De 7 Beste Oordopjes Voor Slapen Van 2023
oordopjes slapen featured image

De 7 Beste Oordopjes Voor Slapen Van 2023

Oordopjes voor slapen zorgen ervoor dat je ongestoord kunt slapen, omdat de omgevingsgeluiden of het gesnurk van je partner gedempt worden. Je geniet van een diepe slaap en wordt de volgende dag uitgerust wakker, ook als je onderweg een dutje wilt doen of in een nieuwe slaapomgeving bent.

We hebben verschillende oordopjes voor slapen getest, waarbij we gelet hebben op goede geluidsdemping, een comfortabele en stevige pasvorm, de mate waarin de dopjes herbruikbaar zijn en de prijs-kwaliteitverhouding. e

Hier alvast de slaapoordoppen die als beste uit onze test kwamen:

Weten welke sleep plugs nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste slaapoordopjes overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste pasvorm Check Prijs
Grootste verpakking Check Prijs
Comfortabelste keuze Check Prijs
Beste keuze voor zijslapers Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste oordopjes voor slapen onderzocht

Beste Algemene Keuze

Slowwave Premium Earplugs

De Premium Earplugs van Slowwave zijn hoogwaardige oordopjes waarmee geluid tot 27 decibel gedempt wordt.

In de verpakking vindt je in totaal 28 oordopjes: 12 transparante dopjes, 12 lichtblauwe dopjes en nog twee bewaardoosjes, ieder met een extra paar oordopjes erin. Ze zijn gemaakt van siliconen van hoge kwaliteit en zijn daarmee in vorm te kneden. We waren erg tevreden over de kwaliteit en de oordopjes voor slapen gingen niet brokkelen.

Het gebruiksgemak van deze earplugs is hoog, omdat ze makkelijk in te doen zijn. Je vormt de dopjes tussen je vingers en brengt ze eenvoudig in. Ze zijn wat plakkerig, waardoor ze iets lastiger te verwijderen zijn, maar hierdoor blijven ze wel goed op hun plek zitten.

Je gebruikt de oordopjes zo’n één tot twee weken om het hygiënisch te houden. Naast oordopjes voor slapen kunnen deze modellen ook gebruikt worden tijdens het zwemmen, uitgaan of studeren. We waarderen de veelzijdigheid. Ook de verschillende kleuren vonden we handig, waardoor we de dopjes ook met een partner konden gebruiken zonder verwarring.

We raden de slaapoordopjes van Slowwave aan als je op zoek bent naar hoogwaardige, veelzijdig inzetbare en gebruiksvriendelijke geluidsdemping tijdens het slapen.

Voordelen:
 • Vrij grote verpakking met in totaal 28 oordopjes
 • Blijven de hele nacht goed op hun plek zitten
 • Vormbaar voor perfecte pasvorm
 • Ook voor tijdens het douchen, uitgaan of studeren
 • Inclusief 2 handige bewaardoosjes
Nadelen:
 • Wat plakkerig, waardoor ze lastiger te verwijderen zijn
 • Regelmatige vervanging aanbevolen
 • Blijven aan langere haren kleven
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Kokoon Nightbuds

De Kokoon Nightbuds zijn een luxe keuze die niet alleen omgevingsgeluiden blokkeren, maar ook ontspannende geluiden en andere audio af kunnen spelen.

Deze oordopjes voor slapen zijn zeer dun, waardoor je er geen last van hebt als je op je kussen ligt, ook als zijslaper niet. We vonden het even wennen om de Nightbuds om te doen. We vonden dat omgevingsgeluiden iets minder gedempt werden, omdat de gehoorgang niet volledig afgesloten wordt, maar vonden de geluiden voor voldoende rust zorgen.

De functionaliteiten van deze slaapoordopjes zijn het uitgebreidst vergeleken met andere modellen. Niet alleen worden geluiden gedempt, maar je speelt ook ontspannende geluiden, eigen muziek of audioboeken af. Daarnaast kun je via de app je slaap registreren en analyseren, al is deze registratie vrij basic.

