De 7 Beste Keukenmachines van 2023
keukenmachine featured image

De 7 Beste Keukenmachines van 2023

Een keukenmachine is een handige en multifunctionele tool die je ondersteunt tijdens al je kookkunsten. Met een keukenrobot klop, kneed en mix je alle ingrediënten zonder enige inspanning.

Ik gebruik mijn keukenmachine veel en graag, met name tijdens het bakken vind ik dit fantastisch, omdat ik niet langer met de hand hoef te kneden. Ook tijdens het koken gebruik ik dit handige keukenapparaat meermaals per week.

In deze top 7 zet ik de beste keukenmachines van het moment voor je op een rij, om je te helpen de beste keuze te maken. Van krachtige modellen tot keukenmixers met een grote inhoud of extra functies, er is voor iedereen een perfect model verkrijgbaar!

Beste keukenmachine overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Krachtigste keuze Check Prijs
Grootste inhoud Check Prijs
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs
Beste multifunctionele keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste keukenmachines onderzocht

Beste Algemene Keuze

JAP Mastermix

4.8

De JAP Mastermix beschikt over alles wat je van een keukenmachine verwacht: uitgebreide functionaliteiten, een aantrekkelijk ontwerp en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Je hebt keuze uit zes snelheden en een pulse-functie bij dit apparaat. De krachtige motor werkte naar behoren en de opzetstukken (klopper, deeghaak, garde en spatel) kwamen goed van pas bij verschillende keukenactiviteiten.

We waren onder de indruk van het ontwerp en de kwaliteit van dit model. De keukenrobot ziet er stijlvol uit met de matzwarte afwerking en aluminium mengkom. De mengkom heeft een inhoud van 5,7 liter, wat ideaal is voor grotere hoeveelheden. De zuignappen aan de onderkant vonden we minder; hoewel ze ervoor zorgen dat het apparaat stevig staat, maakte het verplaatsen en schoonmaken lastiger.

Qua gebruiksgemak scoort dit model goed. We bedienden het apparaat intuïtief met de draaiknop en vonden de onderdelen eenvoudig te demonteren. Ook het feit dat de vieze onderdelen in de vaatwasser kunnen, draagt bij aan het hoge gebruiksgemak.

We raden deze keukenmachine van JAP aan als je op zoek bent naar kwaliteit voor een scherpe prijs, voldoende functies voor dagelijks gebruik en een stijlvol ontwerp.

Voordelen:
 • Elegant ontwerp met matzwarte afwerking
 • Grote inhoud van de mengkom (5,7 liter)
 • Inclusief kookboek met recepten
 • Ideaal instapmodel dankzij intuïtieve bediening
Nadelen:
 • Zuignappen maken verplaatsen en schoonmaken lastiger
 • Minder extra’s dan sommige andere modellen
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Cecotec Foodprocessor

4.8

Deze foodprocessor van Cecotec heeft een luxe uitstraling en beschikt over een ruime hoeveelheid handige functies voor in de keuken.

In totaal zijn er acht snelheden waar je uit kiest bij deze keukenmachine die zes functies vervult: kneden, kloppen, opkloppen, emulgeren, roeren en mengen. Hoewel het apparaat een lager vermogen heeft dan sommige andere modellen, werkten de functies uitstekend met de drie meegeleverde opzetstukken. Een pluspunt: extra opzetstukken zijn los verkrijgbaar indien gewenst.

Het apparaat heeft een luxe uitstraling en staat prachtig in de keuken met zijn toffe rode kleur. Qua kwaliteit zijn we erg onder de indruk, wat met name komt door de hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen. De inhoud van 5,2 liter is ruim voldoende en het apparaat is verrassend stil.

We vonden de bediening via het ledscherm intuïtief. Het was handig om meer informatie af te kunnen lezen, zoals de tijd- en snelheidsweergave. Ook het antispatdeksel droeg bij aan het gebruiksgemak en hield onze keuken goed schoon.

We raden dit model van Cecotec aan als je het niet erg vindt om wat extra te betalen voor fantastische kwaliteit, luxe functies en een aantrekkelijk ontwerp.

