Beste Slimme Weegschaal 2023
slimme weegschaal met app

Beste Slimme Weegschaal 2023

Ben je op zoek naar de beste slimme weegschaal? Met een smart weegschaal meet je méér dan alleen je gewicht. Zoals vetpercentage, spiermassa of BMI. Handig dus om je gezondheid in de gaten te houden. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen of wilt aankomen. Of omdat je juist een stabiel gewicht wil houden. Maar welke slimme weegschaal is het beste? Er zijn veel verschillende soorten, met of zonder app. Sommige weegschalen meten écht alles, zoals vochtgehalte, botmassa en buikvet. We hebben een lijstje gemaakt met de beste slimme weegschalen van 2023. Van een simpele weegschaal met app tot superslimme personenweegschaal met lichaamsanalyse.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxueuze keuze Check Prijs
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Check Prijs
Meest Populaire Model Check Prijs
Beste Nauwkeurige Weegschaal Check Prijs
Beste duurzame keuze Check Prijs
Beste budget keuze Check Prijs
Beste Algemene Keuze
LifeGoods personenweegschaal
5.0

Deze LifeGoods personenweegschaal is de ábsolute winnaar in de slimme weegschalen top 10 van Bol.com. En dat is niet zonder reden. Deze alleskunner (met 15 verschillende metingen) meet alles wat je maar wil weten. Bijvoorbeeld BMI, botmassa, buikvet, caloriebehoefte in rust en activatie, spiermassa en vetpercentage, en natuurlijk meet hij ook je gewicht. De weegschaal kan tot 24 personen onthouden en is te koppelen aan een handige app. Zo kun je jouw voortgang en gezondheid heel precies bijhouden.

Pros:
 • Betrouwbare meting
 • 15 verschillende metingen
 • Inclusief app
 • Voordelig geprijsd
 • Gewichtsnauwkeurigheid van 0,1kg
 • Eenvoudig in gebruik
 • Waterdicht
Cons:
 • Niet mogelijk te verbinden met alle merken telefoons
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxueuze Keuze
Omron VIVA
5.0

De Omron VIVA is een wat uitgebreidere weegschaal, die allerlei gegevens meet. Hij gebruikt de bio-elektrische impedantie (BIA) technologie om een lichaamsanalyse te maken. De weegschaal meet je gewicht, vetpercentage, spiermassa, buikvet, visceraal vet en caloriebehoefte in rust en actie. Dit alles zie je snel en overzichtelijk terug in een app op je Android smartphone of iPhone. Ook goed te synchroniseren met andere Omron apparaten en bijvoorbeeld de algemene iOS Gezondheid app. De VIVA is geschikt tot 150kg. Zonder twijfel één van de beste weegschalen van dit moment.

Pros:
 • Wegen tot 150kg
 • Kan 4 gebruiksprofielen onthouden
 • Inclusief luxe en uitgebreide App
 • Eenvoudig in gebruik
Cons:
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
Qumax Slimme Weegschaal
4.5

Met de slimme app die via bluetooth aan de weegschaal wordt gekoppeld houdt je alle waarden goed bij. Zo wordt je stap voor stap begeleid richting jouw doel voor je gewicht, vet of spiermassa. Dit is de beste weegschaal in zijn soort en meet gewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtbalans, botmassa, visceraal vet (buikvet), onderhuids vet, eiwit en metabole leeftijd.

Pros:
 • 11 verschillende meetfuncties
 • Goed geprijsd
 • Werkt direct
 • Inclusief app
Cons:
 • Reclame in de bijbehorende app
Check Prijs op Bol.com
Meest Populaire Model
Robi S9 Personenweegschaal
5.0

De Robi S9 Weegschaal is een weegschaal met super veel smartfuncties. De weegschaal maakt gebruik van de nieuwste technologie om acuraat de lichaamsssamenstelling te berekenen (gewicht, lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa). De weegschaal geeft meteen feedback op het scherm, maar is ook gemakkelijk te verbinden met de bijhorende app. Doordat de weegschaal gemakkelijk te koppelen is aan verschillende sportapps zoals Samsung Health, Apple Health en Fitbit, is dit de perfecte weegschaal voor sporters.

Pros:
 • Uniek groot kleurendisplay
 • Uitgebreide metingen
 • Onbeperkte gebruikers
 • Gemakkelijk af te lezen
 • Persoons herkenning
 • Maximaal wegen tot 180kg
Cons:
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Nauwkeurige Weegschaal
Cecotec - Slimme Weegschaal

De weegschaal van Cecotec is de perfecte keuze wanneer je opzoek bent naar een overzichtelijk lichaamsanalyse van 6 verschillende parameters: BMI, botmassa, buik vet, visceraal vet, gewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtgehalte, caloriebehoeften in rust en caloriebehoeften in activatie. Deze zeer nauwkeurige weegschaal vertoont binnen enkele secondes alle analyses via de app. Hiermee wordt het super eenvoudig om jouw lichamelijke prestaties en doelen bij te houden.

