De 7 beste vliegengordijnen van 2024
vliegengordijn featured image

De 7 beste vliegengordijnen van 2024

Een vliegengordijn voor de deur is niet alleen een praktische oplossing om irritante beestjes buiten te houden, maar ook een verfrissende manier om je huis lekker te luchten en zonnestralen ongehinderd binnen te laten. Tijdens een warme zomer – maar door het huidige klimaat ook daarna nog –  is een goed vliegengordijn zeker geen overbodige luxe. 

Omdat er online een grote keuze is in het assortiment aan vliegengordijnen, hebben we voor jou een top 7 samengesteld. Hier vind je moeiteloos het perfecte gordijn dat ongenode zomergasten resoluut buiten houdt.

Beste vliegengordijn overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-algemene-vliegengordijn Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-luxe-vliegengordijn Meest luxe keuze Check Prijs
Meest-zomerse-vliegengordijn Meest zomerse vliegengordijn Check Prijs
Beste-semi-transparante-vliegengordijn Beste semi-transparante keuze Check Prijs
Beste-transparante-vliegengordijn Beste transparante keuze Check Prijs
Meest-kleurrijke-vliegengordijn Meest kleurrijke vliegengordijn Check Prijs
Beste-goedkope-vliegengordijn Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste vliegengordijnen onderzocht

Beste Algemene Keuze

ForDig Magnetisch Vliegengordijn

4.8

Dankzij het ForDig magnetische vliegengordijn krijg je frisse lucht en zon in je huis, zonder dat je last hebt van insecten en beestjes.

Het gordijn is netjes afgewerkt en heeft een goede doorgang, ook voor kinderen en huisdieren. Het dunne mesh-materiaal voelt stevig aan. Daarmee voldoet dit gordijn aan onze verwachtingen van een betaalbaar basis vliegengordijn.

Het gebruik van 26 magneten is een slimme keuze van de fabrikant. Dit gordijn sluit namelijk feilloos en houdt inderdaad insecten op afstand. De fijnmazige mesh houdt zelfs de allerkleinste beestjes buiten. 

Je kunt dit gordijn makkelijk monteren. Er komt geen schroef bij kijken, slechts klittenband en tape.

De goed verborgen magneten en het gewichtje in de zoom houden dit gordijn netjes op zijn plaats, zelfs bij winderig weer. We zijn onder de indruk van de sterkte van het materiaal. Dat belooft dat dit gordijn ook bij veelvuldig en langdurig gebruik niet snel slijt. Daarmee vinden wij het qua prijs een goede investering in het middensegment.

We zijn dan ook fan van dit ForDig vliegengordijn. Het houdt niet alleen insecten buiten, maar ziet er ook strak en stijlvol uit. Als je zoekt naar een gemakkelijke en effectieve oplossing om je huis insectenvrij te houden, raden we dit gordijn zeker aan.

Voordelen:
 • Effectieve insectenwering
 • Eenvoudige montage
 • Stijlvol en strak ontwerp
 • Fijnmazig mesh-materiaal
 • Automatische sluiting met magneten
Nadelen:
 • Niet geschikt voor schuifdeuren
 • Moet voldoen aan afmeting van je deur
 • Witte gordijn heeft ontsierende zwarte magneten
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Trente Multicolor Kralengordijn

4.9

We waren nieuwsgierig naar een luxe gordijn dat niet alleen insecten op afstand houdt, maar ook een vleugje zomer in huis brengt. En eerlijk is eerlijk; het oog wil ook wat en daar hebben we best wat voor over.

We waren meteen enthousiast over de verschillende kleurtjes van het kralengordijn. Het licht dat door de transparante kralen valt, zorgt voor een prachtig kleurenspel. Bovendien geeft het een zonnig tintje aan de deuropening.

Het gordijn heeft een stevig aluminium bovenprofiel zodat het langdurig meegaat. De dicht tegen elkaar hangende strengen bieden een effectieve bescherming, terwijl de transparante kralen nog steeds voldoende licht en lucht doorlaten.

Het ophangen van het kralengordijn was eenvoudig. De montage was snel gedaan met de verschuifbare oogjes en meegeleverde haakjes. Er vielen tijdens de montage geen kralen af. Voor ons is dit een teken van goede kwaliteit.

Voor de geboden functies en de vrolijke sfeer die het toevoegt, vinden we dat dit luxe kralengordijn van Trente zeker zijn prijs waard is.

