De 7 Beste Terrasverwarmers van 2024
terrasverwarmer featured image 3

De 7 Beste Terrasverwarmers van 2024

Met een goede terrasverwarmer verleng je je avonden buiten, zelfs tijdens de koelere maanden. Toch twijfel je misschien over de energie-efficiëntie of de veiligheid ervan.

Maar maak je geen zorgen, wij hebben de beste terrasverwarmers onder de loep genomen en gelet op belangrijke criteria zoals warmteafgifte, energieverbruik en veiligheidsfuncties.

Ontdek de beste heater die perfect past bij jouw behoeften en je helpt om optimaal te genieten van je buitenruimte!

Hier alvast de beste producten:

Weten welke terrasverwarmers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees dan verder!

Beste terrasverwarmer overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met 4 standen Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor binnen & buiten Check Prijs bij Bol
Beste hangende keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met beschermhoes Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste terrasverwarmers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Auronic Terrasverwarmer

De Auronic Terrasverwarmer is een hoogwaardig en verstelbaar verwarmingstoestel dat zowel op een standaard als aan de muur te bevestigen is. Dankzij zijn betrouwbaarheid, veiligheidsfuncties en veelzijdigheid is de Auronic Terrasverwarmer uitgeroepen tot de beste algemene keuze.

Bij dit model heb je de keuze uit 3 verschillende standen, namelijk 650W, 1300W en 2000W. Hierdoor geniet je altijd van verwarming op maat. Verder is de verwarmer in hoogte verstelbaar van 157 tot 180 cm en is ook de kantelhoek verstelbaar. Ondanks zijn veelzijdigheid en aanpasbaarheid, moet je er wel rekening mee houden dat het verwarmingselement niet volledig uitschakelt wanneer je op de uitknop drukt. Het apparaat moet fysiek worden losgekoppeld om volledig te worden uitgeschakeld.

Wij raden dit model aan vanwege zijn veelzijdigheid en eenvoudige bediening. De verwarmer bleef tijdens het testen stevig staan en de automatische uitschakelfunctie zorgt voor een stukje extra veiligheid. Verder verwarmt dit model goed en is hij op verschillende plekken te gebruiken.

Voordelen:
 • Keuze uit 3 warmtestanden – altijd de ideale temperatuur
 • In hoogte verstelbaar voor flexibel gebruik
 • Kantelbaar voor gerichte warmteverspreiding
 • Inclusief afstandsbediening voor gemakkelijke bediening
 • Zowel staand als aan de muur te gebruiken
Nadelen:
 • Volledige uitschakeling vereist het verwijderen van de stekker
 • AAA-batterijen voor afstandsbediening vereist
 • Kan op hoogste stand te warm zijn
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Føro Piramide Terrasverwarmer Gas

De Føro Piramide Terrasverwarmer Gas is een premium keuze voor wie op zoek is naar een luxe, effectieve manier om de buitenruimte te verwarmen. Deze terrasverwarmer, die werkt op propaan of butaan, biedt een krachtige warmteopbrengst van 13 kW. Dit genoeg om een gebied van 25 m² comfortabel te verwarmen!

Deze heater biedt niet alleen warmte, maar ook een sfeervolle ambiance. Dit komt door de unieke vlammen die in een glazen koker worden geprojecteerd. Houd er echter wel rekening mee dat het glas weliswaar de warmte vasthoudt en beschermt tegen aanraking, maar ook kwetsbaar is voor beschadiging.

Deze staande terrasverwarmer is, net als de Auronic Terrasverwarmer, voorzien van omvalbeveiliging voor extra veiligheid. Daarnaast zijn er wieltjes aangebracht voor eenvoudige verplaatsing. Ook is er een handige ruimte voor het opbergen van de gasfles. Ondanks deze voordelen, is het wel belangrijk te vermelden dat de warmte-intensiteit, hoewel instelbaar, mogelijk niet voldoende is voor zeer koude omstandigheden.

Voordelen:
 • Zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor meer sfeer
 • Makkelijk verplaatsbaar dankzij wieltjes
 • Voorzien van een veilige opslag voor gasfles
 • De glazen koker houdt de warmte vast – warmte gaat niet verloren
 • Inclusief aansluitaccessoires voor gasfles
Nadelen:
 • Werkt alleen op propaan/butaan
 • Vereist regelmatige gasfles vervanging
 • Minder effectief bij zeer lage temperaturen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met 4 Standen

Auronic Terrasverwarmer 2500 W

Met zijn vier instelbare hittestanden, biedt deze terrasverwarmer de flexibiliteit om de perfecte temperatuur voor elke situatie te bepalen. Of het nu een koele zomeravond is of een winterse dag, met deze terrasverwarmer zit je eigenlijk altijd goed. Deze terrasverwarmer valt op vanwege zijn gebruiksgemak en veelzijdige toepassing. Het model is eenvoudig te installeren en is na de installatie direct klaar voor gebruik.

