De 7 Beste Middelen Tegen Kalknagels van 2023
middel-tegen-kalknagel-featured-image

De 7 Beste Middelen Tegen Kalknagels van 2023

Kalknagels kunnen je nagels er lelijk en onverzorgd uit laten zien. Een kalknagel kan verdikken, vervormen en verkleuren, waardoor de nagel broos wordt en breekt. Bovendien kan de infectie zich verspreiden naar andere nagels als je geen middel tegen kalknagels gebruikt. Maar maak je geen zorgen, we hebben de oplossing voor je!

Of je nu al lang last hebt van kalknagels of net de eerste tekenen ervaart, een goede kalknagelbehandeling kan je helpen om weer gezonde en mooie nagels te krijgen. We hebben verschillende opties onderzocht en een top 7 van de beste middelen tegen kalknagels voor je samengesteld. Daarmee kun je snel de juiste keuze maken om van die vervelende kalknagels af te komen.

Beste 7 middelen tegen kalknagels 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste natuurlijke keuze Check Prijs
Beste alternatieve keuze Check Prijs
Meest hygiënische keuze Check Prijs
Beste hypoallergene keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste middelen tegen kalknagels onderzocht

Beste Algemene Keuze

Imperial Feet Nail Mycosis

4.7

Imperial Feet Nail Mycosis is speciaal gemaakt om kalknagels van zowel handen als voeten snel en effectief te verzorgen. Het wordt wereldwijd veel verkocht en de recensies liegen er niet om. Het middel zorgt inderdaad al binnen 2 weken voor verschil bij een hardnekkige kalknagel. Dit middel wil je hebben!   

Dit anti-kalknagel middel bevat effectieve ingrediënten zoals tea tree olie en nipaguard po5, die bekend staan om een helende werking bij kalknagels. Deze ingrediënten zijn ook geschikt voor diabetici. 

Het gebruik van Imperial Feet Nail Mycosis is niet moeilijk; je vijlt je nagel met de meegeleverde glazen vijl, brengt  2-3 druppels van het product aan op je nagel en masseert het in.  

De prijs van dit middel is redelijk, zeker gezien de hoeveelheid (75ml) die je krijgt. 

Al met al is Imperial Feet Nail Mycosis een uitstekende keuze voor iedereen die worstelt met kalknagels. Het is een middel waar je van op aan kunt!

Voordelen:
 • Grotere inhoud dan concurrerende producten (75ml)
 • Ingrediënten geschikt voor diabetici
 • Handig doseerflesje voor aanbrengen druppels
 • Helpt ook bij hardnekkige kalknagels
Nadelen:
 • Bevat tea tree olie, wat niet iedereen lekker vindt
 • Alleen beschikbaar als gel
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

All&Inclusive Kalknagellaser

4.5

Deze nagellaser is een effectief en innovatief apparaat om van kalknagels af te komen. Het is duidelijk ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Anders dan eenvoudige pleisters en vloeistoffen is deze laser een ware luxe voor de behandeling van je nagels.

De laser zendt diagonale lichtstralen uit die schimmelcellen vernietigen, zonder schade aan gezonde delen van de nagel te veroorzaken. Het is een behandeling die snel resultaat oplevert. De laserbehandeling verbetert niet alleen de gezondheid van je nagels, ze zien er na de behandeling ook mooier uit. Daar kun je dus mee voor de dag komen!

De laser is eenvoudig in gebruik. Je plaatst de laser op de aangetaste nagel, drukt op de startknop en klaar! De behandeling duurt maar 7 minuten en stopt automatisch. Het is niet-invasief en volledig pijnloos.

De laser valt weliswaar in een hogere prijsklasse, maar door de effectiviteit van de behandeling is het de investering meer dan waard.

Kortom, we raden deze luxe laser aan als je pijnloos van je kalknagels af wil en iets innovatievers zoekt dan pleisters of vloeistoffen.

