De stoel kan uitsluitend in voorwaartse richting geplaatst worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Autostoel Verstelbaar Tot Stoelverhoger

Titanium Baby Vidar ISOFIX Autostoel

4.4

De Titanium Baby Vidar Isofix autostoel is ontworpen om jouw kind veilig en comfortabel mee te nemen in de auto. Geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar of met een gewicht van 15-36 kg, biedt deze autostoel optimale veelzijdigheid door zowel als autostoeltje en als boosterzitje te functioneren. Met de ISOFIX aansluitingen zet je het stoeltje stevig vast en dankzij de 3-punts autogordel zit je kind veilig op zijn plek.

Deze autostoel combineert veiligheid met comfort en flexibiliteit. De autostoel is gemakkelijk om te toveren tot boosterzitje, waardoor deze met je kind meegroeit. Echter, de autostoel is uitsluitend geschikt voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten, wat een beperking kan vormen voor jongere kinderen.

De Titanium Baby Vidar Isofix autostoel onderscheidt zich met zijn verstelbare hoofdsteun, waardoor je kind altijd in de juiste positie zit, of het nu slaapt of geniet van de rit. Daarnaast is de hoes afneembaar en wasbaar op 30 graden, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Aan de andere kant, de zitbreedte aan de binnenkant varieert tussen 28 en 30 cm, wat krap kan zijn voor grotere of oudere kinderen.

Voordelen:
 • Geschikt voor kinderen 3-12 jaar
 • ISOFIX beveiliging voor stabiliteit
 • Afneembare rugleuning maakt stoelverhoger
 • Geschikt voor voor- en achterbank
 • Afneembare, wasbare hoes
Nadelen:
 • Past niet in alle auto's
 • Beperkte zitbreedte
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Cabino Autostoel 3 Jaar

4.5

Deze groep 1/2/3 stoel van Cabino is zeer geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud en is te gebruiken totdat het kind ongeveer 12 jaar oud is. Deze autostoel zorgt ervoor dat je kind veilig vervoerd wordt totdat het groot genoeg is om zonder extra zitondersteuning in de auto te mogen zitten. 

De autostoel kan moeiteloos gebruikt worden met behulp van de autogordel. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar en daarmee eenvoudig aan te passen aan de lengte van je kind. Naarmate het kind groter wordt, kan de stoel omgebouwd worden tot een zitverhoger voor jarenlang veiligheid en comfort. 

De autostoel voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnorm en biedt extra zijwaartse bescherming. De hoes van de stoel is afneembaar en kan in de wasmachine gewassen worden, wat zorgt voor een frisse, schone stoel waar het kind graag in zit. De zachte armleuningen van de stoel zijn gemaakt van duurzaam HDPE-materiaal voor comfort en langdurige kwaliteit. 

We raden deze autostoel voor 3-jarigen aan als je op zoek bent naar een betaalbare, veilige autostoel, maar voor deze autostoel niet veel geld wilt uitgeven. Met de prijs-kwaliteitverhouding van deze autostoel is niks mis!

Voordelen:
 • Geschikt voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar
 • Eenvoudig te installeren met behulp van de autogordel
 • In hoogte verstelbare hoofdsteun en daarmee aan te passen aan lengte van kind
 • Extra zijwaartse bescherming voor optimale veiligheid
 • Afneembare stoelhoes kan op 30 graden gewassen worden voor een schone, frisse stoel
Nadelen:
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar
 • Voldoet niet aan de allerhoogste veiligheidsnorm, i-Size
Check Prijs op Bol.com

De beste autostoel 3 jaar vergeleken

Best Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Autostoel Van 3,5 tot 12 Jaar Beste Draaibare Keuze Beste Opklapbare Keuze Beste Autostoel Verstelbaar Tot Stoelverhoger Cabino Autostoel 3 Jaar
BabyAuto Autostoel 3 Jaar Maxi-Cosi Titan Pro 2 i-Size Autostoel 3 Jaar Maxi Cosi Rodifix S i-Size Autostoel 3 Jaar Born Lucky Autostoel 3 Jaar Hamilton by Yoop Autostoel 3 Jaar Titanium Baby Vidar ISOFIX Autostoel Cabino Autostoel 3 Jaar
Algemene score 4,7/5 4,6/5 4,7/5 4,6/5 4,3/5 4,4/5 4,5/5
Meegroeifunctie 4,9/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,2/5 4,8/5
Voor- en achteruit plaatsen 4,6/5 4,8/5 4,8/5 4,0/5 4,0/5 4,4/5 4,0/5
Veiligheidsnormen 4,5/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5
Comfort 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 4,7/5
Prijs

€€

€€€

€€

€€

€€

Waar moet je op letten met het kopen van een autostoel voor een 3-jarige? 

