De 7 Beste Backstrechers van 2024
backstretcher-featured-image

De 7 Beste Backstrechers van 2024

Een goede backstretcher biedt verlichting aan iedereen die last heeft van rugpijn, spanning of vermoeidheid. Of je nu een zittende levensstijl hebt, stress ervaart of simpelweg op zoek bent naar ontspanning na een lange dag, deze backstretchers kunnen een waardevolle aanvulling zijn aan jouw dagelijkse routine. 

De beste backstrechers per categorie:

Ze zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te ondersteunen en te bevorderen, wat kan resulteren in langdurige verlichting van rugklachten. Door regelmatig gebruik van een rugstretcher verminder je niet alleen rugpijn, maar ze dragen ook bij aan een gevoel van gezondheid en welzijn. Ontdek de top 7 rugstretchers van dit moment en kies er één die bij jou past! 

Beste backstretcher overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste acupressuur keuze Check Prijs bij Bol
Beste compressie massage Check Prijs bij Bol
Beste houten keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor onderweg Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste backstretchers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Massagerr® Backstretcher

4.6

De Massagerr rugstretcher is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van chronische rugpijn, stijve spieren, of die hun flexibiliteit willen verbeteren. In slechts enkele minuten kan dit apparaat verlichting bieden voor rugklachten. Een goed begin is om met vijf minuten per sessie te starten, hoewel de resultaten kunnen variëren afhankelijk van wat de klachten zijn.

De Massagerr draagt niet alleen bij aan het verlichten van rugpijn, maar bevordert ook flexibiliteit en een gezonde lichaamshouding. Dit komt niet alleen ten goede aan de rug, maar heeft ook een positieve invloed op de algehele gezondheid en het welzijn. Bovendien is dit apparaat compact en draagbaar, zodat je overal aan een pijnvrije rug kunt werken.

De bijgeleverde handleiding is duidelijk, wat ervoor zorgt dat je het apparaat op een veilige manier kunt gebruiken. Dankzij het multilevel-ontwerp kun je het niveau aanpassen aan jouw behoeften, waardoor je op je eigen tempo aan een gezonde rug kunt werken. Het meegeleverde kussen biedt extra ondersteuning en ontspanning tijdens het gebruik.

Voordelen:
 • Wordt geleverd met een kussen voor extra comfort
 • Inclusief een duidelijke handleiding voor veilig gebruik
 • Het multilevel-ontwerp stelt je in staat om het aan te passen aan jouw niveau
 • Bevordert een gezonde lichaamshouding en vergroot de flexibiliteit
Nadelen:
 • Beschikt niet over een timer waarmee je de tijd kunt instellen
 • Kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, vooral tijdens de eerste paar keren
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

BX Fitness® Elektrische Back Stretcher

4.7

Dit apparaat biedt een 3-in-1 functionaliteit, namelijk als backstretcher, vibratiemassage en warmtemassage. 

Wat dit model onderscheidt van andere massagetoestellen is de gerichte focus op de onderrug. Met een hoogte van 4 centimeter past het perfect in het lage ruggebied. Bovendien beschikt het over een warmtefunctie en vibratiemassage met verschillende intensiteitsniveaus. 

Hoewel het uiteindelijk tot 10 centimeter hoogte kan worden opgeblazen, raden we aan om met 4 te beginnen om geleidelijk te wennen en de intensiteit op te bouwen. Als het ongemakkelijk aanvoelt tijdens de opbouw, is het altijd goed om een stapje terug te doen en te zorgen dat het comfortabel blijft.

De bijgeleverde afstandsbediening maakt het gemakkelijk om het apparaat naar wens in te stellen. Hiermee kun je kiezen tussen een warmte- of vibratiemassage en de gewenste intensiteit regelen. Er zijn vijf voorgeprogrammeerde massage-instellingen beschikbaar. De temperatuur van het apparaat kan worden ingesteld tussen de 40 en 50 graden. 

