De Top 10 Slaapmaskers Voor 100% Verduistering van 2024
Slaapmasker-featured-image

De Top 10 Slaapmaskers Voor 100% Verduistering van 2024

Een slaapmasker zorgt ervoor dat je overal in het donker kunt slapen, ook als er in de ruimte zelf licht is. Je kiest voor een gewoon oogmasker, maar er zijn ook modellen met ingebouwde bluetooth speakers of met een verzwaringselement voor extra ontspanning verkrijgbaar.

Ik vind het lastig om in een lichte ruimte te slapen, bijvoorbeeld als ik onderweg ben, en dan is een slaapmasker een echte uitkomst. Een masker van hoge kwaliteit en comfortabele materialen verduistert niet alleen goed, maar voelt ook heerlijk zacht aan.

In deze top 10 zet ik de beste slaapmaskers voor verschillende situaties op een rij: van ergonomische modellen tot zachte maskers en exemplaren met ingebouwde luidsprekers. Met het perfecte slaapmasker slaap je lekkerder en word je uitgerust wakker.

Beste slaapmasker overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Slaapmasker Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxe-Slaapmasker Meest luxe keuze Check Prijs
Zachtste-Slaapmasker Zachtste keuze Check Prijs
Beste-Prijs-kwaliteitverhouding-Slaapmasker Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste-Ergonomische-Slaapmasker Beste ergonomische keuze Check Prijs
Beste-Pasvorm-Slaapmasker Beste pasvorm Check Prijs
Beste-Verzwaarde-Slaapmasker Beste verzwaarde keuze Check Prijs
Beste-Met-Bluetooth-Slaapmasker Beste keuze met bluetooth Check Prijs
Beste-Traagschuim-Slaapmasker Beste traagschuim keuze Check Prijs
Beste-Goedkope-Slaapmasker Beste goedkope keuze Check Prijs

De 10 beste slaapmaskers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Napson Slaapmasker PRO

4.8

Dit slaapmaskers van Napson zorgt er niet alleen voor dat je in een 100% donkere omgeving kunt slapen, maar beschikt ook over ingebouwde bluetooth speakers.

Het masker is gemaakt van katoen. We vonden het materiaal zacht aanvoelen en het ademde goed. Vooral over de pasvorm waren we te spreken. Het masker sloot goed aan en het neusschotontwerp zorgde ervoor dat al het licht geblokkeerd werd. Aan geen enkele kant kwam er licht binnen, waardoor we 100% in het donker sliepen.

De ingebouwde bluetooth speakers maken het mogelijk om naar witte ruis, muziek of andere kalmerende geluiden te luisteren. De geluidskwaliteit was goed en de batterij ging 8 uur mee, waardoor we de hele nacht plezier hadden van de speakers. Je verschuift de speakers van plek, zodat ze perfect passen. Tijdens onze test bleken de meeste personen comfortabel te liggen, maar enkele zijslapers voelden de speakers zitten. Het enige nadeel vonden we de stem die bij het in- en uitschakelen “power on” en “power off” zei.

Het masker is wasbaar en daarmee een hygiënische keuze. We ontvingen tevens een oplaadkabel, een waterproof zakje en een gratis e-boek met slaaptips.

We raden dit model van Napson aan als je naast verduistering ook behoefte hebt aan witte ruis of kalmerende geluiden.

Voordelen:
 • Ingebouwde bluetooth speaker met HD stereo geluid
 • Speakers verschuifbaar, zitten altijd op de goede plek
 • Neusschotontwerp zorgt voor optimale blokkering licht
 • Inclusief oplaadkabel, waterproof zakje en e-boek
Nadelen:
 • Sommige zijslapers hebben voelen de speakers zitten
 • Je hoort power on/off stem
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Slowwave Premium Bluetooth Slaapmasker

4.7

Dit premium bluetooth slaapmasker van Slowwave is een luxe keuze met speciale, zachte speakers voor extra comfort.

