De Top 10 Kniekussens Om Heupklachten Te Voorkomen Of Verminderen
kniekussen-featured-image

De Top 10 Kniekussens Om Heupklachten Te Voorkomen Of Verminderen

Een kniekussen is een kussen dat je als zijslaper tussen je knieën gebruikt om een betere slaaphouding aan te nemen. Het kussen zorgt ervoor dat je heupen, net als je wervelkolom, recht komen te liggen en vermindert zo de druk en de kans op pijnklachten.

Als zijslaper sliep ik altijd al met de deken tussen mijn benen voor extra comfort, maar sinds ik een kniekussen gebruik, merk ik pas echt een verschil. Niet alleen is de houding comfortabeler, maar ik draai ook minder in mijn slaap en word pijnvrij wakker.

In dit artikel zet ik de 10 beste beenkussens op een rij voor verschillende situaties: van luxe kniekussens tot verkoelende, zachte en stevige modellen. Zo zorg je als zijslaper voor een optimale slaaphouding!

Beste kniekussen overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Meest luxe keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste verkoelende keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste keuze met 2 hoezen Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste aanpasbare keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste keuze tijdens zwangerschap Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Zachtste keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Stevigste keuze Check Prijs
Beste-Algemene-Orthopedisch-Zitkussen Beste goedkope keuze Check Prijs

De 10 beste kniekussens onderzocht

Beste Algemene Keuze

Best Life Beenkussen Mikeno

5.0

Dit kniekussen van Best Life is een ondersteunende en ventilerende keuze die voor maximaal comfort in de nacht zorgt.

De vulling is gemaakt van traagschuim, wat vormt naar je lichaam en helpt om de temperatuur te reguleren. De hoes van bamboe is duurzaam en voelt heerlijk zacht aan. We vonden vooral het ademende vermogen van het traagschuim in combinatie met de bamboehoes ideaal in warme zomernachten. Een nadeel was de voelbare ritssluiting, die het comfort iets verminderde.

Het ontwerp van het kussen is ergonomisch en zorgt ervoor dat je ruggenwervel in een neutrale positie gebracht wordt als je op je zij slaapt. We merkten dat onze slaaphouding een stuk beter was en dat de drukverdeling goed was.

De bamboehoes kan gewassen worden, wat het kussen hygiënisch maakt. Je krijgt 2 jaar garantie op het product en mag 30 nachten proefslapen. Let erop dat het kussen een vrij sterke geur heeft als het uitpakt en je het eerst laat luchten.

We raden het beenkussen Mikeno van Best Life aan als je op zoek bent naar een ergonomisch en duurzaam model met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Zachte hoes gemaakt van duurzaam bamboe
 • Traagschuim vormt goed naar je lichaam
 • Uitstekende temperatuurregulatie
 • 2 jaar garantie & 30 nachten proefslapen
 • Inclusief gratis e-book met slaaptips
Nadelen:
 • Voelbare rits is minder prettig
 • Sterke geur bij ontpakken
Check de prijs op Best Life Check de prijs op Bol
Meest Luxe Keuze

ComfyCentre Kniekussen

5.0

Dit kniekussen van ComfyCentre is een luxe keuze, gemaakt van duurzame en huidvriendelijke materialen.

Het kussen heeft een vulling van traagschuim met een hoge dichtheid en fijne bubbels, wat voor een goede luchtcirculatie zorgt. De hoes, gemaakt van polyester, is huidvriendelijk en ademend. We vonden de stevigheid van het kussen prettig en merkten dat het zandloper ontwerp onze benen en knieën goed ondersteunde.

Dit model is verkrijgbaar als variant met en zonder band. We vonden zonder band niet erg handig, omdat het kussen tijdens de nacht verschoof. De variant met band bleef beter zitten, maar was niet strak genoeg voor alle proefslapers.

Een pluspunt is de wasbare hoes, die zelfs op 50 graden gewassen kan worden. Ook ontvang je een gratis e-book met tips tegen pijn in de knieën en heupen. ComfyCentre is – net als wij – overtuigd van de kwaliteit van dit product en biedt daarom levenslange steungarantie aan.

We raden dit hoogwaardige beenkussen aan als je op zoek bent naar een model gemaakt van luxe en duurzame materialen. Bij een klein budget kies je beter voor een voordeliger alternatief.

