Zelf je gezondheid meten: zó doe je dat

Zelf je gezondheid meten: zó doe je dat

gezondheid meten

Wil jij meer inzicht in hoe gezond je bent? Meten is weten. Op meetjegezondheid.nl vind je daarom allerlei gadgets en hulpmiddelen om je gezondheid te meten. Van saturatiemeters tot bloedtesten en van stressmeters tot ECG monitors voor thuis. Met deze meetapparaten blijf je altijd en overal op de hoogte van je persoonlijke gezondheid statistieken. Fijn voor jezelf, of om te delen met je zorgverleners.

Keuzehulp bij het meten van je gezondheid

Misschien zoek je een goede koortsthermometer. Of wil je graag je saturatie meten. Of de huisarts heeft je aangeraden een bloeddrukmeter te bestellen. Dan kom je er al snel achter dat je de keuze hebt uit honderden verschillende apparaten. Maar welke zijn goed en welke niet? Welke gadgets zijn betrouwbaar? En hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt? Wij proberen te helpen.

We doen voor elke categorie gadgets om je gezondheid te meten grondig onderzoek en stellen een Top 3 apparaten samen. Zo wordt het makkelijker om een goed en betrouwbaar product te kiezen. Daarbij letten we minimaal op de volgende punten:

  • Altijd goede beoordelingen (4+ sterren of cijfer van 8,5+)
  • Betrouwbare websites met goede garantievoorwaarden
  • Eerlijke informatie over prijzen
  • Op basis van persoonlijke ervaringen
  • Dagelijkse check voor betere deals

Betrouwbare informatie

Naast een overzicht van de beste producten geven we ook informatie over hoe je gezondheid kunt meten. Deze informatie is nooit een vervanging van professioneel (huisarts) advies. Maar de teksten zijn wel volledig gebaseerd op de adviezen van specialisten. Zo kijken we steeds naar recente wetenschappelijke studies. En maken we enkel gebruik van officieel erkende websites, zoals de medische informatie van Thuisarts. Zelf aan de slag gaan met het meten van je gezondheid is goed. Maar bij pijn of klachten raden we altijd aan om contact op te nemen met je eigen huisarts.

Dokter Fit