Conclusie: een zomerse must-have. Als je esthetiek in huis belangrijk vindt en bereid bent om wat meer te betalen voor een zomers kleuren en goede kwaliteit, raden we dit gordijn zeker aan.

Voordelen:
 • Eenvoudige montage
 • Kleurrijk gordijn met mooie lichtinval
 • Effectieve insectenwering
 • Stevig aluminium bovenprofiel
 • Goed bevestigde kralen
 • Makkelijk op lengte aan te passen.
Nadelen:
 • Kleuren lijken feller op de foto
 • Hoge prijs
 • Niet geschikt voor kinderen
Check Prijs op Bol.com
Meest Zomerse Keuze

Vivia Ibiza Vliegengordijn

4.5

Dit siergordijn biedt niet alleen bescherming tegen vliegende indringers, maar voegt ook een vleugje Ibiza toe! Dit is dan ook het meest zomerse gordijn van onze top 7.

Het elegante beige kleurenpalet past harmonieus bij diverse interieurstijlen en brengt een warme en uitnodigende sfeer in huis. Het ontwerp trekt op een elegante wijze de aandacht en is een leuke combinatie van verfijning en bescherming.

Daarnaast vervult het ook zijn belangrijkste functie met glans: het houdt ongewenste vliegende gasten effectief buiten.

Dankzij de tunnel aan de bovenzijde plaats je het gordijn snel en handig op elke gordijnrail. Geen gedoe, gewoon direct genieten van een vliegenvrije omgeving.

Het vliegengordijn is gemaakt van polyester en lijkt geschikt voor langdurig gebruik. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit en zijn overtuigd van de degelijkheid van dit product.

Voor een redelijke prijs krijg je een stijlvol en functioneel vliegengordijn dat zijn beloften nakomt.

Onze ervaring met dit Ibiza gordijn is positief. Als je op zoek bent naar een vliegengordijn dat zowel je huis beschermt als een vleugje zomers strandgevoel toevoegt, raden we dit product zeker aan.

Voordelen:
 • Effectieve insectenbescherming
 • Makkelijke montage
 • Leuke Ibiza stijl
 • Duurzaam materiaal
Nadelen:
 • Gordijn raakt makkelijk in de knoop
 • Geen magnetische sluiting
 • Niet geschikt voor kleine kinderen
Check Prijs op Bol.com
Beste Semi-Transparante Keuze

MM Brands Vliegengordijn

4.4

Het MM Brands semi-transparante vliegengordijn is wat ons betreft een goede oplossing voor een insectvrije omgeving. Dit grijs/zwarte vliegengordijn oogt sterk en creëert een rustige uitstraling. Het gordijn biedt niet alleen bescherming, maar voegt ook een vleugje luxe toe aan je deuropening.

De magneten laten het gordijn soepel openen en sluiten, waardoor je zonder moeite naar binnen en buiten kunt lopen, terwijl vervelende insecten buiten blijven.

De kleine gaatjes in het gordijn zijn perfect voor ventilatie, terwijl ze ongewenste insecten buiten houden.

Dit vliegengordijn is gemaakt van polyester en kunststof, waardoor het veel langer dan één zomer meegaat. Het is makkelijk te monteren met de meegeleverde krachtige tape en de pinnen.  

De kwaliteit en effectiviteit van dit vliegengordijn liggen voor ons in lijn met de prijs. De luxe uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid maken het een waardevolle investering voor een insectenvrije leefomgeving.

In onze ervaring bewijst dit gordijn een betrouwbare oplossing om onwelkome vliegers te weren, terwijl we genieten van frisse lucht. De duurzame materialen, semi-transparante moderne look maken het een aanwinst voor elk huis. Als je een insectenvrije en stijlvolle leefomgeving zoekt, raden we dit vliegengordijn dus ook aan. 

Voordelen:
 • Fijnmazig voor goede ventilatie
 • Goede sluiting met magneten
 • Semitransparant
 • Geschikt voor dieren en kinderen, geen verstikkingsgevaar
Nadelen:
 • Te kort voor sommige deuren
 • Beperkte kleurkeuze
Check Prijs op Bol.com
Beste Transparante Keuze

Ki-tec Magnetisch Vliegengordijn

4.5

Dit vliegengordijn van Ki-tec heeft een strak en transparant ontwerp dat mooi aansluit op de deuropening. Wij vinden dit gordijn niet alleen een functionele insectenwering waar je ongehinderd doorheen kunt kijken, maar ook een aanvulling op een interieur.

