De 7 Beste Dubbele Elektrische Borstkolven van 2024
dubbele-elektrische-borstkolf-featured-image

De 7 Beste Dubbele Elektrische Borstkolven van 2024

Als jij op zoek bent naar de beste dubbele elektrische borstkolf, zit je hier goed. Een kwalitatief goede borstkolf maakt het verschil in comfort en efficiëntie. In dit artikel vergelijken we verschillende topmodellen en delen we de voordelen van elk model. Denk aan gebruiksgemak, comfort en de snelheid van kolven. Zo helpen we jou bij het maken van de juiste keuze. Verwacht een duidelijk overzicht van toonaangevende merken en hun beste dubbele elektrische borstkolven, gebaseerd op betrouwbare bronnen en echte gebruikerservaringen.

Beste dubbele elektrische borstkolf overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Best luxe keuze Check Prijs
Beste compacte dubbele borstkolf Check Prijs
Beste keuze met massage technologie Check Prijs
Meest efficiënte keuze Check Prijs
Meest stille keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste dubbele elektrische borstkolven onderzocht 

Beste Algemene Keuze

Vulpes Goods Babycare Dubbele Elektrische Borstkolf

Met deze dubbele elektrische, draadloze borstkolf van Vulpes Goods kan je je pasgeboren baby’tje de allerbeste verzorging bieden. De kolf geeft een sterke zuigkracht aan beide borsten tegelijk, zodat je in relatief korte tijd veel melk kunt afkolven om je kleintje mee groot te brengen. Vanwege het handsfree karakter van de dubbele kolf zit je niet vast aan vervelende apparaten waardoor je tijdens het kolven optimale bewegingsvrijheid hebt en klusjes kunt doen, kunt werken of even lekker kunt ontspannen. 

Door de 3 verschillende modi en 9 standen van de kolf is er altijd een stand te vinden die past bij jouw behoeftes en voorkeuren. Ook is de kolf voorzien van een ‘anti-backflow’ systeem dat ervoor zorgt dat melk niet terugvloeit, of overstroomt uit de kolf. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventueel melkverlies tijdens het kolven. De kolf is stil in gebruik (40 db), zo kom jij volledig tot rust tijdens het kolven en kan je kindje lekker doorslapen. Opladen gaat middels een meegeleverde USB-kabel, waardoor het mogelijk is om de dubbele elektrische borstkolf overal mee naartoe te nemen. 

Wat we bovendien erg handig vonden is dat deze kolf wordt geleverd met een handige reistas en 3 verschillende borstschildverkleiners van 19, 21 en 24 mm, wat nog meer comfort toevoegt aan de kolf. Ook zitten er 60 bewaarzakjes voor moedermelk bij deze dubbele elektrische borstkolf en een handig E-book over borstvoeding. 

Voordelen:
 • Sterke zuigkracht op beide borsten tegelijk voor efficiënte melkcollectie
 • Draadloos en handsfree voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het kolven
 • Anti-backflow systeem om melkverspilling te voorkomen
 • 3 verschillende modi en 9 standen waardoor je de kolf kunt afstemmen op jouw behoeftes en voorkeuren
 • Handig op te laden met een USB-kabel zodat je de kolf overal mee naartoe kunt nemen
 • Inclusief handige reistas, 3 borstschildverkleiners, 60 bewaarzakjes en een E-book
Nadelen:
 • Hardere zuigkracht kan als pijnlijk ervaren worden
 • Niet geschikt voor (heel) grote borsten
Check deze borstkolf op Vulpes Goods Check deze borstkolf op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Vulpes Goods Elektrische Draadloze Borstkolf MAX

Deze draadloze, dubbele elektrische borstkolf van Vulpes Goods verzekert je van optimaal kolven voor de beste verzorging van je kleintje. Deze dubbele elektrische borstkolf is voorzien van de allernieuwste 2024 technologie waardoor melk afkolven vanaf nu zorgeloos kan. De borstkolf is voorzien van een handig terugstroomsysteem voor de moedermelk, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele melkverspilling.  