Voordelen:
 • Stille keukenmachine, prettig in gebruik
 • Meer opzetstukken los verkrijgbaar voor uitbreiding
 • Luxe ledscherm met tijd- en snelheidsweergave
 • Antispatdeksel met vulopening houdt keuken spatvrij
 • Luxe uitstraling in een prachtig donkerrood
Nadelen:
 • Zwaar met een gewicht van 9 kilo
 • Iets minder krachtig dan andere modellen (800 Watt)
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

KitchenBrothers Keukenmachine

4.6

Als je op zoek bent naar een krachtige keukenmachine die geschikt is voor alle mogelijke ingrediënten is dit model van KitchenBrothers met een vermogen van 1800 Watt een goede keuze.

Het apparaat beschikt over zes snelheden en een pulsefunctie waarmee je kunt kneden, mengen en kloppen. Het hoge vermogen zorgt ervoor dat deze krachtpatser ook geschikt is voor de zwaarste taken. 

Qua kwaliteit scoort dit model goed met een stevige aluminium behuizing en een duurzame roestvrijstalen mengkom. De zes meegeleverde accessoires maakten koken en bakken een stuk eenvoudiger, maar we vonden het jammer dat we geen losse accessoires bij konden bestellen. De rode kleur vonden we vrij opvallend en fel, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar.

De keukenrobot staat stevig op het aanrecht dankzij de antislip zuignappen, wat nodig is bij zo’n krachtig model. Bediening met de draaiknop ging soepel en de kantelbare kop was ideaal. Wanneer we het apparaat langer gebruikten, maakte het een vervelend piepend of fluitend geluid. 

We raden dit model aan als je een echte krachtpatser zoekt die je ook de zwaarste taken uit handen neemt.

Voordelen:
 • Echte krachtpatser voor de zwaarste taken (1800 Watt)
 • Ruime hoeveelheid accessoires meegeleverd
 • Staat stevig dankzij antislip zuignappen
 • Hoogwaardige materialen, zoals aluminium en roestvrij staal
Nadelen:
 • Maakt fluitend geluid bij langdurig gebruik
 • Rode kleur erg opvallend (ook andere kleuren verkrijgbaar)
 • Geen losse onderdelen verkrijgbaar
Check Prijs op Bol.com
Grootste Inhoud

Niceey Keukenrobot

4.3

Als je vaak grote maaltijden maakt of grote hoeveelheden deeg bereidt, is deze keukenrobot van Niceey in een goede keuze. Met een inhoud van 7,5 liter is dit de grootste mengkom in onze top 7.

Je kiest uit zes snelheden en een pulsefunctie bij dit model. Met de drie opzetstukken – een garde, een deeghaak en een platte klopper – bereidt je diverse ingrediënten in de grote mengkom. Een pluspunt: dit model is tevens als blender met ice-crushfunctie en als gehaktmolen te gebruiken.

We vonden dit model stevig aanvoelen met zijn metalen behuizing en roestvrijstalen mengkom. Ook de blenderkan van glas voelt hoogwaardig aan. Qua uiterlijk zijn we zeer tevreden over dit elegante model. De zuignappen aan de onderkant bieden stevigheid, maar zorgen er ook voor dat schoonmaken onder het apparaat lastig is.

Het bedienen van deze keukenmachine doe je met de draaiknop. Andere gebruiksvriendelijke elementen zijn het antispatscherm en de kantelbare kop. We misten een opbergtas voor de onderdelen en vonden het apparaat aan de luide kant.

We raden dit model van Niceey aan als je een multifunctioneel model zoekt met een blender, gehaktmolen en een uitzonderlijk grote mengkom.

Voordelen:
 • Grote mengkom met inhoud van 7.5 liter
 • Multifunctioneel: slowjuicer, vleesmolen en blender in een
 • Ingrediënten tussen -55 en 109 graden kunnen in de keukenrobot
 • Kantelbare kop maakt gebruik makkelijk
 • Antispatscherm houdt keuken schoon
Nadelen:
 • Onhandige zuignappen
 • Geen opbergtas voor alle onderdelen
 • Maakt vrij veel herrie
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze

KitchenBrothers Keukenmixer

4.3

Deze keukenmixer van KitchenBrothers is een gebruiksvriendelijke keuze die je makkelijk bedient en waarmee je allerlei ingrediënten bereidt.

Met in totaal zes snelheden en een pulsefunctie is het makkelijk om alle ingrediënten te mengen, kloppen en kneden. Hiervoor worden drie opzetstukken meegeleverd: een deeghaak, menghaak en garde. Let er op dat de eerste twee niet in de vaatwasser kunnen. 