Qua comfort scoren deze oordopjes vrij goed. Ze zijn dun en daarmee nauwelijks voelbaar, maar aan de achterkant van ons hoofd vonden we ze minder prettig. Let erop dat je dit model op moeten laden voor een goede werking en dat je internetverbinding nodig hebt om geluiden af te spelen.

We raden deze Kokoon Nightbuds aan als je niet alleen omgevingsgeluiden wilt dempen, maar ook wilt genieten van witte ruis of andere ontspannende audio.

Voordelen:
 • Mogelijkheid om rustgevende geluiden en andere audio af te spelen
 • Mogelijkheid tot slaapregistratie
 • Zeer dunne oordoppen, waardoor extra comfortabel
 • Batterij krachtig genoeg voor de hele nacht
 • Persoonlijk slaapadvies op basis van verzamelde gegevens
Nadelen:
 • Een flinke investering in een goede nachtrust
 • Opbergcase werkt niet als oplader
 • Internetverbinding nodig om de geluiden af te spelen
 • Minder comfortabel voor rugslapers
Check Prijs op Bol.com
Beste Pasvorm

Somnifiq Slaap Oordoppen

Deze oordoppen voor slapen van Somnifiq hebben de beste universele pasvorm, waardoor ze bij (bijna) iedere slaper comfortabel zitten.

De dopjes zijn gemaakt van ultrazacht siliconen en dempen omgevingsgeluiden tot 35 decibel. We vonden het prettig dat er twee maten oordopjes in de verpakking zaten, waardoor we beide konden testen en de beste pasvorm uiteindelijk gebruikten. 

De U-vormige haak fixeerde de oordopjes goed, waardoor ze de hele nacht op hun plek bleven. Echter, deze haak zorgde er ook voor dat het iets minder comfortabel ligt op je zij met deze modellen in. We waren tevreden over de geluidsdemping, al werden niet alle geluiden, zoals heel hard snurken, volledig gedempt. 

Met behulp van de instructies vonden we het eenvoudig om deze earplugs in en uit te doen. Ook het schoonmaken van de dopjes was makkelijk met lauwwarm water. Overdag bewaarden we ze in het handige opbergdoosje. 

We raden deze sleep plugs van Somnifiq aan als je op zoek bent naar een goede pasvorm: comfortabel in het oor en de hele nacht stevig op zijn plek.

Voordelen:
 • U-vormig haakje zorgt ervoor dat de dopjes op hun plek blijven zitten
 • Je krijgt twee maten geleverd: M en L
 • Herbruikbaar en eenvoudig te reinigen tussendoor
 • Zacht siliconen voor hoog comfort
Nadelen:
 • Voor sommige slapers zijn beide maten te groot
 • Minder comfortabel voor zijslapers
 • Dempt niet alle geluiden, zoals hard snurken
Check Prijs op Bol.com
Grootste Verpakking

Viktor & Muller Slaap Oordopjes

Deze oordopjes voor slapen van Viktor & Muller worden geleverd in een grote pot met 120 stuks en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je ontvangt een pot met daarin 120 earplugs gemaakt van polyurethaan. Dit is een zacht en comfortabel materiaal dat lekker zit in het oor. Een voordeel van dit model vonden we de zachte pasvorm zonder harde stukjes, wat voor extra comfort zorgde. Echter, een nadeel hiervan is dat de dopjes ook sneller uit het oor schuiven.

De geluidsdemping van deze slaapoordoppen vonden we iets minder dan bij andere modellen, wat waarschijnlijk komt door de minder stevige pasvorm. We moesten even wennen aan het in doen, maar toen we het een keer onder de knie hadden, lukte het goed.

Het grootste voordeel van deze dopjes is de verpakkingsinhoud waarmee je lang vooruit kunt. Er zitten in totaal 60 sets in (120 dopjes) die je meerdere keren kunt gebruiken, wat niet bij alle schuimoordoppen het geval is. Let erop dat je ze wel sneller moet vervangen dan bij andere materialen.

