De 7 Beste Vliegenverjagers van 2024
vliegenverjager featured image

De 7 Beste Vliegenverjagers van 2024

Vliegen in huis zijn niet alleen ontzettend irritant, maar zorgen ook voor een onhygiënisch huishouden. Een vliegenverjager biedt uitkomst! Maar wat is nu een handige keuze in het bestrijden van vliegend ongedierte? Wij hebben de beste vliegenverjagers getest op effectiviteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Lees verder en ontdek welke vliegenverjager het beste bij jou past.

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd welke vliegenverjagers nog meer goed presteerden in onze test? Lees snel verder!

Beste vliegenverjager overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste tafelmodel keuze Check Prijs bij Bol
Beste set keuze Check Prijs bij Bol
Beste spray keuze Check Prijs bij Bol
Beste vliegenmepper keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste vliegenverjagers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Biogrowi Combipakket Vliegenverjagers

5.0

Het Biogrowi combipakket is jouw redder in nood als je kamerplanten worden belaagd door kleine vliegjes. Dit pakket bevat Stenema-aaltjes en Biofixer kleefplaatjes, een krachtige combinatie om deze plaag snel en effectief te bestrijden. De aaltjes doden de larven van de rouwvliegjes op natuurlijke wijze, terwijl de gele kleefplaatjes de volwassen vliegjes vangen. In onze test bleek deze aanpak zeer doeltreffend. 

Het gebruik van het product is eenvoudig. Je lost de aaltjes op in water en verspreidt dit over de potgrond. Vervolgens plaats je een kleefplaatje in de grond. We ondervonden geen problemen tijdens het gebruik. 

De kwaliteit van het product is uitstekend en het is duurzaam, omdat het 100% natuurlijk is. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit. Gezien de effectiviteit en de kwaliteit van het product, vinden we het zeker het geld waard. 

We raden dit product aan iedereen aan die op een natuurlijke manier van kleine vliegjes af wil komen.

Voordelen:
 • Effectieve vliegenverjaging op basis van milieuvriendelijke middelen
 • Geschikt voor meerdere ruimtes
 • Eenvoudig in gebruik
 • Schoon huishouden en gezonde planten
Nadelen:
 • Vereist regelmatige vervanging
 • Is “levende” materie, wat niet iedereen prettig vindt
 • Werkt alleen als instructies nauwkeurig worden opgevolgd
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Flying Dog Automatische Vliegenverjager

4.0

Deze luxe elektrische dispenser van het merk Flying Dog speciaal ontworpen om vliegen en fruitvliegjes te bestrijden, en doet dit met een elegant design. In onze test bleek de werking van dit apparaat uitstekend.

Het apparaat werkt op twee AA-batterijen en wordt geleverd met een spuitbus. Deze dispenser geeft regelmatig kleine pufjes af. Het instellen van de dispenser is een fluitje van een cent. Je kunt kiezen voor een pufje elke 7,5 minuut, elke 15 minuten of elke 30 minuten. Ook kun je instellen of je dit overdag, 's nachts of 24 uur per dag wilt. Dit doe je simpelweg door een schakelaar in de juiste positie te zetten. 

Het gebruik van de dispenser is eenvoudig en effectief. Plaats het op de juiste hoogte en zorg ervoor dat het vrij in de lucht kan puffen. Richt het bij voorkeur op een hoek of ongebruikt deel van de ruimte. 

Tijdens het gebruik ondervonden we geen problemen. De kwaliteit van het product is hoog en het is duurzaam. De spuitbus gaat een heel seizoen mee. 

Gezien de kwaliteit en de effectiviteit van het product, vinden we het zeker het geld waard. 

We raden dit product aan aan iedereen die last heeft van vliegende insecten en daar op een makkelijke manier vanaf wil komen.

Voordelen:
 • Werkt automatisch, geen handmatige bediening nodig
 • Is een heel makkelijke en zeer effectieve manier om van vliegen af te komen Geen schadelijke chemicaliën toegevoegd, waardoor veilig in gebruik
 • Apparaat is gemaakt om lang mee te gaan, vervanging niet snel nodig
Nadelen:
 • Kan duurder zijn dan alternatieven.
 • Kan enig geluid produceren
Check Prijs op Bol.com
Beste Tafelmodel Keuze

Eurom Vliegenverjager

5.0

De Fly Away Twister van Eurom is een tafelmodel vliegenverjager en houdt insecten effectief weg van je eten. Je zet deze verjager op tafel en laat ‘m draaien, waardoor vliegen afgeschrikt worden. Het is een perfecte oplossing voor buiten eten, zoals bij een barbecue of buffet.

