De 7 Beste Knee Sleeves van 2024 
knee-sleeves-featured-image

De 7 Beste Knee Sleeves van 2024 

Knee sleeves bieden extra ondersteuning en bescherming voor je kniegewrichten en zijn daarmee een waardevol hulpmiddel voor je fitnessroutine. Het gebruik van een knee sleeve kan herstel versnellen, doordat ze de bloedcirculatie bevorderen en de zwelling van de knie verminderen. Ook helpen ze bij knieblessures om met minder pijn te blijven trainen.

In deze top 7 zetten we de beste modellen voor verschillende situaties op een rij, zodat je een knee sleeve kunt kiezen die bij je past. We raden je aan om altijd met je arts of fysiotherapeut te overleggen voor gebruik, om verergering van een blessure te voorkomen.

Beste knee sleeve overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste maximale ondersteuning Check Prijs
Beste lichtgewicht keuze Check Prijs
Beste crossfit keuze Check Prijs
Beste keuze voor krachttraining Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste knee sleeves onderzocht

Beste Algemene Keuze

WG Commerce Knie Bandage

4.6

De WG Commerce Compressie Knie Bandage is zeer effectief bij het beheersen van kniepijn veroorzaakt door inspanning, zwelling en ontsteking, en ondersteunt ook het spierherstel. Dit product is een uitstekende keuze voor iedereen die knieondersteuning nodig heeft tijdens fysieke activiteiten, zoals voetbal, hardlopen, fietsen, tennis of wandelen.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de bandage perfect om de knie past, waarbij hij een stevige druk uitoefent en dikker is dan gemiddelde kniebandages. Hierdoor biedt hij extra versteviging zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Je kunt hem moeiteloos onder je kleding dragen, zodat je altijd de benodigde ondersteuning hebt. De knee sleeve blijft stevig op zijn plaats zitten, zelfs tijdens intensieve activiteiten, dankzij de antislip siliconen grip.

Hij helpt niet alleen bij het voorkomen van knieblessures, maar wordt ook gebruikt door mensen met stijve of pijnlijke spieren en gewrichten, aanhoudende knieblessures, peesontsteking, artritis en andere veelvoorkomende knieaandoeningen.

Let op: de bandage wordt per stuk geleverd. Als je ondersteuning voor beide knieën wilt, bestel er dan twee. Als je twijfelt tussen twee maten, raden we aan de kleinste maat te kiezen voor extra druk op de knie. Als je liever een iets lossere pasvorm hebt, kies dan voor de grotere maat.

Voordelen:
 • Dikker dan de meeste kniebandages, voor extra ondersteuning
 • Antislip siliconen grip voor betere stabiliteit
 • Onopvallend onder kleding te dragen
 • Veelzijdig, ook bij stijve spieren of ontstekingen te gebruiken
 • Comfortabele pasvorm, geeft de juiste druk zonder beperking
Nadelen:
 • Onduidelijkheid over het aantal bij aankoop (slechts één exemplaar)
 • Dezelfde diameter aan zowel boven- als onderkant, mogelijk te strak aan de bovenkant
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Bauerfeind Genutrain Knie Bandage

4.8

Voor de Bauerfeind Genutrain betaal je wat meer, maar dit heeft een goede reden. Deze kniebeschermer heeft namelijk een anatomische pasvorm en een uniek ontwerp om de knieschijf te ondersteunen. Deze knee sleeve doet meer dan alleen ondersteunen; hij heeft ook een pijnstillende werking bij blessures of beginnende knieklachten.

Het breiwerk van deze knie bandage is ademend, wat ervoor zorgt dat hij comfortabel blijft zitten, zelfs bij langdurig dragen. Om te garanderen dat hij op zijn plaats blijft, is deze voorzien van een siliconenband aan de boven- en binnenkant.

De Bauerfeind Genutrain biedt een veilige ondersteuning aan het kniegewricht en heeft een stabiliserende werking rond de knieschijf, wat pijnverlichting bij de meniscus biedt. Het dragen van deze kniebandage kan pijnklachten verminderen en kan preventief worden ingezet tegen knieblessures, vooral bij zwakke knieën.

