De 6 Beste Digitale Thermometers van 2024
digitale thermometer featured image

De 6 Beste Digitale Thermometers van 2024

Een digitale thermometer zorgt ervoor dat je de temperatuur met precisie kunt meten, zodat je altijd accurate informatie hebt om mee te werken. Digitale thermometers zijn er voor allerlei doeleinden: temperatuurmeters voor in de keuken, voor het meten van koorts of om de temperatuur in de ruimte vast te stellen.

In deze top 6 zetten we de beste digitale thermometers voor verschillende situaties op een rij. Hierbij letten we op precisie, gebruiksgemak en extra functies van de modellen. Waar je de temperatuurmeter ook voor wilt gebruiken, in deze lijst vind je een geschikt model.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke digitale thermometers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste digitale thermometer overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste vleesthermometer Check Prijs
Beste koortsthermometer Check Prijs
Gebruiksvriendelijkste keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 6 beste digitale thermometers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Living Smart Vleesthermometer

Als op zoek bent naar een slimme vlees- of keukenthermometer met een ruim bereik en uitgebreide mogelijkheden is dit model van Living Smart een goede keuze.

Deze digitale thermometer beschikt over twee sensoren: een omgevingssensor om de omgevingstemperatuur te meten en een interne sensor om de temperatuur in het vlees te meten. Beide sensoren hebben een bereik vanaf -10 graden en in het vlees meet je tot 100 graden en in de omgeving tot 300 graden. We vonden dit uitgebreid en konden hier alle gewenste gerechten mee maken.

Qua bediening is dit model bijzonder, omdat je het via bluetooth aan een mobiele applicatie kunt koppelen. Op deze manier ontvang je een alarmmelding als de correcte temperatuur is ingesteld of als de kooktijd die je via de timer instelde bereikt is. We waren onder de indruk van deze uitgebreide functies. Let erop dat je binnen 150 meter van de thermometer moet blijven.

Het model voelde hoogwaardig aan en zeker de houder viel in de smaak, waardoor de digitale thermometer goed beschermd was. Schoonmaken na gebruik was makkelijk.

We raden dit model van Living Smart met slimme ondersteuning aan voor het koken van vlees, barbecueën of het bereiden van andere gerechten.

Voordelen:
 • Je ontvangt alarmmeldingen bij het bereiken van de gewenste temperatuur
 • Ingebouwde timer voor nauwkeurige bereidingstijd
 • Zowel een omgevingssensor als interne sensor
 • Ruim temperatuurbereik, geschikt voor alle gerechten
Nadelen:
 • 150 meter bereik, daarbuiten werkt de app niet
 • Smartphone vereist voor gebruik
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Vulpes Goods Vleesthermometer Pro

Deze vleesthermometer van Vulpes Goods is een luxe keuze voor het bereiden van vlees, kip of vis, zowel in de oven als op de barbecue.

De digitale thermometer doet een interne meting tussen 0 en 100 graden en is daarmee niet geschikt voor ingrediënten die nog bevroren zijn. Bij het apparaatje hoort een mobiele applicatie, waarin je precies instelt wat je bereidt, hoe je het bereidt en dan gaat er een alarm af als je eten klaar is.

We vonden het prettig dat we op afstand konden zien hoe ons eten eraan toe was, zonder iedere keer naar de oven te moeten lopen. Let erop dat je niet te ver weg kunt lopen, dan valt de bluetoothverbinding uit en moet je opnieuw verbinden. We vonden de thermometer nauwkeurig, de veiligheidsstreep handig en receptenfunctie in de app top.

Qua uiterlijk is dit luxe model een echte blikvanger. De digitale thermometer zelf is slank en eenvoudig, gemaakt van roestvrij staal. Het oplaadpunt ziet er mooi uit, dankzij het bamboe dat gebruikt is. De accu gaat zes uur mee en opladen is al in 5 tot 10 minuten gepiept. Let erop dat de batterij ook leeg gaat als je de thermometer niet gebruikt, maar deze niet in de lader hebt.

We raden deze luxe variant van Vulpes Goods aan als je een model met een goede batterij, luxe oplader en nauwkeurige meting zoekt.

