De 7 Beste Robot Stofstuigers van 2023
robot-stofstuiger-featured-image

De 7 Beste Robot Stofstuigers van 2023

Robot stofsuigers, de moderne metgezel in huishoudelijke schoonmaak, zijn een technologisch wonder. Deze automatische apparaten zijn nooit moe, klaar om je te assisteren wanneer het jou uitkomt en maken je leven aanzienlijk gemakkelijker. Bij het kiezen van de juiste robotstofzuiger is het cruciaal om de beste optie te vinden die voldoet aan jouw behoeften. Daarom hebben wij de 7 beste robotstofzuigers grondig getest op functionaliteiten, prestaties en gebruiksgemak. We hebben elk aspect onderzocht, van intelligente navigatie en zuigkracht tot geavanceerde sensoren en connectiviteitsopties. Of je nu druk bent met werk, gezin of andere verplichtingen, met onze gids ben je altijd verzekerd van de beste keuze voor een robotstofzuiger die efficiënt en betrouwbaar je vloeren reinigt, zodat jij meer tijd kunt besteden aan wat er echt toe doet.

Beste robot stofstuiger overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste keuze met huisdieren Check Prijs
Beste keuze met dweilfunctie Check Prijs
Beste keuze voor tapijt Check Prijs
Beste stille keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste robot stofzuigers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Zedar Robot Stofzuiger

De elektrische stofzuiger van Zedar is betrouwbaar in het schoonmaken van welk type vloer dan ook. Met de V-borstel is het ook een zeer geschikt model voor huishoudens met huisdieren.

We zijn onder de indruk van de prestaties van deze robot stofzuiger. Naast dat je deze robot zowel kan laten stofzuigen als dweilen, maakt het echt niet uit op welk type vloer je hem loslaat. Zelfs ons meest hoogpolige tapijt ziet er fris en schoon uit. Wat opvalt is dat het apparaat geen storend geluid maakt, ondanks zijn (toch relatief hoge) 65 decibel.

De handige app-functionaliteit voegt extra gebruiksgemak toe, met de mogelijkheid om een wekelijks schoonmaakschema in te stellen. Hoewel het even kan duren om de app volledig te begrijpen, is het de moeite waard. Een pluspunt aan dit model is dat je kunt aangeven op welke plekken hij niet mag komen en op welke plekken hij juist wel aan het werk moet. Zo heb je volledige controle over het apparaat terwijl je er niets voor hoeft te doen.

De Zedar Robot Stofzuiger is een aanrader voor ieder huishouden met verschillende soorten vloeren. Daarnaast is het een uitgebreid model die op alle vlakken goed scoort waardoor je je robot zorgeloos aan de slag kan laten gaan. 

Voordelen:
 • Hoge zuigkracht voor optimaal stofzuigen
 • Spreekt Nederlands
 • Laadt automatisch, keert terug naar laadstation bij een lege accu
 • Reinigt huisdierharen, kieren en kleine spleten dankzij V-vormige borstel
Nadelen:
 • Leegt zichzelf niet automatisch (dit model van Zedar doet dit wel)
 • Lastig aan reserveonderdelen te komen
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Ecovacs Rotbotstofzuiger

De Ecovacs elektrische stofzuiger is een handig apparaat dat stofzuigt en dweilt. Het heeft geavanceerde functies, waaronder krachtige zuigkracht en een draaiende dweil. De robot is gemakkelijk te gebruiken en kan zelfstandig navigeren met behulp van kunstmatige intelligentie en een camera, zelfs in donkere ruimtes.

Een handig aspect van dit geavanceerde model is het automatische leegstation, je hebt er werkelijk geen omkijken naar. Wat ons ook aangenaam verraste is dat dit model in staat is om zelf de dweil te wassen, te drogen en om het water te verversen. Bovendien is de stembediening een waardevolle functie, waardoor je met gemak opdrachten kunt geven aan de robot.

