De 7 Beste Onkruidbranders van 2024
onkruidbrander-featured-image

De 7 Beste Onkruidbranders van 2024

Een goede onkruidbrander maakt je tuinonderhoud een stuk eenvoudiger. Deze handige tool helpt je bij het verwijderen van onkruid, zonder schadelijke chemicaliën. Maar let op, niet alle onkruidbranders zijn hetzelfde. In dit artikel vergelijken we diverse modellen op efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid. We hebben bijvoorbeeld gelet op hoe lang het duurt om het onkruid te doden. Blijf lezen als je wilt weten welke onkruidbrander als beste uit onze test kwam.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke onkruidbranders nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste onkruidbrander overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor grote oppervlakten Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor kleine oppervlakten Check Prijs bij Bol
Beste elektrische keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met dubbele branderkop Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste onkruidbranders onderzocht

Beste Algemene Keuze

Rothenbergen Romaxi

5.0

Deze onkruidbrander van Rothenberger is een populair gereedschap dat jou helpt om onkruid en mos biologisch te bestrijden, maar ook om bitumenbanen te verwarmen, folies te vlammen en beton te drogen. Wij vinden dit de beste algemene uit onze test dankzij zijn veelzijdigheid en krachtige prestaties.

Op alle vlakken scoort dit product hoog. Wij zijn zeer positief over deze onkruidbrander en vinden dit een goed product voor een breed scala aan tuin-gerelateerde klussen. In tegenstelling tot elektrische onkruidbranders, produceert deze brander vlammen van minstens 1000 graden. Je merkt het verschil in effectiviteit direct!

We hebben geen slechte ervaringen met dit product en zijn erg te spreken over de kwaliteit van deze onkruidbrander. De prijs is goed in verhouding met wat je krijgt en daarom vinden wij dit een goede investering.

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een allround onkruidbrander met uitstekende prestaties en van goede kwaliteit.

Voordelen:
 • Ook geschikt voor diverse andere werkzaamheden
 • Uitgerust met vlamstabilisator
 • Inclusief 5 meter gasslang en drukregelaar
 • Brandt tot hoge temperatuur van 1060 °C
Nadelen:
 • Verbruikt relatief veel gas
 • Opstartproblemen door onduidelijke handleiding
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

CFH GV900 Onkruidbrander

4.5

Deze onkruidbrander van CFH is een luxe en professionele keuze voor het bestrijden van ongewenst onkruid. De krachtpatser is uitgerust met een grote branderkop en wordt geleverd met een ruime 5 meter lange gasslang, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt in je tuin. Dankzij deze extra’s en functionaliteiten met recht onze meest luxe keuze.

Deze onkruidbrander onderscheidt zich met hoogwaardige kwaliteit en ergonomisch design. Wij zijn vol lof over de indrukwekkende functionaliteiten van dit product. Zo heeft deze onkruidbrander een vlamtemperatuur tot maar liefst 1600 °C. waarmee je onkruid vrijwel direct verdwijnt. Ook krijg je er een gasflestrolley bij. 

Het is een grote investering en het is ook niet de voordeligste onkruidbrander op de markt, maar wij weten wel dat dit product iedere cent waard is. Een aanrader als je een luxe onkruidbrander zoekt, voorzien van alle gemakken en uitstekende functionaliteiten voor effectieve onkruidverdelging. 

Voordelen:
 • Grote branderkop voor effectieve onkruidbestrijding
 • Uitgerust met 5 meter gasslang waardoor je rechtop kunt blijven staan
 • Instelbare gasdruk voor gecontroleerde vlamgrootte
 • Inclusief gasflestrolley voor gemakkelijk vervoer
Nadelen:
 • Grote gastank vereist
 • Relatief grote investering
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Grote Oppervlakten

Weedburner XXL Onkruidbrander

4.6

De Weedburner XXL is een krachtige, makkelijk te bedienen onkruidbrander met een grote branderkop en instelbare vlamtemperatuur tot 650 °C. Hier behandel je met gemak grote oppervlakken mee.

We zijn erg enthousiast over deze doeltreffende onkruidbrander. Niet alleen is het perfect voor onze grote achtertuin, maar het is ook effectieve en gebruiksvriendelijke keuze. Dankzij de ingebouwde piëzo ontsteking is een aparte aansteker overbodig. Bovendien biedt de lange gasslang van 5 meter een uitgebreid bereik, en je hebt zelfs de mogelijkheid om een slangbreukbeveiliging toe te voegen voor extra veiligheid. Kort samengevat: dit model is een groot succes en verdient niets dan lof.

