De 7 Beste Chromecasts van 2024
chromecast featured image

De 7 Beste Chromecasts van 2024

Een Chromecast is een handige tool waarmee een wereld van entertainment binnen handbereik ligt. Je streamt moeiteloos je favoriete series, films en muziek naar je televisie met de Google cast.

We hebben allerlei modellen onderzocht en hebben hierbij gelet op de technische details, gebruiksgemak, flexibiliteit en kijk- en luisterervaring. We zetten de 7 beste Chromecasts voor je op een rij, zodat je het perfecte stickje vindt. Of je nu een luxe variant met uitstekende kwaliteit of een compacte dongel zoekt, er is altijd een model dat aansluit op je behoeften.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke Chromecasts nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste Chromecast overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs
Beste streaming box Check Prijs
Mooiste ontwerp Check Prijs
Beste compacte keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste Chromecasts onderzocht

Beste Algemene Keuze

Google Chromecast

De Google Chromecast komt als beste uit onze test dankzij het hoge gebruiksgemak en resolutie waarin je tv kunt kijken.

Dit model biedt scherpe 4K HDR-ondersteuning voor een vloeiend beeld en optimale kwaliteit tijdens het kijken. Daarnaast ondersteunt het Dolby Atmos, wat eerdere versies van de cast niet hadden. 

Een groot voordeel vinden we Google TV, de inbegrepen mediastreamer. Hierdoor hoefden we niet vanaf onze telefoon te casten, maar konden we rechtstreeks vanuit de streamer programma’s selecteren. We zagen alle mogelijkheden op één scherm zonder van dienst te hoeven wisselen.

Het bedienen van dit model is makkelijk. Je doet dit met de meegeleverde afstandsbediening, of met Google Assistant. Let erop dat een smartphone en een Googleaccount vereist zijn voor de installatie. Daarnaast is een stabiele wifiverbinding nodig, een LAN-poort behoort niet tot de opties.

We vonden dit model, dat zowel compatibel is met Apple als Android toestellen, een handig apparaatje met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Zeer hoge beeldkwaliteit: 4K HDR
 • Ook te bedienen met afstandsbediening of Google Assistant
 • Organiseert inhoud van alle streamingdiensten op één scherm
 • Dankzij Google TV casten vanaf telefoon niet nodig
 • Werkt zowel met Apple als Android toestel
Nadelen:
 • Alleen via wifi verbinden (geen LAN-poort)
 • Alleen te gebruiken in combinatie met smartphone
 • Googleaccount nodig
Check Beste Aanbieding
Meest Luxe Keuze

Google Chromecast Ultra

De Google Chromecast Ultra is een luxe variant met hoge beeldkwaliteit, een strakke vormgeving en een goede verbinding.

De beeldkwaliteit is zeer hoog bij dit model: je streamt in 4K Ultra HD- en HDR-beeldkwaliteit. We vonden het ideaal dat de cast de beeldkwaliteit automatisch optimaliseert op basis van je televisie en de mogelijkheden via de streamingdienst.

Dit model zorgt ervoor dat je mobiele telefoon een afstandsbediening wordt. Let er dus op dat je je smartphone bij de hand hebt, want dit is een vereiste voor een soepele werking. Er wordt geen extra afstandsbediening meegeleverd. We vonden het ideaal dat we konden streamen zonder dat onze telefoon sneller een lege batterij had.

We vonden het installeren van de cast makkelijk en voor de hand liggend. Hiervoor sluit je de cast aan op de tv en een voedingsbron. Bij dit model, vergeleken met andere varianten, is het ook mogelijk om de dongel bedraad te gebruiken. Via de ethernetpoort hadden we altijd een stabiele verbinding en werd de streaming niet onderbroken.

We raden dit model aan als je een stabiele verbinding en hoge beeldkwaliteit belangrijk vindt, zodat je ongestoord en ongelimiteerd kunt streamen.

Voordelen:
 • Zeer hoge beeldkwaliteit: 4K Ultra HD en HDR
 • Verbinden met ethernet mogelijk voor stabielere verbinding
 • Makkelijk te installeren
 • Ideaal in combinatie met Google Assistant
 • Strakke en luxe vormgeving
Nadelen:
 • Googleaccount en smartphone nodig
 • Alleen casten via mobiel mogelijk, geen Google TV inbegrepen
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze

Robasit TravelCast

De Robasite TravelCast is een gebruiksvriendelijke keuze, waar je zowel thuis als onderweg gebruik van maakt.

