De 7 Beste Stoomreinigers Voor Banken van 2024
stoomreiniger-bank-featured-image

De 7 Beste Stoomreinigers Voor Banken van 2024

Het kiezen van de juiste stoomreiniger voor je bank kan een wereld van verschil maken als het gaat om het behouden van hygiëne en het verlengen van de levensduur van je geliefde meubelstuk. Met talloze opties op de markt is het echter niet altijd eenvoudig om de beste keuze te maken. In deze selectie van reviews, bekijken we de top 7 stoomreinigers die speciaal zijn ontworpen om je bank schoon en fris te houden. Of je nu op zoek bent naar krachtige reinigingsprestaties, handige functies of budgetvriendelijke opties, we hebben ze voor je geanalyseerd. Zo kun je met vertrouwen de juiste keuze maken om je bank in topconditie te houden.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke stoomreinigers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste stoomreiniger voor bank overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Beste luxe keuze Check Prijs bij Bol
Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Meest veelzijdige keuze Check Prijs bij Bol
Beste handstoomreiniger Check Prijs bij Bol
Beste krachtige keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste stoomreinigers voor banken onderzocht

Beste Algemene Keuze

Cecotec vlekkenreiniger

Maak kennis met de Cecotec vlekkenreiniger - de perfecte keuze voor het reinigen van je bank. 

Met zijn 3-in-1 ontwerp - sproeien, reinigen en zuigen - biedt dit apparaat een grote veelzijdigheid en maakt het elke schoonmaakklus eenvoudig en snel. Wat we een groot voordeel vinden ten opzichte van andere modellen op de markt, is dat deze stoomreiniger gemakkelijk te verplaatsen is. Het handvat zorgt ervoor dat je overal kunt schoonmaken. Wat het nog luxer maakt, is het feit dat het twee reservoirs heeft - een voor schoon water en een voor vuil water. Met een bereik van 7,2 meter en een krachtige zuigkracht van 400W, zuigt de Cecotec vlekkenreiniger moeiteloos vaste en vloeibare stoffen op. Het wordt geleverd met twee handige opzetstukken voor een nauwkeurige reiniging. Hoewel het een geweldige keuze is, moet worden opgemerkt dat de capaciteit van het schoonwatertank maximaal 1,2 liter is en de vuilwatertank maximaal 0,5 liter. Dit betekent dat je bij grotere klussen de watertanks moet legen/verversen.

Dankzij de veelzijdigheid van dit model, de hoge zuigkracht en het degelijke materiaal raden wij deze luxe stoomreiniger zeker aan. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek naar een krachtige en veelzijdige schoonmaakhulp voor de bank.

Voordelen:
 • Grote actieradius: 7,2 meter bereik dankzij de lange kabel en slang
 • Hoog maximaal vermogen, bovengemiddeld krachtig
 • Zuigt vloeistoffen en vaste stoffen op
 • Handig te verplaatsen via het handvat
Nadelen:
 • Relatief zwaar: het model weegt 3.55kg
 • Hogere prijsklasse
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Bissell Spotclean Pet Select

Met de Bisell Spotclean Pet Select stoomreiniger haal je niet alleen kwaliteit in huis maar ook een krachtige schoonmaakhulp voor alle soorten vlekken en geurtjes die je huisdieren op de bank achterlaten.

Dit model wordt geleverd met een eigen reinigingsmiddel, maar het is ook mogelijk om je eigen schoonmaakmiddel te gebruiken. We moeten wel zeggen dat de vlekken snel verdwijnen met het Bissell middel. Het is fijn dat deze stoomreiniger makkelijk op te pakken is en mee te nemen is naar een andere plek. We hebben het apparaat getest op de bank maar ook op de autostoelen, superhandig! 

De stoomreiniger is voorzien van twee verschillende reservoirs om schoon water te scheiden van vuil water. Daarnaast heeft de Spotclean Pet Select een 15-centimeter vlekkenverwijderaar die alledaagse vlekken losweekt en verwijdert. Het instrument sproeit, schrobt en zuigt extra vuil en stinkende rommel op, die buiten het apparaat worden gehouden. 

Een ander voordeel van deze stoomreiniger is dat je met je aankoop bijdraagt aan een beter leven voor dakloze huisdieren, omdat Bissell trots de Bissell Pet Foundation® steunt.

