De 7 Beste Hakmolens van 2024
hakmolen featured image

De 7 Beste Hakmolens van 2024

Een hakmolen is een tool voor in de keuken, waarmee je noten, kruiden en groenten in kleine stukjes hakt. Werk dat je tot voorheen met de hand (en veel moeite) moest doen, wordt nu uitgevoerd door de handige hakmolen!

Als kookliefhebber vind ik een elektrisch model onmisbaar in de keuken. Het bespaart een hoop tijd en zorgt voor perfect gehakte stukjes groente of noot. Daarnaast gebruik ik het apparaat ook voor koffiebonen, waardoor ik de lekkerste koffie zet.

In deze top 7 zet ik de beste hakmolens voor je op een rij, waardoor je een goede keuze kunt maken, geheel passend bij je situatie.

Beste hakmolen overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste compacte keuze Check Prijs
Duurzaamste keuze Check Prijs
Grootste inhoud Check Prijs
Krachtigste keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste hakmolens onderzocht

Beste Algemene Keuze

JAP Multi Chop

4.8

De JAP Multi Chop is een krachtige, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige tool voor het hakken van kaas, noten, dadels en zelfs ijs.

Alle onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen: een roestvrijstalen behuizing, een glazen kom en messen van titanium. We merkten dat de messen vlijmscherp waren en snel door de ingrediënten hakten. Je kiest uit twee, vier of zes messen die je op verschillende hoogtes kunt plaatsen. Er zijn extra onderdelen verkrijgbaar, maar die dienen los aangeschaft te worden.

De bediening is eenvoudig en zorgt ervoor dat je volledige controle hebt. Met één druk op de knop zetten we het apparaat aan en zodra we loslieten, stopte het. Dit maakte het makkelijk om niet te veel en niet te weinig te hakken.

Het apparaat is krachtig met een vermogen van 400 Watt, voldoende zelfs voor het crushen van ijs. De siliconen sluiting voorkwam lekken en we zetten alle afneembare onderdelen na gebruik in de vaatwassers.

Voordelen:
 • Bediening met één druk op de knop voor volledige controle
 • 2, 4 of 6 vlijmscherpe titanium messen op instelbare hoogte
 • Hoogwaardige materialen: glazen kom en roestvrijstalen behuizing
 • Krachtig genoeg om zelfs ijs te crushen
Nadelen:
 • Extra onderdelen (uitbreidingspakket) dient los aangeschaft te worden
 • Niet de voordeligste keuze
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Moulinex Groentesnijder Fresh Express

4.5

Als je op zoek bent naar een luxe hakmolen, is de Moulinex Groentesnijder Fresh Express met vijf verschillende functies een uitstekende keuze.

Het toffe aan dit apparaat vinden we de vijf meegeleverde opzetstukken voor fijn raspen, grof raspen, fijn snijden, grof snijden en schaven. Deze opzetstukken zijn van roestvrij staal gemaakt en de behuizing is van plastic, wat we iets minder hoogwaardig aan vonden voelen.

We bedienden het apparaat met één druk op de knop en vonden dat het zijn werk goed deed. Alleen bij de hardste ingrediënten, zoals wortels, merkten we dat het lagere vermogen (150 Watt) van invloed was. Via de brede vulschacht was het inbrengen van ingrediënten makkelijk. 

Opvallend is het ontbreken van een vaste kom. We vonden dit absoluut geen nadeel, omdat we er zelf een bakje in het juiste formaat onder zetten en dus geen limitaties hadden. Ook bespaarde het ruimte bij het opbergen; handig! Je hebt weinig onderdelen nodig en dus ook weinig afwas bij dit model.

We raden dit model van Moulinex vooral aan als je op zoek bent naar veel functionaliteiten in één apparaat, maar wel een compacte groentesnijder wilt hebben.

