De Top 9 Beste Anti-Snurkmiddelen
anti snurk featured image

De Top 9 Beste Anti-Snurkmiddelen

Snurken is een veel voorkomend probleem waar anti-snurkproducten een oplossing voor bieden. Snurken ontstaat veelal door ontspannen spieren in de mond of door een verstopte neus. Gelukkig zijn er allerlei middelen tegen snurken verkrijgbaar die ervoor zorgen dat zowel jij als je partner weer uitgerust wakker worden.

In deze top 9 zet ik de beste anti-snurkmiddelen op een rij: van verschillende snurkbeugels tot neuspleisters en van een kinband tot een anti-snurkkussen. Samen met ons team van testers heb ik deze producten uitgebreid getest en beoordeeld.

Welk product goed werkt tegen snurken is erg persoonlijk en daarom kan het goed zijn om diverse producten uit te proberen. Snurk je zwaar en word je vaak moe wakker? Bespreek dit met je huisarts en zoek samen naar een oplossing.

Beste anti-snurkproducten overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
beste-algemene-snurkbeugel Beste algemene keuze Check Prijs
meest-luxe-snurkbeugel Meest luxe keuze Check Prijs
beste-anti-snurk-set-snurkbeugel Beste anti snurk set Check Prijs
beste-neusstrips-anti-snurk Beste neusstrips Check Prijs
beste-duopack-snurkbeugel Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
meest-complete-snurkbeugel Meest complete keuze Check Prijs
beste-anti-snurk-voor-partner Beste keuze voor partner Check Prijs
beste-kinband-anti-snurk Beste kinband Check Prijs
beste-goedkope-anti-snurk Beste goedkope keuze Check Prijs

De 9 beste anti-snurkmiddelen onderzocht

Beste Algemene Keuze

Mr. Anti Snurk Snurkbeugel

4.7

Deze snurkbeugel van Mr. Anti Snurk duwt je onderkaak een stukje naar voren, waardoor de luchtwegen vrij blijven en je minder snurkt.

We ontvingen de snurkbeugel inclusief een bewaardoosje en konden deze op maat maken voor ons gebit met warm en koud water. De instructies waren makkelijk te volgen. De beugel zat minder goed dan een op maat gemaakte anti-snurkbeugel, maar bleef op een enkele uitzondering na bij de meeste testers goed zitten.

Over het algemeen had de snurkbeugel een positief effect en merkten vooral de partners dat er minder gesnurkt werd. Niet bij iedereen was het naar voren duwen van de onderkaak voldoende om snurken volledig te stoppen.

Het schoonmaken van de snurkbeugel vonden we makkelijk. Hiervoor gebruikten we warm water en een milde zeep. Het is mogelijk om de snurkbeugel 7 dagen te testen voordat je besluit om deze te houden of terug te sturen.

Als je op zoek bent naar enkel een snurkbeugel en geen andere anti-snurk producten is deze beugel van Mr. Anti Snurk een uitstekende keuze. Voor de perfecte pasvorm kies je een op maat gemaakt model.

Voordelen:
 • Ideaal als je op zoek bent naar enkel een snurkbeugel
 • Makkelijk schoon te maken met water en milde zeep
 • Inclusief gratis bewaardoosje
 • Duidelijke instructies
 • 7 dagen testen
Nadelen:
 • Geen extra anti-snurk producten in de verpakking
 • Niet te gebruiken bij slaapapneu
 • Blijft niet altijd perfect zitten
Check Prijs op Mrantisnurk.nl
Meest Luxe Keuze

SleepPro Anti Snurk Beugel

4.7

Deze snurkbeugel van SleepPro is een snurkbeugel op maat die perfect wordt aangepast op jouw gebit.

Het proces van het op maat maken van de beugel begint met het maken van een afdruk van je tanden. Hiervoor ontvingen we een kit waarmee we dit zelf konden doen. Met behulp van de handleiding was dat goed te doen. Vervolgens stuurden we het naar het laboratorium, waarvoor we helaas zelf de verzendkosten moesten betalen (niet inbegrepen in pakket).