Hij is verkrijgbaar in drie kleuren en meerdere maten. Het is cruciaal om de juiste maat te kiezen voor maximale ondersteuning. Volg de instructies om je omvang te meten en zo de juiste maat te bepalen. Als je tussen twee maten in zit, is het raadzaam om de kleinste maat te kiezen.

Voordelen:
 • Biedt een anatomische pasvorm voor maximaal draagcomfort
 • Biedt specifiek ondersteuning voor je knieschijf
 • Heeft een siliconenband aan de boven- en binnenkant om op zijn plaats te blijven
 • Gemaakt van ademend materiaal dat het draagcomfort verhoogt.
 • Ruime keuze qua maten, af te stemmen op je lichaam
Nadelen:
 • De prijs is aan de hoge kant
 • Als je je maat niet correct meet, haal je mogelijk niet het maximale ondersteuningsniveau
Check Prijs op Bol.com
Beste Maximale Ondersteuning

KANGKA Knieband

4.0

Heb je last van pijnlijke knieën of ervaar je regelmatig blessures? De KANGKA kniebrace biedt een eenvoudige oplossing om deze klachten te verminderen en pijn te verlichten. Met deze knee sleeve kun je weer soepel bewegen, terwijl je knie optimaal wordt ondersteund. 

Hij is gemaakt van spandex en nylon, met ingebouwd koperdraad voor extra hygiëne. De speciale weeftechniek zorgt voor een hoge mate van compressie. De ademende stof verhoogt het draagcomfort. 

Het dragen van deze brace gedurende de dag zorgt voor verwarming van je spieren en gewrichten, wat stress voorkomt, zwellingen tegengaat, ontspanning bevordert en bijdraagt aan het herstel. Hij is geschikt voor verschillende problemen zoals blessures aan de kruisband of meniscus, reuma, artrose of vochtophoping in de knie.

Het aan- en uittrekken van de kniebrace is eenvoudig, en hij zit comfortabel. Hij biedt maximale ondersteuning zonder afdrukken achter te laten op de huid en belemmert de bloedcirculatie niet. Houd er rekening mee dat hij ruim valt, dus het is waarschijnlijk verstandig om een maat kleiner te bestellen dan je werkelijke maat.

Voordelen:
 • Biedt een hoge mate van compressie dankzij een speciale weeftechniek
 • Bevat ingebouwd koperdraad voor extra hygiëne
 • Laat bijna geen afdruk achter op de huid en belemmert bloedcirculatie niet
 • Verwarmt je knie gedurende de dag
Nadelen:
 • Valt ruimer uit, wat het bepalen van de juiste maat lastiger maakt
 • Ontbreekt een antislip boord, wat de grip en stabiliteit kan verminderen
Check Prijs op Bol.com
Beste Lichtgewicht Keuze

BEMM Kniebandage

4.2

De BEMM knee sleeve is vervaardigd van elastisch ademend materiaal, wat hem gemakkelijk aan- en uittrekbaar maakt. Dankzij de elasticiteit behoud je een uitstekende bewegingsvrijheid, terwijl je knie toch de nodige ondersteuning krijgt. Deze kniebandage biedt niet alleen ondersteuning, maar ook bescherming, en is voorzien van steungevende stabilisatoren aan de zijkanten, wat zorgt voor pijnverlichting.

De kniebandage verlicht de druk op je knieschijf en vermindert pijn aan de meniscus. Daarnaast beschikt hij over een ringvormige visco-elastische pelotte rond de knieschijf, die extra ondersteuning en bescherming biedt. Bovendien is deze knee sleeve zelfverwarmend en magnetisch, wat het herstelproces versnelt en de bloedcirculatie bevordert.

Dankzij het dunne materiaal kun je de kniebandage gemakkelijk onder je kleding dragen, maar je hebt ook de optie om hem over je broek te dragen als je dat wil. Het enige nadeel is dat deze kniebrace klein uitvalt, dus het is aan te raden om een maat groter te bestellen. Bijvoorbeeld, een XL is geschikt voor een bovenbeenomtrek van 48 tot 55 centimeter. Hij is geschikt voor gebruik aan beide knieën.