Het masker is gemaakt van 70% polyester en 30% Chinlon Cool stof. We vonden de stof zacht aanvoelden, maar merkten ook dat deze erg dik was, waardoor het masker zeker in de zomer aan de warme kant was. De pasvorm van het masker bleek tijdens onze test goed te zijn: er kwam geen enkel licht via de zijkanten naar binnen. Dit komt onder andere door de verstelbare pasvorm.

Dit model beschikt over bluetooth speakers die je kunt verplaatsen en verwijderen. De speakers zijn gemaakt van sponsachtig materiaal, waardoor je ze nauwelijks voelt zitten. We vonden de speakers een stuk comfortabeler dan bij sommige andere modellen, maar merkten ook dat ze soms wat verschoven tijdens onze slaap. De batterij ging lang mee (13-15 uur), waardoor we niet midden in de nacht een lege batterij hadden.

Na het verwijderen van de speakers kan het masker gewassen worden (handwas). Je probeert dit model 30 dagen gratis uit en kunt het bij ontevredenheid terugsturen.

We raden dit bluetooth slaapmasker van Slowwave aan als je op zoek bent naar een model met comfortabele en zachte speakers die je nauwelijks voelt zitten.

Voordelen:
 • Sponsachtige speakers voel je nauwelijks zitten
 • Speakers kunnen verplaatst en verwijderd worden
 • Lange batterijduur van 13-15 uur
 • Verstelbaar voor perfecte pasvorm
 • 30 dagen testen mogelijk
Nadelen:
 • Dikke stof oncomfortabel
 • Voelt warm aan
 • Prijzig
Check Prijs op Slaapwijzer.net
Zachtste Keuze

De Schone Slaper Slaapmasker

4.5

Dit oogmasker van De Schone Slaper is een zachte keuze waarmee je comfortabel en diep slaapt.

Het masker is gemaakt van 100% moerbeizijde aan de buitenkant en heeft een laag traagschuim binnenin. Het traagschuim heeft een 3D-ontwerp, waardoor er uitsparingen voor je ogen zijn. We voelden minder druk op onze wimpers en ogen. Ook merkten we dat we uitgerust wakker werden, wat komt doordat onze ogen de ruimte hadden om te bewegen ’s nachts.

Het oogmasker heeft een elastische band, waardoor de maat voor het grootste gedeelte van onze proefslapers ideaal was. Echter, enkele personen gaven aan dat het masker niet strak genoeg zat, waardoor het niet op zijn plek bleef zitten. Als het elastiek wel goed aansluit, werkt het masker 100% verduisterend. Zijde absorbeert geen crème en heeft positieve effecten op de huid.

Naast het masker zelf ontvang je ook een opbergzakje en oordoppen. Vooral de oordoppen vonden we handig onderweg, waardoor we stil en in het donker konden slapen.

We raden dit model van De Schone Slaper aan als je op zoek bent naar een comfortabel en zacht slaapmasker van zijde met positieve effecten op je huid, wimpers en ogen.

Voordelen:
 • Gemaakt van hoogwaardig 100% moerbei zijde
 • 3D-ontwerp voorkomt druk op ogen en wimpers
 • Masker voelt extra zacht aan
 • Inclusief opbergzakje en handige oordoppen
Nadelen:
 • Band is niet verstelbaar
 • Past niet goed bij iedereen
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Strex Luxe Slaapmasker

4.1

Het masker is gemaakt van traagschuim met rondom ademend katoen. Een voordeel van traagschuim is het ergonomische ontwerp met uitsparingen voor de neus en ogen. Hierdoor zat het masker comfortabel op ons gezicht. Bij andere traagschuim maskers merkten we dat deze druk uitoefenden als we op onze zij lagen, maar dat is bij dit model niet het geval.

Het masker beschikt over een elastische en verstelbare band. Dit deden we met klittenband, waardoor we de maat zelf bepaalden. Tijdens onze test bleken rugslapers dit minder comfortabel te vinden, omdat ze met hun hoofd op de klittenbandsluiting lagen. Het masker verduisterde goed bij de juiste pasvorm.

