De 7 Beste Radiator Ventilatoren van 2024
radiator ventilator featured image 3

De 7 Beste Radiator Ventilatoren van 2024

Een efficiënte radiator ventilator helpt je om je woonruimte snel en gelijkmatig te verwarmen, terwijl je energiekosten bespaart. Toch zijn er verschillen in prestaties, duurzaamheid en geluidsniveau die je keuze kunnen beïnvloeden.

Om je te helpen in je zoektocht, hebben wij verschillende radiator ventilatoren voor je getest en met elkaar vergeleken. We hebben vooral gelet op het verwarmingsvermogen, de energiezuinigheid en het gebruiksgemak.

Dus ben je klaar om je wooncomfort te verhogen en tegelijkertijd geld te besparen op je energierekening? Lees dan verder om te ontdekken welke radiator ventilator het beste bij jouw behoeften past.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke radiator ventilatoren nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste radiator ventilator overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor kachels Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor kachelpijp Check Prijs bij Bol
Beste radiator ingebouwde ventilator Check Prijs bij Bol
Meest eenvoudige installatie Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste radiator ventilatoren onderzocht

Beste Algemene Keuze

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio Set

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio Set is een slimme, energiebesparende ventilator radiator. Dit model is ideaal voor radiatoren en convectoren langer dan 120 cm. Het is een Nederlands product dat de warmte van je radiator of convector versneld en gelijkmatig in de kamer verdeelt. Hierdoor wordt je kamer in de helft van de tijd op temperatuur gebracht, wat het comfort aanzienlijk verhoogt.

Deze radiator is een uitstekende allround keuze door de voordelen op het gebied van energiezuinigheid en comfort. Met de SpeedComfort zet je je thermostaat gemakkelijk 1 tot 2 graden lager, zonder in te hoeven leveren op comfort. Daarnaast kunnen deze ventilatoren het gasgebruik met wel 22% verminderen.

Een groot voordeel van dit model, is de automatische aan- en uitschakeling. Dit is mogelijk dankzij een externe temperatuurgevoelige schakelaar. Daarnaast worden de radiator ventilatoren gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor is het een maatschappelijk verantwoorde keuze!

Wij raden deze radiator ventilator aan iedereen aan die zijn stookkosten wil verminderen. De radiator ventilator verspreidt effectief de warme lucht. Verder is het jaarlijkse stroomverbruik van de SpeedComforts minder dan € 0,32. Het is wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt tussen de platen van je radiator, minimaal 7 cm.

Voordelen:
 • Geschikt voor radiatoren langer dan 120 cm
 • Bespaart tot 22% op gasverbruik - lekker zuinig!
 • Lage stroomkosten (minder dan €0,32/jaar)
 • Automatische aan- en uitschakeling – geen omkijken meer naar
 • Sociaal verantwoord Nederlands product
Nadelen:
 • Past niet op korte radiatoren
 • Installatie kan complex zijn voor sommigen
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Eco heatwave Radiator Ventilator 4 Pack

De Eco heatwave Radiator Ventilator 4 Pack is een set van vier slimme ventilatoren. Deze ventilatoren zijn vooral geschikt voor standaard, brede en enkelplaats radiatoren en convectoren. Deze radiator ventilatoren zijn zeer eenvoudig te installeren via magneten en zorgen voor een uitmuntende warmteverspreiding.

Deze luxe set komt op deze plaats door de hoge kwaliteit en de efficiëntie. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 32% op je gasverbruik te besparen. De Eco heatwave is verder erg stil in gebruik, waardoor je er geen last van hebt. Verder verbruiken de ventilatoren minder dan € 0,40 aan stroom per jaar.

Dit model is uitgerust met een externe thermostaatschakelaar die automatisch aan en uitgaat. Hierdoor heb je bijna geen omkijken naar de ventilatoren. Daarnaast krijg je bij de set 4 meter radiatorfolie die 90% van de warmte die normaal verloren gaat in de muur terugkaatst naar binnen. Hierdoor zijn de ventilatoren nóg efficiënter!

Als je op zoek bent naar een zeer effectieve ventilator voor de radiator, is dit zeker een goede keuze. Ondanks dat de ventilatoren aan de prijzige kant zijn, zorgen ze voor een goede warmteverspreiding en een laag gasverbruik. Daarnaast is het installeren dankzij de magneten erg eenvoudig.