Vervolgens ontvingen we de snurkbeugel op maat en we merkten echt verschil met de andere geteste snurkbeugels. Dit exemplaar sloot perfect aan op onze tanden en bleef een stuk beter zitten ’s nachts. De beugel is vrij van latex en van BPA en daarmee een veilige keuze.

Het grootste nadeel van deze snurkbeugel van SleepPro is de prijs. Omdat de beugel volledig op maat gemaakt wordt, hangt hier een prijskaartje aan. We vonden dit het comfort en de kwaliteit waard, maar raden deze beugel niet aan bij een klein budget. Echter, vergeleken met andere snurkbeugels op maat, bijvoorbeeld bij de tandarts, valt de prijs mee.

Voordelen:
 • Wordt speciaal op maat gemaakt en past daarom perfect
 • Zeer effectief in tegengaan van snurken
 • Blijft goed zitten tijdens de nacht
 • Vrij van BPA en latex
 • Hoog draagcomfort
Nadelen:
 • Duurt even voordat je de snurkbeugel ontvangt
 • Verzendkosten voor eigen rekening
 • Zelf afdruk van tanden moeten maken
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Anti Snurk Set

Napson Anti Snurk Set

4.2

Dit pakket van Napson bestaat uit verschillende producten tegen snurken: 2 snurkbeugels, 8 neusspreiders en een neusklem.

Net als de beugel van Mr. Anti Snurk pas je deze snurkbeugel aan je gebit aan met behulp van warm en koud water. We vonden dit even puzzelen, maar het lukte vervolgens goed om de beugel op maat te maken. De pasvorm was naar behoren, maar niet vergelijkbaar met een snurkbeugel op maat. De beugel had bij de meeste van onze testers het gewenste effect en verminderde het snurken.

We vonden de vier harde neusspreiders oncomfortabel, maar merkten dat onze neus hier goed open door bleef. De zachte neusspreiders ervoeren we als een stuk prettiger, maar iets minder effectief. De neusklem hielp bij een betere ademhaling, maar was oncomfortabel.

Een groot pluspunt vonden we dat we dit pakket 30 dagen mochten uitproberen. Zo hadden we voldoende tijd om aan de producten te wennen en de juiste pasvormen en maten te vinden. Ook de bewaardoosjes per product vonden we handig.

We raden deze set van Napson aan als je op zoek bent naar meerdere producten om snurken tegen te gaan of als je zowel voor jezelf als je partner een beugel zoekt.

Voordelen:
 • Drie producten tegen snurken: beugels, neusspreiders en neusklem
 • Inclusief bewaardoosjes voor ieder product
 • Makkelijk aan te passen aan de vorm van je gebit
 • Helpt ook bij tandenknarsen
 • 30 dagen testen mogelijk
Nadelen:
 • Harde neusspreiders voelen niet comfortabel aan in neusgaten
 • Neusklem voelt ongemakkelijk ’s nachts
 • Beugel past minder goed dan op maat gemaakt exemplaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Neusstrips

Napson Neusstrips

3.8

Deze neusstrips van Napson zijn een voordelige anti-snurkkeuze, maar vormen geen oplossing bij luid snurken.

De neusstrip zorgt ervoor dat je neus beter open blijft tijdens de nacht, waardoor je een betere luchtstroom hebt, minder snel hoofdpijn krijgt en minder snurkt. We vonden de neusstrips helpen tegen een verstopte neus en merkten verschil bij licht snurken. Tijdens onze test bleken zware snurkers echter geen profijt te hebben van de strips.

Het aanbrengen van de strips is eenvoudig: je maakt je neus schoon, brengt de strip op het midden van de neus aan en duwt deze vast. We vonden het aanbrengen makkelijk, maar vonden de neusstrip oncomfortabel aanvoelen. Daarnaast was het verwijderen van de strip enigszins pijnlijk door de sterke lijm. Let op: de handleiding is in het Engels.

De verpakking bevat 30 stuks en je kunt hier ongeveer een maand mee vooruit. Je probeert de strips 30 dagen uit en krijgt je geld terug als je niet tevreden bent.

