De 7 Beste Hondenbenches Voor In De Auto van 2024 Getest Door Experts
hondenbench-auto-featured-image

De 7 Beste Hondenbenches Voor In De Auto van 2024 Getest Door Experts

Ben je op zoek naar de beste hondenbench voor in de auto? Wij hebben een top 7 samengesteld om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze. Omdat je je hond uiteraard prettig en veilig wil vervoeren en wil investeren in een bench waar je lang op kunt vertrouwen, hebben we bij het testen van de benches vooral gelet op veiligheid, comfort en duurzaamheid.  

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd naar welke andere hondenbenches voor in de auto ook uitstekend uit de test kwamen? Blijf lezen!

Beste hondenbench voor in de auto overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste keuze met wielen Check Prijs
Beste lichtgewicht keuze Check Prijs
Beste keuze voor 2 honden Check Prijs
Beste keuze op reis Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste hondenbenches voor in de auto onderzocht

Beste Algemene Keuze

Gopets Hondenbench Opvouwbaar

4.8

In deze autobench van Gopets neem jij je hond veilig mee in de auto. Dit is een bench zonder toeters en bellen - op het gratis bijgeleverde hondenkleed na -  en een goede basic hondenbench waar je lang op kunt vertrouwen.  

De hondenbench is gemaakt van sterk metaal en kan goed tegen een stootje. Er zitten twee deuren in, zodat je je hond makkelijk in- en uit de bench kunt laten als de bench in de auto staat. Dit is een opvouwbaar model dat ingeklapt weinig ruimte inneemt.

Bij deze autobench wordt ook een bijpassend kussen geleverd. Dit kussen is geschikt om te wassen, waardoor je het na eventuele ongelukjes makkelijk schoon kunt maken. Ook de onderkant van de bench is er makkelijk uit te halen om schoon te maken. De bench is verkrijgbaar in 4 verschillende maten. 

De bench presteerde uitstekend in onze test. De sloten klemmen goed en de bench voldoet aan onze verwachtingen. We hebben geen problemen ondervonden bij het gebruik van de bench. De bench is betrouwbaar en de investering zeker waard.

We raden je deze bench dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een betrouwbare stevige bench waarin je je hond veilig in de auto mee kunt nemen.

Voordelen:
 • Opvouwbaar en licht, gemakkelijk op te zetten
 • Uitneembare bodem, waardoor makkelijk schoon te maken.
 • Dubbele deuren, waardoor je in elke positie bij je hond kan komen
 • Opvouwbaar, neemt bij opbergen weinig ruimte in beslag
 • Inclusief lekkere zachte hondendeken
Nadelen:
 • Kussentje ziet er op de foto wat dikker uit dan in werkelijkheid
 • Harde bench zonder beschermende onderdelen
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

Hundos Autobench Kay

4.8

Met deze luxe autobench van Hundos vervoer je je hond heel veilig in de auto. Dit is een heel stevig aluminium kooi waarin je hond zonder twijfel wordt beschermd bij ongelukken. 

De bench is gemaakt van aluminium en heeft een strakke solide uitstraling. Het hang-en-sluitwerk is van degelijk ijzer en de spijlen zijn stevig en bijna onmogelijk om te buigen. De bench heeft een vluchtluik aan de achterzijde, dat gemakkelijk te openen is. Hierdoor kan je je hond in geval van een aanrijding altijd veilig uit de bench halen. 

De autobench is ook erg gemakkelijk in gebruik. Dankzij de schuinte van de bench past hij in verschillende auto's en hou je ook nog ruimte over. De bench is licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Dit model is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. 

Deze bench valt in het duurdere prijssegment, maar is de prijs zeker waard. Veiligheid is immers onbetaalbaar!

We raden je deze bench aan als je een hond hebt die onderweg een druktemaker kan zijn en goed beschermd moet worden. Ook raden we je deze bench aan als je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan en hierin wil investeren. 