Voordelen:
 • Het materiaal is elastisch en ademend, wat het draagcomfort verhoogt
 • Voorzien van steungevende stabilisatoren aan de zijkanten, zorgt voor pijnverlichting
 • Ringvormige visco-elastische pelotte biedt extra ondersteuning knieschijf
 • Is zelfverwarmend en magnetisch, wat het herstelproces versnelt
Nadelen:
 • Valt klein uit, wat het bepalen van de juiste maat lastiger kan maken
 • Kan een beetje rimpelen in de knieholte
Check Prijs op Bol.com
Beste Crossfit Keuze

ZEUZ® Knieband

4.6

De ZEUZ knee sleeve is speciaal ontworpen voor sporters, met name voor activiteiten zoals crossfit en fitness, waarbij de knieën veel te verduren krijgen. Deze knee sleeve is gemaakt met behulp van een spiraal-weef techniek van elastisch Nylon, wat resulteert in gelijkmatige drukverdeling over het hele kniegewricht. Hierdoor biedt het uitstekende compressie en een nauwsluitende pasvorm. Tegelijkertijd verwarmt de knee sleeve je knie, wat het herstelproces bevordert, stress en zwellingen helpt voorkomen, en de spieren soepeler maakt.

Om ervoor te zorgen dat de knee sleeve tijdens intensieve fysieke activiteiten op de juiste plaats blijft zitten, zijn er antislipbanden aan de randen toegevoegd. Het draagcomfort wordt verder verhoogd door het gebruik van flexibel en ademend materiaal. Met een dikte van 7 mm is deze knee sleeve gemakkelijk onder je trainingsbroek te dragen, zonder ongemak te veroorzaken.

De ZEUZ knee sleeve is geschikt voor sporters wiens knieën kwetsbaar zijn, voor degenen die herstellen van knieblessures en preventief om blessures te voorkomen. Ze bieden ondersteuning en stabiliteit aan je knieën. Bij elke bestelling ontvang je twee knee sleeves, wat zorgt voor een complete ondersteuning van beide knieën.

Voordelen:
 • Ideaal voor intensieve sporten zoals crossfit
 • Gemaakt met een spiraal-weef techniek voor een gelijkmatige drukverdeling
 • Biedt een nauwsluitende pasvorm en levert een hoge mate van compressie
 • Voorzien van antislip banden aan de randen om op hun plaats te blijven
 • Kan zonder ongemak onder je kleding worden gedragen
Nadelen:
 • Wordt door sommige mensen als aan de korte kant ervaren
 • De maatvoering komt mogelijk niet volledig overeen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Krachttraining

Wolfpack Lifting - Knee Sleeves

4.2

De Wolfpack Lifting Knee Sleeves zijn specifiek ontworpen voor krachttraining en zijn bijzonder handig bij het uitvoeren van squats en powerlifting. Ze bieden een uitstekende pasvorm, waardoor ze stevig rond de knieën blijven zitten tijdens intensieve trainingssessies.

Deze knie bandages bieden veel compressie, wat resulteert in uitstekende ondersteuning tijdens je training. Ze zijn ideaal om knieblessures te voorkomen, maar ook om te gebruiken als je al knieklachten hebt tijdens het sporten. De stabiliteit die ze bieden, draagt bij aan het verbeteren van je prestaties tijdens je training. Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je knieschijf. Met deze meting kun je je maat vinden in de maattabel.

De knee sleeves kunnen zowel over als onder je kleding worden gedragen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ze zijn dun genoeg om comfortabel onder kleding te passen. Veel sporters hebben gemeld dat deze knee sleeves daadwerkelijk helpen bij het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van hun sportprestaties. Oefeningen die voorheen pijnlijk waren, kunnen nu moeiteloos worden uitgevoerd dankzij de effectieve ondersteuning van de Wolfpack Lifting Knee Sleeves.