Met deze cast kijk je tv in 4K mits je televisiescherm dit ondersteunt en maak je van iedere tv een smart-tv. We vonden het handig dat we bij dit apparaat niet hoefden te casten vanaf onze mobiele telefoon en dat er zelfs voor de installatie geen smartphone vereist was. Aan de cast en een wifiverbinding heb je genoeg.

Dit model is zeer gebruiksvriendelijk, wat deels komt door de handige afstandsbediening. De sneltoetsen voor YouTube, Netflix, Disney+ en Google Play vielen in de smaak, maar via de Home-knop heb je ook toegang tot talloze andere streamingdiensten. We vonden het prettig dat we zoekopdrachten in konden spreken, waardoor we niet hoefden te typen.

Dit stickje is compact en in de meeste gevallen niet zichtbaar als je deze in de tv doet. Ook op reis kun je er gebruik van maken zolang je een wifiverbinding hebt of mobiele data tot je beschikking hebt.

We raden dit model van Robasit aan als je waarde hecht aan gebruiksgemak, een goede afstandsbediening wilt en geen zin hebt in gedoe met een smartphone.

Voordelen:
 • Geen smartphone vereist voor gebruik of installatie
 • Handige afstandsbediening met diverse sneltoetsen voor gebruiksgemak
 • Inspreken zoekopdrachten mogelijk in plaats van typen
 • Maakt van iedere tv een smart-tv met mediaspeler
Nadelen:
 • Soms problemen om met wifi te verbinden
 • Onbeperkte databundel nodig als je op reis wilt streamen
Check Prijs op Bol.com
Beste Streaming Box

Nokia Streaming Box

Waar de meeste Chromecasts in deze lijst een stickje zijn, gaat het bij deze variant van Nokia om een hoogwaardige streaming box.

De box maakt het mogelijk om series en films te streamen met hoge beeldkwaliteit, namelijk 4K Ultra HD. Dit is tot vier keer beter dan de standaardresolutie, maar het is een vereiste dat je tv de beeldkwaliteit ook ondersteunt. We streamden onder andere via Netflix, Prime Video en Disney+, maar ook van Nederlandse aanbieders zoals Videoland of NLZIET.

Qua gebruiksgemak scoort dit model zeer goed. De afstandsbediening is handig en er is een mogelijkheid om via spraakbesturing te zoeken, waardoor je niet hoeft te typen. Ook was het mogelijk om een gamecontroller, toetsenbord of soundbar te koppelen via bluetooth. Onze favoriete apps voegden we toe aan het thuisscherm voor snelle toegang.

Het nadeel van een streaming box vergeleken met een Chromecast is het formaat. Hoewel de box mooi is vormgegeven, is deze toch vrij groot en zichtbaar onder of naast de tv. Daarnaast maakt het formaat de box ook minder geschikt voor mee op reis of vakantie.

We raden deze streaming box van Nokia aan als je verzekerd wilt zijn van goede beeldkwaliteit, de box vooral thuis wilt gebruiken en geen zin hebt in bedienen via je smartphone.

Voordelen:
 • Ruime keuze aan streamingdiensten, ook de Nederlandse aanbieders
 • Bluetooth afstandsbediening met spraakbesturing
 • Mogelijk om gamecontroller, soundbar of toetsenbord te koppelen
 • Favoriete apps makkelijk aan thuisscherm toevoegen
Nadelen:
 • Streaming box is een stuk groter dan een dongel
 • Minder handig om mee te nemen op reis
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Ontwerp

Google Chromecast Sunset

Deze Google Chromecast Sunset is een visueel aantrekkelijke keuze met zijn roze dongel en poederroze afstandsbediening.

Deze cast geeft je de mogelijkheid om tv te kijken in 4K, waardoor je altijd de beste beeldkwaliteit hebt. We vonden dit model vooral qua uiterlijk een aanwinst: de aantrekkelijke roze kleur springt in het oog en de afgeronde vormen staan goed in ieder interieur.

Een voordeel vinden we dat dit model Google TV heeft, waardoor je alle films en series van je streamingdiensten op één scherm te zien krijgt. Hierdoor hoefden we niet steeds van dienst te wisselen, maar hadden we een handig overzicht. Ideaal als je meerdere streamingdiensten hebt! De meegeleverde afstandsbediening was handig, net als de mogelijkheid tot bediening via Google Assistant. 

We vonden het ideaal dat casten via onze telefoon niet nodig was, al is een smartphone wel vereist voor de installatie. Hetzelfde geldt voor een Googleaccount. Let erop dat je verbinding maakt via wifi en dus afhankelijk bent van de connectie voor goede streamingkwaliteit.

We raden dit model in de kleur van een zonsopgang aan als je ontwerp belangrijk vindt, ook voor een dongel, maar niet in wilt leveren op beeldkwaliteit.