Voordelen:
 • Deze bench is praktisch onverwoestbaar en beschermt je hond bij een aanrijding
 • Slechts 13 kilo, waardoor makkelijk te verplaatsen
 • Goede ventilatie door open voor- en achterwanden
 • Vluchtluik aan de achterkant van de bench, waarbij je altijd bij je hond kunt
 • Eventueel te combineren met bijpassende loopplank voor oudere honden
Nadelen:
 • Autobench wordt als bouwpakket geleverd
 • Hond heeft geen open zicht via de zijkanten
 • Geen uitneembare platen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Wielen

MaxxPet Hondenbench

4.7

De bench van MaxxPet is niet alleen geschikt voor gebruik in de auto, maar ook om in je huis te gebruiken als plek waar je hond zich rustig terug kan trekken. 

Je kunt deze bench met wieltjes heel eenvoudig verplaatsen. 

Deze hondenbench is gemaakt van sterk metaal en heeft een uitneembare kunststof opvangplaat, waardoor je gemakkelijk ongelukjes kunt opruimen. Het sluitwerk is stevig en hapert niet. Handig van deze bench is dat de bovenkant van de bench open kan, waardoor je altijd bij je hond kunt. De bench is duurzaam en geschikt voor zowel pups als volwassen honden. 

Wij vinden deze hondenbench erg handig en van goede kwaliteit. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt een veilige en comfortabele plek voor je hond. We vinden dan ook dat deze bench zeker het geld waard is. 

Enige minpunt is dat je de wieltjes eraf moet halen als je de bench meeneemt in de auto, omdat de bench anders niet stevig op de achterbank kan staan. In de auto verlies je dus de handigheid van dit model met wieltjes.  

Evengoed raden we je deze bench zeker aan als je je hond graag een eigen veilige plek wil geven en comfortabel mee wil nemen in de auto. De wieltjes zijn daarbij een extra handigheid bij het verplaatsen van de bench. 

Voordelen:
 • Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes onder de bench
 • Gemaakt van sterk metaal, geschikt voor pups en volwassen honden
 • Uitneembare kunststof opvangplaat, makkelijk schoon te maken
 • Stevig sluitwerk, waardoor de hond niet snel zal ontsnappen
 • Opent ook aan de bovenzijde, zodat je altijd met beide handen bij je hond kunt
Nadelen:
 • Enkeldeurs, dus geen extra mogelijkheden om bij je hond te komen
 • Verwisselen van de wieltjes bij gebruik in de auto kan uitdagend zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Lichtgewicht Keuze

Topmast Premium Hondenbench

4.8

Deze stoffen hondenbench van Topmast is een zachte en beschermde bench waarin je je hond mee in de auto kunt nemen. Deze bench heeft alleen een stalen buisframe en is verder afgewerkt met nylon, waardoor de bench heel licht in gewicht is.  

De bench heeft 5 ingangen, waardoor je altijd bij je hond kunt, in welke positie de bench ook staat. Handig van deze bench zijn de oprolbare afdichtflappen, waarmee de bench geheel is te verduisteren, zodat je hond ongestoord kan rusten. 

De autobench is gemakkelijk op te vouwen en wordt geleverd in een aparte tas met rits. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, zodat er voor elke hond een geschikte maat is. 

Dit product scoort goed in onze test. De bench heeft goede stevige ritsen, een mooie afwerking en stevige ventilerende gazen. We hebben geen problemen ondervonden bij het gebruik. 

We vinden deze nylon lichtgewicht bench een mooie en kwalitatieve hondenbench waar je hond lekker comfortabel in kan liggen. Dat is dus zeker het geld waard. 

Aanrader voor hondenbezitters die hun hond een comfortabele en zachte bench gunnen die tegelijkertijd bescherming biedt bij vervoer in de auto. Dubbele aanrader voor degenen die op zoek zijn naar een lichtgewicht model dat ze makkelijk op de achterbank zetten. 

Voordelen:
 • Opvouwbaar en licht, gemakkelijk op te zetten en mee te nemen
 • Stevig nylon materiaal met verstevigde hoekpunten voor extra comfort
 • Bodem met imitatie schapenvacht voor extra comfort
 • 5 ingangen voor gemakkelijke toegang
 • Oprolbare afdichtflappen voor verduistering en ongestoorde rust
 • Inclusief handige opbergtasjes
 • Inclusief tas voor het opbergen van de bench
Nadelen:
 • Mogelijk minder duurzaam dan metalen benches
 • Onrustige honden kunnen de ritsen kapot bijten of zich door het gaas heenbijten
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor 2 Honden

Topmast Hondenbench Transportkooi

4.6

Topmast heeft ook gedacht aan baasjes die meer dan een hond in de auto willen meenemen! Deze dubbele honden transportbox met scheidingswand is namelijk  speciaal ontworpen om twee honden in mee te nemen. 

