Review Smyle Elektrische Tandenborstel en Tandpasta
smyle tandpasta

Review Smyle Elektrische Tandenborstel en Tandpasta

Ik poets mijn tanden al jaren met een normale bamboe tandenborstel, omdat ik duurzaamheid erg belangrijk vindt. Dus toen ik de kans kreeg om de Smyle Elektrische Tandenborstel te testen was ik meteen enthousiast. Ik was me er eerder niet van bewust dat elektrisch tandenpoetsen en duurzaamheid samen gaan, dus dit was een perfecte test om te doen voor mij!

Dokterfit Review
Review Smyle Tandenborstel en Tandpasta
4.9

Exclusieve Smyle 10% Kortingscode: dokterfit10

Voordelen:
 • Duurzaamheid: Bamboe opzetborstels
 • Technologie: 38.000 vibraties/minuut
 • Garantie: Levenslange dekking
 • Poetsstanden: Vijf diverse opties, ook voor gevoelige tanden
 • Verpakking: Milieuvriendelijk materiaal
 • Tandpasta Tabs: 100% natuurlijk en plastic-vrij
 • Timer: Aanbevolen poetstijd om de twee minuten te halen
Nadelen:
 • Prijzige opzetborstels
 • Geen poetsdruksensor
 • Geluidsniveau
Check Prijs op Bol.com Check Prijs Tandenborstel op WeSmyle.nl

Smyle Elektrische Tandenborstel in het kort


De Smyle Sonische Tandenborstel combineert hoogwaardige duurzame materialen met geavanceerde technologie, zoals 38.000 vibraties per minuut en een whitening functie, en biedt daarbij een levenslange garantie. Het apparaat benadrukt duurzaamheid met slechts vier oplaadbeurten per jaar en het gebruik van milieuvriendelijke tandpasta.

smyle

Raad ik de Smyle Elektrische Tandenborstel aan?

Absoluut! Ik moest even wennen aan het gevoel en het geluid wat de sonische techniek produceert, maar mijn tanden voelden enorm schoon aan na de poetsbeurt. Het is heel fijn dat de Smyle meerdere standen heeft, zodat je zelf kunt kiezen wat je fijn vindt. Ook vond ik het prettig dat ik alle hoekjes achterin m’n kiezen goed kon bereiken. Een bonus zijn de Smyle tandpasta tabs, die 100% natuurlijk zijn en geen microplastics bevatten.

Alles werd bezorgd in milieuvriendelijke verpakkingen en de Smyle Tandpasta kwam samen met een glazen flesje om de tabs in op te slaan.

Voor wie is deze tandenborstel?

De Smyle Elektrische Tandenborstel is niet alleen voor de milieubewuste consument, maar ook voor diegenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige tandenborstel met diverse poetsstanden en een lange levensduur.

Waar kan ik de tandenborstel kopen?

De Smyle Elektrische Tandenborstel is verkrijgbaar bij de website van Smyle. Gebruik de exclusieve kortingscode ‘dokterfit10’ voor 10% korting op je aankoop.

Review Smyle Elektrische Tandenborstel

Ik heb de Smyle Elektrische Tandenborstel uitvoerig getest, waarbij ik specifiek heb gekeken naar duurzaamheid, gebruiksgemak en effectiviteit, en of het een goede keuze is voor mensen met gevoelige tanden (zoals ikzelf). Ook heb ik de Smyle tandpasta getest.

Waar heb ik op gelet?

