De 7 Beste Aggregaten van 2024
aggregaat-featured-image

De 7 Beste Aggregaten van 2024

Een aggregaat voorziet je overal van stroom, ook op plekken waar geen netstroom aanwezig is. Ideaal voor onderweg, op reis of bij stroomuitval. Om je te helpen bij het maken van een keuze uit het ruime online aanbod van aggregaten, hebben we een top 7 gemaakt van de beste aggregaten van 2024. 

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere aggregaten ook uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste aggregaat overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste keuze op zonnestroom Check Prijs
Beste stille keuze Check Prijs
Beste krachtige keuze Check Prijs
Beste lichtgewicht keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste aggregaten onderzocht

Beste Algemene Keuze

Powerkick 800 Outdoor

De Powerkick 800 Outdoor generator is speciaal ontworpen voor mensen die graag de natuur in trekken, zoals bootbezitters of kampeerders. Met deze 800W-generator kun je gemakkelijk je telefoon, laptop, tablet en licht huishoudelijk apparatuur opladen, ook op plekken waar geen netstroom is.

De generator heeft een compact formaat en weegt 8,5 kilogram, waardoor hij eenvoudig mee te nemen is. Dit model heeft een benzinetank van 2.1 liter, waarmee je 4 uur lang kunt draaien. Dankzij de nieuwste inverter techniek is de generator ook nog eens erg stil, met slechts 58 dB op zeven meter afstand. 

Tijdens onze test waren we erg tevreden over de prestaties van de Powerkick 800 Outdoor. De motor kan maximaal 800 watt leveren, met een continu output van 700 watt. De generator is CE gekeurd en heeft een Intertek GS certificaat, wat de kwaliteit en veiligheid garandeert. 

Al met al is de Powerkick 800 Outdoor generator een uitstekende keuze voor iedereen die graag de natuur in gaat. Het is een betrouwbaar en duurzaam product dat het geld zeker waard is.

Voordelen:
 • Relatief stille generator
 • Gewicht van 8,5 kilo, dus draagbaar
 • Uitgerust met AC-aansluitingen en snellaad USB-poorten
 • Zuinig apparaat: met 2,1 liter draai je 4 uur
 • Inclusief 2 jaar garantie
Nadelen:
 • Geen voltmeter aanwezig
 • Geen informatie over waterdichtheid
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

YSONIC YS4000i Inverter Generator

De YS4000i Inverter generator is ideaal voor situaties waarin je stroom nodig hebt op een plek waar geen netstroom is, of wanneer je apparaten hebt die moeten blijven draaien als de stroom uitvalt. Dit aggregaat is een uitgebreide en luxe machine die van alle gemakken is voorzien. 

Het aggregaat heeft een 230V-aansluiting, USB-poort, een 12V auto-aanstekerplug en een parallel aansluiting om meerdere exemplaren te kunnen koppelen.  De motor is ontworpen voor een lange levensduur en eenvoudig onderhoud. Daarnaast bevat dit apparaat inverter technologie, waardoor het veilig is om gevoelige elektronische apparaten van stroom te voorzien. 

De YS4000i weegt 21,5 kilo en heeft een cilinderinhoud van 145cc en een brandstoftank volume van 3 liter. Het geluidsniveau is 62dB, wat erg stil is voor een generator. 

Al met al is de YS4000i Inverter generator een kwalitatief hoogwaardig product dat zijn geld zeker waard is. We raden dit aggregaat aan aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige generator.

Voordelen:
 • Full option inverter generator met diverse aansluitingen
 • Motor met sensor die het apparaat uitschakelt bij lage olie voorraad
 • Veilig voor gevoelige elektronische apparaten dankzij inverter technologie
 • Mogelijkheid om meerdere exemplaren te koppelen via parallel aansluiting
Nadelen:
 • Met 21,5 kilo een relatief zware generator
 • Hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Op Zonnestroom

CTECHi GT200 Pro

De GT200 Pro van CTECHi heeft als grootste voordeel dat je deze generator op 5 manieren kunt opladen, waaronder op zonnepanelen. Dat maakt dat we deze generator de beste keuze op zonnestroom vinden van deze top 7.

