De 8 Beste Elektrische Kachels van 2024
elektrische-kachel-featured-image

De 8 Beste Elektrische Kachels van 2024

Tijdens de koude wintermaanden wil je het graag warm hebben en dan is een elektrische kachel een goede oplossing. Een elektrische kachel brengt aangename warmte op energiezuinige wijze in huis. 

Wat maakt een elektrische kachel echt goed? In dit artikel ontdek je de top selectie van elektrische kachels, waarbij we hebben gekeken naar de belangrijkste eigenschappen, zoals het vermogen, de duurzaamheid en de snelheid van het apparaat.

Dus of je nu op zoek bent naar een kachel die snel opwarmt, energiezuinig is of een stijlvol design heeft, je vindt het in deze top 8. Met deze kennis ben je voorbereid op de kou en maak je een geïnformeerde keuze voor jouw ideale warmtebron.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke elektrische kachels nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste elektrische kachel overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs
Beste keuze met app Check Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste compacte keuze Check Prijs
Beste keuze voor kleine ruimtes Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 8 beste elektrische kachels onderzocht

Beste Algemene Keuze

Luvego Elektrische Heater

Met handige eigenschappen zoals een timer en afstandsbediening, is deze elektrische kachel van Luvego een gebruiksvriendelijke keuze.

Met een vermogen van 2000 Watt is deze krachtpatser geschikt voor het verwarmen van ruimtes tussen 20 en 30 vierkante meter. We vonden het handig dat we uit drie standen konden kiezen: ventilator, laag en hoog. Let erop dat dit model wat tijd nodig heeft om op te warmen, waar gelukkig op in te spelen is met de handige timer.

Deze hoge, maar smalle ventilatorkachel was in het echt kleiner dan verwacht. Met een gewicht van minder dan 2 kilo verplaatsten we de elektrische kachel eenvoudig. We vonden het compacte en moderne ontwerp aansprekend en waren tevreden over de kwaliteit van de materialen.

Bedienen is eenvoudig bij dit model dankzij het intuïtieve ledscherm en de bijgeleverde afstandsbediening. Ook als je minder technisch bent aangelegd, ondervind je bij dit model weinig problemen. Functies zoals de oververhittingsbeveiliging en de kantelschakelaar droegen bij aan de veiligheid.

We raden dit model van Luvego aan als je gebruiksgemak belangrijk vindt en liever snel uit de voeten kunt met een apparaat dan honderd instelmogelijkheden hebt.

Voordelen:
 • Bediening via intuïtief ledscherm en afstandsbediening
 • Compact en licht: eenvoudig te verplaatsen
 • Gelijkmatige warmteverdeling door oscillatiefunctie
 • Flexibele temperatuurkeuze met drie instellingen
 • Duurzaamheid gegarandeerd door sterke materialen
Nadelen:
 • Kan op hoge stand veel energie verbruiken
 • Timer niet geschikt voor volledige weekplanningen
 • Geen stille werking: kan storend zijn
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Cecotec Convectorkachel

De convectorkachel van Cecotec heeft een luxe uitstraling en beschikt over een uitgebreid lcd-scherm voor instellingen.

Qua instellingen is dit luxe model vrij uitgebreid met temperatuurinstellingen tussen 5 en 35 raden, een instelbare timer voor bepaalde dagen en tijden en een fluisterstille modus. Let erop dat het vermogen van 600 Watt met name geschikt is voor kleinere ruimtes tot 10 vierkante meter.

We vonden de uitstraling van dit model chic, wat komt door het strakke zwarte design en het luxe schermpje. We vonden het prettig dat de radiator er niet als een typische radiator uitziet, maar misten de optie om voor wit te kiezen.

De bediening van dit apparaat is top: zowel via het lcd-scherm als via een afstandsbediening stel je hem in. Beide opties zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk. Indien gewenst bevestig je dit model aan de muur, maar je kunt hem ook op pootjes op de grond zetten.