 • Materiaal
  De opzetborstels zijn gemaakt van bamboe, wat zorgt voor een milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Bovendien worden oude borstels gerecycled. Dit bespaart op jaarbasis zo’n 88% plastic! Ook de haartjes zijn natuurlijk van de castor-boom gemaakt. Ik was zelf al gewend aan bamboe dankzij mijn oude tandenborstel, maar in het begin kan dit best een beetje ruw aanvoelen vergeleken met glad plastic.
 • Batterijduur
  Met een batterijduur waarbij je slechts 3-4 keer per jaar hoeft op te laden, is deze tandenborstel ideaal voor reizigers. Minder vaak opladen is ook een stuk duurzamer. Het is handig dat de tandenborstel met een usb-lader wordt geleverd, zodat je geen gedoe hebt met wereldstekkers als je op reis gaat.
 • Poetsstanden
  De Smyle tandenborstel biedt vijf poetsstanden, elk met een timer van 4×30 seconden: “Clean” voor nauwkeurige reiniging, “Whitening” om vlekken te verwijderen en tanden te verlichten, “Polishing” voor een glad tandoppervlak, “Mild” voor beginners die overstappen van een traditionele borstel, en “Sensitive” voor een zachte reiniging van gevoelige tanden. Ik vond het totaal geen probleem om de 2 minuten poetsen te halen, iets wat ik met een normale tandenborstel nooit voor elkaar kreeg.
 • Geluidsniveau
  De tandenborstel maakt best wat geluid, zeker als je eerder niet elektrisch poetste, zoals ik. Sonische tandenborstels gebruiken ultrahoge frequentie vibraties om tandplak los te maken en te verwijderen, terwijl traditionele elektrische tandenborstels voornamelijk roterende of oscillerende bewegingen gebruiken voor reiniging. Deze snelle vibraties van sonische borstels kunnen ook vloeistoffen tussen de tanden en langs het tandvlees duwen voor een grondigere reiniging. Het extra geluid is het wat mij betreft dus waard voor een betere reiniging.
 • Tandpasta
  De Smyle tandpasta zijn losse tabs waar je even op moet kauwen voordat ze gaan schuimen. Dit scheelt een hoop plastic omdat er geen tube gemaakt wordt. Ook hebben de tabs geen microplastics en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten.

Wat ik fijn vind aan de Smyle Elektrische Tandenborstel

Duurzaamheid
Voor mij is duurzaamheid echt één van de grootste voordelen van de Smyle Tandenborstel. Ik ben altijd erg bezig met het milieu en probeer zo weinig mogelijk plastic te produceren. Wist je dat er elk jaar er wereldwijd ongeveer 23 miljard tandenborstels* worden weggegooid, waarvan het merendeel traditionele tandenborstels zijn? Veel van deze tandenborstels zijn niet recyclebaar vanwege de samengestelde kunststoffen waarvan ze zijn gemaakt.

Bamboe groeit snel en is één van de meest duurzame materialen. Ook de tandpasta tabs zijn milieuvriendelijk omdat ze ZERO-WASTE zijn en alleen natuurlijke materialen bevatten.

Smyle Tandpasta
Na het uitproberen van de Smyle tandpastatabletten, moet ik toegeven dat het wel echt even wennen is om eerst te moeten kauwen. De stevige muntsmaak zorgt zeker voor een frissere adem, en ik merkte dat mijn tanden schoner aanvoelden zonder aanslag. Ik vind het ook erg fijn dat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat en het geen microplastics heeft. Het bijgeleverde milieuvriendelijke glazen flesje is een bonus!

Sonische techniek
Toen ik de sonische tandenborstel voor het eerst gebruikte, merkte ik meteen het verschil dankzij de ultrahoge frequentie vibraties. In tegenstelling tot traditionele elektrische tandenborstels die voornamelijk roteren, voelde ik hoe de snelle vibraties van mijn sonische borstel het tandplak effectief losmaakten en verwijderden. Dit zorgde voor een ongekend grondige reiniging die ik nog nooit eerder had ervaren.

Poetstimer
De timer van vier keer dertig seconden zorgt ervoor dat je altijd de aanbevolen poetstijd haalt. Voorheen kon ik nooit de twee minuten halen omdat ik al snel ‘verveeld’ was. Met de Smyle Sonische tandenborstel gaat die tijd supersnel voorbij, omdat het poetsen prettig aanvoelt.

Design
Het zwarte design van de tandenborstel ziet er luxe uit en past goed in mijn badkamer. Hij ligt ook lekker in de handen en is niet zwaar, zoals sommige andere elektrische tandenborstels.

Wat ik minder vind

Prijs van de borstels
De vervangende borstels kunnen aan de prijzige kant zijn en je kunt alleen maar de Smyle borstels zelf gebruiken (geen andere merken). Dit kan onhandig zijn als je niet in Nederland woont.

Geen poetsdruksensor
Het ontbreken van een poetsdruksensor betekent dat je voorzichtig moet zijn tijdens het poetsen.