We raden de neusstrips van Napson vooral aan om beter te ademen bij een verstopte neus of bij licht snurken, maar zien dit niet als oplossing voor zware snurkers. Er zijn effectievere producten verkrijgbaar.

Voordelen:
 • Verbetert luchtstroom bij een verstopte neus
 • Aanbrengen is makkelijk
 • Voordelige keuze
 • Krachtige adhesie
Nadelen:
 • Helpt niet goed bij zwaar snurken
 • Voelt onprettig aan
 • Verwijderen kan pijnlijk zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
MM Brands Anti Snurk Neusstrips
4.5

Als je op zoek bent naar een antisnurkproduct met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is de voordelige verpakking met 90 neusstrips van MM Brands een goede keuze.

Met dit pakket kun je maar liefst drie maanden vooruit en hier betaal je minder voor dan andere pakketten met een voorraad voor één maand. De strips hebben een huidvriendelijke lijm die irritaties voorkomt en zijn gemaakt van katoen. We vonden ze goed blijven plakken.

Voordat je de strips aanbrengt, reinig je je neus grondig. Na het plakken, druk je de strip nog 30 seconden aan zodat deze goed blijft zitten. Verder komt er geen (schoonmaak)werk bij kijken: snel en handig!

We raden dit product aan als je een kleiner budget hebt en enkel licht snurkt. Voor stevige snurkers zijn neusstrips niet voldoende.

Voordelen:
 • Verpakking bevat 90 neusstrips
 • Geen irritaties dankzij huidvriendelijke lijm
 • Aanbrengen gaat snel en gemakkelijk
 • Fantastische prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Minder geschik voor zware snurkers
 • Onprettig gevoel op neus, is even wennen
 • Minder aangenaam om te verwijderen
Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Keuze

Dr. Breathe Well Anti Snurk Pakket

4.0

Het Anti Snurk Pakket van Dr. Breathe Well is een complete keuze bestaande uit een snurkbeugel, 30 neuspleisters en 8 neusspreiders.

We maakten de snurkbeugel op maat met warm en koud water, wat vergelijkbaar was met andere geteste modellen. De beugel bleef relatief goed zitten, maar hielp bij zware snurkers niet voldoende. Bij lichte snurkers had de beugel wel effect.

Het plaatsen van de neuspleisters vonden we gemakkelijk en we merkten beter lucht te krijgen, maar echt comfortabel zat dit niet ’s nachts. Hetzelfde gold voor de neusspreiders, waarbij met name de stevige neusspreiders minder comfortabel waren. De zachte exemplaren gemaakt van siliconen zaten een stuk beter.

Het schoonmaken van de beugel was eenvoudig: we deden dit met warm water en milde zeep. Vervolgens konden we de beugel bewaren in het meegeleverde doosje. Let erop dat de beugel niet geschikt is bij slaapapneu, tandproblemen of andere slaapstoornissen.

We raden dit product van Dr. Breathe Well aan als je op zoek bent naar meerdere producten tegen snurken met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Pakket bestaande uit 3 producten: beugel, neusspreiders en neuspleisters
 • Pleisters zorgen voor vrijere ademwegen
 • Neusspreiders gaan klemmende neusvleugels tegen
 • Makkelijk schoon te houden
Nadelen:
 • Stevige neusspreiders zitten minder comfortabel
 • Niet geschikt bij tandproblemen of slaapapneu
 • Pasvorm minder dan bij beugel op maat
 • Helpt minder goed bij zware snurkers
Check Prijs op Drbreathewell.nl
Beste Keuze Voor Partner

Somnifiq Slaap Oordoppen

4.2

Last van een snurkende partner? Dan zouden deze oordoppen van Somnifiq een uitkomst kunnen bieden.

De oordoppen dempen geluiden tot 35 decibel, vergelijkbaar met het geluidsniveau van een huiskamer of stil klaslokaal. Echter, een sterk snurkende partner produceert al snel 40 tot 80 decibel. We vonden deze oordoppen dempend werken bij een licht snurkende partner, maar bij een sterk snurkende partner waren ze niet voldoende.

