De 7 Beste Pluizentondeuses van 2023
pluizentondeuse featured image

De 7 Beste Pluizentondeuses van 2023

Met een pluizentondeuse geef je je favoriete sjaal of trui een tweede leven. Een goede pluisjesverwijderaar verwijdert pluis op effectieve wijze van kleding, waardoor je items langer meegaan.

In deze top 7 zetten we de beste pluizentondeuses voor je op een rij, waarbij we hebben gelet op de belangrijkste factoren. Denk hierbij aan de kracht van het apparaat, de grootte van de pluiscontainer, de opzetstukken en kwaliteit van de materialen. 

Je ontdekt welke tondeuse je kledingstukken weer in topconditie brengt, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. En geloof ons, een goede pluizentondeuse is een kleine investering die je veel voldoening geeft. 

Hier alvast de beste producten:

Weten welke pluizentondeuses nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste pluizentondeuse overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Grootste pluiscontainer Check Prijs
Meeste opzetstukken Check Prijs
Beste verstelbare keuze Check Prijs
Langste batterijduur Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste pluizentondeuses onderzocht

Beste Algemene Keuze
Beldray Kledingstomer

Met de Beldray Kledingstomer reinig je niet alleen, maar ontsmet en verzorg je kleding ook, onder ander door pluizen te verwijderen.

Dit model heeft een vermogen van 1500 Watt en warmde in minder dan een minuut op, waarna je gedurende een kwartier continu kunt stomen. We vonden het waterreservoir aan de kleine kant en moesten dit regelmatig bijvullen.

De reden waarom dit model zo goed scoort in onze test is de veelzijdigheid. Met een handig opzetstuk verwijderden we pluisjes en draden en ook het ontsmetten van de bank, kleding of textiel was geen probleem.

Een nadeel van dit model vergeleken met andere ontpluizers is het formaat. Omdat deze ontpluizer meer functies heeft en over een waterreservoir beschikt, is deze automatisch iets groter. 

We raden dit model aan als je niet alleen wilt ontpluizen, maar ook wilt reinigen en ontsmetten.

Voordelen:
 • Werkt ook als kledingstomer
 • Werkt ook als ontsmetter
 • Opwarmen in 45 seconden
 • Krachtig en gebruiksvriendelijk
Nadelen:
 • Klein waterreservoir
 • Vrij groot
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Steamery Pilo Ontpluizer

Als je op zoek bent naar een luxe ontpluizer is de Steamery Pilo met zijn aantrekkelijke ontwerp en hoogwaardige materialen een goede keuze.

Dit apparaatje beschikt over een krachtige motor en heeft sterke scheermessen, waardoor pluisjes efficiënt verwijderd worden. Het apparaat heeft een gemiddeld aantal omwentelingen per minuut (1000 rpm), waardoor het ook voor iets delicatere stoffen geschikt is. Een handige functie: het apparaat stopt automatisch als je het scheerdeksel verwijdert.

We vonden de kunststof behuizing van dit model stevig aanvoelen. De roze kleur zorgt voor een leuke uitstraling, net als de afgeronde vorm. Het pluisreservoir is groot, waardoor je het apparaat minder vaak hoeft te legen. Tegenover de hoge kwaliteit en het aantrekkelijke uiterlijk staat ook een hogere prijs.

Dit model werkt op een accu die tot 50 minuten meegaat. Dit is een iets boven gemiddelde batterijduur. Opladen deden we eenvoudig via een USB-kabel, wat bijdroeg aan het gebruiksgemak van dit model. Schoonmaken deden we met de meegeleverde schoonmaakborstel, al was dit iets lastiger dan bij sommige andere modellen.

We raden deze pluizentondeuse van Steamery aan als je op zoek bent naar een hoogwaardig model met een aantrekkelijk uiterlijk dat geschikt is voor diverse stoffen.

Voordelen:
 • Geschikt voor iets delicatere stoffen dankzij het aantal omwentelingen per minuut
 • Aantrekkelijk uiterlijk met roze kleur en ronde vormen
 • Sterke batterij, tot 50 minuten draadloos ontpluizen
 • Automatische uitschakeling voor extra veiligheid
Nadelen:
 • Schoonmaken vraagt iets meer aandacht
 • Iets hogere prijs
Check Prijs op Bol.com
Grootste Pluiscontainer

Auronic Elektrische Pluizentondeuse

Wil je een model dat minder vaak geleegd hoeft te worden? Dan kies je voor de Auronic Elektrische Pluizentondeuse met een grote pluiscontainer.

Dit model heeft drie verschillende maasgrootten, waardoor je hem voor allerlei soorten textiel kunt gebruiken. We vonden het super dat er twee extra opzetstukken meegeleverd worden, waardoor we dit model bijvoorbeeld ook voor meubilair konden gebruiken. We vonden het model snel en efficiënt, mede dankzij de grote scheerkop en het zesbladige mes.