Let er wel op dat dit model wat groter is. Hierdoor is hij minder geschikt voor kleinere buitenruimtes. Daarnaast is dit model niet volledig waterdicht, wat betekent dat het niet bestand is tegen zware regenval. Wij raden dan ook aan de terrasverwarmer onder een overkapping te plaatsen.

De Auronic Terrasverwarmer 2500 W onderscheidt zich door het innovatieve ontwerp. Dit ontwerp richt de warmte-uitvoer zeer nauwkeurig voor maximaal comfort. Hierdoor geniet je van een aangename warmte. Wij raden dit model dan ook zeker aan iedereen aan die op zoek is naar een effectieve heater voor buiten.

Voordelen:
 • Voorzien van 4 verschillende standen
 • Eenvoudige installatie met bijgeleverde beugels
 • Weerbestendig dankzij IP55-certificering
 • Richtbare warmte-output – voor extra comfort
 • Groot verwarmingsbereik tot 18 m²
Nadelen:
 • Mogelijk te krachtig voor kleine ruimtes
 • De verwarmer is wat groter van formaat – neemt veel ruimte in
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Binnen & Buiten

Auronic Terrasverwarmer 2000 W

Op zoek naar een verwarmer die zowel binnen als buiten te gebruiken is? Dan is de Auronic Terrasverwarmer 2000 W een goede keuze. Deze terrasverwarmer staat bekend om zijn consistentie en onmiddellijke warmte. Hierdoor wordt de binnen- of buitenruimte effectief verwarmd en hoef je niet lang in de kou te zitten.

Dit model heeft het vermogen om tot 12 m² te verwarmen. Daarnaast zijn er ook grotere modellen verkrijgbaar voor grotere ruimtes. Een klein nadeel is wel dat deze heater maar één stand heeft. Hierdoor is de temperatuur niet volledig naar wens aan te passen.

De Auronic Terrasverwarmer 2000 W onderscheidt zich verder door zijn halogeenlamp technologie. Hierdoor worden alleen personen en objecten verwarmt en niet de omgeving. Dit resulteert in minder warmteverlies. De eenvoudige installatie en bijgeleverde bevestigingsmaterialen maken het daarnaast een eenvoudige toevoeging aan jouw ruimte.

Voordelen:
 • Wordt direct warm na inschakeling
 • Inclusief muurbeugel en bevestigingsmateriaal
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Heeft een minimaal warmteverlies door korte straling
Nadelen:
 • Slechts één warmtestand beschikbaar
 • Klein model, maar er zijn wel grotere modellen beschikbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Hangende Keuze

VONROC Sfeervolle Terrasverwarmer Hangend

Ook wanneer je liever een hangende terrasverwarmer gebruikt, zijn er goede modellen verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de VONROC Terrasverwarmer. Dit model is een krachtige, plafond monteerbare heater die zelfs de koelste buitenruimtes omtovert tot gezellige, warme plekken.

Met zijn 1500 W infrarood lamp die een 360° warmte-uitstraling biedt, zorgt deze verwarmer voor een effectieve verwarming van bovenaf. De heater is daarnaast eenvoudig op te hangen en blijft dankzij de ketting ook stevig hangen. Dit model wordt verder geleverd met een afstandsbediening voor gemakkelijke bediening, Dit model valt verder ook op vanwege zijn efficiëntie en duurzaamheid, hoewel dit model wel een beschermingsklasse I aansluiting vereist op een geaard stopcontact.

Deze terrasverwarmer heeft een IP44 bescherming, waardoor hij perfect is voor buitengebruik en zelfs voor permanente montage. Daarnaast heeft deze verwarmer een ingebouwde softstart module die de opstartstroom afzwakt om het doorslaan van de stoppen te voorkomen. Een klein nadeel is wel dat er nog geen volledige zekerheid is dat de stoppen niet doorslaan. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk elektrische apparaten op dezelfde stroomgroep hebt aangesloten.