Hoewel het even kan duren om alle functies van de robot stofzuiger te begrijpen en in te stellen, biedt het apparaat zeker waardevolle hulp in de huishouding. Het is een uitgebreide en geavanceerde oplossing voor een schoner huis.

Ben je op zoek naar een luxe en hypermoderne robotstofzuiger voorzien van technische snufjes? Wij raden de Ecovacs Robotstofzuiger aan als je op zoek bent naar een robot die het complete schoonmaakproces uit handen neemt en hierbij optimale schoonmaakresultaten levert. 

Voordelen:
 • Automatisch leeg maak station: scheelt je tijd
 • Perfect streeploos dweil resultaat
 • Detecteert alle obstakels uiterst nauwkeurig, zelfs in het donker
 • Te bedienen met uitgebreide app en via spraakopdrachten
Nadelen:
 • Het basisstation vereist veel ruimte
 • Relatief hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Huisdieren

Zoef Robot Bep

De Zoef Robot Bep is een stofzuigrobot die speciaal is ontworpen voor huisdiereigenaren. Met een krachtige motor en borstelloze onderkant, zijn huisdierharen en kattenbakvulling op de grond verleden tijd. Deze robot stofzuiger is geschikt voor verschillende soorten vloeren, waaronder hout, tegels, laagpolige vloerbedekking en marmer.

Het apparaat biedt flexibiliteit voor diverse huishoudelijke omgevingen.

Wat ons aantrekt aan dit model zijn de vier verschillende schoonmaak modi: automatisch, langs de plinten, intensief en gerichte reiniging op één plek. Hiermee kun je het apparaat instellen naar jouw wensen.

Deze robotstofzuiger is ook voorzien van zijborstels, waardoor hij grondig in hoeken en bij plinten reinigt. Het HEPA-filter zorgt voor een schonere en gezondere binnenlucht. Wanneer je allergisch bent, is dit een voordeel.

Een extra optie is de mogelijkheid om een dweilfunctie toe te voegen, waardoor de robot niet alleen stof en vuil opzuigt, maar ook de vloer kan dweilen voor een nog grondiger reiniging.

Wil je op elk moment een vloer vrij van dierenharen? Wij raden deze robotstofzuiger aan als goede huishoudhulp voor intensief gebruik in huishoudens met huisdieren.

Voordelen:
 • Herkent hoogte: gaat met gemak over vloerkleden en drempels
 • Laadt zichzelf automatisch op
 • Relatief laag geluidsniveau (58 dB)
 • Antibots sensor voorkomt stoten tegen meubels
Nadelen:
 • Handleiding is wat onduidelijk
 • Dweilfunctie is optioneel tegen meerprijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Dweilfunctie

Robot Stofzuiger Fysk

Deze stofzuiger robot combineert de functionaliteit van een stofzuiger met die van een dweilrobot in een modern design. Bij het openen zijn we blij verrast met de uitgebreide opstarthandleiding. Daarnaast voelt deze robot stevig en degelijk in vergelijking met alternatieven op de markt.

Wat ons opvalt, is dat deze robot zuigt en dweilt tegelijkertijd. Hiermee ben je in korte tijd voorzien van een schone vloer. Een pluspunt is dat de vloer daadwerkelijk streeploos schoon wordt. Doordat het een laag model is, gaat hij met gemak onder je meubels door.

Je bedient deze robot zowel met je stem (via Alexa) als met de bijbehorende afstandsbediening. 

Een pluspunt is dat wanneer je aangeeft welke gebieden er extra aandacht nodig hebben, de robot er perfect gehoor aan geeft. De robot is ook in te stellen met een app via je smartphone. Doordat je hem op meerdere manieren kunt instellen en bedienen, is het een handig apparaat.

We raden deze robot stofzuiger aan wanneer je op zoek bent naar een robot die zuigt en dweilt en eenvoudig kan worden bediend via spraak of afstandsbediening. 

