De 8 Beste Fruitpersen Van 2024
fruitpers-featured-image

De 8 Beste Fruitpersen Van 2024

Met een fruitpers bereid je snel en gemakkelijk de lekkerste sapjes: van versgeperst sinaasappelsap tot citroensap voor in je water of thee. Ik gebruik mijn fruitpers bijna dagelijks om sap te maken en zet in deze top 10 de beste keuzes op een rij.

Hier alvast de beste producten:

Je hebt keuze uit een handmatige of elektrische fruitpers, waarbij de eerste variant goedkoper is en de tweede variant makkelijker in gebruik is. Er zijn modellen met verschillende perskegels verkrijgbaar, waardoor je verschillende fruitsoorten makkelijker perst. Let er ook op of de onderdelen vaatwasserbestendig zijn, zodat je tijd en moeite bespaart.

Ik zet de voor- en nadelen van 10 verschillende modellen op een rij, zodat je weet wat de beste fruitpers te koop voor jouw situatie is. Zo maak je de lekkerste fruitsapjes thuis!

Beste fruitpers overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Rochester Beste Keuze Met Microfilter Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest compacte keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Makkelijkst schoon te maken Check Prijs bij Bol
Distinq Beste slowjuicer Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Mooiste design Check Prijs bij Bol

De 8 beste fruitpersen onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Elektrische Citruspers

5.0

Deze citruspers van KitchenBrothers is een uitstekende keuze. Hij is makkelijk in gebruik, goed schoon te houden en staat ook nog eens mooi in de keuken. 

Je krijgt twee peskegels bij de pers, waardoor je alle citrusvruchten makkelijk kunt persen. We vonden de pershendel prettig, waardoor we minder druk uit hoefden te oefenen. Dankzij het filter wordt pulp gescheiden van het sap.

Een erg gebruiksvriendelijke eigenschap was de uitklapbare schenktuit. Hiermee konden we zelf kiezen of we sap in het reservoir wilden verzamelen of direct in het glas wilden laten stromen. Het druppelsysteem houdt het aanrecht schoon en alle verwijderbare onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

Het apparaat van roestvaststaal is niet alleen stevig, maar zorgt ook voor een rmooie uitstraling. We vonden de sinaasappelpers een aantrekkelijke toevoeging aan onze keuken, maar waren verrast door het grote formaat, zeker als je bedenkt dat het reservoir slechts een inhoud van 600 milliliter heeft.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je op zoek bent naar een hoogwaardige elektrische pers met alle gebruikelijke handigheden voor een goede prijs

Voordelen:
 • Uitklapbare schenktuit is gebruiksvriendelijk
 • Druppelsysteem houdt aanrecht schoon
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Staat stevig op het aanrecht
 • Minder moeite leveren dankzij pershendel
Nadelen:
 • Groot voor een sapcentrifuge
 • Weinig inhoud voor formaat
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Sage The Citrus Press

4.6

De fruitpers van Sage heeft een luxe uitstraling dankzij de verchroomde buitenkant en het aantrekkelijke ontwerp.

Hoewel dit apparaat slechts één perskegel heeft, is het geschikt voor alle citrusvruchten: van kleine limoenen tot grote sinaasappels. De kegel is gemaakt van verchroomd roestvrijstaal en zuurbestendig. Tijdens onze test bleek de vorm van de kegel ervoor te zorgen dat al het sap uit verschillende citrusvruchten geperst werd.

Dit apparaat van Sage is een gebruiksvriendelijke keuze, dankzij de pershendel, schenktuit en druppelstop. We maakten de onderdelen na gebruik makkelijk schoon in de vaatwasser. Daarnaast vonden we het handig dat er geen aan/uit-schakelaar was, maar dat het apparaat automatisch op druk reageert. We misten een reservoir om sap in op te vangen, zeker omdat hoge glazen niet goed onder de schenktuit pasten.

De fruitpers is gemaakt van hoogwaardige materialen, vrijwel alle onderdelen zijn van verchroomd roestvrijstaal. Dit geeft de pers niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar zorgt ook voor een robuust en stevig apparaat.

We raden dit model van Sage aan als je op zoek bent naar een stijlvolle en robuuste citruspers. Als je graag sap in een kan in de koelkast wilt bewaren, kies je beter voor een model met een afneembaar reservoir.