Voordelen:
 • Pijnloze laserbehandeling zonder aanbrengen vloeistof of pleister
 • Snelle behandelsessies in 7 minuten
 • Gebruiksvriendelijk: bediening met 1 druk op de knop
 • Stopt automatisch als de behandeling klaar is
Nadelen:
 • Vereist consistent gebruik voor goed resultaat
 • Niet geschikt voor zeer ernstige kalknagel infecties
 • Hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Natuurlijke Keuze

Funghiclear Anti-Schimmel Spray

4.0

Deze spray van FunghiClear bestrijdt en voorkomt kalknagels, voetschimmel en schimmelnagels. Hiermee houd je op een natuurlijke manier je nagels gezond en mooi.

De spray is verpakt in een flesje met een handige verstuiver. Dat maakt de spray hygiënisch in gebruik.

Dit middel tegen kalknagels bevat 100% natuurlijke actieve ingrediënten, waaronder Manuka olie, die antibacteriële, schimmeldodende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Bij regelmatig gebruik (1-2 keer per dag) gedurende 3 tot 4 maanden geeft FunghiClear volgens reviews uitstekende resultaten.

Wij vinden dat de prijs van deze anti-schimmelspray heel redelijk is als je kijkt naar de kwaliteit van dit natuurlijke product en het gebruiksgemak.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve oplossing voor kalknagels, voetschimmel of schimmelnagels, dan raden we je deze spray zeker aan. Het is een prettig middel met natuurlijke ingrediënten wat bij regelmatig gebruik zeker mooie resultaten geeft!

Voordelen:
 • Bevat 100% natuurlijke ingrediënten zoals Manuka olie
 • Handige verstuiver voor hygiënisch gebruik
 • Langdurige resultaten bij regelmatig gebruik
 • Helpt ook tegen voetschimmel
Nadelen:
 • Vereist langdurig gebruik (3 tot 4 maanden) voor optimaal resultaat
 • Mogelijk minder effectief dan andere niet-natuurlijke middelen tegen kalknagels
Check Prijs op Bol.com
Beste Alternatieve Keuze

Schimpie Kalknagel Pleisters

4.7

Schimpie Kalknagel Pleisters zijn een alternatief voor wie niet van vloeistoffen houdt. Deze pleisters zijn gemaakt om kalknagels en verkleurde of vervormde nagels te behandelen.

Deze pleisters geven gedurende 8 uur actieve ingrediënten af, waardoor ze de kalknagel behandelen en het uiterlijk van de nagel verbeteren. De pleisters zijn op maat gemaakt, je hoeft ze dus niet te knippen voor gebruik. Ook is het goed om te weten dat je voor gebruik je nagel niet hoeft te vijlen, zoals je dat wel moet doen bij behandeling met een vloeistof.

Je hoeft maar een keer per dag een pleister te plakken, wat erg handig is als je niet de hele dag aan je schimmelnagels wil hoeven denken. Voor deze prijs vinden we dit een hele makkelijke en handige behandeling voor je nagels.  

We raden deze pleisters dan ook aan als je op zoek bent naar een makkelijke oplossing voor kalknagels waarbij je niet de hele dag hoeft na te denken of je je nagels al behandeld hebt.

Voordelen:
 • Je hoeft maar 1 keer per dag aan je behandeling te denken
 • Je hoeft je nagels niet vooraf te veilen
 • Geeft niet af en maakt geen vlekken, wat bij vloeistof wel een risico is
 • Gedurende 8 uur actieve verzorging van je nagels
Nadelen:
 • Niet geschikt als de huid rondom je nagel geïrriteerd of verbrand is
 • Niet geschikt bij overgevoeligheid voor pleisters
Check Prijs op Bol.com
Meest Hygiënische Keuze

Scholl Schimmelnagelbehandeling

4.7

De schimmelnagelbehandeling van Scholl is bedoeld voor mensen met milde schimmelnagelaandoeningen. Het middel zit in een doseerpen en is heel hygiënisch in gebruik. Geen vlekken, geen verspilling; je kunt zonder knoeien je nagels behandelen!