Voordelen:
 • Multifunctioneel: stofzuigt en dweilt
 • Werkt ook goed bij huisdierharen
 • Heeft een lange batterij duur
 • Laadt zich automatisch: altijd verzekerd van een werkende robot
Nadelen:
 • Veel technologie: ingewikkeld als je niet thuis bent in apps en spraakbediening
 • Maakt redelijk veel lawaai
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Tapijt

Roborock Robot Stofzuiger

De robotstofzuiger van Roborock is verkrijgbaar in twee frisse kleuren en blinkt uit door zijn hoge zuigkracht waardoor zelfs tapijten worden gereinigd. Met de dubbele reinigingsfunctie zuigt het apparaat niet alleen, maar neemt hij ook het dweilen uit handen. 

We vinden het handig dat je de robot kunt aanpassen aan verschillende vloertypen. Het elektronische waterreservoir houdt de dweil vochtig en past het watertoevoerniveau aan voor optimaal resultaat. Voor gezinnen met kinderen en huisdieren is de kinderbeveiliging een handige toevoeging, waardoor onbedoelde activering van de robot wordt voorkomen.

Wat betreft gebruiksgemak, biedt de Q7 Max geavanceerde aanpassing met de mogelijkheid om verschillende schoonmaak routines te creëren. Je markeert zones waar de robot niet moet vegen, je stelt schoonmaakschema’s eenvoudig in en dankzij de constante druk krijg je een gelijkmatig gereinigde vloer. 

Dit model is een absolute aanrader voor huishoudens met meerdere vloerkleden of tapijten dankzij de hoge zuigkracht. Daarnaast krijg je waar voor je geld doordat het model multifunctioneel inzetbaar is voor zowel zuigen, vegen als dweilen.

Voordelen:
 • Eenvoudig te demonteren, verwijder haren voor een optimaal zuigresultaat
 • Geschikt voor gezinnen door speciale kinderbeveiliging
 • Handige do-not-disturb modus: alleen actief op voor jou geschikte momenten
 • Eenvoudig te installeren met duidelijk handleiding
Nadelen:
 • Blijft soms hangen achter (lage) meubels
 • Hoog geluidsniveau
Check de zwarte versie op Bol.com Check de witte versie op Bol.com
Beste Stille Keuze

Tjilla Robot Stofzuiger

De Tjilla Robot Stofzuiger heeft indruk op ons gemaakt dankzij zijn opmerkelijk lage geluidsniveau en krachtige motor. 

Dit model is de enige met een geluidsniveau onder de 40 decibel, wat het een ideale keuze maakt wanneer je thuiswerkt of een slapende baby hebt. Deze robot is niet alleen stil, maar ook multifunctioneel, met zowel stofzuig- als dweilfuncties. Het waterreservoir van 350 ml is handig en lekvrij. Bovendien heb de keuze uit drie verschillende waterniveaus voor het dweilen.

Met de app-bediening kun je de robot vanaf elke locatie in- en uitschakelen, schoonmaakschema's instellen en verschillende reinigingsmodi selecteren. Bovendien houd je met behulp van een automatisch gegenereerde plattegrond precies bij waar de robot is geweest. De vraag is of je dit vaak gaat bekijken, omdat je aan de grond al kunt aflezen waar het apparaat is geweest.

De 2600 mAh lithium batterij levert indrukwekkend lange werktijden van 180 minuten na één volledige lading. Je kunt hier ongeveer 200m2 mee schoonmaken.

De Tjilla Robot Stofzuiger is ideaal voor wie op zoek is naar budgetvriendelijk en een stille oplossing voor een schone leefomgeving.

Voordelen:
 • Dun design: komt gemakkelijk onder meubels
 • Voorzien van HEPA-filter: beschermt tegen allergieën
 • Ook geschikt voor huishoudens met huisdieren
 • Geschikt voor vloerkleden of tapijten, past automatisch zuigkracht aan
Nadelen:
 • De plastic onderdelen zijn kwetsbaar
 • Handleiding enkel in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

TONIHOMI Robot Stofzuiger

De TONIHOMI robotstofzuiger met dweilfunctie is een veelzijdige huishoudelijke hulp die zowel stofzuigen als dweilen combineert in een handig apparaat. 

