Een warmtepompdroger is een innovatieve wasdroger die efficiënter en milieuvriendelijker werkt dan traditionele condensdrogers. Ze hergebruiken de warme lucht in plaats van deze te laten ontsnappen, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en lagere operationele kosten. Deze drogers zijn geschikt voor verschillende stoffen en kledingstukken, en ze zorgen voor een breder scala aan wasgoed zonder zorgen over krimp of beschadiging. Geavanceerde technologieën, zoals sensoren die de vochtigheid van de kleding meten, zorgen voor een zorgvuldige en gelijkmatige droging. Kortom, warmtepompdrogers bieden efficiëntie, besparingen en gemak in het drogen van je wasgoed.
Inhoudsopgave
Beste 7 warmtepompdrogers overzicht
Afbeelding | Award | Actuele Prijs |
---|---|---|
![]() |
Beste algemene keuze | Check Prijs |
![]() |
Meest luxe keuze | Check Prijs |
![]() |
Beste keuze voor kleine huishoudens | Check Prijs |
![]() |
Beste keuze voor grote huishoudens | Check Prijs |
![]() |
Meest veelzijdige keuze | Check Prijs |
![]() |
Beste stille keuze | Check Prijs |
![]() |
Beste goedkope keuze | Check Prijs |
De 7 beste warmtepompdrogers onderzocht
Bosch Warmtepompdroger
De Bosch Warmtepompdroger is een veelzijdig en praktisch apparaat om je was op een snelle en duurzame manier te drogen. Dit model is energiezuinig (A+++) en heeft een breed scala aan droogprogramma’s.
Dit model is ideaal voor grotere huishoudens dankzij het maximale laadvermogen van 8 kilo. Het Autodry systeem zorgt ervoor dat de was nooit langer dan nodig wordt gedroogd. Wat ons opvalt, is hoe kreukvrij de kleding uit de droger komt, strijken is in de meeste gevallen niet nodig. Een groot pluspunt is het extra korte programma van 40 minuten, handig als je snel iets nodig hebt!
Dit model is in het bezit van het zuinigste energielabel op de markt. Daarnaast is het een borstelloze motor waardoor hij niet alleen zuiniger droogt, maar ook nog eens veel stiller.
Ondanks de vele functionaliteiten en wasprogramma’s is de droger eenvoudig te bedienen. Met het mooie led-display aan de voorkant stel je eenvoudig het door jou gewenste programma in. De rest gaat vanzelf.
We raden deze droger aan wanneer je zoekt naar een model die op alle fronten meer dan goed scoort. Het is een echte allrounder die zijn prijs waard is.
- Geschikt voor alle ruimtes: met of zonder afvoermogelijkheid
- Kan in kleine ruimte drogen: geeft weinig vocht en warmte af tijdens gebruik
- Ideaal voor grotere gezinnen met 8 kg laadvermogen
- Snel drogen met speciaal kort programma van slechts 40 minuten
- Beschikt niet over een stoomfunctie
- Relatief hoge prijs
Miele Warmtepompdroger
Deze Miele Warmtepompdroger is voorzien van alle moderne snufjes op het gebied van drogen. Hij is niet alleen energiezuinig, maar beschikt ook over een stoomprogramma waardoor strijken verleden tijd is.
Dankzij de handige handleiding merken we direct op dat dit model beschikt over 12 uitgebreide droogprogramma’s. Een groot pluspunt is het speciale programma voor jeans. Dit houdt je favoriete jeans in een mooie pasvorm ondanks dat je de droger gebruikt. Wat deze droger bijzonder maakt, is de Steamfinish functie. Hiermee kun je zowel natte als droge was uit de kreuk halen. Het resultaat is niet helemaal 100% kreukvrij, maar je bent er met een stoomstrijkijzer binnen no-time doorheen.
Met het A+++ energielabel is dit model een duurzame keuze. Je kunt met gemak, je was op lage temperaturen drogen.
