De Top 10 Citruspersen Voor Heerlijk Versgeperst Sap
citruspers

De Top 10 Citruspersen Voor Heerlijk Versgeperst Sap

Met een citruspers zet je met weinig moeite een glas versgeperste jus d’orange op tafel. Zeker in het weekend vind ik dat heerlijk en in deze top 10 zet ik de beste citruspersen voor je op een rij.

Citruspersen vind je in verschillende soorten en maten: elektrisch of handmatig zijn, wel of geen vaatwasserbestendige onderdelen hebben en met één of meer perskegels geleverd worden. Een andere mogelijkheid is een slowjuicer, waarmee je niet alleen sinaasappels perst, maar ook allerlei andere soorten groente en fruit.

De beste citruspersen per categorie:

Ik zet de voor- en nadelen van de verschillende modellen op een rij, zodat je de beste sinaasappelpers voor in jouw keuken kunt kiezen!

Beste citruspers overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest duurzame keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Makkelijkst te reinigen Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste handmatige keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Mooiste design Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Grootste inhoud Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Stilste keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 10 beste citruspersen onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Elektrische Citruspers

5.0

Deze citruspers van KitchenBrothers is een uitstekende keuze. Hij is makkelijk in gebruik, goed schoon te houden en staat ook nog eens mooi in de keuken. 

Je krijgt twee peskegels bij de pers, waardoor je alle citrusvruchten makkelijk kunt persen. We vonden de pershendel prettig, waardoor we minder druk uit hoefden te oefenen. Dankzij het filter wordt pulp gescheiden van het sap.

Een erg gebruiksvriendelijke eigenschap was de uitklapbare schenktuit. Hiermee konden we zelf kiezen of we sap in het reservoir wilden verzamelen of direct in het glas wilden laten stromen. Het druppelsysteem houdt het aanrecht schoon en alle verwijderbare onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

Het apparaat van roestvaststaal is niet alleen stevig, maar zorgt ook voor een rmooie uitstraling. We vonden de sinaasappelpers een aantrekkelijke toevoeging aan onze keuken, maar waren verrast door het grote formaat, zeker als je bedenkt dat het reservoir slechts een inhoud van 600 milliliter heeft.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je op zoek bent naar een hoogwaardige elektrische pers met alle gebruikelijke handigheden voor een goede prijs

Voordelen:
 • Uitklapbare schenktuit is gebruiksvriendelijk
 • Druppelsysteem houdt aanrecht schoon
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Staat stevig op het aanrecht
 • Minder moeite leveren dankzij pershendel
Nadelen:
 • Groot voor een sapcentrifuge
 • Weinig inhoud voor formaat
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Kuvings Slowjuicer

4.0

Met deze luxe slowjuicer van Kuvings maak je niet alleen sinaasappelsap, maar ook allerlei andere fruitsappen, groentesappen en notenpasta’s.

De slowjuicer heeft een krachtige motor en een grote toevoeropening, waardoor bijna alle producten erin kunnen. Bij echt harde producten, zoals een appel, merkten we dat het apparaat meer moeite had en was snijden vooraf verstandig. Let op dat je voor sommige toepassingen extra toebehoor nodig hebt.

We vonden het prettig dat de slowjuicer alles automatisch roert, waardoor we het sap zo in een glas konden schenken zonder extra moeite. Een nadeel is dat je alle onderdelen met de hand moet wassen, omdat ze niet vaatwasserbestendig zijn.

De slowjuicer heeft een mooie uitstraling dankzij de matte kleuren en hoogwaardige materialen. Vergeleken met een citruspers is het formaat vrij groot en hier moet je plek voor hebben in de keuken.

We raden de slowjuicer van Kuvings aan als je naast sinaasappelsap ook andere groente- en fruitsappen wilt bereiden en hier weinig moeite voor wilt doen. Bij een klein budget kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Geschikt voor allerlei groente- en fruitsappen
 • Apparaat roert ingrediënten automatisch
 • Krachtig, waardoor snijden zelden nodig is
 • Aantrekkelijk ontwerp met matte kleuren
 • Materialen van hoge kwaliteit
Nadelen:
 • Extra accessoires nodig voor sommige functies
 • Onderdelen niet vaatwasserbestendig
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze

Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers

5.0

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke sapcentrifuge, is dit model van Safecourt Kitchen een goede keuze.

