De 7 Beste Beamers van 2024
beamer-featured-image

De 7 Beste Beamers van 2024

Voor een ultieme thuisbioscoopervaring maak je gebruik van een beamer. Dankzij een beamer kijk je op groot scherm je favoriete films en series, waardoor je extra wordt meegesleept in het verhaal. Maak gebruik van een projector in combinatie met een scherm voor het mooiste resultaat.

Omdat er veel opties op de markt zijn, hebben we verschillende beamers voor je getest en een top 7 opgesteld. Hierbij hebben we gelet op verschillende factoren, zoals de beeldkwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Hier alvast de beste producten:

Weten welke beamers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste beamer overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Homezie
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs bij Bol
Grootste projectie Check Prijs bij Bol
Beste compacte keuze Check Prijs bij Homezie
Beste keuze voor android Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste beamers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Strex Beamer

De Strex Beamer biedt hoge beeldkwaliteit, gebruiksgemak en talloze mogelijkheden, wat het tot een product met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt.

Dit apparaat biedt een beeldkwaliteit van 1080P en ondersteunt ook 4K. We vonden de hoge helderheid van 15.000 lumen ideaal, omdat we de projector hierdoor ook overdag konden gebruiken. Met dit model projecteer je beelden van maximaal 300 inch, wat meer dan voldoende is voor een thuisbioscoop.

Dit model is makkelijk te gebruiken en op verschillende manieren te bedienen. Dankzij de 5G wifi-chip deel je draadloos beelden van je telefoon, maar je kunt ook een USB of HDMI-kabel gebruiken. We vonden het geluid aan de schelle kant, maar dat was makkelijk opgelost door een bluetooth speaker te verbinden. Let erop dat de ventilator niet heel stil is.

We vonden dit model stevig en hoogwaardig aanvoelen. Hoewel het apparaatje compact is, biedt het toch uitstekende kwaliteit. Je ontvangt ook een afstandsbediening, waarmee je de beamer makkelijk bedient. Een pluspunt: je krijgt een 100 inch projectiescherm meegeleverd.

We raden dit model van Strex aan voor een uitstekende beeldkwaliteit in de thuisbioscoop met bijbehorend projectiescherm.

Voordelen:
 • Hoge helderheid van 15.000 lumen, ook in lichte ruimtes te gebruiken
 • 5G wifi-chip voor draadloos delen vanaf je telefoon
 • Geschikt voor projecties tot wel 300 inch
 • Bluetooth speaker kan makkelijk verbonden worden
 • Inclusief 100 inch projectiescherm
Nadelen:
 • Geluid is vrij schel
 • Ventilator hoorbaar
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Homezie MiniLumix

De Homezie MiniLumix is een luxe keuze met hoge beeldkwaliteit en extra functies die het kijkplezier vergroten.

Deze beamer biedt beeldkwaliteit van 1080P en ondersteunt ook 4K. Met een helderheid van 10.000 lumen gebruik je dit model ook overdag of in lichte ruimtes. Het beeld was perfect uitgelijnd, ook bij een projectie vanaf de zijkant. De maximale beeldgrootte bij dit apparaat is 250 inch: ruim voldoende voor een thuisbioscoop.

Verbinding maken doe je op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een HDMI- of USB-aansluiting te gebruiken. Dit model heeft wifi (5G) waardoor je films en series met hoge beeldkwaliteit probleemloos afspeelt. Je hebt toegang tot de Play Store waar je apps kunt installeren en downloaden. Randapparatuur zoals een speaker, koppel je eenvoudig via bluetooth.

Dit apparaat is van hoge kwaliteit, ziet er goed uit en voelt stevig aan. Het enige minpunt is de hoogte van deze projector, zeker vergeleken met de andere modellen die gemiddeld lager zijn. We vonden de prijs aan de hoge kant, zeker omdat je geen scherm meegeleverd krijgt.

We raden de luxe MiniLumix aan als je op zoek bent naar hoge beeldkwaliteit voor je thuisbioscoop, ook als het buiten licht is.

Voordelen:
 • Verbinding met Play Store om apps te downloaden of installeren
 • Overdag te gebruiken dankzij hoge helderheid
 • Beelden perfect uitgelijnd, zelfs bij zijprojectie
 • Ondersteunt 3D functie voor extra kijkervaring
Nadelen:
 • Prijzig, zeker zonder scherm
 • Hoger dan andere modellen
Check Prijs op Homezie.nl
Gebruiksvriendelijkste Keuze

Vivid Green Projector

De Vivid Green Projector is een makkelijk te bedienen model, waar iedereen mee uit de voeten kan, ook als je minder technisch aangelegd bent.

