De 7 beste draaibare autostoelen van 2024
draaibare autostoel featured image

De 7 beste draaibare autostoelen van 2024

Draaibare autostoelen zijn een innovatieve en veelzijdige oplossing voor ouders en verzorgers. Deze autostoelen kunnen 360 graden draaien, wat betekent dat ze naar voren, naar achteren en zijwaarts kunnen draaien, waardoor het in- en uitstappen van kinderen moeiteloos wordt. Dit gemak maakt ze bijzonder geschikt voor baby’s en peuters, die nog hulp nodig hebben bij het plaatsnemen in hun autostoeltje. Bovendien groeien draaibare autostoelen vaak mee met het kind, zodat ze voor verschillende leeftijden en groeifasen kunnen worden gebruikt. Ontdek hoe deze handige autostoelen het leven van ouders en de veiligheid van kinderen verbeteren tijdens autoritten.

Het beste draaibare autostoelen overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste keuze tot 4 jaar Check Prijs
Beste draaibare autostoel tot 12 jaar Check Prijs
Beste keuze met 90° draai Check Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste draaibare autostoelen onderzocht

Beste Algemene Keuze

Born Lucky Draaibare Autostoel

4.7

De draaibare autostoel van Born Lucky is een stoel die je eenmaal koopt en totdat je kind ongeveer 12 jaar is, kunt gebruiken. Het stoeltje is te gebruiken vanaf de geboorte en totdat kinderen zo’n 36 kg wegen. Door de uitneembare zitverkleiner en hoofdbeschermer kunnen ook de allerkleinste kindjes comfortabel in dit stoeltje zitten. Bovendien is de stoel 360° draaibaar, dit maakt hem gemakkelijk in gebruik. 

Je kunt het autostoeltje zowel achterwaarts (tot 13 kg) als voorwaarts (vanaf 9 kg) gebruiken. De achterwaartse rijrichting is voor baby’s de veiligste rijrichting omdat daarbij het hoofd en de nek optimaal beschermd worden. Installeren van deze draaibare autostoel gaat eenvoudig met een isofix aansluiting en toptether autogordel. Door deze constructie is de kans op een verkeerde aansluiting van het stoeltje minimaal. De autostoel voldoet aan de ECE-R44 veiligheidsnorm.

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een veilige autostoel die jarenlang meegaat, die gemak biedt bij het in- en uitladen en waar je kind comfortabel in kan zitten.

Voordelen:
 • 360° draaibaar en daarmee optimaal gemak bij het in- en uitladen van je kind
 • Heeft meegroeisysteem waardoor kinderen vanaf de geboorte tot zij 36 kg wegen van het stoeltje gebruik kunnen maken
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • Eenvoudige installatie met isofix aansluiting en toptether autogordel
 • Voldoet aan ECE-R44 veiligheidsnorm
Nadelen:
 • Heeft geen duidelijke handleiding voor installatie
 • Voldoet niet aan aangescherpte norm, i-Size
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Bebeconfort Draaibare Autostoel

4.8

Deze EvolveFix Plus i-Size draaibare autostoel van Bebeconfort is een autostoeltje uit de bovenklasse en geeft jarenlang gemoedsrust. De autostoel is geschikt voor meerdere leeftijden, kan meegroeien en veranderen in een zitverhoger. Op deze manier kan je kleintje vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar oud in de stoel zitten. 

De autostoel voldoet aan de hoogste i-Size veiligheidsnormen en biedt dubbele bescherming tegen zijdelingse botsingen. De stoel is 360° draaibaar in alle standen en heeft een extra steunpoot. Niets staat in de weg om je kleintje veilig te vervoeren. De autostoel kan tot ongeveer 4 jaar oud in achterwaartse positie worden gebruikt. Met de isofix-installatie en een extra steunpoot ben je ervan verzekerd dat je kleintje veilig vervoerd wordt. De hoes van de stoel kan verwijderd worden en is daarmee goed schoon te maken voor optimale hygiëne.