Voordelen:
 • Traagschuim vulling met hoge dichtheid
 • Fijne bubbels voor goede luchtcirculatie
 • Hypoallergene en wasbare hoes (tot 50 graden)
 • Inclusief e-book met tips tegen heup- en kniepijn
 • Levenslange steungarantie
Nadelen:
 • Band niet strak genoeg voor iedereen
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Best Life Kniekussen Velino

4.5

Het Velino kniekussen van Best Life is een ondersteunend en ventilerend kussen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De vulling is gemaakt van traagschuim en vormt perfect naar je lichaam, waardoor je stevig ligt. Het ademend vermogen maakt het kussen ook in warme zomernachten aangenaam. We konden de ritssluiting van de hoes voelen, wat het kussen iets minder comfortabel maakt.

Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp. Het ondersteunt je knieën en benen, waardoor je heupen en ruggenwervel in een neutrale positie gebracht worden. Dit is ideaal om pijn tegen te gaan als zijslaper. Onze slaaphouding verbeterde door het gebruik van het kussen en we waren tevreden over de drukverlichting.

De hypoallergene hoes kan op 30 graden gewassen worden, maar mag niet in de droger. Je krijgt 2 jaar garantie en kunt 30 nachten proefslapen voor je een definitieve keuze maakt. Je ontvangt een gratis e-book met slaaptips bij je aankoop. Het kussen had een sterke geur toen we de verpakking openden, maar dit trok vrij snel weg.

We raden het kniekussen Vileno aan als je op zoek bent naar een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding en goede ondersteuning.

Voordelen:
 • Optimale ontlasting voor knieën
 • Traagschuim vormt zich naar je lichaam
 • Polyester hoes heeft goede ventilatie
 • Inclusief gratis e-book met slaaptips
Nadelen:
 • Voelbare rits is minder prettig
 • Sterke geur bij ontpakken
Check de prijs op Best Life Check de prijs op Bol
Beste Verkoelende Keuze

Best Life Verkoelend Kussen Ararat

4.5

Het Ararat kniekussen van Best Life ondersteunt je knieën goed en heeft een speciale verkoelende laag voor extra comfort.

De vulling van het kussen bestaat uit Cooling Foam: traagschuim met een verkoelende laag. We vonden deze laag een waardevolle toevoeging die voor extra comfort zorgde, maar vonden het kussen zelf aan de harde kant. De hoes, gemaakt van polyester, voelde prettig aan de huid aan. Dit kussen lijkt op de andere Best Life modellen met het Cooling Foam als het grote verschil.

Het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt voor ondersteuning van je knieën, benen en heupen. We merkten dat onze slaaphouding verbeterde en dat de druk op onze heupen verlicht werd. Afhankelijk van de omvang van je benen kan de elastische band aan de slappe kant zijn.

De hoes van het kussen kan op 30 graden gewassen worden, maar kan niet in de droger. Het kussen zelf kan niet gewassen worden. Probeer het kussen 30 nachten gratis uit en doe slaaptips op in het e-book dat je gratis ontvangt bij een aankoop.

We raden dit model van Best Life aan als je op zoek bent naar een kniekussen dat extra verkoeling biedt. Als je voorkeur uitgaat naar een zacht kussen kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Cooling Foam biedt extra verkoeling
 • Ideaal kniekussen voor warme zomernachten
 • Polyester hoes heeft goede ventilatie
 • Inclusief gratis e-book met slaaptips
Nadelen:
 • Elastische band zou wat strakker mogen
 • Vrij hard
Check de prijs op Best Life Check de prijs op Bol
Beste Keuze Met 2 Hoezen

Lifetec Premium Pro Knee Kussen

4.0

Het Lifetec Premium Pro Knee Kussen is een comfortabel kniekussen dat met twee wasbare hoezen geleverd wordt.

De vulling is gemaakt van traagschuim en vormt zich goed naar je lichaam. Daarnaast beschikt het kussen over Cooling Gel technologie om het warme gevoel tussen je knieën en benen te verminderen. We vonden het verkoelende effect minder dan bij concurrerende modellen, maar dat deed niet af aan het comfort.

In totaal ontvang je twee hoezen bij het kussen. Naast de standaard hoes ontvang je een ultrazachte hoes van bamboe. We vonden deze hoes prettig aanvoelen en het was handig om twee hoezen te hebben. Terwijl de ene hoes in de was zat, konden we de andere gebruiken. Het ontwerp van de hoezen vonden we minder aantrekkelijk.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je heupen in een goede positie liggen. Voor mensen die weinig bewegen in hun slaap is dit kussen ideaal, maar als je veel beweegt, is een kussen met een band handiger. Dit model van Lifetec Premium heeft geen knieband.