Opvallend aan deze pluizentondeuse is het grote reservoir met een inhoud van 160 milliliter. Hierdoor hoefden we de tondeuse minder vaak te legen. Het opvangbakje ging wat lastiger los dan bij andere modellen. Daarnaast is het apparaat is iets minder compact en heeft een iets hoger gewicht.

Qua gebruik is dit model handig: je hoeft niet te vaak te legen en de batterij gaat een uur mee, dus ook opladen hoeft niet al te vaak. We moesten er hierdoor extra op letten dat we het mes wel regelmatig schoonmaakten met de meegeleverde borstel.

We raden dit model van Auronic aan als je je pluisjesverwijderaar liever niet te vaak leegt en waarde hecht aan een hoog gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Inclusief twee extra messen voor langdurig gebruik
 • Speciaal opzetstuk voor meubilair
 • Groot pluisreservoir van 160 milliliter
 • Bevat 3-voudige veiligheidsbescherming
 • Sterke batterij gaat tot 60 minuten mee
Nadelen:
 • Hoog aantal omwentelingen per minuut, voorzichtig gebruiken
 • Pluisreservoir gaat wat lastig los
Check Prijs op Bol.com
Meeste Opzetstukken

Vivid Green Elektrische Ontpluizer

Deze elektrische ontpluizer van Vivid Green wordt met maar liefst drie extra opzetstukken geleverd, waardoor dit model veelzijdig inzetbaar is.

Naast een kledingontpluizer gebruik je dit model dankzij de opzetstukken ook voor andere materialen, zoals het ontpluizen van meubels. We vonden dit model, met een hoog aantal omwentelingen per minuut, krachtig en efficiënt. Let er wel op dat het minder geschikt is voor delicate stoffen. Dankzij de verschillende maasgrootten worden zowel kleine als grote pluisjes goed verwijdert.

De kunststof behuizing van dit model voelde stevig aan. Zo stevig zelfs dat we het opvangbakje maar met moeite los konden krijgen om het te legen, wat een duidelijk nadeel is van dit model. Het apparaatje is iets groter dan sommige andere modellen en weegt ook iets meer.

De accu is krachtig en we konden een uur lang ontpluizen voor we op moesten laden, wat gemiddeld zo’n twee uur duurt. We vonden dit aan de lange kant, maar konden de pluizentondeuse gelukkig ook tijdens het opladen gebruiken. Een fijne toevoeging vonden we het kinderslot, waardoor nieuwsgierige handjes beschermd worden. 

We raden deze pluizenverwijderaar van Vivid Green aan als je meerdere opzetstukken wenst, om zowel kleding als meubels te ontpillen.

Voordelen:
 • Meeste opzetstukken voor veelzijdigheid
 • Kinderslot, nieuwsgierige handjes worden beschermd
 • Hoog aantal omwentelingen per minuut, zeer efficiënt en krachtig
 • Scherp zesbladig mes en meerdere maasgrootten voor effectief ontpillen
Nadelen:
 • Lastig te openen reservoir
 • Opladen duurt 2 uur (bij 1 uur batterijduur)
 • Minder geschikt voor delicate stoffen
Check Prijs op Bol.com
Beste Verstelbare Keuze

Strex Pluizenverwijderaar

De pluizentondeuse van Strex is verstelbaar op drie hoogteniveaus, waardoor dit model geschikt is voor een brede selectie stoffen.

Wat dit model met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding onderscheidt van andere modellen is de mogelijkheid om een snelheid te kiezen en om het hoogteniveau aan te passen. Dankzij de drie hoogteniveaus is dit model geschikt voor allerlei stoffen. De snelheidsinstellingen droegen hier tijdens onze test ook aan bij.

Qua formaat en gewicht is dit model gemiddeld. We vonden het ontwerp minder aantrekkelijk, maar daar stonden uitstekende functionaliteiten tegenover. De pluiscontainer heeft een gemiddelde inhoud en was gebruiksvriendelijk. Minder vonden we het geluidsniveau, dat bij dit model redelijk hoog is.

Je gebruikt het apparaatje draadloos, maar hebt hiervoor wel twee AA-batterijen nodig die niet meegeleverd worden. We vonden dit een nadeel vergeleken met oplaadbare modellen. Een pluspunt zijn de veiligheidsmaatregelen, waardoor de bladen direct stoppen als het opzetstukje eraf is. Met het meegeleverde schoonmaakborsteltje maakten we dit model snel en gemakkelijk schoon.

We raden dit veelzijdige model van Strex aan voor alle stoffen, van nauwsluitende kleding en dikke truien tot gordijnen en banken.