De vliegenverjager heeft een stevige basis en blijft goed staan op elke tafel. De spanwijdte van 400 mm zorgt voor een ruime dekking. Het gebruik is eenvoudig met een aan- en uitschakelaar. Een extra veiligheidsfunctie is de Soft Stop Blades, die de machine direct stoppen als je er met je vinger aan komt.

Tijdens onze test bleek de vliegenverjager zeer effectief. Het enige nadeel is dat de benodigde 2 AA-batterijen niet worden meegeleverd. De kwaliteit van het product is uitstekend en het is zeer duurzaam. Gezien de prestaties en kwaliteit, is de vliegenverjager zeker het geld waard.

We raden de Fly Away Twister Eurom vliegenverjager aan voor iedereen die ongestoord wil genieten van hun maaltijd, vooral tijdens de zomermaanden.

Voordelen:
 • Eenvoudig in gebruik, geen technische kennis vereist
 • Milieuvriendelijk, geen schadelijke chemicaliën
 • Gaat lang mee, hoeft dus niet snel vervangen te worden
 • Leidt niet tot dode vliegen, wat extra hygiënisch is
Nadelen:
 • Mogelijk storend voor sommige gebruikers
 • Werkt alleen op de plek zelf, minder goed in grote ruimtes
 • Batterijen niet meegeleverd
Check Prijs op Bol.com
Beste Set Keuze

Summer Spark Vliegenverjagers

5.0

De set vliegenverjagers van Summer Spark is zeer effectief in het beschermen van je maaltijden tegen vliegen en wespen. De vliegenverjagers hebben een strak zwart design en zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit is een handige set voor een vriendelijke prijs en verdient daarom een award voor beste set keuze!

In onze test presteerden de vliegenverjagers uitstekend. De zachte wieken verjagen vliegen en andere insecten effectief zonder ze te doden, waardoor het een diervriendelijke oplossing is. Bovendien maken de verjagers geen geluid, wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer tijdens je maaltijd. 

Het gebruik van de vliegenverjagers is eenvoudig. We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik. Ook over de kwaliteit van deze producten zijn we zeer te spreken. Ze staan stevig op tafel en doen hun werk goed. Gezien de effectiviteit en de kwaliteit van deze verjagers vinden we dat ze de prijs waard zijn. 

We raden je deze vliegenverjagers van Summer Spark aan als je op zoek bent naar een diervriendelijke oplossing om vliegend ongedierte te bestrijden.

Voordelen:
 • Geen dode vliegen, waardoor extra hygiënisch
 • Staat stabiel op tafel en doet zijn werk goed
 • Makkelijk in gebruik, vergt geen onderhoud of technische kennis
 • Houdt vliegen effectief weg bij je eten, wat uiteraard gezonder is!
Nadelen:
 • Kan storend zijn op tafel voor sommige gebruikers
 • Werkt alleen op de plek waar je de verjager neerzet
Check Prijs op Bol.com
Beste Spray Keuze

Edialux Zerox Vliegenspray

5.0

Zerox van Edialux  is een krachtig plantaardige insecticide in een spuitbus, ontworpen om alle vliegende insecten te bestrijden. Het is ideaal voor gebruik in woon-, werk- en verblijfsruimten, maar ook in stallen en hokken. Dit plantaardige middel is zelfs effectief tegen kakkerlakken. 

De spuitbus is eenvoudig in gebruik. In onze test merkten we een snelle "knock-down" werking. Een korte verstuiving van 1-2 seconden per 10 m³ ruimte is voldoende. Sluit de deuren en ramen, spuit Zerox in de vier bovenhoeken van de ruimte en laat het 10 minuten inwerken. Daarna goed ventileren. 

Het gebruik van Zerox is eenvoudig, maar we merkten dat de behandeling in sommige gevallen herhaald moest worden. Desondanks is de kwaliteit van dit product goed. Bovendien is het plantaardig en milieuvriendelijk. We vinden dat dit middel zeker het geld waard is.   

We raden Zerox aan voor iedereen die op een effectieve en natuurlijke manier vliegende insecten in grotere ruimtes wil bestrijden.

Voordelen:
 • Is geschikt voor het verjagen van vliegen in grotere ruimtes
 • Makkelijk in gebruik; alleen maar sprayen en klaar
 • Ook geschikt voor het bestrijden van ander ongedierte zoals kakkerlakken
 • Gemaakt van plantaardige ingrediënten en milieuvriendelijk
Nadelen:
 • Niet geschikt voor alle oppervlakken
 • Behandeling moet in sommige gevallen herhaald worden
 • Kan in een enkel geval een allergische reactie opwekken
Check Prijs op Bol.com
Beste Vliegenmepper Keuze

GS-T Elektrische Vliegenverjager

5.0

De elektrische vliegenmepper van het merk GS-T is een innovatief product dat ontworpen is om je te helpen bij het bestrijden van vliegen en muggen. Het heeft een uniek ontwerp met een draaikop die 90° verstelbaar is, waardoor je ‘m precies zo kunt positioneren dat geen vlieg meer ontsnapt! Je kunt dit product gebruiken als vliegenmepper, maar ook als muggenlamp.