We raden dit kussen aan als je op zoek bent naar een model met twee hoezen, zodat je altijd een hoes beschikbaar hebt, ook tijdens het wassen.

Voordelen:
 • Geleverd met twee hoezen: ideaal tijdens het wassen
 • Hoes van bamboe voelt superzacht aan
 • Verbetert de bloedsomloop in de benen
 • Hoogwaardige materialen
Nadelen:
 • Verkoelende functie minder goed dan bij andere modellen
 • Geen band voor om je been
 • Minder aantrekkelijk ontwerp
Check Prijs op Bol.com
Beste Aanpasbare Keuze

Hiza Pillow Orthopedisch Kniekussen

4.0

Als je op zoek bent naar een aanpasbaar kniekussen is dit model van Hiza Pillow een uitstekende keuze.

De vulling is gemaakt van traagschuim en de hoes is van polyester/katoen. We vonden de stof comfortabel aanvoelen. Het handige aan dit model is dat het uit drie lagen bestaat en de bovenste laag afneembaar is. Zo konden we de hoogte aan onze behoeften aanpassen. Tijdens onze test bleek de één het comfortabel te vinden om met drie lagen tussen de benen te slapen, terwijl een ander twee lagen liever had en de afneembare laag tussen zijn enkels gebruikte.

Het kussen heeft een onzichtbare rits en hoogwaardig klittenband. We vreesden dat dit vervelend aan zou voelen, maar we hadden hier absoluut geen last van. Het kussen was, vergeleken met andere modellen, iets minder stevig in vorm door de lagen. We vonden het kussen aan de zachte kant.

De hoezen van de verschillende lagen kunnen gewassen worden en zijn ventilerend. Let erop dat het kussen 24 uur moet luchten voor je het gebruikt, omdat het anders nog niet de juiste vorm heeft.

We raden dit kussen van Hiza PIllow aan als je een aanpasbaar kussen zoekt, ook een kussen voor tussen je enkels wilt of als je niet zeker weet welke dikte juist is voor jou.

Voordelen:
 • Geschikt voor alle lichamen door aanpasbare hoogte
 • 3 lagen waarvan de bovenste afneembaar
 • Afneembare laag ook tussen enkels te gebruiken
 • Hoogwaardig klittenband zit stevig
 • Band is afneembaar: je kiest of je met of zonder slaapt
Nadelen:
 • 24 uur laten luchten voor gebruik
 • Minder stevige vorm door de lagen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Tijdens Zwangerschap

Litollo Lichaamskussen XXL

4.0

Dit comfortabele en extra grote lichaamskussen van Litollo wordt geleverd met een gratis extra fleece hoes.

Het kussen heeft een vulling van polyester, waardoor we geen last hadden van vervelende en verschuivende bolletjes. We vonden het ideaal dat er een extra fleece hoes meegeleverd werd. Deze voelde heerlijk zacht aan en bood extra warmte voor in de winter. De vulling is iets minder stevig dan bij concurrerende modellen.

Voor zijslapers biedt dit ergonomische zwangerschapskussen ondersteuning voor de rug, nek, knieën en het hoofd. De U-vorm is ideaal als je regelmatig van zij wilt wisselen, omdat je het kussen niet hoeft te verplaatsen. We merkten dat we met het kussen minder draaiden in onze slaap. Let erop dat het kussen erg groot is (140 x 80 centimeter), waardoor het lastig is als je met een partner in bed slaapt.

De hoes is afritsbaar en je wast deze op 30 graden. We vonden het ideaal dat er al een gratis tweede hoes meegeleverd werd, zodat we konden wisselen als één hoes in de wasmachine zat. Het kussen en de hoes zijn geurloos, wat prettig is tijdens een zwangerschap.

We raden dit hoogwaardige lichaamskussen van Litollo aan als je lichaamsondersteuning op alle vlakken wilt. Voor een kleiner bed kies je beter voor een J-vormige of kleinere body pillow.

Voordelen:
 • Inclusief een extra afneembare hoes van fleece
 • Alle materialen zijn geurloos (prettig tijdens zwangerschap)
 • U-vorm maakt wisselen van zij soepel en probleemloos
 • Vorm voorkomt dat je in je slaap veel draait
Nadelen:
 • Vulling aan de slappe kant
 • Groot als je het bed deelt met een partner
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Zachtste Keuze

Lifetec Premium Ergo Knee Kussen

4.0

Het Lifetec Premium Ergo Knee Kussen is een ergonomisch kniekussen dat heerlijk zacht aanvoelt. Je ontvangt twee hoezen bij dit kussen: een ademende kussenhoes en een bamboe kussenhoes. Beide kussenhoezen passen perfect en we vonden met name de hoes van bamboe prettig, omdat deze heerlijk zacht aanvoelde. Net als andere Lifetec Premium kussens bestaat de vulling uit hoogwaardig traagschuim dat zich goed naar ons lichaam vormde.