Met de speciale Miele app kun je gemakkelijk via je smartphone de warmtepompdroger instellen.
Wie een warmtepompdroger zoekt die van alle luxe en gemakken voorzien, moet even in de buidel tasten, maar dan krijg je absoluut waar voor je geld.
- Miele: een toonaangevend en zeer degelijk merk op het gebied van witgoed
- 9 kg vulgewicht: grote gezinnen zijn hiermee geholpen
- Isolotatiestrips in de trommel (tegen gerammel van ritsen)
- Heerlijk geurende was dankzij het gebruik van speciale geurpods
- Unieke stoomfunctie voor droge- en natte was
- Hoge prijs
- Niet de snelste: droogprogramma duurt ca. 3 uur
AEG Warmtepompdroger
De warmtepompdroger van AEG is met haar 7 kg droogvermogen speciaal ontworpen voor de kleinere huishoudens. Dankzij het gebruik van warmtepomptechnologie droog je je kleding op lage temperatuur zonder dat de droogbeurt langer duurt.
Deze droger heeft een ontzettend handige optie waarbij je kleding niet hoeft te sorteren. Met de Mixed-dry stand, gooi je al je kleding bij elkaar en komt het er in perfecte staat gedroogd uit. Een voordeel is dat je de keuze hebt uit 10 andere droogstanden waaronder een speciaal antikreuk programma, scheelt weer strijken.
Met een A++ label is dit niet de allerzuinigste warmtepompdroger op de markt. Hoewel dit energielabel nog steeds enorm zuinig is en kleinere huishoudens minder was hebben, vinden wij het nog steeds een goede keuze op het gebied van duurzaamheid.
Je bedient de droger met het handige ledscherm aan de voorkant. Hierop kun je precies zien hoelang een droogcyclus duurt en welke programma’s je hebt geselecteerd.
Voor kleinere huishoudens is deze AEG warmtedroger een uitstekende keuze. AEG, een volgens ons betrouwbaar merk, heeft dit model ontworpen als een multifunctionele en complete droger voor een nette prijs.
- Relatief stil model
- Met 10 droogprogramma’s geschikt voor veel verschillende stoffen
- Eenvoudig te reinigen dankzij het EcoFlow-filter
- Dankzij vochtsensor draait de droger nooit langer dan nodig
- Niet geschikt voor huishoudens groter dan 2 personen
- De touchscreen is gevoelig
Samsung Warmtepompdroger
Deze warmtepompdroger van Samsung is voorzien van een ruime trommel waardoor je extra veel kunt drogen. Met alle moderne snufjes is dit model een ideale warmtepompdroger wanneer je meerdere malen per week wast.
Wat wij ontzettend handig vinden aan deze warmtepompdroger is dat hij je instellingen zelf onthoudt. Daarnaast komt de droger zelf met suggesties van bepaalde programma’s waardoor je altijd het juiste programma kiest. Een groot voordeel is dat het apparaat de droogtijd aanpast gedurende de droogcyclus. Zo draait de droger nooit langer dan nodig, wat weer goed is voor je energierekening.
Met een energielabel van A+++ is het een duurzame keuze. De levensduur van de machine wordt verlengd door dat er gebruik is gemaakt van een digital inverter motor. We vinden dat de scharnieren van de deur erg stevig en sterk aanvoelen. Ditzelfde geldt voor het sluitsysteem van de deur.
Dit model is gemakkelijk te bedienen dankzij de uitgebreide handleiding en praktische app.
Als je een zuinige warmtepompdroger zoekt voor het hele gezin, raden wij deze Samsung-warmtepompdroger aan als goede keuze met een 9 kg laadvermogen.
- Makkelijk schoon te houden dankzij 2-1 filter
- Trommelverlichting: handig voor in een donkere ruimte
- Veilig voor kinderen dankzij kinderslot
- 10 jaar garantie op de motor
- Heeft geen stoomprogramma
- Verbinding met de app werkt niet altijd even goed
LG Warmtepompdroger
De warmtepompdroger van LG geeft jou de keuze tussen snel drogen of duurzaam drogen en beschikt over talloze interessante functies wat het met recht een veelzijdige keuze maakt.