Voordelen:
 • Google TV voorkomt dat je hoeft te casten vanaf je telefoon
 • Alle inhoud van je streamingdiensten in één overzicht
 • De meegeleverde afstandsbediening vergroot gebruiksgemak
 • Bediening met stem via Google Assistant mogelijk
 • Werkt zowel met Android als Apple toestel
Nadelen:
 • Stabiele wifiverbinding noodzakelijk
 • Installatie alleen met smartphone en Googleaccount
 • Roze is wellicht niet iedereens smaak
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Xiaomi Mi TV Sticka

Als je op zoek bent naar een klein stickje om te streamen of een Chromecast voor onderweg, is de Xiaomi Mi TV Stick een goede keuze.

Met dit stickje speel je je favoriete series en films af in Full HD, maar het is niet mogelijk om in 4K te streamen, ook als je tv deze resolutie wel ondersteunt. We keken programma’s via Netflix en Prime Video via de sneltoetsen, maar streamden ook content van andere streamingdiensten. Een nadeel vergeleken met andere modellen vonden we de hoeveelheid foutmeldingen, iets wat regelmatig optrad.

Het installeren en bedienen van dit model is een fluitje van een cent. Je stopt het stickje in de tv, verbindt het met een kabel aan de stroom en bedient de mediaspeler vervolgens via de afstandsbediening. Let erop dat je hiervoor een goede wifiverbinding nodig hebt. We vonden het handig dat we via Google Assistant spraakopdrachten konden uitvoeren, waardoor we minder hoefden te typen.

Het grootste voordeel van dit model is het compacte formaat. Hierdoor zie je het stickje niet zitten in de tv, wat we prettig vonden. Ook namen we dit model makkelijk mee op vakantie of op reis dankzij het formaat. 

We raden dit compacte model van Xiaomi niet alleen voor onderweg aan, maar ook voor goede streaming thuis.

Voordelen:
 • Superklein formaat, waardoor makkelijk mee te nemen
 • Ideaal voor mee op vakantie of reis
 • Eenvoudige installatie, zonder smartphone
 • Besturing via spraak mogelijk met de Google Assistant knop
Nadelen:
 • Beperkte interne opslagcapaciteit
 • Ondersteunt geen 4K
 • Regelmatig foutmeldingen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Mediastreamer TV Stick

Als je een kleiner budget hebt, is deze Mediastreamer TV Stick met een goede prijs-kwaliteitverhouding wellicht het beste voor jou.

Met dit model speel je series en films af in maximaal 4K, mits je televisie deze resolutie ook ondersteunt. We waren onder de indruk van de beeldkwaliteit van dit voordelige stickje. 

We vonden de initiële installatie vrij lastig bij dit model, wat met name komt door de onduidelijke handleiding. De afbeeldingen waren klein, waardoor het niet direct duidelijk was wat we moesten doen. Bij dit model kun je streamen vanaf alle smartphones en wordt geen afstandsbediening meegeleverd. Let op: Netflix werkt alleen vanaf Android toestellen, niet vanaf Apple.

Waar dit model goed op scoort, is het formaat. De dongel heeft een laag gewicht en is daardoor makkelijk mee te nemen. Ook zie je de dongel niet wanneer deze in de tv zit. Let erop dat je voor het bedienen een goede internetverbinding nodig hebt om e kunnen streamen.

We raden dit model aan als je een voordelig alternatief zoekt voor de bekendere en duurdere merken en het niet erg vindt om wat in te leveren op gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Goede beeldkwaliteit, tot 4K mogelijk
 • Compact en lichtgewicht, makkelijk mee te nemen
 • Onzichtbaar achter de tv zonder kabels
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Netflix werkt alleen vanaf Android, niet vanaf Apple
 • Onduidelijke handleiding maakt installatie lastig
 • Smartphone vereist, geen losse afstandsbediening
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een Google cast? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste Chromecast:

 • Compatibiliteit met apparaten: zorg ervoor dat de Chromecast compatibel is met je huidige apparaten. Als je bijvoorbeeld een iPhone of iPad gebruikt, wil je een Chromecast die naadloos samenwerkt met iOS. 
 • Resolutie: Chromecasts zijn er in verschillende resoluties, van standaard definitie tot 4K Ultra HD. Kies een model dat overeenkomt met de kwaliteit van je televisie om extra te genieten met je Google cast.
 • Internetconnectiviteit: een goede internetverbinding is essentieel voor een soepel streamingproces. Sommige Chromecasts ondersteunen alleen 2.4GHz Wi-Fi, terwijl anderen ook 5GHz Wi-Fi ondersteunen voor een snellere en stabielere verbinding.
 • Audio-ondersteuning: als je van plan bent om veel muziek of films met hoge audiokwaliteit te streamen, is het de moeite waard om te investeren in een Google Chromecast die surroundsound ondersteunt.
 • Prijs: Chromecasts variëren in prijs, afhankelijk van hun functies en specificaties. Bepaal je budget voordat je gaat winkelen om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je van plan was.
 • Toekomstbestendigheid: technologie veroudert snel. Overweeg een Chromecast die nieuw is en 4K en HDR ondersteunt, zelfs als je televisie dat momenteel niet doet. Zo ben je klaar voor toekomstige upgrades zonder dat je een Chromecast nieuw hoeft te kopen.

