De 7 Beste Kauwbotten Voor Je Puppy van 2023
kauwbot puppy featured image

De 7 Beste Kauwbotten Voor Je Puppy van 2023

Een kauwbot voor puppy’s is een speciaal kauwbot dat geschikt is voor de ontwikkelende tandjes en het kwetsbare tandvlees van je kleine viervoeter. Om voor jou de keuze voor een goed kauwbot makkelijk te maken, hebben we een top 7 van de beste kauwbotten van 2023 samengesteld. We hebben onze testhonden een groot aantal botten voorgeschoteld en gelet op veiligheid, duurzaamheid en tandhygiene. 

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere kauwbotten voor je puppy ook goed uit de test kwamen? Blijf lezen!

Beste kauwbot voor je puppy overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste runderhuid keuze Check Prijs
Beste speelgoed keuze Check Prijs
Beste slimme keuze Check Prijs
Beste keuze voor gebit Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste kauwbotten voor puppies onderzocht

Beste Algemene Keuze

Kong Puppy Kauwbot

4.9

Het kauwbot van Kong is heel geschikt als het eerste speelgoed voor je puppy. Dit bot is gemaakt van 100% latex, wat het een zachter product maakt dan speeltjes voor oudere honden. Dit zorgt ervoor dat het tandvlees van je puppy extra beschermd wordt en helpt bij de ontwikkeling van zijn gebit.

Je kunt er een vloeibare puppy-traktatie in stoppen om je puppy te stimuleren om ermee te spelen.

De Puppy Kong is verkrijgbaar in de kleuren babyblauw en babyroze. Helaas is er geen kleurkeuze mogelijk, maar beide kleuren zijn schattig en perfect voor jouw kleine viervoeter.

In onze test waren we erg tevreden met de prestaties van de Kong. Het is een duurzaam product en gaat lang mee, zelfs bij de scherpe tandjes van een puppy. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, wat we uiteraard een pluspunt vinden.  We vinden dit product de prijs dan ook echt waard. 

De puppy Kong is een aanrader voor alle puppy-eigenaren die op zoek zijn naar een duurzaam en effectief speelgoed om hun kleine viervoeter mee te verrassen.

Voordelen:
 • Zacht en flexibel materiaal, wat het tandvlees van je pup beschermt
 • Bevordert gezond, niet-destructief kauwgedrag
 • Glad oppervlak met borstelhaartjes houdt gebit schoon
 • Geen kleine onderdelen, waardoor geen kans op verslikken
Nadelen:
 • Kleurkeuze is niet mogelijk
 • Niet geschikt om hondensnoepjes in te stoppen
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Aware Pet Kauwsnacks

4.9

Deze luxe voordeelbox van Aware Pet Products is speciaal voor de allerkleinste viervoeters. Met maar liefst 110 stuks natuurlijke kauwsnacks kan jouw hond de komende tijd volop genieten. 

De box bevat onder andere runderhuid sticks, dunne runderhuid twist sticks, handgeknoopte runderhuid botten en munchy bones met verschillende smaken zoals runderslokdarm, runderlever en runderlong. 

In onze test zijn deze kauwsnacks heel erg in de smaak gevallen bij de honden. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dragen bij aan een goede gebitsverzorging. 

Deze set is handig om te testen wat jouw hond lekker vindt of om cadeau te geven aan nieuwe hondenbezitters. We vinden de diversiteit aan botjes in dit pakket er leuk uitzien. Uiteraard hebben we ze zelf niet kunnen testen, maar omdat de honden zo enthousiast zijn over dit product, vinden we het de prijs meer dan waard.

Dit product is een aanrader als je je hond op verschillende lekkere snacks wil trakteren of op zoek bent naar een mooi luxe “kraamcadeau” voor verse hondenouders.