Voordelen:
 • Receptenfunctie in app is leuke toevoeging
 • Goede batterij: 6 uur gebruiken, 5-10 minuten opladen
 • Mooie oplader/houder van bamboe
 • Uitgebreide functionaliteiten, zoals app en bluetoothverbinding
Nadelen:
 • Batterij loopt leeg, ook als je de thermometer niet gebruikt
 • Verliest snel de bluetooth verbinding met smartphone
Check Prijs op Vulpes Goods Check Prijs op Bol.com
Beste Vleesthermometer

Vulpes Goods Draadloze Thermometer

Als je op zoek bent naar een uitstekende draadloze vleesthermometer, is dit model van Vulpes Goods een goede keuze.

Het gaat hierbij om dezelfde digitale thermometer als onze Meest Luxe Keuze, maar dan zonder oplaadstation. Je gebruikt dit model voor vlees, kip of vis, waarbij een interne meting tussen 0 en 100 graden gedaan wordt. Via de mobiele applicatie stel je in welke vleessoort je hoe wilt bereiden en vervolgens gaat er op je telefoon een alarm af als het gerecht de juiste temperatuur bereikt heeft.

Dit model gebruik je ls extra thermometer, bijvoorbeeld om een groot stuk vlees op twee plekken te meten of om meerdere gerechten gelijktijdig te bereiden. Hierbij is het belangrijk dat je de bijbehorende oplader hebt, die niet meegeleverd wordt. Hierin laadt de vleesthermometer is vijf tot tien minuten op, waarna deze zes uur lang meegaat.

Ideaal was dat we op afstand ons eten in de gaten konden houden. Helaas viel de bluetoothverbinding af en toe weg als we te ver van de oven waren, wat vervelend was omdat we dan opnieuw moesten verbinden. Pluspunten zijn de nauwkeurige meting en de receptenfunctie in de app.

We raden deze vleesthermometer aan als extra meter wanneer je al over de oplader van Vulpes Goods beschikt. Zo niet, is dit model niet oplaadbaar en dus ongeschikt.

Voordelen:
 • Extra vleesthermometer voor grote of meerdere gerechten
 • In slechts vijf tot tien minuten opgeladen
 • App beschikt over receptenfunctie
 • Uitgebreide mogelijkheden, zoals timer en app
 • App beschikt over receptenfunctie
Nadelen:
 • De benodigde oplader wordt niet meegeleverd
 • Prijzig gezien er geen oplader bij zit
Check Prijs op Vulpes Goods Check Prijs op Bol.com
Beste Koortsthermometer

Bintoi Temperatuurmeter

Als je de digitale thermometer niet in de keuken wilt gebruiken, maar voor het meten van de lichaamstemperatuur, ga je voor dit model van Bintoi.

Met dit apparaatje meet je volledig contactloos, snel en accuraat de lichaamstemperatuur. Dit doe je op nul tot drie centimeter afstand van het hoofd. Al na één seconde kregen we een nauwkeurige meting te zien op het scherm. Een handige functie vonden we de mogelijkheid om 35 metingen te onthouden. Zo zagen we duidelijk of de koorts verbeterde of verslechterde.

Dit model is zeer gebruiksvriendelijk, omdat je er geen lichamelijk contact nodig is. Het scherm is makkelijk af te lezen dankzij de grote cijfers. We vonden de kleurindicatie handig: groen voor een gezonde temperatuur, oranje voor iets verhoogd en rood voor temperaturen vanaf 38 graden.

Deze meter is niet alleen geschikt voor de lichaamstemperatuur, maar ook voor vloeistoffen zoals het badwater of melkflesjes. We vonden het handig dat we de temperatuur van een slapende baby konden meten, maar vonden de piepjes hierbij vervelend. Gelukkig is er een stille modus beschikbaar.

We raden dit model van Bintoi aan als je de lichaamstemperatuur wilt meten en dat het liefste contactloos, veilig en snel doet met een digitale thermometer.

Voordelen:
 • Contactloos te gebruiken, bijvoorbeeld ook bij slapende baby
 • Geen sterilisatie nodig na gebruik
 • Duidelijke koortswaarschuwing met kleurcodes
 • Ook geschikt voor badwater en melkflesjes
Nadelen:
 • Vervelende piepjes als je de stille modus niet inschakelt
 • Niet waterbestendig, oppassen met vloeistoffen
Check Prijs op Bol.com
Gebruiksvriendelijkste Keuze

Broba Digitale Thermometer

Deze digitale thermometer van Broba is een gebruiksvriendelijke keuze voor tijdens het bakken en koken. 

