De 7 Beste Luieremmers van 2024
luieremmer-featured-image

De 7 Beste Luieremmers van 2024

Een luieremmer is speciaal ontworpen om nare geuren van luiers te vangen en te voorkomen dat ze zich door de kamer verspreiden. Heb je net een baby en nog geen luieremmer in huis? Koop er dan snel eentje, want een luieremmer is echt onmisbaar in je huishouden! 

Geavanceerde geurbescherming, handsfree gebruik of een simpele luierbak; er zijn genoeg keuzemogelijkheden. Waar moet je op letten en wat is de beste emmer? Om de keuze voor jou makkelijk te maken, hebben we afgelopen maand 30 luieremmers getest. Daarmee hebben we een top 7 van de beste luieremmers van 2024 gemaakt. Daarmee kies jij makkelijk de luieremmer die het beste bij jouw wensen past en heb je binnenkort geen last meer van nare luchtjes. 

Beste luieremmer overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste geurloze keuze Check Prijs
Veelzijdigste keuze Check Prijs
Beste handsfree keuze Check Prijs
Grootste volume Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste luieremmers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Housie Luieremmer

4.8

De luieremmer van het merk Housie is heel betrouwbaar in het bestrijden van luiergeurtjes in de kinderkamer. Dit slanke, moderne model is ontworpen om luiers discreet en geurvrij weg te gooien.  

We zijn onder de indruk van de prestaties van deze luiercontainer. Het anti-geursysteem houdt onaangename geurtjes echt tegen! Het beste van alles? Geen gedoe met speciale navulverpakkingen – gewone pedaalemmerzakken van 15 liter volstaan.

Deze luiercontainer is gemaakt van mat kunststof en heeft een mooie en kwalitatieve uitstraling. Door de gladde afwerking haal je er makkelijk een doekje over en houd je deze emmer goed schoon. 

Je krijgt echt waar voor je geld, zeker als je je bedenkt dat je deze emmer later – als je kind “uit de luiers” is – ook als prullenbak kunt gebruiken.   

We raden je deze emmer dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een elegant en goedwerkend model dat effectief nare luiergeurtjes tegengaat.

Voordelen:
 • Geen speciale navullingen nodig, gewone zakjes volstaan
 • Gladde afwerking, waardoor je hem makkelijk schoonhoudt
 • Leuke designemmer die je later nog kunt gebruiken als prullenbak
 • Handig handvat, waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen
Nadelen:
 • Ruimte voor maximaal 20 luiers, niet geschikt voor grote gezinnen
 • Niet verkrijgbaar in een neutrale/uniseks kleur
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Diaperchamp One Handsfree Luieremmer

4.9

De DiaperChamp One Handsfree Luieremmer is een luxe model met een slim handsfree ontwerp. Je opent deze luiercontainer met een voetpedaal en hebt daarmee altijd twee handen vrij om je baby vast te houden tijdens het verschonen. Bovendien worden je handen niet vies, wat erg hygiënisch is. 

Deze luier-pedaalemmer komt zijn beloften na: het voetpedaal werkt soepel en efficiënt en de reukdichte technologie zorgt er inderdaad voor dat luchtjes geen kans krijgen. Je hoeft geen speciale zakken aan te schaffen, gewone vuilniszakken volstaan. 

Het gebruik van deze luieremmer is makkelijk en intuïtief. Bovendien heeft deze emmer wielen, waardoor je hem makkelijk verplaatst. Deze emmer heeft ruimte voor 75 luiers. Dat is handig als je in een bovenwoning woont en niet makkelijk even naar beneden loopt om je vuilnis weg te gooien. 

Vanwege de handsfree bediening, het hygiënisch design en de mogelijkheid om je baby met twee handen vast te houden tijdens het verschonen, vinden we deze emmer de hogere prijs meer dan waard.  

We raden je deze emmer aan als je er zeker van wilt zijn dat je een kwalitatieve luieremmer in huis haalt die geurtjes echt tegenhoudt en als je op zoek bent naar een ruime emmer die je makkelijk kunt verplaatsen.