We vonden de kwaliteit van het apparaat prima, maar merkten dat in de grote mengkom (6 liter) kleinere hoeveelheden minder goed gekneed werden. Bij één pakje boter bleef de inhoud vooral plakken en werd er weinig gekneed. Bij grotere hoeveelheden is dit apparaat wel ideaal.

Vooral qua gebruiksgemak vinden we dit model top. Bediening via de draaiknop is eenvoudig, de kantelbare kop is gebruiksvriendelijk en het verwisselen van de opzetstukken gaat soepel. Daarnaast staat het apparaat stevig op het aanrecht en voelt het gebruik veilig en vertrouwd aan.

We raden dit model aan als je niet te veel poespas wilt, maar op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke keukenmixer voor grotere hoeveelheden.

Voordelen:
 • Gebruiksvriendelijk apparaat met eenvoudige bediening
 • Staat erg stevig op het aanrecht, voelt veilig aan
 • Spatscherm voorkomt een vies aanrecht
 • Krachtig model met een vermogen van 1400 Watt
Nadelen:
 • Knipperend lampje gaat alleen uit als je de stekker uit het stopcontact haalt
 • Werkt minder goed bij kleine hoeveelheden
 • Deeghaak en menghaak kunnen niet in vaatwasser
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze

Bosch MultiTalent 3

4.2

Deze keukenmachine van Bosch doet zijn naam eer aan: dit multitalent beschikt over maar liefst vijftig functies en wordt geleverd met allerlei handige extra’s.

Je gebruikt dit apparaat voor allerlei taken, waaronder raspen, snijden, malen en mengen. Hoewel het apparaat slechts over twee snelheden en een pulsefunctie beschikt, is dit allemaal geen probleem dankzij de grote hoeveelheid accessoires. Je ontvangt niet alleen een mengkom, maar ook een blenderkan, een hakmolen en verschillende messen.

Qua kwaliteit vonden we dit model iets minder, omdat we merkten dat de onderdelen vrij kwetsbaar zijn. Wat we handig vonden, is dat het apparaat de kan of kom bovenop heeft, waardoor het minder ruimte in beslag nam in onze keuken.

De bediening met de draaiknop vonden we erg makkelijk, zeker omdat er maar twee standen zijn. Het verwisselen van de onderdelen ging soepel, al is het in het begin even puzzelen wat je waar voor gebruikt. Als we bijvoorbeeld een komkommer raspten, hadden we direct veel afwas. Gelukkig kunnen de meeste onderdelen in de vaatwasser!

We raden dit model van Bosch aan als je een multifunctioneel apparaat zoekt dat niet alleen als keukenmachine fungeert, maar ook als blender en hakmolen.

Voordelen:
 • Zeer uitgebreid, maar liefst 50 functies
 • Ook als hakmolen en blender te gebruiken
 • Kom bovenop apparaat, waardoor het minder ruimte inneemt
 • Makkelijk op te bergen, omdat losse onderdelen in kom bewaard kunnen worden
Nadelen:
 • Kleine mengkom met inhoud 2,3 liter
 • Veel afwas als je maar 1 ingrediënt wilt raspen of hakken
 • Kwetsbaar, kwaliteit iets minder dan bij andere producten
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Tristar Keukenmachine

4.0

Deze Tristar keukenmixer is een voordelige keuze die over alle basisfuncties beschikt die je van een keukenmachine verwacht.

Met zes snelheden en drie opzetstukken is dit model vergelijkbaar met de gemiddelde keukenmixer. Het vermogen van 700 Watt is iets lager dan bij andere modellen, al vonden we dat dit apparaat goed kneedde, klopte en mixte. 

Een minpuntje is de plastic behuizing, die we liever van duurzamer materiaal hadden gezien. De mengkom voelde wel hoogwaardig aan en de inhoud van 3,5 liter was prima voor dagelijks gebruik. Vooral het formaat en gewicht van dit model vielen in de smaak; het compacte en lichte apparaat neemt weinig ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen.

We vonden het gebruik intuïtief en hadden hier geen moeite mee. De handige draaiknop spreekt voor zich en met één druk op de knop openden we het apparaat om het opzetstuk te verwisselen. Ideaal! Let er wel op dat dit apparaat aan de luide kant is.