Voordelen:
 • Keuze uit twee snelheidsinstellingen
 • Geschikt voor alle stoffen: van nauwsluitende kleding tot gordijnen
 • Drie trimhoogtes voor grondig ontpillen
 • Bladen stoppen direct als opzetstukje eraf is
Nadelen:
 • Werkt op batterijen, niet meegeleverd
 • Vrij luid op maximale snelheid
Check Prijs op Bol.com
Langste Batterijduur

DirectGoods Elektrische Pluizentondeuse

Als je op zoek bent naar een elektrische pluizentondeuse met een goede batterij is dit model van DirectGoods een goede keuze. 

Het apparaatje heeft scherpe messen en een krachtige motor. Dankzij het grote oppervlak van 70 millimeter ontpil je sneller en efficiënter. We vonden het handig dat er twee extra mesjes meegeleverd werden, waardoor we deze na verloop van tijd konden vervangen. Zo geniet je langer van het apparaat dan bij modellen zonder extra mesjes.

Qua uiterlijk vinden we dit model een echte blikvanger. De donkergroene kleur ziet er elegant uit en ook de vorm viel in de smaak bij onze testers. Het relatief grote pluisreservoir is handig, maar het schoonmaken hiervan vonden we iets lastiger met de meegeleverde borstel. Het compacte apparaatje neem je makkelijk mee in een koffer of tas.

Dit model blinkt uit in de batterijduur van maar liefst een uur. Let erop dat je het apparaat vervolgens moet opladen en dit niet langer mag duren dan twee uur. Het draadloze gebruik zorgde voor bewegingsvrijheid en comfort tijdens het ontpillen.

We raden dit model van DirectGoods aan als je niet te vaak op wilt laden of grotere oppervlakken wilt ontpillen zonder dat de batterij leeg gaat.

Voordelen:
 • Lange batterijduur van een uur voor grote oppervlakken
 • Groot mesoppervlak voor efficiënter ontpillen
 • Inclusief twee extra mesjes
 • Aantrekklijk ontwerp en elegante donkergroene kleur
Nadelen:
 • Oplaadtijd in de gaten houden (mag niet langer dan 2 uur)
 • Reservoir schoonmaken is lastig
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

MostEssential Pluizenverwijderaar

Als je op zoek bent naar een voordelige pluizentondeuse is dit model met uitgebreide instelmogelijkheden een goede keuze.

Het apparaatje beschikt over drie instelbare hoogteniveaus, waardoor je allerlei stoffen ontpilt met dit model. Je kunt tevens de snelheid instellen, passend bij het materiaal. Een nadeel hiervan is dat je alle standen bij langs moet voor het apparaat uit kan schakelen. Wees hier voorzichtig mee op stof om schade te voorkomen.

Dit model scoorde gemiddeld qua gewicht en formaat tijdens onze test. Het ontwerp is een van de minder aantrekkelijke, maar daar staat een lage prijs en een uitgebreid pakket aan functionaliteiten tegenover. We vonden de extra meegeleverde mesjes bijvoorbeeld een handige toevoeging. De pluiscontainer heeft een gemiddelde inhoud.

Een minpunt van dit model is dat het op batterijen werkt. Dit vonden we minder handig dan oplaadbare modellen. Hoewel de batterijen lang meegaan, blijft dit toch een aandachtspunt en ook worden de benodigde twee batterijen niet meegeleverd. Schoonmaken vonden we wel eenvoudig bij dit model.

We raden deze pluizentondeuse voornamelijk aan als je op zoek bent naar een vriendelijk geprijsd model zonder te veel in te leveren op kwaliteit en mogelijkheden.

Voordelen:
 • Inclusief drie reservemesjes
 • Keuze uit drie hoogtestanden, aanpasbaar aan stof
 • Meerdere snelheden instelbaar
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Alle snelheden doorlopen om apparaat uit te zetten
 • Kinderslot kan lastig zijn
 • Werkt op batterijen, niet meegeleverd
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een pluisjesverwijderaar? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste pluizentondeuse:

 • Vermogen: hoe krachtiger de motor, des te efficiënter hij pluisjes verwijdert. Let op het wattage – een hoger getal betekent meer kracht. Maar vergeet niet dat een krachtigere motor ook meer energie verbruikt.
 • Afmetingen: de grootte van de tondeuse kan het verschil maken. Een compact model is makkelijk op te bergen en mee te nemen, maar heeft vaak een kleinere scheerkop, wat meer tijd kost bij grotere kledingstukken.
 • Batterij of netsnoer: batterij-gevoede tondeuses geven je meer mobiliteit, maar je moet ze wel regelmatig opladen. Modellen met een snoer hebben constante stroom, maar beperken je bewegingsvrijheid.
 • Scheerkop: de grootte en het materiaal van de scheerkop beïnvloeden hoe goed de tondeuse werkt. Een grotere kop bedekt meer stof per beweging, terwijl een kop van roestvrij staal langer meegaat dan een van plastic.
 • Verstelbare hoogte: sommige pluizentondeuses hebben een verstelbare hoogte-instelling. Dit is handig voor het behandelen van verschillende soorten stoffen, van delicate kasjmier tot robuuste denim.
 • Opvangbakje: een opvangbakje verzamelt de verwijderde pluisjes. Een groter bakje betekent minder vaak legen, maar maakt de tondeuse mogelijk ook groter en zwaarder.