Dit product dringt diep door in de nagel en behandelt schimmelnagels van binnenuit. Het doodt de nagelschimmel aan de bron en voorkomt verdere verspreiding. Na 9 tot 12 maanden – de tijd die een nagel nodig heeft om volledig uit te groeien – zijn je nagels hersteld zonder tekenen van schimmelinfectie.

De applicator is ontworpen voor een eenmalige dosis, waardoor je zeker weet dat je middel niet bederft. Ook is het gebruik van een dosis per keer hygiënischer dan wanneer je herhaaldelijk met eenzelfde flacon werkt. Daarom vinden we dit de meest hygiënische vloeistofbehandeling van onze top 7. 

We raden je dit middel dan ook aan als je zeker wilt zijn dat schimmeltjes langdurig worden aangepakt en je bovendien graag hygiënisch werkt. Overigens lijkt zo’n doseerflacon ons ook heel handig als je reist naar warmere landen, waar een middeltje sneller bederft. Wat ons betreft, is het dan ook een aanrader voor reizigers.

Voordelen:
 • Pakt schimmels van binnenuit aan
 • Hygiënische doseerflacon waarmee je niet knoeit
 • Slechts 1 keer per dag aanbrengen
 • Bevat wegwerponderdelen voor hygiënisch gebruik
Nadelen:
 • Lange behandelduur (9-12 maanden)
 • Geen milieuvriendelijke keuze i.v.m. wegwerponderdelen
Check Prijs op Bol.com
Beste Hypoallergene Keuze

Hypogeen M-Cose Kalknagel & Huidverzorging

4.0

Hypogeen is een huidverzorgingslijn die speciaal ontwikkeld is voor een zeer gevoelige en droge huid. En goed nieuws: er is dus ook een hypoallergeen middel van Hypogeen om je (kalk)nagels dagelijks mee te verzorgen. Het bevat ingrediënten zoals honing, koudgeperste jojoba olie en tea tree olie om je nagels en huid te voeden en te beschermen.

Je hoeft slechts een paar druppels op de boven- en onderzijde van je nagels aan te brengen en licht in te masseren. De instructies zijn duidelijk en eenvoudig te volgen.

De prijs van het Hypogeen M-Cose is redelijk, gezien de kwaliteit en hoeveelheid die je krijgt. Dit product is exclusief nagelvijl. We raden aan je nagel te vijlen voor de behandeling, bijvoorbeeld met een goede elektrische nagelvijl.

Al met al is Hypogeen Kalknagelverzorging een hele goede keuze als je snel irritaties hebt bij het gebruik van dit soort middeltjes. We vinden dit dan ook een prettig en huidvriendelijk product voor de bevordering van de gezondheid van zowel nagels als huid.

Voordelen:
 • Hypoallergeen en geschikt voor de gevoelige huid
 • Bevat natuurlijke ingrediënten zoals honing en tea tree olie
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Ook geschikt voor gebruik op je huid
Nadelen:
 • Niet geschikt voor ernstige nagelproblemen
 • Geen specifieke vermelding van resultaat & termijn
 • Zonder nagelvijl geleverd
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Lucovitaal Kalknagel Behandeling

4.7

Ook deze kalknagelbehandeling van Lucovitaal gaat effectief kalknagels tegen. Dit prijsvriendelijke product belooft binnen 20 seconden schimmels te doden. We kunnen deze tijd uiteraard niet exact testen, maar we vinden dit veelbelovend voor een middel voor deze lage prijs.

Dit product zit in een flesje met een handige druppelaar waarmee je de vloeistof nauwkeurig kunt aanbrengen. De vloeistof bevat natuurlijke ingrediënten, waaronder tea tree olie, wat bekend staat om de antischimmelwerking.

Het product wordt snel geabsorbeerd en laat geen plakkerige resten achter. Met de druppelaar kun je zonder verspilling de juiste hoeveelheid doseren.

Deze kalknagelbehandeling heeft een meer dan toegankelijke prijs en is daarmee de beste goedkope keuze van onze top 7. We vinden dit middel dan ook zeker het proberen waard.