Voordelen:
 • Veel verschillende snacks, zodat je hond kan testen wat hij lekker vindt.
 • Heel geschikt als luxe cadeau voor kersverse hondenouders
 • Draagt bij aan een goede gebitsverzorging voor je hond.
 • Bestaat uit natuurlijke ingredienten, wat extra gezond is voor je pup
Nadelen:
 • Mogelijk dat je hond sommige snacks minder aantrekkelijk vindt
 • Geen keuzemogelijkheid in de samenstelling van de box
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Runderhuid Keuze

Competition Geperste Kauwbotten

4.7

Deze geperste botjes zijn natuurlijke kauwsnacks en zijn geschikt voor kleine honden. Het bot is gemaakt van Thaise buffelhuid en zorgt ervoor dat je hond zich urenlang kan vermaken. 

In onze test waren we erg tevreden over de kwaliteit van het bot. Het is duurzaam en gaat lang mee, zelfs bij intensief kauwen. Ook heeft het een stevige structuur en versplintert het niet snel, waardoor het geen gevaar oplevert voor je pup. Bovendien zit er geen gekke of sterke geur aan de botjes, wat we ook zeker een voordeel vinden. Dat is de prijs dus echt waard! 

We raden je deze botjes aan als je je hond een plezier wilt doen met een lekker bot van natuurlijke ingredienten.

Voordelen:
 • Natuurlijke ingredienten, wat het allergezondst is voor een pup
 • Stevige structuur van de botjes, waardoor ze niet versplinteren
 • Geen sterke of gekke geur, wat prettig is voor onze menselijke neus
 • Hond kan extra lang kauwen op deze botjes
Nadelen:
 • Zien er in het echt iets anders uit dan op de foto
 • Kan vlekken afgeven
Check Prijs op Bol.com
Beste Speelgoed Keuze

Nylabone Kauwbot

4.6

Dit Nylabone kauwspeelgoed in de vorm van een sleutelbos is speciaal voor puppy's die graag kauwen en zich voorbereiden op het wisselen van de tandjes. Het heeft zelfs een baconsmaakje dat niet verloren gaat tijdens het kauwen.

We vinden dat dit kauwspeelgoed er aantrekkelijk uitziet en zien ook dat onze honden er enthousiast van worden. En dat vinden we fijn, want dat betekent dat ze hun tanden graag in dit speeltje zetten, en niet in ons meubilair!  

De kwaliteit van het product is uitstekend en ziet er duurzaam uit. Het is een leuk speeltje dat het geld echt waard is, gezien de kwaliteit, het baconsmaakje en het speelse uiterlijk. 

Must have voor puppy-eigenaren die hun puppy's goed kauwgedrag willen aanleren. Het is ook geschikt voor puppy's die hun tanden aan het wisselen zijn.

Voordelen:
 • Flexibel materiaal, zachter voor de bek van puppy
 • Baconsmaakje gaat niet verloren bij veelvuldig gebruik
 • Verkrijgbaar in verschillende maten, dus ook verkrijgbaar als je hond groter wordt
 • Ook geschikt voor pups die tanden wisselen
Nadelen:
 • In een enkel geval brak een sleutel van het speeltje af
 • Formaat is niet geschikt voor oudere/grotere honden
Check Prijs op Bol.com
Beste Slimme Keuze

De Secreto 3-in-1 Hondenkauwbot

4.6

Dit 3-in-1 hondenkauwbot van De Secreto is het perfecte product om je hond op een speelse manier te voeden, trainen en verzorgen. Dit kauwbot heeft openingen waar je brokjes of ander voedsel in kunt plaatsen. Hierdoor kan je hond op een leuke en gemakkelijke manier zijn eten verdienen door te bijten op de verschillende bijtschijven. 

Onze test laat zien dat dit kauwbot niet alleen zorgt voor een goede gebitskwaliteit door het bijten, maar ook de tanden polijst, tandplak verwijdert en de tanden aanscherpt. Voor extra verzorging kun je tandpasta op de groeven smeren. Daarnaast stimuleert het kauwen op dit bot het denkvermogen en IQ van je hond. 