Bij het kiezen van een pluizentondeuse is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar deze functionele aspecten.

De voordelen van een pluizentondeuse

 • Verlengt de levensduur van je kleding: met een pluizentondeuse verwijder je gemakkelijk en snel pluizen en pillen van je kleding. Hierdoor ziet je kleding er weer als nieuw uit en gaat het langer mee.
 • Bespaart geld: doordat je kleding langer meegaat, hoef je minder vaak nieuwe kleding te kopen. Dit bespaart je op de lange termijn geld.
 • Eenvoudig in gebruik: een pluizentondeuse is simpel in gebruik. Je haalt het apparaatje over de stof heen en het doet zijn werk. Zo krijg je in een handomdraai weer nette, pluisvrije kleding.
 • Geschikt voor verschillende stoffen: een pluizentondeuse is niet alleen geschikt voor kleding, maar ook voor bijvoorbeeld dekens, gordijnen of meubelstoffen. Hiermee houd je al je textiel in topconditie.
 • Snelle resultaten: in tegenstelling tot andere methoden om pluizen te verwijderen, biedt een pluizentondeuse direct zichtbaar resultaat. Na een paar minuten gebruik ziet je kleding er weer uit als nieuw.”

Conclusie

Een pluizentondeuse zorgt ervoor dat kleding langer mooi blijft en helpt je effectief en snel te ontpillen. Je gebruikt veel pluizenverwijderaars ook voor meubels mits er een geschikt opzetstuk meegeleverd wordt.

Uit onze test komt de Cecotec Ontpluizer als beste algemene keuze. Dit model is veelzijdig, efficiënt en handig voor zowel grote als kleine pluisjes.  Wil je een model dat voor alle stoffen en pluisjes geschikt is? Dan is de Strex Pluizenverwijderaar een uitstekende keuze met meerdere snelheden en hoogtestanden.

Als je waarde hecht aan een grote pluiscontainer zodat je deze minder vaak hoeft te legen, is de Auronic Elektrische Pluizentondeuse de beste keuze voor jou. Voor een ruime keuze aan opzetstukken ga je voor de Vivid Green Elektrische Ontpluizer.

Wat je behoeften en wensen ook zijn, zorg er met de juiste pluizentondeuse voor dat je kleding langer meegaat en er weer als nieuw uitziet.

Veelgestelde vragen

Wat is een pluizentondeuse?

Een pluizentondeuse is een handig apparaat dat je gebruikt om pluisjes van je kleding te verwijderen. Het heeft scherpe mesjes die veilig achter een kapje zitten, zodat je kleding niet beschadigt.

Hoe gebruik ik een pluizentondeuse?

Je gebruikt een pluizentondeuse door deze over het stoffen oppervlak te bewegen waar je de pluisjes wilt verwijderen. De tondeuse snijdt de pluisjes af en verzamelt deze in een opvangbakje.

Is een pluizentondeuse veilig voor alle stoffen?

Hoewel een pluizentondeuse geschikt is voor de meeste stoffen, is voorzichtigheid geboden bij zeer fijne of delicate stoffen zoals zijde of kasjmier. Raadpleeg altijd de handleiding van de tondeuse.

Hoe maak ik een pluizentondeuse schoon?

Een pluizentondeuse schoonmaken is eenvoudig. Verwijder het opvangbakje en leeg de verzamelde pluisjes. Veeg de tondeuse schoon met een droge doek of borstel.

Waar kan ik een pluizentondeuse kopen?

Een pluizentondeuse kun je kopen bij huishoudwinkels, elektronicazaken, en natuurlijk online. Vergelijk de prijzen en specificaties om de beste keuze te maken.

Heeft een pluizentondeuse de voorkeur boven plakrollers?

Een pluizentondeuse is duurzamer en effectiever dan plakrollers. Plakrollers kunnen na verloop van tijd hun kleefkracht verliezen, terwijl een pluizentondeuse lang meegaat en altijd klaar is voor gebruik.

Zijn er pluizentondeuses op batterijen?

Ja, er zijn pluizentondeuses die werken op zowel netstroom als batterijen. Kijk bij aankoop naar wat voor jou het meest praktisch is.

Dokter Fit