Het belangrijkste is dat je comfortabel kunt zitten of liggen tijdens het gebruik, en het mooie is dat dit apparaat geschikt is voor het hele lichaam.

Voordelen:
 • 3-in-1 functionaliteit: backstretcher, vibratiemassage en warmtemassage
 • Geschikt voor het masseren van het gehele lichaam
 • Inclusief een handige afstandsbediening voor eenvoudige bediening
 • De hoogte van het apparaat is aanpasbaar naar jouw voorkeur
Nadelen:
 • Het heeft een aanzienlijk prijskaartje
 • De vele functies kunnen in begin wat verwarrend zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Acupressuur Keuze

EarKings Backstretcher

4.4

De rugstretcher is volledig verstelbaar, waardoor deze geschikt is voor iedereen, ongeacht hun lengte. 

Je hebt de vrijheid om te bepalen welk deel van je rug je wilt behandelen, aangezien je verschillende posities op het apparaat kunt aannemen. Hierdoor wordt niet alleen je rug ontspannen en flexibeler, maar regelmatig gebruik vermindert ook rugklachten.

Met drie verschillende standen/hoogtes kun je het niveau aanpassen naar jouw voorkeur. Het is volledig af te stemmen op jouw behoeften en comfort, waarbij je de standen eenvoudig instelt door het bovenste deel te buigen en in de gewenste stand te vergrendelen.

De Earkings Backstretcher is uitgerust met 84 acupressuurpunten, en als je dat wilt, kun je deze zelfs uitbreiden met tien extra magnetische punten, die aan beide zijden van het apparaat zijn bevestigd. Deze punten dragen bij aan extra ontspanning en helpen bij het masseren van knelpunten en blokkades in de rug.

Wat ik persoonlijk als een groot voordeel beschouw, is dat je het product 30 dagen gratis kunt uitproberen. Als het niet de gewenste resultaten oplevert voor je rug en nek, krijg je je geld terug. Zo loop je nooit het risico op een miskoop.

Voordelen:
 • 84 acupressuurpunten voor ontspanning en blokkades in rug
 • Uitbreidbaar met 10 extra magnetische punten
 • 30 dagen gratis proefperiode met geldteruggarantie
 • Standen makkelijk te veranderen en vergrendelen
Nadelen:
 • Mogelijk in het begin pijnlijk bij gebruik
 • Beperkte meegeleverde gebruiksinstructies
Check Prijs op Bol.com
Beste Compressie Massage

VRL Sport Rugstretcher

4.4

De VRL Rugstretcher is een uitstekend hulpmiddel voor het verlichten van rugpijn en het bevorderen van een betere houding. Je zult direct verschil kunnen merken, en op de lange termijn zal je rug prettiger aanvoelen. 

Er zijn slechts enkele minuten per dag nodig om deze positieve veranderingen te ervaren. Als je niet tevreden bent over de resultaten is het mogelijk om de backstretcher kosteloos te retourneren. 

Dit apparaat is uitgerust met 8 magnetische therapieblokken en 88 massagepunten, die je wervelkolom masseren om stress, spierpijn en chronische pijn te verlichten. Niet alleen je rug kan hiermee behandeld worden, maar het is ook te gebruiken voor een massage aan je nek, armen en billen. 

Het ergonomische ontwerp van de rugstretcher zorgt voor een verbeterde bovenrughouding. Voor extra comfort is het massageapparaat in hoogte verstelbaar, met keuze uit drie standen: 6, 8 en 10 centimeter. Hierdoor kun je het niveau aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en comfort. Het is aanbevolen om op de laagste stand te beginnen en geleidelijk aan naar de hogere standen op te bouwen. Als het echter onprettig aanvoelt, kun je teruggaan naar de stand waarbij het wel goed aanvoelde.