De vleesthermometer heeft een temperatuurbereik van -50 tot 300 graden, wat ruim voldoende is. Dit energiezuinige model schakelt automatisch uit na tien minuten, waardoor de batterij langer meegaat. Het apparaatje werkt op een knoopbatterij die af en toe vervangen moet worden. Uit onze test bleek dat je op één graad nauwkeurig meet.

Qua uiterlijk ziet dit model er gemiddeld uit, maar heeft het wel een aantal handige eigenschappen. Zo is deze warmtemeter waterdicht, waardoor je niet al te voorzichtig hoeft te zijn en makkelijk schoon kunt maken. Ook heeft dit model een magneet om hem aan de oven te hangen en fungeert hij tevens als flesopener.

Het schermpje is intuïtief en heeft geen verwarrende knoppen. De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat je de temperatuur altijd goed af kunt lezen en automatisch roteren behoort ook tot de functionaliteiten. 

We raden dit model van Broba aan als je een makkelijk te bewaren en gebruiksvriendelijk model zoekt.

Voordelen:
 • Ruim temperatuurbereik van -50 tot 300 graden
 • Display met handige achtergrondverlichting
 • Energiezuinig dankzij automatische uitschakeling
 • Magneet, makkelijk aan oven te hangen
 • Dient ook als flesopener
Nadelen:
 • Betrouwbaarheid meting vermindert als batterij leger raakt
 • Meet iets langzamer dan andere apparaten
 • Niet 100% nauwkeurig
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Igoods Digitale Voedselthermometer

De digitale thermometer van Igoods is een voordelige keuze waarmee je de temperatuur van verschillende gerechten meet.

Dit model heeft een ruim bereik van -50 tot 300 graden, Tijdens onze test bleek dit model iets minder nauwkeurig te meten dan sommige andere modellen in deze lijst. Voor het bereiden van de meeste gerechten was de nauwkeurigheid voldoende voor een goed resultaat. De geheugenfunctie vonden we handig.

Het uiterlijk van dit model is simpel en we vonden het prettig dat er een koker meegeleverd werd om het apparaatje in te bewaren. Deze digitale thermometer werkt op een knoopbatterij die niet meegeleverd wordt. 

We konden de temperatuur vrij goed aflezen op het schermpje, maar vonden de knopjes klein en onhandig. Je schakelt het apparaatje aan en uit om energie te besparen en kunt de eenheid wijzigen van Fahrenheit naar Celsius. Qua gebruiksgemak scoort dit model minder goed dan de andere digitale thermometers in deze lijst.

We raden dit model met name aan bij een kleiner budget, als je toch graag een digitaal model wilt. Voor nauwkeurigere metingen en hoger gebruiksgemak, kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Geheugenfunctie voor laatste metingen
 • Roestvrijstaal, makkelijk schoon te maken
 • Aan/uitknop helpt energie te besparen
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Minder nauwkeurige metingen
 • Minder gebruiksvriendelijke bediening
 • Geen batterijen meegeleverd
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een temperatuurmeter? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste digitale thermometer.

 • Soort thermometer: er is ruime keuze wat digitale thermometers betreft en het is belangrijk om de juiste soort te kiezen. Zo zijn er vleesthermometers of keukenthermometers, koortsthermometers en warmtemeters verkrijgbaar.
 • Snelheid van meting: sommige digitale thermometers geven binnen enkele seconden resultaten, terwijl anderen mogelijk een minuut of langer nodig hebben. Als snelheid belangrijk voor je is, kies dan een thermometer die snel resultaten oplevert.
 • Gebruiksgemak: een thermometer met een groot, verlicht display is makkelijker af te lezen, vooral in een donkere kamer. Ook een model dat piept wanneer de meting klaar is, kan handig zijn.
 • Herinneringsfunctie: sommige thermometers slaan de laatste meting op, zodat je eenvoudig temperatuurveranderingen kunt volgen. Dit kan nuttig zijn als je de koorts van iemand in de gaten moet houden.
 • Veiligheid en comfort: zoek naar een thermometer met een flexibele punt voor meer comfort tijdens het meten. Een model met een beschermhoes kan bovendien veiliger zijn, vooral als je van plan bent om het rectaal te gebruiken.
 • Betrouwbaarheid: de belangrijkste functie van een thermometer is het geven van een accurate meting. Lees daarom altijd reviews en kies een betrouwbaar merk.

