De 7 Beste Nekstretchers van 2024
nekstretcher-featured-image

De 7 Beste Nekstretchers van 2024

Een nekstretcher is een handige tool die ervoor zorgt dat er ruimte tussen je nekwervels gecreëerd wordt, wat helpt bij druk en spanning. Of je nu nekpijn hebt door langdurig met de computer werken, stress of simpelweg vermoeidheid, een nekstretcher biedt verlichting. Ook helpt het hoofdpijn te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren.

De beste nekstretchers per categorie:

We hebben een top 7 met de beste nekstretchers samengesteld die helpen om pijn te verlichten, de flexibiliteit in je nek te verhogen en hoofdpijn te voorkomen. Ontdek welk model aansluit op je behoeften en voorkeuren zodat nekpijn verleden tijd wordt! 

Beste nekstretcher overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Veelzijdigste keuze Check Prijs bij Bol
Meest comfortabele keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met warmte Check Prijs bij Bol
Beste rol massage Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste nekstretchers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Vivid Green Nekstretcher

Met dit massagekussen van Vivid Green maak je zelf je nek losser, zonder dat je naar een fysiotherapeut hoeft te gaan. Het kussen creëert ruimte tussen je nekwervels, waardoor de druk en spanning verminderen en je nek soepeler wordt.

Het nekmassagekussen is gemaakt van traagschuim en heeft massagebollen die tegen je nekwervels drukken. Deze bollen zorgen voor een betere houding, wat ook rugklachten kan verminderen. 

De Vivid Green is op twee verschillende manieren te gebruiken om je klachten te verlichten. Er is een zachte zijde met massage drukpunten en een krachtige zijde die gerichter te werk gaat. Het wordt aanbevolen om met de zachte zijde te beginnen en later over te schakelen naar de krachtigere kant. 

De verhoging is bedoeld voor de druk- en knelpunten waar de spieren aan de schedel zijn bevestigd.

Voor een effectieve behandeling hoef je dit model slechts acht tot tien minuten per dag te gebruiken. Het is budgetvriendelijk, vermindert stress, bevordert diepere slaap en verbetert je focus.

Voordelen:
 • Keuze uit zachte en krachtige zijde
 • 8-10 minuten per dag voor effectieve behandeling
 • 6 massagebollen voor druk op nekwervels en betere houding
 • Budgetvriendelijke keuze
Nadelen:
 • Niet geschikt voor gebruik in bad
 • Het kussen is vrij stevig, waardoor het minder comfortabel ligt
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Nekstretcher Massagemiddel Nek

Deze nekstretcher van het merk Backstretcher is onze meest luxe keuze. Het product is gemaakt van gekweekt beukenhout, wat het een duurzame keuze maakt, en dit betekent ook dat de stretcher na veelvuldig gebruik zijn vorm behoudt. De rollers, waar je je nek op legt, zijn uitermate effectief in het verhelpen van diverse klachten, zoals gespannen schouderbladen, hoofdpijn en een verkeerde lichaamshouding. Je hebt slechts minder dan tien minuten per dag nodig voor een effectieve behandeling.

Dit massagehulpmiddel is uitgerust met twee met rubber beklede rollers, die acupressuur massage bieden op de aanhechtingspunten van de monnikskapspier aan de onderkant van je schedel. Bovendien zorgt het gebruik van dit hulpmiddel voor meer ruimte tussen de wervels.

Dit hulpmiddel is gemaakt van stevig beukenhout, wat het hoge prijskaartje rechtvaardigt. Het is een duurzame nekstretcher met een garantie van vijf jaar. Je kunt het ook combineren met de Rolastretcher voor de wervelkolom.

Om het massagehulpmiddel te gebruiken, leg je het op de grond en ga je er met je nek op liggen, waarna je er met je nek overheen beweegt. Hierdoor ontspannen de spieren in je schouders en nek.

Voordelen:
 • Ideaal bij ernstige nekpijn
 • Gemaakt van beukenhout, mooie uitstraling
 • Met rubber bekleed voor acupressuur massage
 • Massage op aanhechtingspunten van monnikskapspier voor pijnverlichting
 • Bijpassende Rolastrechter voor wervelkolom verkrijgbaar
Nadelen:
 • Het werkt minder goed bij milde nekpijn
 • Hout minder comfortabel dan andere materialen
 • Hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Veelzijdigste Keuze

Kwali.® Premium Massagekussen

Als je van shiatsumassages houdt, dan is dit massagekussen van Kwali. een absolute aanrader. Het voordeel van dit massagekussen is dat het niet alleen je nek masseert, maar ook geschikt is voor je rug, voeten, buik, kuiten en eigenlijk je hele lichaam. 