De borstkolf biedt keuze uit 3 verschillende modi om uit te kiezen, zodat er altijd een modus te vinden is die bij jouw behoeftes en wensen past. Ook zit er een handige timer op de borstkolf die ervoor zorgt dat de kolf na 30 minuten automatisch stopt. De kolf is voorzien van 4 opzetstukken van 19, 21, 24 en 26 mm borstschild. Zodoende is het gemakkelijk om het formaat te hanteren dat past bij jouw tepelgrootte waardoor het kolven comfortabel aanvoelt. Bovendien kun je hierdoor efficiënt en effectief kolven zonder kans op lekkages en vervelende pijn.

De dubbele elektrische borstkolf is voorzien van een comfortabele en unieke fit die op elke borst past. De borstkolf is eenvoudig op te laden middels een USB-lader en heeft een sterke batterij die op volle sterkte zo’n 2 uur lang te gebruiken is. Ook heeft de kolf een handig display waarop je modi en zuigsterkte kunt aanpassen naar jouw wensen. De dubbele elektrische borstkolf komt met een handige reistas voor onderweg, 60 moedermelk bewaarzakjes, een bh bevestigingsband en een Nederlandse handleiding. De kolf is BPA-vrij. 

Voordelen:
 • Efficiënt kolven met een dubbele elektrische kolf voor minimaal tijdverlies
 • Uitstekende zuigkracht voor optimaal resultaat
 • Handig anti-backflow systeem om melkverspilling te voorkomen
 • 3 verschillende modi te kiezen om aan te passen aan persoonlijke voorkeuren
 • Diverse borstschild opzetstukken waardoor de kolf past op elke tepel
 • Komt inclusief handige accessoires zoals een reistas, moedermelkbewaarzakjes en een bh-bevestigingsband
Nadelen:
 • Is niet zo stil als deze belooft te zijn
 • Morst gemakkelijk bij het overschenken naar een flesje
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Dubbele Borstkolf

Vulpes Goods Babycare Handsfree Borstkolf - Pro Versie

Deze Babycare Handsfree dubbele elektrische borstkolf van Vulpes Goods heeft een zeer compact design en is daarom ideaal om in je (voedings)bh te steken en ondertussen andere dingen te doen, zoals werken, sporten, kinderen verzorgen of gewoon even een welverdiend dutje doen. De kolf is handsfree en functioneert middels een krachtige, zuinige batterij die ongeveer 2,5 uur meegaat voordat deze opgeladen moet worden. Opladen gaat middels een USB-stekker waardoor je de kolf eenvoudig overal mee naartoe neemt. De handige reistas die bij deze compacte borstkolf komt, draagt ook bij aan optimale bewegingsvrijheid. Met deze kolf kun je kolven waar en wanneer je maar wilt! 

Behalve een reistas, zitten bij deze dubbele borstkolf ook 60 moedermelk bewaarzakjes, een informatief E-book over borstvoeding en 3 borstschildverkleiners zodat voor elke tepel een geschikt schildje te vinden is. Nog meer persoonlijk kun je de kolf maken door de verschillende modi waar de kolf over beschikt, zodat je een modus kunt vinden die past bij jouw behoeftes en zorgt voor het beste resultaat. Ook is deze borstkolf voorzien van een essentieel anti-backflowsysteem dat voorkomt dat gekolfde melk naar de borst terugvloeit. 

Tot slot is deze dubbele elektrische borstkolf stil te noemen met geluiden tot 40db. Ook heeft de kolf een handig lcd-scherm waarop je de modi en zuigsterkte kunt aanpassen. De kolf is BPA-vrij.