Voordelen:
 • Bespaart tot 32% op gasgebruik - zuinigste keuze uit de test
 • Zeer stille werking – je hoort de ventilatoren nauwelijks
 • Plug and play ontwerp voor eenvoudige installatie
 • Inclusief radiatorfolie om warmteverlies verder te minimaliseren
 • Verkrijgbaar in verschillende sets (2, 3, 4 of 5 ventilatoren)
Nadelen:
 • Installatie van radiatorfolie kan uitdagend zijn
 • Enkel geschikt voor bredere radiatoren
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kachels

Homezie Kachelventilator Voor Houtkachel

Ben je op zoek naar een ventilator voor de houtkachel? Dan is de Homezie Kachelventilator een goede keuze! Deze kachelventilator is een speciaal ontworpen ventilator die de warmte van je houtkachel efficiënt door je hele ruimte verspreidt. Het werkt zonder stroom, waardoor je geen extra kosten hebt.

Deze kachelventilator zorgt voor een flinke energiebesparing in huis. Zo bespaart het je energie en vermindert het houtverbruik met maar liefst 28%. De ventilator is aangedreven door de warmte van de kachel zelf, waardoor je geen extra stroomvoorziening nodig hebt.

De Homezie Kachelventilator onderscheidt zich ook door zijn geluidloze werking. Daarnaast is de ventilator voorzien van zes bladen, die een groter luchtvolume circuleren voor een meer efficiënte warmteverdeling. Het is bij dit model wel belangrijk om op te merken dat deze ventilator alleen werkt bij temperaturen tussen 50 °C en 350 °C. De kachel moet dus wel goed opgestookt worden.

Wij raden de Homezie kachelventilator aan iedereen aan die op zoek is naar een goede kachelventilator. De ventilator is voorzien van een warmteschild en temperatuurmeter voor extra energiebesparing en bescherming tegen oververhitting. Verder biedt deze ventilator een uitstekende balans tussen efficiëntie, energiebesparing en gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Bespaart energie en stookkosten – extra efficiënt
 • Geen stroom of batterijen nodig
 • 6-bladig ontwerp voor optimale warmteverspreiding
 • Uitgerust met temperatuurmeter en warmteschild
 • Beschermingsmechanisme tegen oververhitting
Nadelen:
 • Werkt alleen bij voldoende hitte
 • Je moet de kachelventilator correct plaatsen voor een goede werking
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kachelpijp

Vulpes Goods® Tech

De Vulpes Goods® Tech ventilator is, net als de Homezie ventilator, een ventilator voor op de kachel. Deze innovatieve kachelventilator verhoogt ook de efficiëntie van je kachel en helpt je energiekosten te besparen. Dit model plaats je alleen niet op de kachel of radiator, maar op de kachelpijp. Dit apparaat verspreidt de warmte van je kachelpijp, waardoor je huis sneller opwarmt en je minder brandstof verbruikt.

De Vulpes Goods® Tech valt op vanwege zijn hoogwaardige constructie, efficiënte warmteverdeling en veilige werking. Let er wel op dat je de ventilator correct installeert. Hij is enkel op de pijp van een houtkachel te plaatsen.

Unieke kenmerken van de Vulpes Goods® Tech zijn de inbegrepen thermometer, stofdoek en hittebestendige handschoen. Hierdoor is het gebruik van de kachelventilator nog gemakkelijker en veiliger. Bovendien is de kachelventilator gemaakt van roestbestendig aluminium voor extra duurzaamheid.

Deze ventilator is voorzien van 5 geruisloze bladen voor een optimale warmteverspreiding. Het apparaat is verder eenvoudig te installeren en gebruikt geen batterijen of elektriciteit, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor de stijgende energieprijzen. Een mogelijk nadeel is wel dat de installatie, ondanks de meegeleverde handleiding, enige technische kennis vereist.

Voordelen:
 • Gemaakt van duurzame en roestbestendige materialen – extra duurzaam
 • Voorzien van ingebouwde oververhittingsbescherming
 • Dit model is 20% efficiënter dan vorige modellen
 • Inclusief handige accessoires, zoals een hittebestendige handschoen
Nadelen:
 • Enkel geschikt voor montage aan een kachelpijp
 • Vereist regelmatige reiniging voor een optimale werking
Check Prijs op Bol.com Check Prijs op VulpesGoods.com
Beste Radiator Ingebouwde Ventilator

VONROC Elektrische Kachel

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator met een ingebouwde radiator ventilator? Dan is de VONROC Elektrische Kachel zeker wat voor jou. Dit is een krachtige en duurzame convectorkachel, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun ruimte te verwarmen. Deze kachel is uitgerust met een ingebouwde radiator ventilator, waardoor je geniet van een snelle warmte verspreiding.

In tegenstelling tot reguliere elektrische kachel, zorgt dit model voor een zeer snelle en efficiënte warmteverspreiding. Let er wel op dat deze elektrische kachel met radiator ventilator niet voorzien is van kinderbeveiliging en omvalbeveiliging.

Deze VONROC kachel is niet alleen efficiënt, maar ook veilig en gebruiksvriendelijk. Zo bevat de kachel twee verwarmingsstanden van 1250W en 2000. Hierdoor is de intensiteit van de verwarming zelf te regelen. Bovendien schakelt de oververhittingsbeveiliging de kachel automatisch uit als deze te heet wordt.