De citruspers heeft een groter en kleiner opzetstuk voor verschillende fruitsoorten. Je bedient de pers door de hendel naar beneden te drukken, waarna het apparaat de vrucht uitperst. We merkten dat dit iets minder precies was dan bij concurrerende modellen, omdat de pers slechts in één richting draait. In het reservoir van één liter pas sap voor meerdere glazen.

Dankzij de hendel is de pers makkelijk te bedienen en vraagt dit om weinig inspanning. Ook de functie waardoor het sap direct vanuit het reservoir in het glas kan stromen, vonden we handig. Zelfs na het gebruik is dit model gebruiksvriendelijk: alle onderdelen mogen in de vaatwasser.

Een nadeel van dit model vonden we het formaat, waardoor het vrij veel ruimte in beslag nam in de keuken. Gelukkig is het ontwerp aantrekkelijk en zijn de materialen van hoge kwaliteit, waardoor dit minder storend was.

We raden deze elektrische citruspers van Safecourt Kitchen aan als je weinig moeite wilt doen voor een heerlijk glas sap.

Voordelen:
 • Makkelijk in gebruik dankzij hendel
 • Inclusief twee maten opzetstukken
 • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Sap stroom direct in glas
 • Groot reservoir met inhoud van 1 liter
Nadelen:
 • Groot formaat
 • Pers draait maar één kant op
Check Prijs op Bol.com
Meest Duurzame Keuze

Petra Automatische Citroenpers

4.0

De citroenpers van Petra is een duurzame keuze, waarbij voor iedere aankoop een boom geplant wordt door het bedrijf.

De pers heeft twee formaten kegels en maakt gebruik van een handig antidruppelsysteem. We vonden het pulpfilter handig, omdat er zo geen enkel pulp in ons sap terecht kwam. De hendel maakte het persen makkelijker, maar deze voelde iets minder stevig aan dan bij andere modellen.

Het schoonmaken van de citroenpers is makkelijk, omdat alle verwijderbare onderdelen in de vaatwasser kunnen. Dankzij de schenktuit schenkt het sap automatisch in je glas, maar je kunt het ook in het reservoir met een inhoud van een halve liter bewaren.

De citruspers heeft een aantrekkelijk uiterlijk, maar vingerafdrukken zijn erg goed zichtbaar op het roestvaste staal. De pers is licht en makkelijk te verplaatsen. Je krijgt drie jaar garantie op de fruitpers.

We raden deze citroenpers aan als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk model én iets terug wilt doen voor het milieu met je aankoop.

Voordelen:
 • Filtersysteem voor pulp werkt goed
 • Handig antidruppelsysteem
 • Voor ieder verkocht exemplaar plant Petra een boom
 • 3 jaar garantie, dus gegarandeerd goed voor de lange termijn
Nadelen:
 • Vingerafdrukken goed zichtbaar op het roestvaste staal
 • Hendel voelt minder stevig aan
Check Prijs op Bol.com
Makkelijkst Te Reinigen

Safecourt Kitchen Elektrische Sinaasappelpers

4.0

Deze elektrische sinaasappelpers van Safecourt Kitchen is makkelijk schoon te maken, omdat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

De pers wordt geleverd met twee kegels: een grotere voor sinaasappels en een kleinere voor citroenen. We vonden het uitpersen van de sinaasappels makkelijk en er was weinig druk voor nodig, dankzij de kegels die twee kanten op draaien. Het sap wordt niet direct in het glas geperst, maar in de kan.

We vonden de automatische stop tegen oververhitting een veilige toevoeging en konden twee tot drie glazen sap maken in de kan. 

Dit apparaat is uiterst makkelijk schoon te maken, omdat alle onderdelen die vies worden in de vaatwasser kunnen. Vaak zien we dat fruitpersen wat lastiger volledig schoon te maken zijn, maar dat viel bij dit merk heel erg mee. 

De onderdelen van de sinaasappelpers zijn van goede kwaliteit, al is de kan gemaakt van plastic en niet van glas. Het ontwerp is simpel maar stijlvol en we vonden het meegeleverde deksel handig. Zo bescherm je het sap en zet je de kan tijdelijk in de koelkast. 

We raden dit model van Safecourt Kitchen aan als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk model met vaatwasserbestendige onderdelen.