Een pluspunt is de gebruikte technologie die ervoor zorgt dat geen enkel hoekje wordt overgeslagen. Hierdoor ben je verzekerd van een grondige reiniging. Na het voltooien van zijn schoonmaakroute keert de robot automatisch terug naar het oplaadstation, waardoor de batterij voldoende uithoudingsvermogen heeft, zelfs in grotere huizen.

Met handige app-koppeling kun je eenvoudig schoonmaakroutes instellen en de robot stofzuiger volledig controleren. Dezelfde instellingen zijn ook beschikbaar via de meegeleverde afstandsbediening. Bovendien ondersteunt de robot stofzuiger spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant.

Al met al biedt dit model een uitgebreide oplossing voor een redelijke prijs. Het combineert functionaliteit en gebruiksgemak, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een complete robot stofzuiger voor een nette prijs.

Voordelen:
 • Ideaal voor huizen met meer dan 120m2
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Anti-val en bots: houdt je meubels heel
 • Duidelijk handleiding
Nadelen:
 • Leegt niet automatisch: zelf legen vereist
 • Sober design
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een robot stofzuiger? 

 • Prestaties en functies: controleer de zuigkracht, navigatiemogelijkheden, en of de robot ook kan dweilen. Je hoeft geen los dweilsysteem meer aan te schaffen, wanneer je kiest voor een robot met meerdere functionaliteiten Ook is het handig om te weten of de robot automatisch obstakels kan vermijden en over voldoende sensoren beschikt voor effectieve reiniging.
 • Gebruiksgemak: het gebruiksgemak van de stofzuiger robots is een belangrijke factor. Dit omvat de mogelijkheid om de robot eenvoudig te programmeren en bedienen via een app. Het is ook handig als de robot stofzuiger zelfstandig naar zijn oplaadstation kan terugkeren.
 • Ontwerp/design: het ontwerp van de robot stofzuiger kan invloed hebben op de toegankelijkheid van bepaalde ruimtes in je huis. Kijk of de robot stofzuiger laag genoeg is om onder meubels te passen en of hij geschikt is voor verschillende vloertypen.
 • Geluidsniveau: het geluidsniveau van stofzuiger robots is belangrijk, vooral als je de robot stofzuiger tijdens je werkuren of ’s nachts wilt gebruiken. Robots met een laag geluidsniveau zijn ideaal om overlast te voorkomen.
 • Bediening: bekijk de verschillende manieren waarop je de robot stofzuiger kunt bedienen, zoals via een app, afstandsbediening of zelfs spraakbesturing. Het gemak van bediening kan je dagelijkse routine aanzienlijk vereenvoudigen.
 • Prijs: overweeg je budget. Er zijn stofzuiger robots beschikbaar in verschillende prijsklassen. Kies er een die past bij jouw financiële mogelijkheden en eisen.