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een superveilige, 360° roterende autostoel waar je je kind nog jarenlang in kunt vervoeren.

Voordelen:
 • Voldoet aan de allerhoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • Kan meegroeien tot ongeveer 12 jaar
 • Biedt dubbele bescherming bij zijdelingse botsingen
 • Vanaf geboorte tot 4 jaar in achterwaartse positie te gebruiken
 • Heeft isofix aansluiting en extra steunpoot waardoor de stoel extra stevig staat
Nadelen:
 • Bij achterwaartse rijrichting komen voetjes dicht bij autostoel
 • Zit in een hoog prijssegment
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Tot 4 Jaar

Maxi-Cosi AxissFix Draaibare Autostoel

4.6

Ben je op zoek naar een draaibare autostoel voor een kindje tot 4 jaar, dan is deze autostoel van Maxi-Cosi AxissFix een goede keuze. Deze draaibare autostoel is te gebruiken door kindjes tussen de 4 maanden en 4 jaar oud (ongeveer 18 kilo). De stoel kan zowel achter- als voorwaarts gebruikt worden door kinderen vanaf 4 maanden tot 4 jaar. Achterwaarts vanaf 4 maanden tot ongeveer 2 jaar, voorwaarts tot ongeveer 4 jaar.

Deze draaibare autostoel van Maxi-Cosi kan 360° draaien en is voorzien van de hoogste veiligheidsnorm, i-Size.. De hoofdsteun met schokopvang kan in 7 posities aangepast worden en er zijn verschillende ligposities. Het 5-punts integrale veiligheidsharnas kan met één hand versteld worden. De stoel is eenvoudig te installeren met isofix aansluiting en Top Tether. De indicatoren op de stoel geven aan of er voldoende bovenriemspanning is waardoor de stoel een optimaal veilige positie heeft. 

Wat bovendien erg fijn is aan deze autostoel, is het feit dat de hoes van de stoel afgehaald kan worden en in de wasmachine gewassen kan worden. Wel zo handig bij kleine ongelukjes en het morsen van eten en drinken. Hierdoor houd je de stoel optimaal schoon en hygiënisch. 

We raden deze autostoel aan als je deze graag in optimale hygiënische staat houdt en de hoes regelmatig wilt wassen.

Voordelen:
 • De hoes kan gewassen worden waardoor de stoel hygiënisch en schoon blijft
 • Voldoet aan de hoogste veiligheidsnorm, i-Size
 • Kan vanaf 4 maanden oud zowel voorwaarts als achterwaarts vervoerd worden
 • Hoofdsteun met schokopvang en aan te passen in 7 verschillende posities
 • 5-punts integraal veiligheidsharnas welke met één hand versteld kan worden
Nadelen:
 • De ligstand van de autostoel stel niet veel voor
 • De gordelbandjes kunnen wat stug zijn bij het maken van aanpassingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Draaibare Autostoel Tot 12 Jaar

BabyAuto Draaibare Autostoel

4.6

Met deze draaibare autostoel van Baby Auto ben je verzekerd van jarenlang veilig rijplezier. De autostoel kan kinderen vervoeren vanaf de geboorte totdat ze ongeveer 36 kilo wegen, dan zijn ze ongeveer 12 jaar oud. De stoel kan achterwaarts gebruikt worden, totdat het kind ongeveer 13 kilo is. Hierbij moet de zachte vijfpunts veiligheidsgordel van de autostoel gebruikt worden. Die gordel wordt ook gebruikt voor kinderen tot 18 kilo, die dienen dan wel voorwaarts vervoerd te worden. Vervolgens kunnen kinderen tot ongeveer 12 jaar, bij het eruit halen van de verkleinkussens en het gebruik van de autogordel ipv de vijfpuntsgordel, de stoel ook blijven gebruiken. Deze autostoel is een duurzame keuze dus! 