Voordelen:
 • Alle onderdelen die vies worden zijn vaatwasserbestendig
 • Inclusief twee maten kegels
 • Met deksel ter bescherming van het sap
 • Automatische stop tegen oververhitting
Nadelen:
 • Perst sap niet direct in glas
 • Kan van (gerecycled) plastic in plaats van glas
Check Prijs op Bol.com
Beste Handmatige Keuze

KitchenBrothers Handmatige Sinaasappelpers

4.0

Deze sinaasappelpers van KitchenBrothers is een goede keuze als je een handmatige pers zoekt.

De citruspers wordt geleverd met twee perskegels en heeft een klein reservoir met een inhoud van 350 milliliter. We vonden de schenktuit handig, waardoor het sap direct in het glas kon stromen. De motor was sterk zonder dat er druppels op het aanrecht achterbleven.

We gebruikten de pers door de halve sinaasappel op de pers te drukken en vervolgens startte en stopte het apparaat automatisch op basis van de druk. Het kostte iets meer moeite dan bij een automatische pers. Het schoonmaken was een fluitje van een cent, omdat alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de pers stevig op het aanrecht staat en het compacte formaat is handig in de keuken. We vonden het vervelend dat vingerafdrukken zo makkelijk zichtbaar zijn op de behuizing, waardoor we deze vrij vaak moesten schoonmaken.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je een handmatige en gebruiksvriendelijke citruspers zoekt. Voor een groter gezin raden we een model met een groter reservoir aan.

Voordelen:
 • Staat stevig dankzij antislipvoetjes
 • Onderdelen makkelijk schoon te maken
 • Geen druppels op het aanrecht
 • Handzaam en fijn formaat
 • Sterke motor
Nadelen:
 • Vingerafdrukken snel zichtbaar op behuizing
 • Kost meer moeite dan automatische pers
 • Inhoud reservoir 350 ml
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

Solis Citrus Press Station

4.5

Het Citrus Press Station van Solis heeft een aantrekkelijk ontwerp en won daarvoor in 2020 zelfs twee design awards.

De citruspers heeft een kegel gemaakt van zwaar gegoten aluminium, een perskegel en twee pulpzeven. Hierdoor konden we kiezen of we sap zonder pulp of met een beetje pulp wilden. Via de schenktuit stroomt het sap direct in je glas, wat je op het podium plaatst. We vonden het jammer dat er geen kleinere kegel meegeleverd werd voor citroenen of limoenen.

We vonden het apparaat makkelijk in gebruik en konden alle onderdelen schoonmaken in de vaatwasser. Hierdoor kostte zowel het maken van het sap als het schoonmaken erna weinig tijd. Het was wel jammer dat er geen reservoir was om sap op te vangen.

Uit alle geteste citruspersen vonden we dit model het meest aantrekkelijk. De zilveren behuizing straalt elegantie uit, zeker in combinatie met de transparante elementen. De materialen zijn van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld de aluminium perskegel of zeven van roestvaststaal.

We raden dit model van Solis aan als je op zoek bent naar een citruspers van hoge kwaliteit met een aantrekkelijk ontwerp. Bij een kleiner budget kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Twee maten pulpzeven
 • Hoogwaardige materialen
 • Aantrekkelijk zilver ontwerp
 • Podium voor glas tijdens schenken
Nadelen:
 • Slechts 1 formaat perskegel
 • Geen sapreservoir
 • Vrij prijzig
Check Prijs op Bol.com
Grootste Inhoud

Princess Elektrische Citruspers Pure

4.0

Maak je vaak sinaasappelsap voor het hele gezin? Dan is deze citruspers van Princess met een reservoir van 1 liter een uitstekende keuze.

De pershendel van deze sinaasappelpers zorgt ervoor dat het bereiden van een grote hoeveelheid sap weinig moeite kost. We zijn met name te spreken voor de 3-weg tuit: naar beneden stroomt het sap direct in je glas, in het midden dient deze als druppelstop en omhoog stroomt het sap in de kan. Deze konden we loskoppelen en op tafel zetten na het persen.

We vonden het gebruiksvriendelijk dat de kan helemaal schoon bleef wanneer we gebruik maakten van de schenktuit, waardoor we minder schoonmaakwerk hadden. Sowieso was het schoonmaken makkelijk, omdat alle onderdelen in de vaatwasser konden.

Net als de citroenpers van Princess heeft ook dit model een aantrekkelijk uiterlijk. De pers heeft een transparante kan, een zwarte behuizing en bamboe details. Vooral de bamboe details in combinatie met de ronde vormen vielen bij ons in de smaak. Veel onderdelen zijn gemaakt van plastic.