Over de kwaliteit van dit product kunnen we kort zijn: het is een degelijk apparaat met gebruiksvriendelijke opties waardoor we hier graag ons geld aan uitgeven.

Een aanrader voor iedereen met een grote tuin, die op effectieve wijze probleemloos onkruid wil verwijderen.

Voordelen:
 • Gemakkelijke elektrische ontsteking, geen aansteker nodig
 • Compleet geleverd met drukregelaar en gasslang
 • Grote branderkop voor efficiënt onkruidverbranding
 • Aansluitbaar op verschillende gasflestypes
 • Veiligheid verhoogd met optionele slangbreukbeveiliging
Nadelen:
 • Ligt redelijk zwaar in de hand
 • Oververhittingsbeveiliging slaat aan bij lang gebruik
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kleine Oppervlakten

Hozelock Onkruidgasbrander

4.8

Deze onkruidbrander van Hozelock is een compacte en handzame tool voor onkruidbestrijding op kleine oppervlakten. Uitgerust met een universele aansluiting, is deze brander compatibel met alle gangbare gascartridges. 

We zijn enthousiast over de effectiviteit van deze gasgestuurde onkruidbrander. Het gebruik ervan is moeiteloos dankzij het eenvoudige bedieningsontwerp, inclusief een handige piëzo ontsteking op de handgreep en een regelbare gastoevoer.

De gebogen steel zorgt voor een veilige afstand tussen jou en de vlam. Bovendien voelt de brander stevig en degelijk aan waardoor hij tegen een stootje kan. Gezien de prijs-kwaliteitverhouding, kunnen we niet anders concluderen dat dit een goede investering is.

We raden deze gasbrander iedereen aan die zoekt naar een degelijk apparaat voor kleinere tuinen of terrassen. 

Voordelen:
 • De lengte is dusdanig lang dat je niet hoeft te bukken tijdens gebruik
 • Multifunctioneel: ook bruikbaar voor sneeuwvrij maken de stoep of oprit
 • Beschermkap minimaliseert kans op plantbeschadiging
 • Elektronische piëzo ontsteking op handgreep
Nadelen:
 • Niet milieuvriendelijk door gebruik van gascartridges
 • Schuifknop gaat relatief stroef
Check Prijs op Bol.com
Beste Elektrische Keuze

Maxxheat Luxury 4-in-1 Onkruidbrander

4.4

Deze onkruidbrander van Maxxheat is elektrisch. Geen gedoe meer met gasflessen verwisselen. Naast het snel en gemakkelijk vernietigen van onkruid, fungeert de Maxxheat ook als een krachtig heteluchtpistool en een barbecue.

Wij zijn zeer tevreden over de prestaties van deze onkruidbrander, en dan met name over de drie temperatuurstanden en de bijgeleverde speciaal ontworpen mondstukken. Een voordeel vinden we dat deze onkruidbrander geen bruine vlekken op het gazon of grasveld achterlaat. 

Dit model is een multifunctioneel geheel waardoor je voor een breed scala aan tuinklussen kunt inzetten. Hij is stevig en solide en het click & go systeem van de mondstukken gaat soepel. Goede kwaliteit voor een goede prijs, een prima investering wat ons betreft.

Deze veelzijdige onkruidbrander, uitgerust met diverse mondstukken, is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een handige tool voor het verwijderen van hardnekkig onkruid, zelfs op moeilijk bereikbare plekken.

Voordelen:
 • Elektrisch, geen gasflessen verwisselen nodig
 • Krachtig verwarmingspistool met drie temperatuurstanden
 • Compleet met vier speciaal ontworpen mondstukken
 • Uniek staal met Click & Go functie
 • Roestvrijstalen verwarmingsspin voor specifieke onkruidbestrijding
 • Weedpin voor nauwkeurige en effectieve onkruidbestrijding
Nadelen:
 • Korte kabellengte van 1,8 meter
 • Minder geschikt voor grote oppervlakten: niet het meest snelle product
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Dubbele Branderkop

Toolland Onkruidbrander

4.6

Deze onkruidbrander met dubbele branderkop van Toolland maakt snel en effectief korte metten met ongewenst onkruid. Het is een krachtig hulpmiddel dat inzet op milieuvriendelijkheid, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Wat ons betreft de beste keuze met dubbele branderkop. 

