De 7 Beste Wasmachineverhogers van 2024 Getest Door Experts
wasmachine-verhoger-featured-image

De 7 Beste Wasmachineverhogers van 2024 Getest Door Experts

Een goede wasmachineverhoger kan je leven een stuk gemakkelijker maken. Het tilt je wasmachine op tot een comfortabele hoogte, waardoor je niet meer hoeft te bukken om je was in en uit te laden. Maar hoe kies je de juiste verhoger? Misschien twijfel je over de stabiliteit of de prijs-kwaliteitverhouding. Geen zorgen, wij hebben het voorwerk gedaan. In dit artikel presenteren we de beste wasmachineverhogers die we hebben getest op basis van belangrijke criteria zoals draagkracht, duurzaamheid en gebruiksgemak. Lees verder en ontdek welke wasmachineverhoger het beste bij jou past.

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd welke wasmachineverhogers nog meer goed presteerden in onze test? Lees snel verder!

Beste wasmachineverhoger overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste dubbele keuze Check Prijs
Beste keuze met mand Check Prijs
Beste keuze met legplank Check Prijs
Beste draagkracht keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste wasmachineverhogers onderzocht

Beste Algemene Keuze

MM Brands Wasmachineverhoger

De wasmachineverhoger van MM Brands is een handig hulpmiddel om zware wasmachines en andere meubels te verplaatsen. De verhoger heeft een robuuste constructie met poten die tot wel 300 kg kunnen dragen.

Deze verhoger is aan alle kanten verstelbaar, waardoor je de ideale hoogte kunt bereiken en gemakkelijk toegang krijgt tot je wasmachine. Dit product is gemaakt van stevig PP-plastic en heeft roestbestendige stalen poten, wat zorgt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Je kunt er dus op vertrouwen dat je wasmachine stabiel staat.

Tijdens onze test ondervonden we geen problemen met de kwaliteit van deze verhoger. Ook het installeren was een fluitje van een cent. Dit product is zeker het geld waard en de kwaliteit komt overeen met de prijs. 

We raden deze wasmachineverhoger aan aan iedereen die op zoek is naar een stabiele en betrouwbare verhoger waarmee je makkelijker bij je wasmachine kunt.

Voordelen:
 • Verhoogt wasmachine voor gemakkelijke toegang
 • Verbetert ergonomie, vermindert rugklachten
 • Verlengt levensduur van wasmachine door betere ventilatie
 • Geschikt voor alle wasmachinemodellen
Nadelen:
 • Op hoogte instellen is mogelijk een uitdaging
 • Er zit speling in de wielen waardoor de verhoger soms meebeweegt
 • Geen opbergruimte onder de verhoger
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

WassiStan Wasmachineverhoger

De WassiStand witgoedverhoger is een luxe en ijzersterke oplossing voor iedereen die het zat is om diep te bukken bij het in- en uitladen van de wasmachine of droger. Dit wasmeubel kan tot 750 kg dragen en heeft goede anti-slip poten en een anti-slip plaat. Hierdoor trilt je machine minder en blijft hij stevig op zijn plek. 

In onze test vonden we de WassiStand erg gebruiksvriendelijk. Het ergonomische design verhoogt je wasmachine of droger naar een prettige werkhoogte, waardoor rugklachten verleden tijd zijn. De bijgeleverde dempers zijn eenvoudig aan te passen, zodat je de verhoger perfect kunt afstellen. 

We ondervonden geen problemen tijdens het gebruik. De verhoger is stabiel, voorkomt beschadigingen aan de vloer en maakt het makkelijk om onder de machine te stofzuigen of een wasmand te plaatsen. 

De kwaliteit van de WassiStand is uitstekend. Gezien de kwaliteit en het gebruiksgemak, vinden we de WassiStand zeker het geld waard. 

We raden je dit meubel aan als je op zoek bent naar een luxe en ergonomische oplossing voor het in- en uitladen van de wasmachine of droger.

Voordelen:
 • Kan tot wel 750 kilo dragen
 • Luxe uitgebreide verhoger met goed dempers
 • Verlengt levensduur van de wasmachine
 • Vermindert trillingen en geluid.
 • Geschikt voor alle wasmachinemodellen
Nadelen:
 • Relatief hoge prijs
 • Geen opbergmand of -lade
Check Prijs op Bol.com
Beste Dubbele Keuze

En Casa Wasmachineverhoger

De dubbele wasmachineverhoger met wit gepoedercoate stalen frame van En Casa is een handige verhoger met planken. Bovendien is deze dubbele verhoger geschikt voor alle gangbare maten van zowel drogers als wasmachines. 