We raden deze sinaasappelpers aan als je sap wilt maken voor het hele gezin – of dat nu direct in een glas of in de handige kan is.

Voordelen:
 • Sap zowel in kan als in glas laten stromen dankzij handige tuit
 • Kan blijft schoon bij gebruik schenktuit
 • Grote kan met inhoud van 1 liter
 • Aantrekkelijke bamboe details
 • Inclusief handig deksel
Nadelen:
 • Veel onderdelen van plastic
 • Minder duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Slechts 1 perskegel
Check Prijs op Bol.com
Stilste Keuze

Philips Avance Citruspers

4.0

Deze citruspers van Philips is een stille keuze waarmee je zonder veel lawaai je sinaasappels perst in de ochtend.

De motor van deze sinaasappelpers is extra stil, maar dat doet niet af aan de kracht. We bereiden snel en efficiënt sap zonder gespat en gemors dankzij de druppelstop. Dankzij het deksel blijft het apparaat stofvrij.

We vonden de sinaasappelpers makkelijk in gebruik, al misten we een pershendel om het persen van vruchten makkelijker te maken. Een nadeel vonden we de lage schenktuit, waardoor grote glazen er niet onder pasten. Dit maakt het lastiger om een grote hoeveelheid sap te bereiden.

De sinaasappelpers is vrij opvallend qua vorm en met de zwarte kleur. Vooral in een donkere keuken staat dit apparaat goed. Hoewel de pers over antislipvoetjes beschikt, merkten we hier weinig van. Zeker tijdens het persen verschoof het apparaat op het aanrecht. Wat we wel handig vonden, was het geïntegreerde vak voor het snoer.

We raden dit exemplaar van Philips aan als je specifiek op zoek bent naar een stille citruspers. Voor meer stevigheid en gebruiksgemak kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Extra stille motor
 • Druppelstop tegen gemors en gespat
 • Geïntegreerd vak voor snoer
 • 2 jaar garantie
Nadelen:
 • Grote glazen passen niet onder tuit
 • Geen pershendel
 • Staat minder stevig op aanrecht
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Bikolo Citroenpers

4.0

Als je op zoek bent naar een voordelige citroenpers, is dit handmatige model van Bikolo een goede keuze.

De citruspers lijkt op een tang die je samenknijpt, waardoor het sap uit de vrucht vrijkomt. De pers heeft 7 gaten en is geschikt voor het persen van meerdere vruchten. We vonden de tang effectief voor een handmatige citruspers, maar vonden dat deze niet kon tippen aan een automatisch model. Het persen van een vrucht kostte meer moeite en er bleef meer sap achter.

Hoewel de citroenpers op veel vlakken minder gebruiksvriendelijk is dan automatische modellen, is het schoonmaken makkelijk. Je hebt slechts één onderdeel en maakt dit makkelijk schoon. Helaas is de tang niet vaatwasserbestendig. De ergonomische grip maakt het persen comfortabeler

De citrusknijper is gemaakt van een zinklegering en heeft een luxe uitstraling. Bij een aankoop ontvang je gratis een kookboek per e-mail met 25 recepten om uit te proberen.

We raden deze citrusknijper aan als voordelig alternatief. Als je een gebruiksvriendelijker model zoekt voor het persen van veel citrusvruchten, raden we een automatisch model aan.

Voordelen:
 • 7 gaten: laat vocht goed door
 • Ergonomische grip
 • Voordelige keuze
 • Gratis kookboek met 25 recepten
 • Zinklegering & luxe uitstraling
Nadelen:
 • Persen kost meer moeite dan bij concurrerende producten
 • Haalt niet al het sap uit sinaasappel
 • Kan niet in vaatwasser
Check Prijs op Bol.com