In onze test presteerde de GS-T vliegenmepper uitstekend. De draaikop en de muggenlamp functie maken het een veelzijdig hulpmiddel in de strijd tegen vliegen en muggen. De muggenlamp trekt muggen aan binnen een bereik van 20 tot 30 vierkante meter, waardoor je rustig kunt slapen zonder gestoken te worden. 

Het gebruik van de GS-T vliegenmepper is eenvoudig. Het apparaat is oplaadbaar en wordt geleverd met een oplaadsnoer, wat betekent dat je het steeds opnieuw kunt gebruiken zonder dat je batterijen hoeft te kopen. We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van dit product. 

De kwaliteit van de GS-T vliegenmepper is uitstekend. Het is duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit van dit product. Gezien de kwaliteit en de veelzijdigheid van dit product, vinden we dat het zeker het geld waard is. 

We raden deze vliegenverjager aan aan iedereen die op zoek is naar een effectieve en gemakkelijke manier om vliegen en muggen te bestrijden. Het is een geweldig hulpmiddel dat je helpt om je huis vrij te houden van deze vervelende insecten.

Voordelen:
 • Handige automatische vliegenmepper waarmee je geen vlieg mist!
 • Stevig en duurzaam product, het zal lang meegaan
 • Geschikt om vliegen in de hele ruimte mee te verjagen
 • Vrij van schadelijke chemicaliën en daarmee veilig in gebruik
 • Zowel geschikt als vliegenmepper als muggenlamp
Nadelen:
 • Leidt tot dode vliegen, wat sommigen minder hygiënisch vinden
 • Het vliegenmeppen met draaibare kop vergt wat oefening
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Bloomin Rouwvliegjes Bestrijder

4.7

De Bloomin Vliegen Vangplaten zijn een goedkope en uitstekende oplossing voor het bestrijden van kleine vliegjes. Deze vliegenvangers zijn gemaakt om op een milieuvriendelijke manier vliegjes te vangen, zonder dat je last hebt van een onaangename geur. De vangplaten zijn geel van kleur, wat vliegjes aantrekt. Ook zijn ze waterbestendig, waardoor ze zowel binnen als buiten effectief zijn.

In onze test waren we onder de indruk van de functies en prestaties van dit product. De dubbelzijdige plakstrip is een slimme toevoeging, waardoor de vangplaten aan beide kanten werken. Elke vangkaart in de set van 12 kan tot wel 3 maanden meegaan, wat betekent dat je voor een lange tijd verlost bent van die vervelende vliegjes.

Het gebruik van dit product is eenvoudig. Je kunt de verjagers in een plant steken, tussen een boek plaatsen of op een andere plek neerzetten. We ondervonden geen problemen tijdens het gebruik van dit product.

Ook de kwaliteit van de vangplaten is uitstekend. Ze zijn gemaakt van bioplastic en de plaklaag bevat geen schadelijke chemicaliën. Gezien de kwaliteit en de effectiviteit van deze verjagers, vinden we dat ze het geld zeker waard zijn. Ze zijn niet alleen effectief in het bestrijden van vliegjes, maar doen dit ook op een milieuvriendelijke manier.

We raden je deze bestrijders aan als je last hebt van kleine vliegjes in je huis en op zoek bent naar een goedkope en effectieve manier om van ze af te komen.

Voordelen:
 • Goedkope manier om van kleine vliegjes af te komen
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten
 • Plaklaag bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor dit product veilig is
 • Gaat lang mee, dus je hoeft niet snel op zoek naar vervanging
Nadelen:
 • Werkt alleen voor rouwvliegjes
 • Mogelijk niet direct resultaat
 • Werkt alleen lokaal, niet in de gehele ruimte
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegenverjager?