Voordelen:
 • Blijven stevig zitten tijdens intensieve trainingssessies
 • Ideaal voor het voorkomen van knieblessures of het gebruiken bij knieklachten
 • Helpt bij verbeteren van sportprestaties
 • Geschikt om zowel onder als over je kleding te dragen
Nadelen:
 • Ontbreken van siliconenband aan de binnenkant om het afzakken te voorkomen
 • Sommige gebruikers ervaren ze als vrij strak voor gemiddelde ondersteuning
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Merkloze Knie Bandage

4.0

Deze knee sleeve is zeer geschikt voor mensen met lichte tot middelzware knieklachten, of je nu actief bent in de sportwereld of gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden. Dankzij de compressie biedt deze sleeve ondersteuning en stabiliteit aan je knie, waardoor pijnklachten aanzienlijk verminderen. Het extra voordeel van deze knie bandage is dat hij verkrijgbaar is tegen een vriendelijke prijs.

Deze knee sleeve is veelzijdig in het verlichten van pijnklachten, waaronder pijn achter de knieschijf, peesontsteking, hypermobiliteit en middelzware knieklachten die langdurige ondersteuning vereisen.

Om extra ondersteuning te bieden, bevat de sleeve lichte en flexibele baleinen. Daarnaast is er een visco-elastische pelotte rond de knieschijf, die zorgt voor een voortdurende massage van het omliggende weefsel en die de doorbloeding stimuleert. Hierdoor verminderen zwellingen en pijnklachten sneller.

Om het draagcomfort te verbeteren, heeft de sleeve een slipvrije pasvorm en is het gemaakt van zeer rekbaar, vochtwerend en ademend materiaal. Dit is vooral aangenaam voor de knieholte, waar broeierigheid anders snel kan optreden.

Voordelen:
 • Geschikt voor zowel sportactiviteiten als dagelijks gebruik
 • Effectief bij veel verschillende pijnklachten
 • Visco-elastische pelotte rond de knieschijf voor massage omliggend weefsel
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Na verloop van tijd kunnen er kleine 'lusjes' in de stof ontstaan
 • Kan na verloop van tijd een beetje afzakken
Check Prijs op Bol.com

De beste knee sleeves vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Maximale Ondersteuning Beste Lichtgewicht Keuze Beste Crossfit Keuze Beste Keuze Voor Krachttraining Beste Goedkope Keuze
WG Commerce Knie Bandage Bauerfeind Genutrain Knie Bandage KANGKA Knieband BEMM Kniebandage ZEUZ® Knieband Wolfpack Lifting - Knee Sleeves Merkloze Knie Bandage
Algemene score 4,6/5 4,8/5 4/5 4,2/5 4,6/5 4,2/5 4/5
Ondersteuning 4,6/5 5/5 4,5/5 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4,5/5
Draagcomfort 4,5/5 4,8/5 4,3/5 4,3/5 4,4/5 3,8/5 4,1/5
Duurzaamheid 4,6/5 4,6/5 4,4/5 4/5 4,5/5 4,3/5 3,8/5
Antislip 4,7/5 4,7/5 3/5 3,7/5 4,8/5 4,2/5 3,5/5
Prijs €€€ €€ €€

Waar moet je op letten met het kopen van een knee sleeve? 

 • Ondersteuning: je hebt de keuze uit drie verschillende niveaus van ondersteuning:
  • Basis ondersteuning
  • Gemiddelde ondersteuning
  • Maximale ondersteuning

Bij de aankoop is het belangrijk om te overwegen welk niveau van ondersteuning jij denkt nodig te hebben en welke knee sleeves beschikbaar zijn met dat specifieke ondersteuningsniveau.

 • Draagcomfort: bekijk van welk materiaal de knie bandage is gemaakt. Als dit van ademend en vochtafvoerend materiaal is, biedt dit over het algemeen een hoog draagcomfort. Dit voorkomt dat het gaat broeien, bijvoorbeeld in je knieholte. Hoewel knee sleeves strak moeten zitten, mag dit de bloedcirculatie niet afknellen. Het is daarom belangrijk om vooraf nauwkeurig je maat op te meten.
 • Duurzaamheid: hoe goed behoudt de stof van de kniebandage zijn kwaliteit? Ontstaan er geen pluisjes of lusjes in de stof? Blijft hij stevig en behoudt hij zijn elasticiteit na verloop van tijd?
 • Antislip: sommige zijn voorzien van een antislip band aan de binnenkant, zodat ze tijdens fysieke activiteiten goed op hun plaats blijven zitten. Dit voorkomt dat de knie bandage oprolt en afzakt.