Voordelen:
 • Compressie massage met 88 massagepunten en 8 magnetische therapieblokken
 • Geschikt voor behandeling van de nek, armen en billen
 • Ergonomisch ontwerp voor extra comfort
 • Instelbaar op 6, 8 en 10 cm
Nadelen:
 • Het wisselen van de standen verloopt niet altijd even soepel
 • Het tussenstuk is gemaakt van schuim en ligt los, het is niet vastgezet
Check Prijs op Bol.com
Beste Houten Keuze

Dreaver Backstretcher

4.2

De backstretcher van Dreaver valt meteen op doordat deze volledig van beukenhout is gemaakt en een andere vorm heeft dan de meeste backstretchers. Dit model heeft twee gebogen zijplanken en daartussen diverse dwarsplankjes met een uitsparing voor je ruggenwervel.

Dit alternatieve design wordt volgens Dreaver aanbevolen door fysiotherapeuten voor het herstel en het voorkomen van rugklachten. In onze test vonden wij dit een zeer effectieve backstretcher. De losse dwarsbalkjes zorgen ervoor dat je precies de pijnlijke punten van je rug, nek en schouders kunt stretchen of masseren. Pas simpelweg je zit- of lighouding aan om de opstaande gebogen randen op de plek te krijgen waar je dit het meeste nodig hebt.

Je kunt de backstretcher zowel liggend als zittend op een stoel gebruiken. Slechts na enkele dagen gebruik is al een duidelijk verschil merkbaar. Een extra voordeel is dat hout ook een betere keuze voor het milieu is. Om de keuze voor dit product nog makkelijker te maken, biedt Dreaver 30 dagen proeftijd, 5 jaar garantie en als extra een e-book met informatie en oefeningen.

Wij raden dit product aan als je op zoek bent naar een backstretcher die wordt aanbevolen door fysiotherapeuten en gemaakt is van duurzame materialen.

Voordelen:
 • Alternatief design aanbevolen door fysiotherapeuten
 • Inclusief e-book met informatie over gebruik en oefeningen
 • Gemaakt van beukenhout; duurzaam en milieuvriendelijk
 • Te gebruiken voor rug, nek en schouders
Nadelen:
 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Duurder dan plastic modellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Onderweg

Peakless® Verstelbare Backstretcher

4.1

Met de Peakless Backstretcher kun je binnen tien minuten verlichting vinden voor rugpijn, terwijl het zachtjes tegen je ruggenwervel drukt om een gezonde lichaamshouding te bevorderen. Een goede houding is immers van groot belang om rugklachten te verminderen. 

Dit apparaat is geschikt voor iedereen, aangezien het verstelbaar is naar persoonlijke voorkeur, en vanwege zijn compacte formaat en lichte gewicht kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Wat ik persoonlijk bijzonder handig vond, is het bijgeleverde e-book. Hierin vind je oefeningen die zowel met als zonder de backstretcher kunnen worden uitgevoerd, en ze zijn gericht op het verbeteren van je houding.

De verstelbaarheid van dit massageapparaat is een pluspunt. Het biedt verschillende standen voor je nek, onderrug en bovenrug, zodat je de mate van stretching kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het middenstuk is gemaakt van zacht foam om je comfort te bieden, zodat je tijdens de oefeningen geen last hebt van je ruggenwervel. 

Bovendien zijn er specifieke drukpunten op het apparaat die je spieren een milde massage geven om ze te helpen ontspannen. Al met al is de Peakless Backstretcher een handig hulpmiddel om rugpijn te verlichten en een gezonde lichaamshouding te bevorderen.

Voordelen:
 • Zachte foamlaag voor extra comfort
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief een e-book met oefeningen
 • Compact en lichtgewicht, makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • Kwaliteit foamlaag iets minder
 • Minder stevig dan concurrerende modellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Helfero® Verstelbare Backstretcher

3.9

De Helfero Backstretcher heeft een ergonomisch ontwerp en is voor een brede doelgroep te gebruiken door zijn draagvermogen tot 150 kg. Hierdoor is het geschikt is voor mensen met verschillende lichaamstypes. 

