De 7 Beste Middelen Tegen Kalknagels van 2024
middel-tegen-kalknagel-featured-image

De 7 Beste Middelen Tegen Kalknagels van 2024

Kalknagels kunnen je nagels er lelijk en onverzorgd uit laten zien. Een kalknagel kan verdikken, vervormen en verkleuren, waardoor de nagel broos wordt en breekt. Bovendien kan de infectie zich verspreiden naar andere nagels als je geen middel tegen kalknagels gebruikt. Maar maak je geen zorgen, we hebben de oplossing voor je!

De beste middelen tegen kalknagels per categorie:

Of je nu al lang last hebt van kalknagels of net de eerste tekenen ervaart, een goede kalknagelbehandeling kan je helpen om weer gezonde en mooie nagels te krijgen. We hebben verschillende opties onderzocht en een top 7 van de beste middelen tegen kalknagels voor je samengesteld. Daarmee kun je snel de juiste keuze maken om van die vervelende kalknagels af te komen.

Beste 7 middelen tegen kalknagels 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Makkelijkst aan te brengen Check Prijs
Beste natuurlijke keuze Check Prijs bij Bol
Beste alternatieve keuze Check Prijs bij Bol
Meest hygiënische keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste middelen tegen kalknagels onderzocht

Beste Algemene Keuze
Wartner Kalknagelgel
5.0

De kalknagelgel van Wartner is een 4-in-1 oplossing om kalknagels tegen te gaan.

Dit product is een medisch hulpmiddel en biedt effectieve behandeling van kalk- en schimmelnagels. Het behandelt de nagel op vier manieren. De kalknagel wordt gehydrateerd en versterkt zonder te beschadigen, het vermindert verkleuring, het voorkomt verspreiding en het helpt nieuwe infecties voorkomen.

Het aanbrengen van het product vonden we eenvoudig. Dit deden we twee keer op een dag gedurende een periode van 4 weken. Het kan zijn dat de behandeling bij een grotere infectie iets langer duurt. 

We raden dit product aan als je een medisch hulpmiddel tegen kalk- en schimmelnagels zoekt.

Voordelen:
 • Medisch hulpmiddel, goed getest
 • Hydrateert en versterkt de nagel
 • Vermindert verkleuring en verspreiding
 • Eenvoudig aan te brengen, 2 maal daags
Nadelen:
 • Duurt vaak iets langer dan 4 weken om resultaat te zien
 • Biedt in sommige gevallen enkel verlichting
Check Prijs op DeOnlineDrogist.nl
Meest Luxe Keuze
Mycosan Anti Kalknagel XL
5.0

Met Mycosan Kalknagel-XL bestrijd je kalknagels veilig, snel en doeltreffend.

Dit is een gepatenteerd serum en is 100% klinisch bewezen effectief tegen schimmels. Onderzoek laat zien dat 92% van de gebruikers binnen twee weken resultaten ziet. We merkten dat dit product met name geschikt is bij lichte vormen van kalknagels en omringde gebieden beschermt.

Je brengt het serum eenvoudig aan met het precisiekwastje, waardoor je moeilijk te bereiken plekken ook insmeert. Breng het serum twee keer dagelijks aan en laat het een minuut drogen na het aanbrengen. Na twee weken vijl je de nagels wekelijks. Je ontvangt tien vijlen in het pakket.

Dit luxe product is een complete behandelset voor kalknagels, uiterst effectief!

Voordelen:
 • Inclusief 10 nagelvijlen
 • Gepatenteerd serum, 100% klinisch bewezen
 • 92% van de gebruikers ziet resultaten binnen 2 weken
 • Makkelijk aanbrengen met precisiekwastje
Nadelen:
 • Vooral voor lichte vormen van kalknagels
 • Prijzig
Check Prijs op DeOnlineDrogist.nl
Makkelijkst Aan Te Brengen
Excilor Kalknagel Kwastje
4.8

Dit kalknagelproduct van Excilor is uiterst eenvoudig aan te brengen met het handige kwastje.

Dit product verandert de pH-waarde van de nagel, waardoor er een vijandige omgeving voor schimmels gecreëerd wordt. Op deze manier wordt groei en aantasting van de nagel tegengegaan. Het product penetreert de nagel goed.

Bij dit product kun je al na twee weken zichtbare resultaten krijgen, maar voor goed resultaat is ten minste drie maanden behandelen nodig. Je brengt het product twee keer daags aan met het kwastje. We vonden dit makkelijk en lieten het daarna één tot twee minuten drogen.