De wetenschap over de knee sleeve 

Een knee sleeve heeft doorgaans een anatomisch ontwerp en bevat een silicone patella-ring(en) en/of flexibele baleinen. Deze is gemaakt van speciaal elastisch materiaal dat druk uitoefent op de knie. Uit onderzoek is gebleken dat een knie bandage de stabiliteit van de knie verbetert en pijn vermindert. Hierdoor wordt het mogelijk om weer (meer) fysieke activiteiten te ondernemen. De knieband geeft extra sensorische input naar de hersenen, wat leidt tot een verbeterde perceptie van de bewegingen en resulteert in een verandering in het looppatroon. Onderzoek heeft aangetoond dat een knee sleeve zorgt voor meer kniestabiliteit, vermindering van pijn en een verandering in het looppatroon tijdens het lopen, wat leidt tot afname van de pijn. Als je sport is het ook belangrijk om de juiste fitnessschoenen te dragen, dit helpt ook blessures te voorkomen.

De soorten knie bandages 

Er zijn verschillende soorten knee sleeves, specifiek ontworpen voor bepaalde sporten, zoals:

 • Krachttraining
 • Crossfit
 • Voetbal 
 • Hardlopen. 

Uiteraard kunnen kniebanden ook worden gedragen bij andere sporten als je last van je knie hebt. Om je sportprestaties te verbeteren kun je het ook combineren met een compressie T-shirt

Daarnaast zijn er diverse niveaus van ondersteuning beschikbaar, waaronder:

 • Basis ondersteuning
 • Gemiddelde ondersteuning
 • Maximale ondersteuning

Conclusie

Knee sleeves zijn veelzijdig inzetbaar: ze kunnen worden gebruikt bij knieklachten, om blessures te voorkomen en om de prestaties tijdens het sporten te verbeteren. Ze worden vooral veel gebruikt bij krachttrainingen, waarbij de Wolfpack Lifting – Knee Sleeves zeer geschikt zijn. Soms worden er ook lifting straps gebruikt voor extra ondersteuning.

Als je op zoek bent naar een knie bandage die extra stevig is, geen afdruk achterlaat op de huid en goed op zijn plaats blijft zitten, dan raden wij de WG commerce Knie bandage aan. Voor wie bereid is om wat meer uit te geven, is er de Bauerfeind Genutrain Knee Sleeve, die als de “Mercedes onder de kniebandages” wordt beschouwd

Specifiek voor crossfit zijn er ook knee sleeves, zoals de ZEUZ® Knieband. Combineer deze met goede crossfit handschoenen, en je bent klaar voor een intensieve training. Als je een beperkt budget hebt of eerst wilt uitproberen of een knieband iets voor jou is, is de Merkloze Knie bandage een goede optie.

Veelgestelde vragen

Heb je een verwijzing nodig voor een knee sleeve?

Nee, je kunt ze online kopen bij winkels zoals bol.com, medische speciaalzaken of apotheken.

Kan ik een knie bandage wassen?

Ja, je kunt ze in een waszakje op 30 graden in de wasmachine wassen en vervolgens aan de lucht laten drogen. Plaats ze niet op de verwarming of in de droger, omdat dit het materiaal kan beschadigen.

Kan ik er ook ’s nachts een dragen?

Knee sleeves zijn over het algemeen bedoeld voor ondersteuning tijdens fysieke activiteiten. ’s Nachts hebben ze geen nut omdat je dan je knie niet belast.

Hoe strak moet hij zitten?

Een knie bandage hoort strak te zitten, maar mag de bloedcirculatie niet afknellen. Je voet mag dus niet verkleuren en je mag geen doof of tintelend gevoel ervaren.

Hoe lang mag ik een knee sleeve dragen?

Het wordt aanbevolen om ze te dragen tijdens fysieke activiteiten en daarna nog 1 à 2 uur. Je kunt ze ook langer dragen, maar zorg ervoor dat je er niet afhankelijk van wordt.

Bronnen

1 Kniebraces: Bewezen effectief bij knieartrose

Dokter Fit