De 7 Beste Keukenmachines Voor Zwaar Deeg van 2024
keukenmachine voor zwaar deeg featued image

De 7 Beste Keukenmachines Voor Zwaar Deeg van 2024

Een keukenmachine voor zwaar deeg helpt pizza- en broodbakkers een handje door ook het zwaarste deeg efficiënt te kneden. Ook voor lichtere ingrediënten gebruik je deze krachtpatsers om te kneden, kloppen en mixen zonder inspanning.

Ik gebruik mijn keukenmachine voor zwaar deeg met veel plezier, vooral tijdens het bakken. Niet alleen bespaart het me tijd en moeite, maar ik merk ook dat het deeg er luchtiger en lekkerder van wordt.

In deze top 7 zet ik de beste keukenmachines voor zwaar deeg van het moment voor je op een rij, zodat je een goede keuze kunt maken. Van stijlvolle tot gebruiksvriendelijke modellen, je vindt ze allemaal in deze lijst!

Beste keukenmachine voor zwaar deeg overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Krachtigste keuze Check Prijs
Stijlvolste keuze Check Prijs
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs
Beste keuze voor veel deeg Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste keukenmachines voor zwaar deeg onderzocht

Beste Algemene Keuze

Niceey Keukenrobot

4.3

Als je vaak grote maaltijden maakt of grote hoeveelheden deeg bereidt, is deze keukenrobot van Niceey in een goede keuze. Met een inhoud van 7,5 liter is dit de grootste mengkom in onze top 7.

Je kiest uit zes snelheden en een pulsefunctie bij dit model. Met de drie opzetstukken – een garde, een deeghaak en een platte klopper – bereidt je diverse ingrediënten in de grote mengkom. Een pluspunt: dit model is tevens als blender met ice-crushfunctie en als gehaktmolen te gebruiken.

We vonden dit model stevig aanvoelen met zijn metalen behuizing en roestvrijstalen mengkom. Ook de blenderkan van glas voelt hoogwaardig aan. Qua uiterlijk zijn we zeer tevreden over dit elegante model. De zuignappen aan de onderkant bieden stevigheid, maar zorgen er ook voor dat schoonmaken onder het apparaat lastig is.

Het bedienen van deze keukenmachine doe je met de draaiknop. Andere gebruiksvriendelijke elementen zijn het antispatscherm en de kantelbare kop. We misten een opbergtas voor de onderdelen en vonden het apparaat aan de luide kant.

We raden dit model van Niceey aan als je een multifunctioneel model zoekt met een blender, gehaktmolen en een uitzonderlijk grote mengkom.

Voordelen:
 • Grote mengkom met inhoud van 7.5 liter
 • Multifunctioneel: slowjuicer, vleesmolen en blender in een
 • Ingrediënten tussen -55 en 109 graden kunnen in de keukenrobot
 • Kantelbare kop maakt gebruik makkelijk
 • Antispatscherm houdt keuken schoon
Nadelen:
 • Onhandige zuignappen
 • Geen opbergtas voor alle onderdelen
 • Maakt vrij veel herrie
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Bosch MUM5 HomeProfessional

4.5

De Bosch MUM5 HomeProfessional is een luxe keuze die niet alleen over een mengkom beschikt, maar ook over talloze andere accessoires. Met dit model hak, meng, pers en klop je allerlei ingrediënten.

Het apparaat beschikt over zeven snelheden en wordt geleverd met een vleesmolen, mini blenderkan, citruspers en hakmolen. We vonden het ideaal dat dit apparaat voor zoveel taken gebruikt kon worden. In de mengkom (3,9 liter) bereidt je tot 2,7 kilogram cakebeslag of 1 kilogram deeg. Let erop dat dit model met een vermogen van 1000 Watt iets minder geschikt is voor pizza- of brooddeeg.

Dit luxe model scoort goed op kwaliteit met zijn roestvrijstalen mengkom en stevige behuizing. Het ontwerp is strak en simpel en staat daarmee goed in iedere keuken.

We vonden deze keukenmachine voor zwaar deeg prettig in gebruik, onder andere dankzij de ergonomische zwenkarm. Ook de handige opbergtas viel in de smaak, waardoor we het apparaat met accessoires makkelijk op konden bergen. Helaas zijn niet alle onderdelen vaatwasserbestendig.

We raden dit veelzijdige model aan als je op zoek bent naar een alles-in-één keukenmachine met een prachtig ontwerp. Voor pizza- en brooddeeg kies je beter een andere machine.