We raden de Viktor & Muller foam dopjes aan als je op zoek bent naar comfort en in één keer een grote hoeveelheid (voor een uitstekende prijs) wilt inslaan.

Voordelen:
 • Grote verpakking met maar liefst 120 oordopjes (60 sets)
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Handige pot waarin je alle slaapoordopjes bewaart
 • Comfortabel, alleen van zachte materialen
Nadelen:
 • Mindere geluidsdemping
 • Lastiger in te doen dan concurrerende modellen
 • Minder milieuvriendelijk, omdat je ze vaker moet vervangen
 • Niet geschikt voor zeer gevoelige oren
Check Prijs op Bol.com
Comfortabelste Keuze

EarPeace Sleep Plugs

Deze Sleep Plugs van EarPeace zijn zeer comfortabel en verkrijgbaar in twee maten, waardoor ze altijd goed in je oren passen.

In een verpakking ontvang je drie paar oordopjes voor slapen inclusief drie opbergdoosjes. Je kiest hierbij uit twee maten: standaard (past goed voor 80% van de mensen) en klein. Deze laatste maat is ideaal als je een smalle gehoorgang hebt. De eerste dagen voelden de sleep plugs wat hard aan, maar daarna zaten ze comfortabel.

Je gebruikt deze door de TU Delft ontworpen doppen niet alleen tijdens het slapen, maar ook tijdens het reizen, mediteren of sporten. We vonden het prettig dat de dopjes vrijwel onzichtbaar zijn, al waren ze iets lastiger te verwijderen door het kleine lipje.

De dopjes zijn gemakkelijk in onderhoud, je neemt ze na gebruik af met een vochtige doek. Als ze iets viezer zijn, leg je ze in warm zeepsop om ze beter te reinigen. Let erop dat je hiervoor het dempingsfilter moet verwijderen en later weer terug moet zetten.

We raden deze oordoppen van EarPeace aan als je waarde hecht aan comfort, zeker als je een smalle gehoorgang hebt.

Voordelen:
 • Verkrijgbaar in de maten standaard en klein
 • Perfecte pasvorm, zeker bij kleine gehoorgang
 • Drie paar en drie opbergdoosjes
 • Makkelijk te reinigen met een vochtige doek
Nadelen:
 • Voelen de eerste dagen wat hard aan
 • Kort lipje om ze te verwijderen
Check prijs voor Standard op Bol.com Check prijs voor Klein op Bol.com
Beste Keuze Voor Zijslapers

Chear Siliconen Oordopjes

Deze herbruikbare oordopjes van Chear zijn speciaal ontworpen voor een comfortabele slaapervaring voor zijslapers.

Ze zijn gemaakt van zacht en flexibel materiaal, waardoor ze prettig aanvoelen in het oor. Met vier verschillende maten passen ze perfect in jouw oren, ongeacht de grootte. Tijdens onze test vonden zelfs zijslapers deze oordopjes comfortabel en hadden ze geen last van druk op de oren.

Je gebruikt deze oordoppen niet alleen tijdens het slapen, maar ook om geluiden te dempen op festivals en feestjes. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk door hun herbruikbare aard. Het enige nadeel is dat de gemiddelde geluidsdemping niet altijd voldoende is, zeker bij een luid snurkende partner.

We vonden de dopjes makkelijk schoon te maken. Dit deden we na ieder gebruik met water en zeep, zodat ze langer meegingen en schoon aanvoelden. We vonden ze comfortabel zitten en voelden ze nauwelijks.

We raden deze siliconen oordopjes van Chear aan voor iedereen die comfortabele en goed passende oordopjes zoekt en met name aan zijslapers die sneller ongemak ervaren van grote oordoppen.