De rugleuning heeft 4 standen en kan van zit- tot ligstand worden gebracht. De stoel is te installeren met isofix en toptether, maar ook met de autogordel. De autostoel voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnorm en is verkrijgbaar in 3 kleuren. De bekleding van de autostoel kan verwijderd en gewassen worden voor optimale hygiëne. 

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een autostoel die je nog jarenlang kunt gebruiken en in de diverse levensfases kunt aanpassen naar eigen wensen en behoeftes.

Voordelen:
 • Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar oud
 • Rugleuning met 4 standen, van zit- tot ligstand
 • Installatie met isofix en Top Tether, maar autogordel kan ook
 • Voldoet aan ECE R44/04 veiligheidsnorm
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte veiligheidsnorm, i-Size
 • De stoel kan niet draaien in voorwaartse positie, alleen in achterwaartse
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met 90° Draai

Maxi-Cosi Axiss Draaibare Autostoel

4.3

Deze draaibare autostoel van Maxi-Cosy maakt een draai van 90°. Meer heb je eigenlijk niet nodig om je kind naar je toe te laten draaien bij het in- en uitladen. Eenmaal geïnstalleerd is deze autostoel gemakkelijk in gebruik en zet je je kind eenvoudig vast in de stoel. Hiermee bespaar je jezelf veel belasting voor je rug en voorkom je overstrekking van de schouders bij het vastmaken zoals bij een niet-draaibare autostoel.  

De autostoel heeft 8 comfortabele ligstanden en kan van zit- naar slaapstand worden gezet. De verstelbare hoofdsteun en gordel kunnen gelijktijdig aangepast worden aan het groeiende kind. De autostoel biedt optimale veiligheid met een zijdelings beveiligingssysteem om het kind te beschermen bij een eventuele zijwaartse botsing. Ook is er een gordelspanner om het kind goed in te snoeren voor extra veiligheid. Belangrijk om te weten is dat deze stoel niet achterwaarts gebruikt kan worden en daardoor pas geschikt is voor kinderen vanaf 9 maanden. De bekleding van de stoel is afneembaar en kan gewassen worden voor optimale hygiëne. 

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een draaibare autostoel die 90° kan draaien waardoor je je kind eenvoudig in en uit de auto kunt zetten.

Voordelen:
 • Draaibaar tot 90° voor optimaal gemak bij in- en uitladen
 • Eenvoudig in gebruik waardoor belasting van de rug en schouders wordt voorkomen
 • 8 comfortabele ligstanden, kan van lig- naar slaapstand
 • Zijdelings beveiligingssysteem voor bescherming bij zijwaartse botsing
 • Gordelspanner voor extra veiligheid bij insnoeren
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte i-Size veiligheidsnorm
 • Kind kan niet achterwaarts vervoerd worden en pas gebruikt worden door baby’s vanaf 9 maanden
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Ding Zeno Draaibare Autostoel

4.7

Deze draaibare autostoel van Ding Zeno is een Limited Edition autostoel, afgewerkt met een mooie lederlook. Dit geeft de autostoel een luxe uitstraling en is bovendien goed schoon te houden. In vergelijking met gelijksoortige autostoelen is deze versie van Ding Zeno laag geprijsd. Je krijgt waar voor je geld, want de stoel doet niet onder voor soortgenoten. De prijs-kwaliteitverhouding van deze autostoel is daarom uitstekend te noemen. 

De stoel is te gebruiken vanaf de geboorte en kan meegroeien totdat het kind ongeveer 12 jaar oud is. De stoel is bovendien 360° draaibaar. De hoofdsteun kan in 11 posities versteld worden, de rugleuning heeft 4 standen.  De stoel is inclusief 5-punts veiligheidsgordel met anti-slip gordelbeschermers, dat maakt de autostoel zeer veilig. De stoel voldoet aan de ECE 44/04 veiligheidsvereisten en is te installeren met isofix.