We raden deze luxe kachel van Cecotec aan als je voor gebruiksgemak en stijl wilt gaan. Voor grotere ruimtes kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • 24/7 timer: verwarming per weekdag en uur instelbaar
 • Luxe uitstraling dankzij zwart, strak ontwerp
 • Makkelijke bediening via afstandsbediening en lcd-scherm
 • Ook aan de muur te bevestigen indien gewenst
Nadelen:
 • Alleen geschikt voor kleine ruimtes
 • Snoer aan de korte kant
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze

Auronic Olieradiator

De olieradiator van Auronic komt als beste uit onze test en is een mobiele elektrische kachel die de kou uit elke ruimte verdrijft.

Het is geen verrassing dat deze olieradiator als beste uit onze test komt met zijn snelle opwarming, efficiënte warmteregulatie en 24-uurstimer. Je kiest uit drie warmtestanden tot 2000 Watt en verwarmt ruimtes tot 30 vierkante meter met dit model. We merkten al na vijf tot 10 minuten een enorm verschil.

Deze zwarte radiator (ook in wit verkrijgbaar) is compacter dan een de meeste radiatoren en is relatief stil. Echter, het hoge gewicht van 13,4 kilo maakte verplaatsen lastig, ook al heeft de radiator wielen. Voor de veiligheid beschikt dit model over oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

De bediening van dit model doe je met behulp van drie knoppen. We gebruikten een knop om de temperatuur in te stellen, een tweede voor de warmtestanden en een derde voor een eventuele timer.

We raden deze olieradiator aan als je op zoek bent naar een voordeliger alternatief voor centrale verwarming en waarde hecht aan snelheid, instelmogelijkheden en gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Olieradiator zonder vervelende geur
 • Geschikt voor de meeste ruimtes (tot 30 m²)
 • Keuze uit 3 standen: 800-2000 Watt
 • Zeer snel in gebruik, al warm na 5 minuten
 • Gebruiksvriendelijk met 3 draaiknoppen
Nadelen:
 • Snoer aan de korte kant
 • Hoog gewicht met 13,4 kilo
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met App

Niceey Smart Olieradiator

Als je op zoek bent naar een slimme olieradiator die je ook vanop afstand kunt bedienen met een app, is dit model van Niceey een goede keuze.

Deze krachtpatser heeft een vermogen van 2000 Watt en verwarmt hiermee ruimtes van 20 tot 30 vierkante meter. De slimme thermostaat past automatisch het vermogen aan om de door jou ingestelde temperatuur te behouden, wat bijdraagt aan energiebesparing.

De mogelijkheid om de verwarming op afstand te bedienen via de Smart App op onze telefoon vonden we een handige toevoeging. Je kunt hiermee zelfs weekplanningen instellen, wat mogelijk helpt bij het voorkomen van onnodig energieverbruik. Bediening op de radiator zelf en via een meegeleverde afstandsbediening zijn ook mogelijk.

We vonden de radiator stevig aanvoelen, maar ook makkelijk te verplaatsen dankzij de vier wielen. Het ontwerp viel in de smaak, al vonden we het scherm met temperatuurinstellingen minder mooi. Een nadeel vonden we de geur, waar je soms last van hebt bij olieradiatoren.

We raden dit model aan als je uitgebreide instellingen wenst, bijvoorbeeld om weekplanningen voor de verwarming via een app in te stellen om energie te besparen.

Voordelen:
 • Drie bedieningsmogelijkheden: scherm, afstandsbediening en app
 • Volledige weekplanningen instelbaar via app
 • Efficiënte warmteregulatie, bespaart energie
 • Hoge veiligheid, inclusief kinderslot
 • Compact en gemakkelijk te verplaatsen
Nadelen:
 • Beperkte temperatuurmogelijkheden, zeker bij ecostand
 • Vervelende geur van olieradiator
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-kwaliteitverhouding

Auronic Elektrische Convectorkachel

Deze elektrische convectorkachel van Auronic is een compact en efficiënt verwarmingsapparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bij dit model kies je uit drie instelbare warmtestanden: 750, 1250 of 2000 Watt. Hiermee pasten we de temperatuur aan ons comfortniveau aan. We vonden de heater het beste werken in ruimtes tot 15 vierkante meter, waarin de warmteregulatie zeer efficiënt was.

