De 7 Beste Condensdrogers van 2024
condensdroger-featured-image

De 7 Beste Condensdrogers van 2024

Een condensdroger is een veelzijdig huishoudelijk apparaat dat revolutionair is in zijn vermogen om kleding en textiel efficiënt te drogen. In tegenstelling tot traditionele drogers maakt een condensdroger gebruik van geavanceerde technologie om vocht uit kleding te verwijderen en om te zetten in water. 

Deze slimme apparaten bieden niet alleen de mogelijkheid om kleding snel en gelijkmatig te drogen, maar ze zijn ook een geweldige oplossing voor huizen zonder externe ventilatiemogelijkheden. Met hun compacte ontwerp en gebruiksgemak zijn condensdrogers een handige aanvulling op elk huishouden, waardoor ze een waardevol hulpmiddel zijn voor het drogen van kleding, ongeacht de omstandigheden.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke condensdrogers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste condensdroger overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Meest veelzijdige keuze Check Prijs
Meest gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs
Meest duurzame keuze Check Prijs
Beste keuze met bedieningsapp Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste condensdrogers onderzocht

Beste Algemene Keuze

AEG 6000 Serie ProSense

Met de AEG 6000 condensdroger droog je al je wasgoed op een veilige en duurzame wijze.

Deze condensdroger droogt je wasgoed op een hoge temperatuur, waardoor het snel droog is. Wat wij een pluspunt vinden is de vochtigheidssensor. Deze meet je was nauwkeurig en weet wanneer het droog genoeg is om het programma automatisch te stoppen. Zo duurt de droogtijd nooit langer dan nodig.

Een ander uniek kenmerk van de AEG 6000 serie ProSense is de ProTex-trommel. Deze trommel is speciaal ontworpen om je kleding te verzorgen. Door in beide richtingen te draaien, zorgt de trommel voor een efficiënte luchtstroom en voorkomt het dat kleding in de knoop raakt en erg kreukt. Zo worden je kledingstukken gelijkmatig gedroogd en kreuken ze minder. 

Dit slimme model droogt snel, energiezuinig en is gemaakt van degelijk en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit voel je direct wanneer je de deur opent, de lekbak eruit trekt of het pluizenfilter schoonmaakt. Met een energielabel B is dit een relatief zuinige wasdroger. 

Wie zoekt naar een degelijke condensdroger voorzien van slimme technologie en kwaliteit, doet er goed aan om te kiezen voor deze AEF 6000 serie ProSense condensdroger. Wij raden hem aan als beste algemene keuze. 

Voordelen:
 • Omkeerbare deur: scharnier kan links of rechts worden bevestigd
 • Startuitstel: drogen op het moment dat jou uitkomt
 • Handig display: geeft duidelijk de status van het droogprogramma weer
 • Verschillende droogprogramma's: voor verschillende soorten kleding
Nadelen:
 • Energielabel B: minder energiezuinig dan A+
 • Geen meegeleverde afvoerslang
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Siemens iQ700 WT48XM40FG

De Siemens iQ700 condensdroger betreft een luxe model met een breed scala aan geavanceerde droogopties en een uitgebreide reeks technologische innovaties.

Misschien wel het grootste pluspunt aan deze droger is de opvallende energiezuinigheid. Met een energielabel van A+++ zijn er weinig zuinigere alternatieven op de markt. Dit maakt het niet alleen een interessante keuze voor de portemonnee, het is ook een milieuvriendelijke condensdroger. Een waardevolle toevoeging vinden wij de Autodry sensoren. Deze meten de temperatuur en de vochtigheid van de was en passen het programma hierop aan. We waren positief verrast hoe kreukvrij de was uit de droger kwam, dat betekent minder strijken!

Dit model is qua looks zijn concurrenten vooruit. Het strakke ontwerp van de droger en het luxe display misstaan niet in de wasruimte. Daarnaast is de droger eenvoudig te bedienen via de goedwerkende touchscreen.