De oordoppen zijn gemaakt van BPA-vrij siliconen. We vonden de oordoppen zacht aanvoelen en comfortabel in het oor. We kozen uit maat M of L, waardoor de pasvorm beter was. Maat S ontbrak, waardoor de oordoppen niet bij alle testers perfect pasten.

Het inbrengen van de oordoppen is gemakkelijk en ook het schoonmaken is snel gedaan. We vonden het prettig dat de oordoppen herbruikbaar zijn, waardoor we niet iedere nacht een nieuw paar hoefden te gebruiken.

We raden deze oordoppen aan bij een licht snurkende partner. Echter, oordoppen zijn geen oplossing voor het daadwerkelijk probleem: de partner die snurkt. Het verlicht alleen de last voor de partner.

Voordelen:
 • Zacht en comfortabel
 • Verkrijgbaar in 2 maten
 • Herbruikbaar en makkelijk schoon te maken
 • Inclusief gratis slaapgids
Nadelen:
 • Helpt alleen bij licht snurken
 • Geen oplossing voor het probleem
 • Geen maat S
Check Prijs op Bol.com
Beste Kinband

Clerby Anti Snurk Kinband

4.0

Deze kinband van Clerby is een niet-invasieve oplossing bij snurken die ook door mensen met apneu gebruikt kan worden.

De kinband brengt de kaak in een voorwaartse positie, waardoor de luchtwegen open blijven. Deze positie voorkomt snurken. Tijdens onze test bleek de kinband bij een deel van de testers te werken, maar niet bij iedereen. Daarnaast werd de kinband als minder comfortabel en storend ervaren, vergeleken met andere anti-snurkproducten.

De kinband was makkelijk in gebruik. We plaatsten de band op onze kin en de achterkant van ons hoofd, zodat de juiste spanning ontstond. Omdat de kinband verstelbaar is, is deze geschikt voor mannen en vrouwen.

We vonden het prettig dat de kinband wasbaar en dus herbruikbaar is. Sommige andere anti-snurkproducten moet je regelmatig of iedere nacht vervangen en dat is bij de kinband niet het geval. Ook is deze optie geschikt voor mensen met slaapapneu, wat niet voor alle anti-snurkmiddelen geldt.

We raden deze kinband aan als je op zoek bent naar een niet-invasieve manier om snurken tegen te gaan. Voor een hogere effectiviteit en meer comfort is een snurkbeugel bijvoorbeeld een betere keuze.

Voordelen:
 • Brengt kaak in voorwaartse positie voor betere luchtstroom
 • Verstelbaar en dus geschikt voor mannen en vrouwen
 • Ook geschikt bij slaapapneu
 • Wasbaar en herbruikbaar
 • Niet-invasief
Nadelen:
 • Minder comfortabel
 • Erg opvallend
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Dorby Anti Snurk Neuspleisters

3.8

Als je op zoek bent naar een voordelige oplossing tegen snurken, zijn deze neuspleisters van Dorby een goede keuze.

De neuspleisters openen de neusgaten, waardoor je vrijer ademt. Tijdens onze test merkten we dat we makkelijker ademden bij een neusverkoudheid. Ook bij lichte snurkers hielpen de neuspleisters, maar bij zwaar snurken was het effect onvoldoende.

We vonden de neusstrips gemakkelijk aan te brengen. Als we de strips gedurende 30 seconden stevig aanduwden, bleven ze ’s nachts goed zitten. We vonden de strips minder comfortabel en zeker het verwijderen is ietwat onaangenaam.

De verpakking bevat 30 stuks, wat betekent dat je er een maand mee vooruit kunt. Een handig pluspunt: je kunt de randjes van de strips afkippen als ze te groot zijn. Zo passen de neusstrips op iedere neus.

We raden deze strips van Dorby aan als je op zoek bent naar een voordelige oplossing bij een neusverkoudheid of licht snurken. Voor zware snurkers raden we dit product af.