We raden deze autostoel aan als je op zoek bent naar een goede autostoel met een lederlook en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Limited Edition autostoel met lederlook
 • 360° draaibaar en voor- en achterwaarts te plaatsen waardoor de stoel vanaf de geboorte gebruikt kan worden
 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
 • Hoofdsteun en rugleuning hebben diverse standen
 • Zeer veilig vanwege de 5-punts gordel met anti-slip gordelbeschermers
Nadelen:
 • Voldoet niet aan de verscherpte i-Size veiligheidsvereisten
 • De rugleuning kan niet verwijderd worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Baby Novi Draaibare Autostoel

4.5

De draaibare autostoel van Baby Novi kan een rotatie van 360° maken waardoor het eenvoudig is om je kindje in- en uit te laden zonder je rug te belasten. De stoel heeft een verstelbare hoofdsteun en de zitverkleinende kussens kunnen verwijderd worden, Zo kan de stoel gebruikt worden vanaf de geboorte totdat het kind ongeveer 8 jaar oud is. Dat maakt het een duurzame stoel die jarenlang mee gaat. 

De autostoel wordt eenvoudig geïnstalleerd met isofix en een Top Tether bevestiging voor extra stabiliteit. De stoel kan in achter- en voorwaartse richting worden geplaatst en kan in 4 verschillende posities versteld worden; 3 in voorwaartse richting en 1 in achterwaartse richting. De handige indicator geeft het aan wanneer de stoel in de juiste positie is geïnstalleerd. De autostoel voldoet aan de ECE-R44 veiligheidsnorm.

We raden deze autostoel aan als je niet extreem veel geld wilt uitgeven aan een goede, veilige stoel.

Voordelen:
 • Het is een betaalbare stoel die jarenlang meegaat (tot ~8 jaar)
 • Stoel is vanaf de geboorte te gebruiken en kan in voorwaartse en achterwaartse positie geplaatst worden
 • Kan in verschillende posities versteld worden
 • Isofix en Top Tether bevestiging waardoor de autostoel optimaal bevestigd is aan de auto
 • Voldoet aan ECE-R44 veiligheidsnorm
Nadelen:
 • Voldoet niet aan aangescherpte veiligheidsnorm, i-Size
 • Kan wat gedoe geven met gordels
Check Prijs op Bol.com

De beste draaibare autostoel vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Keuze Tot 4 Jaar Beste Draaibare Autostoel Tot 12 Jaar Beste Keuze Met 90° Draai Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Beste Goedkope Keuze
Born Lucky Draaibare Autostoel Bebeconfort Draaibare Autostoel Maxi-Cosi AxissFix Draaibare Autostoel BabyAuto Draaibare Autostoel Maxi-Cosi Axiss Draaibare Autostoel Ding Zeno Draaibare Autostoel Baby Novi Draaibare Autostoel
Algemene score  4,7/5  4,8/5  4,6/5  4,6/5  4,3/5  4,7/5  4,5/5
Meegroeifunctie  4,8/5  4,8/5  4,2/5  4,8/5  4,5/5  4,8/5  4,5/5
Kan voor- en achteruit geplaatst  4,8/5  4,8/5  4,8/5  4,6/5  4,0/5  4,8/5  4,6/5
Voldoet aan veiligheidsnormen  4,5/5  4,8/5  4,8/5  4,5/5  4,5/5  4,5/5  4,5/5
Comfort  4,8/5  4,8/5  4,7/5  4,7/5  4,8/5  4,6/5  4,5/5
Prijs

€€

€€€

€€€

€€

€€

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een draaibare autostoel? 