Ben je op zoek naar een hypermoderne droger met eigentijdse functies en een stijlvol design? Hoewel het een aanzienlijke investering is, raden we dit model ten zeerste aan als je op zoek bent naar een zuinige en betrouwbare condensdroger met indrukwekkende prestaties.

Voordelen:
 • Beschikt over een kort programma van slechts 40 minuten
 • Bijzonder zacht en voorzichtig drogen met het softDry-trommelsysteem
 • 9 kilo laadvermogen: ideaal voor grotere huishoudens
 • Met trommelverlichting
Nadelen:
 • Hoge prijs in vergelijking met andere condensdrogers
 • Geen verstelbare deur
Check Prijs op Bol.com
Meest Veelzijdige Keuze

AEG T6DBG82W Condensdroger

Deze luxe condensdroger beschikt over diverse slimme technologieën waardoor je van alle gemakken bent voorzien.  Met de ProSense™- technologie en geavanceerde vochtigheids - en temperatuursensoren wordt elke droogcyclus nauwkeurig afgestemd op de omvang van de lading, waardoor je tijd en energie bespaart. Bovendien zorgt de zachte ProTex-trommel ervoor dat je kleding niet in de knoop raakt en kreukt. 

Een pluspunt is de duurzaamheid van deze condensdroger.  We merken dat de condensdroger stevig en stabiel is. Daarnaast is hij energiezuinig dankzij het  ÖKOFlow-systeem. 

Wat we een voordeel vinden is dat dit model voor iedereen eenvoudig in gebruik is. Zo heb je zelf de keuze hoe je je deur wilt hebben. De omkeerbare deur biedt optimale toegang, waar je de droger ook installeert. Met de functie 'Startuitstel' kun je zelf bepalen wanneer je wilt drogen. Daarnaast hebben we snel uitgevogeld hoe het apparaat werkt dankzij de uitgebreide handleiding. 

Wij raden deze condensdroger iedereen aan die op zoek is naar een moderne condensdroger voorzien van geavanceerde technologie en gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Condensatiedroogkast: Geen ventilatie nodig, alleen een stopcontact.
 • Groot display: Gemakkelijk af te lezen en te bedienen.
 • Capaciteit van 8.0 kg: Geschikt voor grote hoeveelheden wasgoed
 • Relatief stille condensdroger
Nadelen:
 • Relatief hoog in prijs
 • Touchscreen werkt soms niet meteen
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze

Siemens DCU8235BXT

Deze oerdegelijke en duurzame Siemens-condensdroger maakt de was doen makkelijker en sneller dan ooit.

We vinden dit een zeer uitgebreide model met de keuze uit handige programma’s. Met de autoDry optie en de SoftDry trommel wordt je kleding beschermd tegen krimpen en beschadigingen.

Bovendien zorgt het speedPack voor snelle droogresultaten op elk programma. Onze favoriet is het programma Extra snel 40'. Let wel op dat dit programma het meest geschikt is voor synthetische vezels, licht katoen en gemengde stoffen.

Met een energielabel B, is dit zeker een energiezuinige condensdroger. Weliswaar droog je nog energiezuiniger met een warmtepompdroger, maar daar zitten weer andere nadelen aan. 

Wat we een voordeel vinden aan deze Siemens is toch wel de hoge mate aan gebruiksgemak. De slimme sensoren van de autoDry functie zorgen ervoor dat je wasgoed gelijkmatig en mild gedroogd wordt, waardoor er minder energie verbruikt wordt en je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. Ook het onderhoud aan de machine kost weinig tijd. De condensdroger is voorzien van een EasyClean filter.

Wij raden deze Siemens condensdroger aan voor iedereen die op zoek is naar een degelijke en betrouwbare condensdroger voor de langere termijn.

Voordelen:
 • Eindtijduitstel: Bepaal zelf wanneer het droogprogramma klaar is
 • Outdoorprogramma: Speciaal ontworpen om buitentextiel voorzichtig te drogen
 • Een degelijke machine van een toongevende witgoedfabrikant
 • Afvoer van condenswater via slang in waterafvoer
Nadelen:
 • Relatief hard geluid
 • Geen trommelverlichting
Check Prijs op Bol.com
Meest Duurzame Keuze

Beko DCU8235BXT

De Beko DCU8235BXT condensdroger is ontworpen om je was te drogen precies hoe jij het wilt. 