Voordelen:
 • Veelzijdig model voor hakken, mengen, persen en kloppen
 • Veel accessoires: vleesmolen, mini blenderkan, citruspers, hakmolen
 • Ergonomische zwenkarm maakt gebruik makkelijk
 • Stijlvol en minimalistisch ontwerp, staat goed in iedere keuken
Nadelen:
 • Minder geschikt voor pizza- en brooddeeg
 • Niet alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

KitchenBrothers Keukenmachine

4.6

Deze keukenmachine voor zwaar deeg van KitchenBrothers is met een vermogen van 1800 Watt een van de krachtigste modellen op de markt.

Je kiest uit zes snelheden en een pulsefunctie om ingrediënten te kneden, mengen en kloppen. We waren onder de indruk van het hoge vermogen en gebruikten dit model probleemloos voor zwaar deeg, waaronder brood- en pizzadeeg. 

Deze krachtpatser is van uitstekende kwaliteit: de behuizing is van stevig aluminium en de mengkom van roestvrij staal. We ontvingen zes accessoires om bakken en koken te vergemakkelijken, maar vonden het jammer dat accessoires niet los bij te bestellen zijn. Dit antracietkleurige model past in vrijwel iedere keuken en er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar.

Met de zuignappen zuigt de keukenmachine voor zwaar deeg zich stevig vast op het aanrecht, wat belangrijk is bij een krachtig model. We bedienden de robot soepel met de draaiknop en vonden de kantelbare kop handig. Bij langdurig gebruik maakte het apparaat een fluitend of piepend geluid.

We raden deze krachtpatser aan als je vaak brood- of pizzadeeg bereidt en hier een keukenmachine met een hoog vermogen voor nodig hebt.

Voordelen:
 • Echte krachtpatser voor het zwaarste deeg (1800 Watt)
 • Ruime hoeveelheid accessoires meegeleverd
 • Staat stevig dankzij antislip zuignappen
 • Hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en aluminium
Nadelen:
 • Fluitend of piepend geluid bij langdurig gebruik
 • Geen losse onderdelen verkrijgbaar
Check Prijs op Bol.com
Stijlvolste Keuze

Cecotec Foodprocessor

4.3

Als je op zoek bent naar een elegante keukenmachine voor zwaar deeg, is dit model van Cecotec een uitstekende keuze.

Dit apparaat vervult maar liefst zes functies: kneden, kloppen, opkloppen, emulgeren, roeren en mengen. Je kiest hierbij uit acht snelheden. Het vermogen is iets lager dan bij andere modellen, waardoor het allerzwaarste deeg (zoals brood) lastiger te kneden is. Dankzij de opzetstukken gebruikten we dit model voor talloze taken.

De luxe uitstraling zorgt ervoor dat dit strak vormgegeven model goed staat in iedere keuken. De kwaliteit vonden we super, onder andere dankzij de roestvrij stalen onderdelen. De mengkom heeft een inhoud van 5,2 liter, wat voldoende is voor ruime hoeveelheden deeg. Nog een pluspunt: de keukenmachine voor zwaar deeg is verrassend stil in gebruik.

Via het ledscherm bedienden we de keukenmachine voor zwaar deeg. We lazen extra informatie af vergeleken met andere modellen, zoals de tijd- en snelheidsweergave. Het antispatdeksel zorgde ervoor dat de keuken heerlijk schoon bleef.

We raden dit model aan als je meerdere functies in één apparaat zoekt en een stijlvol model in de keuken wilt.

Voordelen:
 • Stille keukenmachine, waardoor prettig in gebruik
 • Elegant, slank design, staat prachtig op het aanrecht
 • Led scherm met tijd- en snelheidsweergave
 • Antispatdeksel zorgt ervoor dat je keuken schoon blijft
 • Meer opzetstukken los verkrijgbaar voor uitbreiding
Nadelen:
 • Zwaar apparaat (9 kilo)
 • Prijzige keuze
 • Minder vermogen, minder geschikt voor pizza- en brooddeeg
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze
BioloMix Deegmachine
4.2

Deze deegmachine voor zwaar deeg van BioloMix is een gebruiksvriendelijke keuze die je goed ondersteunt in de keuken.

Met zes snelheden en een vermogen van 1200 Watt is dit model geschikt voor allerlei taken. De deeghaak voor zwaar deeg gebruikten we om brood, pizza en koekjes te bereiden. De klopper en garde zijn ideaal voor lichtere mengsels.