Deze zes factoren helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze voor de Google Cast die het beste bij jouw behoeften past.

De voordelen van Chromecasts

 • Eenvoudige installatie: met slechts een paar stappen is jouw Chromecast klaar voor gebruik. Dit betekent dat je in een mum van tijd je favoriete films of series kunt streamen.
 • Compact ontwerp: door zijn kleine formaat neem je de dongel gemakkelijk overal mee naartoe. Zo heb je altijd toegang tot je favoriete content, waar je ook bent.
 • Groot aanbod aan content: de Chromecast Google ondersteunt tal van streamingplatforms, zoals Netflix, YouTube en Spotify. Hierdoor heb je een breed scala aan films, series, muziek en meer binnen handbereik.
 • Bedienen met je smartphone: je bedient de Chromecast Google eenvoudig met je smartphone of tablet. Zo hoef je niet te zoeken naar een extra afstandsbediening.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: een dongel biedt veel functionaliteiten voor een relatief lage prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die van streamen houdt, maar niet te veel wil betalen.
 • Spiegelen van je scherm: Met de Google cast kun je ook het scherm van je smartphone, tablet of computer naar je tv spiegelen. Handig voor bijvoorbeeld presentaties of foto’s.
 • Updates: voor de Chromecast brengt Google regelmatig updates uit. Zo blijft je apparaat altijd up-to-date en geniet je van de Chromecast van nieuwe functies en verbeteringen. 

Conclusie

Een Chromecast zorgt ervoor dat je kunt genieten van alle streamingdiensten, ook wanneer je geen smart-tv hebt. Hiervoor cast je direct vanaf je mobiele telefoon bij sommige modellen, of maak je een smart-tv van je gewone tv en bedien je met een afstandsbediening.

Uit onze test komt de Google Chromecast als beste algemene keuze. Dit is dankzij de uitstekende beeldkwaliteit die mogelijk is en het hoge gebruiksgemak. Een luxere variant met nog beter beeld, de mogelijkheid tot ethernetverbinding en een strakke vormgeving is de Google Chromecast Ultra.

Ga je vaak een weekendje weg of op vakantie en wil je dan graag je favoriete content blijven streamen? Dan si de compacte Xiaomi Mi TV Stick een goede keuze. Voor een hoog gebruiksgemak kies je de Robasit TravelCast die eenvoudig te bedienen en installeren is.

Kies een Chromecast die past bij je behoeften en geniet van ongelimiteerd streamingplezier!

Veelgestelde vragen

Wat is een Chromecast?

Een cast is een compact apparaat dat je aansluit op de HDMI-poort van je televisie. Hiermee stream je content zoals films, series of muziek direct van je smartphone, tablet of laptop naar je tv.

Hoe gebruik ik een Chromecast?

Sluit het apparaatje aan op je televisie, verbind met je wifinetwerk en selecteer op je smartphone, tablet of laptop het Cast-icoon om content naar je tv te streamen.

Welke apps zijn compatibel met Chromecast?

De meeste populaire streamingdiensten zoals Netflix, YouTube, Spotify, Disney+ en vele anderen ondersteunen Google cast.

Heb ik een speciale tv nodig om Chromecast te gebruiken?

Nee, elke televisie met een HDMI-poort is geschikt.

Is er een verschil tussen Chromecast en Chromecast Ultra?

Ja, het belangrijkste verschil is dat Chromecast Ultra 4K en HDR content ondersteunt, terwijl de standaard cast dit niet doet.

Kan ik games streamen met Chromecast?

Ja, je kunt games van je mobiele apparaat naar je tv streamen. Houd er wel rekening mee dat de prestaties afhankelijk zijn van je wifiverbinding.

Kan ik mijn cast meenemen en bij vrienden gebruiken?

Ja, je Chromecast is draagbaar en kan eenvoudig worden aangesloten op elke televisie met een HDMI-poort. Vergeet niet verbinding te maken met het lokale wifinetwerk.

Dokter Fit