Je kunt dit oogmasker wassen, maar alleen met koud water. We vonden dit jammer, omdat warm water beter reinigt. Bij het masker ontvang je een opbergzakje.

We raden dit slaapmasker van Strex aan als je op zoek bent naar een voordelig model van goede kwaliteit. Als rugslaper kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Ergonomisch ontwerp met uitsparingen voor neus en ogen
 • Band elastisch en met klittenband verstelbaar
 • Traagschuim comfortabel, ook voor zijslapers
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Alleen met koud water te wassen
 • Minder comfortabel voor rugslapers
Check Prijs op Bol.com
Beste Ergonomische Keuze

CozySense Slaapmasker

4.1

Dit slaapmasker van CozySense is een ergonomische keuze met een uitstekende pasvorm.

Het masker heeft een ergonomisch 3D-ontwerp en is een mix van elastaan, polyester en katoen. Rondom de ogen en neus heeft het masker uitsparingen, die ervoor zorgen dat je geen druk ervaart op je ogen. Tijdens onze test bleken ook proefslapers met lange wimpers geen last te hebben van het masker. Wel vonden we de rand bij de neus aan de harde kant en minder comfortabel.

De verstelbare band zorgt ervoor dat het masker op ieder hoofd past, ongeacht of je een klein of groot hoofd hebt. We vonden de pasvorm en verduistering super, maar merkten dat het masker minder comfortabel was voor zijslapers. De dikte zat dan in de weg en maakte slapen minder comfortabel.

Een nadeel van dit model is dat het niet gewassen kan worden. We vonden dit jammer, omdat het toch hygiënisch is om het masker na meerdere warme nachten te reinigen. We ontvingen ook een hoes om het masker in te bewaren.

We raden dit model van CozySense aan als je op zoek bent naar een ergonomisch en comfortabel oogmasker als rugslaper. Voor zijslapers is dit minder comfortabel en raden we dit model af.

Voordelen:
 • Ergonomisch model zorgt voor 100% verduistering
 • Voldoende ruimte bij ogen, zelfs bij lange wimpers
 • Verstelbare band, past op ieder hoofd
 • Stijlvol met blauwe band
Nadelen:
 • Harde rand bij neus
 • Minder geschikt voor zijslapers
 • Kan niet gewassen worden
Check Prijs op Bol.com
Beste Pasvorm

Somnifiq Slaapmasker

4.7

Dit luxe oogmasker van Somnifiq heeft een uitstekende pasvorm, waardoor je gegarandeerd in een 100% verduisterde omgeving slaapt.

Het masker is gemaakt van traagschuim met een buitenste laag van zijde. Het 3D-ontwerp zorgde ervoor dat onze ogen het masker niet raakten en zelf onze wimpers er niet tegenaan kwamen. We vonden de zijden neusbrug comfortabel en merkten dat het voor volledige verduistering zorgde. Het masker is aan de grote en dikke kant, maar alsnog licht van gewicht en we hadden hier geen last van.

Je past de grootte aan met de verstelbare gesp die aan de zijkant zit. Tijdens onze test bleek dit ideaal voor rugslapers te zijn, maar zijslapers hadden wel last van de gesp onder hun hoofd. De stiksels zijn van hoge kwaliteit, waardoor het masker lang meegaat.

We konden het masker zowel met de hand als in de wasmachine wassen, wat prettig was. Ook ontvingen we een gratis slaapgids met 10 handige tips, een opbergzakje voor het masker en oordopjes.

We raden dit masker van Somnifiq aan als je op zoek bent naar een model van traagschuim dat reageert op je lichaamstemperatuur en perfect aansluit bij je gezicht voor volledige verduistering.