Qua uiterlijk scoort dit compacte model, verkrijgbaar in zwart en wit, goed. Dankzij het lichte gewicht en de hittebestendige handgrepen was verplaatsen makkelijk. Ook de koel blijvende behuizing vonden we prettig. Let erop dat het snoer aan de korte kant is en dat je een verlengsnoer met een hoog wattage nodig hebt.

De bediening is eenvoudig op het apparaat zelf. Met twee schakelaars stel je het vermogen in en met een draaiknop de temperatuur. We vonden het jammer dat we hierbij niet de precieze temperatuur in konden stellen, waardoor het even puzzelen was aan het begin.

We raden dit model aan als je niet te veel geld uit wilt geven aan een elektrische kachel, maar ook niet wilt inleveren op kwaliteit.

Voordelen:
 • Keuze uit drie warmtestanden: 750-2000 Watt
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk verplaatsbaar dankzij lage gewicht (2,1 kilo)
 • Hittebestendige handgrepen en koel blijvende behuizing voor veiligheid
Nadelen:
 • Snoer is kort, wat in sommige ruimtes onhandig kan zijn
 • Verlengsnoer met hoog wattage vereist
 • Geen duidelijke temperatuurinstellingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Vulpes Goods Elektrische Verwarming

Deze elektrische kachel van Vulpes Goods is compact en daarmee ideaal voor het verwarmen van kleinere ruimtes.

Met een vermogen van 950 Watt gebruik je deze kachel voor ruimtes tot 10 vierkante meter. Hierbij kies je uit warmtestanden, namelijk koel, warm en eco, waarbij iedere stand een eigen vermogen heeft. We vonden dit model opvallend snel: al binnen enkele seconden werd de heater warm. 

Dit model is klein en compact, waardoor je het eenvoudig verplaatst of een plekje geeft in een kleine kamer. Met een laag gewicht van slechts 1,1 kilo is verplaatsen een fluitje van een cent. Aan de andere kant kan de noodzaak om het apparaat regelmatig te verplaatsen, vanwege het beperkte bereik, als onhandig worden ervaren.

Je bedient dit model via een aanraakscherm en profiteert van veilige functies zoals oververhittingsbeveiliging en valbeveiliging. Een handige eigenschap is de 90 graden draaihoek, waardoor de ruimte tijdens onze test gelijkmatig verwarmd of gekoeld werd. We waren minder te spreken over het geluidsniveau en vonde dit apparaat, zeker bij verwarmen, aan de luide kant.

We raden deze elektrische kachel van Vulpes Goods aan als je een compacte oplossing voor een kleine ruimte zoekt.

Voordelen:
 • Snel opwarmen binnen enkele seconden
 • Veelzijdig met warm en koud gebruik
 • 90° draaihoek voor efficiënte verwarming
 • Compact en licht, makkelijk te verplaatsen
Nadelen:
 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes
 • Geen afstandsbediening inbegrepen
 • Iets minder stil
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kleine Ruimtes

Vulpes Goods Elektrische Kachel

Als je op zoek bent naar een efficiënt en voordelig verwarmingstoestel voor kleine ruimtes, is deze elektrische kachel van Vulpes Goods een goede keuze. 

Met een vermogen van 1250 Watt kan dit compacte apparaat ruimtes tot 13 vierkante meter goed verwarmen. Je kiest uit twee standen, wat minder is dan bij concurrerende modellen, namelijk uit warm en eco. Uitgebreide functionaliteiten zoals verkoeling of ventilatie, een timer en een afstandsbediening ontbreken.

Het compacte formaat maakt het eenvoudig om deze elektrische kachel te verplaatsen naar een andere ruimte. We vonden het uiterlijk aansprekend, zeker in deze prijscategorie. Een leuke toevoeging was het indicatielampje waardoor we konden zien wanneer het apparaat verwarmde.