Zeker voor vlekken door huisdieren of vlekken met nare geurtjes is dit model een absolute aanrader. Ook zonder huisdieren heb je hier een betrouwbare en degelijke stoomreiniger aan voor al je banken, meubels of tapijten.

Voordelen:
 • Beste keuze voor mensen met huisdieren
 • De slangen en koppelstukken zijn zeer eenvoudig te bevestigen
 • Stevige borstel en koppen: vlekken verdwijnen snel
 • De tanks zijn gemakkelijk te bevestigen en los te halen
 • Bijgeleverde schoonmaakmiddel werkt goed en heeft een heerlijke geur
Nadelen:
 • Relatief luidruchtig in gebruik
 • De lengte van de slang kan beperkt zijn, bij moeilijk bereikbare plaatsen
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze
DistinQ Stoomreiniger
4.5

De stoomreiniger van DistinQ is een gebruiksvriendelijke keuze met diverse functies.

Dit model wordt geleverd met tien opzetstukken en is daarmee geschikt voor allerlei klussen. Zo reinig je vloeren en tapijten, maar ook spiegels en badkamers met dit model. Door de steel in te schuiven, maak je er een handstomer van, bijvoorbeeld voor het stomen van kleding.

De reiniger is krachtig en heeft een ergonomisch en licht ontwerp. Al binnen 25 seconden was de reiniger opgewarmd en het waterreservoir van 300 milliliter is gemiddeld. We vonden het bedienen van dit model eenvoudig. Dankzij het snoer van 5 meter heb je behoorlijk wat bewegingsvrijheid.

Kortom, een veelzijdige stoomreiniger die makkelijk te bedienen is!

Voordelen:
 • Tien handige opzetstukken voor veelzijdig gebruik
 • Inschuifbare steel, ook als handstomer te gebruiken
 • Lang snoer voor extra gebruiksgemak
 • Licht en ergonomisch ontwerp
Nadelen:
 • Onduidelijke gebruiksaanwijzing
 • Niet de stilste keuze
Check Prijs op Bol.com
Meest Veelzijdige Keuze

Strex 12 in 1 Stoomreiniger & Handstomer

Met de Strex stoomreiniger wordt schoonmaken een makkie! Alle soorten banken, stoelen, gordijnen en vloeren stralen in een handomdraai

Deze multifunctionele stoomreiniger doodt tot wel 99,9% van de bacteriën en wordt geleverd met diverse accessoires om de moeilijkste klussen makkelijk te maken. Met de mogelijkheid om zowel als staande stoomreiniger en handstomer te gebruiken, biedt dit apparaat gemak en flexibiliteit tijdens het schoonmaken. De krachtige stoom en de meegeleverde hulpstukken stellen je in staat om alle oppervlakken grondig schoon te maken. Houd er echter rekening mee dat de watertank een capaciteit heeft van 280 ml, wat mogelijk frequenter bijvullen betekent. 

Een groot voordeel vinden wij dat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn om grondig te reinigen. Dit scheelt in kosten en is beter voor het milieu. Enkel de kracht van de stoom is voldoende om hygiënisch schoon te maken, ideaal! Wat ons aantrekt aan dit model is dat hij ontzettend snel klaar voor gebruik is. Binnen 20 seconden is de stoomreiniger op temperatuur en kun je hem gebruiken.

We raden je deze stoomreiniger aan als je op zoek bent naar een krachtig en veelzijdig model voor alle soorten meubels en vloeren.

Voordelen:
 • Multifunctioneel te gebruiken voor diverse oppervlakken
 • Eenvoudig om te zetten naar een handstomer
 • Elimineert schadelijke bacteriën met enkel water
 • Lichtgewicht en 180° draaibare kop voor gemakkelijk gebruik
Nadelen:
 • Beperkte capaciteit watertank (280 ml) waardoor tussentijds bijvullen vereist is
 • Korte kabellengte (3,5 meter) - vaker van stopcontact wisselen bij het reinigen
Check Prijs op Bol.com
Beste Handstoomreiniger

Auronic Handstoomreiniger

Met de Auronic Handstoomreiniger verwijder je voorgoed vlekken uit je bankstel op een snelle en effectieve manier zonder chemische producten.