Dit model heeft een laadvermogen van 8 kg en heeft 14 standen. We waren benieuwd naar het droogresultaat na het gebruiken van een programma op lage temperatuur. Niets is minder waar, de was kwam er niet alleen droog uit maar minimaliseert hiermee ook de kans op krimp en verzorgt je kleding extra goed. Het dubbele pluizenfilter is ook een mooie bijkomstigheid, hierdoor zijn de droogprestaties optimaal.
Met het A++ label is dit een duurzame oplossing. Weliswaar niet de zuinigste op de markt, maar zeker geen slechte keuze. De deur van de droger voelt stevig en solide aan, net als de rest van het materiaal.
Een groot pluspunt ten opzichte van andere drogers, is dat de deur van dit model op twee manieren kan worden gemonteerd. Dit is erg handig wanneer je de droger in een kleine ruimte neerzet.
Wij raden dit model aan wanneer je een compleet uitgeruste warmtepompdroger zoekt, die van alle gemakken is voorzien.
- Makkelijk te bedienen via speciale app
- Eenvoudig te reinigen dankzij zelfreinigende condensor
- Speciaal programma voor delicate stoffen
- Omkeerbare deur, kan naar links of rechts openen
- Maakt relatief veel geluid
- Heeft geen kinderslot
LG Warmtepompdroger RC90V9AV3Q
De warmtepompdroger van LG wast hygiënisch schoon en is een van de stilste op de markt. Je bedient hem handig met de ThinQ app, waarmee dit model verbonden kan worden over wifi.
Dit model met een ruimte 9 kg trommel is ideaal voor de grotere klussen. Waarmee deze warmtepompdroger zich onderscheidt, is het gebruik van de ThinQ technologie. Wat ons opviel, is de mogelijkheid om extra wasprogramma’s te downloaden en dat het apparaat al na één wasbeurt je voorkeuren onthoudt.
Met 14 wasprogramma’s zit er altijd wel een programma bij die bij je past en vergeet vooral niet dat dit een ontzettend stil model is met een geluidsniveau van slechts 62 dB.
Dit model, met zijn A+++ energielabel, beschikt over vochtsensoren die de droogcyclus voortdurend aanpassen op basis van de vochtigheid van de was, waardoor energie niet verspild wordt. De droger is stevig gebouwd, met knoppen en deur die solide aanvoelen. Echter, de overvloed aan technische snufjes kan de kwetsbaarheid van het apparaat vergroten.
We zijn positief over dit model en raden het je aan wanneer je zoekt naar een warmtepompdroger met de nieuwste technologisch snufjes en een zeer laag geluidsniveau.
- Gebruiksvriendelijk dankzij de zelfreinigende condensor
- Verwijdert bijna 100% van de allergenen
- Deur te monteren naar zowel linker- als rechterkant
- Laadvermogen van 9 kg: geschikt voor grote gezinnen
- Relatief hoge prijs
- Moderne technologie: niet voor iedereen gemakkelijk te bedienen
Whirlpool warmtepompdroger
Deze royale warmtepompdroger van Whirpool kenmerkt zich door de uitgebreide mogelijkheden en een speciaal wolprogramma om jouw wollen deken veilig te drogen.
Een pluspunt aan dit model is dat wanneer je je was een aantal uur in de droger laat zitten, na afloop van de droogcyclus, er geen nare geurtjes ontstaan. Na een kleine proef op de som kunnen we concluderen dat dit daadwerkelijk het geval is. Het uitladen van de droger kan dus gemakkelijk wanneer het jou uit komt. Met de 6th sense technologie weegt de droger het wasgoed en bepaalt het zelf hoelang de droogcyclus duurt.