Voordelen:
 • Vrijwel alle onderdelen gemaakt van hoogwaardig verchroomd roestvrijstaal
 • Geen aan/uit-schakelaar, werkt op basis van druk
 • Aantrekkelijke toevoeging aan keuken
 • Lang snoer (1,5 m) is handig
 • 2 jaar garantie
Nadelen:
 • Hoge glazen passen niet goed onder schenktuit
 • Geen reservoir om sap in te bewaren
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Honingraat Messen
Rochester Sapcentrifuge
4.4

De Rochester Sapcentrifuge is een  veelzijdige juicer die de aandacht trekt met zijn eigentijdse ontwerp en functionaliteit. Met zijn zwarte en roestvrijstalen afwerking past hij mooi in moderne keukens.

Deze centrifuge heeft 3 verschillende snelheden, waardoor je de juiste instelling kiest op eenvoudige wijze. De grote vulopening maakt het gemakkelijk om ingrediënten toe te voegen zonder veel voorbereiding.

Een opmerkelijk kenmerk van dit apparaat is het gebruik van honingraatmessen in het microfilter, waardoor een nog betere sapextractie mogelijk is. Wat ons aanspreekt aan dit model is de duurzaamheid. Mede dankzij het gebruik van roestvrij staal, wat de levensduur verlengt en zorgt voor kwalitatief hoogwaardige sappen.

De prijs van de Rochester Sapcentrifuge ligt in het middensegment, en gezien de prestaties, de kwaliteit van het product en de innovatieve honingraatmessen, is het een redelijke investering voor wie regelmatig vers sap wil maken.

Kortom, de Rochester Sapcentrifuge biedt een aantrekkelijk ontwerp, handige functies, duurzaamheid en een redelijke prijs, waardoor het een goede keuze is voor wie op zoek is naar een veelzijdige juicer voor dagelijks gebruik, met extra aandacht voor sapkwaliteit dankzij de honingraatmessen.

Voordelen:
 • Druppelstop: voorkom knoeien op je aanrecht
 • Staat stevig en stabiel dankzij antislip bodem
 • Laat jezelf inspireren: inclusief kookboek
 • Met automatische uitschakeling voor extra veilig gebruik
Nadelen:
 • Kan moeite hebben met grotere stukken groenten en fruit
 • Relatief luidruchtig
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze

Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers

5.0

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke sapcentrifuge, is dit model van Safecourt Kitchen een goede keuze.

De citruspers heeft een groter en kleiner opzetstuk voor verschillende fruitsoorten. Je bedient de pers door de hendel naar beneden te drukken, waarna het apparaat de vrucht uitperst. We merkten dat dit iets minder precies was dan bij concurrerende modellen, omdat de pers slechts in één richting draait. In het reservoir van één liter pas sap voor meerdere glazen.

Dankzij de hendel is de pers makkelijk te bedienen en vraagt dit om weinig inspanning. Ook de functie waardoor het sap direct vanuit het reservoir in het glas kan stromen, vonden we handig. Zelfs na het gebruik is dit model gebruiksvriendelijk: alle onderdelen mogen in de vaatwasser.

Een nadeel van dit model vonden we het formaat, waardoor het vrij veel ruimte in beslag nam in de keuken. Gelukkig is het ontwerp aantrekkelijk en zijn de materialen van hoge kwaliteit, waardoor dit minder storend was.

We raden deze elektrische citruspers van Safecourt Kitchen aan als je weinig moeite wilt doen voor een heerlijk glas sap.

Voordelen:
 • Makkelijk in gebruik dankzij hendel
 • Inclusief twee maten opzetstukken
 • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Sap stroom direct in glas
 • Groot reservoir met inhoud van 1 liter
Nadelen:
 • Groot formaat
 • Pers draait maar één kant op
Check Prijs op Bol.com
Meest Compacte Keuze

KitchenBrothers Handmatige Sinaasappelpers

4.4

Deze sinaasappelpers van KitchenBrothers is een goede keuze als je een handmatige pers zoekt.

De citruspers wordt geleverd met twee perskegels en heeft een klein reservoir met een inhoud van 350 milliliter. We vonden de schenktuit handig, waardoor het sap direct in het glas kon stromen. De motor was sterk zonder dat er druppels op het aanrecht achterbleven.

We gebruikten de pers door de halve sinaasappel op de pers te drukken en vervolgens startte en stopte het apparaat automatisch op basis van de druk. Het kostte iets meer moeite dan bij een automatische pers. Het schoonmaken was een fluitje van een cent, omdat alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de pers stevig op het aanrecht staat en het compacte formaat is handig in de keuken. We vonden het vervelend dat vingerafdrukken zo makkelijk zichtbaar zijn op de behuizing, waardoor we deze vrij vaak moesten schoonmaken.