Met een vulcapaciteit van 8 kg kun je grote hoeveelheden was in één keer drogen, waardoor je tijd en energie bespaart. Een pluspunt vinden we de grote hoeveelheid aan droogprogramma’s. Met 15 verschillende programma's is er altijd een geschikte drooginstelling voor jouw specifieke behoeften. Dankzij de uitgestelde timer kun je zelf bepalen wanneer de droger start, tot wel 24 uur later. Een uniek kenmerk van de Beko DCU8235BXT is het AquaWave®-systeem, dat ervoor zorgt dat je kleding voorzichtig en grondig wordt gedroogd zonder beschadigingen. 

Wat deze droger wat ons betreft aantrekkelijk maakt, is dat het apparaat voor een groot deel bestaat uit gerecycled materiaal.

Daarnaast is de condensdroger uitgerust met handige veiligheidsvoorzieningen, zoals een kinderslot en waarschuwingen voor het reinigen van het filter en het legen van het reservoir.

Zoek je een veelzijdige condensdroger met duurzame touch? Wij raden deze Beko condensdroger aan voor wie zoekt naar een betaalbare alleskunner. 

Voordelen:
 • Vulcapaciteit van 8 kg, waardoor je veel was in één keer kunt drogen.
 • Handig lampje in de trommel voor de donkere dagen
 • Energielabel B: zuinig model
 • Glazen deur: houd je was in de gaten tijdens het droogproces
Nadelen:
 • Draairichting van de deur niet aanpasbaar
 • Geen optie tot aansluiten waterafvoer
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Bedieningsapp

De Hoover NDE C8TBBEX-S

De Hoover condensdroger beschikt over 16 programma’s en is speciaal ontworpen om de was doen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Deze condensdroger heeft indruk op ons gemaakt met zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Met 16 beschikbare droogprogramma's is er altijd een geschikte optie voor je wasgoed, of het nu om delicate stoffen of zwaardere ladingen gaat.

Het Auto Care programma is een slimme toevoeging. Als je twijfelt over welk programma het beste past bij je was, past deze functie de droogtijd aan op basis van je kleding. Dit bespaart tijd en energie, omdat de machine zich automatisch aanpast aan de lading. Een ander hoogtepunt is het vermogen om snel te drogen, zelfs als je slechts enkele kledingstukken wilt behandelen. Met programma's van 30, 45 of 59 minuten kun je snel genieten van fris gedroogde kleding.

De mogelijkheid om het condenswater rechtstreeks op de waterafvoer aan te sluiten, maakt het onderhoud gemakkelijker en biedt meer flexibiliteit bij het plaatsen van de droger. 

Wat de Hoover NDE C8TBBEX-S extra aantrekkelijk maakt, is de handige bediening via een speciale app. Dit voegt een laagje modern gemak toe aan de algehele ervaring, waardoor je de droger eenvoudig op afstand kunt bedienen.

Deze droger raden wij aan als je op zoek bent naar een moderne en betrouwbare droger voor dagelijks gebruik.

Voordelen:
 • Speciale programma’s voor delicate stoffen
 • Vanaf afstand te bedienen via de bijbehorende de app
 • Met 8 kilo laadvermogen groot genoeg voor een groter gezin
 • Tijdsbesparing dankzij het Autocare programma
Nadelen:
 • De opvangbak zit op een aparte plaats
 • Niet de zuinigste met energielabel B
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Salora DCH7100 Condensdroger

Deze condensdroger van Salora is een complete en betrouwbare condensdroger voor een betaalbare prijs. 

Een pluspunt vinden we het grote aantal functionaliteiten ten opzichte van de prijs. Met wel 15 programma’s zit er altijd wel eentje bij die aansluit bij jouw wensen. Verrassend is dat de droger ook zware dekbedden zonder problemen droog krijgt in een niet al te lange tijd. 