Wat heel handig is, is dat deze box een scheidingswand heeft, waardoor je twee honden gescheiden van elkaar in dezelfde bench kunt meenemen. Daarnaast zijn er twee aparte deuren, waardoor je ze los van elkaar uit de bench kunt laten gaan.  

Dit is een hele stevige en stabiele bench die met gemak het gewicht van twee honden aankan. Het sluitwerk is stevig en voorkomt dat je hond ontsnapt.  De binnenzijdes zijn weliswaar niet uitneembaar, maar evengoed makkelijk schoon te maken. 

Al met al is deze dubbele honden transportbox met scheidingswand van hoge kwaliteit. Het is het geld zeker waard. 

We raden je deze transportbox aan als je op zoek bent naar een goede stevige bench waarin je makkelijk twee honden kunt vervoeren. 

Voordelen:
 • Geschikt voor vervoer van twee honden
 • Inclusief scheidingswand om indien gewenst honden van elkaar te scheiden
 • Goede bescherming tegen zon in de auto
 • Voldoende ventilatie voor honden door spijlen aan alle zijden van de box
Nadelen:
 • Montage volgens handleiding, wat een uitdaging kan zijn
 • Platen niet uitneembaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Op Reis

Ferplast Atlas 40 Hondenbench

4.6

Deze hondenbench van Ferplast is geschikt voor vervoer in de auto, maar wordt ook door vliegtuigmaatschappijen geaccepteerd als vervoersmiddel in het ruim. Bovendien is deze bench gemaakt van stevig en duurzaam plastic en daarom licht in gewicht. Dat maakt deze bench de ideale keuze voor op reis.  

De vervoersbox is gemaakt van stevig plastic en heeft een deur van kunststof bedekt staal. Hij is zeer functioneel en heeft zowel een vaste handgreep als een uittrekbare handgreep, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. De grote zijdelingse ventilatieroosters zorgen voor een goede luchtcirculatie en de clips met veiligheidssloten houden de bench stevig gesloten. Handig is ook het voerbakje, waardoor je hond tijdens de reis kan eten en drinken.  

We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van deze bench en beoordelen deze bench dan ook als een kwalitatief product wat de investering zeker waard is.

We raden je deze bench aan als je je hond graag mee op reis neemt en op zoek bent naar een betrouwbare lichtgewicht reisbench. 

Voordelen:
 • Zowel geschikt voor reizen met de auto als met het vliegtuig
 • Sterke constructie met handgrepen en ventilatieroosters voor luchtcirculatie
 • Inclusief klemmen voor extra veiligheid en schroeven voor bevestiging.
 • Optioneel wasbaar kussen en wielset apart verkrijgbaar
 • Inclusief handig voerbakje
Nadelen:
 • Alleen verkrijgbaar in een maat
 • Mogelijk minder duurzaam dan metalen bench
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

MaxxPet Hondenbench Opvouwbaar

4.8

Deze hondenbench van MaxxPet lijkt qua functionaliteiten op de bench van Gopets, maar wordt niet geleverd met een kussen. Ook deze bench is ideaal om je hond mee in de auto te vervoeren. Het is een stevige en solide bench in een lagere prijsklasse, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. 

De bench is opvouwbaar en gemaakt van metaal met een kunststof opvangplaat. Hierdoor is hij super sterk en geschikt voor zowel pups als kleine honden. De opvangplaat is uitneembaar, waardoor je gemakkelijk ongelukjes kunt opruimen. 

De MaxxPet Hondenbench is gemakkelijk in gebruik en biedt een veilige en comfortabele plek voor je hond. Tijdens onze test hebben we geen problemen ondervonden met de kwaliteit van het product. 

Al met al vinden we dat de MaxxPet zijn geld waard is en overeenkomt met de kwaliteit die je mag verwachten. We zouden dit product aanbevelen aan hondenbezitters die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige plek voor hun hond.