Ook in dit gordijn zitten weggewerkte magneten in de zoom waarmee het vliegengordijn automatisch sluit. Hierdoor kun je makkelijk in-en-uit lopen, zonder dat insecten binnenkomen. Evengoed komt er frisse lucht binnen door de fijnmazigheid van het materiaal.

Monteren was voor ons een fluitje van een cent, je hangt dit gordijn op met het meegeleverde klittenband en de spijkertjes.

Het materiaal ziet er mooi uit en hangt aan een stevige constructie, waardoor dit gordijn niet zo snel zal slijten. Voor de prijs in het middensegment vinden we dit een goede investering voor een insectvrij huis.    

Het Ki-tec Magnetisch Vliegengordijn heeft onze verwachtingen overtroffen. Het voldoet niet alleen aan de beloofde functies, maar is ook een mooi transparant gordijn.

We raden je dit gordijn aan als je op zoek bent naar een stijlvol en gebruiksvriendelijk insectengordijn. Zeker als je huisdieren hebt die in-en-uit lopen of als er kinderen rondlopen, is dit gordijn zonder loshangende slieren een aanrader.

Voordelen:
 • Magnetische sluiting
 • Makkelijk te bevestigen met meegeleverd klittenband en spijkertjes
 • Strak transparant ontwerp
 • Kind- en huisdiervriendelijk, geen verstikkingsgevaar
Nadelen:
 • Maatvoering vraagt om nauwkeurige meting
 • Gevoelig voor wind
 • Beperkte kleurkeuze
Check Prijs op Bol.com
Meest Kleurrijke Keuze

D&L Capri Vliegengordijn

4.0

Dit Capri vliegengordijn is online een veelgevraagd en geliefd product. Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen, omdat dit gordijn niet alleen vliegen buiten moet houden, maar ook een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan het interieur belooft te zijn.

Dit vliegengordijn is een kleurenexplosie van groen, roze, zwart, geel, wit, paars en rood. De plastic linten zijn ongeveer 3 cm breed en creëren een levendige uitstraling. Het ontwerp voldoet aan onze verwachtingen van een vrolijk en functioneel vliegengordijn. Ook houdt dit gordijn de ruimte daadwerkelijk vrij van ongewenste gevleugelden.

Het Capri vliegengordijn is makkelijk te monteren en geschikt voor deuren met een standaardformaat. Voor smallere deuren kan de plastic staaf eenvoudig worden ingekort. Het inkorten van de linten is ook geen enkel probleem.

De plastic linten voelen stevig aan, wat veelbelovend is voor de levensduur. Samen met de  functionaliteit en kleur vinden wij de prijs gerechtvaardigd.

Het Capri vliegengordijn heeft ons aangenaam verrast. Met een levendig ontwerp en gebruiksgemak is het een goede keuze voor wie vliegen buiten wil houden en tegelijkertijd een vleugje kleur aan het huis wil toevoegen.

Voordelen:
 • Makkelijk in te korten
 • Kleurrijk design
 • Makkelijk op te hangen
 • Houdt insecten goed tegen
Nadelen:
 • Een enkel lint hangt scheef
 • Niet geschikt voor brede deuren
 • Steviger bevestigingsmateriaal nodig
 • Niet geschikt voor kleine kinderen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Nince Vliegengordijn

4.0

Bij het zien van al die gordijnen vroegen we ons af of een goedkoper vliegengordijn net zo goed is als een vliegengordijn in een hogere prijsklasse. Daarom hebben we het Nince vliegengordijn getest. We kunnen je alvast vertellen dat dit gordijn met goede magnetische sluiting een goed goedkoper wapen is in de strijd tegen kruipende en vliegende indringers.

Met een slank en modern ontwerp past dit vliegengordijn perfect in elke omgeving. Het polyester gaas zorgt ervoor dat frisse lucht vrij kan circuleren terwijl ongewenste gasten buiten blijven. 

Het vliegengordijn heeft sterke magneten die over de gehele lengte van het scherm lopen. De klittenbandachtige strip voor bevestiging aan het deurkozijn vormt een volledig frame voor een stevige en betrouwbare pasvorm. De vlotte sluiting zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt terwijl je binnenkomt en het gordijn sluit direct achter je.