Deze handzame stoomreiniger neem je gemakkelijk mee naar de door jou gewenste plek. Door het grote ronde handvat ligt het apparaat lekker in de hand en kost het weinig moeite om de hardnekkigste vlekken te verwijderen. Ondanks dat je geen vloeren kunt reinigen met dit model, is het een fijne manier om kleinere oppervlakte zoals banken, stoelen en voegen te reinigen. Een voordeel is het bijgeleverde opbergzakje voor de mondstukjes, zo blijft alles netjes bij elkaar. 

Deze stoomreiniger heeft een batterij, die wel relatief snel leeg is. Met een volle accu doe je ongeveer 15 minuten, dit is in de praktijk voldoende voor een aantal vlekken of een klein bankstel. Wil je verder met reinigen? Gebruik dan het snoer en ga bedraad verder met je schoonmaakroutine. 

We raden je deze betrouwbare handstoomreiniger aan wanneer je meerdere meubels/objecten wilt reinigen op diverse plekken in het huis. Met dit model verwijder je hygiënisch en effectief de moeilijkste vlekken zonder te veel moeite. 

Voordelen:
 • Krachtige 1000W motor verwijdert hardnekkig vuil
 • Snel opgewarmd, korte wachttijd
 • Mobiel met een snoerlengte van 5 meter
 • Multi-inzetbaar voor verschillende schoonmaaktaken
Nadelen:
 • Geluidsniveau relatief hoog
 • Een bescheiden waterreservoir van 0,22 liter
Check Prijs op Bol.com
Beste Krachtige Keuze

Goliving Bankreiniger

Deze handige Goliving Bankreiniger is speciaal ontworpen om zelfs de meest hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen. 

Wat dit model uniek maakt, is toch wel zijn zeer grote zuigkracht. In combinatie met de grote watertank is dit een fijn apparaat voor meubels. Met een vermogen van 450 Watt en een maximale stoomdruk van 10 bar is dit model krachtiger dan de meeste alternatieven op de markt. Een voordeel is dat zelfs wijnvlekken als sneeuw door de zon verdwijnen op je tapijt. Daarentegen is het verstandig voorzichtig te zijn met bepaalde stoffen van bijvoorbeeld banken of stoelen. Delicate stoffen kunnen beschadigen met deze kracht, lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing om defecten en/of beschadigingen te voorkomen.

Qua gewicht en formaat is het een handzaam formaat die je gemakkelijk draagt. Dankzij de lange slang van 1,5 meter hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om bij de wat onbereikbaardere plekken te komen. Wat ons betreft ultiem gebruiksgemak. 

Ben je op zoek naar een krachtpatser op het gebied van vlekken verwijderen? Wij raden de Goliving bankreiniger aan als je zoekt naar een krachtige en veelzijdige oplossing voor het schoonmaken van je bank voor een schappelijke prijs. 

Voordelen:
 • Handig opslagruimte voor het snoer: vereist weinig ruimte
 • 10 bar stoomdruk voor hardnekkige vlekken
 • Krachtige zuigfunctie, vlekken zijn niet minder maar écht weg
 • Wordt geleverd met 2 soorten opzetstukken, handig voor de auto!
Nadelen:
 • Niet geschikt voor alle soorten stof
 • Snoer moet handmatig worden opgerold, geen automatisch oprolsysteem
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Cleanrite Stoomreiniger

Deze compacte Cleanrite stoomreiniger maakt schoonmaken een feestje en is binnen slechts 3 minuten klaar voor gebruik.

Het beste van alles is dat je alleen water nodig hebt, dus geen schadelijke chemicaliën meer. Met de krachtige stoom verwijder je moeiteloos vuil en vlekken. De Cleanrite stoomreiniger is veelzijdig en geschikt voor het reinigen van diverse oppervlakken, zoals banken, matrassen, kledingstukken, schoenen, ramen, deuren, tapijten, stoelen, vloerbedekking en tegels in de badkamer. Dankzij de meegeleverde opzetstukken kom je zelfs op de moeilijkste plekjes. Let wel op dat de tankinhoud van 350 ml misschien niet voldoende is voor grotere oppervlakken en dat de druk van 3,2 bar iets lager is dan bij duurdere modellen.

Een voordeel is dat deze stoomreiniger 12 minuten op volle kracht vlekken verwijderd. Hierna is de batterij leeg. Wanneer je dit model enkel gebruikt voor vlekken en kleinere oppervlakken is het een effectieve oplossing. Voor grotere oppervlakten is deze stoomreiniger minder geschikt. 