We raden dit product aan als je op zoek bent naar een makkelijk aan te brengen serum met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Gaat groei en aantasting van nagel tegen
 • Verandert pH-waarde voor vijandige omgeving
 • Kleine verschillen al na twee weken zichtbaar
 • Makkelijk aanbrengen met kwastje
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Goede resultaten duren minstens 3 maanden
 • Iets langere droogtijd (tot 2 minuten)
Check Prijs op DeOnlineDrogist.nl
Beste Natuurlijke Keuze

Funghiclear Anti-Schimmel Spray

4.0

Deze spray van FunghiClear bestrijdt en voorkomt kalknagels, voetschimmel en schimmelnagels. Hiermee houd je op een natuurlijke manier je nagels gezond en mooi.

De spray is verpakt in een flesje met een handige verstuiver. Dat maakt de spray hygiënisch in gebruik.

Dit middel tegen kalknagels bevat 100% natuurlijke actieve ingrediënten, waaronder Manuka olie, die antibacteriële, schimmeldodende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Bij regelmatig gebruik (1-2 keer per dag) gedurende 3 tot 4 maanden geeft FunghiClear volgens reviews uitstekende resultaten.

Wij vinden dat de prijs van deze anti-schimmelspray heel redelijk is als je kijkt naar de kwaliteit van dit natuurlijke product en het gebruiksgemak.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve oplossing voor kalknagels, voetschimmel of schimmelnagels, dan raden we je deze spray zeker aan. Het is een prettig middel met natuurlijke ingrediënten wat bij regelmatig gebruik zeker mooie resultaten geeft!

Voordelen:
 • Bevat 100% natuurlijke ingrediënten zoals Manuka olie
 • Handige verstuiver voor hygiënisch gebruik
 • Langdurige resultaten bij regelmatig gebruik
 • Helpt ook tegen voetschimmel
Nadelen:
 • Vereist langdurig gebruik (3 tot 4 maanden) voor optimaal resultaat
 • Mogelijk minder effectief dan andere niet-natuurlijke middelen tegen kalknagels
Check Prijs op Bol.com
Beste Alternatieve Keuze

Schimpie Kalknagel Pleisters

4.7

Schimpie Kalknagel Pleisters zijn een alternatief voor wie niet van vloeistoffen houdt. Deze pleisters zijn gemaakt om kalknagels en verkleurde of vervormde nagels te behandelen.

Deze pleisters geven gedurende 8 uur actieve ingrediënten af, waardoor ze de kalknagel behandelen en het uiterlijk van de nagel verbeteren. De pleisters zijn op maat gemaakt, je hoeft ze dus niet te knippen voor gebruik. Ook is het goed om te weten dat je voor gebruik je nagel niet hoeft te vijlen, zoals je dat wel moet doen bij behandeling met een vloeistof.

Je hoeft maar een keer per dag een pleister te plakken, wat erg handig is als je niet de hele dag aan je schimmelnagels wil hoeven denken. Voor deze prijs vinden we dit een hele makkelijke en handige behandeling voor je nagels.  

We raden deze pleisters dan ook aan als je op zoek bent naar een makkelijke oplossing voor kalknagels waarbij je niet de hele dag hoeft na te denken of je je nagels al behandeld hebt.

Voordelen:
 • Je hoeft maar 1 keer per dag aan je behandeling te denken
 • Je hoeft je nagels niet vooraf te veilen
 • Geeft niet af en maakt geen vlekken, wat bij vloeistof wel een risico is
 • Gedurende 8 uur actieve verzorging van je nagels
Nadelen:
 • Niet geschikt als de huid rondom je nagel geïrriteerd of verbrand is
 • Niet geschikt bij overgevoeligheid voor pleisters
Check Prijs op Bol.com
Meest Hygiënische Keuze

Scholl Schimmelnagelbehandeling

4.7

De schimmelnagelbehandeling van Scholl is bedoeld voor mensen met milde schimmelnagelaandoeningen. Het middel zit in een doseerpen en is heel hygiënisch in gebruik. Geen vlekken, geen verspilling; je kunt zonder knoeien je nagels behandelen!

Dit product dringt diep door in de nagel en behandelt schimmelnagels van binnenuit. Het doodt de nagelschimmel aan de bron en voorkomt verdere verspreiding. Na 9 tot 12 maanden – de tijd die een nagel nodig heeft om volledig uit te groeien – zijn je nagels hersteld zonder tekenen van schimmelinfectie.