Voordelen:
 • Compact model waardoor het nauwelijks zichtbaar is dat je een kolf draagt
 • De optimale zuigkracht zorgt voor efficiënt kolven
 • Stille kolf met maximale geluiden tot 40 db
 • Met handige reistas en 60 moedermelkbewaarzakjes
 • Voorzien van essentieel anti-backflow systeem waardoor melk niet terugvloeit
 • Met diverse modi om je eigen voorkeuren in te stellen
 • Handig lcd-scherm waarop je de instellingen kunt beheren
Nadelen:
 • Correct plaatsen kan in begin lastig zijn
 • Niet geschikt voor grote borsten
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Massage Technologie

NurtureGoods Smart Dubbele Elektrische Borstkolf

De NurtureGoods dubbele elektrische borstkolf beschikt over een unieke micro-vibratie massage technologie dat zorgt voor vloeiende en pijnloze moedermelkafgifte door subtiele micro-trillingen. Door middel van 4500 micro-vibraties per minuut wordt de borst zacht gemasseerd. Op deze manier wordt de borst extra gestimuleerd om melk te produceren, doordat de natuurlijke zuiging van de baby wordt nagebootst. Door de afwisselende pompmethode kolf je om en om, dus met één borst tegelijk. Zodoende krijgt de andere borst rust. Ook helpt deze technologie bij het verlichten van pijn en verstopping in de borst. 

De dubbele borstkolf is voorzien van een touchscreenpaneel waarmee je eenvoudig de kolf kunt bedienen. Je kunt met dit paneel ook eenvoudig schakelen tussen enkelvoudig of dubbelkolven. Er zijn 9 verschillende zuigniveaus om uit te kiezen, dus er is gegarandeerd een niveau dat past bij jouw wensen. De kolf heeft bovendien een geheugenfunctie zodat je de gewenste stand niet telkens opnieuw hoeft in te voeren. Ook zit er een kolfdagboek bij om je melkafgifte bij te houden en je krijgt twee flesjes en een speen bij de aankoop. 

De dubbele elektrische kolf is gemaakt van 100% BPA-vrij materiaal en is CE-gecertificeerd. Het apparaat heeft een stille modus en is gemakkelijk schoon te maken dankzij het beperkte aantal losse onderdelen. Alle onderdelen behalve de motor kunnen in de vaatwasser en zijn bovendien daarna eenvoudig weer in elkaar te zetten. 

Voordelen:
 • Met micro-vibratie massage technologie voor efficiënt en pijnloos kolven
 • De massage technologie helpt bij verlichten van pijn en verstopping in de borst
 • Handig touchscreen paneel om de kolf mee te bedienen
 • 9 verschillende zuigniveaus die naar eigen behoeftes in te stellen zijn
 • Geheugenfunctie waardoor jouw voorkeuren vast ingesteld worden
 • Met kolfdagboek om inzicht te krijgen in je melk productie
 • Eenvoudig te reinigen dankzij vaatwasbestendige onderdelen
Nadelen:
 • Je zit met de kolf met slangetjes vast aan het motortje
 • Niet de meest krachtige zuigkracht
Check Prijs op Bol.com
Meest Efficiënte Keuze

Nurture Goods Dual Efficient Dubbele Elektrische Borstkolf

Met de Dual Efficient Borstkolf van Nurture Goods heb je een krachtige kolf in handen die beide borsten tegelijk kan kolven. Dit model is voorzien van een Dual power motor, waar het vorige model gebruik maakte van een afwisselende pompmethode. De nieuwe methode zorgt ervoor dat je beide borsten tegelijkertijd kunt kolven waardoor je kolftijd aanzienlijk korter is! Deze innovatie maakt kolven niet alleen comfortabel maar ook uiterst efficiënt. 

De kolf is standaard uitgerust met de nieuwste pressure pulse massage technologie. Door de vele trillingen voelt het als een massage voor de borst waardoor de borst in ontspanning raakt tijdens het kolven terwijl de melkproductie met gemiddeld 20% toeneemt. Bovendien is de kolf voorzien van een verbeterde batterijfunctie in vergelijking met het vorige model, waardoor kolven waar en wanneer je maar wilt nog makkelijker is geworden. Schoonmaken van de kolf kan met de hand of in de vaatwasser. De harde onderdelen kunnen in de sterilisator of worden uitgekookt. 