 • Type vliegenverjager: er zijn verschillende soorten vliegenverjagers, zoals elektrische vliegenmeppers, vliegenlampen en vliegenvangers met lijm. Denk na over welk type het beste bij jouw situatie past. Een elektrische vliegenmepper is bijvoorbeeld handig als je actief vliegen wilt verjagen, terwijl een vliegenlamp meer geschikt is voor passieve verjaging.
 • Bereik: het bereik van de vliegenverjager is belangrijk. Een groter bereik betekent dat de vliegenverjager effectief is in een grotere ruimte. Dit is vooral belangrijk als je de vliegenverjager in een grote ruimte of buiten wilt gebruiken.
 • Veiligheid: sommige vliegenverjagers kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Kijk daarom naar de veiligheidskenmerken van de vliegenverjager. Een vliegenverjager met een beschermend rooster is bijvoorbeeld veiliger dan een vliegenverjager zonder rooster.
 • Onderhoud: sommige vliegenverjagers vereisen regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de lamp of het schoonmaken van de vliegenverjager. Denk na over hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan het onderhoud van de vliegenverjager.
 • Energieverbruik: sommige vliegenverjagers verbruiken veel energie, wat kan leiden tot hogere energiekosten. Kijk daarom naar het energieverbruik van de vliegenverjager. Een vliegenverjager met een energiebesparende modus kan op de lange termijn geld besparen.

De voordelen van een vliegenverjager

 • Vliegvrije omgeving: een vliegenverjager houdt vliegen effectief op afstand, waardoor jij in alle rust kunt genieten van je maaltijd, je werk of je ontspanning.
 • Beter voor je gezondheid: vliegen kunnen ziektekiemen verspreiden. Door een vliegenverjager te gebruiken, minimaliseer je dit risico.
 • Gemak: het voortdurend najagen en doden van vliegen kan vermoeiend zijn. Met een vliegenverjager hoef je hier geen tijd meer aan te besteden.
 • Duurzame oplossing: veel vliegenverjagers zijn gemaakt om lang mee te gaan, waardoor je niet voortdurend nieuwe producten hoeft te kopen.
 • Rust: vliegen kunnen erg storend zijn. Met een vliegenverjager zorg je voor een rustige, vliegvrije omgeving.

Conclusie

Na het grondig testen van de 7 beste vliegenverjagers van 2024, hebben we het Biogrowi combipakket uitgeroepen tot onze beste algemene keuze. Dit product onderscheidt zich door zijn effectieve vliegenverjaging, milieuvriendelijkheid en biologische samenstelling. 

Een geheel andere variant van een verjager is de luxe vliegenverjager van Flying Dog. Dit is een automatische dispenser waarmee je binnen mum van tijd van vliegjes af bent. Wil je vliegen van je eten afhouden, dan raden we je het tafelmodel van Eurom aan. Wil je in de hele kamer vliegen bestrijden, dan is de spray van Edialux een heel goede keuze. Liever een vliegenmepper? Kies dan voor de verjager van GS-T. Deze elektrische vliegenmepper werkt bovendien ook als muggenlamp.

Zoals je leest, zijn er veel verschillende manieren om van je vliegen af te komen. De voorkeur voor een verjager is persoonlijk, maar met een keuze uit deze top 7 van vliegenverjagers weet je in ieder geval dat je een goede keuze maakt en vliegen effectief verjaagt.

Veelgestelde vragen over vliegenverjagers

Hoe werkt een vliegenverjager?

De werking van een vliegenverjager hangt af van het type. Sommige verjagers werken met ultrasone geluiden die vliegen irriteren, anderen verspreiden een geur die vliegen afstoot. Er zijn ook vliegenverjagers die werken met licht of warmte.

Is een vliegenverjager veilig voor mensen en huisdieren?

Ja, de meeste vliegenverjagers zijn volkomen veilig voor mensen en huisdieren. Ze zijn ontworpen om vliegen en andere insecten te verjagen, niet om schade aan te richten aan mensen of dieren.

Waar kan ik een vliegenverjager kopen?

Je kunt een vliegenverjager kopen bij de meeste winkels die huishoudelijke artikelen verkopen, zoals bouwmarkten en supermarkten. Ze zijn ook online verkrijgbaar bij verschillende webshops.

Hoe gebruik ik een vliegenverjager?

Het gebruik van een vliegenverjager is meestal heel eenvoudig. Je plaatst het apparaat op een plek waar je last hebt van vliegen en zet het aan. De exacte instructies kunnen variëren per model, dus lees altijd de handleiding.

Hoe effectief is een vliegenverjager?

De effectiviteit van een vliegenverjager kan variëren, afhankelijk van het type en de omstandigheden. Over het algemeen zijn ze vrij effectief in het verjagen van vliegen, maar ze kunnen niet alle vliegen volledig elimineren.

Kan ik een vliegenverjager buiten gebruiken?

Ja, de meeste vliegenverjagers zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Controleer wel altijd de specificaties van het product om er zeker van te zijn.

Dokter Fit