Dit kauwbot is geschikt voor honden van alle soorten en maten. Het is gemaakt van bijt-resistent materiaal, waardoor het erg duurzaam is en lang meegaat.  

We raden dit product aan voor alle hondeneigenaren die op zoek zijn naar een slimme en effectieve manier om het gebit van hun hond te verzorgen.

Voordelen:
 • Speelse manier van voeden, trainen en verzorgen van je hond.
 • Bevordert gebitskwaliteit en mondverzorging tijdens het bijten
 • Stimuleert denkvermogen en IQ van je hond
 • Gemaakt van duurzaam materiaal, geschikt voor alle honden
 • Kan helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor honden met specifieke voedingsbehoeften
 • Vereist regelmatig onderhoud en schoonmaken
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Gebit

Dutchwide Kauwstaaf Tandenborstel

4.6

Dit cactus kauwspeeltje is perfect om je pup bezig te houden en zorgt tegelijkertijd voor de perfecte tandverzorging. Dit speeltje reinigt de tanden en masseert het tandvlees van je hond tijdens het kauwen, wat zorgt voor een goede mondhygiëne en helpt tandplak en tandsteen te voorkomen. 

Het cactus kauwbot is gemaakt van duurzaam en veilig materiaal, waardoor het bestand is tegen intensief kauwen en lang meegaat. Ook als je hond enthousiast kauwt, is dit speelgoed veilig. 

Gebitsverzorging is ontzettend belangrijk voor je huisdier, aangezien 85% van alle honden gebitsproblemen heeft. Het speelse cactusontwerp heeft extra texturen om het tandvlees te masseren en het kauwplezier te vergroten. Omdat een goed gebit goud waard is, vinden we dit product de prijs meer dan waard.

Een must-have voor pup-eigenaren die hun pup graag willen helpen om spelenderwijs het gebit in goede conditie te houden.

Voordelen:
 • Perfecte tandverzorging voor je hond tijdens het kauwen
 • Duurzaam materiaal dat bestand is tegen intensief kauwen
 • Leuk en slim ontwerp zorgt voor extra plezier tijdens het spelen
 • Geschikt voor alle hondenrassen en -groottes
 • Inclusief tandpasta
Nadelen:
 • Kan tandplak en tandsteen niet volledig voorkomen.
 • Honden kunnen soms pinnetjes los knagen
 • Gaat iets sneller stuk dan andere modellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Landman Hoevelaken Kauwsnacks

4.5

Deze witte rolletjes van Landman Hoevelaken zijn een heerlijke traktatie voor je pup. Ze zijn heel geschikt om je puppy mee te belonen tijdens trainingssessies of gewoon als tussendoortje. 

De rolletjes hebben een zachte textuur en zijn gemakkelijk te kauwen voor puppy's. Onze testhonden waren dol op de smaak en konden niet genoeg krijgen van deze traktaties. 

De rolletjes zijn gemakkelijk te breken in kleinere stukjes, wat handig is tijdens trainingssessies. Ze zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen, wat een pluspunt is voor de gezondheid van je puppy. Ook zijn de rolletjes glutenvrij, wat handig is als je een pup met darmproblemen hebt. 

De kwaliteit van dit product is over het algemeen goed. De rolletjes zijn lang houdbaar, wat handig is als je de snacks op voorraad wil bewaren. We hebben echter gemerkt dat sommige rolletjes na verloop van tijd een beetje droog werden, waardoor ze wat brozer werden. 

Al met al is dit product zeker het geld waard. Het is een betaalbare puppytraktatie die we zeker aanraden!