Bovendien is dit apparaat verstelbaar in vier verschillende standen, waardoor je het kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het is raadzaam om te beginnen op de laagste stand en geleidelijk aan naar een hogere stand te gaan. Als een hogere stand ongemakkelijk aanvoelt, kun je altijd teruggaan naar de vorige stand.

Kies de stand die het comfortabelst aanvoelt voor jou en geniet van de diepe massage die wordt geboden door de 98 acupressuurpunten en 10 magnetische punten. Deze punten werken samen om de wervelkolom diepgaand te masseren, wat al vanaf de eerste behandeling verlichting kan bieden voor rugklachten.

Bij aankoop van de Helfero Backstretcher ontvang je binnen 24 uur een informatief e-book via e-mail. Dit e-book bevat uitleg over de oorzaken van rugklachten en biedt tips en adviezen om ze te voorkomen. Daarnaast ontvang je ook nog een massagebal en een bevestigingsriem. 

Voordelen:
 • Heeft een draagkracht van 150 kg
 • Inclusief een informatief e-book
 • Wordt geleverd met een massagebal en bevestigingsriem
 • Bevat 98 acupressuurpunten en 10 magnetische punten, meer dan sommige andere backstretchers
Nadelen:
 • Iets mindere kwaliteit dan concurrerende modellen
 • Is alleen geschikt voor de rug
Check Prijs op Bol.com

De beste backstretchers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Acupressuur Keuze Beste Compressie Massage Beste Houten Keuze Beste Keuze Voor Onderweg Beste Goedkope Keuze
Massagerr® Backstretcher BX Fitness® Elektrische Back Stretcher EarKings Backstretcher VRL Sport Rugstretcher Dreaver Backstretcher Peakless® Verstelbare Backstretcher Helfero® Verstelbare Backstretcher
Algemene score 4,6/5 4,7/5 4,4/5 4,4/5 4,2/5 4,1/5 3,9/5
Kwaliteit 4,7/5 4,9/5 4,3/5 4,3/5 4/5 4,4/5 4/5
Functies 4,5/5 5/5 4,5/5 4,4/5 4,3/5 4,2/5 3,5/5
Werking 4,5/5 4,8/5 4,2/5 4,5/5 4/5 4/5 4/5
Gebruiksvriendelijkheid 4,7/5 4/5 4,5/5 4,5/5 4,4/5 4/5 4/5
Verstelbaar Ja Ja Ja Ja Nee Ja Ja
Prijs €€€ €€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een backstretcher? 

 • Functies: sommige backstretchers hebben extra functies voor meer comfort of ontspanning. Zo werken ze soms ook met warmte of hebben ze opzetstukjes met extra acupressuurpunten. Bovendien kunnen er extra’s inbegrepen zijn, zoals een e-book met oefeningen of een massagebal. Deze aanvullende items bieden de mogelijkheid om de backstretcher op verschillende manieren te gebruiken.
 • Werking: sommige modellen zijn alleen geschikt voor de rug, terwijl anderen ook ontworpen zijn voor gebruik op de armen, schouders en nek. Het is belangrijk om vooraf te bedenken welke lichaamsgebieden je wilt behandelen met het apparaat.
 • Gebruiksvriendelijkheid: is een belangrijke overweging bij het kiezen van een rugstretcher. Sommige modellen zijn uitgerust met een afstandsbediening waarmee je het apparaat eenvoudig kunt instellen. Overweeg of je extra functies en dus ingewikkelder gebruik de moeite waard vindt of dat je liever een simpel e gebruiksvriendelijk model kiest.
 • In hoogte verstelbaar: als een backstretcher in hoogte verstelbaar is, kun je deze aanpassen aan je eigen wensen en niveau. Wanneer dit niet mogelijk is, kan het voorkomen dat het model niet goed past bij je lichaam.