Een beperking is wel dat je altijd stroom nodig hebt om hem te gebruiken, maar hij kan overal worden gebruikt waar een stroomvoorziening beschikbaar is, en hij is ook nog eens gemakkelijk mee te nemen.

Dit hulpmiddel is uitgerust met vier krachtige massagekoppen en beschikt over een ingebouwde infrarood warmtefunctie, waarmee je spieren op een efficiënte manier kunnen ontspannen. De massagekoppen roteren over je spieren en zorgen voor een diepgaande massage. Bovendien schakelt het kussen zichzelf na twintig minuten automatisch uit, wat handig is om overmatig gebruik te voorkomen.

De veelzijdigheid van dit massagekussen maakt het een waardevolle aanvulling voor je welzijn. Of je nu op zoek bent naar verlichting van nek- en rugpijn, spierontspanning na een lange dag of gewoon wilt genieten van een ontspannende massage, dit massagekussen biedt een alles-in-één oplossing!

Voordelen:
 • Ook geschikt voor rug, voeten, buik en kuiten
 • 4 krachtige massageknoppen die over je spieren roteren
 • Ingebouwde infrarood warmtefunctie voor extra ontspanning
 • Schakelt zichzelf na 20 minuten automatisch uit
Nadelen:
 • Je hebt constant stroom nodig om het apparaat te gebruiken
 • Het snoer is redelijk kort
Check Prijs op Bol.com
Meest Comfortabele Keuze

BELENTHI Nekstretcher

Met de Belenthi nekstretcher kun je iets aan je nekklachten doen. Het is een massagehulpmiddel dat gebruikmaakt van acupressuur massage. Wat ons meteen opvalt tijdens onze test is hoe comfortabel het product is. Het traagschuim past zich langzaam aan de vorm van de nek aan en zorgt voor een fijne stretch. 

Wanneer je hem wilt gebruiken, leg je deze op de grond en ga je er met je nek op liggen. Dit doe je gedurende vijf tot tien minuten. De eerste paar keren kan het wat onwennig zijn, omdat je nek niet gewend is aan deze houding. Na één tot drie dagen past je nek zich aan de vorm aan, waardoor het veel comfortabeler zal liggen.

Dit model heeft een buiging die ruimte creëert tussen je hoofd en je nek. Hierdoor worden je wervels gescheiden, wat de druk tussen de wervels of de beknelde zenuwen verlicht. De omliggende spieren en gewrichten worden ook opgerekt, wat de bloedcirculatie verbetert.

Voordelen:
 • Acupressuur massage is ideaal voor ontspanning
 • Gemaakt van duurzaam traagschuim voor extra comfort
 • Geliefd voor einde van yogasessie
 • Verbetert ook je bloedcirculatie
Nadelen:
 • In het begin kan het wat onwennig aanvoelen.
 • Het werkt voornamelijk voor de nek en maakt de schouders niet los
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Warmte

FYNX Nekstretcher

De FYNX Nekstretcher is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor extra comfort. Dit model is ergonomisch ontworpen met een prettige vorm waarin je je nek en schouders comfortabel kunt plaatsen. 

Voor extra ontspanning is er een warmte-element inbegrepen. Dit leg je over de stretcher voor snelle en doeltreffende spierontspanning. Ook maakt het de gewrichten en spieren soepeler, wat leidt tot een betere lichaamshouding en pijnverlichting.

Om het maximale resultaat uit dit massagekussen te halen, is het belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt. Leg je hoofd op het schuimkussen en blijf vervolgens vijf tot tien minuten in deze positie liggen. Je kunt zelf kiezen of je het warmte-element met keuze uit drie warmtestanden wilt inschakelen. 

Als extraatje zit er ook nog een reistas mee zodat je hem makkelijk met je meeneemt. 

Met de FYNX kun je thuis eenvoudig je nekklachten aanpakken, zonder naar een fysiotherapeut te gaan. Het kost slechts vijf tot tien minuten per dag om merkbare verbeteringen te ervaren.