De applicator is ontworpen voor een eenmalige dosis, waardoor je zeker weet dat je middel niet bederft. Ook is het gebruik van een dosis per keer hygiënischer dan wanneer je herhaaldelijk met eenzelfde flacon werkt. Daarom vinden we dit de meest hygiënische vloeistofbehandeling van onze top 7. 

We raden je dit middel dan ook aan als je zeker wilt zijn dat schimmeltjes langdurig worden aangepakt en je bovendien graag hygiënisch werkt. Overigens lijkt zo’n doseerflacon ons ook heel handig als je reist naar warmere landen, waar een middeltje sneller bederft. Wat ons betreft, is het dan ook een aanrader voor reizigers.

Voordelen:
 • Pakt schimmels van binnenuit aan
 • Hygiënische doseerflacon waarmee je niet knoeit
 • Slechts 1 keer per dag aanbrengen
 • Bevat wegwerponderdelen voor hygiënisch gebruik
Nadelen:
 • Lange behandelduur (9-12 maanden)
 • Geen milieuvriendelijke keuze i.v.m. wegwerponderdelen
Check Prijs op DeOnlineDrogist.nl
Beste Goedkope Keuze

Lucovitaal Kalknagel Behandeling

4.7

Ook deze kalknagelbehandeling van Lucovitaal gaat effectief kalknagels tegen. Dit prijsvriendelijke product belooft binnen 20 seconden schimmels te doden. We kunnen deze tijd uiteraard niet exact testen, maar we vinden dit veelbelovend voor een middel voor deze lage prijs.

Dit product zit in een flesje met een handige druppelaar waarmee je de vloeistof nauwkeurig kunt aanbrengen. De vloeistof bevat natuurlijke ingrediënten, waaronder tea tree olie, wat bekend staat om de antischimmelwerking.

Het product wordt snel geabsorbeerd en laat geen plakkerige resten achter. Met de druppelaar kun je zonder verspilling de juiste hoeveelheid doseren.

Deze kalknagelbehandeling heeft een meer dan toegankelijke prijs en is daarmee de beste goedkope keuze van onze top 7. We vinden dit middel dan ook zeker het proberen waard.

We raden het aan als je op zoek bent naar een goedkoop middeltje om snel van je kalknagels af te komen. Hoewel het product niets vermeldt over de duur van de behandeling, merkten we op dat resultaat wel degelijk zichtbaar was bij 2-3x daags gebruik gedurende 3 weken lang. Aanrader!

Voordelen:
 • Doodt schimmels binnen 20 seconden
 • Laat geen plakkerige resten achter
 • Verpakt in een klein flesje dat je makkelijk meeneemt in je tas
 • Zeer vriendelijke prijs
Nadelen:
 • Weinig inhoud, waardoor minder geschikt voor langdurig gebruik
 • Geen vermelding van duur van de behandeling op de verpakking
Check Prijs op DeOnlineDrogist.nl

Waar moet je op letten met het kopen van een middel tegen kalknagels? 

 • Ingrediënten: lees de verpakking goed en controleer de bestanddelen om er zeker van te zijn dat ze een antischimmelwerking hebben. Voorbeelden van bekende ingrediënten zijn terbinafine, clotrimazol en ciclopirox.
 • Toepassingsmethode: bepaal of je liever een crème, zalf, nagellak, pleisters of een ander type behandeling wilt.
 • Effectiviteit: lees beoordelingen en onderzoek naar de effectiviteit van het product, maar onthoud ook dat resultaten kunnen variëren.
 • Toepassingsgemak: kies een behandeling die past bij jouw dagelijkse routine en levensstijl.
 • Aanbevelingen: vraag advies aan een arts of apotheker voor de beste optie, vooral als je andere medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.
 • Houdbaarheid: controleer de vervaldatum om er zeker van te zijn dat het product nog werkt.

De wetenschap over middelen tegen kalknagels

In een onderzoek zijn verschillende essentiële oliën zoals eucalyptusolie, kruidnagelolie, tea tree olie, tijmolie, lavendelolie en oregano-olie in vitro getest op hun antischimmeleigenschappen. Uitkomst is dat deze oliën mogelijkheden bieden bij een succesvolle behandeling tegen kalk- en schimmelnagels.  Ook andere onderzoeken onderschrijven het succes van Tea tree olie in de behandeling van dermatologische aandoeningen vanwege de antimicrobiële eigenschappen tegen een breed scala aan micro-organismen, waaronder ook schimmels die kalknagels veroorzaken. Het gebruik van deze olie is dus niet alleen vanwege de lekkere geur, maar ook vanwege de bewezen effectiviteit in de behandeling van schimmeltjes.