We raden dit model van KitchenBrothers aan als je een handmatige en gebruiksvriendelijke citruspers zoekt. Voor een groter gezin raden we een model met een groter reservoir aan.

Voordelen:
 • Staat stevig dankzij antislipvoetjes
 • Onderdelen makkelijk schoon te maken
 • Geen druppels op het aanrecht
 • Handzaam en fijn formaat
 • Sterke motor
Nadelen:
 • Vingerafdrukken snel zichtbaar op behuizing
 • Kost meer moeite dan automatische pers
 • Inhoud reservoir 350 ml
Check Prijs op Bol.com
Makkelijkst Schoon Te Maken

Safecourt Kitchen Elektrische Sinaasappelpers

4.3

Deze elektrische sinaasappelpers van Safecourt Kitchen is makkelijk schoon te maken, omdat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

De pers wordt geleverd met twee kegels: een grotere voor sinaasappels en een kleinere voor citroenen. We vonden het uitpersen van de sinaasappels makkelijk en er was weinig druk voor nodig, dankzij de kegels die twee kanten op draaien. Het sap wordt niet direct in het glas geperst, maar in de kan.

We vonden de automatische stop tegen oververhitting een veilige toevoeging en konden twee tot drie glazen sap maken in de kan. 

Dit apparaat is uiterst makkelijk schoon te maken, omdat alle onderdelen die vies worden in de vaatwasser kunnen. Vaak zien we dat fruitpersen wat lastiger volledig schoon te maken zijn, maar dat viel bij dit merk heel erg mee. 

De onderdelen van de sinaasappelpers zijn van goede kwaliteit, al is de kan gemaakt van plastic en niet van glas. Het ontwerp is simpel maar stijlvol en we vonden het meegeleverde deksel handig. Zo bescherm je het sap en zet je de kan tijdelijk in de koelkast. 

We raden dit model van Safecourt Kitchen aan als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk model met vaatwasserbestendige onderdelen.

Voordelen:
 • Alle onderdelen die vies worden zijn vaatwasserbestendig
 • Inclusief twee maten kegels
 • Met deksel ter bescherming van het sap
 • Automatische stop tegen oververhitting
Nadelen:
 • Perst sap niet direct in glas
 • Kan van (gerecycled) plastic in plaats van glas
Check Prijs op Bol.com
Beste Slowjuicer
DistinQ Slowjuicer
4.9

Voor wie op zoek is naar een stijlvolle slowjuicer die goed staat op het aanrecht, is dit model van DistinQ ideaal.

Dit keukenapparaat beschikt over twee snelheden: eentje voor zachtere ingrediënten en eentje voor hardere. We vonden dit model goed persen, al was het pulp wat aan de natte kant. Dankzij de rotatiefunctie bleven er geen restjes over. Een voordeel vonden we de stille motor die, zeker op de laagste snelheid, aangenaam is qua geluidsniveau.

Dit model is iets minder gebruiksvriendelijk, wat onder andere komt door de kleinere vulopening. Het was nodig om diverse ingrediënten te snijden, zo paste een citroen er niet direct in. Ook het schoonmaken viel ons wat tegen, omdat we na ieder gebruik verschillende onderdelen met het meegeleverde borsteltje moesten boenen. Gelukkig kon een deel van de onderdelen in de vaatwasser.

Qua ontwerp is dit model onze favoriet: een strakke vormgeving, elegante zwarte kleur en een matte afwerking. De materialen voelden hoogwaardig aan en we verwachten dat dit apparaat lang meegaat.

Deze juicer is een uitstekende keuze als je niet alleen lekker sap wilt maken, maar ook een mooie toevoeging op je aanrecht wilt in plaats van een lomp apparaat.

Voordelen:
 • Strakke vormgeving en matte afwerking
 • Aangenaam geluidsniveau, zeker op lagere stand
 • Rotatiefunctie voorkomt verstoppingen
 • Duurzaam in gebruik
Nadelen:
 • Vrij veel schoonmaakwerk na ieder gebruik
 • Snijden vooraf nodig
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

Tolussa Fruitpers

4.0

De fruitpers van Tolussa is een multifunctionele keuze met een aantrekkelijk ontwerp van duurzame materialen.

Deze handmatige citruspers heeft één perskegel om citrusvruchten te persen en één stamper om sap uit andere vruchten, zoals aardbeien en meloenen, te winnen. De pers heeft 8 punten, waardoor we het sap makkelijk uit de vrucht persten.