Voordelen:
 • 5 kegels voor grof en fijn raspen, grof en fijn snijden, schaven
 • Brede vulschacht, vooral snijden niet nodig
 • Compact formaat, makkelijk op te bergen
 • Je zet er zelf een kom in het gewenste formaat onder (geen beperkingen)
 • 15 jaar lang repareerbaar, je hebt lang iets aan dit model
Nadelen:
 • Lager vermogen dan andere modellen, minder kracht
 • Bij kaasraspen blijft kaas snel plakken aan omhulsel
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Cecotec Elektrische Hakmolen

4.6

De elektrische hakmolen van Cecotec is een compacte keuze. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht en is makkelijk op te bergen.

De groentesnijder is gemaakt van stevige materialen. Zo beschikt het apparaat over vlijmscherpe titanium messen en een roestvrijstalen behuizing. Opvallend aan dit model is dat er twee kommen meegeleverd worden, eentje van glas en eentje van roestvrij staal. We vonden dit een handige toevoeging, zeker omdat beide kommen met een inhoud van 1 liter aan de kleine kant zijn.

De messen zijn demonteerbaar (je gebruikt er twee of vier) en instelbaar op verschillende hoogtes. We waren onder de indruk van de kracht van dit model met een vermogen van 400 Watt. Het crushen van ijs of hakken van nootjes bleek geen enkel probleem tijdens onze test.

Het grootste voordeel vonden we het compacte formaat, waardoor het apparaat makkelijk op te bergen was. Je bedient het apparaat op gebruiksvriendelijke wijze, namelijk met één druk op de knop. De snelheid van de chopper hangt af van de druk die je uitoefent.

We raden dit model aan als je een kleine keuken hebt en een compacte elektrische groentesnijder zoekt die makkelijk op te bergen is.

Voordelen:
 • Compact formaat, makkelijk op te bergen
 • Snelheid chopper op basis van druk op de knop
 • Krachtig, zoals ijs crushen als nootjes hakken is geen enkel probleem
 • Twee kommen, één van glas en één van roestvrij staal
Nadelen:
 • Vloeistoffen gaan door deksel heen
 • Kleinere inhoud (1 liter)
Check Prijs op Bol.com
Duurzaamste Keuze

KitchenBrothers Food Chopper

4.5

De hoogwaardige materialen waarvan de KitchenBrothers Food Chopper zorgen ervoor dat dit model duurzaam is en lang meegaat.

Zowel de behuizing als de kom zijn bij dit model gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. We vonden dit met name bij de kom handig, omdat deze zo nooit kan breken, wat bij een glazen kom een groter risico is. Het vierdubbele hakmes zag er stevig uit en hakte naar behoren.

De kracht van dit model is gemiddeld bij een vermogen van 300 Watt. Je kiest uit twee snelheden, allebei met één druk op de knop te bedienen. De bovenkant heeft namelijk twee halvecirkelvormige knoppen. De snelheid van dit model is verrassend: binnen 6 tot 10 seconden is 500 gram vlees of groente gehakt. Let erop dat het apparaat niet langer dan 25 seconden gebruikt mag worden.

De onderdelen zijn vaatwasserbestendig en krasbestendig, waardoor ze er lang schoon en goed uitzien. We vonden de plastic ring in het deksel iets minder handig. Hoewel deze voor goede sluiting zorgt, is deze lastig opnieuw in te brengen na het afwassen.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je op zoek bent naar een hoogwaardige hakmolen van duurzame materialen, zoals een onbreekbare roestvrijstalen kom.

Voordelen:
 • Kom van roestvrij staal, dus onbreekbaar
 • Transparant deksel voorkomt gespetter
 • Zeer snel: 500 gram groente in 6-10 seconden gehakt
 • Keuze uit 2 snelheden
Nadelen:
 • Langer dan 25 seconden gebruiken niet mogelijk
 • Deksel gemaakt van plastic
Check Prijs op Bol.com
Grootste Inhoud

Niceey Hakmolen

4.4

De hakmolen van NIceey is met een inhoud van 2 liter een ideale keuze als je graag grote hoeveelheden groente snijdt.