De kolf heeft een handige afstandsbediening waarmee je een keuze kunt maken uit één van de 9 verschillende zuigstanden. Het model komt inclusief een kolfdagboek om je melkafgifte bij te houden. Belangrijk om te vermelden is dat de kolf 100% BPA-vrij is en CE-gecertificeerd. Behalve een efficiënte keuze, is deze dubbele elektrische borstkolf daarom ook een veilige keuze.  

Voordelen:
 • Twee borsten tegelijk kolven middels de krachtige Dual Power Motor
 • Pressure pulse massage techniek verhoogt melkproductie met 20%
 • Oplaadbare batterij met ingebouwde accu
 • Touchscreen afstandsbediening met geheugenfunctie
 • Inclusief flesjes (2x180 ml) en een draaidop
 • Gemakkelijk te reinigen met de hand of in de vaatwasser
Nadelen:
 • Er zit geen opbergtasje bij
 • Het is niet de meest stille borstkolf
 • Door de vorm van de flesjes kunnen deze eenvoudig omvallen
Check Prijs op Bol.com
Meest Stille Keuze

Gleame Dubbele Elektrische Borstkolf

Deze dubbele elektrische borstkolf van Gleame is fluisterstil zodat de nachtrust van je baby niet verstoord wordt wanneer jij aan het kolven bent. Ook kun je met deze superstille borstkolf heel discreet kolven op drukke plaatsen zonder dat men je zal horen. Behalve dat de borstkolf weinig geluid maakt, is deze ook zeer compact en licht van gewicht. Hierdoor is de kolf eenvoudig mee te nemen onderweg of op reis. 

De kolf is oplaadbaar en volledig handsfree te gebruiken. Terwijl je kolft, kun je gemakkelijk andere dingen doen of je kleintje vasthouden. Ook verbetert deze borstkolf je melkproductie door de zuigkracht van de kolf, zodat je altijd voldoende voeding voor je kindje zult hebben. De kolf wordt geleverd met twee flesjes waar je de melk direct in kunt kolven en een gratis fopspeen. Dit exemplaar is gemaakt van zacht, voedselveilig siliconen en hoogwaardige PP-materialen. Zodoende zorgt deze dubbele elektrische borstkolf ervoor dat de melk zuiver en veilig blijft voor jouw kleintje. 

Ook is het apparaat voorzien van een anti-terugstroomontwerp zodat er geen melk verloren gaat of in de motor van de kolf terecht kan komen. Door de dubbele zuigkracht van de kolf is deze efficiënt in gebruik en heb je minder kolftijd nodig dan bij een enkelvoudige kolf. Je kunt kiezen uit 2 modi en 9 niveaus waardoor je controle houdt en een instelling kunt kiezen die goed voelt voor jou. De dubbele elektrische borstkolf heeft een krachtige batterij die lang meegaat.  

Voordelen:
 • Is fluisterstil voor discreet kolven en een ononderbroken nachtrust voor je kleintje
 • Compact en licht in gewicht; de kolf is gemakkelijk mee te nemen onderweg
 • Verbeterde melkproductie door zuigkracht van de kolf
 • Handsfree te gebruiken zodat je andere dingen kunt doen tijdens het kolven
 • Anti-terugstroom ontwerp voor minimale melkverspilling
 • Verschillende niveaus en instellingen voor optimale controle
Nadelen:
 • Kan niet in de vaatwasser
 • Komt niet met een reistas voor onderweg
 • De hogere standen zijn zeer krachtig wat pijnlijk kan zijn
Check deze borstkolf op Bol.com Check deze borstkolf op Homezie
Beste Goedkope Keuze

Nuvance Dubbele Elektrische Borstkolf

De dubbele elektrische borstkolf van Nuvance helpt je bij het efficiënt kolven van melk voor je kleintje. Dit exemplaar heeft aan elke borst twee melkflessen om je kleintje mee te voeden. Het apparaat bestaat uit 18 kolfstanden; 2 functies met elk 9 krachtstanden. Zodoende houd jij controle over de kracht van het apparaat en kun je dit instellen naar je eigen behoeftes van dat moment. Ook beschikt deze elektrische borstkolf over 18 verschillende massagefuncties die de borsten stimuleren en de pijn kunnen verlichten.  