Bij het kopen van een autostoel voor een 3-jarige zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

 • Gewicht en lengte van het kind: controleer of de autostoel geschikt is voor het gewicht en de lengte van je kind. De meeste autostoelen geven specifieke gewichts- en lengtegrenzen aan.
 • Type autostoel: voor een 3-jarige kun je kiezen tussen een naar achteren gerichte peuterautostoel of een naar voren gerichte peuterautostoel, afhankelijk van het gewicht en de lengte van je kind.
 • Veiligheidscertificering: zorg ervoor dat de autostoel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw regio, zoals ECE R44/04 in Europa. Kijk naar labels en certificeringen op het product.
 • Veiligheidsharnas: controleer of de autostoel is uitgerust met een verstelbaar vijfpuntsharnas voor optimale veiligheid en comfort.
 • Installatiegemak: bekijk hoe de autostoel wordt geïnstalleerd in jouw voertuig. Sommige modellen maken gebruik van Isofix-bevestigingen, terwijl andere met de autogordel worden vastgezet. Zorg ervoor dat je het installatieproces begrijpt en comfortabel vindt.
 • Hoofdsteun en rugleuning: kies een autostoel met een verstelbare hoofdsteun en een comfortabele rugleuning. Dit zorgt voor een goede pasvorm en ondersteuning naarmate het kind groeit.
 • Comfort en bekleding: let op het comfort van de autostoel, inclusief de kwaliteit van de bekleding en de vulling.
 • Makkelijk schoon te maken: kinderen kunnen knoeien, dus het is handig als de bekleding van de autostoel afneembaar en wasbaar is.
 • Budget: overweeg je budget bij de aankoop van een autostoel. Er zijn betaalbare en premium opties beschikbaar.
 • Beoordelingen en ervaringen: lees beoordelingen en ervaringen van andere ouders om inzicht te krijgen in de prestaties, duurzaamheid en veiligheid van de autostoel.

Het is van vitaal belang om zorgvuldig onderzoek te doen en de juiste autostoel te kiezen die past bij de behoeften en de veiligheid van je kind. Lees altijd de handleiding en volg de installatie-instructies nauwkeurig op om de veiligheid te waarborgen.

De voordelen van een autostoel voor een 3-jarige

Een autostoel voor een 3-jarige biedt tal van voordelen, met de nadruk op veiligheid, comfort en gemak. Hier zijn enkele van de voordelen:

 • Veiligheid: autostoelen voor 3-jarigen zijn ontworpen om de veiligheid van kinderen te waarborgen tijdens autoritten. Ze zorgen ervoor dat het kind stevig wordt vastgezet, waardoor het risico op letsel bij een botsing aanzienlijk wordt verminderd.
 • Correcte pasvorm: autostoelen zijn afgestemd op de grootte en het gewicht van een 3-jarige, waardoor de autogordel correct over de schouders en heupen van het kind loopt.
 • Wettelijke vereisten: in veel landen en regio’s zijn autostoelen verplicht voor kinderen onder een bepaalde leeftijd, lengte of gewicht. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en straffen.
 • Comfort: autostoelen zijn ontworpen met het comfort van het kind in gedachten, met zachte bekleding en verstelbare hoofdsteunen.
 • Groei en aanpasbaarheid: veel autostoelen kunnen worden aangepast naarmate het kind groeit, wat betekent dat ze meerdere jaren kunnen worden gebruikt voordat ze worden vervangen.
 • Verhoogd zicht: kinderen kunnen uit het raam kijken en meer van de omgeving zien, wat de rit voor hen leuker maakt en verveling vermindert.
 • Onafhankelijkheid: autostoelen helpen kinderen om onafhankelijker te worden, omdat ze zelf de autogordel kunnen vastmaken en ontkoppelen.
 • Eenvoudig te verwijderen en overzetten: autostoelen zijn over het algemeen licht en eenvoudig te verwijderen en over te zetten tussen voertuigen, wat handig is voor gezinnen met meerdere auto’s.

Kortom, autostoelen voor 3-jarigen zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat kinderen veilig en comfortabel in de auto reizen, terwijl ze ook voldoen aan wettelijke vereisten en bijdragen aan de gemoedstoestand van ouders en verzorgers.

De soorten autostoelen voor een kind van 3 jaar

Er zijn verschillende soorten autostoelen die geschikt zijn voor kinderen van ongeveer 3 jaar, en de keuze hangt af van factoren zoals de grootte en gewicht van het kind, persoonlijke voorkeuren en de wettelijke voorschriften in jouw regio. Hier zijn de meest voorkomende soorten autostoelen voor deze leeftijdsgroep:

 • Peuterautostoel (Groep 1): deze autostoelen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 kg tot 18 kg (ongeveer 9 maanden tot 4 jaar). Ze zijn meestal naar voren gericht en hebben een verstelbaar harnas en een verstelbare hoofdsteun.
 • Peuterautostoel met isofix: dit zijn peuterautostoelen met een Isofix-bevestigingssysteem voor extra stabiliteit en veiligheid.
 • All-in-one-autostoel: sommige autostoelen zijn ontworpen om mee te groeien met het kind en kunnen worden omgezet van een naar achteren gerichte autostoel naar een naar voren gerichte autostoel en vervolgens naar een zitverhoger.
 • Naar voren gerichte peuterautostoel: deze autostoelen zijn bedoeld voor kinderen die de leeftijd en het gewicht hebben bereikt om naar voren gericht te reizen. Ze hebben een harnas en verstelbare hoofdsteun.
 • Zitverhoger: zitverhogers verhogen het kind om de autogordel correct over de schouders en heupen te laten lopen. Ze zijn geschikt voor oudere kinderen, meestal vanaf ongeveer 4 jaar en ouder.
 • Harnasstoelverhoger: sommige zitverhogers hebben een vijfpuntsharnas voor extra bevestiging en zijn geschikt voor jongere kinderen voordat ze naar een gewone zitverhoger kunnen overstappen.