De GT200 is een draagbaar aggregaat met een vermogen van 1500w en 240v. Dit handige apparaat is perfect voor allerlei situaties. Het apparaat heeft een groot lcd-scherm waarop je in één oogopslag het stroomverbruik kunt zien. Daarnaast heeft het een 4-modus led-lamp die kan dienen als noodverlichting en SOS-signaal.

We hebben de GT200 getest en zijn erg tevreden over de prestaties. Het apparaat is krachtig en betrouwbaar, en kan gebruikt worden voor verschillende apparaten. We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van het product. 

Deze GT200 is het geld waard voor zoveel kwaliteit. We raden je dit product dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een krachtige generator op zonnestroom.  

Voordelen:
 • Krachtige generator met een vermogen van 1500w.
 • Extra groot lcd-scherm toont stroomverbruik in één oogopslag
 • 4-mode led-lamp als noodverlichting en SOS-signaal
 • Op te laden met zonne-energie
 • 4 poorten en 3 oplaadmogelijkheden voor het opladen van meerdere apparaten
Nadelen:
 • Relatief hoog gewicht van 16.2 kilo
 • Geen informatie over aantal decibellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Stille Keuze

Scheppach Stroomgenerator SG2500i

De Scheppach stroomgenerator SG2500i is een handig en compact apparaat dat ideaal is voor op de camping of voor onderweg. Met een maximaal vermogen van 2000w is deze generator geschikt voor apparaten met gevoelige elektronica. Bovendien is dit een heel stille generator met een geluidsniveau van 64,1 dB. 

De SG2500i is uitgerust met twee 230V AC-aansluitingen en twee snellaad USB-poorten, waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten. Het apparaat heeft een luchtgekoelde 4-takt benzinemotor en een handige trekkoordstarter. 

Het gebruik van de generator is eenvoudig en we hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik. De automatische uitschakeling bij olietekort is een handige functie die ervoor zorgt dat de generator niet beschadigd raakt. 

Wat betreft de kwaliteit en duurzaamheid van het product, hebben we geen problemen ondervonden. De generator voelt stevig aan en is goed gebouwd. 

Al met al vinden we dat de Scheppach stroomgenerator SG2500i het geld waard is. Het levert krachtige prestaties en is geschikt voor gevoelige apparaten. We raden je deze generator aan als je op zoek bent naar een goede generator die niet veel lawaai maakt, bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie of voor onderweg.

Voordelen:
 • Stil met geluidsniveau van 64,1 dB.
 • Schakelt automatisch uit bij een tekort aan olie
 • Uitgerust met AC-aansluitingen en snellaad USB-poorten
 • Relatief licht in gewicht (17,5 kilo) en daarmee makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • Geen voltmeter aanwezig
 • Slechts 1 jaar garantie
Check Prijs op Bol.com
Beste Krachtige Keuze

YSONIC YS2300i Inverter Generator

De YS2300i Inverter Generator is het kleine broertje van de beste luxe keuze uit deze top 7, met een iets kleiner vermogen en een hoger geluidsniveau. Toch is deze generator met een vermogen van 2000w een heel krachtige keuze gezien de schappelijke prijs van het product.

Net als grote broer YS4000i heeft deze generator een 230V aansluiting, USB-poort, een 12V auto-aanstekerplug en een aansluiting om meerdere exemplaren aan elkaar te kunnen koppelen. 

De YS2300i Inverter generator heeft een cilinderinhoud van 79,7 cc en een brandstoftank volume van 4,3 liter. Hierin verschilt dit model van de YSONIC 400i, met een inhoud van 145cc en tankvolume van 3,6 liter. Deze generator presteert goed en betrouwbaar in onze test. Ook dit model is de prijs echt waard. 

We raden je deze generator aan als je op zoek bent naar een goed en betrouwbaar model, maar liever een stapje lager gaat dan het meest luxe en uitgebreide model.  

Voordelen:
 • Full option inverter generator met diverse aansluitingen
 • Met sensor voor uitschakeling bij laag oliepeil
 • Inverter technologie voor veilige stroomvoorziening aan gevoelige apparaten
 • Mogelijkheid om meerdere exemplaren te koppelen via parallel aansluiting
 • Met 15 kilo een handzamere optie dan de YS400i van 21 kilo
Nadelen:
 • Handleiding alleen in het Engels
 • Geen informatie over waterdichtheid
Check Prijs op Bol.com
Beste Lichtgewicht Keuze

Bresser Mobile Power Station PSW 88

Het Mobile Power Station van Bresser is een draagbare energieopslag die betrouwbaar energie levert in alle situaties waarin er geen stroom is. Het is een compacte generator die slechts 1,04 kilo weegt, wat deze generator het ideale apparaat maakt voor op reis of onderweg. 