De lichte, compacte kolf past in de hand en is gemakkelijk te gebruiken dankzij het meegeleverde bedieningsapparaatje waardoor je de kolf op afstand kunt bedienen. Door de zachte siliconen massagekussens die in de dubbele elektrische kolf zijn verwerkt, voorkom je dat melk lekt tijdens het kolven. De onderdelen van kolf zijn eenvoudig uit elkaar te halen, waardoor je deze gemakkelijk schoon kunt maken na gebruik. Schoonmaken kan gewoon met kraanwater.

De dubbele elektrische borstkolf heeft een batterij die tot 24 uur meegaat. Als deze leeg is, is deze eenvoudig op te laden middels de meegeleverde USB-kabel die ervoor zorgt dat je kunt opladen waar en wanneer je maar wilt. Ook is de kolf 100% BPA-vrij, wat inhoudt dat dit product met veilig materiaal is geproduceerd. De kolf komt met een handig opbergzakje waar je het apparaat in kunt opbergen na gebruik. Voor het kleine bedrag dat je voor deze dubbele elektrische borstkolf betaalt, heb je een goed product te pakken. 

Voordelen:
 • Dubbele kolf zorgt voor tijdsbesparing
 • Beschikt over 18 kolfstanden en 18 massagestanden voor stimulering en pijnverlichting
 • Licht en compact apparaat waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is
 • Zachte siliconen massagekussens in kolf zorgen voor comfort en het tegengaan van melk lekkage
 • Batterij gaat tot 24 uur mee en kan opgeladen worden met USB-kabel
 • 100% BPA vrij
 • Goed product voor een kleine prijs
Nadelen:
 • Kolft de borsten niet altijd goed leeg
 • Niet geschikt voor kleine tepels
 • Kan melk lekken aan de onderkant van de borst tijdens kolven
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een dubbele elektrische borstkolf? 

Bij het kopen van een dubbele elektrische borstkolf zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden om een model te kiezen dat goed bij jouw behoeften past. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een dubbele elektrische borstkolf:

 • Efficiëntie: een dubbele elektrische borstkolf kan tegelijkertijd melk afkolven uit beide borsten, wat tijd bespaart en de melkproductie kan verhogen door de dubbele stimulatie.
 • Zuigniveaus en patronen: kijk naar een dubbele elektrische kolf die verschillende zuigniveaus en -patronen biedt, zodat je de kolf kunt aanpassen aan je comfortniveau en behoeften.
 • Geluidsniveau: sommige dubbele elektrische borstkolven kunnen vrij luid zijn tijdens gebruik. Als je discretie of stilte belangrijk vindt, zoek dan naar een model dat bekendstaat om zijn stille werking.
 • Comfort: zorg ervoor dat de borstschilden (de onderdelen die op je borst worden geplaatst) comfortabel zijn en de juiste maat hebben voor je tepels. Oncomfortabele borstschilden kunnen niet alleen pijn veroorzaken, maar ook de melkafgifte verminderen.
 • Draagbaarheid en batterijduur: als je van plan bent de dubbele elektrische kolf mee te nemen naar je werk of op reis, kies dan voor een lichtgewicht, compact model met een goede batterijduur of de mogelijkheid om het apparaat op meerdere manieren op te laden (bijvoorbeeld met een powerbank).
 • Gemakkelijk schoon te maken: omdat borstkolven schoon en steriel moeten zijn bij elk gebruik, is het belangrijk dat het apparaat gemakkelijk uit elkaar te halen is en schoongemaakt kan worden.
 • Materialen: de dubbele elektrische kolf moet vrij zijn van schadelijke stoffen zoals BPA. Controleer de specificaties om er zeker van te zijn dat de gebruikte materialen veilig zijn.
 • Accessoires en onderdelen: Kijk of de dubbele elektrische kolf wordt geleverd met handige accessoires zoals een draagtas, koeltassen voor melk, extra flesjes of borstschilden. Ook is het belangrijk dat vervangende onderdelen gemakkelijk te verkrijgen zijn.
 • Prijs: dubbele elektrische borstkolven variëren in prijs. Bepaal je budget en vergelijk de functies van kolven in verschillende prijsklassen.
 • Merk en reviews: lees recensies en ervaringen van andere moeders over verschillende merken en modellen. Een betrouwbaar merk met positieve feedback kan je helpen bij je keuze.
 • Garantie en klantenservice: controleer de garantieperiode en de beschikbaarheid van de klantenservice voor het geval je problemen ondervindt met je borstkolf.
 • Compatibiliteit met flessen: zorg ervoor dat de kolf compatibel is met de flessen die je wilt gebruiken, of dat je adapters kunt kopen als je een ander merk flessen prefereert.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je een dubbele elektrische borstkolf kiezen die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