Voordelen:
 • Warmtefunctie voor snelle en doeltreffende spierontspanning
 • Keuze uit 3 warmtestanden
 • Ook zonder warmtefunctie te gebruiken
 • Een reistas is inbegrepen
Nadelen:
 • Het gebruik van de warmteband vereist stroom
 • De warmteband is kwetsbaar, vraagt om voorzichtheid
Check Prijs op Bol.com
Beste Rol Massage

Flamell® Nek Tractie Apparaat

De nekstretcher van Flamell heeft een rolvorm die aan twee zijden gebruikt kan worden. De meer gebogen kant biedt een intensievere stretch. Probeer zelf uit welke kant het prettigst aanvoelt voor jouw nek. De gratis meegeleverde massagebal is effectief voor het masseren van pijnlijke spieren aan de zijkant van je nek en schouders.

Plaats het nekkussen onder je nek en ga comfortabel liggen, met je armen langs je lichaam. In het begin kan dit wat ongemakkelijk voelen, omdat je nog niet gewend bent aan de houding. Na enkele keren gebruik zal je al een groot verschil merken. Het heeft niet alleen een positief effect op je nek, maar ook op je rug, wat resulteert in een betere lichaamshouding.

Dankzij het schuim aan de binnenkant vormt de stretcher zich naar de vorm van jouw nek, wat extra comfort biedt en ervoor zorgt dat je het maximale uit de nekstretcher haalt. Bovendien wordt er een e-book meegeleverd om je op weg te helpen.

We raden dit product aan vanwege de twee intensiteitsniveaus van de nekstretcher en de massagebal, die het mogelijk maken om je nek op verschillende manieren te stretchen. 

Voordelen:
 • Twee zijden met verschillende intensiteit nek stretch
 • Een e-book wordt meegeleverd om je op weg te helpen
 • Slechts 10 minuten per dag zijn voldoende om je nekklachten aan te pakken
 • Gratis massagebal, effectief voor de zijkant van de nek en schouders
Nadelen:
 • Hogere prijs dan andere modellen van traagschuim zonder extra’s
 • Het kan in het begin oncomfortabel liggen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Nek Massagekussen Shiatsu

Dit nek massagekussen zonder merk, lijkt qua model veel op de beste algemene keuze van Vivid Green, maar bij onze test blijkt meteen dat het materiaal een stuk harder en minder flexibel is. Houd hier dus rekening mee. Toch hebben we besloten om deze nekstrecther in onze top 7 op te nemen, omdat het product wel effectief is en je voor deze lage prijs ook geen premium materialen kunt verwachten. 

Dit massagehulpmiddel is bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van spanningshoofdpijn, beknelde zenuwen, chronische nekpijn of een verkeerde lichaamshouding. Het is budgetvriendelijk en voldoet aan de verwachtingen die je van een nekstretcher mag hebben, en dat alles voor een betaalbare prijs. Hierdoor wordt de drempel om te proberen of het voor jou werkt lager en is het  voor iedereen toegankelijk.

In het begin kan het gebruik ervan ongemakkelijk aanvoelen. Het oppervlak kan als hard worden ervaren, en je lichaam moet wennen aan de nieuwe houding. Gelukkig past je lichaam zich binnen enkele keren aan, waardoor het comfortabeler wordt om te gebruiken.

Voordelen:
 • Je zult dagelijkse verbetering merken bij slechts 7 tot 10 minuten gebruik
 • Het is budgetvriendelijk, waardoor het voor velen toegankelijk is
 • Het bevordert de bloedcirculatie doordat omliggende spieren worden uitgerekt Het gebruik wordt na enkele keren comfortabeler
Nadelen:
 • Soms zonder gebruiksaanwijzing geleverd
 • Harder dan andere modellen, minder comfort
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een nekstretcher?

 • Effectiviteit: het is natuurlijk lastig om dat van tevoren te bepalen, maar aan de hand van reviews kun je wel een beeld krijgen of het product voldoet aan de verwachtingen. Aangezien elk lichaam anders is, is de ervaring erg persoonlijk. Het is echter wel de moeite waard om te kijken naar de frequentie en duur van het gebruik, aangezien dit kan variëren.
 • Comfort: sommige massagekussens liggen comfortabel en andere voelen in het begin erg hard aan, wat ongemakkelijk kan zijn. Je lichaam moet soms ook wennen aan een bepaalde positie, maar na verloop van tijd zal het steeds comfortabeler worden. Bovendien hebben sommige massagekussens functies die het comfort verhogen, zoals een warmteband voor extra ontspanning. 
 • Gebruiksvriendelijkheid: let erop of het massagekussen alleen neergezet hoeft te worden of ook extra instellingen heeft. Zo ja, let erop of deze instellingen gemakkelijk aan te passen en wat de beschikbare opties zijn.
 • Functionaliteiten: sommige kussens beschikken over extra’s, zoals een warmteband, een meegeleverde reistas, een e-boek met tips of een massagebal. Let er ook op of het kussen geschikt is voor alleen je nek of voor meer lichaamsdelen ingezet kan worden.