Voordelen:
 • Past zich aan lichaamstemperatuur en contouren aan
 • Zijden neusbrug biedt comfort en verduistering
 • Diepe uitsparing voor ogen en wimpers
 • Inclusief gratis Somnifiq slaapgids met 10 tips
 • Zowel met de hand als wasmachine te wassen
Nadelen:
 • Gesp minder comfortabel voor zijslapers
 • Vrij dik en groot
Check Prijs op Bol.com
Beste Verzwaarde Keuze

Dormiwise Verzwaard Slaapmasker

4.1

Dit verzwaarde slaapmasker van Dormiwise zorgt met zijn extra gewicht voor diepe ontspanning en dat je beter slaapt.

Het masker heeft een verzwaringselement bestaande uit gelijkmatig verdeelde glasparels. De hoes heeft twee kanten: een ademende zijde van bamboe en een zachte zijde van minky stof. We vonden het ideaal dat er een kant voor warme nachten en een kant voor koele nachten was. De band is verstelbaar met de gesp aan de zijkant, die door enkele zijslapers als storend ervaren werd.

Tijdens onze test bleek het extra gewicht vooral een voordeel voor proefslapers met hoofdpijn, migraine of angst- en stressklachten. Zij ervoeren diepere ontspanning door het extra gewicht en vielen beter in slaap. Echter, niet iedereen vond het extra gewicht prettig.

Het verzwaringselement kan verwijderd worden, waarna het masker in de wasmachine gewassen kon worden. We vonden het ideaal dat de 270 gram verwijderd konden worden, waardoor we ook zonder extra gewicht sliepen. We ontvingen naast het masker ook een opbergzakje, oordoppen en een kruidenzakje met lavendel voor extra ontspanning.

We raden dit verzwaarde model van Dormiwise aan als je last hebt van migraine, angstgevoelens of stress en moeite hebt met ontspannen in bed.

Voordelen:
 • Uitneembaar verzwaringselement van 270 gram
 • Helpt bij klachten als migraine, hoofdpijn, stress en angst
 • Koele kant voor zomer, warme kant voor winter
 • Inclusief lavendel kruidenzakje voor extra ontspanning
 • 30 dagen uitproberen mogelijk
Nadelen:
 • Extra gewicht niet voor iedereen comfortabel
 • Gesp aan zijkant storend voor zijslapers
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Bluetooth

EverestPeak Bluetooth Slaapmasker

4.2

Dit bluetooth slaapmasker van EverestPeak zorgt niet alleen voor verduistering, maar maakt het ook mogelijk om rustgevende geluiden af te spelen.

Het masker is gemaakt van 67% polyester en 33% katoen. We vonden het materiaal prettig aanvoelen, wat onder andere kwam door de uitsparingen voor de ogen en de zachte vorm rondom de neus. We lagen 100% in het donker met dit masker. We vonden de gespen aan de zij- en achterkant iets minder prettig tijdens het slapen, maar het was handig dat we het masker verstellen konden.

Via de ingebouwde mini luidsprekers in het masker speel je via bluetooth geluiden af, zoals meditaties of witte ruis. We vonden de bediening hiervan makkelijk, maar vonden het jammer dat er een lampje flikkerde bij gebruik. Dit was met name voor een partner vervelend. De geluidskwaliteit was goed en we voelden de speakers zitten zonder dat dit vervelend was. Een minpunt was het harde geluid als de batterij leeg was. We raden dan ook aan om de batterij altijd goed op te laden.

Je wast het masker in de wasmachine nadat je de luidsprekertjes verwijderd hebt.

We raden dit model van EverestPeak aan als je niet alleen verduistering wilt, maar ook graag met geluid in de oren slaapt. Zo hoef je niet langer oncomfortabele oortjes te dragen.

Voordelen:
 • Mini luidsprekers ingebouwd in slaapmasker
 • Ademend gaas voor verkoeling
 • Batterij gaat wel 10 uur mee
 • Verkrijgbaar in 6 kleuren
Nadelen:
 • Lampje flikkert bij gebruik
 • Geluid als batterij leeg is
Check Prijs op Bol.com
Beste Traagschuim Keuze

Soulsnooze Traagschuim Slaapmasker

4.0

Dit slaapmasker van Soulsnooze is gemaakt van traagschuim en vormt zich daardoor goed naar je hoofd.