Deze dubbele verhoger heeft heel goed gepresteerd in onze test. De rubberen, antislip poten zorgen ervoor dat het geheel stabiel blijft staan. De twee planken zijn handig voor het opbergen van wasmiddel en andere wasbenodigdheden. 

De kwaliteit van het product is hoog. Het staal is stevig en de sokkel kan tot 150 kg (enkel) dragen. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit van het product. 

Gezien de kwaliteit en functionaliteit van de sokkel, vinden we het zeker het geld waard. 

We raden je deze verhoger aan als je op zoek bent naar een verhoger voor zowel je wasmachine als je wasdroger, of als je twee wasmachines hebt die je wil verhogen.

Voordelen:
 • Geschikt voor twee apparaten
 • Totale draaggewicht is maar liefst 300 kilo
 • Beschermt je vloer tegen mogelijke lekkages
 • Biedt extra opslagruimte onder de machine
Nadelen:
 • Niet geschikt voor heel zware apparaten
 • Heeft geen wieltjes
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Mand

Nedco Wasmachineverhoger

Deze wasmachineverhoger van het merk Nedco heeft een handige draadmand die speciaal gemaakt is om extra opbergruimte te creëren. Hiermee houd jij je washok georganiseerd! 

Deze sterke verhoger heeft goed gepresteerd in onze test. Het frame is van goede kwaliteit en voelt solide en robuust aan. Ook de draadmand is van goede kwaliteit en verbuigt niet. Het totaal kan een gewicht van maximaal 150 kilo dragen.

Gezien de kwaliteit en functionaliteit van deze verhoger vinden we dat het product het geld zeker waard is. Het is een praktische en duurzame oplossing voor het in- en uitladen van je was en het creëren van extra bergruimte.

We raden je deze handige verhoog- en opbergcombinatie dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een manier om je wasmachine hoger te zetten, terwijl je tegelijkertijd extra opbergruimte vrijmaakt.

Voordelen:
 • Beschermt je vloer tegen eventuele waterschade bij lekkage
 • Stevige constructie waar je wasmachine veilig op staat
 • Biedt extra opslagruimte onder de wasmachine
 • Stabiel frame, waardoor je wasmachine niet wiebelt of meebeweegt
Nadelen:
 • Dit model heeft geen wieltjes
 • Niet geschikt voor heel zware apparaten
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Legplank

Vonia Wasmachineverhoger

Met deze wasmachineverhoger van het merk Vonia bouw jij het washok om tot een prettige en overzichtelijke werkplek. In tegenstelling tot veel andere modellen, heeft deze verhoger namelijk een legplank die je kunt gebruiken voor wasmiddel, wasmanden of om andere benodigdheden op te bergen. 

De verhoger ziet er stevig uit met zijn duurzaam stalen frame en heeft een draagkracht van 150 kg. In onze test presteerde de verhoger uitstekend. De anti-slip en anti-tril oppervlakken zorgen ervoor dat je wasmachine stabiel blijft staan en minder geluid maakt. 

Het monteren van de verhoger is eenvoudig en de extra legplank biedt handige bergruimte voor al je wasbenodigdheden. We ondervonden geen problemen tijdens het gebruik van de verhoger. De kwaliteit is hoogwaardig en het product is zeer duurzaam. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. 

Kortom, deze verhoger van Vonia is een aanrader voor iedereen die van het washok een goede werkruimte met voldoende opbergmogelijkheden wil maken.

Voordelen:
 • Met handige legplank voor het opbergen van diverse spullen
 • Verlengt levensduur van de wasmachine door verbeterde ventilatie
 • Vermindert trillingen en geluid
 • Eenvoudige installatie van een stabiele constructie
 • Open zijkanten, waardoor de legplank vanuit alle hoeken bereikbaar is
Nadelen:
 • Heeft geen wieltjes
 • Niet geschikt voor heel zware apparaten
Check Prijs op Bol.com
Beste Draagkracht Keuze

Fabula Wasmachineverhoger

Heb je een hele zware wasmachine die je moet verhogen in verband met geluidsoverlast of trillingen, dan heeft Fabula de ideale verhoger voor je. Dit model heeft een draagvermogen tot maar liefst 400 kilo en is daarmee geschikt voor de allerzwaarste apparaten. 