Voordelen:
 • Blijft dankzij de meegeleverde kabel stevig hangen
 • Voorzien van een krachtige 1500 W infrarood lamp
 • Inclusief afstandsbediening voor een eenvoudige bediening
 • Efficiënt met hoog rendement
 • Zeer lange levensduur van het verwarmingselement
Nadelen:
 • Vereist een geaard stopcontact voor gebruik
 • Dankzij het kleinere formaat een beperkt verwarmingsbereik
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Beschermhoes

Dysis Infrarood Kachel

De Dysis Infrarood Kachel is een hoogwaardige terrasverwarmer met een krachtige infrarood warmteafgifte van 2000 watt. Deze terrasverwarmer is een staand model, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is. Dit model wordt daarnaast geleverd met een bijpassende beschermhoes, waardoor hij na gebruik eenvoudig af te dekken is en gewoon kan blijven staan.

Deze kachel valt op door zijn combinatie van goede prestaties en veiligheidsvoorzieningen. De Dysis kachel zet tot 90% van de elektrische energie om in warmte. Daarnaast is ook deze heater voorzien van omvalbeveiliging. Tijdens het testen viel het wel op dat de kachel tijdens gebruik een rammelend geluid maakt. Dit hoor je bijna niet, maar is wel even wennen.

Wanneer je op zoek bent naar een praktische en draagbare terrasverwarmer, is dit model zeker een goede keuze. De verwarmer wordt geleverd met een afstandsbediening, is voorzien van een digitale timer en heeft daarnaast een digitale thermostaat. Deze kachel biedt extra gemoedsrust dankzij de omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Daar tegenover staat dat de kachel, ondanks deze voordelen, toch vrij veel ruimte inneemt.

Voordelen:
 • Zet tot 90% van de elektrische energie om in warmte
 • Wordt geleverd met handige beschermhoes
 • Voorzien van een digitale timer voor automatische uitschakeling
 • Straalt ook op de laagste stand voldoende warmte uit
Nadelen:
 • Rammelgeluid kan als storend ervaren worden.
 • Het stroomsnoer is vrij kort
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Eurom Partytent Heater

Op zoek naar een goedkopere heater, bijvoorbeeld voor in de partytent? Dan raden wij de Eurom Partytent Heater aan. Deze terrasverwarmer heeft een vintage uitstraling en brengt niet alleen warmte, maar ook sfeer en functionaliteit. Deze verwarmer heeft verder een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk op te hangen is. Let er wel op dat dit model misschien niet voldoende warmte afgeeft voor hele grote ruimtes.

Hoewel de Eurom Partytent Heater een klein prijskaartje heeft, levert hij een indrukwekkende warmte op twee standen (750 W en 1.500 W). Hierdoor is hij geschikt om een ruimte van 14 vierkante meter te verwarmen. De heater is daarnaast vrij licht van gewicht en weegt slechts 2 kg.

De heater is voorzien van een IP24 beschermingsklasse. Dit betekent dat de heater spatwaterdicht is. Wij raden wel aan om de heater niet buiten te laten hangen met nat weer.

Voordelen:
 • Voorzien van een vintage uitstraling voor extra sfeer
 • Bevat 2 verschillende standen voor flexibiliteit
 • Eenvoudige hangende montage – perfect voor partytenten
 • Duurzame metalen behuizing
Nadelen:
 • Niet geschikt voor buitengebruik in nat weer
 • Niet geschikt voor het verwarmen van grote buitenruimtes
Check Prijs op Bol.com

Waarop letten bij het kopen van een terrasverwarmer

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste terrasverwarmer:

 • Soort verwarmer: terrasverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: gas, elektrisch en infrarood. Elektrische verwarmers zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren, terwijl gasverwarmers meer warmte kunnen leveren. Infrarood verwarmers zijn energiezuinig en verwarmen niet de lucht, maar de objecten waarop ze zijn gericht.
 • Vermogen: het vermogen, uitgedrukt in Watt of BTU, toont aan hoeveel warmte een terrasverwarmer levert. Een hoger vermogen betekent meer warmte, maar ook meer energieverbruik. Kies een verwarmer met een vermogen dat past bij de grootte van je terras.
 • Veiligheidsfuncties: kijk altijd goed naar veiligheidsfuncties zoals een kantelbeveiliging, die de verwarmer uitschakelt als deze omvalt. Kijk ook naar een oververhittingsbeveiliging, die de verwarmer uitzet als deze te heet wordt.
 • Bedieningsopties: sommige terrasverwarmers hebben afstandsbedieningen of thermostaten voor een eenvoudige bediening. Met deze functies kun je de warmte regelen zonder de heater zelf aan te raken.
 • Ontwerp en grootte: het ontwerp van de terrasverwarmer moet passen bij de inrichting van je terras. Bovendien moet de grootte van de verwarmer geschikt zijn voor de beschikbare ruimte op je terras.
 • Prijs en onderhoud: de prijs hangt af van de soort, het merk, het vermogen en de functies van de verwarmer. Houd daarnaast ook rekening met de kosten voor onderhoud en het verbruik van gas of elektriciteit.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de terrasverwarmer kiezen die het beste bij je behoeften past.