Je plaatst de vrucht op de perskegel en in de handsteun voor ondersteuning tijdens het persen. We merkten hierdoor iets minder kracht te moeten zetten, maar helaas pasten grotere vruchten net niet goed in de handsteun. Het schoonmaken vonden we minder gebruiksvriendelijk dan bij concurrerende modellen, omdat de onderdelen alleen met hand afgewassen konden worden.

De fruitpers is verkrijgbaar in de kleuren beige en roze en heeft een aantrekkelijk ontwerp met afgeronde hoeken. Het apparaat is niet alleen compact, maar ook gemaakt van duurzame materialen, namelijk van tarwestro. Een nadeel van het compacte formaat vonden we het kleine reservoir, waar slechts sap voor één glas in paste.

We raden dit model van Tolussa aan als je een aantrekkelijke citruspers van duurzame materialen zoekt. Voor het hele gezin kies je beter voor een model met een groter reservoir.

Voordelen:
 • Heeft zowel een perskegel als stamper voor vruchten
 • Handmatig persen vergemakkelijkt door handsteun
 • Gemaakt van duurzaam tarwestro
 • Aantrekkelijk ontwerp in 2 kleuren
 • 8-punt perskegel
Nadelen:
 • Onderdelen kunnen niet in vaatwasser
 • Klein reservoir (ong. 1 glas sap)
 • Handsteun te klein voor grotere vruchten
Bekijk de beige versie op Bol.com Bekijk de roze versie op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een fruitpers?

 • Gebruiksgemak: Als je een fruitpers koopt, wil je dat deze makkelijk te gebruiken is en je zonder al te veel moeite vers sap perst. Hiervoor let je onder andere op het vermogen van het apparaat, of er een pershendel is (hiermee hoef je minder druk uit te oefenen) en of het apparaat handmatig of elektrisch werkt. De meest gebruiksvriendelijke opties zijn sapcentrifuges en slowjuicers, maar deze zijn vaak prijziger dan een eenvoudige fruitpers.
 • Schoonmaken onderdelen: Een fruitpers is vaak te koop met vaatwasserbestendige onderdelen. Dit zorgt ervoor dat je geen onderdelen met de hand hoeft af te wassen en dus weinig werk van het schoonmaken hebt. Kies voor een model onderdelen van met hoge kwaliteit die in de vaatwasser kunnen.
 • Perskegels: Je wilt graag dat je met je fruitpers verschillende fruitsoorten kunt persen, zoals sinaasappels, limoenen, grapefruits en citroenen. Omdat verschillende fruitsoorten verschillende maten hebben, is het handig om meerdere perskegels te hebben. Zo heb je niet alleen een citruspers, maar ook een kegel voor grotere vruchten. De meeste fruitpersen hebben twee kegels.
 • Functionaliteiten: Elektrische sinaasappelpersen hebben vaak allerlei extra handigheden. Denk hierbij aan een schenktuit waardoor het sap direct in je glas stroomt, een druppelstop die het aanrecht schoonhoudt of een deksel zodat je de kan in de koelkast kunt zetten.
 • Inhoud: Niet iedere citroenpers heeft een reservoir waarin het sap opgevangen wordt. Als er wel een reservoir aanwezig is, varieert de inhoud hiervan. Gemiddeld zit dit tussen de 300 milliliter en 1 liter. Als je een groot gezin hebt, is het verstandig om voor een grotere kan te kiezen.
 • Ontwerp: Misschien is het ontwerp van een fruitpers niet het belangrijkste, maar je wilt toch graag dat het apparaat goed staat in je keuken. Kies daarom voor een compact model met een aantrekkelijk ontwerp, bijvoorbeeld in kleuren die bij je keuken passen.
 • Geluid: Het geluidsniveau verschilt per sinaasappelpers en als je hier gevoelig voor bent, kies je voor een stiller model. Bij de aankoop let je op het maximale aantal decibel dat het apparaat produceert.

Dit zijn de voordelen van een fruitpers

Met een vruchtenpers maak je thuis sap van allerlei soorten fruit: sinaasappels, citroenen, limoenen, mandarijnen, bloedsinaasappels, grapefruit en andere citrusvruchten.

Sinaasappelsap is veruit de populairste toepassing van een fruitpers, maar hoe gezond is dat eigenlijk? Dit sap bevat naast gezonde voedingsstoffen ook veel suiker en dus let je op de calorieën en voedingswaarden van sinaasappelsap. Het drinken van een glas versgeperst sinaasappelsap is vergelijkbaar met het eten van vier tot vijf suikerklontjes. In één glas (200 milliliter) zitten namelijk ongeveer 17 gram natuurlijke suikers 1.