Het kopen van een draaibare autostoel is een belangrijke beslissing voor de veiligheid en het comfort van je kind in de auto. Hier zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een draaibare autostoel:

 • Veiligheidscertificering: controleer of de autostoel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw land of regio. In de Verenigde Staten moeten autostoelen bijvoorbeeld voldoen aan de FMVSS 213-norm, terwijl in Europa de ECE R44/04- of de i-Size-standaard van kracht is.
 • Leeftijds- en gewichtsgrenzen: zorg ervoor dat de autostoel geschikt is voor de leeftijd en het gewicht van je kind. Autostoelen zijn meestal ingedeeld in categorieën zoals baby, peuter, kleuter en kind, en ze hebben specifieke gewichtsgrenzen en aanbevolen leeftijden voor gebruik.
 • Type installatie: controleer of de autostoel geschikt is voor de installatiemethode die je wilt gebruiken. Sommige draaibare autostoelen kunnen worden bevestigd met het Isofix-systeem, terwijl andere met de autogordel worden vastgemaakt. Kies een stoel die compatibel is met jouw auto en jouw voorkeursmethode.
 • Draaifunctie: zorg ervoor dat de draaifunctie soepel werkt en gemakkelijk te bedienen is. Het draaien van de autostoel kan handig zijn om je kind in en uit de stoel te plaatsen en de riemen aan te trekken.
 • Veiligheidsgordelsysteem: controleer of het autostoeltje is uitgerust met een 5-puntsharnas, dat over de schouders, heupen en tussen de benen van het kind loopt. Dit biedt de beste bescherming bij een botsing.
 • Hoofdsteun en verstelbaarheid: kies een autostoel met een verstelbare hoofdsteun om ervoor te zorgen dat deze goed past bij de lengte van je kind naarmate ze groeien. Het moet ook mogelijk zijn om de zitpositie aan te passen voor comfort en veiligheid.
 • Comfort en bekleding: let op het comfort van de autostoel, met voldoende vulling en goede luchtcirculatie om oververhitting te voorkomen. Verwijderbare en wasbare bekleding is handig voor het schoonmaken.
 • Zijdelingse bescherming: kijk of de autostoel extra zijdelingse bescherming biedt om het hoofd en de nek van je kind te beschermen bij een zijwaartse botsing.
 • Inbouwhoek: zorg ervoor dat de autostoel een verstelbare inbouwhoek heeft, zodat je deze correct kunt installeren en ervoor kunt zorgen dat je kind comfortabel en veilig zit.
 • Gebruiksgemak: overweeg hoe gemakkelijk het is om je kind in en uit de autostoel te plaatsen en de gordels aan te spannen. Het draaibare ontwerp moet handig zijn voor ouders en verzorgers.

Ten slotte is het belangrijk om de handleiding van de autostoel zorgvuldig te lezen en de installatie-instructies nauwkeurig te volgen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Als je twijfelt over de juiste keuze of installatie, raadpleeg dan een deskundige, zoals een gecertificeerde kinderveiligheidstechnicus.

Waarom zou je een draaibare autostoel kopen? 

Een draaibare autostoel, ook wel een 360-graden autostoel genoemd, biedt verschillende voordelen die ouders en verzorgers kunnen overwegen bij het kopen van een autostoel voor hun kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om een draaibare autostoel te kopen:

 • Eenvoudig in- en uitstappen: het draaibare ontwerp maakt het gemakkelijker om je kind in en uit de autostoel te plaatsen. Je kunt de stoel naar de autodeur draaien om je kind gemakkelijker vast te zetten en vervolgens de stoel weer in de rijrichting draaien.
 • Handig voor achterwaarts gericht reizen: veel draaibare autostoelen kunnen zowel voorwaarts als achterwaarts worden geïnstalleerd. Dit is vooral belangrijk voor de veiligheid van jonge kinderen, omdat het achterwaarts gericht reizen bijdraagt aan een betere bescherming van het hoofd, de nek en de rug bij een botsing.
 • Instelbare lig- en zitposities: draaibare autostoelen hebben vaak meerdere verstelbare lig- en zitposities, waardoor je de stoel kunt aanpassen aan de behoeften en het comfort van je kind tijdens de reis.
 • Langere gebruiksduur: sommige draaibare autostoelen zijn ontworpen om mee te groeien met je kind en kunnen langer worden gebruikt dan traditionele autostoelen. Dit kan kosten besparen op de lange termijn.
 • Geschikt voor meerdere auto’s: als je meerdere auto’s hebt, kan een draaibare autostoel handig zijn omdat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen en installeren in verschillende voertuigen.
 • Duurzaamheid: hoewel draaibare autostoelen meestal duurder zijn dan niet-draaibare modellen, kunnen ze een goede investering zijn vanwege hun duurzaamheid en de mogelijkheid om ze gedurende meerdere jaren te gebruiken.
 • Gemakkelijker om de riemen vast te maken: het draaibare ontwerp kan het gemakkelijker maken om de veiligheidsgordels vast te maken omdat je beter toegang hebt tot de gordelgespen.
 • Betere interactie met je kind: doordat je de autostoel kunt draaien, kun je tijdens het rijden gemakkelijker met je kind communiceren, troosten of in hun behoeften tegemoetkomen.