De voordelen van een terrasverwarmer

 • Verlengt het buitenseizoen: met een terrasverwarmer geniet je langer van het buitenleven. Zelfs op frissere dagen en avonden biedt de terrasverwarmer voldoende warmte om lekker buiten te blijven zitten.
 • Makkelijk in gebruik: de meeste modellen zijn zeer eenvoudig te bedienen. Met een druk op de knop verspreiden ze al warmte.
 • Meerdere soorten en maten: terrasverwarmers zijn er in diverse soorten en maten. Of je nu een klein balkon hebt of een groot terras, er is altijd wel een geschikte terrasverwarmer te vinden!
 • Efficiënte verwarming: terrasverwarmers stralen warmte direct uit naar de omgeving. Dit betekent dat je snel van de warmte geniet.
 • Veilig in gebruik: de meeste terrasverwarmers hebben een veiligheidsmechanisme. Dit schakelt de verwarmer uit als deze omvalt. Daarnaast zijn de meeste modellen bestand tegen water, waardoor ze gewoon buiten kunnen blijven staan.
 • Sfeerverhogend: een terrasverwarmer geeft niet alleen warmte, maar draagt ook bij aan de sfeer. Sommige modellen hebben zelfs ingebouwde verlichting.
 • Verplaatsbaar: de meeste terrasverwarmers zijn gemakkelijk te verplaatsen. Zo zet je ze neer waar jij wilt en is het mogelijk om ze op verschillende plekken te gebruiken.
 • Energiezuinig: veel terrasverwarmers zijn energiezuinig. Ze verwarmen alleen de directe omgeving en niet de lucht eromheen. Dat bespaart energie en de daarbij behorende kosten.

Met deze voordelen in gedachten, wordt het kiezen voor een terrasverwarmer een stuk eenvoudiger.

Conclusie

Na het testen van de 7 beste terrasverwarmers van 2024, komt de Auronic Terrasverwarmer als Beste Algemene Keuze naar voren. Deze verwarming zorgt voor een variabele warmte met drie instellingen. Verder is de terrasverwarmer verstelbaar in hoogte en kantelbaar voor gerichte warmteverdeling. Daarbij is dit model zowel staand als aan de muur te monteren en bevat het een veiligheidsfunctie bij omvallen.Ondanks dat de stekker verwijderd moet worden voor volledige uitschakeling, overtreft het andere modellen zoals de Føro Piramide (Meest Luxe Keuze) en de VONROC Hangende Verwarmer (Beste Hangende Keuze). Overweeg dan ook zeker de Auronic Terrasverwarmer als jouw volgende aankoop voor een comfortabele, warme buitenervaring.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer helpt je om langer van je buitenruimte te genieten, zelfs in de koelere maanden. Je zit er comfortabel bij, zonder je zorgen te hoeven maken over de dalende temperaturen.

Is een terrasverwarmer veilig in gebruik?

Jazeker, terrasverwarmers zijn zeer veilig in gebruik. Ze zijn namelijk meestal uitgerust met veiligheidsfuncties zoals een kantelbeveiliging die de verwarmer uitschakelt als hij omvalt. Daarnaast zijn de meeste verwarmers ook waterdicht.

Hoeveel energie verbruikt een terrasverwarmer?

Het energieverbruik van een terrasverwarmer hangt af van de kracht en het type. Gasverwarmers kunnen meer energie verbruiken dan elektrische modellen. Raadpleeg altijd de specificaties van de fabrikant.

Hoeveel ruimte kan een terrasverwarmer verwarmen?

Dit hangt af van de kracht van de verwarmer. Sommige modellen kunnen een gebied van 10 tot 20 vierkante meter verwarmen, terwijl anderen geschikt zijn voor grotere ruimtes.

Is het moeilijk om een terrasverwarmer te installeren?

Nee, over het algemeen zijn terrasverwarmers eenvoudig te installeren. Je hebt meestal geen speciale gereedschappen of vaardigheden nodig. Bij de meeste modellen wordt daarnaast ook een duidelijke handleiding meegeleverd.

Welke soorten terrasverwarmers zijn er?

Er zijn drie hoofdsoorten terrasverwarmers: gasverwarmers, elektrische verwarmers en hangende verwarmers. De keuze voor een bepaald type hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Dokter Fit