De voordelen van een dubbele elektrische borstkolf 

Een dubbele elektrische borstkolf biedt verschillende voordelen ten opzichte van enkele borstkolven of handmatige kolven, vooral voor moeders die frequent kolven, terugkeren naar het werk, of de behoefte hebben om de melkproductie te verhogen. Hier zijn enkele van de voordelen van een dubbele elektrische borstkolf:

 • Tijdbesparend: omdat beide borsten tegelijkertijd worden gekolfd, halveert een dubbele kolf in principe de tijd die nodig is om te kolven.
 • Verhoogde melkproductie: dubbel kolven kan de melkproductie stimuleren, doordat het meer melk-uitdrijvende hormonen (oxytocine) vrijgeeft dan enkel kolven. Dit is vooral handig voor moeders die hun melkvoorraad willen opbouwen.
 • Efficiëntie: het is aangetoond dat dubbel kolven meer melk oplevert, met een hoger vetgehalte, wat voordelig is voor de voeding van de baby.
 • Comfort: voor sommige vrouwen kan dubbel kolven comfortabeler voelen omdat de zuigkracht over beide borsten wordt verdeeld, wat de intensiteit per borst vermindert.
 • Gelijkmatige lediging: dubbel kolven zorgt ervoor dat beide borsten gelijkmatig geleegd worden, wat kan helpen bij het voorkomen van borstontsteking en het in balans houden van de melkproductie in beide borsten.
 • Vrijheid en flexibiliteit: voor werkende moeders of moeders die vaak onderweg zijn, biedt een dubbele elektrische borstkolf de vrijheid en flexibiliteit om snel en efficiënt te kolven.
 • Regelmatige Stimulatie: wanneer je regelmatig kolft, helpt dubbel kolven om de regelmatige stimulatie van beide borsten in stand te houden, wat belangrijk is voor het handhaven van een goede melkproductie.
 • Beter voor volledige terugkeer naar werk: dubbel kolven kan handiger zijn voor vrouwen die fulltime werken en gedurende de dag meerdere kolfsessies nodig hebben.
 • Meer balans: sommige vrouwen vinden dat dubbel kolven helpt om een meer symmetrische melkproductie te behouden, wat esthetisch gewenst kan zijn.
 • Ondersteunt de voeding van tweelingen of meerlingen: moeders die tweelingen of meerlingen voeden, kunnen baat hebben bij een dubbele borstkolf om aan de grotere vraag naar moedermelk te voldoen.

Het is belangrijk om een borstkolf te kiezen die aansluit bij je persoonlijke omstandigheden en levensstijl. Een dubbele elektrische borstkolf kan een grotere investering zijn, maar voor veel moeders wegen de voordelen ruimschoots op tegen de kosten.