Deze verhoger heeft goede anti-vibratie poten (met anti-slip voetjes) die ervoor zorgen dat je minder last hebt van het geluid van je wasmachine. De verhoger zelf is gemaakt van RVS en ABS. Bovendien is de verhoger in hoogte en breedte verstelbaar, waardoor hij geschikt is voor alle soorten huishoudelijke apparaten.

Het installeren van de wasmachineverhoger is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar de hoekstukken en de RVS buizen in elkaar te zetten, de buizen vast te klikken op de hoekstukken, de poten in te stellen op de gewenste hoogte en de schokdempers in de hoekstukken te leggen.

Deze verhoger is zijn geld zeker waard. Hij is van hoge kwaliteit, duurzaam en lost veelvoorkomende problemen op. 

We raden je deze verhoger dan ook graag aan als je een zware was-droogcombinatie hebt en op zoek bent naar een zeer sterke wasmachineverhoger waarmee je minder last hebt van trillingen en geluid.

Voordelen:
 • Kan zeer zware apparaten verhogen tot maximaal 400 kilo
 • Verlengt levensduur van wasmachine
 • Vermindert trillingen en geluid
 • Verstelbaar frame, geschikt voor alle wasmachines
 • Relatief lage prijs voor hoge draagkracht
Nadelen:
 • Biedt geen opbergruimte
 • Vereist enige montage voor gebruik
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Amenzo Wasmachineverhogers

Deze verhogers van het merk Amenzo zijn simpele trillingsdempers die bedoeld zijn om de trillingen van je wasmachine op te vangen en het geluid wat te dempen. Deze set van vier dempers is gemaakt van extra dik rubber en is universeel, dus past onder elk apparaat. 

De dempers zien er stevig en duurzaam uit. In onze test merkten we een aanzienlijke vermindering van geluid en trillingen. Het dikke rubber absorbeert de trillingen effectief, waardoor geluidsoverlast en mogelijke schade aan de vloer worden voorkomen. Ook voorkomen de dempers dat je apparaten gaan 'lopen' door de trillingen, wat een groot pluspunt is.

Het gebruik van de dempers is eenvoudig. Ze zijn makkelijk onder elk apparaat te plaatsen zonder dat er gereedschap nodig is. We ondervonden geen problemen tijdens het gebruik.

De kwaliteit van de dempers is uitstekend. Ze zijn gemaakt van stevig, dik rubber dat bestand is tegen de trillingen van zware apparaten. We hebben geen problemen ondervonden met de kwaliteit van het product.

Gezien de prestaties en de kwaliteit van de dempers, vinden we ze zeker het geld waard. 

We raden je deze dempers aan als je op zoek bent naar een snelle en betaalbare oplossing om niet alleen jezelf, maar ook je eventuele onderburen te verlossen van geluidsoverlast en overmatig trillen van je wasmachine.

Voordelen:
 • Dempt trillingen en geluid van de wasmachine
 • Vriendelijke geprijsd
 • Biedt een snelle oplossing bij geluidsoverlast
 • Gemaakt van stevig en duurzaam rubber voor een lange levensduur
Nadelen:
 • Biedt geen extra opbergruimte
 • Niet verplaatsbaar
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachineverhoger?

 • Hoogte: de hoogte van de wasmachineverhoger is cruciaal. Je wilt immers niet bukken om je was in en uit de machine te halen. Kies een verhoger die past bij jouw lengte en de hoogte van je wasmachine.
 • Draagvermogen: het draagvermogen van de verhoger moet voldoende zijn om het gewicht van je wasmachine te dragen, zelfs wanneer deze volledig gevuld is. Controleer het gewicht van je wasmachine en zorg ervoor dat de verhoger dit aankan.
 • Materiaal: de wasmachineverhoger moet gemaakt zijn van duurzaam en stevig materiaal om de zware belasting te kunnen weerstaan. Roestvrij staal of stevig kunststof zijn goede opties.
 • Stabiliteit: een stabiele verhoger is essentieel om trillingen en bewegingen van de wasmachine te minimaliseren. Kijk naar verhogers met antislipvoeten of andere stabiliserende kenmerken.
 • Extra opbergruimte: sommige wasmachineverhogers hebben een lade of plank voor extra opbergruimte. Dit kan handig zijn voor het opbergen van wasmiddel, wasverzachter en andere wasbenodigdheden.
 • Montage: controleer of de wasmachineverhoger eenvoudig te monteren is. Een verhoger die je zelf in elkaar moet zetten, kan lastig zijn als je niet handig bent. Kijk ook of de verhoger wordt geleverd met alle benodigde montagematerialen.