Dit model biedt beeld in Full HD (1080P) en beschikt over een helderheid van 4000 lumen. Dit is ruim voldoende voor films in het donker of in de schemering, maar iets minder helder dan sommige andere modellen. Dankzij keystone correctie is het beeld perfect uitgelijnd, ook als je vanaf een zijkant projecteert.

We vonden dit model uiterst gebruiksvriendelijk. Je bedient het apparaatje zowel op de bovenkant met intuïtieve knopjes als met de meegeleverde afstandsbediening. Er zijn diverse aansluitingen mogelijk, net als streamen vanaf je telefoon via wifi. Hiervoor raden we wel het gebruik van een Chromecast aan, omdat verbinden anders lastiger is.

Qua kwaliteit is deze beamer stevig, compact en eenvoudig. We verstelden de focus makkelijk en projecteerden beelden tot 200 inch. De twee ingebouwde speakers doen hun werk, maar we vonden het geluid beter met een externe speaker die je via bluetooth verbindt. Met maar liefst 50.000 branduren gaat de lamp lang mee.

We raden deze beamer van Vivid Green aan als je op zoek bent naar een makkelijk te bedienen model met intuïtieve knopjes en een handige afstandsbediening.

Voordelen:
 • Lamp gaat lang mee, 50.000 branduren
 • Bediening via intuïtieve knopjes of afstandsbediening
 • Altijd goed uitgelijnd beeld dankzij keystone correctie
 • Mogelijkheid om speakers via bluetooth te verbinden
Nadelen:
 • Voor streamen heb je een Chromecast nodig
 • Minder geschikt voor overdag
 • Geen 4K-ondersteuning
Check Prijs op Bol.com
Grootste Projectie

Strex Mini Beamer

De Strex Mini Beamer is een model dat grote projecties mogelijk maakt tot maximaal 300 inch.

Deze projector zorgt voor beelden tot 1080P, oftewel Full HD. Deze beamer ondersteunt geen 4K, maar we vonden de beeldkwaliteit ruim voldoende bij kleinere projecties. Bij grotere projecties (tot 300 inch) merkten we dat het beeld aan de randen iets minder scherp was. De lens van 7000 lumen is ideaal voor gebruik in de schemering of in het donker.

We vonden dit model gebruiksvriendelijk en streamden vanaf onze telefoon. Let erop dat voor de meeste streamingdiensten een Chromecast vereist is. De ingebouwde speakers zijn handig als je geen losse speaker hebt en we vonden de ventilator stil genoeg.

Dit apparaat is compact en makkelijk op te bergen. We vonden het handig dat we het op verschillende manieren konden gebruiken, bijvoorbeeld aan de muur of het plafond, of gewoon staand op tafel. De projectieafstand is 1 tot 5 meter. Je bestelt de projector zowel met als zonder scherm.

We raden dit model van Strex aan als je groot wilt projecteren in je huis zonder dat hiervoor een enorme projectieafstand nodig is.

Voordelen:
 • Maakt grote projecties tot 300 inch mogelijk
 • Projectieafstand hoeft hiervoor niet al te groot te zijn (1-5 meter)
 • Monteren aan plafond of muur mogelijk
 • Te bestellen inclusief scherm of zonder scherm
Nadelen:
 • Chromecast nodig voor streamen van bijvoorbeeld Netflix en Videoland
 • Onscherp aan de randen bij grootste formaat
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Homezie Projector

De Homezie Projector is compact en lichtgewicht, waardoor je deze makkelijk meeneemt of verplaatst.

Dit model heeft een resolutie van 720P, maar ondersteunt ook hogere beeldkwaliteit zoals 4K. Houd er dus rekening mee dat de daadwerkelijke beeldresolutie niet 4K is. Met een helderheid van 5000 lumen is dit model met name geschikt voor projecties in het donker en de schemering. Verbinden doe je via wifi en bluetooth, maar ook via de verschillende poorten.

We vonden dit model erg gebruiksvriendelijk. Bedienen doe je via de meegeleverde afstandsbediening en dankzij de automatische correctie heb je geen last van scheef beeld. Ook de spiegelfunctie vonden we handig voor streamen vanaf mobiele apparaten.

De beamer is compact, weegt weinig en is makkelijk mee te nemen met zijn kleine en ronde formaat. Hier staat tegenover dat je maximaal beelden van 130 inch kunt projecteren, wat minder is dan bij andere modellen. Het handige ontwerp biedt een flexibele projectiehoek. De levensduur van de lamp is lang, namelijk 50.000 uur.

We raden dit model van Homezie met name aan als je een compacte projector zoekt die je mee kunt nemen naar filmavonden en makkelijk verplaatst en opbergt.