Het prettige aan dit kniekussen vonden we de uitsparing in het midden. Dit zorgt ervoor dat er goede luchtcirculatie is, wat gestimuleerd wordt door het ademende materiaal. Ook met uitsparing raken je knieën elkaar niet en neemt dit niet weg dat je comfortabel ligt. We vonden het ontwerp met het donkere, ademende materiaal iets minder mooi.

De twee hoezen kwamen goed van pas als er eentje in de was zat, maar onze voorkeur ging uit naar de zachte bamboehoes.

We raden dit kussen van Lifetec Premium aan als je op zoek bent naar een zacht en comfortabel model. Als je stevigheid waardeert in een kniekussen, is dit wellicht niet de beste keuze.

Voordelen:
 • Geleverd met twee ademende hoezen
 • Heerlijk zachte bamboe hoes
 • Uitstekende luchtcirculatie dankzij uitsparing
 • Duurzame materialen
Nadelen:
 • Minder aantrekkelijk ontwerp
 • Minder stevig dan andere modellen
Check Prijs op Bol.com
Stevigste Keuze

Douzle Kniekussen

4.0

Dit kniekussen van Douzle is een stevig kniekussen met een extra lang ontwerp.

Het kussen heeft een vulling van traagschuim die zich uitstekend naar je lichaam vormt. We vonden het langere ontwerp van het kussen wennen aan het begin, maar vonden het na een paar nachten heerlijk. Het zorgde ervoor dat onze benen en knieën beter ondersteund werden zonder elkaar te raken. De hoes is gemaakt van een ademende stof en voelt prettig aan.

Het ergonomisch ontwerp is verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, onder andere met een diepere halfronde vorm bij de knieën. Dit zorgt voor extra comfort. Je bevestigt het kussen met een zachte en brede band aan je been. We vonden dit handig, maar merkten dat de bevestiging met een knoopje wat fragiel was. Je moet hier dus voorzichtig mee zijn.

De hoes is afneembaar en kan gewassen worden, wat het gebruik een stuk hygiënischer maakt.

We raden dit kniekussen van Douzle aan als je op zoek bent naar een langer en steviger model dat je benen en knieën beter ondersteunt. Als je een compact of zacht model zoekt, kies je beter voor een van de andere kussens.

Voordelen:
 • Extra lang ontwerp voorkomt botsende knieën
 • Diepere halfronde vorm voor comfort knieën
 • Extra brede band voelt comfortabel aan
 • Stevig traagschuim ondersteunt goed
Nadelen:
 • Grotere formaat is even wennen
 • Fragiele band: bevestigd met knoopje
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Purechill Kniekussen Met Band

4.0

Het orthopedische beenkussen van Purechill is een voordelige keuze voor extra ondersteuning van de knieën en heupen.

Het kussen heeft een vulling gemaakt van traagschuim. We vonden het kussen comfortabel door de gladde en zachte rondingen, maar merkten dat het kussen vrij klein was voor optimale ondersteuning. Er wordt dan ook aangeraden om twee stuks te gebruiken. De hoes is gemaakt van ademend stof en zorgt voor een goede luchtcirculatie. In de winter was dit voldoende, maar in de zomer was het kussen vrij warm.

We vonden het ontwerp van het kussen aantrekkelijk dankzij de lichte kleuren. De elastische band was comfortabel en voelde stevig aan. De rits was duidelijk voelbaar aan de zijkant, wat minder prettig is. Het ergonomische ontwerp is zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

We vonden het kussen handig in gebruik en waardeerden de opbergtas die meegeleverd werd. Zo namen we het kussen mee tijdens een weekendje weg of op vakantie.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een voordelig kniekussen. Voor de hoogste kwaliteit en beste ondersteuning kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Voor de prijs verrassend veel ondersteuning
 • Met gratis opbergtas
 • Gladde en zachte rondingen
 • Aantrekkelijk licht ontwerp
Nadelen:
 • Vrij warm
 • Voelbare rits minder prettig
 • 2 stuks nodig om volledige beenlengte te ondersteunen
Check Prijs op Bol.com