De beste citruspersen vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Meest Gebruiksvriendelijke Keuze Meest Duurzame Keuze Makkelijkst Te Reinigen Beste Handmatige Keuze Mooiste Design Grootste Inhoud Stilste Keuze Beste Goedkope Keuze
KitchenBrothers Elektrische Citruspers Kuvings Slowjuicer Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers Petra Automatische Citroenpers Safecourt Kitchen Elektrische Sinaasappelpers KitchenBrothers Handmatige Sinaasappelpers Solis Citrus Press Station Princess Elektrische Citruspers Pure Philips Avance Citruspers Bikolo Citroenpers
Algemene score 4,8/5 4,4/5 4,6/5 4,4/5 4,3/5 4,4/5 4,5/5 4,2/5 4,2/5 3,7/5
Moeiteloos 4,8/5 5/5 4,8/5 4,5/5 4/5 4/5 4,5/5 4,2/5 3,8/5 3/5
Geluid 4,5/5 4,8/5 4/5 4/5 4/5 4,5/5 4/5 4/5 5/5 5/5
Schoonmaakgemak 5/5 3/5 5/5 4,8/5 5/5 4,8/5 4,5/5 4/5 4/5 3,5/5
Ontwerp 5/5 4,5/5 4,3/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 5/5 4,8/5 4/5 4/5
Inhoud 0,6 L 0,4 L 1 L 0,5 L 0,7 L 0,3 L n.v.t. 1 L 0,5 L n.v.t.
Prijs €€ €€€€ €€ €€ €€€ €€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een citruspers?

 • Hoeveel moeite het persen kost: Het doel van een sinaasappelpers is om eenvoudig sap te persen en dus let je erop hoeveel moeite dit kost. In een sapcentrifuge stop je alle vruchten en hoef je alleen op een knop te drukken, terwijl je bij een fruitpers zelf enige druk uit moet oefenen. Hoeveel druk precies hangt ervan af of de citruspers elektrisch of handmatig is. Een citruspers met hendel is gebruiksvriendelijker, omdat je dankzij de hendel minder druk uit hoeft te oefenen.
 • Geluid: Een automatische sinaasappelpers voor thuis is nooit volledig stil, maar er zijn grote verschillen in geluid tussen de modellen. Als je gevoelig bent voor lawaai, kies je voor een van de stillere modellen.
 • Schoonmaken: Het liefste doe je zo weinig mogelijk moeite voor je verse jus d’orange en dat geldt ook voor het schoonmaken. Door voor een model met vaatwasserbestendige onderdelen te kiezen, is schoonmaken een fluitje van een cent.
 • Ontwerp: Veel mensen zetten hun citruspers met hendel op het aanrecht en bergen deze niet na ieder gebruik op in de kast. Kies voor een model met een aantrekkelijk ontwerp, zodat het apparaat een stijlvolle toevoeging aan je keuken is. Voor een kleinere keuken kies je voor een compact model.
 • Inhoud reservoir: Sommige citruspersen hebben een schenktuit waarmee je het sap direct in een glas perst, terwijl andere modellen een reservoir (of beide opties) hebben. Let op de inhoud van het reservoir, wat vaak tussen 300 milliliter en 1 liter aan inhoud heeft. Voor een groter gezin kies je voor een model met een groter reservoir.
 • Functionaliteiten: Naast het persen van sap heeft een citruspers die elektrisch is vaak nog andere functionaliteiten. Denk hierbij aan een druppelstop die het aanrecht schoonhoudt, een deksel zodat je de kan in de koelkast kunt zetten of een automatische beveiliging tegen oververhitting.
 • Perskegels: Afhankelijk van het model worden er één of twee perskegels meegeleverd. Het voordeel van twee is dat je een grotere voor sinaasappels hebt en een kleinere voor citroenen en limoenen. Zo krijg je makkelijker al het sap uit de vrucht.

De voordelen van een automatische sinaasappelpers voor thuis

Met een sinaasappelpers, zeker als je voor een elektrisch model kiest, maak je op eenvoudige wijze sinaasappelsap. Daarnaast gebruik je het apparaat ook voor het persen van citroenen, limoenen, mandarijnen, bloedsinaasappels, grapefruit en andere citrusvruchten.

Sinaasappelsap bevat veel vitamine C, ongeveer 50% meer dan sap uit concentraat1 wat je vaak in de supermarkt vindt. Vitamine C is een antioxidant die je lichaamscellen tegen schade beschermt. Het is onder andere nodig voor de opname van ijzer, je weerstand en de vorming van bindweefsel.

Hoewel sinaasappelsap gezonde voedingsstoffen bevat, is het ook een bron van natuurlijke suikers. In één glas van 200 milliliter zit ongeveer 17 gram suiker2, wat vergelijkbaar is met vier tot vijf suikerklontjes. Af en toe een glas versgeperste jus d’orange is gezond, maar let wel op de calorieën en voedingswaarden van sinaasappelsap en drink dit niet te vaak.