Voordelen:
 • Zachte textuur, makkelijk te kauwen voor je pup
 • Gaat lang genoeg mee voor veel kauwplezier
 • Lang houdbaar, zodat je ze op voorraad kunt leggen
 • Je kunt deze snacks in delen aanbieden als handige beloningen tijdens training
 • Glutenvrij, geschikt voor pups met gevoelige darmen
Nadelen:
 • Worden na verloop van tijd een beetje droog en broos
 • Pup kan zich verslikken in broze stukjes
Check Prijs op Bol.com

De beste kauwbotten voor puppies vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Runderhuid Keuze Beste Speelgoed Keuze Beste Slimme Keuze Beste Keuze Voor Gebit Beste Goedkope Keuze
Kong Puppy Kauwbot Aware Pet Kauwsnacks Competition Geperste Kauwbotten Nylabone Kauwbot De Secreto 3-in-1 Hondenkauwbot Dutchwide Kauwstaaf Tandenborstel Landman Hoevelaken Kauwsnacks
Algemene score 4,9/5 4,9/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5 4,6/5 4,5/5
Kwaliteit 4,9/5 4,9/5 4,8/5 4,5/5 4,7/5 4,5/5 4,6/5
Type: Kauwbot speeltje Kauwbotjes Kauwbotjes Kauwbot speeltje Kauwbot speeltje Kauwbot speeltje Kauwbotjes
Aantal stuks 2 110 10 1 1 1 15
Materiaal Rubber Divers Runderhuid Rubber Rubber Rubber Runderhuid
Prijs €€€€ €€€ €€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een kauwbot voor je puppy? 

 • Grootte: kies een kauwbot dat geschikt is voor de grootte van je puppy. Het bot moet groot genoeg zijn zodat je puppy erop kan kauwen, maar niet zo groot dat het een verstikkingsgevaar vormt.
 • Materiaal: zorg ervoor dat het kauwbot gemaakt is van veilig en duurzaam materiaal. Vermijd botten die gemakkelijk kunnen breken of splinteren, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor je puppy.
 • Leeftijdsaanbeveling: controleer of het kauwbot geschikt is voor de leeftijd van je puppy. Sommige kauwbotten zijn speciaal ontworpen voor puppy’s, terwijl andere meer geschikt zijn voor volwassen honden.
 • Textuur: kies een kauwbot met een textuur die helpt bij het reinigen van de tanden en het masseren van het tandvlees van je puppy. Dit kan helpen bij het verminderen van tandplak en tandsteen.
 • Veiligheid: controleer of het kauwbot geen scherpe randen of losse onderdelen heeft die je puppy kunnen verwonden. Ook is het belangrijk om altijd toezicht te houden wanneer je puppy op een kauwbot kauwt, om verstikkingsgevaar te voorkomen.
 • Voorkeuren van je puppy: elke puppy heeft eigen voorkeuren als het gaat om kauwen; sommige puppy’s geven de voorkeur aan zachte kauwbotten, terwijl andere liever op iets stevigers kauwen. Probeer verschillende soorten kauwbotten uit om te ontdekken wat je puppy het prettigst vindt.

Waarom een kauwbot voor je puppy kopen? 

 • Tandheelkundige gezondheid: kauwen op een bot kan helpen bij het reinigen van de tanden en het verwijderen van tandplak en tandsteen. Dit kan op lange termijn bijdragen aan een betere tandheelkundige gezondheid van je puppy. Sommige kauwspeeltjes of kauwbotten zijn geschikt om te gebruiken  in combinatie met tandpasta, zoals de kauwstaaf van Dutchwide.
 • Verlichting bij pijnlijk tandvlees: puppy’s ervaren vaak pijnlijk tandvlees wanneer hun tanden doorkomen. Het kauwen op een bot kan verlichting bieden en het ongemak verminderen.
 • Kauwbehoeften: puppy’s hebben een natuurlijke drang om te kauwen. Door een kauwbot aan te bieden, geef je je puppy een geschikte en veilige uitlaatklep voor deze behoefte. Dit kan voorkomen dat je puppy ongewenst kauwt op meubels, schoenen of andere items in huis.
 • Mentale stimulatie: kauwen op een bot kan ook mentale stimulatie bieden voor je puppy. Een goed kauwbot hiervoor is het kauwbot van Secreto. Het kan hen helpen zich te concentreren, stress te verminderen en verveling tegen te gaan. Je pup leert bovendien zichzelf vermaken, helemaal als je het bot aanbiedt in een eigen omgeving, zoals een mooie puppyren.