Het masker heeft een traagschuim vulling met daaromheen een ademende stof. We vonden dit prettig en merkten dat het masker niet aan ons gezicht bleef plakken bij warmte. De uitsparingen voor de ogen en neus waren comfortabel en ook voor de wimpers was er voldoende ruimte. We vonden het masker over het algemeen comfortabel, maar tijdens onze test bleken sommige zijslapers het masker minder goed aan te vinden sluiten.

De flexibele pasvorm zorgt ervoor dat iedereen dit masker kan gebruiken. De hakenvrije sluiting en elastische band zitten comfortabel om je hoofd. We vonden het masker minder stevig zitten dan concurrerende modellen en soms gleed het masker ’s nachts zelfs af.

Je wast dit oogmasker op 30 graden in de wasmachine en de hoogwaardige materialen verliezen geen kwaliteit. Je neemt het masker mee op reis in het meegeleverde opbergzakje.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een voordelig slaapmasker van traagschuim met ruime uitsparingen voor de ogen en neus. Voor extra stevigheid rondom het hoofd kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Hakenvrije sluiting zonder vervelende drukpunten
 • Traagschuim vulling met grote neusruimte
 • Ergonomische contouren voor ogen en wimpers
 • Ademend materiaal, gaat niet plakken
Nadelen:
 • Blijft minder goed zitten
 • Minder goede pasvorm
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

HappyPeanut Zijden Slaapmasker

4.2

Dit zijden slaapmasker van HappyPeanut is een voordelige en stijlvolle keuze voor een goede nachtrust.

Het slaapmasker is gemaakt van 100% moerbeizijde en is van hoge kwaliteit. Het masker voelde heerlijk zacht aan en is ideaal voor de gevoelige huid. Hoewel het masker redelijk goed verduistert, is dit minder dan bij een oogmasker met een 3D-ontwerp dat perfect aansluit. Daarnaast vonden we het masker iets minder prettig voor onze wimpers, omdat we wat druk ervoeren.

Je verstelt het masker van maat met de handige elastiek. Dit was makkelijk en we lagen comfortabel in iedere slaaphouding. Met name zijslapers bleken tijdens onze test te spreken te zijn over dit model, omdat het geen druk aan de zijkant van het hoofd geeft.

Je wast het masker alleen met de hand en met milde zeep. We vonden het jammer dat wassen in de wasmachine niet mogelijk was, maar vonden het de moeite waard omdat het masker zo langer meegaat.

We raden dit masker van HappyPeanut aan als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke en stijlvolle keuze die ook nog eens heerlijk zacht aanvoelt. Voor optimale verduistering kies je beter een model met een 3D-ontwerp.

Voordelen:
 • Hoogwaardig, gemaakt van 100% moerbei zijde
 • Ideaal voor zijslapers, geen druk op zijkant hoofd
 • Stijlvoller dan veel andere modellen
 • Geschikt voor gevoelige huid
Nadelen:
 • Verduistert minder dan masker met 3D-ontwerp
 • Minder aangenaam voor wimpers
Check Prijs op Bol.com