De beste kniekussens vergelekens

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Beste Verkoelende Keuze Beste Keuze Met 2 Hoezen Beste Aanpasbare Keuze Beste Keuze Tijdens Zwangerschap Zachtste Keuze Stevigste Keuze Beste Goedkope Keuze
Best Life Beenkussen Mikeno ComfyCentre Kniekussen Best Life Kniekussen Velino Best Life Verkoelend Kussen Ararat Lifetec Premium Pro Knee Kussen Hiza Pillow Orthopedisch Kniekussen Litollo Lichaamskussen XXL Lifetec Premium Ergo Knee Kussen Douzle Kniekussen Purechill Kniekussen Met Band
Algemene score 4,9/5 4,7/5 4,6/5 4,6/5 4,6/5 4,3/5 4,4/5 4,6/5 4,3/5 4,1/5
Drukverdeling 4,8/5 4,9/5 4,3/5 4,5/5 4,3/5 4,6/5 4,2/5 4,5/5 4,8/5 4,3/5
Ondersteuning 4,9/5 5/5 4,6/5 4,3/5 4,5/5 4,3/5 4,4/5 4,3/5 5/5 4,5/5
Comfort 5/5 5/5 4,4/5 4,7/5 4,4/5 4,8/5 4,3/5 4,2/5 4,2/5 4,3/5
Duurzaamheid 4,8/5 4,2/5 4,5/5 4,9/5 4/5 3,9/5 4,4/5 5/5 4,6/5 4/5
Ademend vermogen 4,8/5 4,9/5 5/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,7/5 4,7/5 4,3/5 4,1/5
Hoogte 7 cm Nee Ja Nee Ja Nee Ja Nee Nee Nee
Prijs €€€ €€€€ €€€ €€€ €€ €€ €€€ €€€ €€€

Waar moet je op letten bij het kopen van een beenkussen?

 • Materiaal: Bij het kiezen van een kniekussen let je op de materialen waarvan het kussen gemaakt is. De meeste kussens hebben een vulling gemaakt van traagschuim, een materiaal dat zich goed naar je lichaam vormt en zo de juiste ondersteuning biedt. De kwaliteit verschilt per model. De hoes om het kussen is in veel gevallen gemaakt van katoen, polyester of bamboe. Bamboe is een duurzame en zachte keuze, terwijl katoen of polyester vaak voordeliger is.
 • Stevigheid: Om je knieën en heupen op de juiste manier te ondersteunen, is het belangrijk dat het kussen stevig is. De juiste stevigheid betekent voldoende ondersteuning zonder dat het kussen te hard aanvoelt. Bij een laag lichaamsgewicht is een lagere mate van stevigheid voldoende, terwijl een hoger lichaamsgewicht om een steviger kussen vraagt.
 • Drukverlichting: Net als een orthopedisch kussen biedt ook een beenkussen drukverlichting. Het kussen dient je knieën en heupen te ontlasten en ervoor te zorgen dat je wervelkolom recht uitgelijnd wordt. Zo ga je klachten in de onderrug of heupen tegen.
 • Comfort: Om goed te slapen met je kniekussen is het belangrijk dat je comfortabel ligt. Daarom kies je voor een kniekussen met de juiste hardheid en een zachte hoes zonder storende ritsen of sluitingen. Ook is het belangrijk dat je kussen lang genoeg is om je benen en knieën optimaal te ondersteunen.
 • Ademend vermogen: Heb je het snel warm ’s nachts? Dan kies je voor een beenkussen met een goed ademend vermogen. Let erop of de materialen ademend zijn en kies eventueel voor een model met Cooling Gel of Cooling Foam voor extra verkoeling.

De wetenschap over kniekussens

Slapen met een kussen tussen je knieën zorgt voor een betere slaaphouding. Gemiddeld brengen we zo’n acht uur per dag slapend door en een verkeerde houding heeft impact op je knieën, heupen, rug, schouders en nek. Uit onderzoekt blijkt dat een kniekussen zijslapers helpt om in een betere slaappositie te liggen1 en dus pijn kan voorkomen of verminderen.

Een artikel met tien tips om je slaap te verbeteren, geeft als een van de tips dat slapen in de juiste positie van groot belang is. Voor zijslapers betekent dat slapen met een kussen tussen hun benen2. Slapen op je buik wordt afgeraden.

Tijdens een zwangerschap hebben veel vrouwen moeite om een comfortabele positie te vinden en kan extra ondersteuning tussen de knieën prettig zijn. Je zou dan voor een kniekussen kunnen kiezen, maar tijdens een zwangerschap biedt een body pillow betere ondersteuning voor het hele lichaam.