Verschillende soorten kauwbot voor je puppies

 • Kauwstaven of kauwbotten voor puppy’s: deze producten zijn gemaakt van dierlijke producten en speciaal ontwikkeld voor kleine tandjes en zacht tandvlees. Ze hebben vaak een aantrekkelijk geurtje voor je pup. Je kunt ze daarom ook heel goed gebruiken bij de training van je pup, bijvoorbeeld  in combinatie met een hondenfluitje. Nadeel kan zijn dat deze staven afbrokkelen, waardoor je er goed aan doet om altijd bij je pup in de buurt te blijven wanneer je pup met een kauwbotje speelt
 • Kauwbotjes in speelgoedvorm: deze producten zien er leuk en aantrekkelijk uit en hebben slimme en speelse elementen, waardoor je pup extra gestimuleerd wordt. Ze vallen in de categorie speelgoed voor puppy’s. Sommige kauwspeeltjes hebben extra functies, zoals de mogelijkheid om er brokjes in te stoppen of hondentandpasta op te smeren.

Beide producten zijn goed voor de ontwikkeling van jonge tandjes en helpen bij het wisselen en het verder ontwikkelen van een sterk gebit.

Conclusie

In onze top 7 van beste kauwbotten van 2023 kwam de Puppy Kong als beste algemene keuze naar voren. Dit is een ideaal bot met een schappelijke prijs, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van het gebit van je pup. 

Weet je niet waar de voorkeur van je pup naar uitgaat, dan kies je voor het luxe assortiment van Aware Pet Products, vol met natuurlijke ingredienten. Wil je je pup trakteren op een heerlijke traktatie, dan is het bot van Competition, gemaakt van geperste buffelhuid, een uitstekende keuze. 

Wij vinden het kauwspeelgoed van Nylabone ook heel leuk. Dit speelgoed heeft een baconsmaakje wat beslist in de smaak zal vallen bij je pup. Dol op slimme gatgets? Loop dan niet voorbij aan het slimme kauwbot van De Secreto.

Welk bot je ook kiest, met een bot uit deze top 7 weet je zeker dat je een goede, veilige en duurzame keuze maakt voor je pup! 

Veelgestelde vragen

Wat is een kauwbot en waarom is het belangrijk voor mijn puppy?

Een kauwbot helpt bij het bevredigen van de natuurlijke kauwbehoefte van je puppy en het kan helpen bij het verminderen van tandplak en tandsteen.

Wanneer kan ik beginnen met het geven van een kauwbot aan mijn puppy?

Je kunt beginnen met het geven van een kauwbot aan je puppy zodra hij zijn volledige set puppytanden heeft, meestal rond de leeftijd van 4-6 maanden.

Welk type kauwbot is het beste voor mijn puppy?

Het beste type kauwbot voor je puppy is er een die speciaal is ontworpen voor puppy’s. Deze kauwbotjes zijn meestal gemaakt van zacht materiaal dat veilig is voor de tanden en het tandvlees van je puppy. Zorg ervoor dat het kauwbot niet te klein is om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Hoe vaak moet ik mijn puppy een kauwbot geven?

Het is aan te raden om je puppy dagelijks een kauwbot te geven. Dit helpt bij het bevredigen van zijn kauwbehoefte en kan helpen bij het verminderen van tandplak en tandsteen. Ook kan je je pup een kauwbot geven om hem rustig te houden, bijvoorbeeld als je je pup meeneemt in de reismand.

Kan mijn puppy elk type kauwbot veilig gebruiken?

Nee, niet elk type kauwbot is veilig voor je puppy. Vermijd kauwbotjes die te hard zijn, omdat deze de tanden van je puppy kunnen beschadigen.

Dokter Fit