Voordelen:
 • Vier maten dopjes (XS, S, M en L) voor perfecte pasvorm
 • Comfortabel voor zijslapers, nauwelijks voelbaar
 • Veelvoudig te gebruiken en daarmee milieuvriendelijk
 • Ook geschikt voor festivals en feestjes
Nadelen:
 • Lets mindere geluidsdemping dan andere modellen
 • Prijzig voor slechts één setje
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

SleepCore Slaap Oordopjes

Dit pakket van SleepCore bestaat uit 14 oordopjes voor slapen en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor een vriendelijke prijs ontvingen we 14 dopjes (zeven setjes) gemaakt van siliconen. De kneedbare dopjes gebruikten we tijdens het slapen, studeren en op feestjes om omgevingsgeluiden buiten te houden of onze oren te beschermen. Met een geluidsdemping van 27 decibel scoren deze dopjes gemiddeld.

We vonden de kneedbare vorm prettig, omdat de dopjes zo goed in onze oren pasten. Wat we jammer vond, was de iets lagere kwaliteit, waardoor de kans op afbrokkelen groter is. Wees hier voorzichtig mee om te voorkomen dat er stukjes achterblijven in je oor.

De oordopjes voor slapen zijn makkelijk in te brengen en te verwijderen. Ook de transparante kleur vonden we prettig, waardoor ze bijna niet zichtbaar zijn. Het is mogelijk om de dopjes te hergebruiken, maar ze gaan minder lang dan sommige andere modellen.

We raden deze oordopjes van SleepCore vooral aan als je op zoek bent naar een voordelige oplossing voor geluidsoverlast en als je dopjes zoekt die je gedurende kortere periodes gebruikt.

Voordelen:
 • Comfortabel in de meeste oren, ook voor zijslapers
 • Geschikt voor gebruik onder water
 • Gemaakt van veilige, BPA-vrije materialen
 • Vriendelijke prijs voor 14 stuks
Nadelen:
 • Minder kwaliteit, waardoor sneller afbrokkelen
 • Minder vaak herbruikbaar dan andere modellen
 • Aan de grote kant voor sommige slapers
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van oordopjes voor slapen? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste oordopjes voor slapen.

 • Comfort: aangezien je de oordopjes ’s nachts draagt, is comfort cruciaal. Zoek oordopjes die gemaakt zijn van zachte materialen en die goed passen zonder druk uit te oefenen op je oren. Let ook op de vorm; sommige mensen vinden bijvoorbeeld een kegelvorm prettiger dan een cilindervorm.
 • Geluidsreductie: het belangrijkste doel van oordopjes voor het slapen is het verminderen van geluid. Kijk naar de Noise Reduction Rating (NRR); een hogere NRR betekent betere geluidsisolatie.
 • Gebruiksgemak: oordopjes die lastig in te brengen of te verwijderen zijn, kunnen frustrerend zijn. Kies een model dat gemakkelijk te hanteren is, zelfs als je half slaapt.
 • Duurzaamheid: oordopjes voor slapen worden vaak gebruikt en kunnen snel verslijten. Kies een merk dat bekend staat om zijn duurzaamheid, zodat je niet elke maand een nieuw paar hoeft te kopen.
 • Hypoallergeen: als je gevoelige huid hebt, kies dan voor hypoallergene oordopjes om irritatie of allergische reacties te voorkomen.
 • Prijs: hoewel je misschien geneigd bent om voor de goedkoopste optie te gaan, is het de moeite waard om wat meer te betalen voor oordopjes die effectief, comfortabel en duurzaam zijn.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de oordopjes vinden die het beste bij jou passen en die je helpen om een goede nachtrust te krijgen.