De bediening werkt via een enkele knop die je op de twee standen klikt of uit zet in het midden. Hoewel het toestel uitblinkt in waarde voor je geld, kunnen de beperkingen in het verwarmingsbereik en de niet-draaibare verwarmingshoek voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat het de verspreiding van de warmte beperkt.

We raden dit model van Vulpes Goods met name aan als je een vriendelijk geprijsde elektrische kachel zoekt en deze wilt gebruiken in een kleine ruimte voor extra warmte.

Voordelen:
 • Aantrekkelijk ontwerp met roségouden details en ronde vormen
 • Indicatielampje geeft aan wanneer het apparaat verwarmt
 • Volledige bediening met slechts één knop
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Beperkte temperatuurinstellingen
 • Alleen voor kleine ruimtes
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Vivid Green Elektrische Kachel

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke heater is dit model van Vivid Green een goede keuze voor warmte op koude dagen.

Dit model heeft twee instelbare warmtestanden, evenals een stand voor koude lucht. We vonden de mogelijkheden wat beperkt, maar vonden de ventilatorfunctie wel prettig. De kracht, tot 2000 Watt, is tevens instelbaar. Zo zorgden we voor een ruimte die binnen een half uur goed warm was, of juist voor energiebesparing op een lagere stand.

Dit compacte model gebruik je in ruimtes tot 20 vierkante meter. We vonden het verplaatsen makkelijk, dankzij de draaghendel en het lage gewicht van 900 gram. Het uiterlijk vonden we iets minder, maar gelukkig valt het kleine witte model niet echt op. Het volume bleek vrij hoog tijdens onze test.

Het apparaat beschikt over twee draaiknoppen: eentje voor temperatuur en eentje voor kracht. We vonden het bedienen uiterst eenvoudig, maar misten uitgebreide instellingen, zoals een timer. Tegenover de lage prijs van dit model, staat ook een iets mindere kwaliteit. We verwachten dat deze heater minder lang meegaat dan andere modellen.

We raden de Vivid Green heater aan als je een kleiner budget hebt, maar toch heerlijk warm wilt zitten deze winter zonder hoge gasrekening.

Voordelen:
 • Voordelige heater voor warmte zonder hoge gasrekening
 • Werkt tevens verkoelend dankzij ventilator
 • Bediening via twee handige draaiknoppen
 • Laag gewicht en compact formaat
 • Draaghendel voor makkelijk verplaatsen
Nadelen:
 • Beperkte mogelijkheden qua temperatuur
 • Kwaliteit lager dan bij concurrerende producten
 • Maakt redelijk wat geluid
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een elektrische kachel? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste elektrische kachel:

 • Vermogen: het vermogen van de kachel bepaalt hoe snel en hoe veel warmte er geproduceerd kan worden. Kies voor een hoger vermogen als je grotere ruimtes wilt verwarmen. Let wel, een hoger vermogen betekent ook een hoger energieverbruik.
 • Energie-efficiëntie: sommige elektrische kachels zijn energiezuiniger dan andere. Kies voor een model met een hoog rendement om op je energierekening te besparen.
 • Veiligheidsfuncties: kijk naar functies zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling. Deze voorkomen brandgevaar en maken de kachel veiliger in gebruik.
 • Thermostaat: een ingebouwde thermostaat helpt bij het handhaven van een constante temperatuur. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook energiezuiniger omdat de kachel niet constant aan hoeft te staan.
 • Geluidsniveau: elektrische kachels kunnen soms best luidruchtig zijn. Controleer het geluidsniveau als je een stille kachel wilt, bijvoorbeeld voor in de slaapkamer.
 • Design: hoewel dit niet de belangrijkste factor is, wil je misschien een kachel die past bij je interieur. Er zijn veel verschillende designs beschikbaar, van klassiek tot modern.

Bij het kiezen van de beste elektrische kachel voor jou, houd deze factoren in gedachten. Ze zorgen ervoor dat je een veilige, efficiënte en aangename warmtebron in huis haalt.