Dit model is gemaakt van roestvrij staal en glas. De kom van glas wordt geleverd met een bijbehorend deksel, wat spetters voorkomt. De molen zelf is compact bovenop deze 2 liter kom. Het vierdubbele hakmes voelde stevig aan en was in hoogte verstelbaar.

Het apparaat heeft een relatief hoog vermogen van 500 Watt, waarmee groente in en handomdraai gesneden is. Binnen 5 tot 9 seconden heb je de inhoud van de kom gehakt. Een nadeel is dat je vrij lang moet wachten na gebruik (2 minuten) en het apparaat maar drie keer per kwartier mag gebruiken.

Het bedienen vonden we makkelijk; dit gaat met één druk op de knop. Er zijn twee snelheden, allebei met een aparte knop te bedienen. De veilige antislip ondergrond was prettig, waardoor het apparaat niet verschoof.

We raden deze hakmolen van Niceey aan als je graag een grote kom wilt hebben waar je in één keer veel groente of andere ingrediënten in hakt.

Voordelen:
 • Grote inhoud van de kom (2 liter)
 • Snelle verwerking in 5-9 seconden
 • Keuze uit 2 snelheden
 • Antislip ondergrond zorgt ervoor dat het apparaat stevig staat
Nadelen:
 • Lange wachttijd tussen gebruik
 • Niet handig om meerdere dingen achter elkaar te bereiden
Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

Moulinex Chopper Moulinette

4.3

De Moulinex Chopper Moulinette is de krachtigste hakmolen in onze top 7 met een vermogen van maar liefst 1000 Watt.

Met een behuizing van kunststof, een kom van kunststof en een roestvrijstalen mes scoort dit model gemiddeld op kwaliteit. Wat we jammer vonden was de kleine kom waar je slechts 330 gram in kwijt kunt. We moesten de kom tussendoor meerdere keren legen om een goede hoeveelheid groente te snijden.

Met dit exemplaar snijdt je niet alleen probleemloos kruiden, uien en look, maar ook harde ingrediënten zoals noten. De messen waren krachtig en binnen enkele seconden waren zelfs de noten in kleine stukjes gehakt. De kracht is absoluut het grootste pluspunt van dit model! 

Via de doorzichtige kom houdt je de maalgraad goed in de gaten. Door druk uit te oefenen, gaat het apparaat aan. Hierbij is er geen mogelijkheid om uit verschillende snelheden te kiezen. De onderdelen kunnen in de vaatwasser, wat schoonmaken vergemakkelijkt. 

We raden dit model van Moulinex aan als je kracht belangrijk vindt bij het kiezen van een hakmolen, bijvoorbeeld voor nootjes of koffiebonen.

Voordelen:
 • Zeer krachtig met een vermogen van 1000 Watt
 • Doorzichtige kom, maalgraad goed in de gaten te houden
 • Ook geschikt voor de hardste ingrediënten zoals noten
 • Vaatwasserbestendige onderdelen
Nadelen:
 • Kleine inhoud
 • Kom gemaakt van kunststof
 • Wordt snel warm
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

SADU Groentesnijder

3.7

De groentesnijder van SADU is een voordelig alternatief voor de klassieke elektrische hakmolen.

De snijder is volledig van kunststof gemaakt, zowel het bakje als het deksel. De messen zijn scherp en gemaakt van roestvrij staal. We vonden de kom met een inhoud van 300 milliliter aan de kleine kant en konden slechts kleine hoeveelheden gelijktijdig bereiden. De kwaliteit van de materialen vonden we matig vergeleken met de duurdere modellen.

Waar veel hakmolens elektrisch zijn, werkt dit model handmatig. Je trekt hiervoor een koord aan, wat ervoor zorgt dat de messen gaan draaien. Dit werkt prima bij minder harde ingrediënten, maar niet zo goed bij noten. Let erop dat je het koord vast blijft houden als het terugtrekt en dat je het niet loslaat.