We raden deze keukenmixer van Tristar aan als je een budgetvriendelijk model zoekt dat over alle basisfuncties beschikt en makkelijk te bedienen is.

Voordelen:
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Spatbeschermer voorkomt vies aanrecht
 • Zonder poespas, makkelijk te bedienen en gebruiken
 • Compact en lichtgewicht
 • Inclusief siliconen spatel
Nadelen:
 • Lager vermogen (700 Watt) dan concurrerende modellen
 • Kunststof behuizing minder duurzaam
 • Vrij luid
Check Prijs op Bol.com

De beste keukenmachines vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Krachtigste Keuze Grootste Inhoud Gebruiksvriendelijkste Keuze Beste Multifunctionele Keuze Beste Goedkope Keuze
JAP Mastermix Cecotec Foodprocessor KitchenBrothers Keukenmachine Niceey Keukenrobot KitchenBrothers Keukenmixer Bosch MultiTalent 3 Tristar Keukenmachine
Algemene score 4,8/5 4,8/5 4,6/5 4,3/5 4,3/5 4,2/5 4/5
Kwaliteit 5/5 4,8/5 5/5 4,5/5 4/5 3,5/5 3,5/5
Gebruiksgemak 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 5/5 3,8/5 4,4/5
Functies 4,5/5 4,5/5 4,4/5 4,3/5 4,1/5 5/5 4,1/5
Geluid 4,8/5 5/5 4,5/5 3,5/5 4,5/5 4,5/5 3,5/5
Design 4,8/5 5/5 4/5 4,8/5 4,6/5 4,1/5 4,6/6
Vermogen 1000 W 800 W 1800 W 1500 W 1400 W 800 W 700 W
Capaciteit 5,7 L 5,2 L 6 L 7,5 L 6 L 2,3 L 3,5 L
Prijs €€ €€€€ €€€ €€€ €€ €€

Waar moet je op letten met het kopen van een keukenrobot? 

 • Kwaliteit: je wilt graag dat je nieuwe keukenapparaat lang meegaat en daarom let je op de kwaliteit van de materialen. Kies voor een hoogwaardige behuizing, sterke opzetstukken en een duurzame mengkom. Veelgebruikte materialen zijn roestvrij staal en aluminium, terwijl plastic of kunststof minder duurzaam is.
 • Vermogen: het gemiddelde vermogen van een keukenmachine ligt tussen de 800 en 1500 Watt, waarbij er modellen zijn die iets hoger of lager uitvallen. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger je apparaat en hoe meer ingrediënten je er soepel mee bereidt.
 • Capaciteit: als je graag grote hoeveelheden eten bereidt, is een grote mengkom noodzakelijk. Kleine kommen zijn er al vanaf 2 liter, wat ideaal is voor eenpersoonshuishoudens, terwijl grote kommen van meer dan 6 liter het beste zijn voor grote hoeveelheden. Ook handig: alvast extra ingrediënten hakken of mengen en ze in een vershoudbakje bewaren, zodat je de keukenrobot minder vaak hoeft af te wassen.
 • Gebruiksgemak: kies voor een makkelijk te bedienen model met een duidelijke draaiknop. Ook functies zoals een antispatscherm, een kantelbare kop en vaatwasserbestendige onderdelen verhogen het gebruiksgemak.
 • Functies: sommige keukenmachines kunnen niet alleen kneden, mixen en kloppen, maar beschikken over extra functies. Kies bijvoorbeeld voor een model dat tevens als hakmolen of blender ingezet kan worden.
 • Geluid: het ene apparaat maakt veel meer lawaai dan het andere en het is verstandig om hierop te letten. Zo voorkom je lawaai in de keuken.
 • Design: hoewel design niet het belangrijkste is bij een keukenmixer, wil het oog ook wat. Kies voor een strak en stijlvol ontwerp dat goed in je keuken past.