De beste slaapmaskers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Zachtste Keuze Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Beste Ergonomische Keuze Beste Pasvorm Beste Verzwaarde Keuze Beste Keuze Met Bluetooth Beste Traagschuim Keuze Beste Goedkope Keuze
Napson Slaapmasker PRO Slowwave Premium Bluetooth Slaapmasker De Schone Slaper Slaapmasker Strex Luxe Slaapmasker CozySense Slaapmasker Somnifiq Slaapmasker Dormiwise Verzwaard Slaapmasker EverestPeak Bluetooth Slaapmasker Soulsnooze Traagschuim Slaapmasker HappyPeanut Zijden Slaapmasker
Algemene score 4,8/5 4,7/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 4,7/5 4,1/5 4,2/5 4/5 4,2/5
Verduistering 5/5 5/5 4/5 4,5/5 4,5/5 4,8/5 4/5 4,8/5 4/5 3,5/5
Kwaliteit 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4/5 3,8/5 4,6/5 4,5/5 4/5 4,2/5 4,5/5
Pasvorm 5/5 5/5 4,5/5 4/5 4,8/5 5/5 4,3/5 4,3/5 3,5/5 4/5
Comfort 4,5/5 4,5/5 4,8/5 4/5 3,5/5 4/5 3,5/5 3,8/5 4,5/5 5/5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmasker?

 • Materialen en kwaliteit: Bij het kopen van een slaapmasker let je op de materialen en de kwaliteit hiervan. Zijde is een zachte en ademende keuze, terwijl traagschuim zich juist goed naar je lichaam vormt en daardoor een goede pasvorm heeft. Let erop of de afwerking van een product hoogwaardig is en of het een duurzame keuze is.
 • Verduistering: Het belangrijkste van een slaapmasker is dat het voor verduistering zorgt. Een goed masker zorgt ervoor dat er absoluut geen licht doorgelaten wordt en dat de ruimte 100% verduisterd is. Het materiaal dient dik genoeg te zijn en het masker moet goed aansluiten aan je gezicht.
 • Pasvorm: De pasvorm van een slaapmasker bepaalt hoe comfortabel het masker is en of er licht doorgelaten wordt. Zeker voor zijslapers is dit een belangrijk punt om op te letten, omdat slaapmaskers makkelijker verschuiven of licht doorlaten als je op je zij ligt.
 • Comfort: Om lekker te kunnen slapen, is het belangrijk dat je comfortabel bent in bed. Je ligt lekkerder met een zacht masker gemaakt van ademend materiaal dat goed past. Ook onderweg biedt een slaapmasker, bijvoorbeeld in combinatie met reiskussen, extra comfort. Je slaapt zo overal in het donker en met een goede ondersteuning van je nek.

De voordelen van slaapmaskers

Een slaapmasker zorgt ervoor dat je altijd in het donker kunt slapen, of dat nou in je eigen slaapkamer of onderweg is. Uit onderzoek blijkt dat in het donker slapen van groot belang is en dat een te lichte omgeving negatieve effecten heeft.

Licht heeft een negatieve impact op je natuurlijke slaap-waakritme. Door ’s nachts blootgesteld te worden aan kunstmatig licht kan je slaapritme verstoord worden, wat tevens negatieve effecten kan hebben op je metabolisme en cardiovasculaire gezondheid.1

Een onderzoek met 20 jongvolwassenen laat zien dat blootstelling aan licht er onder andere zorgt voor een hogere hartslag gedurende de nacht en minder diepe slaap.2 Een specifiek onderzoek naar het gebruik van slaapmaskers gedurende de nacht suggereert dat het de alertheid en mogelijkheid om te leren overdag vergroot.3

Mijn eigen ervaring

Ik gebruik mijn slaapmasker vooral onderweg of als ik niet thuis slaap, omdat ik het liefste in een volledig donkere ruimte slaap. Door mijn masker te combineren met oordopjes voor slapen slaap ik overal diep zonder last te hebben van geluiden of licht. Als zijslaper vind ik de pasvorm extra belangrijk, zodat het masker goed aansluit en geen licht doorlaat.