Voordelen:
 • Compact en lichtgewicht, makkelijk meenemen, verplaatsen en opbergen
 • Ontwerp met zeer flexibele projectiehoek
 • Lange levensduur van de lamp (50.000 uur)
 • Gebruiksvriendelijke afstandsbediening meegeleverd
Nadelen:
 • Maximaal 130 inch beelden projecteren
 • Resolutie van 720P (wel 4K-ondersteuning)
 • Iets lagere helderheid
Check Prijs op Homezie.nl Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Android
Sanbo Prime Smart Wifi Mini Beamer

Heb je een Androidtelefoon? Dan raden wij de Sanbo Prime Smart Wi-Fi Mini Beamer aan. Dit is een compacte, krachtige beamer die jouw entertainmentervaring zeker naar een hoger niveau tilt. Deze beamer, met een gewicht van slechts 1,1 kg, zit boordevol technologie. Denk hierbij aan een X-Pro lens en een E-Force 30 chip voor levendige kleuren en haarscherpe HD-beelden.

Deze beamer is de beste keuze voor Android vanwege zijn compatibiliteit en eenvoudige draadloze verbinding. De Sanbo Mini Beamer maakt gemakkelijk verbinding met je Android apparaat. Hierdoor kun je in een handomdraai genieten van je favoriete films en series op een groot scherm.

Wat echt opvalt aan deze beamer is de uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met een contrastratio van 3000:1 en een helderheid 2800 lumen is het ook mogelijk om in halfdonkere ruimtes te genieten een helder, levendig beeld. Ook de ingebouwde 4W speaker levert een verrassend goed geluid voor zijn formaat.

Een klein nadeel van deze mini beamer is het bereik van de Wi=Fi verbinding. Dit bereik is soms beperkend, afhankelijk van de afstand en obstakels tussen de beamer en je apparaat.

Voordelen:
 • Levert scherp HD-beeldkwaliteit – ook in halfdonkere ruimtes
 • Draadloos streamen via wifi mogelijk
 • Projecteert tot 515 cm schermgrootte
 • Helder contrast met 3000:1 ratio
 • Ingebouwde speaker voor helder geluid
 • Lange levensduur met 50.000 branduren
Nadelen:
 • Contrast is niet aanpasbaar
 • Alleen 4W geluidsoutput mogelijk
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Auronic Beamer

Beamers kunnen een behoorlijke smak geld kosten, maar dit model van Auronic is vriendelijk geprijsd en voorzien van alle basisfunctionaliteiten.

Dit model heeft een resolutie van 720P en een helderheid van 4500 lumen. We merkten bij dit model duidelijk iets mindere beeldkwaliteit dan bij andere beamers, bijvoorbeeld dat het iets minder scherp was of minder goed zichtbaar in een lichte ruimte. Echter, voor de lage prijs vinden we de prijs-kwaliteitverhouding in orde.

De projector heeft een ruime hoeveelheid aansluitmogelijkheden, waardoor je vanaf ieder apparaat projecteert. Ook is een wifiverbinding mogelijk voor streamen vanaf je telefoon. Je bedient dit model zowel op de beamer zelf als via de meegeleverde afstandsbediening.

De compacte projector wordt geleverd met een draagtas, waardoor vervoeren of opbergen makkelijk is. De ingebouwde speakers zijn van goede kwaliteit en zorgen voor helder geluid als je geen externe speaker aan wilt sluiten. Een minpuntje is het licht zoemende geluid tijdens het projecteren, wat sommige testers storend vonden.

We raden dit model van Auronic aan bij een kleiner budget: de vriendelijk geprijsde projector heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Bediening op projector en met afstandsbediening mogelijk
 • Ingebouwde speakers van goede kwaliteit
 • Ruime hoeveelheid aansluitmogelijkheden, ook wifi en bluetooth
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Licht zoemend geluid
 • Beeld iets minder scherp
 • Helderheid niet overal hoog genoeg
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een projector? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste beamer:

 • Helderheid: de helderheid van een beamer, gemeten in lumen, bepaalt hoe helder het beeld is. Een hogere lumenwaarde betekent een helderder beeld, wat met name belangrijk is als je van plan bent de beamer in een verlichte kamer te gebruiken.
 • Resolutie: de resolutie geeft aan hoe gedetailleerd het beeld is. Een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld, wat cruciaal is wanneer je films, games of gedetailleerde presentaties wilt projecteren.
 • Contrastverhouding: de contrastverhouding beïnvloedt hoe levendig en diep de kleuren op het scherm zijn. Een hogere contrastverhouding betekent diepere zwarttinten en helderdere kleuren, wat bijdraagt aan een meer meeslepende kijkervaring.
 • Connectiviteit: bekijk welke aansluitingen de beamer heeft. HDMI is een standaard voor moderne apparaten, maar je hebt misschien ook USB, VGA of draadloze connectiviteit nodig afhankelijk van de apparaten die je wilt aansluiten.
 • Geluidsniveau: beamers kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. Het geluidsniveau, gemeten in decibel, kan storend zijn tijdens stille films of presentaties. Houd hier rekening mee als stilte belangrijk voor je is.
 • Levensduur van de lamp: de lamp van een beamer heeft een beperkte levensduur. Vervanging van de lamp kan duur zijn, dus een beamer met een langere levensduur van de lamp kan op de lange termijn voordeliger zijn.

Elk van deze factoren speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste beamer voor jouw behoeften. Door ze allemaal in overweging te nemen, maak je een weloverwogen keuze en vind de beamer die het beste bij jou past.

De voordelen van beamers

 • Groot beeldformaat: met een beamer projecteer je beelden van een aanzienlijk groter formaat dan de meeste televisies. Dit maakt jouw kijkervaring intenser en meeslepender.
 • Draagbaarheid: beamers zijn lichtgewicht en compact, waardoor je ze eenvoudig verplaatst naar elke gewenste locatie.
 • Eenvoudige Installatie: het opzetten van een beamer vergt weinig tijd en moeite. Je sluit de beamer aan, richt hem op een scherm of muur en je bent klaar om te gaan.
 • Kostenbesparend: in vergelijking met grote televisieschermen, bieden beamers een veel groter beeld voor een fractie van de prijs.
 • Oogcomfort: het kijken naar projecties is minder belastend voor je ogen dan het staren naar het felle licht van een televisie of computermonitor. 
 • 3D-weergave: sommige beamers ondersteunen 3D-weergave, wat een extra dimensie toevoegt aan jouw kijkplezier. 
 • Lange levensduur: de meeste beamers gaan jarenlang mee, waardoor je lang kunt genieten van jouw investering.

Conclusie

Als je graag films of series kijkt, is een beamer met een projectiescherm onmisbaar. Het tilt je thuisbioscoop naar een hoger niveau en zorgt ervoor dat je kijkervaring meeslepender wordt.

We hebben een ruime hoeveelheid beamers getest en de Strex Beamer komt als beste algemene keuze uit onze test. Dit model heeft niet alleen een hoge beeldresolutie en hoge helderheid, maar beschikt ook over ruime aansluitmogelijkheden en is gebruiksvriendelijk.

Ben je op zoek naar een luxe beamer met perfect uitgelijnde en scherpe beelden? Dan kies je voor de Homezie MiniLumix. Als je de projector graag mee wilt nemen naar filmavonden, is de compacte Homezie Projector een goede keuze. Bij een kleiner budget raden we de Auronic Beamer aan.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, met de juiste projector uit deze lijst geniet je extra van filmavonden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste beamer voor thuisbioscoop?

Het kiezen van de beste beamer voor jouw thuisbioscoop hangt af van diverse factoren. Denk aan de grootte van de ruimte, het omgevingslicht en jouw kijkvoorkeuren. High-end modellen leveren uitstekende beeldkwaliteit, maar er zijn ook betaalbare opties die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Hoe onderhoud ik mijn beamer?

Het onderhouden van een beamer is vrij eenvoudig. Maak de lens regelmatig schoon met een zachte doek en lensreinigingsmiddel. Verwijder stof van de ventilatieroosters om oververhitting te voorkomen. Controleer ook regelmatig of de lamp vervangen moet worden, dit verlengt de levensduur van jouw beamer.

Hoelang gaat een beamerlamp mee?

De levensduur van een beamerlamp varieert per model en merk. Gemiddeld gaat een lamp 2000 tot 3000 uur mee. Ecomodi kunnen de levensduur van de lamp verlengen. Controleer de gebruikershandleiding voor specifieke informatie over jouw beamer.

Kan ik een beamer gebruiken in een verlichte kamer?

Ja, maar de beeldkwaliteit is meestal beter in een donkere kamer. Als je een beamer in een verlichte kamer wilt gebruiken, overweeg dan een beamer met een hoge lumen-output. Dit helpt om een helderder beeld te projecteren, zelfs bij omgevingslicht.

Wat betekent ‘lumen’ bij beamers?

Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een beamer kan produceren. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het beeld. Voor een thuisbioscoop is een beamer met 1000 tot 3000 lumen meestal voldoende. Voor grotere schermen kan een beamer met een hoger lumen-aantal beter zijn.

Dokter Fit