Voordelen:
 • Handsfree bediening, waardoor je je baby met beide handen vast kunt houden
 • Deze emmer heeft wielen, waardoor je hem makkelijk verplaatst
 • Ruime emmer voor max. 75 luiers, handig voor grote gezinnen of een tweeling
 • Je hoeft geen speciale zakken te kopen en kunt vuilniszakken gebruiken
Nadelen:
 • Deze emmer is vrij groot en zwaar (6,5 kg), niet geschikt voor elk huishouden
 • Hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Geurloze Keuze

Ubbi Luieremmer

4.8

Deze luiercontainer van Ubbi is een van onze favorieten, omdat de emmer is gemaakt van poedercoated staal. Staal staat erom bekend dat het geen geurtjes absorbeert, waardoor deze emmer echt geurvrij is.  

Deze emmer is de enige in onze top 7 met een kinderslot. Nieuwsgierige kleintjes kunnen zo dus niet bij de vieze luiers! In de opening zit een rubberen ring die luchtjes goed buitenhoudt. 

Voor het gebruik van deze emmer heb je geen dure navulcassettes nodig. Je kunt standaard afvalzakken gebruiken of milieuvriendelijke Ubbi-zakken van biologisch afbreekbaar materiaal.

We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de Ubbi-emmer. We vinden dan ook dat deze geurloze stalen emmer de prijs meer dan waard is.  

Deze Ubbi-emmer is ideaal voor ouders die een luieremmer willen die geurvrij blijft en gemaakt is van duurzaam staal in plaats van kunststof. Ook raden we je aan deze emmer met kinderslot te gebruiken als je wil voorkomen dat nieuwsgierige broertjes of zusjes de inhoud van de luieremmer onderzoeken.

Voordelen:
 • Gemaakt van duurzaam staal, wat geen geur opneemt
 • Met een kinderslot tegen grijpgrage handjes van broertjes of zusjes
 • Milieuvriendelijke optie met biologisch afbreekbare zakken beschikbaar
 • Verkrijgbaar in 13 kleuren, zodat er altijd eentje in jouw favoriete kleur is
Nadelen:
 • Bovenkant heeft randjes, wat schoonmaken wat lastiger maakt
 • Kinderslot soms onhandig als je snel een lekkende luier wil weggooien
Check Prijs op Bol.com
Veelzijdigste Keuze

De Bries Maxi Plus Luieremmer

4.6

De Maxi Plus Luieremmer elimineert onaangename geuren dankzij het unieke actieve koolfilter. Met een ruime opening is deze emmer ook geschikt om ander incontinentiemateriaal in weg te gooien. We vinden deze emmer ook heel geschikt om stinkende rompertjes in te verzamelen. Daarom verdient deze emmer een plekje in onze top 7 als beste veelzijdige keuze.  

De emmer is compact en gemaakt van donkergrijs kunststof. Ook heeft deze container een handige handgreep waarmee je hem op kunt tillen. De deksel sluit stevig af en houdt geurtjes goed binnen. Bij deze emmer kun je zowel gewone afvalzakken als speciale incontintentiezakken gebruiken, waardoor geurtjes nog beter wegblijven. 

Een minpunt is de hoeveelheid reliëf op de emmer, waardoor je er niet makkelijk even een schoonmaakdoekje overheen haalt.

We vinden dit niet de mooiste emmer van onze top 7, maar gezien de effectieve geurabsorptie en het veelzijdige gebruik van de emmer vinden we de prijs meer dan rechtvaardig. 

We raden deze luiercontainer aan aan ouders die op zoek zijn naar een geurloze emmer voor veelzijdig gebruik.

Voordelen:
 • Actief koolfilter waardoor geurtjes echt goede wegblijven
 • Geschikt voor luiers, stinkende rompertjes of groter incontinentiemateriaal
 • Handgreep waarmee je deze container makkelijk verplaatst
 • Goed sluitende deksel die ook dicht blijft als de emmer omvalt
Nadelen:
 • Minder aantrekkelijk, donkergrijs ontwerp
 • Veel randjes en ribbeltjes, waardoor moeilijker schoon te maken
Check Prijs op Bol.com
Beste Handsfree Keuze

Korbell Luieremmer

4.7

Deze luieremmer van Korbell heeft net als de Diaperchamp Handsfree een voetpedaal voor hygiënisch gebruik, maar is een stuk goedkoper. Ook deze luiercontainer van Korbell is gemaakt om luiers geurloos weg te kunnen gooien, zonder gedoe met draaien of duwen. Door het handsfree design kun je je baby met twee handen verschonen, wat handig is als je baby erg bewegelijk is. 