De soorten citroenpersen

 • Handmatige citroenpers: Een handmatige citroenpers is een soort tang die je dichtknijpt en op deze manier wordt het sap uit de vrucht geperst. Een handmatig model is voordeliger, maar het kost ook meer tijd en inspanning om een glas sap te maken. Daarnaast gaat er bij een handmatige pers meer van de vrucht verloren, omdat het persen lastiger is.
 • Elektrische citruspers: Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een elektrische citruspers op elektriciteit. Hierdoor hoef je minder kracht te zetten en draait het apparaat om het sap uit de vrucht te persen. Zeker citruspersen met een pershendel zijn gebruiksvriendelijk en zorgen ervoor dat er weinig inspanning nodig is.
 • Sapcentrifuge: Een sapcentrifuge raspt de sinaasappels door op hoge snelheid rond te draaien. Het verschil met een blender is dat het sap en pulp gescheiden worden, waardoor je sinaasappelsap zonder vruchtvlees krijgt.
 • Slowjuicer: Een slowjuicer lijkt op een sapcentrifuge, maar werkt op veel lagere snelheid. Je moet dus even geduld hebben, maar krijgt daarvoor sap met meer vezels terug. Je gebruikt dit apparaat ook voor andere soorten fruit en groente.

Mijn eigen ervaring

Ik het weekend begin ik de dag graag met een glas versgeperste sinaasappelsap. Hiervoor gebruik ik het liefste een elektrische sinaasappelpers, zodat het persen weinig moeite kost. Daarnaast krijg ik op deze manier al het sap uit de vruchten en gaat er niets verloren. Ik gebruik hiervoor een model met een schenktuit, waardoor het sap direct in het glas stroomt, maar vind het ook prettig om een kan met deksel voor in de koelkast te hebben. Door goed te letten op de vitamines in mijn voedsel hoef ik minder vaak multivitaminen bij te slikken.

Conclusie

Een citruspers is een handig apparaat waarmee je niet alleen versgeperst sinaasappelsap maakt, maar ook het sap uit andere citrusvruchten perst. De KitchenBrothers Elektrische Citruspers komt als beste algemene keuze uit onze test. Dit apparaat is gebruiksvriendelijk, heeft vaatwasserbestendige onderdelen, twee perskegels en een handige schenktuit.

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke citruspers met hendel, is de Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers een goede keuze. Dit model is in alle opzichten makkelijk in gebruik. Wil je graag een duurzaam model? Bij de aankoop van iedere Petra Automatische Citroenpers plant Petra een boom.

Een automatische sinaasappelpers voor thuis zorgt ervoor dat het maken van jus d’orange een stuk minder moeite kost en je hier dus ook vaker van geniet. Zo maak je een heerlijk drankje én krijg je een portie vitamine C binnen!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste citruspers?

De KitchenBrothers Elektrische Citruspers komt als beste keuze uit onze test. Deze sinaasappelpers is gebruiksvriendelijk, heeft twee perskegels, een schenktuit en kan, en vaatwasserbestendige onderdelen.

Wat kun je met een citruspers?

Een citruspers dient, zoals de naam al doet vermoeden, voor het persen van citrusvruchten. Hier vallen onder andere sinaasappels, mandarijnen, citroenen, limoenen en grapefruit onder.

Kan een sinaasappel in de slowjuicer?

Ja, een sinaasappel kan net als alle andere citrusvruchten probleemloos in de slowjuicer. Het is verstandig om het fruit vooraf te schillen, omdat dit chemisch bewerkt kan zijn. Zo voorkom je dat deze stoffen in je sap komen.

Welk fruit kun je persen?

Met een citroenpers kun je allerlei soorten citrusvruchten persen: sinaasappels, mandarijnen, citroenen, limoenen, grapefruit en meer. Met een slowjuicer zijn vrijwel alle fruit- en groentesoorten tot sap te persen.

Hoe kun je een sinaasappel persen zonder pers?

Als je geen handmatige of elektrische pers hebt, kun je in plaats daarvan een glas ondersteboven in een schaal zetten. Vervolgens pers je een halve sinaasappel uit door deze te draaien over de hoekige randen.

Bronnen

1 Voedingscentrum over sinaasappelsap

2 Hoeveel suiker zit er in vruchtensap?

Dokter Fit