Wat dit model makkelijk in gebruik maakt, is de grote vulmond. Beddengoed of jassen gaan er zonder te veel gedoe gemakkelijk in. Daarnaast zit er een bepaalde koelfunctie in de droger waardoor je was niet heet is wanneer je de kleding uit de droger haalt. Het schoonhouden van het filter is een fluitje van een cent. Het pluizenfilter zit op een logische plek en is gemakkelijk te verwijderen.

Met een energie-efficiëntieklasse B en een jaarlijks verbruik van 504 kWh is deze condensdroger een slimme keuze voor wie op zoek is naar betaalbaarheid en efficiëntie.

Voordelen:
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Past zijn droogtijd zelf tijdens het drogen aan
 • Duidelijk bedieningspaneel
 • Water afvoer met slang of reservoir: aan jou de keuze
Nadelen:
 • De ruimte waarin hij staat wordt erg warm
 • Anti-kreuk programma matig
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een condensdroger? 

 • Capaciteit: de capaciteit van een condensdroger is belangrijk, omdat het bepaalt hoeveel wasgoed je in één keer kunt drogen. Kies een condensdroger met een capaciteit die past bij je wasbehoeften. Houd er rekening mee dat een te grote capaciteit kan leiden tot onnodig energieverbruik.
 • Energie-efficiëntie: een energiezuinige condensdroger kan je helpen om geld te besparen op je energierekening. Let op het energielabel en kies een condensdroger met een hoog energie-efficiëntieniveau, zoals A. Dit betekent dat de droger minder energie verbruikt voor dezelfde prestaties.
 • Droogprogramma’s: condensdrogers bieden verschillende droogprogramma’s om aan verschillende behoeften te voldoen. Kijk naar de beschikbare programma’s en bedenk welke het beste bij jouw wasgoed past. Denk aan programma’s voor delicate stoffen, katoen, synthetische materialen en meer.
 • Sensoren: condensdrogers met sensoren zijn handig, omdat ze de vochtigheid in de trommel meten en de droogtijd automatisch aanpassen. Dit bespaart energie en voorkomt dat je wasgoed te lang droogt. Zoek naar een condensdroger met vochtigheidssensoren voor nauwkeurige droogresultaten.
 • Onderhoudsgemak: het is belangrijk om een condensdroger te kiezen die gemakkelijk te onderhouden is. Let op de aanwezigheid van een gemakkelijk toegankelijk pluizenfilter en een condensreservoir dat eenvoudig te legen is. Sommige condensdrogers hebben zelfs een automatische reinigingsfunctie voor het pluizenfilter.
 • Geluidsniveau: als je je condensdroger in een open ruimte zoals de keuken of de woonkamer plaatst, is het belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau. Kies een condensdroger met een laag geluidsniveau, zodat je niet wordt gestoord tijdens het droogproces.

De voordelen van condensdrogers:

 • Snel en efficiënt drogen: met een condensdroger hoef je niet langer te wachten tot je kleding natuurlijk droogt. Het apparaat droogt je kleding snel en efficiënt, waardoor je tijd en energie bespaart.
 • Geen afvoer nodig: in tegenstelling tot een afvoerdroger, heeft een condensdroger geen externe afvoer nodig. Dit betekent dat je de droger overal in huis kunt plaatsen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aansluiten op een afvoerpijp.
 • Geen vochtafvoer nodig: een condensdroger vangt het vocht uit je kleding op in een waterreservoir, dat je gemakkelijk kunt legen. Dit betekent dat je geen ingewikkelde vochtafvoer hoeft aan te leggen, wat handig is als je geen mogelijkheid hebt om een afvoer naar buiten te leiden.
 • Geen schimmelvorming: doordat een condensdroger het vocht uit je kleding opvangt in een waterreservoir, voorkomt het de vorming van schimmel in je huis. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of gevoeligheid voor schimmel.
 • Verschillende droogprogramma’s: condensdrogers bieden vaak verschillende droogprogramma’s die zijn afgestemd op verschillende soorten kleding. Hierdoor kun je je kleding op de juiste manier drogen, zonder deze te beschadigen.
 • Eenvoudige bediening: condensdrogers zijn over het algemeen gemakkelijk te bedienen. Met een duidelijk display en intuïtieve knoppen kun je eenvoudig het gewenste programma selecteren en de droger starten.
 •  Flexibel gebruik: omdat een condensdroger geen externe afvoer nodig heeft, kun je hem gemakkelijk verplaatsen en meenemen naar een nieuwe woning als je verhuist.
 • Minder kreukels: sommige condensdrogers hebben speciale programma’s die kreukels verminderen, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het strijken van je kleding.