We raden het aan als je op zoek bent naar een goedkoop middeltje om snel van je kalknagels af te komen. Hoewel het product niets vermeldt over de duur van de behandeling, merkten we op dat resultaat wel degelijk zichtbaar was bij 2-3x daags gebruik gedurende 3 weken lang. Aanrader!

Voordelen:
 • Doodt schimmels binnen 20 seconden
 • Laat geen plakkerige resten achter
 • Verpakt in een klein flesje dat je makkelijk meeneemt in je tas
 • Zeer vriendelijke prijs
Nadelen:
 • Weinig inhoud, waardoor minder geschikt voor langdurig gebruik
 • Geen vermelding van duur van de behandeling op de verpakking
Check Prijs op Bol.com

De beste middelen tegen kalknagels vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Natuurlijke Keuze Beste Alternatieve Keuze Meest Hygiënische Keuze Beste Hypoallergene Keuze Beste Goedkope Keuze
Imperial Feet Nail Mycosis All&Inclusive Kalknagellaser Funghiclear Anti-Schimmel Spray Schimpie Kalknagel Pleisters Scholl Schimmelnagelbehandeling Hypogeen M-Cose Kalknagel & Huidverzorging Lucovitaal Kalknagel Behandeling
Algemene score 4,7/5 4,5/5 4/5 4,7/5 4,7/5 4/5 4,7/5
Effectiviteit 4,7/5 4,5/5 4/5 4,5/5 4,8/5 4/5 4,7/5
Doseerbaarheid 4,7/5 n,v,t, 4,5/5 5/5 5/5 4,3/5 4,5/5
Toepassingsgemak 5/5 4,6/5 4,5/5 4,5/5 4/5 4,4/5 4,5/5
Behandelingsfrequentie 2-3x per week Onbekend 1-2x per dag 1x per dag 1x per dag Onbekend 2-3x per dag
Behandelingsduur 2 weken >2 weken 3-4 maanden 4 weken 9-12 maanden Onbekend 3 weken
Prijs €€€ €€€€€ €€ €€ €€ €€

Waar moet je op letten met het kopen van een middel tegen kalknagels? 

 • Ingrediënten: lees de verpakking goed en controleer de bestanddelen om er zeker van te zijn dat ze een antischimmelwerking hebben. Voorbeelden van bekende ingrediënten zijn terbinafine, clotrimazol en ciclopirox.
 • Toepassingsmethode: bepaal of je liever een crème, zalf, nagellak, pleisters of een ander type behandeling wilt.
 • Effectiviteit: lees beoordelingen en onderzoek naar de effectiviteit van het product, maar onthoud ook dat resultaten kunnen variëren.
 • Toepassingsgemak: kies een behandeling die past bij jouw dagelijkse routine en levensstijl.
 • Aanbevelingen: vraag advies aan een arts of apotheker voor de beste optie, vooral als je andere medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.
 • Houdbaarheid: controleer de vervaldatum om er zeker van te zijn dat het product nog werkt.

De wetenschap over middelen tegen kalknagels

In een onderzoek zijn verschillende essentiële oliën zoals eucalyptusolie, kruidnagelolie, tea tree olie, tijmolie, lavendelolie en oregano-olie in vitro getest op hun antischimmeleigenschappen. Uitkomst is dat deze oliën mogelijkheden bieden bij een succesvolle behandeling tegen kalk- en schimmelnagels.  Ook andere onderzoeken onderschrijven het succes van Tea tree olie in de behandeling van dermatologische aandoeningen vanwege de antimicrobiële eigenschappen tegen een breed scala aan micro-organismen, waaronder ook schimmels die kalknagels veroorzaken. Het gebruik van deze olie is dus niet alleen vanwege de lekkere geur, maar ook vanwege de bewezen effectiviteit in de behandeling van schimmeltjes.