Het A++ energielabel laat zien dat deze warmtepompdroger een duurzame keuze is. Het voordeel is dat dit model is voorzien van een grote trommel (8 kg) waardoor je was kan opsparen en minder vaak hoeft te drogen.
Het menu is eenvoudig instelbaar en dankzij de startuitsteloptie kun je de droger vooraf instellen.
Uit onze tekst bleek de Whirpool warmtepompdroger een goede keuze is voor wie op zoek is naar een betaalbare droger. Voor deze prijs krijg je een zeer uitgebreid apparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
De beste warmtepompdrogers vergeleken
Beste Algemene Keuze | Meest Luxe Keuze | Beste Keuze Kleine Huishoudens | Beste Keuze Grote Huishoudens | Meest Veelzijdige Keuze | Beste Stille Keuze | Beste Goedkope Keuze | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Bosch Warmtepompdroger | Miele Warmtepompdroger | AEG Warmtepompdroger | Samsung Warmtepompdroger | LG Warmtepomodroger | LG Warmtepompdroger RC90V9AV3Q | Whirpool Warmtepomdroger | |
Algemene score | 4,9/5 | 4,8/5 | 4,4/5 | 4,8/5 | 4,6/5 | 4,6/5 | 4,4/5 |
Kwaliteit | 4,8/5 | 4,9/5 | 4,5/5 | 4,5/5 | 4,6/5 | 4,5/5 | 4,2/5 |
functionaliteiten | 5/5 | 5/5 | 4/5 | 4,9/5 | 4,9/5 | 4,8/5 | 4,5/5 |
Duurzaamheid | 4,8/5 | 4,7/5 | 4,7/5 | 4,8/5 | 4,6/5 | 4,4/5 | 4,5/5 |
Gebruiksgemak | 5/5 | 4,6/5 | 4,7/5 | 4,9/5 | 4,5/5 | 4.7/5 | 4,6/5 |
Laadvermogen | 8 kg | 9 kg | 7 kg | 9 kg | 8 kg | 9 kg | 8 kg |
Geluidsniveau | 64 dB | 64 dB | 66 dB | 63 dB | 64 dB | 62 dB | 64 dB |
Prijs | €€€€ | €€€€€ | €€€ | €€€ | €€€€ | €€€€ | € |
Waar moet je op letten met het kopen van een warmtepompdroger?
- Laadvermogen: het laadvermogen van de droger bepaalt hoeveel was je in één cyclus kunt drogen. Zorg ervoor dat het laadvermogen voldoet aan je behoeften en past bij de omvang van je huishouden.
- Programma’s/functies: onderzoek de beschikbare droogprogramma’s en kies een model met programma’s die aan je specifieke behoeften voldoen, zoals delicate stoffen, sportkleding, of snel drogen.
- Geluidsniveau: het geluidsniveau van de droger kan belangrijk zijn, vooral als deze in de buurt van leefruimtes staat. Kies een model met een laag geluidsniveau als stilte belangrijk voor je is.
- Energielabel: het energielabel geeft de energie-efficiëntie van de droger aan. Hoe hoger de classificatie, hoe zuiniger en milieuvriendelijker de droger is. Overweeg een model met een A+++ label voor optimale efficiëntie.
- Afvoermogelijkheden: warmtepompdrogers bieden de mogelijkheid om het vocht af te voeren via een afvoerslang of om het vocht op te vangen in een reservoir. Controleer de beschikbare afvoermogelijkheden en kies degene die het beste bij je situatie past.
- Prijs: bepaal je budget en vergelijk prijzen om een model te vinden die binnen je financiële mogelijkheden past. Houd ook rekening met operationele kosten op lange termijn, omdat energiezuinige modellen lagere energierekeningen opleveren.
De voordelen van een warmtepompdroger
- Energie-efficiëntie: warmtepompdrogers verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele condensdrogers, wat leidt tot lagere energiekosten en minder milieubelasting.