Je kunt dit apparaat in 5 uur volledig opladen en eventueel ook opladen met een zonnelader. Die moet je apart aanschaffen. Een handige functie van dit power station is de geïntegreerde led-verlichting met 3 helderheidsniveaus en een SOS-modus.

Dit apparaat presteert uitstekend in onze tests, Het enige nadeel van dit compacte model is het relatief lagere vermogen van 88,8w ten opzichte van de hogere wattages van de andere generators in deze top 7. Toch raden we deze generator aan, het is een bijzonder goede investering als je regelmatig zonder stroom zit of op plekken bent waar geen netstroom is.

Met oog op het lichte gewicht van dit powerstation raden we ‘m aan aan iedereen die onderweg of op reis stroom nodig heeft en op zoek is naar een handzaam en draagbaar model. 

Voordelen:
 • Betrouwbare energiebron voor smartphones, tablets en notebooks.
 • Lichtgewicht en compact, ideaal voor uitstapjes en reizen.
 • Milieuvriendelijk alternatief voor stroomgeneratoren met verbrandingsmotoren
 • Geïntegreerde led-verlichting met 3 helderheidsniveaus en SOS-modus
 • Mogelijkheid tot opladen met zonnestroom
Nadelen:
 • Optionele zonnelader niet inbegrepen.
 • Beperkte capaciteit van 88,8 Wh.
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Powertech PT2000 Aggregaat

De PT2000 van het merk Powertech is de goedkoopste generator van deze top 7, zonder in te leveren op kwaliteit. Deze draagbare generator levert een efficiënte en energiezuinige energiebron van 2000w. Ideaal voor op reis of onderweg, zodat je overal stroom hebt. 

De Powertech PT2000 heeft een gewicht van slechts 18 kilo en is compact gebouwd. Dankzij het draaghandvat kun je deze generator makkelijk meenemen.  

Ook heeft deze generator een aantrekkelijk verbruik: met een tankinhoud van 4,1 liter heeft de generator een looptijd van ongeveer 15 uur. 

Kortom, de Powertech PT2000 is een betrouwbare en krachtige generator die het geld zeker waard is. 

Wij raden je dit aggregaat aan als je op zoek bent naar een betaalbare, zuinige en duurzame energiebron voor onderweg.

Voordelen:
 • Zuinig verbruik, generator gaat lang mee
 • Laagste prijs van deze top 7
 • Makkelijk te starten en eenvoudige bediening
 • Inclusief 2 jaar garantie
Nadelen:
 • Handleiding alleen in het Engels
 • Geen informatie beschikbaar over waterdichtheid
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een aggregaat? 

 • Vermogen: het vermogen van een aggregaat is essentieel bij het maken van je keuze. Bedenk hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt gebruiken en kies een aggregaat met voldoende vermogen om aan deze behoeften te voldoen. Houd ook rekening met eventuele piekbelastingen, zoals het opstarten van een motor.
 • Brandstofsoort: aggregaten kunnen op verschillende brandstoffen werken, zoals benzine, diesel, aardgas of propaan. Kies een aggregaat dat werkt op een brandstof die gemakkelijk verkrijgbaar is en past bij jouw behoeften. Houd ook rekening met de prijs en beschikbaarheid van de brandstof.
 • Geluidsniveau: het geluidsniveau van een aggregaat kan van invloed zijn op jouw comfort en dat van de mensen om je heen. Let op het aantal decibel (dB) dat wordt vermeld en kies een aggregaat met een acceptabel geluidsniveau voor jouw situatie. Kies je voor de Powerkick 800 Outdoor, dan heb je een redelijk stille generator.
 • Draagbaarheid: als je van plan bent om het aggregaat regelmatig te verplaatsen, is draagbaarheid een belangrijke factor. Let op het gewicht en de afmetingen van het aggregaat en kies er een die gemakkelijk te verplaatsen is, zoals het lichtgewicht model van Bresser.
 • Duurzaamheid: een aggregaat is een investering, dus het is belangrijk om er een te kiezen die lang meegaat. Let op de kwaliteit van het materiaal en de constructie van het aggregaat. Kijk ook naar de garantie die wordt aangeboden door de fabrikant.
 • Veiligheid: veiligheid is altijd belangrijk, vooral bij het gebruik van een aggregaat. Kies een aggregaat met de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische uitschakeling bij overbelasting of een laag oliepeil. 