Deze kunststof emmer heeft een gebruiksvriendelijk en modern ontwerp en een dubbel afsluitsysteem waarmee geurtjes niet makkelijk kunnen ontsnappen. Het is een mooie emmer – beschikbaar in drie frisse kleuren –  die stevig op de grond staat en niet snel zal omvallen. 

De Korbell luieremmer is efficiënt met navullingen met een speciaal afsnij-systeem. Als de emmer bij 45 luiers vol is, snijd je eenvoudig het plastic af met het handige snijsysteem aan de voorkant. 

Vanwege het hygiënisch ontwerp van deze handsfree luieremmer vinden we de prijs van deze emmer heel redelijk. 

Deze luiercontainer is heel geschikt voor ouders van beweeglijke baby’s die het prettig vinden om hun baby met twee handen te verschonen. Ook is deze emmer een goede keuze als je waarde hecht aan hygiëne en gemak.

Voordelen:
 • Handsfree design, waardoor je je baby hygiënisch met 2 handen kunt verschonen
 • Dubbel afdichtingssysteem houdt geuren buiten
 • Verkrijgbaar in 3 frisse kleuren, waardoor er altijd eentje van jouw voorkeur bijzit
 • Handig afsnij-systeem bij een volle bak
Nadelen:
 • Gebruik vereist speciale luierzakken, wat niet voor iedereen betaalbaar is
 • Bovenkant gaat niet volledig open, waardoor zakken verwisselen uitdagend kan zijn
Check Prijs op Bol.com
Grootste Volume

Angelcare Luieremmer Classic XL

4.5

Dit model van Angelcare is een ruim model voor een vriendelijke prijs. Deze emmer heeft ruimte voor maar liefst 57 luiers, wat heel handig is als je niet vaak naar de grote containerbak wil lopen, als jullie ouders zijn geworden van een tweeling of als er nog oudere broertjes of zusjes in luiers rondlopen.  

In de emmer zit een luchtdichte, 7-laagse, lange foliezak met geurbarrière waarmee luierluchtjes effectief binnenblijven. De emmer heeft een rugvriendelijke hoogte en is gemakkelijk te legen.  

De Angelcare luieremmer is gemaakt met aandacht voor het milieu en presteert uitstekend. Gezien het feit dat je in deze emmer zoveel luiers kunt weggooien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geurtjes, maakt het de prijs meer dan waard.    

Heb je meerdere kinderen in de luiers of wil je wat minder vaak naar de grote containerbak lopen? Dan is deze Angelcare-emmer een absolute aanrader!

Voordelen:
 • Hoog model, waardoor je minder hoeft te bukken en geen last krijgt van je rug
 • Optimale geurbescherming door de luchtdichte lange foliezak
 • Extra grote inhoud betekent minder vaak legen
 • Stevige emmer, staat stabiel op de grond
Nadelen:
 • Vanwege grootte mogelijk niet geschikt voor alle huishoudens
 • Heeft speciale foliezakken nodig voor optimale prestatie
 • Geen kleuropties
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Bébé-Jou Luieremmer

4.4

De Bébé-Jou luieremmer is een praktisch en vriendelijk geprijsd product dat zijn waarde zeker bewijst in de babykamer. Niet alleen kun je deze emmer gebruiken als luieremmer, ook is de emmer ideaal voor het vullen en legen van het babybad. 

Deze luieremmer is gemaakt van sterk kunststof materiaal en heeft een deksel die goed sluit. Bovendien zit er een handige greep op de emmer, waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen.  

Dit is een eenvoudige emmer zonder veel poespas. Het voordeel is dat je een dergelijke emmer makkelijk schoonhoudt, het nadeel is dat geurtjes mogelijk wat sneller ontsnappen. Toch graag schone lucht zonder geurtjes en bacteriën? Dan is een luchtreiniger het overwegen waard. 

Hoewel eenvoudig van ontwerp, is de Bébé-Jou luieremmer duurzaam en van goede kwaliteit. 