De voordelen van een rugstretcher

 • Net zoals een kussen voor nekklachten kan helpen bij nekklachten, biedt de backstretcher verlichting voor rugpijn. Gebruik het dagelijks enkele minuten en je zult snel verschil merken.
 • Je kunt zelf je rug, schouders en nek ontspannen zonder de een bezoek aan de fysiotherapeut. Het draagt bij aan een betere lichaamshouding, wat rugpijn kan verminderen. Een orthopedisch zitkussen is ook een nuttig hulpmiddel om een goede houding te bevorderen tijdens je werk.
 • Het mooie van deze apparaten is dat ze geschikt zijn voor iedereen, omdat ze vaak in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kun je hem aanpassen aan je eigen niveau en comfort.
 • Sommige rugstretchers worden geleverd met leuke extra’s, waardoor je meer mogelijkheden hebt of ze kunnen dienen als inspiratie voor oefeningen. Dit maakt ze veelzijdiger en biedt extra voordelen voor jouw welzijn en verminderen je rugklachten.

De soorten backstretchers 

Je hebt verschillende soorten rugstretchers. Ze geven niet allemaal dezelfde massage. Dit zijn de vier meest voorkomende: 

 • Acupressuur: dit apparaat is voorzien van bobbeltjes en puntjes die druk uitoefenen op specifieke punten langs je wervelkolom. Dit helpt bij het verminderen van spierspanning, ondersteunt de wervelkolom en verbetert de bloedcirculatie.
 • Compressie massage: werkt door middel van massage- en compressietechnieken. Hierbij worden vaak luchtkussens of andere mechanismen gebruikt om zachte druk uit te oefenen op specifieke delen van de wervelkolom. 
 • Rolmassage: heeft vaak rollers die langs de rug bewegen om druk uit te oefenen. 
 • Shiatsu massage: heeft massagekoppen die druk uitoefenen op specifieke plekken op de rug. Ze roteren of bewegen vaak op een rollende manier. 

Conclusie

Er zijn diverse backstretchers die kunnen helpen om de spieren in de rug losser te maken, wat op zijn beurt rugpijn kan verminderen. Een ander alternatief voor rugklachten is het gebruik van een balance board, dat de kernspieren versterkt en een positieve invloed kan hebben op de rug. 

De Massagerr® Backstretcher is een uitstekende keuze en komt als beste uit onze test, omdat je het massageapparaat kunt aanpassen aan jouw niveau. Het biedt alles wat je van een rugstretcher mag verwachten.

Als je bereid bent om wat meer te investeren, is er de luxe BX Fitness® Elektrische Back Stretcher iets voor jou. Deze backstretcher kan worden ingesteld via een afstandsbediening en biedt zelfs verwarmingsmogelijkheden voor extra comfort. Als je wat begeleiding nodig hebt om aan de slag te gaan, dan is de Peakless® Verstelbare Backstretcher een aanrader. Hierbij ontvang je een e-book met nuttige oefeningen.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een rugstretcher in het begin pijnlijk kan zijn, omdat het een totaal andere vorm van massage is dan die van een elektrisch massageapparaat. Het is raadzaam om geleidelijk te beginnen en je lichaam de tijd te geven om aan de behandeling te wennen.

Veelgestelde vragen

Wat is het effect van een backstretcher?

Een backstretcher verbetert je houding en verlicht rugklachten. Het strekt als het ware je rugspieren, wat resulteert in meer flexibiliteit van de spieren.

Hoe vaak kan ik het gebruiken?

Je kunt het dagelijks gebruiken, indien gewenst.

Hoe lang mag ik op een backstretcher liggen per sessie?

Aanbevolen wordt om te beginnen met dagelijks 5 tot 10 minuten, en dit geleidelijk op te bouwen naar 15 tot 20 minuten per sessie.

Voor wie is een rugstretcher geschikt?

Een rugstretcher is geschikt voor mensen die last hebben van rugpijn of stijfheid. Het kan ook dienen als een massageapparaat.

Wat is een alternatief voor een backstretcher?

Een foamroller is een uitstekend alternatief voor een backstretcher. Het kan helpen bij het losmaken van spieren en het verminderen van rugpijn.

Dokter Fit