De soorten maskers

 • Zijden slaapmaskers: Slaapmaskers gemaakt van zijde voelen comfortabel aan en zijn ideaal voor warme zomerdagen. Dit komt doordat zijde een ademend en dun materiaal is en goed vocht absorbeert. Een nadeel is dat zijde minder ergonomisch is en het masker sneller licht doorlaat door een minder aansluitende pasvorm.
 • Traagschuim slaapmaskers: Traagschuim slaapmaskers hebben vaak een uitsparing voor de ogen, waardoor je hier geen druk ervaart. Traagschuim leent zich goed voor ergonomische maskers met de perfecte pasvorm voor je gezicht. Het nadeel van deze slaapmaskers is dat ze iets dikker zijn en daardoor minder prettig aan kunnen voelen.
 • Bluetooth slaapmaskers: Een bluetooth slaapmasker heeft een ingebouwde speaker en zorgt ervoor dat je geluid af kan spelen. Dit is ideaal wanneer je moeite hebt om in slaap te vallen. Veel mensen gebruiken deze functie om te mediteren voor het slapengaan, rustgevende muziek te luisteren of witte ruis af te spelen. Zo heb je niet langer een aparte white noise machine nodig. Nadelen van een bluetooth slaapmasker zijn dat je de batterij regelmatig op moet laden, het masker iets zwaarder is en deze modellen iets meer kosten.
 • Verzwaarde slaapmaskers: Een verzwaard slaapmasker heeft een hoger gewicht. De lichte druk die je op je ogen en gezicht ervaart, heeft een kalmerend effect en zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt. Het effect is vergelijkbaar met dat van een verzwaringsdeken, maar dan met druk op je gezicht. Dit type is vooral aan te raden als je last hebt van stress, angst of slapeloosheid, maar niet iedereen vindt het extra gewicht prettig.

Conclusie

Zowel in je eigen slaapkamer als onderweg kan een slaapmasker positieve effecten hebben op je slaap. In een volledig verduisterde omgeving kom je makkelijker tot rust en word je uitgerust wakker. Het Napson Slaapmasker PRO komt als beste algemene keuze uit onze test. Dit model verduistert uitstekend, heeft een aangename pasvorm en beschikt over ingebouwde luidsprekers.

Ben je op zoek naar een ergonomisch model dat zich goed naar je gezicht vormt en uitsparingen voor de neus en ogen heeft? Dan is het CozySense Slaapmasker een goede keuze. Voor wie het liefste comfort en zachtheid ervaart, is het De Schone Slaper Slaapmasker een mooie optie.

Welk slaapmasker goed bij je past, hangt onder andere af van je slaaphouding en je voorkeuren. Sommige maskers passen beter als je op je rug slaapt, terwijl andere modellen goed werken voor zijslapers. Ook het feit of je wel of niet ingebouwde bluetooth speakers wilt, is van invloed op je keuze. Met een comfortabel en verduisterend slaapmasker slaap je overal heerlijk!

Veelgestelde vragen

Is een slaapmasker goed voor je?

Ja, want een slaapmasker bevordert slaap. In een donkere omgeving slaap je beter, omdat je minder prikkels ervaart en je slaapcyclus niet verstoord wordt door licht.

Wat is het beste slaapmasker?

Uit onze test komt het Napson Slaapmasker PRO als beste keuze. Dit model heeft ingebouwde bluetooth speakers, verduistert uitstekend en heeft een aangename pasvorm.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een slaapmasker?

Het belangrijkste is de pasvorm, omdat dit bepaalt of het masker comfortabel is en of het goed verduistert. Houd rekening met uitsparingen voor de ogen en neus, een 3D-ontwerp en of de materialen comfortabel zijn.

Waarom een slaapmasker gebruiken?

Een oogmasker verduistert de omgeving en zorgt ervoor dat je ook op lichte plekken kan slapen. Het verhoogt de hoeveelheid melatonine die je produceert en vermindert prikkels, waardoor je makkelijker in slaap valt.

Kun je een slaapmasker wassen?

De meeste slaapmaskers kunnen gewassen worden en dat is belangrijk voor je hygiëne. Let erop of een masker met de hand of in de wasmachine gewassen kan worden. Enkele modellen kunnen niet gewassen worden.

Bronnen

1 Bedroom environment: Light and Sleep

2 Light exposure during sleep impairs cardiometabolic function

3 Wearing an eye mask during overnight sleep improves episodic learning and alertness

Dokter Fit