Houd deze factoren in gedachten bij het kiezen van je digitale thermometer en je vindt zeker het model dat het beste bij jouw behoeften past.”

De voordelen van digitale thermometers

 • Nauwkeurigheid: digitale thermometers leveren keer op keer betrouwbare metingen, waardoor je zeker weet dat je temperatuur correct is.
 • Snelheid: een digitale thermometer geeft je binnen enkele seconden resultaten, zodat je niet lang hoeft te wachten om te weten wat je temperatuur is.
 • Gemakkelijk af te lezen: de grote, duidelijke digitale display toont de temperatuur zonder enige verwarring, waardoor je de resultaten gemakkelijk kunt interpreteren.
 • Veiligheid: deze thermometers hebben geen kwik, wat ze veiliger maakt dan traditionele kwikthermometers.
 • Veelzijdigheid: je kunt een digitale thermometer gebruiken om de lichaamstemperatuur via de mond, het oor, het voorhoofd, de oksel of het rectum te meten. Er zijn ook warmtemeters en modellen voor koken verkrijgbaar.
 • Makkelijk te reinigen: het gladde oppervlak van een digitale thermometer is gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren, wat helpt bij het handhaven van hygiëne.
 • Draagbaarheid: hun compacte formaat maakt digitale thermometers perfect voor op reis, zodat je je gezondheid altijd in de gaten kunt houden, waar je ook bent.

Conclusie

Een digitale thermometer zet je in voor verschillende doeleinden, zoals een temperatuurmeting doen tijdens het koken, om vast te stellen of iemand koorts heeft of om de warmte van materialen te meten op een werkplaats.

Uit onze test komt de Living Smart Vleesthermometer als beste algemene keuze naar voren. Dit model is ideaal voor in de keuken met zijn nauwkeurige metingen, interne sensor en omgevingssensor, en ruime temperatuurbereik.

Wil je de contactloos de lichaamstemperatuur van mensen meten? De Bintoi Temperatuurmeter de beste keuze om koorts vast te stellen, ook bij baby’s.
Voor wie luxe tijdens het koken wil is de Vulpes Goods Vleesthermometer Pro ideaal. Dit model laadt supersnel op, in slechts vijf tot tien minuten, waarna je hem zes uur lang gebruikt. De luxe bamboe oplader zorgt voor een toffe uitstraling.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een digitale thermometer?

Een digitale thermometer levert je snel en nauwkeurig de temperatuur. Met een duidelijke digitale weergave hoef je niet te gissen naar de juiste temperatuur.

Hoe werkt een digitale thermometer?

De digitale thermometer meet de temperatuur door een sensor die veranderingen in elektrische stroom detecteert. Je leest de temperatuur af op het digitale scherm.

Hoe lang duurt het voordat een digitale thermometer een meting geeft?

De meeste digitale thermometers geven binnen 10 tot 30 seconden een nauwkeurige temperatuur.

Is een digitale thermometer veilig om te gebruiken bij kinderen?

Ja, digitale thermometers zijn veilig voor gebruik bij alle leeftijden. Ze hebben doorgaans een flexibele punt voor extra comfort tijdens het meten.

Hoe moet ik een digitale thermometer schoonmaken?

Reinig de digitale thermometer na elk gebruik met een doekje gedrenkt in een beetje alcohol of warm zeepwater.

Waar kan ik een digitale thermometer kopen?

Digitale thermometers zijn verkrijgbaar bij diverse winkels, waaronder apotheken, supermarkten en online retailers.

Werkt een digitale thermometer op batterijen?

Ja, digitale thermometers werken meestal op kleine, gemakkelijk te vervangen batterijen.

Wat moet ik doen als mijn digitale thermometer een foutmelding geeft?

Raadpleeg de handleiding van jouw model als je een foutmelding krijgt. Vaak helpt het om de batterijen te vervangen of de thermometer te resetten.

Dokter Fit