Hoewel draaibare autostoelen veel voordelen bieden, is het belangrijk op te merken dat ze niet voor elk gezin de beste keuze zijn. De juiste autostoel keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, grootte en behoeften van je kind, het type auto dat je hebt en je persoonlijke voorkeuren. Het is altijd verstandig om te overleggen met deskundigen op het gebied van kinderveiligheid en de autostoelwetgeving in jouw regio te raadplegen voordat je een autostoel aanschaft.

Verschillende soorten draaibare autostoelen

Er zijn verschillende soorten draaibare autostoelen op de markt, ontworpen om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen en gewichtsklassen van kinderen te voldoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten draaibare autostoelen:

 • Draaibare babyautostoelen: deze autostoelen zijn bedoeld voor pasgeborenen en jonge baby’s. Ze kunnen meestal achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, omdat dit de veiligste manier is om baby’s te vervoeren. De draaifunctie maakt het echter gemakkelijker om je baby in en uit de stoel te halen en om de autostoel aan te passen zonder dat je deze uit de auto hoeft te halen.
 • Draaibare peuterautostoelen: deze autostoelen zijn geschikt voor peuters en kleuters. Ze kunnen zowel achterwaarts als voorwaarts gericht worden geïnstalleerd, afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het kind. De draaifunctie maakt het eenvoudig om tussen de rijrichtingen te schakelen en om de stoel aan te passen aan de behoeften van het kind.
 • Draaibare kleuterautostoelen: deze autostoelen zijn ontworpen voor oudere kleuters en jongere kinderen die al voorwaarts gericht kunnen worden vervoerd. Ze bieden meestal verstelbare hoofdsteunen en gordels om mee te groeien met het kind. De draaifunctie kan handig zijn voor gemakkelijke toegang tot de stoel.
 • 360-graden draaibare autostoelen: dit type autostoel kan volledig in een cirkel draaien, wat betekent dat ze in alle richtingen kunnen worden gedraaid. Hierdoor is het gemakkelijk om het kind in en uit de stoel te plaatsen en om de stoel aan te passen aan verschillende leeftijden en behoeften. Deze autostoelen zijn vaak geschikt voor zowel achterwaarts als voorwaarts gericht reizen.
 • Draaibare autostoelen met Isofix-bevestiging: veel draaibare autostoelen zijn compatibel met het Isofix-bevestigingssysteem, wat een veilige en gemakkelijke installatie in de auto mogelijk maakt. Dit systeem maakt gebruik van bevestigingspunten in de auto om de autostoel stevig op zijn plaats te houden.

Bij het kiezen van een draaibare autostoel is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, het gewicht en de lengte van je kind, evenals de specificaties van je auto en de geldende veiligheidsnormen in jouw regio. Het is ook raadzaam om de gebruiksaanwijzing van de autostoel zorgvuldig te lezen en de stoel correct te installeren om de veiligheid van je kind te waarborgen.