De voordelen van slaapoordopjes

 • Minimaliseer storende geluiden: oordopjes voor slapen schermen je af van ongewenste geluiden zoals straatlawaai, snurkende partners of luidruchtige buren. 
 • Bevorder je slaapkwaliteit: geen onderbrekingen betekent een diepere, meer herstellende slaap. Je ontwaakt verfrist en energiek.
 • Gemakkelijk mee te nemen: ze zijn klein, licht en draagbaar. Ideaal voor onderweg, op reis of in een lawaaierige omgeving zoals een hostel.
 • Duurzaam en herbruikbaar: de meeste slaapoordopjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal en kunnen meerdere keren worden gebruikt, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn voor een betere nachtrust.
 • Veilig voor de oren: oordopjes voor slapen zijn ontworpen om je gehoor te beschermen. Ze verminderen geluiden tot een veilig niveau zonder ze volledig te blokkeren, zodat je nog steeds belangrijke geluiden zoals je wekker kunt horen.
 • Verbeter je concentratie: een goede nachtrust kan je focus en productiviteit de volgende dag verbeteren. 
 • Verminder stress en angst: het wegnemen van geluidsoverlast tijdens de nacht kan helpen om stress en angst te verminderen, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid. 
 • Kostenbesparend: in vergelijking met andere geluiddempende oplossingen zoals geluidswerende muren of ramen, zijn oordopjes voor slapen een veel goedkopere oplossing.

Conclusie

Oordopjes voor slapen zorgen ervoor dat je ongestoord kunt slapen, ook bij omgevingsgeluiden, een snurkende partner of luidruchtige buren. Vaak zijn de slaapoordoppen ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals tijdens het uitgaan, mediteren of studeren.

Uit onze uitgebreide test komen de Slowwave Premium Earplugs als beste algemene keuze. Je ontvangt maar liefst 28 hoogwaardige oordoppen die gebruiksvriendelijk en comfortabel zijn.

Als je een luxe optie zoekt waarmee je zelf ook geluid kunt afspelen – en die dus niet alleen geluid van buitenaf dempen – zijn de Kokoon Nightbuds een goede keuze. Liever een budgetvriendelijke oplossing om beter te slapen? Dan ga je voor de SleepCore Slaap Oordopjes.

Voor wie extra comfort zoekt, zijn de EarPeace Sleep Plugs, die in twee maten verkrijgbaar zijn, een uitstekende keuze. Ook de Somnifiq Slaap Oordoppen zijn een comfortabele keuze, dankzij de universele pasvorm die geschikt is voor het merendeel van de oren.

Lekker en diep slapen hoeft niet moeilijk te zijn met de juiste oordoppen – zelfs niet in een lawaaierige omgeving.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen oordopjes voor slapen mij helpen?

Oordopjes voor slapen dempen omgevingsgeluiden. Dit zorgt voor een stillere, meer ontspannen slaapomgeving.

Zijn alle oordopjes voor slapen hetzelfde?

Nee, er zijn verschillende soorten oordopjes op de markt. Ze verschillen in materiaal, design en geluidsdemping. Sommige zijn specifiek ontworpen voor zijslapers, terwijl andere perfect zijn voor diepe slapers die maximale geluidsdemping nodig hebben.

Zijn oordopjes voor slapen comfortabel om te dragen?

Ja, de meeste oordopjes voor slapen zijn gemaakt van zachte materialen die comfortabel in je oor passen. Ze zijn ontworpen om zo min mogelijk druk op je oor uit te oefenen, zodat je ze nauwelijks voelt.

Hoe maak ik mijn oordopjes voor slapen schoon?

Afhankelijk van het materiaal, kun je de oordopjes schoonmaken met warm water en milde zeep. Zorg ervoor dat je ze goed laat drogen voordat je ze opbergt.

Hoe lang gaan oordopjes voor slapen mee?

De levensduur van oordopjes voor slapen varieert per merk en hoe goed je voor ze zorgt. Bij regelmatige schoonmaak en goed onderhoud kunnen ze tot enkele maanden meegaan.

Ik heb kleine oren, zijn er ook oordopjes voor mij?

Ja, er zijn oordopjes verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder kleinere maten voor mensen met kleinere oren. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor het beste comfort en de effectiefste geluidsdemping.

Waar kan ik oordopjes voor slapen kopen?

Oordopjes voor slapen zijn verkrijgbaar bij veel winkels, waaronder drogisterijen, supermarkten en online winkels. Het is een goed idee om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Dokter Fit