De voordelen van een robot stofzuiger

 • Tijdsbesparing: een van de meest voor de hand liggende voordelen van een automatische stofzuiger is tijdsbesparing. Deze slimme apparaten kunnen zelfstandig je huis schoonmaken terwijl jij andere taken kunt oppakken of ontspannen. Je hoeft niet langer kostbare tijd te besteden aan handmatig stofzuigen.
 • Efficiëntie: robot stofzuigers zijn ontworpen met geavanceerde sensoren en technologieën om vloeren efficiënt en grondig schoon te maken. Ze kunnen moeilijk bereikbare plekken bereiken, zoals onder meubels en bedden, en navigeren soepel door obstakels.
 • Consistente reiniging: robotstofzuigers voeren hun taak met een constante precisie uit, wat resulteert in een consistente schoonmaak. Dit betekent dat je vloeren altijd schoon zijn, zonder grote schommelingen in reinigingskwaliteit.
 • Programmeren en planning: de meeste robotstofzuigers kunnen worden geprogrammeerd om op specifieke tijden te reinigen, zodat je niet eens thuis hoeft te zijn om te profiteren van hun reinigingsdiensten. Je kunt ze eenvoudig instellen om te werken wanneer het jou het beste uitkomt.
 • Allergieën verminderen: veel robotstofzuigers zijn uitgerust met geavanceerde filtersystemen die stof, pollen en allergenen vasthouden. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere binnenlucht, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën of astma.
 • Draadloze connectiviteit: veel moderne robotstofzuigers kunnen worden bediend en geprogrammeerd via smartphone-apps, waardoor je op afstand toegang hebt tot de reiniging van je huis.
 • Automatische oplaadfunctie: als de batterij van de robotstofzuiger bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar zijn oplaadstation en laadt hij zichzelf op. Dit betekent dat de robotstofzuiger altijd klaar is voor de volgende schoonmaakronde.

Conclusie

Een elektrische stofzuiger, ook wel robotstofzuiger, is een handige aanvulling bij de (stofzakloze) stofzuiger die je al hebt. Na uitgebreid onderzoek hebben we een top 7 samengesteld van de beste robot stofzuigers van 2023 om je keuze eenvoudiger te maken.

Onze test wees Lidar robot stofzuiger aan als de beste algemene keuze. Deze automatische stofzuiger biedt veelzijdigheid met zowel stofzuigen als dweilen, waardoor het een volledig uitgerust model is.  Dit model is een stofzuiger speciaal voor huisdieren overbodig en bovendien biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Geef je de voorkeur aan een model met een laag geluidsniveau? De Tjilla stofzuiger robot is een goede keuze als je zoekt naar een stil model, maar wel met een krachtige motor. 

Zoef Robot Bep trok onze aandacht en kwam het beste naar voren als huisdiervriendelijk model. Het is niet meer nodig om een speciale stofzuiger voor huisdieren aan te schaffen met dit model. Dankzij de V-vormige borstels blijft geen honden- of kattenhaar achter.

Veelgestelde vragen 

Wat is de beste robot stofzuiger?

De beste robot stofzuiger hangt af van individuele behoeften en voorkeuren, zoals prestaties, vloertypes en geluidsniveau. Om de keuze makkelijk te maken, hebben we een top 7 voor je samengesteld waarmee je snel kunt zien of de emmer bij jouw behoeften en voorkeuren past. Uit onze test is de Lidar Robot Stofzuiger de beste gebleken.

Hoe werkt een robot stofzuiger?

Robotstofzuigers werken met behulp van sensoren en navigatietechnologie om autonoom door een ruimte te bewegen. Ze zuigen vuil en stof op en keren, indien nodig, terug naar hun oplaadstation om op te laden. Voor de afvoer van het vuil zijn de meeste robots, net als stofzakloze stofzuiger, voorzien van een afvalcontainer die de stof opvangt.

Wanneer gebruik je een robot stofzuiger?

Je gebruikt een robot stofzuiger wanneer je altijd een schone vloer wilt, zonder zelf steeds de stofzuiger te moeten pakken. Je kunt hem instellen dat hij zijn werk doet als je niet thuis bent. Eenmaal thuis heb je een heerlijk schone vloer zonder enige moeite.

Hoe lang gaat de batterij van een automatische stofzuiger mee?

De batterijduur varieert per model, maar de meeste moderne robotstofzuigers bieden 1 tot 2 uur schoonmaaktijd op een volle lading.

Kan een robotstofzuiger mijn huis beschadigen?

In de meeste gevallen zullen robotstofzuigers je vloeren niet beschadigen. Ze zijn ontworpen met bots- en valdetectie om botsingen en vallen te voorkomen.

Dokter Fit