Makkelijk te monteren, eenvoudig te gebruiken. Dit gordijn is bovendien is kind- en diervriendelijk. Omdat het strak om het frame zit, is er geen kans op verwarring of verstikkingsgevaar.

Met de combinatie van gemak, duurzaamheid en stijl is het een waardevolle investering voor een zorgeloze zomer.

We zijn zeer te spreken over het Nince vliegengordijn. Het overtrof onze verwachtingen in alle opzichten. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke, stijlvolle en effectieve oplossing om insecten buiten te houden, dan is dit een product voor jou.

Voordelen:
 • Automatische magnetische sluiting
 • Strak design
 • Bestand tegen dagelijks gebruik
 • Kind- en diervriendelijk
 • Vriendelijke prijs
Nadelen:
 • Moet extra goed worden vastgezet
 • Mogelijk minder duurzaam
Check Prijs op Bol.com

De beste vliegengordijn vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Meest Zomerse Keuze Beste Semi-Transparante Keuze Beste Transparante Keuze Meest Kleurrijke Keuze Beste Goedkope Keuze
ForDig Magnetisch Vliegengordijn Trente Multicolor Kralengordijn Vivia Ibiza Vliegengordijn MM Brands Vliegengordijn Ki-tec Magnetisch Vliegengordijn D&L Capri Vliegengordijn Nince Vliegengordijn
Algemene kwaliteit 4,8/5 4,9/5 4,5/5 4,4/5 4,5/5 4/5 4/5
Duurzaamheid 4,5/5 4,9/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 3,8/5 3,5/5
Montagegemak 4,7/5 4,8/5 4,3/ 5 4,2/5 4,2/5 4,5/5 4/5
Ontwerp 4/5 4,7/5 4,9/5 4,3/5 4,5/5 4/5 4/5
Fijnmazigheid 4,8/5 3,5/5 3,5/5 4,7/5 4,7/5 3/5 4/5
Kindvriendelijk Ja Nee Nee Ja Ja Nee Ja
Prijs

€€

€€€

€€

€€

€€

€€

Waar moet je op letten met het kopen van een vliegengordijn? 

Bij het kopen van een vliegengordijn zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. 

 • Sluiting: Controleer of het vliegengordijn is uitgerust met magnetische sluitingen. Dit zorgt ervoor dat het gordijn na gebruik automatisch sluit, waardoor insecten niet gemakkelijk kunnen binnendringen.
 • Kind- en diervriendelijk: Kies voor een vliegengordijn met een gebruiksvriendelijk ontwerp dat gemakkelijk kan worden geopend en gesloten. Houd er rekening mee dat kinderen of dieren verstrikt kunnen raken in kralengordijnen of gordijnen met losse elementen.
 • Materiaal: Let op de fijnmazigheid van het gebruikte materiaal. Een fijner gaas voorkomt dat zelfs kleine insecten binnendringen terwijl frisse lucht ongehinderd binnenkomt. Kijk ook naar het onderhoud van het gordijn. Sommige vliegengordijnen kunnen in de wasmachine worden gewassen, wat het schoonmaken en onderhouden vergemakkelijkt.
 • Afmetingen: Meet je deuropening nauwkeurig op voordat je een vliegengordijn koopt. Zorg ervoor dat het gordijn goed past en volledige dekking biedt.

De voordelen van een vliegengordijn

Een goed vliegengordijn biedt diverse voordelen die bijdragen aan een comfortabele en gezonde leefruimte. Ten eerste houdt het insecten effectief buiten, waardoor je beschermd blijft tegen vliegen, muggen en ander ongedierte. Dit bevordert niet alleen je gemoedsrust, maar voorkomt ook potentiële overlast en jeukende beten. Tip van onze redactie: een vliegengordijn werkt overigens ook heel goed in combinatie met een geurkaars of aroma diffuser tegen insecten. 

Daarnaast voegt een mooi design voor je interieur een esthetisch element toe aan je huis. Moderne insectengordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je een keuze kunt maken die bij je interieur past en zelfs een vleugje persoonlijkheid aan je woning toevoegt.