Wij raden de Cleanrite Stoomreiniger aan als je op zoek bent naar een betaalbare optie die je helpt om je bank en andere oppervlakken grondig schoon te maken.

Voordelen:
 • 2 handige opzetstukken die 180 graden te draaien zijn
 • Handzaam en lichtgewicht, makkelijk op te tillen
 • Inclusief handige trechter voor het vullen van het waterreservoir
 • Duidelijke en uitgebreide handleiding
Nadelen:
 • Beperkte watercapaciteit, bijvullen tijdens gebruik vereist
 • Minder geschikt voor grote oppervlakken
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een stoomreiniger bank 

 • Stoomdruk: kies een stoomreiniger met voldoende stoomdruk om hardnekkig vuil en vlekken van je bank te verwijderen. Een hogere stoomdruk zorgt voor een grondigere reiniging. Let op: een te hoge stoomdruk kan de stoffering beschadigen.
 • Temperatuur: een hoge stoomtemperatuur is essentieel om bacteriën en allergenen effectief te doden. Zoek naar een stoomreiniger die een temperatuur van minimaal 100 graden Celsius kan bereiken. Dit zorgt voor een hygiënische reiniging van je bank.
 • Opwarmtijd: kies een stoomreiniger met een korte opwarmtijd. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt gaan met het reinigen van je bank. Een opwarmtijd van minder dan 5 minuten is ideaal.
 • Handige accessoires: let op de beschikbaarheid van accessoires die specifiek geschikt zijn voor het reinigen van een bank. Denk bijvoorbeeld aan een bekledingsborstel of een stoommondstuk met een stofferingstool. Deze accessoires vergemakkelijken het reinigingsproces en zorgen voor een beter resultaat.
 • Watertank capaciteit: een grotere watertank capaciteit betekent dat je langer kunt blijven reinigen zonder de tank bij te vullen. Dit kan handig zijn als je meerdere meubelstukken wilt reinigen of een grote bank hebt. Kies een stoomreiniger met een capaciteit van minimaal 1,5 liter.
 • Draagbaarheid: overweeg de draagbaarheid van de stoomreiniger. Als je van plan bent om de stoomreiniger ook voor andere reinigingsklussen te gebruiken, is een lichtgewicht en compact model handig. Dit maakt het gemakkelijker om de stoomreiniger te hanteren en op te bergen.

Houd bij het kiezen van de beste stoomreiniger voor je bank rekening met bovenstaande factoren. Zo vind je een stoomreiniger die voldoet aan je behoeften en zorgt voor een grondige en hygiënische reiniging van je bank.

De voordelen van een stoomreiniger bank

 • Gemakkelijke reiniging: met een Stoomreiniger bank is het schoonmaken van je bank een fluitje van een cent. Je kunt moeiteloos vuil, vlekken en geurtjes verwijderen zonder veel inspanning.
 • Diepe reiniging: dankzij de krachtige stoomtechnologie dringt de stoom diep door in de stoffen van je bank, waardoor zelfs het meest hardnekkige vuil en bacteriën worden verwijderd. Zo kun je genieten van een schone en frisse bank.
 • Tijdbesparend: met een Stoomreiniger bank hoef je niet langer urenlang te schrobben en boenen om je bank schoon te krijgen. De stoomreiniger maakt het proces snel en efficiënt, zodat je meer tijd kunt besteden aan andere dingen die belangrijk voor je zijn.
 • Veilig voor je bank: in tegenstelling tot agressieve schoonmaakmiddelen, is een Stoomreiniger bank veilig te gebruiken op verschillende soorten stoffen, zoals leer, polyester of katoen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de stof van je bank beschadigd raakt.
 • Milieuvriendelijk: een Stoomreiniger bank maakt gebruik van alleen water en stoom om je bank schoon te maken. Hierdoor vermijd je het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.
 • Verfrissende geur: de stoom reinigt niet alleen, maar laat ook een frisse geur achter op je bank. Zo ziet je bank er niet alleen schoon uit, maar ruikt hij ook weer heerlijk fris.
 • Veelzijdigheid: een Stoomreiniger bank kan niet alleen gebruikt worden voor het reinigen van je bank, maar ook voor andere stoffen oppervlakken in huis, zoals tapijten, gordijnen en matrassen. Zo haal je meer waarde uit je aankoop.