Waarom een Smyle Elektrische Tandenborstel kopen?

Deze tandenborstel is ideaal voor milieubewuste consumenten die ook waarde hechten aan kwaliteit en diversiteit in hun poetservaring. Daarnaast is het een uitstekende keuze voor reizigers vanwege de lange batterijduur.

Conclusie

De Smyle Elektrische Tandenborstel lost het probleem op van het vinden van een duurzaam, kwalitatief en veelzijdig mondverzorgingsproduct. Met zijn diverse functies, duurzaamheid en levenslange garantie raden wij deze tandenborstel ten zeerste aan.

Beste Algemene Keuze (& Meest Duurzaam)
Smyle – Elektrische Sonische Tandenborstel
4.8

Deze elektrische tandenborstel van Smyle komt als beste keuze uit onze test. Je hoeft de tandenborstel slechts drie tot vier keer per jaar op te laden en de opzetborstels zijn gemaakt van duurzame bamboe.

We vinden het super dat de elektrische tandenborstel over vijf poetsstanden beschikt: Clean voor nauwkeurige reiniging, Whitening voor zichtbaar lichtere tanden, Polishing voor gladheid, Mild voor tijdens de overstap en Sensitive voor gevoelige tanden. We vonden de poetstimer van vier keer dertig seconden handig, omdat we zo precies lang genoeg poetsen.

Met deze elektrische tandenborstel van Smyle bespaar je 90% plastic, omdat de opzetborstels van bamboe gemaakt worden. De oude opzetborstels worden gerecycled en we zijn onder de indruk van de levenslange garantie. Een kapotte tandenborstel wordt gratis vervangen.

Na het gebruiken van deze tandenborstel in combinatie met het Oral Care Value Pack voelen onze tanden schoon aan. Helaas heeft dit exemplaar geen poetsdruksensor, waardoor je voorzichtig moet zijn.

We raden deze elektrische tandenborstel van Smyle aan als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig duurzaam alternatief waar je een leven lang plezier van hebt.

Exclusieve -10% kortingscode: dokterfit10

Voordelen:
 • Extreem lange batterijduur: slechts 3-4 keer per jaar opladen, perfect voor op reis.
 • Maakt weinig geluid
 • Opzetborstels zijn milieuvriendelijk, gemaakt van bamboe
 • Levenslange garantie op de elektrische tandenborstel
 • Keuze uit 5 verschillende programma’s
 • Whitening-functie
 • Aanbevolen door meer dan 400 tandartsen
 • 60 dagen risicoloos uitproberen
 • Verkrijgbaar in zwart, wit en blauw
Nadelen:
 • Nieuwe borstels zijn vrij prijzig
Check Prijs op wesmyle.nl Check Prijs op Bol.com

Veelgestelde Vragen over de Smyle Tandenborstel

Wat is het verschil tussen sonisch poetsen en traditioneel elektrisch poetsen?

Sonisch poetsen maakt gebruik van ultrahoge frequentie vibraties om tandplak los te maken en te verwijderen, terwijl traditionele elektrische tandenborstels voornamelijk roterende of oscillerende bewegingen gebruiken.

Hoe vaak moet ik de Smyle elektrische tandenborstel opladen?

De Smyle elektrische tandenborstel heeft een indrukwekkende batterijduur en hoeft slechts vier keer per jaar opgeladen te worden.

Zijn de opzetborstels van de Smyle tandenborstel milieuvriendelijk?

Ja, de opzetborstels van Smyle zijn gemaakt van duurzaam bamboe, wat een milieuvriendelijk alternatief is voor plastic.

Heeft de Smyle tandenborstel een garantie?

Jazeker! De Smyle elektrische tandenborstel komt met een levenslange garantie. Als hij kapot gaat, wordt hij gratis vervangen (mits je het abonnement neemt).

Is sonisch poetsen met de Smyle tandenborstel geschikt voor gevoelige tanden?

Ja, de Smyle tandenborstel heeft een specifieke “Sensitive” poetsstand die extra zachte aandacht biedt voor gevoelige tanden, terwijl ze toch grondig worden gereinigd.

Bronnen:

 1. National Geographic’s “The Story of Plastic”.
Dokter Fit