Conclusie 

Een goede dubbele elektrische borstkolf zorgt voor efficiënte kolftijd doordat beide borsten tegelijk gekolfd kunnen worden. Het is belangrijk dat het kolven voor de moeder zo comfortabel en pijnloos mogelijk is. Wat ons betreft, voldoet de Vulpes Goods Babycare Dubbele Elektrische Borstkolf aan deze voorwaarden en we hebben deze kolf dan ook uitgeroepen tot Beste Algemene Keuze van onze test. De Vulpes Goods Babycare Handsfree Borstkolf – PRO versie is zó compact dat je deze kolf heel discreet kunt dragen en optimaal kunt multitasken tijdens het kolven omdat deze kleine kolf je veel bewegingsvrijheid biedt. Wil je liever niet veel geld uitgeven, maar wel een goede dubbele elektrische borstkolf? Dan raden wij de Nuvance Dubbele Elektrische Borstkolf aan. Deze dubbele elektrische kolf is zeer laag geprijsd, maar biedt optimaal comfort en doet niet onder voor veel duurdere merken. 

Kortom, in het land van dubbele elektrische borstkolven is heel veel te kiezen en zeker een geschikt exemplaar te vinden voor elk moeder.

Veelgestelde vragen over dubbele elektrische borstkolven 

Hoe weet ik of ik een dubbele elektrische borstkolf nodig heb?

Als je van plan bent regelmatig te kolven, snel wilt kolven, je melkproductie wilt maximaliseren of als je een tweeling of meerlingen hebt, kan een dubbele elektrische borstkolf een goede investering zijn. Het kan ook een tijdbesparende optie zijn voor werkende moeders.

Wat is het verschil tussen een open en een gesloten systeem bij een dubbele elektrische borstkolf?

Een gesloten systeem heeft een barrière tussen de melk en het pompmechanisme die voorkomt dat melk en vocht in de machine kunnen komen. Dit helpt bij het handhaven van hygiëne en maakt het schoonmaken eenvoudiger. Een open systeem heeft deze barrière niet, wat kan leiden tot ophoping van vocht en de groei van schimmel of bacteriën als het niet goed wordt schoongehouden.

Hoe belangrijk is de zuigkracht bij het kiezen van een borstkolf?

Hoewel een sterke zuigkracht kan bijdragen aan efficiënter kolven, is comfort het belangrijkste. Een borstkolf moet voldoende zuigkracht hebben om efficiënt melk te kunnen afkolven, maar het moet ook verstelbaar zijn om comfortabel te blijven. Te veel zuigkracht kan pijnlijk zijn en tot tepelbeschadiging leiden.

Hoeveel moet ik uitgeven aan een dubbele elektrische borstkolf?

De prijs van een dubbele elektrische borstkolf kan sterk variëren. Duurdere modellen bieden vaak meer functies, zoals verschillende kolfsnelheden en patronen, een oplaadbare batterij, en een stillere werking. Beslis op basis van je budget en welke functies je echt nodig hebt. Soms worden de kosten (gedeeltelijk) gedekt door de ziektekostenverzekering.

Zijn duurdere borstkolven altijd beter?

Niet noodzakelijk. Terwijl duurdere modellen vaak meer functies en een betere bouwkwaliteit bieden, zijn er ook minder dure borstkolven die uitstekend kunnen presteren. Lees recensies, vraag aanbevelingen van andere moeders, en overweeg welke functies je echt nodig hebt.

Is het belangrijk dat een borstkolf draagbaar is?

Dit hangt af van je levensstijl. Als je vaak buitenshuis bent of van plan bent om te kolven op het werk, is draagbaarheid erg belangrijk. Zoek naar een lichtgewicht model met een goede batterijduur of de mogelijkheid om de kolf op verschillende manieren te voeden.

Hoe vind ik de juiste maat borstschild voor mijn borstkolf?

De juiste maat borstschild is cruciaal voor een effectief en comfortabel kolfproces. De maat verwijst naar de diameter van de opening waar de tepel doorheen gaat. Veel kolven komen met een standaardmaat, maar je kunt vaak andere maten kopen. Sommige merken bieden een maattabel of een gids om je te helpen de juiste maat te vinden.

Hoe vaak moet ik mijn dubbele elektrische borstkolf schoonmaken?

Je moet de onderdelen van je borstkolf die in contact komen met je lichaam en de melk na elk gebruik schoonmaken. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je specifieke model voor instructies over het schoonmaken en steriliseren.

Dokter Fit