Conclusie

Een goede draaibare autostoel maakt het mogelijk om je kind bij het in- en uitladen eenvoudig in en uit het stoeltje te doen. Ook biedt een draaibare autostoel doorgaans de mogelijkheid om zowel voor- als achterwaarts in de auto te plaatsen. Dit kan voor de veiligheid van het kindje een groot verschil maken. Na uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de Born Lucky Draaibare Autostoel de beste algemene keuze is. Voor een goede draaibare autostoel in het luxere segment, raden we de Bebeconfort Draaibare Autostoel  aan. Is je budget wat kleiner, maar wil je evengoed een goede autostoel, kies dan voor de Baby Novi DraaibareAutostoel

Er zijn veel verschillende keuzes te maken in de wereld van draaibare autostoelen. Overweeg goed wat je wensen en behoeftes zijn en kies een autostoel die daar bij aansluit. 

Veelgestelde vragen

Veel ouders hebben vragen over draaibare autostoelen, omdat ze specifieke kenmerken en voordelen bieden. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over draaibare autostoelen:

Zijn draaibare autostoelen veilig voor mijn kind?

Veiligheid is een prioriteit. Draaibare autostoelen moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Controleer of de autostoel gecertificeerd is volgens de geldende veiligheidsnormen in jouw regio.

Moet ik een draaibare autostoel achterwaarts of voorwaarts richten?

Dit hangt af van de leeftijd, het gewicht en de ontwikkeling van je kind, evenals de specificaties van de autostoel. Veel experts bevelen achterwaarts gericht reizen aan voor baby’s en jonge kinderen vanwege de betere bescherming bij een botsing.

Kan ik een draaibare autostoel ook gebruiken in de bakfiets?

In het algemeen is het gebruik van een draaibare autostoel in een bakfiets niet aan te raden en vaak niet toegestaan volgens de veiligheidsvoorschriften. Draaibare autostoelen zijn ontworpen voor gebruik in auto’s, waar ze specifieke bevestigings- en veiligheidsvoorzieningen vereisen om een kind tijdens een autorit veilig te houden.

Zijn draaibare autostoelen compatibel met mijn auto?

Niet alle draaibare autostoelen zijn geschikt voor elk type auto. Controleer of de autostoel compatibel is met jouw voertuig en of het correct kan worden geïnstalleerd met het Isofix-systeem of de autogordel.

Zijn er draaibare autostoelen met een geïntegreerde telefoonhouder?

De primaire functie van autostoelen is de veiligheid en bescherming van kinderen tijdens het reizen, en fabrikanten concentreren zich doorgaans op het voldoen hieraan. Een telefoonhouder kan echter afzonderlijk worden aangeschaft en in de auto worden geïnstalleerd om een smartphone vast te houden tijdens het rijden.

Kan mijn kind een reiskussen dragen, terwijl het in de autostoel zit?

Het is over het algemeen niet aanbevolen om je kind een reiskussen te laten dragen terwijl het in een autostoel zit, vooral niet als het gaat om baby’s, peuters of jonge kinderen. Autostoelen zijn ontworpen met specifieke veiligheidskenmerken, waaronder gordels en riemen, die zijn ontworpen om je kind veilig op zijn plaats te houden tijdens een autorit. Het toevoegen van extra kussens of accessoires die niet door de fabrikant zijn goedgekeurd, kan het functioneren van de autostoel belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen.

Hoe onderhoud ik een draaibare autostoel?

Draaibare autostoelen hebben vaak afneembare bekleding die in de wasmachine kan worden gereinigd. Zorg ervoor dat je de onderhoudsinstructies in de gebruiksaanwijzing volgt om de autostoel schoon en veilig te houden.

Kan mijn kind in een autostoel als het koorts heeft?

Als je kind koorts heeft, is het in de meeste gevallen veilig om ze in een autostoel te vervoeren, zolang ze zich goed genoeg voelen om te reizen. Controleer de ernst van de koorts en zorg voor comfort. Houd de temperatuur in de gaten met een thermometer en maak regelmatig stops.

Dokter Fit