De voordelen van elektrische kachels

 • Directe warmte: een elektrische kachel begint meteen warmte af te geven zodra je hem aanzet. Geen wachttijd meer om de kamer op te warmen.
 • Energie-efficiënt: elektrische kachels zetten alle energie die ze verbruiken om in warmte. Dat betekent dat er weinig energie verloren gaat, wat je bespaart op je energierekening.
 • Eenvoudig te installeren: je hebt geen schoorsteen of ventilatie nodig voor een elektrische kachel. Steek de stekker in het stopcontact en geniet direct van de warmte.
 • Veilig in gebruik: elektrische kachels hebben ingebouwde veiligheidsmechanismen zoals oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelaar, wat ze veiliger maakt dan veel andere verwarmingsopties.
 • Draagbaar en flexibel: met een elektrische kachel heb je de vrijheid om de warmte te brengen waar je die nodig hebt. Ze zijn licht en makkelijk te verplaatsen, perfect voor verschillende kamers in huis.
 • Lage onderhoudskosten: elektrische kachels hebben weinig onderhoud nodig. Geen dure reparaties of regelmatige servicebeurten, wat je op lange termijn geld bespaart.
 • Milieuvriendelijk: elektrische kachels hebben geen uitstoot van schadelijke gassen of rook, wat bijdraagt aan een beter milieu. 

Kortom, een elektrische kachel biedt je directe warmte, energie-efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit, terwijl je ook bijdraagt aan een beter milieu.

Conclusie

Met een elektrische kachel breng je extra warmte in huis tijdens koude winterdagen, en dat op energiebesparende wijze.

Tijdens onze test kwam de Auronic Olieradiator als beste algemene keuze naar voren dankzij de snelle opwarming, efficiënte warmteregulatie en de 24-uurstimer.

Zoek je een model met uitgebreide bedieningsmogelijkheden? Dan is de Niceey Smart Olieradiator een uitstekende keuze, omdat deze via een app, afstandbediening en schermpje bediend kan worden. Voor hoog gebruiksgemak is de Luvego Elektrische Heater jouw model.

Als je een kleine ruimte hebt om te verwarmen, zijn de compacte en voordelige modellen van Vulpes Goods goede keuzes, zoals de Vulpes Goods Elektrische Kachel met een ongekend lage prijs.

Wat je voorkeuren en behoeften ook zijn, in deze top 7 vind je de perfecte elektrische kachel voor je woning om comfortabel de winter door te komen!

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel?

Een elektrische kachel verwarmt jouw ruimte snel en efficiënt. Het is een veilige keuze, omdat er geen verbranding plaatsvindt en er dus geen kans is op koolmonoxidevergiftiging. Bovendien zijn ze vaak draagbaar, waardoor je ze makkelijk verplaatst naar waar de warmte nodig is.

Hoeveel kost het om een elektrische kachel te gebruiken?

De gebruikskosten van een elektrische kachel variëren, afhankelijk van het model en het stroomtarief. Over het algemeen zijn ze zuinig in verbruik. Voor een exacte berekening raadpleeg je de specificaties van de kachel en het stroomtarief bij jouw energieleverancier.

Is een elektrische kachel veilig?

Elektrische kachels zijn in principe veilig. Ze hebben ingebouwde veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging. Echter, zoals bij elk elektrisch apparaat, dien je ze niet onbeheerd aan te laten staan.

Welk type elektrische kachel is het beste voor mij?

Dit hangt af van je behoeften. Voor een snelle, gerichte warmtebron kies je een ventilatorkachel. Wil je een hele kamer verwarmen, dan is een oliegevulde kachel een goede optie. Lees de productbeschrijvingen en vergelijk de modellen om de beste keuze te maken.

Hoe onderhoud ik een elektrische kachel?

Onderhoud van een elektrische kachel is eenvoudig. Maak de kachel regelmatig stofvrij om de efficiëntie te behouden. Volg altijd de instructies in de handleiding van het product voor specifieke onderhoudsinstructies.

Dokter Fit