Het gordijn zorgt ook voor luchtdoorlatendheid. Terwijl insecten worden geweerd, kan frisse lucht ongehinderd naar binnen stromen. Dit draagt bij aan een goede ventilatie, is prettig bij vocht in huis en creëert een aangename sfeer in huis.

Bovendien heeft een insectenvrije leefomgeving positieve effecten op je gezondheid. Je wordt beschermd tegen de overdracht van ziekten die door insecten kunnen worden verspreid. Zo draagt het gebruik van een insectengordijn bij aan een veilige en gezonde leefomgeving voor jou en je gezin.

De soorten vliegengordijnen

Insectengordijnen zijn er in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

 • Automatische sluiting: In vliegengordijnen met magnetische sluiting zitten kleine magneetjes in de zoom verwerkt. Dit is handig, omdat deze gordijnen zichzelf automatisch weer sluiten nadat je erdoor bent gelopen. Dit verkleint de kans op insecteninvasies.
 • Geen automatische sluiting: In sommige vliegengordijnen zitten geen magneten. Dit zijn gordijnen die uit linten of stroken bestaan. Het zijn mooie siergordijnen met een speelse twist, maar minder effectief in het buitenhouden van kleine insecten. 

Een ander onderscheid ligt in het ontwerp. Gordijnen die om een frame zitten, bieden stevigheid en stabiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor intensiever gebruik. Aan de andere kant zijn er -wederom – gordijnen met kralen of slierten, die een decoratieve en speelse uitstraling geven aan je interieur. Deze zijn minder robuust, maar voegen wel een artistiek tintje toe.Kies op basis van je behoeften en voorkeuren. Wat je ook kiest, een insectengordijn houdt ongewenste gasten buiten en biedt een frisse en comfortabele leefomgeving.

Conclusie: de 7 beste vliegengordijnen van 2024

Uit onze test komt het ForDig magnetisch vliegengordijn naar voren als de beste algemene keuze. Met een algehele score van 4.8/5 biedt dit magnetische vliegengordijn een uitstekende balans tussen functionaliteit, duurzaamheid en ontwerp.

Het Trente multicolor kralengordijn is de meest luxueuze optie voor wie esthetiek hoog in het vaandel heeft staan. Wil je liever een strak en modern ontwerp, dan raden we het MM Brands vliegengordijn aan. Ook het Ki-tec magnetisch insectengordijn combineert strak design met gebruiksgemak.

Voor wie een vleugje vakantiesfeer en vrolijke speelsheid in huis wil halen, is het Vivia Ibiza gordijn een uitstekende keuze. Dat geldt ook voor de kleurenexplosie van het  D&L Capri vliegengordijn.

Tot slot hebben we het vliegengordijn van Nince als beste budgetvriendelijke oplossing voor je geselecteerd.

Al met al hebben deze vliegengordijnen bewezen dat ze niet alleen bescherming bieden tegen insecten, maar ook een esthetische en functionele toevoeging aan je huis kunnen zijn. Of je nu kiest voor het beste algemene gordijn, een luxe optie, een zomerse toevoeging of een budgetvriendelijke oplossing; je kunt met vertrouwen genieten van een insectenvrije zomerse leefomgeving.

Veelgestelde vragen over een vliegengordijn

Zijn vliegengordijnen makkelijk te installeren?

Ja, de meeste vliegengordijnen zijn eenvoudig te monteren met meegeleverde materialen zoals klittenband, tape of haken. De montagetijd varieert per type gordijn.

Hoe onderhoud ik een vliegengordijn?

De meeste vliegengordijnen kunnen met de hand gewassen worden in koud water. Regelmatig onderhoud en reiniging verlengen de levensduur van je gordijn.

Zijn er speciale vliegengordijnen voor schuifdeuren?

Ja, er zijn vliegengordijnen speciaal ontworpen voor schuifdeuren. Deze zijn vaak breder en hebben een opening in het midden om gemakkelijk doorheen te lopen.

Zijn er alternatieven voor traditionele vliegengordijnen?

Ja, er zijn alternatieven zoals zelfsluitende hordeuren, magnetische horren en raamhorren. Elk heeft zijn eigen functies en installatievereisten. Kies wat het beste past bij jouw behoeften.

Kan ik vliegengordijnen buiten gebruiken?

Sommige vliegengordijnen zijn geschikt voor buiten, maar let op dat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Controleer de productinformatie om te zien of het gordijn geschikt is voor buitengebruik.

Dokter Fit