Voordelen van aggregaten

 • Betrouwbare stroomvoorziening: met een aggregaat hoef je je geen zorgen te maken over stroomuitval. Een aggregaat is een betrouwbare bron van elektriciteit, ongeacht de situatie.
 • Onafhankelijkheid: met een aggregaat ben je niet afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit is vooral handig tijdens noodsituaties, natuurrampen of op afgelegen locaties waar geen elektriciteit beschikbaar is.
 • Flexibiliteit: een aggregaat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het voeden van bouwplaatsen, campings, evenementen of zelfs als back-upstroom voor huizen en bedrijven.
 • Mobiel en draagbaar: aggregaten zijn ontworpen om gemakkelijk te worden verplaatst. Ze zijn compact en kunnen worden meegenomen naar verschillende locaties, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik buitenshuis.
 • Veiligheid: aggregaten zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals overspanningsbeveiliging en automatische uitschakeling bij oververhitting. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare werking.
 • Kostenbesparend: hoewel de initiële aanschafkosten van een aggregaat hoog kunnen zijn, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Het kan helpen om bedrijfskosten te verlagen door het vermijden van productieverlies tijdens stroomuitval of het vermijden van dure alternatieve stroombronnen.

Conclusie

Met een aggregaat heb je altijd stroom bij de hand, ook op plekken waar geen netstroom is. Om je te helpen bij het kiezen van een goed aggregaat, hebben we een top 7 samengesteld van de beste aggregaten van 2024. 

Uit onze test kwam het model van Powerkick als beste algemene keuze naar voren. Dit is een betrouwbare, stille en krachtige generator waarmee je overal stroom hebt.  Ook zeer goede en uitgebreide keuzes zijn de YSONIC 4000i en het kleinere broertje YSONIC 2300i. Ga je voor duurzaamheid en wil je een optie met zonnestroom, dan is de CTECHi een goede keuze, net als het mobiele powerstation van Bresser met mogelijkheid tot opladen met zonnestroom.  

Naar welk model je voorkeur ook uitgaat, als je een keuze maakt uit deze top 7, dan weet je zeker dat je kiest voor een goede en betrouwbare generator. 

Veelgestelde vragen over aggregaten

Hoe werkt een aggregaat?

Een aggregaat werkt door brandstof, zoals benzine of diesel, te verbranden in een motor. Deze motor drijft een generator aan die elektriciteit produceert. De opgewekte elektriciteit kan vervolgens worden gebruikt om apparaten en machines van stroom te voorzien.

Waar kan een aggregaat voor worden gebruikt?

Een aggregaat kan worden gebruikt in verschillende situaties, zoals bij evenementen, bouwplaatsen, campings, of als noodstroomvoorziening in gebouwen. Het kan worden gebruikt om verlichting, verwarming, koeling, elektrische gereedschappen en andere apparaten van stroom te voorzien.

Hoe kies ik het juiste aggregaat?

Bij het kiezen van een aggregaat is het belangrijk om te kijken naar het vermogen dat nodig is. Dit hangt af van de apparaten die van stroom moeten worden voorzien. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met de brandstofsoort, geluidsniveau, mobiliteit en andere specifieke vereisten.

Hoe onderhoud ik een aggregaat?

Om een aggregaat goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig olie en brandstof te controleren en bij te vullen indien nodig. Daarnaast moeten filters worden schoongemaakt of vervangen en moeten de bougies worden gecontroleerd. Het is ook aan te raden om het aggregaat regelmatig te laten servicen door een professional.

Kan een aggregaat binnen worden gebruikt?

In principe kan een aggregaat binnen worden gebruikt, maar er zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen. Het aggregaat moet stabiel worden geplaatst in een goed geventileerde ruimte en voldoende vrije ruimte hebben.

Dokter Fit