De wetenschap over een nekstretcher

Bij fysiotherapie is nekpijn de op een na meest voorkomende klacht. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de volwassenen beperkt wordt in hun dagelijks leven door nekpijn, en 21% meldt werkverzuim als gevolg van deze klachten. Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder een verkeerde houding, stress, auto-ongelukken en psychische problemen.

Het is goed om te weten dat je thuis zelf iets kunt ondernemen om nekpijn te verlichten. Er zijn speciale kussens ontworpen voor nekpijn, maar je kunt ook gebruikmaken van een nekstretcher. Als je deze dagelijks vijf tot tien minuten gebruikt, merk je in veel gevallen verbetering van je klachten. Dit hulpmiddel creëert ruimte tussen je hoofd en nek, waardoor de wervels van elkaar worden gescheiden. Dit verlicht de druk tussen de schijven in je nek en vermindert de pijn die wordt veroorzaakt door beknelde zenuwen.

De soorten nekstretchers

Niet elke nekstretcher biedt dezelfde soort massage. Hier zijn de meest voorkomende types:

 • Compressiemassage: deze methode oefent zachte druk uit op specifieke delen van je wervelkolom, vaak door middel van luchtkussens of andere drukmechanismen. Hier is de FYNX Nekstretcher een goed voorbeeld van.
 • Acupressuur: acupressuur stretchers, zoals de BELENTHI Nekstretcher, bevatten bollen of punten die druk uitoefenen op specifieke plekken in je nek. Dit vermindert spierspanning.
 • Shiatsumassage: massagekoppen oefenen druk uit op specifieke plaatsen in de nek, vergelijkbaar met een echte shiatsumassage. De Kwali.® Premium Massagekussen Shiatsu biedt zelfs een verwarmingsfunctie voor extra ontspanning.
 • Rolmassage: met deze methode rol je je nek over rollen, net zoals bij de  backstretcher. De rollen oefenen druk uit en maken de spieren in je nek losser.

Het is belangrijk om het type massage te kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Conclusie

Een goede bureaustoel is belangrijk als je vele uren per dag achter een bureau of computer doorbrengt. Als deze stoel niet de juiste hoogte of afmetingen heeft voor jouw lichaam, kan dit leiden tot nekklachten en andere problemen. Een ergonomische bureaustoel kan dit helpen voorkomen.

Als je al last hebt van nekklachten, kan een nekstretcher een effectieve oplossing zijn om je klachten te verminderen. De Vivid Green Nekstretcher biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een effectieve keuze. 

Voor extra ontspanning is een model met verwarmingsfunctie ideaal, zoals de FYNX Nekstretcher die wordt geleverd met een afzonderlijke verwarmingsband. Voor wie eerst wil uitproberen of een massagekussen werkt, is er ook de budgetvriendelijke Nek Massagekussen Shiatsu

Als je niet alleen je nek, maar ook je schouders en rug wilt masseren, zou een massagemat wellicht een betere keuze kunnen zijn.

Veelgestelde vragen

Is een nekstretcher gevaarlijk? 

Het wordt afgeraden om er éénn te gebruiken tijdens de zwangerschap of als je pijn ervaart tijdens het gebruik ervan. In andere gevallen kan het weinig kwaad, al raden we altijd aan om je fysiotherapeut of huisarts te raadplegen.

Hoe lang kan ik er per keer op liggen? 

Het is raadzaam om de tijd geleidelijk op te bouwen tot maximaal tien tot vijftien minuten per sessie.

Hoe vaak mag ik het gebruiken? 

Het wordt aanbevolen om het maximaal twee keer per dag te gebruiken.

Waar moet ik mijn nekstretcher plaatsen? 

Gebruik deze op een vlakke ondergrond waarop je comfortabel kunt liggen. Het kan handig zijn om een  yogamatje  te gebruiken voor extra comfort.

Is een duurder massagekussen beter?

Het kan meer functies hebben of duurzamer zijn, maar de keuze hangt sterk af van persoonlijke voorkeuren. Een goedkoper model is niet per definitie van mindere kwaliteit.

Bronnen

1 Verantwoording en toelichting KNGF-richtlijn Nekpijn

Dokter Fit