Pros:
 • Geschikt voor het meten van 6 verschillende parameters
 • Weegschaal werkt op kinetische energie (zelfvoorzienend)
 • Overzichtelijk data bijhouden in app
 • Geschikt voor 150+ kg
Cons:
 • Lastig app installeren
Check Prijs op Bol.com
Beste Duurzame Keuze
Sacoma Weegschaal
4.5

Met deze multifunctionele weegschaal breng jij jouw lichaam en gezondheid volledig in kaart en bereik je eindelijk jouw droomresultaat. Deze weehschaal is oplaadbaar via USB en daarom een stuk duurzamer dan weegschalen op batterijen. Met nauwkeurige metingen van vetpercentage, vochtgehalte én spiermassa neem jij de controle weer terug over jouw lichaam.

Pros:
 • Duurzaam
 • Oplaadbaar via USB en binnen 2 uur volledig opgeladen
 • Inclusief App
 • 100% tevredenheidsgarantie
Cons:
 • IOS van telefoon moet hoger zijn dan 8.0. Als je Android gebruikt, moet je Android 6.0 + of hoger hebben.
Check Prijs op Bol.com

De wetenschap

Gewicht is eenvoudig gezegd de hoeveelheid kracht die door de zwaartekracht op een voorwerp wordt uitgeoefend. Gewicht is iets anders dan massa, wat een maat is voor de hoeveelheid materie in een voorwerp. Je massa blijft hetzelfde, of je nu op de aarde bent of op de maan. Omdat de maan minder zwaartekracht heeft dan de aarde weeg je op de maan minder dan op de aarde.

Als je een standaard veerweegschaal zoals je die in de meeste badkamers vindt openmaakt, zie je dat het platform waarop je staat, via hefbomen en een veer verbonden is met een wijzerplaat. Hoe meer je weegt, hoe meer het platform naar beneden wordt gedrukt, waardoor de wijzerplaat verder beweegt. De wijzerplaat wijst uiteindelijk naar een getallenlijn die je gewicht geeft. Nieuwere weegschalen, kunnen nog gebruik maken van veren. Hierna wordt de berekening omgezet in een digitaal getal dat op het scherm wordt weergeven.

Veel moderne digitale weegschalen, zoals slimme weegschalen, maken echter geen gebruik meer van veren. In plaats daarvan maken zij gebruik van druksensoren, piëzo-elektrische transducers genaamd. Deze apparaten produceren een elektrische stroom wanneer ze worden samengedrukt. Hoe meer je weegt, hoe meer stroom er wordt geproduceerd. Een aangesloten elektronisch circuit meet de stroom en zet deze om in een gewichtsmeting.

Welke slimme weegschaal is het beste?

Er is veel keuze tussen alle verschillende weegschalen. Hieronder vind je onze top 5 smart weegschalen in verschillende categorieën. Van een goedkoop model tot een luxe weegschaal die alles meet. Allemaal zijn ze de beste optie binnen hun eigen categorie. Met de beste beoordelingen, betrouwbare metingen en mooie ontwerpen. Wil je meer keuze hebben? Neem dan ook een kijkje bij de slimme weegschaal Top 10 van Bol.com.

Andere slimme personenweegschalen

Naast de top 5 beste slimme weegschalen die hierboven worden genoemd, zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten. Zo vind je bij Bol.com meer dan 274 modellen. We proberen de keuze makkelijker te maken door een rijtje te maken met de beste weegschalen, maar ga vooral ook zelf op zoek naar de personenweegschaal die het beste bij je past!

Beste weegschaal kopen: waar let je op?

Als je een personenweegschaal gaat kopen, dan kom je er al snel achter dat er honderden keuzes zijn. Help! Wat is nu de beste weegschaal voor jouw situatie? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om een goede keuze te maken. Wil je een analoge of digitale weegschaal? Moet hij meer meten dan alleen gewicht? Ga je hem gebruiken om een bepaald doel na te streven? Wil je de weegschaal koppelen aan een app? En welk gewicht moet hij aankunnen? In de tekst hieronder helpen we je op weg richting de voor jou beste weegschaal.

Analoog of digitaal?

Een analoge weegschaal is het traditionele model personenweegschaal. Deze werkt met veren onder een plaat. Hoe harder op de veren wordt gedrukt, hoe hoger het gewicht. De analoge weegschaal geeft dat aan met een wijzer op de plaat. Het grote voordeel van een analoge weegschaal is dat hij geen batterijen heeft. Daardoor is hij milieuvriendelijk en hij werkt altijd. Wil je een analoge weegschaal? Dan raden we de Medisana aan. Of bekijk hier de beste analoge weegschalen.