Kortom, een condensdroger biedt snelheid, gemak en flexibiliteit, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over externe afvoermogelijkheden. Het is een handige oplossing om je kleding snel en efficiënt te drogen, terwijl je tegelijkertijd schimmelvorming voorkomt en je kleding in goede staat houdt.

Conclusie

We hebben de 7 beste condensdrogers van 2024 getest en de AEG 6000 serie ProSense  is uitgeroepen tot de ‘Beste Algemene Keuze’. Met de ProSense®-technologie bespaar je tijd en energie doordat de droogtijd en het energieverbruik worden aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. De ProTex-trommel zorgt voor gelijkmatig drogen en voorkomt dat kleding in de knoop raakt. 

Wil je een luxer model met extra opties? De AEG T6DBG82W condensdroger komt bij ons het beste uit de test als meest luxe keuze. Dit model is voorzien van een breed scala aan moderne technologieën die jouw kleding veilig en behoedzaam drogen op een energiezuinige manier. 

Zoek je een droger die je op afstand kunt bedienen? De Hoover condensdroger is ideaal voor dagelijks gebruik. Niet alleen kun je hem op afstand bedienen en blijf je op de hoogte van je droogcyclus, maar hij is ook zeer geschikt voor gezinnen met zijn royale laadvermogen van 8 kilo.

Veelgestelde vragen 

Wat is een condensdroger en hoe werkt het?

Een condensdroger is een type droger dat vocht uit je kleding haalt en dit opvangt in een condensbak of afvoert via een slang. Het heeft een ingebouwde condensor die het vocht uit de lucht condenseert, waardoor je kleding droog wordt.

Wat zijn de voordelen van een condensdroger?

Een condensdroger biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het gemakkelijk te installeren, omdat het geen externe afvoer nodig heeft. Ten tweede is het flexibel in gebruik, omdat je het overal in huis kunt plaatsen waar een stopcontact beschikbaar is. Ten derde heeft het een snelle droogtijd, waardoor je kleding snel klaar is om te dragen.

Wat is het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger?

Het belangrijkste verschil is het energieverbruik. Een condensdroger verbruikt over het algemeen meer energie dan een warmtepompdroger. Een warmtepompdroger is echter duurder in aanschaf. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget en energie-efficiëntie bij het maken van een keuze tussen deze twee.

Hoe onderhoud ik een condensdroger?

Om je condensdroger optimaal te laten werken, is het belangrijk om regelmatig het pluizenfilter schoon te maken. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt voor een efficiënte werking. Daarnaast is het aan te raden om de condensor af en toe schoon te maken om de prestaties te behouden. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het beste onderhoud.

Kan ik alle soorten kleding in een condensdroger drogen?

Ja, in principe kun je alle soorten kleding in een condensdroger drogen. Het is echter belangrijk om de instructies op het kledinglabel te volgen om schade aan delicate stoffen te voorkomen. Sommige materialen, zoals wol of zijde, kunnen beter op een lagere temperatuur worden gedroogd of zelfs met de hand worden gewassen.

Maakt een condensdroger veel geluid?

Het geluidsniveau van een condensdroger kan variëren, afhankelijk van het model en de fabrikant. Over het algemeen zijn condensdrogers stiller dan oudere modellen, maar het is altijd goed om de specificaties te controleren voordat je er een aanschaft. Als je specifiek op zoek bent naar een stille condensdroger, is het aan te raden om de gebruikersrecensies te lezen.

Dokter Fit