Conclusie

We hebben de 7 beste stoomreinigers voor banken van 2024 getest en de Strex Stoomreiniger Extra Krachtig is uitgeroepen tot onze beste algemene keuze’. Deze stoomreiniger is multifunctioneel en kan op diverse oppervlakken worden gebruikt. Het kan eenvoudig worden omgezet naar een handstomer en doodt tot 99,9% van alle bacteriën. 

Wil je meer luxe en een groter bereik? De Cecotec vlekkenreiniger is vervaardigd uit degelijk en stevig materiaal en voorzien van een actieradius van meer dan 7 meter. Daarnaast is het apparaat handig te bedienen via de knoppen aan het handvat.

Tast je liever iets minder diep in de buidel, maar wil je wel waar voor je geld? Wij raden de Cleanrite Stoomreiniger aan als beste goedkope keuze. Met dit model maken vlekken geen kans dankzij de 2 borstelopzetstukken voor hardnekkige vlekken.

Welke van de 7 modellen je ook kiest, met een keuze uit onze lijst van de beste stoomreinigers voor je bank van 2024 maak je beslist een goede keuze waar je lang plezier van hebt!

Veelgestelde vragen 

Wat is een Stoomreiniger bank en hoe werkt het?

Een Stoomreiniger bank is een apparaat dat speciaal is ontworpen om banken en andere gestoffeerde meubels grondig schoon te maken. Het werkt door gebruik te maken van stoom om vuil, vlekken en bacteriën effectief te verwijderen. De stoom wordt geproduceerd door water te verwarmen tot een hoge temperatuur, waardoor het reinigingsproces snel en gemakkelijk verloopt.

Waarom zou ik een Stoomreiniger bank gebruiken?

Een Stoomreiniger bank biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden. Het reinigt diep in de vezels van de stoffering, waardoor vuil en vlekken effectief worden verwijderd. Bovendien doodt de stoom bacteriën en allergenen, waardoor de bank hygiënisch en gezond blijft. Het gebruik van een Stoomreiniger bank is ook milieuvriendelijk, omdat er geen chemische reinigingsmiddelen nodig zijn.

Kan ik een Stoomreiniger bank gebruiken op alle soorten banken?

In het algemeen kan een Stoomreiniger bank veilig worden gebruikt op de meeste stoffen banken. Het is echter belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de specifieke Stoomreiniger bank te raadplegen voor aanbevelingen en beperkingen. Sommige delicate materialen, zoals zijde of vintage stoffen, kunnen mogelijk beschadigd raken door de stoom. Het is altijd verstandig om een klein onopvallend gebied te testen voordat je de hele bank reinigt.

Hoe vaak moet ik mijn bank reinigen met een Stoomreiniger bank?

De frequentie van het reinigen van je bank hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en de blootstelling aan vuil. Over het algemeen wordt aanbevolen om je bank eens in de zes maanden tot een jaar grondig te reinigen. Dit helpt om vuil, vlekken en allergenen te verwijderen en de levensduur van de bank te verlengen. Het is echter altijd goed om de richtlijnen van de fabrikant te volgen en je eigen oordeel te gebruiken.

Waar kan ik een Stoomreiniger bank kopen?

Stoomreiniger banken zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en online retailers. Je kunt ze vinden in huishoudelijke apparatenwinkels, warenhuizen en gespecialiseerde elektronicawinkels. Daarnaast zijn er ook verschillende online platforms waar je een Stoomreiniger bank kunt kopen. Het is altijd een goed idee om prijzen en functies te vergelijken voordat je een aankoop doet om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Zijn er andere toepassingen voor een Stoomreiniger bank?

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan een Stoomreiniger bank ook worden gebruikt voor het reinigen van andere gestoffeerde oppervlakken, zoals gordijnen, tapijten, autostoelen en matrassen. Het veelzijdige ontwerp maakt het een handig hulpmiddel voor het reinigen en desinfecteren van verschillende huishoudelijke oppervlakken. Het is belangrijk om de aanbevelingen en beperkingen van de fabrikant te volgen voor het beste resultaat en om schade te voorkomen.
Hopelijk hebben deze veelgestelde vragen je geholpen om meer inzicht te krijgen in het gebruik en de voordelen van een Stoomreiniger bank. Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen!

Dokter Fit