Een voordeel van dit model is dat het compact is en dus makkelijk op te bergen is. De onderdelen kunnen in de vaatwasser, waardoor schoonmaken makkelijk is. De antislipvoet zorgt ervoor dat de kom stevig staat, al raden we aan deze vast te houden tijdens het snijden.

We raden deze groentesnijder van SADU aan bij een kleiner budget als alternatief voor de elektrische hakmolen. Let erop dat je hierbij wel enige moeite moet doen voor het resultaat.

Voordelen:
 • Gebruiksvriendelijk, werkt met een trekkoord
 • Compact, makkelijk op te bergen
 • Makkelijk schoon te maken, vaatwasserbestendig
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Handmatig, niet elektrisch
 • Belangrijk om koord goed vast te houden
 • Niet geschikt voor harde ingrediënten
 • Matige kwaliteit
Check Prijs op Bol.com

De beste hakmolens vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Compacte Keuze Duurzaamste Keuze Grootste Inhoud Krachtigste Keuze Beste Goedkope Keuze
JAP Multi Chop Moulinex Groentesnijder Fresh Express Cecotec Elektrische Hakmolen KitchenBrothers Food Chopper Niceey Hakmolen Moulinex Chopper Moulinette SADU Groentesnijder
Algemene score 4,8/5 4,5/5 4,6/5 4,5/5 4,4/5 4,3/5 3,7/5
Kwaliteit 4,8/5 4,3/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,2/5 3,5/5
Messen 5/5 4,3/5 4,5/5 4,3/5 4,3/5 4,4/5 4,1/5
Functies 4,5/5 5/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 4,2/5 3,5/5
Vermogen 400 W 150 W 400 W 300 W 500 W 1000 W N.v.t.
Inhoud 1,2 L N.v.t. 1 L 1,8 L 2 L 0,33 kg 0,3 L
Prijs €€€ €€€ €€ €€ €€ €€€

Waar moet je op letten met het kopen van een hakmolen? 

 • Kwaliteit: een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een hakmolen is de kwaliteit van de onderdelen. Kies bijvoorbeeld voor een roestvrijstalen behuizing die lang meegaat en een kom van hetzelfde materiaal of van glas. Zo is glas hoogwaardiger en duurzamer dan plastic, maar heb je wel een kans dat de kom kapot valt.
 • Messen: de messen van de hakmolen zijn een van de belangrijkste punten van aandacht, omdat deze de ingrediënten moeten snijden. Ga bij voorkeur voor vierdubbele messen die in hoogte te verstellen zijn, zodat de ingrediënten op de juiste manier gehakt worden.
 • Functies: de meeste groentesnijders doen precies wat de naam doet vermoeden, namelijk groente snijden. Sommige modellen hebben extra functies, zoals meer dan één snelheid of extra messen voor speciale technieken. Ook zijn er staafmixers met een bijbehorend bakje verkrijgbaar, waardoor je ze ook als hakmolen kunt gebruiken.
 • Vermogen: het vermogen van het apparaat bepaalt hoe krachtig het is en dus ook welke ingrediënten er gehakt kunnen worden. Een laag vermogen ligt rond de 200 Watt, terwijl een hoog vermogen wel 1000 Watt kan zijn. Als je noten of koffiebonen voor je koffiezetapparaat wilt malen, is een hoog vermogen erg belangrijk.
 • Inhoud: om grote hoeveelheden ingrediënten in één keer te snijden, kies je voor een chopper met een grote kom. Kleine kommen zijn er met een inhoud vanaf 0,3 liter, terwijl grote kommen tot 2 liter gaan. Dit is een behoorlijk verschil en belangrijk om over na te denken.

De voordelen van hakmolens

 • Weinig moeite: elektrische keukentools zijn een echte uitkomst, waardoor je steeds minder moeite hoeft te doen. Waar een blender ingrediënten volledig pureert, zorgt een hakmolen ervoor dat ze in kleine stukjes gesneden of gehakt worden. Dit doe je met één druk op de knop en dus weinig moeite.
 • Snel resultaat: het met de hand snijden van ingrediënten duurt vaak een hele poos en met een chopper heb je al binnen 10 seconden de ingrediënten gesneden. Dit is veel sneller dan je ooit met de hand zou kunnen. Zo bespaar je een hoop tijd in de keuken.
 • Perfect gehakte ingrediënten: met de hand kun je, met moeite, de groente in gelijkmatige stukjes snijden, maar het resultaat wordt nooit zo perfect als bij het gebruik van een hakmolen. De groentes komen in perfecte stukjes in het bakje terecht.