Deze onkruidbrander gaat als de brandweer. Dankzij de instelbare vlamdiameter van de brandmond bereik je zonder problemen alle hoeken van je tuin. Dankzij de lengte is bukken niet nodig, waardoor je geen last van je rug krijgt bij langdurig gebruik.

Scherpe prijs voor zo’n krachtig en stevig apparaat. Het materiaal is duurzaam en over kwaliteit niets te klagen. Daarnaast bespaar je een hoop tijd dankzij de dubbele branderkop. Een goede investering!

Een aanrader voor iedereen die zoekt naar een nauwkeurige onkruidbrander met dubbele kop, voor een extra snelle en effectieve verwijdering van ongewenst onkruid.

Voordelen:
 • Milieuvriendelijk, geen gebruik van chemicaliën
 • Vernietigt onkruid in slechts 3 seconden
 • Instelbare vlamdiameter voor nauwkeurigheid
 • Lange lengte, ideaal voor comfortabel gebruik
 • Drukregelaar van 2.5 bar inbegrepen
Nadelen:
 • Wordt ontzettend warm: opletten!
 • Branderkop zit vrij los, kan er afvallen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Kinzo Onkruidbrander

4.0

De onkruidbrander van Kinzo is een betaalbare en handige tool om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier onkruid te bestrijden. Wij vinden dit een goede goedkope keuze vanwege de prijs en ongekende effectiviteit van dit model.

Wij weten inmiddels dat onkruid verwijderen niet kostbaar en vermoeiend hoeft te zijn. Dankzij deze onkruidverdelger hebben we op een praktische manier de tuin grondig aangepakt en we zijn positief verrast. Dit model neem je zonder problemen mee door de hele tuin dankzij het gewicht van nog geen 500 gram. Naast een onkruidloze tuin, tover je hiermee ook nog eens de barbecue op een snelle manier mee aan. 

Een kind kan de was doen met deze waardevolle toevoeging aan je gereedschap. Gebruiksvriendelijk, draagbaar en effectief en dat voor een zeer nette prijs. Een aanrader wie een goedkope, maar effectieve onkruidbrander zoekt op gas.

Voordelen:
 • Direct klaar voor actie, geen stekker nodig
 • Veilig alternatief voor chemische onkruidverdelgers
 • Multifunctioneel, ook voor barbecue aansteken
 • Lichtgewicht ontwerp voor comfortabel gebruik
Nadelen:
 • Gasfles apart aan te schaffen
 • Werkt alleen met butaangas
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een onkruidbrander?

 • Soort brandstof: onkruidbranders werken op verschillende brandstoffen, waaronder gas of elektriciteit. Kies een brander op gas als je geen last wilt hebben van een snoer. Elektrische branders zijn daarentegen milieuvriendelijker en hebben geen extra brandstof nodig.
 • Vermogen: hoe hoger het vermogen van je onkruidbrander, hoe effectiever hij werkt. Een brander met een hoog vermogen verwijdert onkruid sneller, maar verbruikt mogelijk ook meer brandstof.
 • Gewicht: let op het gewicht van de onkruidbrander. Een lichte brander is gemakkelijker te hanteren, zeker als je een groot gebied moet behandelen. Maar wees niet bang voor een zwaarder model als dit betekent dat het meer vermogen of betere functies heeft.
 • Veiligheid: veiligheid is essentieel bij het gebruik van een onkruidbrander. Zoek naar modellen met veiligheidsfuncties zoals een kinderslot, een automatische uitschakelfunctie of een veiligheidsknop.
 • Prijs: de prijs kan sterk variëren, afhankelijk van het merk en de specificaties van de onkruidbrander. Overweeg hoe vaak je de brander zult gebruiken en hoeveel je bereid bent te betalen. Een duurdere brander kan op de lange termijn een betere investering zijn.
 • Accessoires: sommige onkruidbranders worden geleverd met handige accessoires, zoals een extra gasfles of verschillende branderkoppen. Deze kunnen nuttig zijn, maar zorg ervoor dat je niet betaalt voor accessoires die je niet echt nodig hebt.