De kwaliteit van dit apparaat is gemiddeld. De grote mengkom (6 liter) is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en voelt hoogwaardig aan, terwijl de kunststof behuizing iets minder stevig aanvoelt. Het compacte formaat en lage gewicht (4 kilo) maken dit model makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

We bedienden deze keukenmachine voor zwaar deeg met de handige draaiknop om de snelheid aan te passen. Het digitale ledscherm is voor de timer. We vonden dit superhandig, bijvoorbeeld om een kwartier kneden in te stellen. Het lage geluidsniveau en de vaatwasserbestendige onderdelen dragen ook bij aan het gebruiksgemak van dit model.

Als je op zoek bent naar een makkelijk te bedienen, compact en handig model, raden we deze keukenmachine voor zwaar deeg van BioloMix zeker aan.

Voordelen:
 • Compact formaat en laag gewicht, makkelijk op te bergen
 • Vaatwasserbestendige onderdelen besparen werk
 • Grote mengkom van 6 liter, ook voor grote hoeveelheden deeg
 • Digitaal ledscherm met timer voor het mengen
 • Zeer stil, prettig in gebruik
Nadelen:
 • Kunststof behuizing voelt iets minder stevig aan
 • Weinig accessoires meegeleverd
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Veel Deeg

Fentic Keukenrobot

4.5

Als je graag grote hoeveelheden deeg in één keer kneedt, is deze keukenmachine voor zwaar deeg van Fentic met een mengkom van 6,2 liter een goede keuze.

Je hebt bij dit model de keuze uit zes snelheden en een pulsefunctie. Dankzij het hoge vermogen van 1500 Watt kneed je probleemloos zwaar deeg met de deeghaak. Voor het lichtere werk gebruik je de menghaak en garde. Zelfs voor pizza- en brooddeeg werkte de keukenmachine voor zwaar deeg feilloos!

De mengkom van roestvrij staal voelde stevig aan en ook de kwaliteit van de kunststof behuizing voelde prima aan. We vonden het antispatdeksel een handige toevoeging, al was dit aanvankelijk vrij lastig te monteren. Een pluspunt: de extra accessoires, waaronder een eierscheider en siliconen spatel.

Met zijn kantelbare kop en gebruiksvriendelijke draaiknop scoort dit model goed op gebruiksgemak. Het verwisselen van de opzetstukken was eenvoudig en we vonden het een prettig idee dat de motor beveiligd is tegen oververhitting. Qua geluidsniveau doet deze deegmixer het goed; zelfs op de hoogste stand viel dit mee.

We raden de keukenrobot van Fentic aan als je grote hoeveelheden zwaar deeg in één keer wilt bereiden en daarvoor een grote mengkom zoekt.

Voordelen:
 • Grote mengkom (6,2 liter) voor grote hoeveelheden deeg
 • Inclusief handige accessoires zoals eierscheider en siliconen spatel
 • Veilig in gebruik dankzij oververhittingsbeveiliging
 • Ook op hoogste stand valt het geluid mee
Nadelen:
 • Spatdeksel iets minder handig in gebruik
 • Niet alle onderdelen kunnen in de vaatwasser
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Looki Keukenmachine

4.1

De keukenmachine voor zwaar deeg van Looki is een echte krachtpatser met een vriendelijke prijs.

We zijn erg onder de indruk van het kunnen van dit voordelige model. Het hoge vermogen maakte het kneden van deeg voor pizza en brood eenvoudig en op de hoogste snelheid hadden we in een handomdraai eieren opgeklopt. In totaal kies je uit zes snelheden bij dit model.

De materialen voelen hoogwaardig aan, met name de roestvrijstalen kom en de metalen opzetstukken. We verwachten hier lange tijd mee vooruit te kunnen. Het ontwerp ziet er prima uit en met name het lage gewicht vinden we een pluspunt.

Qua gebruiksgemak scoort dit apparaat gemiddeld. Het bedienen is eenvoudig met de draaiknop en het antispatscherm houdt de keuken schoon. Een nadeel is het hoge volume van dit apparaat, waardoor het minder prettig in gebruik is. Voor korte mengtaken vonden we dit geen groot probleem, maar bij langdurig kneden werd het wat minder prettig.

We raden dit model van Looki aan als je een voordelige krachtpatser zoekt waarmee je zelfs het zwaarste deeg probleemloos kneedt.