Deze elektrische kachel is geschikt voor ruimtes tot 24 m². Dit maakt hem ideaal voor kleine appartementen of studio’s. Voor grotere ruimtes raden wij aan om meerdere modellen neer te zetten. Het moderne design en de verschillende kleuropties zorgen er wel voor dat de kachel in elk interieur past!

Voordelen:
 • Voorzien van twee krachtige verwarmingsstanden
 • Verwarmd de ruimte extra snel dankzij de radiator ventilator
 • Instelbare temperatuur met thermostaat
 • Veilig te gebruiken dankzij de oververhittingsbeveiliging
 • Modern en stijlvol design – past in ieder interieur
Nadelen:
 • Niet geschikt voor badkamers
 • Geen kinderbeveiliging en omvalbeveiliging aanwezig
 • Geen timerfunctie beschikbaar
Check Prijs op Bol.com
Meest Eenvoudige Installatie

Heatbooster Radiator Ventilator Triple Set

Op zoek naar een radiator ventilator die extra eenvoudig te installeren is? Dan is deze set van Heatbooster een goede keuze. Deze ventilatoren zijn aan de zijkant voorzien van ingebouwde magneten en hebben een verstelbaar ontwerp. Hierdoor ben je binnen enkele seconden klaar met installeren!

Met deze ventilator radiator bespaar je tot 25% op stookkosten. Verder was de ruimte tijdens het testen binnen een half uur op temperatuur. Het is echter wel belangrijk om te weten dat de Triple Set alleen geschikt is voor radiatoren en convectoren van 120 cm of langer. Dit maakt ze minder geschikt voor kleinere ruimtes.

Tijdens het testen viel het op dat deze radiator ventilator minder stil is dan in de omschrijving beweerd wordt. Hierdoor is dit model minder geschikt voor de slaapkamer. De radiator ventilator heeft verder wel een laag energieverbruik van slechts € 0,50 per jaar.

Het apparaat schakelt verder automatisch in en uit dankzij de meegeleverde slimme thermostaat. Hierdoor betaal je geen extra stroomkosten.

Voordelen:
 • Ruimte is binnen een half uur opgewarmd
 • Voorzien van een automatische slimme thermostaat
 • Eenvoudige magnetische installatie – past in vrijwel iedere radiator
 • Set van 3 ventilatoren voor een betere dekking
Nadelen:
 • Niet geschikt voor radiatoren kleiner dan 120 cm
 • Minder stil ontwerp – niet geschikt voor de slaapkamer
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Livn Radiatorventilator Mono Set

Ook als je niet te veel geld uit wilt geven aan een ventilator radiator, zijn er modellen verkrijgbaar. Zo is de Livn Radiatorventilator Mono Set een goede keuze. Deze mono set bestaat uit één radiatorventilator, een thermostaat, adapter en temperatuursensor.

Ondanks dat je maar één radiator ventilator in de set krijgt, zorgt deze ventilator toch voor een comfortabele warmteverspreiding. Hierdoor voel je een aangename warmte terwijl je thermostaat één tot twee graden lager staat. Dit is goed voor je comfort én je portemonnee.

De prestaties van deze ventilator zijn zeer indrukwekkend, zeker gezien de lage prijs. Zo heeft hij een zeer stille werking van slechts 20 dB. Hierdoor is deze ventilator zelfs geschikt voor de slaapkamer. Daarnaast is de ventilator voorzien van een instelbare thermostaat met display en een externe temperatuurgevoelige schakelaar.

Dit model schakelt verder automatisch aan en uit, waardoor je extra energie bespaart. Let wel op dat de set ontworpen is voor radiatoren met een breedte van 50 tot 75 cm. Voor grotere radiatoren heb je een uitbreidingsset nodig.

Voordelen:
 • Geschikt voor bijna alle radiatoren
 • Fluisterstille werking van 20 dB – ook geschikt voor de slaapkamer
 • Inclusief uitbreidingsset voor meer ventilatoren
 • Verliesvrije netvoeding wanneer je het apparaat niet gebruikt
Nadelen:
 • Voor grotere radiatoren zijn meerdere ventilatoren nodig
 • Bevat slechts één radiator ventilator (2 of 3 stuks tegen meerprijs)
Check Prijs op Bol.com

Waarop letten bij het kopen van een radiator ventilator

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste radiator ventilator.