De voordelen van een wasmachineverhoger

 • Gemak: een wasmachineverhoger verhoogt je wasmachine, waardoor je minder diep hoeft te bukken om je was in en uit de machine te halen. Dit is beter voor je rug en maakt het wassen comfortabeler.
 • Extra opbergruimte: veel wasmachineverhogers hebben een lade of plank waar je wasmiddel, wasverzachter of andere wasbenodigdheden kunt opbergen. Zo houd je alles netjes en georganiseerd.
 • Betere ventilatie: door je wasmachine op een verhoger te plaatsen, verbetert de luchtstroom rondom de machine. Dit kan de levensduur van je wasmachine verlengen.
 • Minder trillingen: wasmachineverhogers kunnen helpen om trillingen te verminderen. Dit maakt je wasmachine stiller en zorgt ervoor dat hij minder snel slijt.
 • Makkelijker schoonmaken: met een wasmachineverhoger kun je gemakkelijker onder de wasmachine schoonmaken. Zo houd je je wasruimte netjes en hygiënisch.
 • Verhoogde stabiliteit: een wasmachineverhoger kan je wasmachine stabieler maken, vooral op oneffen vloeren. Dit vermindert het risico dat de machine tijdens het centrifugeren verschuift.
 • Beschermt tegen waterschade: in geval van een lekkage, kan een wasmachineverhoger helpen om waterschade aan de vloer te voorkomen. 

Conclusie

Bij het uitgebreid testen van de 7 beste wasmachineverhogers van 2024, is de wasmachineverhoger van MM Brands als beste algemene keuze uit onze test gekomen. Deze verhoger verlengt de levensduur van zowel je rug als je wasmachine en beschermt je vloer bij eventuele lekkages.   

Wil je het een stapje luxer en uitgebreider, dan raden we je de stevige verhoger van WassiStand aan, met goede dempers. Heb je twee apparaten, kies dan voor de dubbele verhoger van En Casa. Een zwaar apparaat zet je het liefst veilig op de verhoger van Fabula, die een draagkracht heeft van maar liefst 400 kilo. Met de verhogers van Nedco (met mand) en Vonia (met legplank) hou je overzicht in je washok. 

Welke wasmachineverhoger je ook kiest, met een keuze uit deze top 7 kies je voor een kwalitatieve verhoger waar je lang plezier van zult hebben.

Veelgestelde vragen over wasmachineverhogers

Waarom zou ik een wasmachineverhoger gebruiken?

Een wasmachineverhoger kan rugklachten verminderen door de noodzaak om te bukken bij het laden en lossen van de was te verminderen. Het kan ook extra opslagruimte bieden onder de wasmachine.

Past mijn wasmachine op elke verhoger?

Niet alle wasmachineverhogers zijn universeel. Het is belangrijk om de afmetingen van je wasmachine en de verhoger te controleren voordat je een aankoop doet.

Is een wasmachineverhoger veilig?

Ja, wasmachineverhogers zijn ontworpen om het gewicht van een volgeladen wasmachine te dragen. Zorg er wel voor dat de verhoger correct is geïnstalleerd en dat de wasmachine stabiel staat.

Hoe installeer ik een wasmachineverhoger?

De installatie kan variëren per model, maar over het algemeen plaats je de verhoger op de gewenste plek, stel je het niveau in en plaats je de wasmachine erop. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant.

Kan ik een wasmachineverhoger zelf installeren?

Ja, de meeste wasmachineverhogers zijn eenvoudig te installeren zonder professionele hulp. Zorg er wel voor dat je de instructies van de fabrikant nauwkeurig volgt.

Dokter Fit