Voordelen:
 • Zeer hoog vermogen (1800 Watt), ideaal voor zwaarste taken
 • Hoogste snelheid ideaal voor opkloppen ei
 • Grote mengkom (6 liter), dus grote hoeveelheden bereiden
 • Metalen onderdelen voelen hoogwaardig aan
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Maakt vrij veel lawaai
 • Iets kleiner dan het gemiddelde model
Check Prijs op Bol.com

De beste keukenmachine voor zwaar deeg vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Krachtigste Keuze Stijlvolste Keuze Gebruiksvriendelijkste Keuze Beste Keuze Voor Veel Deeg Beste Goedkope Keuze
Niceey Keukenrobot Bosch MUM5 HomeProfessional KitchenBrothers Keukenmachine Cecotec Foodprocessor BioloMix Deegmachine Fentic Keukenrobot Looki Keukenmachine
Algemene score 4,7/5 4,5/5 4,6/5 4,3/5 4,2/5 4,5/5 4,1/5
Kwaliteit 4,5/5 4,5/5 5/5 4,8/5 4/5 4,5/5 4/5
Kracht 5/5 3,9/5 5/5 3,5/5 4,5/5 5/5 5/5
Gebruiksgemak 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4,8/5 5/5 4,3/5 3,9/5
Functies 4,3/5 5/5 4,4/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 4,1/5
Design 4,8/5 4,8/5 4/5 5/5 4,1/5 4,5/5 4,2/5
Vermogen 1500 W 1000 W 1800 W 800 W 1200 W 1500 W 1800 W
Capaciteit 7,5 L 3,9 L 6 L 5,2 L 6 L 6,2 L 6 L
Prijs

€€

€€€

€€

€€€

€€

Waar moet je op letten met het kopen van een keukenmachine voor zwaar deeg? 

 • Kwaliteit: een keukenmachine voor zwaar deeg dient van goede kwaliteit te zijn, zodat je er ook daadwerkelijk zwaar deeg mee kunt mengen. Let hierbij op de materialen waarvan het apparaat gemaakt is. Voor de mengkan is roestvrij staal bijvoorbeeld een uitstekende keuze, terwijl aluminium ideaal is voor de behuizing.
 • Kracht: je deegmachine dient krachtig te zijn, zodat je deze ook voor het zwaarste werk kunt gebruiken. Gemiddeld hebben keukenmachines een vermogen van 800 tot 1500 Watt. Voor het zwaarste deeg, zoals voor pizza of brood, raden we ten minste 1200 Watt aan, terwijl iets lager prima is voor andere deegsoorten en mengsels.
 • Capaciteit: denk er goed over na hoeveel deeg je gemiddeld bereidt en zorg ervoor dat de capaciteit van de mengkan voldoende is. Sommige modellen hebben een inhoud van meer dan 6 liter, terwijl andere modellen alleen voor kleinere hoeveelheden zijn. Als je ingrediënten hakt, mengt of kneed, bewaar je ze in een vershoudbakje. Zo hoef je de keukenmachine voor zwaar deeg maar één keer schoon te maken.
 • Gebruiksgemak: eigenschappen van makkelijk te bedienen keukenmachines zijn een gebruiksvriendelijke draaiknop, een kantelbare kop en vaatwasserbestendige onderdelen. Ook een antispatscherm is een fantastische toevoeging, waardoor je het aanrecht niet hoeft schoon te maken na gebruik.
 • Functies: waar een keukenmachine voor zwaar deeg standaard kneedt, mixt en klopt, zijn er ook modellen die meer kunnen. Denk hierbij aan een bijbehorende blenderkan of hakmolen die op de machine geplaatst kan worden. Zo heb je maar één apparaat nodig voor meerdere functies.
 • Design: als je de keukenmachine voor zwaar deeg op het aanrecht laat staan, kies je voor een stijlvol model met een strak ontwerp. Als je het model juist op wilt bergen, is het goed om op het gewicht en formaat te letten. Een compact en lichtgewicht model zet je een stuk makkelijker in de kast of terug op het aanrecht.

De voordelen van een keukenmachine voor zwaar deeg

 • Minder werk: dé reden om een keukenmachine voor zwaar deeg te kopen, is om minder werk te hebben. Deeg kneden is een intensieve taak en met een keukenmachine voor zwaar deeg hoef je dit niet langer zelf te doen. Je stelt alles in, waarna het apparaat met de deeghaak voor luchtig deeg zorgt.
 • Deeg wordt luchtiger: tijdens het testen van keukenmachines kwamen we tot de conclusie dat deeg uit de deegmachine luchtiger is dan met de hand gekneed deeg. Dit zorgt voor lekkerdere broden of pizza’s, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.
 • Tijd besparen: brood of pizza’s bakken was nog nooit zo eenvoudig, zelfs als je je eigen deeg maakt. De keukenrobot neemt je al het werk uit handen en bij sommige modellen stel je zelfs een timer in. Zo heb je in een handomdraai luchtig deeg!
 • Veelzijdigheid: naast het kneden van deeg, kunnen keukenrobots ook mixen en kloppen. Eventueel zijn er extra functies, zoals het hakken van ingrediënten of het blenden van smoothies.