 • Energie-efficiëntie: een energie-efficiënte ventilator bespaart je niet alleen geld op je energierekening, maar is ook beter voor het milieu. Kijk daarom altijd naar een model met een hoge energie-efficiëntieklasse, zoals A++ of hoger.
 • Geluidsniveau: radiator ventilatoren kunnen variëren in geluidsniveau. Als je waarde hecht aan rust in huis, kies dan voor een model dat bekend staat om zijn stille werking.
 • Installatiegemak: het moet eenvoudig zijn om de ventilator aan je radiator te bevestigen. Een model waarvoor je geen gereedschap nodig hebt, maakt de installatie een stuk eenvoudiger en sneller.
 • Regelbare snelheid: met een regelbare snelheid pas je de ventilatie aan naar je eigen voorkeur. Dit kan handig zijn bij wisselende temperaturen.
 • Automatische temperatuurregeling: sommige radiator ventilatoren hebben een ingebouwde thermostaat die de ventilator automatisch in- en uitschakelt op basis van de temperatuur. Dit zorgt voor een constante temperatuur in huis en bespaart energie.
 • Formaat en ontwerp: de afmetingen en het ontwerp van de ventilator moeten passen bij je radiator en interieur. Een compacte, stijlvolle ventilator kan een mooie aanvulling zijn op je woonruimte.

De voordelen van een radiator ventilator

 • Verhoogde energie-efficiëntie: een radiator ventilator verspreidt de warmte sneller en gelijkmatiger door de ruimte. Dit maakt het verwarmingsproces een stuk efficiënter en bespaart daarnaast ook energie.
 • Lagere stookkosten: doordat de warmte efficiënter wordt verspreid, hoef je minder lang te stoken. Dit resulteert in lagere stookkosten.
 • Comfortabelere warmte: dankzij de ventilator voel je de warmte van de radiator sneller. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte lekker comfortabel is.
 • Eenvoudig te Installeren: radiator ventilatoren zijn eenvoudig zelf te installeren zonder de hulp van een professional. Hierdoor zijn de ventilatoren dezelfde dag nog in gebruik te nemen.
 • Milieuvriendelijk: door minder energie te gebruiken, draag je bij aan een beter milieu.
 • Compact design: Radiator ventilatoren zijn compact en zijn daarnaast ook zeer discreet. Ze nemen weinig ruimte in en vallen nauwelijks op.
 • Stil in gebruik: de meeste radiator ventilatoren zijn ontworpen om stil te werken, zodat ze geen geluidsoverlast veroorzaken. Hierdoor zijn ze ook in ruimtes zoals de slaapkamer te gebruiken.

Conclusie

Na het testen van verschillende radiator ventilatoren, hebben we de 7 beste radiator ventilatoren van 2024 voor je op een rijtje kunnen zetten.

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio Set valt op als ‘Beste Algemene Keuze’. Met voordelen zoals efficiënte warmteverdeling, besparing op gasverbruik en lage stroomkosten, biedt dit model een zeer goede balans tussen comfort en duurzaamheid.

De Eco Heatwave Radiator Ventilator 4 Pack is onze ‘Meest Luxe Keuze’, terwijl de Homezie Kachelventilator Voor Houtkachel uitblinkt als ‘Beste Keuze Voor Kachels’. Overweeg dus zeker een van deze modellen als je op zoek bent naar een radiator ventilator die comfort, energiebesparing en sociale verantwoordelijkheid combineert!

Veelgestelde vragen


Wat doet een radiator ventilator?

Een radiator ventilator helpt de warmte van je radiator efficiënter te verspreiden door je kamer. Dit verhoogt de temperatuur in je kamer sneller en kan je helpen energie te besparen.

Hoe installeer ik een radiator ventilator?

De installatie van een radiator ventilator is eenvoudig. Je plaatst de ventilator onderaan je radiator en sluit deze aan op een stroombron. Sommige modellen hebben zelfs een plug-and-play ontwerp voor extra gemak.

Kan een radiator ventilator helpen om energie te besparen?

Ja, een radiator ventilator kan je energieverbruik verminderen. Door de warmte efficiënter te verspreiden, hoeft je radiator minder hard te werken om je kamer te verwarmen.

Is een radiator ventilator geschikt voor alle soorten radiatoren?

Veel radiator ventilatoren zijn ontworpen om te werken met de meeste soorten radiatoren. Het is echter belangrijk om de specificaties van de ventilator te controleren om te zien of deze compatibel is met jouw specifieke model radiator.

Hoe onderhoud ik mijn radiator ventilator?

Het onderhoud van een radiator ventilator is vrij eenvoudig. Regelmatig stofzuigen om stofopbouw te voorkomen is meestal voldoende. Raadpleeg de handleiding van je specifieke model voor meer gedetailleerde instructies.

Waar kan ik een radiator ventilator kopen?

Radiator ventilatoren zijn verkrijgbaar bij de meeste winkels die huishoudelijke apparaten verkopen, zowel online als in fysieke winkels. Het is een goed idee om recensies en prijzen te vergelijken voordat je je aankoop doet voor een uitgebreid beeld van de ventilator radiator.

Dokter Fit