De 3 Beste Analoge Weegschaals van 2023

De 3 Beste Analoge Weegschaals van 2023

Een analoge weegschaal is lekker retro en doet het altijd. Hij is duurzaam, want hij heeft geen batterij nodig. En hij staat mooi in je bad- of slaapkamer. In dit artikel bespreken we wat de beste analoge weegschaal is. Daarbij hebben we gekeken welke analoge personenweegschalen betrouwbaar zijn, goede beoordelingen hebben en voor een redelijke prijs te koop zijn. Dit hebben we samengevat in een top 3 met de beste duurzame, meest betrouwbare én kwalitatieve analoge weegschalen.

1. Beste analoge weegschaal

beste analoge personenweegschaal


Wat ons betreft is dit stijlvolle model van Medisana echt de beste analoge weegschaal. Het is een mooie en robuuste weegschaal zonder batterijen – lekker duurzaam dus. Hij is makkelijk in het gebruik, goed af te lezen en een stijlvolle toevoeging aan je huis. Dankzij de antislip bovenkant stap je veilig op en af. Hij ziet er misschien retro uit, maar kan modern betrouwbaar gewicht meten. De weegschaal meet op 100 gram nauwkeurig en is geschikt tot 150 kg.

Beoordeling: ★★★★★ (4,5)


P.S. Hou je van een kek kleurtje? Hij is er ook in het rood 🙂
‏‏‎ ‎

2. Brede analoge personenweegschaal

korona betrouwbaar analoog


Deze lichte en brede weegschaal van Korona is er eentje zonder poespas. Hij doet wat hij moet doen en dat doet hij goed. Deze analoge weegschaal heeft een duidelijk display, een veilig antislip stavlak en is breed genoeg om comfortabel te staan. Lekker degelijk, goede kwaliteit én een zacht prijsje. Eigenlijk valt er weinig anders over te zeggen. Gewoon een beste analoge weegschaal.

Beoordeling: ★★★★★ (5,0)

3. Mooie retro weegschaal

medisana analoge personenweegschaal


Dit analoge model van Medisana is écht retro en past helemaal in een old school interieur. De weegschaal heeft een duidelijk display met een groot bereik: tot 160 kilogram. Hij is mooi afgewerkt met een metalen rand. Met zijn tot 100 gram nauwkeurige metingen heeft deze Medisana een plekje verdient in de top 3 beste analoge weegschalen. Maar let op: dit model heeft een wat kleiner stavlak dan andere personenweegschalen, waardoor hij iets minder geschikt is voor heel grote voeten 🙂

Beoordeling: ★★★★★ (4,5)

Is een analoge weegschaal betrouwbaar?

Kort gezegd, ja én nee. We gaan er geen doekjes om winden: een analoge weegschaal kan niet net zo precies wegen als een digitale weegschaal. Maar dat betekent niet dat een analoge weegschaal niet betrouwbaar is. Analoog wegen heeft namelijk een groot voordeel: het werkt áltijd. Er is geen batterij nodig. En je kunt het nulpunt handmatig bijstellen wanneer nodig. De weegschalen die we in dit artikel noemen hebben een weegnauwkeurigheid van100 gram. Dat betekent dat als je 84,3 kilo meet, je echte gewicht ergens tussen de 84,2 en 84,4 ligt. Als zo’n klein verschil voor jou niet uitmaakt, dan is een analoge weegschaal betrouwbaar genoeg. Wil je graag preciezer meten, of meer dan alleen gewicht? Kies dan voor een slimme weegschaal. Daarbij is het trouwens wel belangrijk dat er een goede batterij inzit, anders werkt de weegschaal alsnog niet goed.

Welke analoge personenweegschaal is het beste voor jou?

We hebben in dit artikel een selectie gemaakt van de beste analoge personenweegschalen. Dit is gebaseerd op prijs, kwaliteit en beoordelingen. Maar wat voor jóu de beste weegschaal is, dat is natuurlijk ook afhankelijk van je voorkeuren. Bijvoorbeeld of je graag een analoge weegschaal wil kopen omdat je dat mooier vindt. Of juist vanwege de duurzaamheid. Misschien zoek je er een met een groot meetbereik. En misschien wil je gewoon graag een goedkope. Daarom is het altijd goed om ook zelf te onderzoeken. Bekijk hier de 62 verschillende modellen analoge weegschalen die bij Bol verkrijgbaar zijn.

Geschreven door
Jaap Nielen
Dokter Fit