De soorten deegmachines

 • Keukenrobot voor dagelijks gebruik: een keukenmachine is een apparaat wat je dagelijks gebruikt om te mengen, kloppen en kneden De basismodellen zijn betaalbaar en veelzijdig, wat ze tot ideale instapmodellen maakt. Let erop dat het vermogen hiervan niet altijd hoog genoeg is voor zwaar deeg.
 • Keukenmachine voor zwaar deeg: keukenmachines voor zwaar deeg hebben een hoog vermogen, wat ze geschikt maakt voor de zwaardere taken. Deze krachtpatsers hebben stevige opzetstukken waarmee je deeg laat kneden. Dit type apparaat is vaak iets duurder, maar is zijn prijs zeker waard.
 • Multifunctionele keukenmachine: als je meer wilt dan alleen kneden, mengen n kloppen, kies je voor een multifunctioneel apparaat. Deze keukenmachines hebben extra opzetstukken, messen en functies voor uitgebreid keukenplezier. Deze apparaten kosten wat extra, maar dan heb je vaak ook een hakmolen, keukenmachine en blender in één.

Mijn eigen ervaring

Bakken en koken doe ik ontzettend graag, maar helaas heb ik er niet altijd zoveel tijd voor als ik zou willen. Sinds ik een keukenmachine voor zwaar deeg heb, is mijn plezier in de keuken verdubbeld en kan ik ook op drukke dagen uitgebreid koken. Het kneden van deeg voor pizza en brood was nog nooit zo makkelijk, zonder dat het me veel tijd kost. 

Conclusie

Een keukenmachine voor zwaar deeg is een echte must-have voor pizza- en broodbakkers. Kloppen, kneden en mixen was nog nooit zo efficiënt en eenvoudig, waardoor je ook op drukke dagen heerlijk bakt en kookt.

We hebben diverse keukenmachines voor zwaar deeg getest en de Niceey Keukenrobot komt als beste algemene keuze naar voren. Dit model heeft een grote mengkan voor veel deeg, uitgebreide functionaliteiten en hoogwaardige onderdelen. 

Als je de grootste krachtpatser uit de top 7 zoekt, ga je voor de KitchenBrothers Keukenmachine. Met een vermogen van 1800 Watt kan dit model ook het zwaarste deeg probleemloos aan. Voor elegantie op het aanrecht – uiteraard in combinatie met kwaliteit en gebruiksgemak – kies je voor de Cecotec Foodprocessor.

Welke keukenmachine voor zwaar deeg je ook kiest, je luchtige pizza- en brooddeeg zorgt voor de heerlijkste gerechten en je kookplezier gaat erop vooruit.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste keukenmachine voor brooddeeg?

Uit onze test komt de Niceey Keukenrobot als beste keukenmachine voor zwaar deeg. Dankzij het hoge vermogen bereidt je probleemloos brooddeeg, net als veel andere ingrediënten.

Hoeveel Watt heeft een keukenmachine nodig om brood te kneden?

Voor het kneden van zwaar deeg, zoals brood of pizza, raden we je aan om een model met ten minste 1200 Watt te kiezen. Andere soorten deeg kunnen al met een model van ten minste 800 Watt gekneed worden.

Wat is een goede keukenmachine voor thuis?

Een professionele keuze die je goed thuis gebruik is de KitchenBrothers Keukenmachine. Dit model heeft een vermogen van maar liefst 1800 Watt waarmee het ook de zwaarste degen probleemloos kneedt.

Hoe lang moet je deeg kneden in een keukenmachine?

Hoe lang de keukenmachine voor zwaar deeg er precies over doet, is afhankelijk van de hoeveelheid deeg en het apparaat. Gemiddeld kun je rekenen op zo’n 10 minuten kneden voor het deeg klaar is.

Welke keukenrobot gebruik ik voor deeg?

De Cecotec Foodprocessor is een ideale keukenrobot voor het kneden van deeg. Met dit model bereid je gemiddeld tot zwaar deeg, waarbij het vermogen niet voldoende is voor zeer zwaar deeg. Dan kies je beter voor een van bovengenoemde modellen.

Dokter Fit