- Veelzijdigheid: ze zijn geschikt voor een breed scala aan stoffen en bieden diverse droogprogramma’s om aan specifieke behoeften te voldoen.
- Kledingvriendelijk: de lagere droogtemperaturen verminderen slijtage en krimp, wat de levensduur van kleding verlengt.
- Geluidsniveau: over het algemeen zijn warmtepompdrogers stiller dan traditionele modellen, waardoor ze geschikt zijn voor huishoudens met gevoelige oren of kleinere ruimtes.
- Milieuvriendelijk: het verminderde energieverbruik en lagere uitstoot maken ze ecologisch verantwoorde keuzes.
- Kostenbesparing: hoewel ze duurder zijn in aanschaf, leiden lagere energierekeningen op de lange termijn tot kostenbesparingen.
Mijn eigen ervaring
Bij het kopen van een warmtepompdroger heb ik als eerste op het laadvermogen van de trommel gelet. Ik heb een groot gezin en ik wil het liefst zoveel mogelijk was in een droogbeurt kunnen drogen. Ik heb een warmtepompdroger gekocht die 9 kilo aan laadvermogen kan hebben en daar ben ik ontzettend blij mee. Daarnaast wilde ik heel graag een droger die aansluitbaar is op de afvoer. Hiermee voorkom ik de handeling van het legen van het waterreservoir na iedere droogbeurt. Ongeacht welk wasmiddel ik gebruik, ik ben fan van heerlijk geurende was. Tijdens mijn zoektocht naar de ideale droger heb ik gelet op de mogelijkheid om geurpods te kunnen gebruiken in mijn droger.
Conclusie
Een model dat op werkelijk alle vlakken goed scoorde, is toch wel de Bosch Warmtepompdroger. Dit model komt dan ook uit onze test als beste algemene keuze. Het model is eenvoudig te bedienen en is uiterst energie zuinig dankzij het energielabel A+++.
Is het voor jou van belang dat je de droger compleet kunt bedienen met je smartphone? De LG RC90V9AV3Q warmtepompdroger is niet alleen getest al beste stille warmtepompdroger, maar is ook op technologisch gebied van alle gemakken voorzien.
Ben je alleen of woon je samen? Het is nergens voor nodig om dan een model te kiezen met een laadvermogen van 8 kg of meer. De AEG warmtepompdroger is onze beste keuze voor kleinere huishoudens. Daarnaast droogt dit model op lagere temperatuur zonder prestatieverlies!
Veelgestelde vragen
Wat zijn de nadelen van een warmtepompdroger?
De nadelen van een warmtepompdroger zijn een hogere aanschafprijs, langere droogtijden en mogelijke technische complexiteit.
Wat is er beter; een condensdroger of een warmtepompdroger?
Een warmtepompdroger is meestal de betere keuze vanwege zijn energie-efficiëntie en lagere operationele kosten op lange termijn. Een condensdroger is voordeliger om aan te schaffen, maar verbruikt beduidend meer energie.
Wat mag er niet in een warmtepompdroger?
Je mag geen plastic, rubberen materialen of items met olie- of vetvlekken in een warmtepompdroger plaatsen, omdat ze kunnen smelten of brandgevaar kunnen opleveren vanwege de lagere droogtemperaturen. Ook moeten items met metalen onderdelen zoals bh-beugels, munten of ritsen voorzichtig worden gedroogd om schade aan de trommel of kleding te voorkomen.
Wat kost een warmtepompdroger?
De prijs van een warmtepompdroger varieert, maar ze beginnen meestal rond de €500 en kunnen oplopen tot meer dan €1.500, afhankelijk van merk, functies en capaciteit.
Hoeveel kilo kan er in een warmtepompdroger?
Warmtepompdrogers hebben verschillende capaciteiten, maar ze variëren meestal van 7 tot 10 kilo, afhankelijk van het model, wat betekent dat ze die hoeveelheid wasgoed aankunnen voor een enkele droogcyclus.