We raden je deze emmer dan ook aan als je op zoek bent naar een basic model voor veelzijdig gebruik en daar niet al te veel geld aan wil uitgeven.

Voordelen:
 • Veelzijdig gebruik als bijvoorbeeld luieremmer of bademmer
 • Handige handgreep voorkomt zwaar tillen
 • Geen reliëf op de emmer, waardoor je hem makkelijk schoonhoudt
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Eenvoudig ontwerp zonder geavanceerde geurbescherming
 • Beperkte extra functies
Check Prijs op Bol.com

De beste luieremmers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Geurloze Keuze Veelzijdigste Keuze Beste Handsfree Keuze Grootste Volume Beste Goedkope Keuze
Housie Luieremmer Diaperchamp One Handsfree Luieremmer Ubbi Luieremmer De Bries Maxi Plus Luieremmer Korbell Luieremmer Angelcare Luieremmer Classic XL Bébé-Jou Luieremmer
Algemene score 4,8/5 4,9/5 4,8/5 4,6/5 4,7/5 4,5/5 4,4/5
Kwaliteit 4,8/5 4,9/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,7/5 4,5/5
Uiterlijk 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4/5 4,8/5 4,6/5 4/5
Gebruiksgemak 4,9/5 4,9/5 4,8/5 4,7/5 4,7/5 4,5/5 4,7/5
Capaciteit 20 75 45 35 45 57 15
Speciale zakken nodig Nee Nee Nee Nee Ja Ja Nee
Afmeting 25x25x48cm 20x40x93cm 27x38x58cm 38x36,5x48cm 21x25x45cm 25x29x45cm 28x26x31cm
Materiaal Kunststof Kunststof Staal Kunststof Kunststof Kunststof Kunststof
Prijs €€ €€€€€€ €€€ €€ €€ €€€

Waar moet je op letten met het kopen van een luieremmer? 

 • Geurabsorptie: een van de belangrijkste redenen om een luieremmer te gebruiken, is om geuren op afstand te houden. Kies een luieremmer die goede geurcontrole biedt, zoals een geurloze stalen emmer. Wist je trouwens dat luiertassen ook verschillende mogelijkheden hebben op het gebied van geurabsorptie?
 • Capaciteit: overweeg hoe vaak je de luieremmer wilt legen. Er zijn emmers in verschillende maten, dus kies er een die voldoende capaciteit heeft om bij je dagelijkse behoeften te passen, zodat je niet te vaak hoeft te legen. Een voorbeeld van een grote luieremmer is de emmer van Angelcare.
 •  Zakken of navulcassettes: voor sommige luieremmers, zoals die van Korbell, heb je speciale zakken nodig. Hiermee houdt de luiercontainer de geurtjes nog beter buiten. Niet iedereen vindt het prettig om aparte zakken aan te moeten schaffen. Weeg daarom af of dit voor jou wenselijk en betaalbaar is.
 • Bediening: sommige luieremmers, zoals de Diaperchamp One Maxi, hebben een voetpedaal, terwijl andere handmatig worden geopend. Kies een model dat voor jou handig is, vooral als je vaak je handen vol hebt aan je baby.
 • Duurzaamheid: kies een emmer die duurzaam is en bestand tegen dagelijks gebruik. Materialen zoals plastic of roestvrij staal kunnen een goede keuze zijn.
 • Prijs: luieremmers variëren in prijs. Stel een budget op en zoek naar modellen die binnen dat budget vallen, maar zorg er ook voor dat je niet bespaart op essentiële functies zoals geurcontrole.
 • Ruimte: bedenk waar je de emmer wilt plaatsen en meet de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat de emmer in de gekozen ruimte past.

Waarom een luieremmer kopen?

 • Geurbestrijding: luieremmers zijn ontworpen met geavanceerde geurbestrijdingstechnologieën om nare geuren in te sluiten. Dit helpt om de babykamer of andere ruimtes fris te houden.
 • Gemakkelijke opslag: luiercontainers bieden een handige en hygiënische manier om gebruikte luiers op te slaan totdat ze kunnen worden weggegooid. Dit voorkomt dat je telkens naar de vuilnisbak hoeft te lopen. Voor onderweg zijn er trouwens ook heel handige opties in de vorm van luierrugzakken.
 • Hygiëne: deze emmers zijn vaak ontworpen met handige functies zoals pedalen, deksels en kindersloten om de hygiëne te verbeteren en te voorkomen dat kinderen bij de gebruikte luiers kunnen.
 • Tijdsbesparing: Het gebruik van luieremmers kan tijd besparen, vooral ’s nachts als je niet telkens naar buiten wilt lopen om een luier weg te gooien.