De soorten kalknagel behandelingen

 • Antischimmelcrèmes en -zalven: deze zijn vaak verkrijgbaar zonder recept en bevatten antischimmelmedicijnen zoals miconazol, clotrimazol of terbinafine. Ze worden meestal aangebracht op de aangetaste nagel en het omliggende gebied.
 • Antischimmelnagellak: deze nagellak bevat antischimmelmedicijnen zoals ciclopirox. Je brengt het direct aan op de aangetaste nagel en de omliggende huid.
 • Orale antischimmelmiddelen (voorgeschreven): soms schrijft een arts bij ernstige infecties orale medicijnen voor. Deze neem je gedurende enkele weken of maanden in.
 • Lasertherapie: lasers zoals de All&Inclusive Kalknagellaser kunnen worden gebruikt om de schimmel in de nagel te doden. Het kan meerdere sessies vereisen en is meestal duurder dan andere behandelingen.
 • Natuurlijke remedies: natuurlijke producten zoals tea tree olie, oregano olie, azijnsoaks en kokosolie zijn veilig in gebruik en helpen tegen kalknagels, tenzij je ernstige schimmelvorming hebt. Een goed natuurlijk middel is de Funghiclear Anti-schimmel Spray.

Conclusie

Kalknagels zijn een hardnekkig probleem, maar gelukkig hebben we de oplossing voor je! We hebben de top 7 beste middelen tegen kalknagels voor 2024 samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling.

Onze beste algemene keuze is Imperial Feet Nail Mycosis, speciaal ontworpen voor handen en voeten. Dit middel bevat effectieve ingrediënten zoals tea tree olie en nipaguard po5, die bekend staan om hun helende werking bij kalknagels.

Voor een luxe optie is de All&Inclusive Kalknagellaser een pijnloze en innovatieve keuze. Funghiclear Anti-schimmel Spray biedt een natuurlijke oplossing met 100% natuurlijke ingrediënten, terwijl Schimpie Kalknagelpleisters een handige alternatieve behandeling zijn. Scholl Schimmelnagelbehandeling is hygiënisch en effectief voor milde gevallen, terwijl Hypogeen M-Cose een goede keuze is voor de gevoelige huid. Lucovitaal Kalknagel Behandeling biedt een betaalbare optie voor snelle resultaten.

Ongeacht je keuze, onthoud dat consistent gebruik en geduld de sleutels tot succes zijn bij de behandeling van je kalknagels. Tot slot willen we opmerken dat dagelijkse verzorging van handen of voeten natuurlijk nooit een overbodige luxe is, niet alleen bij kalknagels. Denk dan aan een lekkere manicure, pedicure of voetmassage

Veelgestelde vragen

Zijn kalknagels besmettelijk?

Ja, kalknagels kunnen worden verspreid door direct contact of gedeelde items zoals schoenen en handdoeken. Houd nagels kort, droog en schoon om kalknagels te voorkomen.

Welke OTC-middelen zijn beschikbaar voor kalknagels?

Er zijn verschillende middeltjes zonder recept verkrijgbaar. Dit zijn onder andere antischimmelcrèmes, zalven, pleisters en nagellak. Daarnaast zijn er nog andere remedies die hun wonderen kunnen doen, zoals een voetenbad met azijn.

Hoelang duurt het voordat kalknagels genezen met middeltjes voor thuisgebruik?

De duur varieert, maar kan enkele weken tot maanden duren.

Kunnen kalknagels vanzelf verdwijnen?

Dat gebeurt niet zo snel, meestal is behandeling nodig. Uiteraard kun je zelf wel proberen de omstandigheden zo goed mogelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld collageen supplementen slikken om de kwaliteit van je nagels te ondersteunen.

Kunnen kalknagels terugkeren na behandeling?

Ja, kalknagels kunnen terugkeren, vooral zonder goede preventie.

Bronnen 

1 Tea tree oil: a promising essential oil

2 Solubilization in vitro of tea tree oil and first results of antifungal effect in onychomycosis

3 Home Remedies for Onychomycosis

Dokter Fit