Versgeperst sinaasappelsap is tevens een bron van vitamine C en bevat 50% meer vitamine C dan sap uit concentraat wat je in de supermarkt koopt 2. Dit is een antioxidant, wat betekent dat het je lichaamscellen tegen schade beschermt. Vitamine C is onder andere nodig voor een goede weerstand, de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer.

De soorten citruspersen

 • Handmatig: De voordeligste fruitpersen zijn de handmatige persen, waarbij je een soort tang dicht knijpt, waardoor het sap uit de vrucht vrijkomt. Dit kost meer moeite dan bij een elektrisch model en er gaat meer van de vrucht verloren.
 • Elektrisch: Een elektrische fruit- of citruspers werkt op elektriciteit, waardoor je minder kracht hoeft te zetten. Zeker modellen met een pershendel vragen om weinig inspanning bij het duwen van de vrucht op de perskegel.
 • Sapcentrifuge: Een sapcentrifuge lijkt enigszins op een blender met als grootste verschil dat het sap van de pulp gescheiden wordt tijdens het raspen. De hoge snelheid zorgt ervoor dat het sap vrijkomt uit de vrucht.
 • Slowjuicer: Met een slowjuicer pers je niet alleen citrusvruchten, maar ook andere fruit- en groentesoorten. Het langzame proces zorgt ervoor dat er meer vezels behouden blijven en je allerlei sappen kunt maken. Slowjuicers zijn de prijzigste optie en het bereiden van het sap duurt even.

Mijn eigen ervaring

Sinds ik een fruitpers te koop zag en deze aanschafte, wil ik niet langer zonder. Ik geniet regelmatig van een glas versgeperste jus d’orange en gebruik de kleinere perskegel voor het persen van citroensap voor in de thee. Ik koos voor een gebruiksvriendelijk model met een schenktuit, pershendel en een kleine kan. Zo kan ik citroensap direct in de thee laten druppen én extra sinaasappelsap in de koelkast bewaren. Vers sap zorgt ervoor dat ik minder vaak multivitaminen bij hoef te slikken.

Conclusie

Met een fruitpers pers je gemakkelijk het sap uit citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels, en sommige modellen zijn ook geschikt voor het persen van ander fruit. De KitchenBrothers Elektrische Citruspers komt met veel positieve punten als beste uit onze test. Het apparaat heeft twee effectieve perskegels en een handige schenktuit, is gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen, en heeft vaatwasserbestendige onderdelen.

Ben je op zoek naar een duurzaam model? Petra plant een boom bij de aankoop van iedere Petra Automatische Citroenpers en de Tolussa Fruitpers is gemaakt van duurzaam tarwestro. Een gebruiksvriendelijke fruitpers met pershendel is de Safecourt Kitchen Elektrische Citruspers.

Voor ultiem gemak kies je voor een van de elektrische fruitpersen in deze top 10, maar ook met de handmatige modellen pers je zo een aantal sinaasappels voor een heerlijk glas jus d’orange.

Veelgestelde vragen

Wat is een goede fruitpers?

De KitchenBrothers Elektrische Citruspers komt als beste keuze naar voren uit onze test. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Zo heeft het twee perskegels en een handige schenktuit.

Wat kun je doen met een citruspers?

Met een citruspers pers je het sap uit citrusvruchten zoals citroenen, limoenen, sinaasappels, grapefruit, mandarijnen en bloedsinaasappels. Zo krijg je sap dat je in de thee doet, mengt met water, toevoegt aan een gerecht of zo drinkt.

Wat kost een fruitpers?

Een handmatige fruitpers kost vaak tussen €10 en €20. Een elektrisch model is iets duurder, maar ook gebruiksvriendelijker. Voordelige modellen zijn vanaf zo’n €30 verkrijgbaar, maar prijzen kunnen oplopen tot boven €200.

Hoe gebruik je een fruitpers?

Je snijdt de citrusvrucht in het midden door en plaatst deze op de perskegel. Afhankelijk van het apparaat oefen je druk uit met je handen of doe je dit met behulp van een perskegel. Bij een handmatige pers kan je ook een tang dicht moeten knijpen.

Is een sapcentrifuge gezond?

In principe is natuurlijk fruitsap een bron van vitamines, maar let er wel op dat deze sappen veel suikers bevatten. Om alle vitaminen en vezels uit fruit en groente te halen, is een slowjuicer een betere keuze dan een sapcentrifuge.

Bronnen

1 Hoeveel suiker zit er in vruchtensap?

2 Sinaasappelsap

Dokter Fit