De soorten kalknagel behandelingen

 • Antischimmelcrèmes en -zalven: deze zijn vaak verkrijgbaar zonder recept en bevatten antischimmelmedicijnen zoals miconazol, clotrimazol of terbinafine. Ze worden meestal aangebracht op de aangetaste nagel en het omliggende gebied.
 • Antischimmelnagellak: deze nagellak bevat antischimmelmedicijnen zoals ciclopirox. Je brengt het direct aan op de aangetaste nagel en de omliggende huid.
 • Orale antischimmelmiddelen (voorgeschreven): soms schrijft een arts bij ernstige infecties orale medicijnen voor. Deze neem je gedurende enkele weken of maanden in.
 • Lasertherapie: lasers zoals de All&Inclusive Kalknagellaser kunnen worden gebruikt om de schimmel in de nagel te doden. Het kan meerdere sessies vereisen en is meestal duurder dan andere behandelingen.
 • Natuurlijke remedies: natuurlijke producten zoals tea tree olie, oregano olie, azijnsoaks en kokosolie zijn veilig in gebruik en helpen tegen kalknagels, tenzij je ernstige schimmelvorming hebt. Een goed natuurlijk middel is de Funghiclear Anti-schimmel Spray.

Conclusie

Kalknagels zijn een hardnekkig probleem, maar gelukkig hebben we de oplossing voor je! We hebben de top 7 beste middelen tegen kalknagels voor 2023 samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling.

Onze beste algemene keuze is Imperial Feet Nail Mycosis, speciaal ontworpen voor handen en voeten. Dit middel bevat effectieve ingrediënten zoals tea tree olie en nipaguard po5, die bekend staan om hun helende werking bij kalknagels.

Voor een luxe optie is de All&Inclusive Kalknagellaser een pijnloze en innovatieve keuze. Funghiclear Anti-schimmel Spray biedt een natuurlijke oplossing met 100% natuurlijke ingrediënten, terwijl Schimpie Kalknagelpleisters een handige alternatieve behandeling zijn. Scholl Schimmelnagelbehandeling is hygiënisch en effectief voor milde gevallen, terwijl Hypogeen M-Cose een goede keuze is voor de gevoelige huid. Lucovitaal Kalknagel Behandeling biedt een betaalbare optie voor snelle resultaten.

Ongeacht je keuze, onthoud dat consistent gebruik en geduld de sleutels tot succes zijn bij de behandeling van je kalknagels. Tot slot willen we opmerken dat dagelijkse verzorging van handen of voeten natuurlijk nooit een overbodige luxe is, niet alleen bij kalknagels. Denk dan aan een lekkere manicure, pedicure of voetmassage

Veelgestelde vragen

Zijn kalknagels besmettelijk?

Ja, kalknagels kunnen worden verspreid door direct contact of gedeelde items zoals schoenen en handdoeken. Houd nagels kort, droog en schoon om kalknagels te voorkomen.

Welke OTC-middelen zijn beschikbaar voor kalknagels?

Er zijn verschillende middeltjes zonder recept verkrijgbaar. Dit zijn onder andere antischimmelcrèmes, zalven, pleisters en nagellak. Daarnaast zijn er nog andere remedies die hun wonderen kunnen doen, zoals een voetenbad met azijn.

Hoelang duurt het voordat kalknagels genezen met middeltjes voor thuisgebruik?

De duur varieert, maar kan enkele weken tot maanden duren.

Kunnen kalknagels vanzelf verdwijnen?

Dat gebeurt niet zo snel, meestal is behandeling nodig. Uiteraard kun je zelf wel proberen de omstandigheden zo goed mogelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld collageen supplementen slikken om de kwaliteit van je nagels te ondersteunen.

Kunnen kalknagels terugkeren na behandeling?

Ja, kalknagels kunnen terugkeren, vooral zonder goede preventie.

Bronnen 

1 Tea tree oil: a promising essential oil

2 Solubilization in vitro of tea tree oil and first results of antifungal effect in onychomycosis

3 Home Remedies for Onychomycosis

Dokter Fit