Voordelen:
 • Verbetert luchtstroom bij een verstopte neus
 • Makkelijk aan te brengen
 • Randjes afknippen om strips op maat te maken
 • Blijven hele nacht zitten
 • Voordelige keuze
Nadelen:
 • Helpt niet voldoende bij zwaar snurken
 • Minder comfortabel
 • Verwijderen is onaangenaam
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van middelen tegen snurken?

 • Effectiviteit: De belangrijkste eigenschap van een middel tegen snurken is dat je er daadwerkelijk minder van gaat snurken. Daarom let je op de effectiviteit van het product. Zo is een snurkbeugel over het algemeen effectiever dan een neusstrip, maar staat hier ook een hogere prijs tegenover. Niet alle producten die voor lichte snurkers werken, zijn ook voldoende voor zware snurkers.
 • Draagcomfort: Je draagt het middel tegen snurken de hele nacht en dus is het belangrijk dat het product comfortabel is. Van een goed passende snurkbeugel heb je bijvoorbeeld weinig last ’s nachts, terwijl een kinband of neusclip regelmatig als storend ervaren wordt.
 • Makkelijk schoon te maken: De meeste anti-snurkmiddelen zijn herbruikbaar en dienen schoongemaakt te worden. Let erop hoe je een product schoon moet maken en of dit gemakkelijk is. Zo bespaar je iedere dag toch wat tijd.
 • Veiligheid: Het materiaal waarvan een anti-snurk product gemaakt is, heeft invloed op de veiligheid. Kies in je mond altijd voor BPA-vrije en latexvrije producten.
 • Set: Als je meerdere producten anti snurken wilt proberen, kies je voor een set. Hierin zitten meerdere items en zo kom je erachter wat wel en niet werkt in jouw situatie.

De wetenschap over snurken en anti-snurkmiddelen

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor snurken. Veel mensen beginnen te snurken op hogere leeftijd, omdat de spierspanning in de keel na verloop van tijd vermindert 1. Een andere oorzaak is lichaamsbouw. Mannen snurken vaker, omdat ze een smallere luchtweg hebben dan vrouwen 2. Ook overgewicht, alcoholconsumptie, roken en slapen op je rug kunnen oorzaken van snurken zijn.

Een studie van het Amerikaanse Onderzoeksbureau voor Biotechnologie (NCBI) laat zien dat een snurkbeugel het efficiëntste anti-snurkmiddel is. Dit leidde bij 90% van snurkers tot positieve resultaten 3. Uit een test van de Consumentenbond kwam naar voren dat het anti-snurkkussen het meeste gewaardeerd werd 4.

Snurken is vaak vervelend voor twee mensen: de snurker zelf die de volgende ochtend minder uitgerust wakker wordt en de partner die last heeft van het lawaai. Als snurker kan het de moeite waard zijn om een orthopedisch kussen te proberen, om zo een betere slaaphouding te creëren. 

Wat helpt echt tegen snurken: mijn eigen ervaring

Op de vraag ‘wat helpt echt tegen snurken’ zijn verschillende antwoorden mogelijk en wat werkt is vaak persoonlijk. Zelf heb ik het meeste profijt bij een anti-snurkbeugel die mijn kaak naar voren duwt in een betere positie. Ook een kussen tegen snurken had in mijn geval een positief effect, omdat ik mijn hoofd zo minder kon draaien. Echter, het vraagt vaak om wat uitproberen voor je het juiste product te pakken hebt.

Welke soorten anti-snurkproducten zijn er?