De voordelen van een onkruidbrander

 • Milieuvriendelijkheid: met een onkruidbrander verwijder je onkruid zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is beter voor het milieu en veiliger voor jou en je huisdieren.
 • Gemak: een onkruidbrander is eenvoudig in gebruik. Je hoeft geen zware tuinmachines te hanteren of op je knieën in de tuin te werken. 
 • Efficiëntie: onkruidbranders zijn ontworpen om onkruid snel en grondig te verwijderen. Dit bespaart je veel tijd en energie in vergelijking met handmatig wieden.
 • Veelzijdigheid: naast onkruidverwijdering kan je de onkruidbrander ook gebruiken om bijvoorbeeld je barbecue aan te steken of je terras te ontdooien in de winter.
 • Duurzaamheid: de meeste onkruidbranders zijn gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen de elementen, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.
 • Veiligheid: bij correct gebruik is een onkruidbrander veilig. De vlam wordt op een gecontroleerde manier gericht en de branders zijn vaak uitgerust met veiligheidsmechanismen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Een onkruidbrander is een betaalbare optie voor onkruidbestrijding. Velen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zeker als je bedenkt hoeveel tijd en moeite je bespaart. 
 • Onderhoud: onkruidbranders vergen weinig onderhoud. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben geen dure vervangingsonderdelen nodig. 

Conclusie

We hebben de beste onkruidbranders van 2024 voor je onder de loep genomen. De onkruidbrander van Rothenbergen springt eruit als een allround goede en krachtige keuze. Deze brander helpt je niet alleen met biologische onkruid- en mosbestrijding, maar is ook handig bij het drogen van beton en het afdichten van bitumenbanen. Met de meegeleverde 5 meter gasslang en drukregelaar, geniet je van betrouwbare prestaties.

Ook de CFH GV900 verdient je aandacht. Dit model is uitgeroepen als Meest Luxe Keuze door zijn krachtig, extra grote branderkop en bijgeleverde gasflestrolley. Wil je het verdelgen van onkruid goed en professioneel aanpakken met een luxe uitgevoerd model? Dan is dit de best keuze voor jou!

Als je graag een elektrische onkruidbrander in huis haalt voorzien van diverse mondstukken, adviseren we je de Maxxheat Luxury 4-in-1. Naast onkruidbestrijding, kan deze brander ook gebruikt worden voor het aansteken van de barbecue of als heteluchtpistool bij het verwijderen van verf.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een onkruidbrander precies?

Een onkruidbrander doodt onkruid door middel van hitte. Je richt de brander op het onkruid, het vuur verwarmt de plant tot het punt dat de cellen barsten en sterven.

Is een onkruidbrander veilig in gebruik?

Ja, zolang je de veiligheidsinstructies volgt. Draag altijd beschermende kleding, houd de brander weg van brandbare materialen en laat hem nooit zonder toezicht branden.

Is een onkruidbrander effectief tegen alle soorten onkruid?

Een onkruidbrander is effectief tegen de meeste soorten onkruid. Hardnekkiger soorten zoals paardenbloemen en distels hebben wellicht meerdere behandelingen nodig.

Hoelang duurt het voordat het onkruid sterft na behandeling met een onkruidbrander?

Het onkruid begint meestal binnen een paar dagen na behandeling te sterven. Voor hardnekkig onkruid kan het iets langer duren.

Moet ik speciaal gas kopen voor een onkruidbrander?

De meeste onkruidbranders werken op propaangas, dat je in veel winkels kunt kopen. Lees de instructies van jouw specifieke model om er zeker van te zijn welk type gas je nodig hebt.

Kan ik een onkruidbrander ook gebruiken om mijn barbecue aan te steken?

Ja, de meeste onkruidbranders zijn ook uitstekend geschikt om barbecues aan te steken. Het bespaart je de moeite van het gebruik van aanmaakblokjes. 

Hoe bewaar ik een onkruidbrander veilig?

Zorg ervoor dat de brander volledig is afgekoeld voordat je hem opbergt. Bewaar de brander en de gasfles op een droge, veilige plaats uit de buurt van brandbare materialen. 

Is een onkruidbrander milieuvriendelijk?

Ja, onkruidbranders zijn een milieuvriendelijk alternatief voor schadelijke chemicaliën om onkruid te doden.

Dokter Fit