De voordelen van een keukenmixer

 • Neemt je werk uit handen: mengen, kloppen en kneden was nog nooit zo makkelijk als met een keukenmixer. Het apparaat neemt je werk uit handen, waardoor je sneller geneigd bent om bepaalde gerechten te maken die je normaal gesproken teveel werk vindt.
 • Bespaart tijd: taken zoals het kneden van deeg kunnen behoorlijk wat tijd in beslag nemen en met een keukenmachine is het met één druk op de knop opgelost. Terwijl het apparaat aan het werk is, doe jij iets anders in de keuken.
 • Veelzijdig: keukenmachines zijn veelzijdig en voor talloze taken in te zetten. Zo heb je maar één apparaat nodig voor uitgebreide mogelijkheden.
 • Maakt koken en bakken leuker: een keukenrobot maakt koken en bakken een stuk leuker, omdat je er minder tijd voor uit hoeft te trekken en het apparaat vervelende klusjes van je overneemt.

De soorten keukenmachines

 • Keukenrobot voor dagelijks gebruik: een keukenmachine voor dagelijks gebruik beschikt over de basisfuncties, zoals mengen, kloppen en kneden. Deze modellen hebben een gemiddelde prijs en zijn ideale instapmodellen.
 • Multifunctionele keukenmixer: als je meer wilt dan alleen de basis, is een multifunctionele keukenmixer een goede keuze. Deze apparaten hebben extra opzetstukken en functies, zoals een hakmolen of blender. Vaak kosten deze keukenmixers iets meer en is het gebruik iets ingewikkelder.
 • Keukenmachine voor zwaar deeg: voor het zwaarste werk kies je een keukenmachine voor zwaar deeg. Deze krachtpatsers zijn goed uitgerust voor het zwaarste werk en hebben een hoger vermogen. Vaak hangt hier ook een iets hoger prijskaartje aan.

Mijn eigen ervaring

Mijn plezier in de keuken is weer helemaal terug sinds ik een multifunctionele keukenmachine heb. Hiermee kneed, meng, klop en rasp ik alle ingrediënten in een mum van tijd. Ook bereid ik sneller deeg, bak ik veel vaker en mix ik de lekkerste toetjes met mijn keukenrobot.

Conclusie

Een keukenmachine is een toffe toevoeging aan je keuken; kloppen, kneden en mixen was nog nooit zo eenvoudig en efficiënt. Tijdens onze test kwam de JAP Mastermix als beste algemene keuze naar voren. Deze keukenrobot heeft uitgebreide functionaliteiten, ziet er prachtig uit en heeft een zeer redelijke prijs.

Bereid je vaak grote hoeveelheden of bak en kook je voor een groot gezin? Dan kies je voor een keukenrobot met een grote mengkom waar alle ingrediënten moeiteloos in passen, zoals de Niceey Keukenrobot met een inhoud van 7,5 liter. Voor het zware werk kies je de KitchenBrothers Keukenmachine, een echte krachtpatser met een vermogen van 1800 Watt.

Als luxe en design belangrijk voor je zijn, wordt je geheid blij van de Cecotec Foodprocessor met zijn aantrekkelijke donkerrode ontwerp en chique ledscherm. Is gebruiksgemak jouw ding en hoef je niet teveel poespas? Ga dan voor de KitchenBrothers Keukenmixer.

De juiste keukenmachine zorgt ervoor dat je plezier hebt in de keuken tijdens het bakken of koken. Het is tevens een leuk cadeau voor een keukenprins(es) in jouw leven!

Veelgestelde vragen

Wat is een goede keukenmachine voor thuis?

We raden je de JAP Mastermix aan. Dit apparaat heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is gebruiksvriendelijk voor beginners en beschikt over alle functionaliteiten waar echte keukenprins(ess)en van dromen.

Wat kun je doen met een keukenmachine?

Basisfuncties waar alle modellen over beschikken, zijn kloppen, kneden en mixen. Sommige apparaten hebben extra opzetstukken of zelfs een blenderkan of hakmolen voor extra functionaliteiten.

Is een keukenmachine handig?

Daar kunnen we kort over zijn: ja! Sinds we gebruik maken van keukenrobots is ons plezier in de keuken helemaal terug en besparen we een hoop tijd.

Wat is een goede betaalbare keukenmachine?

Uit onze test komt de Tristar Keukenmachine als beste goedkope keuze. Dit model beschikt over alle basisfunctionaliteiten en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine?

Denk er goed over na wat je met het apparaat wilt en kies een model dat over de juiste functionaliteiten beschikt. Let erop dat de mengkom een formaat passend bij jou en je gezin heeft en dat het vermogen hoog genoeg is voor de gewenste ingrediënten.

Dokter Fit