De soorten luieremmers 

 • Luieremmers met draaideksel: dit zijn eenvoudige luieremmers met een deksel die je met de hand draait om de luiers af te sluiten. Ze zijn meestal gemaakt van plastic en hebben basisgeurcontrole.
 • Luchtdichte luieremmers: deze emmers zijn ontworpen om luchtdicht af te sluiten, waardoor geuren effectief worden ingesloten. Ze kunnen voorzien zijn van een draaideksel, een kliksluiting of een verzegelingssysteem. Luchtdichte luieremmers zoals de Diaperchamp One Maxi zijn vaak duurder, maar ze bieden betere geurbeheersing.
 • Navulluieremmers: sommige luieremmers maken gebruik van speciale navulcassettes of zakken om elke luier individueel in te wikkelen voordat deze in de emmer wordt geplaatst. Dit helpt geuren te minimaliseren. Een populair merk dat dit systeem gebruikt is Angelcare, hoewel je er met oog op het milieu ook voor kunt kiezen om voor de variant te gaan waarin de luiers in een grote plastic lucht “slang” worden verzameld.  
 • Luieremmers met voetpedaal: deze luieremmers, zoals de emmer van Korbell, hebben een pedaal aan de onderkant waarmee je het deksel kunt openen zonder je handen te gebruiken.

Conclusie

Een luieremmer is onmisbaar om luierluchtjes effectief te bestrijden en te voorkomen dat ze zich door de kamer verspreiden. Na uitgebreid onderzoek hebben we een top 7 samengesteld van de beste luieremmers van 2024 om je keuze eenvoudiger te maken.

In onze test kwam de emmer van Housie als beste algemene keuze naar voren. Deze moderne luieremmer is betrouwbaar in het bestrijden van luiergeurtjes en vereist geen dure navulverpakkingen. 

Heb je meerdere kinderen, dan zijn de ruime Diaperchamp One Maxi en de luieremmer van Angelcare een goede keuze . Echt geurloos is de stalen emmer van Ubbi, die bovendien ook nog een kinderslot heeft tegen grijpgrage handjes. Drukke baby of beweeglijke dreumes? Kies dan de emmer van Korbell. Door het handsfree design heb je altijd beide handen vrij en kun je je baby goed vasthouden. Wil je je emmer voor meerdere doeleinden gebruiken en er niet te veel geld aan uitgeven? Dan is de Bébé-jou luieremmer heel geschikt. 

Is je kind eenmaal toe aan toilettraining, koop dan een goed potje. Om alvast inspiratie op te doen, kun je de top 7 van beste plaspotjes eens doornemen. 

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van een luieremmer?

Een luieremmer is ontworpen om gebruikte luiers op een hygiënische en geurvrije manier op te slaan voordat ze worden weggegooid.

Zijn er luieremmers met kindersloten?

Ja, sommige luieremmers, zoals het model van Ubbi, hebben een kinderslot om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot gebruikte luiers.

Hoe werkt een luchtdichte luieremmer?

Een luchtdichte luieremmer sluit strak af om geuren in te sluiten, meestal met een draaideksel, kliksluiting of verzegelingssysteem.

Hoe vaak moet ik de luieremmer legen?

De frequentie van legen hangt af van de grootte van de emmer en het aantal gebruikte luiers, maar meestal is dit om de paar dagen.

Hoe maak ik een luieremmer schoon?

Een luieremmer kun je schoonmaken met milde zeep en water. Sommige modellen hebben uitneembare binnenemmers voor eenvoudiger onderhoud.

Welke luieremmer is de beste?

De beste luieremmer hangt af van individuele behoeften en voorkeuren, zoals geurcontrole, capaciteit en gebruiksgemak. Om de keuze makkelijk te maken, hebben we een top 7 voor je samengesteld waarmee je snel kunt zien of de emmer bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Dokter Fit