De soorten hakmolens

 • Elektrisch: elektrische hakmolens werken op elektriciteit, waardoor je ze met één druk op de knop aanzet. Deze soort bespaart een hoop moeite en tijd en is zeer gemakkelijk. Een nadeel is dat je hiervoor stroom nodig hebt en de prijs iets hoger ligt.
 • Handmatig: de handmatige hakmolens zijn de voordelige keuze, waar je een stuk minder voor betaalt. Deze modellen werken bijvoorbeeld met een trekkoord, waardoor je zelf nog wel wat moeite moet doen, maar je geen stroom nodig hebt. Ook een handmatig model is een stuk sneller dan met de hand hakken of snijden.

Mijn eigen ervaring

Al een tijd overwoog ik om een keukenmachine of een elektrische groentesnijder aan te schaffen en ik ben erg blij met mijn keuze. Mijn elektrische tool bespaart met een hoop tijd en moeite in de keuken en levert een perfect resultaat op. Ik lette bij mijn aankoop op het vermogen, zodat ik ook noten en koffiebonen kon malen. Daarnaast vond ik hoogwaardige materialen die lang meegaan belangrijk.

Conclusie

Een hakmolen is een handige tool voor in de keuken waarmee je ingrediënten met minimale moeite in perfecte stukjes hakt. Zo heb je sneller resultaat en zet je ook sneller lekkere gerechten op tafel.

Uit onze test komt de JAP Multi Chop als beste algemene keuze. Dit model is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, makkelijk te bedienen en krachtig genoeg voor ingrediënten zoals ijs en noten. Alles wat je in een chopper zoekt dus!

Ben je op zoek naar een compacte keuze die je makkelijk op kunt bergen? Dan is de Cecotec Elektrische Hakmolen wellicht de beste keuze voor jou met zijn kleinere kom. Als je juist een grote kom zoekt, kies je voor de Niceey Hakmolen met een inhoud van 2 liter.

Voor liefhebbers van duurzame materialen die lang meegaan, is de KitchnBrothers Food Chopper een uitstekend model. Gek op luxe? Probeer dan de Moulinex Groentesnijder Fresh Express met vijf kegels en snijmogelijkheden uit.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste hakmolen?

De JAP Multi Chop komt als beste keuze uit onze test. Dit apparaat is gemaakt van stevige en hoogwaardige materialen en is makkelijk te bedienen. De kracht is voldoende voor alle ingrediënten, zelfs noten en ijs.

Wat is een hakmolen?

Een hakmolen is een tool voor in de keuken waarmee je ingrediënten hakt, zoals groente, kruiden of noten. Het apparaat vergemakkelijkt deze taak waardoor het je minder moeite en tijd kost.

Hoeveel Watt moet een hakmolen hebben?

Het beste kies je voor een exemplaar met ten minste 200 Watt, zodat ook hardere ingrediënten gehakt kunnen worden. Zeker voor noten en ijs is het vermogen een belangrijk aandachtspunt.

Wat is het verschil tussen een blender en een hakmolen?

Een blender pureert ingrediënten tot het een vloeibaar of zacht mengsel is, terwijl een chopper de ingrediënten in kleine stukjes snijdt. Hakmolens leveren geen puree of vloeistof op.

Waar gebruik je een hakmolen voor?

Je gebruikt deze handige tools voor het hakken van ingrediënten. Denk hierbij aan groente, uien en knoflook, maar ook aan kruiden, noten en ijs. Hakmolens zijn veelzijdige tools waarmee je veel ingrediënten klein maakt.

Dokter Fit