Digitale weegschalen werken met een slimme chip en hebben wel batterijen nodig. Het voordeel van deze modellen is wel dat ze heel precies kan meten. Daarnaast zijn er tegenwoordig heel slimme weegschalen, die meer kunnen weten dan alleen gewicht. Bijvoorbeeld je vetpercentage, spiermassa of BMI. Lees hieronder verder om een keuze te maken uit alle verschillende digitale personenweegschalen.

Wat wil je meten?

Zoek je gewoon een digitale weegschaal voor in de bad- of slaapkamer? Dan is een goedkoop en degelijk model waarschijnlijk goed genoeg. Deze meet alleen je gewicht in kilo’s, niet meer en niet minder. Voorbeelden van goede digitale personenweegschalen zijn die van Qumax of LifeGoods. Ze zijn mooi, degelijk en meten nauwkeurig. Wil je echt goedkoop? Dan is er eentje van LifeGoods slimme weegschaal.

Wil je meer meten met je personenweegschaal? Zoals vet, vocht en spieren? Bedenk dan of je de weegschaal wil gebruiken in combinatie met een app of niet.

Beste slimme weegschaal: met of zonder app?

Veel digitale weegschalen zijn smart, oftewel slim. Dat betekent dat er technologie in zit om veel verschillende dingen te meten. Die informatie wordt (automatisch) gekoppeld met een app op je smartphone. Zo kun je precies bijhouden hoe het met je gezondheid gaat. En of daarin iets verandert.

Er zijn er allerlei mogelijkheden. Bekijk hier een lijstje met de 331 beste weegschalen met app. Als je echt heel precies alle statistieken van je lichaam wil weten, dan zijn er weegschalen met volledige lichaamsanalyse. Onze favorieten zijn die van LifeGoods en Cecotec.

Hoog weegvermogen

De meeste weegschalen zijn geschikt tot 150 of 180 kilogram. Ben je op zoek naar een personenweegschaal met een hoger weegvermogen, dan zijn er enkele opties tot 200kg. Deze kunnen ook bij een groter gewicht nauwkeurig meten.

Meer meten

Op onze website vind je nog allerlei andere gadgets en hulpmiddelen om je gezondheid in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld eens de beste voorhoofdthermometers. Of ga voor het echte meetwerk en lees hoe je zelf een ECG maakt!

Meest gestelde vragen

Hoe kan een Smart weegschaal je vetpercentage meten?

Een vetpercentagemeting op een weegschaal gebeurt via een elektronisch signaal dat door je lichaam wordt gestuurd. Vet heeft een andere weerstand dan vocht, waardoor de weegschaal kan meten hoeveel vet en vocht je lichaam bevat. Meer weerstand staat hierbij gelijk aan meer vet.

Hoeveel procent spieren moet je hebben?

Het percentage spiermassa van man hoort te liggen tussen de 40% en 48%. Voor mannen die minder dan 40% spiermassa hebben geldt dat zij meer kunnen doen om een afgetraind lichaam te krijgen. Daarnaast geldt voor mannen met een spiermassa percentage boven de 48% dat zij minder moeten trainen. Het percentage aan spiermassa van vrouwen ligt tussen de 34% en 44%. Voor vrouwen geldt hierbij wel hetzelfde als voor mannen als het gaat om <34% en >44%. Zo kunnen vrouwen die onder de 34% scoren meer trainen en gezonder eten om meer spiermassa op te bouwen.

Hoe hoog vetpercentage is gezond?

Het vetpercentage is de hoeveelheid lichaamsvet in verhouding tot het lichaamsgewicht. Voor mannen is dit 7% tot 25% en voor vrouwen 21% tot 36%.

Hebben slimme weegschalen WiFi nodig?

Niet altijd. Zodra je jouw gewicht hebt gemeten, gebruikt een slimme weegschaal WiFi of Bluetooth om gegevens naar jouw smartphone te verzenden. Telkens wanneer je op de weegschaal stapt, slaat je telefoon de verzamelde informatie op. De meeste aangesloten weegschalen hebben een bijbehorende fitness-app om deze gegevens op te slaan.

Voor wie is een slimme weegschaal geschikt?

Een slimme weegschaal kan gebruikt worden voor verschillende doeleinde. Het wordt gebruikt door mensen die willena afvallen en goed hun porces willen bijhouden. Ook wordt het gebruikt voor sporters die willen weten hoe hoog of juist laag hun vetpercentage is. Een slimme weegschaal is ook geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in hun eigen lichaam.

Waarom gaat mijn vetpercentage niet omlaag?

Wanneer je niet sport, te snel afvalt of te weinig eiwitten inneemt ga je ook spiermassa verliezen. Je gewicht daalt dan wel, maar je vetpercentage daalt maar nauwelijks. Gebruik daarom steeds een voedingsschema zodat je voldoende eiwitten blijft innemen en aan het juiste tempo kan afvallen zonder spierverlies.

Geschreven door
Jaap Nielen
Dokter Fit