 • Snurkbeugel: Een van de populairste producten met een anti-snurkunctie is de snurkbeugel. Je brengt dit bitje in je mond in en het zorgt ervoor dat je kaak in een betere positie blijft tijdens het slapen, waardoor je makkelijker kunt ademen. Snurkbeugels maak je zelf thuis op maat met behulp van warm en koud water, maar je kunt ook een door een specialist op maat gemaakt model aanschaffen.
 • Anti-snurkkussen: Een kussen tegen snurken zorgt ervoor dat je nek en wervelkolom in een rechte lijn liggen en je je hoofd minder makkelijk kunt bewegen. Hierdoor adem je makkelijker en beland je minder snel in een positie waarin je meer kans op snurken hebt.
 • Neusspreider: Een neusspreider spreidt letterlijk je neusvleugels, waardoor je meer lucht binnenkrijgt. Dit verkleint de kans op ademen door je mond en dus op snurken.
 • Neusstrips: Een neusstrip is een soort pleister die je boven op je neus aanbrengt. Ook dit product heeft als doel om je neus beter te openen, zodat je makkelijker kunt ademen.
 • Neusklem: Een neusklem of neusclip is een knijpertje dat je op je neusschot plaatst. Hierdoor wordt de lucht beter geleid en krijg je meer zuurstof binnen.
 • Kinband: Een kinband is een band die je rondom je hoofd aanbrengt. De band zorgt ervoor dat je kaak in een voorwaartse positie is, waardoor je luchtweg vrij blijft en je minder snel gaat snurken.
 • Slaapoordoppen: Slaapoordoppen zijn geen oplossing voor de snurker zelf, maar kunnen een oplossing bieden voor partners. De oordopjes zorgen ervoor dat je minder last hebt van omgevingsgeluid, waaronder het geluid van je snurkende partner.

Anti snurken van andere merken

 • Anti Snurk Kruidvat: De anti-snurkproducten van Kruidvat hebben onze top 10 niet gehaald. Dit komt met name door het zeer beperkte aanbod van de winkel. Het enige anti-snurkproduct in Kruidvat is een spray die in de meeste gevallen onvoldoende helpt.

Conclusie

Snurken is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig zijn er genoeg middelen tegen snurken verkrijgbaar. De Mr. Anti Snurk Snurkbeugel komt als beste anti-snurkproduct uit onze test. Je maakt deze beugel makkelijk op maat en gaat op onopvallende en effectieve wijze snurken tegen.

Nog geen idee wat voor jou werkt? Kies dan voor het Napson Anti Snurk Set met meerdere producten.Het vinden van het juiste anti-snurkmiddel is een persoonlijke zoektocht. Probeer verschillende producten uit en let hierbij altijd op veiligheid en kwaliteit. Je gebruikt de producten ten slotte de hele nacht. Terwijl je went aan het nieuwe product, kan een natuurlijk slaapmiddel om makkelijker in slaap te vallen.

Veelgestelde vragen

Wat helpt echt tegen snurken?

De meest gewaardeerde anti-snurkmiddelen zijn de snurkbeugel en het anti-snurkkussen. Echter, wat werkt is erg persoonlijk en dit is niet voor iedereen hetzelfde. Bij licht snurken werken andere producten dan bij zwaar snurken.

Wat moet je doen als iemand naast je snurkt?

Als je partner snurkt door een verkeerde slaaphouding, kun je proberen om hem of haar te laten draaien. Ook oordopjes helpen. Probeer daarnaast om je partner zover te krijgen dat hij of zij het probleem zelf aanpakt met anti-snurkmiddelen.

Hoeveel snurken is normaal?

Snurken komt redelijk vaak voor: bij 20% van de mannen en 10% van de vrouwen. Deze personen snurken iedere nacht en een veel hoger percentage snurkt af en toe, bijvoorbeeld bij een verkoudheid.

In welke houding snurk je het minst?

De beste slaaphouding om snurken tegen te gaan is op je zij. Op je rug blokkeert je tong sneller je luchtweg, waardoor snurken ontstaat. Probeer dus vooral niet op je rug te slapen.

Is snurken te genezen?

Er zijn allerlei middelen op de markt die snurken tegengaan, waardoor je er geen last van hebt. Om snurken echt te genezen is het eventueel mogelijk om een behandeling bij een KNO-arts te volgen.

Bronnen

1 Snoring (Electroencephalography and Clinical Neurophysiology)

2 Snoring: analysis, measurement, clinical implications and applications

3 Evaluation of variable mandibular advancement appliance for treatment of snoring and sleep apnea

4 Consumentenbond over anti-snurkmiddelen

Dokter Fit