Het is belangrijk om te controleren of de gekozen autostoel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw regio en geschikt is voor de grootte en het gewicht van je kind. De autostoel moet ook correct worden geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant om de veiligheid te waarborgen.

Conclusie

Een goede autostoel voor een kind van 2 jaar kenmerkt zich door optimale veiligheid en comfort voor het kind tijdens het vervoer. Hoge veiligheidsnormen, goede gordels en verstelbare hoofdsteunen bieden de gewenste extra veiligheid en comfort. Na een uitgebreide test zijn wij tot de conclusie gekomen dat de BabyAuto autostoel 3 jaar de beste algemene keuze is als het gaat om een autostoel voor een kind van 2 jaar. Wil je geen cent besparen op je keuze en een optimale, draaibare autostoel voor een kind van 2 jaar, dan raden we de Maxi-Cosi AxissFix autostoel 3 jaar aan. Vind je het fijn om de autostoel op te kunnen bergen als je deze niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat je uitsluitend je kleinkinderen er af en toe mee vervoert, dan raden we de Hamilton by Yoop autostoel 3 jaar aan. ‘s Werelds allereerste opvouwbare autostoel die bovendien licht in gewicht is. Heb je iets minder te besteden, maar wil je wel een goede stoel? De Cabino Autostoel 3 jaar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en biedt voor een zacht bedrag een prima autostoel. Genoeg te kiezen dus! 

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een autostoel voor een kind van 2 jaar?

Let op factoren zoals gewichtslimieten, lengtegrenzen, installatiegemak, veiligheidscertificeringen, comfort, verstelbaarheid en compatibiliteit met je auto.

Moet mijn 3-jarige achterwaarts of voorwaarts gericht worden vervoerd in de autostoel?

Voor optimale veiligheid wordt aanbevolen om kinderen zo lang mogelijk achterwaarts gericht te vervoeren, tot ze de gewichts- of lengtegrenzen van het autostoelmodel bereiken. Sommige peuter-autostoelen kunnen zowel achterwaarts als voorwaarts worden gebruikt.

Kan ik een autostoel voor een kind van 3 jaar gebruiken in een bakfiets?

Over het algemeen is het gebruik van een bakfiets zonder autostoel en met specifieke kinderzitjes die zijn ontworpen voor bakfietsen vaak de veiligere en praktischere keuze. Deze zitjes zijn specifiek ontworpen om veiligheid en stabiliteit te bieden voor kinderen tijdens het fietsen met een bakfiets.

Kan mijn kind een reiskussen dragen terwijl het in de autostoel zit?

Het is over het algemeen niet aanbevolen om je kind een reiskussen te laten dragen terwijl het in een autostoel zit, vooral niet als het gaat om baby’s, peuters of jonge kinderen. Autostoelen zijn ontworpen met specifieke veiligheidskenmerken, waaronder gordels en riemen, die zijn ontworpen om je kind veilig op zijn plaats te houden tijdens een autorit. Het toevoegen van extra kussens of accessoires die niet door de fabrikant zijn goedgekeurd, kan het functioneren van de autostoel belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen.

Kan ik mijn kind in een autostoel vervoeren als het koorts heeft?

Als je kind koorts heeft, is het in de meeste gevallen veilig om ze in een autostoel te vervoeren, zolang ze zich goed genoeg voelen om te reizen. Controleer de ernst van de koorts en zorg voor comfort. Houd de temperatuur in de gaten met een thermometer en maak regelmatig stops.

Zijn alle autostoelen voor een kind van 3 jaar compatibel met mijn auto?

Niet alle autostoelen zijn compatibel met alle auto’s. Zorg ervoor dat de autostoel die je kiest, correct kan worden geïnstalleerd in jouw specifieke auto. Sommige autostoelen hebben mogelijk specifieke adapters nodig.

Zijn er autostoelen voor kinderen van 3 jaar met een geïntegreerde telefoonhouder?

De primaire functie van autostoelen is de veiligheid en bescherming van kinderen tijdens het reizen, en fabrikanten concentreren zich doorgaans op het voldoen hieraan. Een telefoonhouder kan echter afzonderlijk worden aangeschaft en in de auto worden geïnstalleerd om een smartphone vast te houden tijdens het rijden.

Dokter Fit