Mijn eigen ervaring

Als zijslaper sliep ik altijd al met een deken tussen mijn knieën voor extra comfort, maar ik merkte dat dit niet voldoende was, omdat ik pijn in mijn onderrug en heupen voelde. Sinds ik een kniekussen gebruik, heb ik hier minder last van en hoef ik mijn warmtekussen minder vaak te gebruiken om pijnlijke spieren te verzorgen. Bij mijn aankoop lette ik op de kwaliteit van de materialen en koos ik een kussen dat groot genoeg was voor optimale ondersteuning.

De soorten orthopedische kussens

 • Kniekussen: Een kniekussen is een kussen dat je, zoals de naam al doet vermoeden, tussen je knieën gebruikt. Het verlicht de druk op je heupen en zorgt ervoor dat je ruggenwervel recht ligt in bed. Een kniekussen is bedoeld voor zijslapers.
 • Beenkussen: Het kniekussen wordt vaak ook een beenkussen genoemd, maar eigenlijk is een beenkussen een kussen voor onder je benen als je op je rug ligt. Dit kussen ligt dus niet tussen je knieën, maar tussen het matras en je benen. Ook dit kussen verlicht de druk.
 • Lichaamskussen: Een lichaamskussen is groter kussen dat niet alleen tussen je knieën, maar ook voor de rest van je lichaam drukverlichting biedt. Lichaamskussens kunnen langwerpig zijn of een C-, J- of U-vorm hebben. Zo ondersteunen ze ook je rug, nek of hoofd. Vooral tijdens de zwangerschap zijn lichaamskussens populair.

Conclusie

Met een kniekussen verlicht je de druk op je heupen en onderrug, waardoor je pijnklachten voorkomt of vermindert. Daarnaast bieden beenkussens extra comfort voor zijslapers. Het Best Life Beenkussen Mikeno komt als beste algemene keuze uit onze test. Dit kussen is niet alleen comfortabel, maar biedt optimale ondersteuning, is duurzaam en heeft een temperatuurregulerende functie.

Krijg je het snel warm tijdens de nacht? Dan is het verstandig om voor een verkoelend beenkussen te kiezen, zoals het Best Life Verkoelend Kussen Ararat. Dit kussen maakt gebruik van Cooling Foam voor een aangenaam slaapklimaat. Tijdens een zwangerschap kan een kniekussen extra comfort bieden, maar het beste kies je voor een zwangerschapskussen dat groter is en meer ondersteuning biedt, zoals het Litollo Lichaamskussen XXL.

Zorg ervoor dat je een beenkussen uitkiest dat bij je past: de juiste stevigheid en grootte voor jouw lichaam en gemaakt van materialen waar je je comfortabel bij voelt.

Veelgestelde vragen

Is een kniekussen goed?

Of een kniekussen goed is, hangt van je slaaphouding af. Voor zijslapers biedt het kussen voordelen, maar rugslapers en buikslapers hebben hier geen profijt van. Als rugslaper kan een beenkussen helpen en slapen op je buik wordt sowieso afgeraden.

Wat is het beste kniekussen?

Het Best Life Beenkussen Mikeno komt als beste keuze uit onze test. Dit kussen is comfortabel, gemaakt van duurzame materialen, biedt optimale ondersteuning en heeft een goed ventilerend vermogen.

Waarom zou ik slapen met een kussen tussen mijn benen?

Als zijslaper heeft een kussen tussen je benen verschillende voordelen. Het zorgt ervoor dat je heupen en onderrug in een betere positie liggen, vermindert pijnklachten en zorgt ervoor dat je comfortabeler ligt.

Hoe moet ik een kniekussen gebruiken?

Het gebruik van een kniekussen is eenvoudig. Je legt het kussen tussen je knieën op een manier waardoor je knieën goed in de holtes passen. Als het kussen een band heeft, breng je het kussen om je voet aan en trek je het omhoog tot de juiste hoogte.

Waarom gebruik ik beter geen kussen onder de knie?

Waar een kussen tussen je knieën voor een betere slaaphouding zorgt, heeft een kussen onder je knieën het tegenovergestelde effect als zijslaper en verslechtert het juist je slaaphouding. Als rugslaper kan een beenkussen wel voordelen bieden.

Bronnen

1 Help Guide: Sleeping Posture & Positions

2 10 Ways To Improve Sleeping

Dokter Fit