Voordelen:
 • Comfortabele en veilige plek voor de hond om zich terug te trekken
 • Stevig sluitwerk, waardoor je hond niet zal ontsnappen
 • Inklapbaar, waardoor ‘ie weinig ruimte inneemt bij het opbergen
 • Uitneembare bodemplaat, makkelijk schoon te maken
 • Verkrijgbaar in 6 formaten
Nadelen:
 • Geen kleedje inbegrepen
 • Harde bench zonder beschermende onderdelen
Check Prijs op Bol.com

De beste hondenbenches voor in de auto vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Keuze met Wielen BesteLichtgewicht Keuze Beste Keuze voor 2 Honden Beste Keuze op Reis Beste Goedkope Keuze
Gopets Hondenbench Hundos Autobench Kay MaxxPet Hondenbench Topmast Premium Hondenbench Topmast Transportkooi Ferplast Atlas 40 Hondenbench MaxxPet Hondenbench Opvouwbaar
Algemene score 4,8/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,8/5
Kwaliteit 4,9/5 5/5 4,8/5 4,8/5 4,7/5 4,5/5 4,9/5
Veiligheid 4,8/5 5/5 4,7/5 4,5/5 4,8/5 4,6/5 4,8/5
Comfort 4,7/5 4,9/5 4,7/5 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4,7/5
Gebruiksgemak 4,9/5 4,6/5 4,5/5 4,7/5 4,5/5 4,7/5 4,9/5
Inklapbaar Ja Nee Nee Ja Nee Nee Ja
Prijs €€€€€ €€€ €€€ €€€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenbench voor in de auto? 

 • Grootte en pasvorm: zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je hond om comfortabel in te zitten, liggen en draaien. Meet de lengte, hoogte en breedte van je hond om de juiste maat bench te kiezen. Daarnaast moet de bench ook passen in de beschikbare ruimte in je auto.
 • Veiligheid: controleer of de bench stevig en stabiel is. Het moet bestand zijn tegen plotselinge bewegingen en schokken tijdens het rijden. Kies bij voorkeur voor een bench met een stevig frame en bevestigingspunten om de bench veilig in de auto te kunnen vastzetten. Let op: een autostoel voor je hond is niet hetzelfde als een hondenbench, deze producten hebben beide andere functies. 
 • Ventilatie: zorg ervoor dat de bench voldoende ventilatieopeningen heeft om de luchtstroom mogelijk te maken. Dit is vooral belangrijk tijdens warme dagen om oververhitting te voorkomen. Sommige benches, zoals die van Topmast, beschermen ook tegen de zon. 
 • Materialen: controleer de  materialen van de bench en kies voor duurzame en gemakkelijk schoon te maken materialen, zoals kunststof of metaal. Vermijd materialen die schadelijk kunnen zijn voor je hond, zoals giftige verf of scherpe randen.
 • Gemak van installatie: kies een bench die gemakkelijk te installeren en te verwijderen is. Dit is handig als je de bench regelmatig wilt verplaatsen of als je de auto ook voor andere doeleinden gebruikt.
 • Comfort: overweeg een bench met een zachte ondergrond of een kussen voor extra comfort voor je hond tijdens het reizen. Sommige benches, zoals de nylon bench van Topmast, hebben zachte randen, wat extra prettig is voor de hond om tegenaan te leunen tijdens de reis. 
 • Reiniging:  honden kunnen plasjes laten lopen tijdens het reizen, dus het is belangrijk dat je de bench regelmatig kunt reinigen en desinfecteren. Kies bij voorkeur voor een bench met uitneembare onderplaat. Twijfel je of je hond zijn plas wel kan ophouden, dan kun je ook een hondenluier gebruiken.

Waarom een hondenbench voor in de auto kopen? 

 • Veiligheid: een autobench zorgt ervoor dat je hond veilig op zijn plaats blijft tijdens het autorijden. Dit voorkomt dat hij door de auto kan springen of rond kan rennen, wat afleiding kan veroorzaken en het risico op ongelukken vergroot.
 • Bescherming: een autobench beschermt je auto tegen eventuele schade die je hond kan veroorzaken, zoals krassen, haren of modderige poten. Het houdt ook je hond zelf veilig bij een ongeval of plotseling remmen. Een goede beschermende bench is de bench van Hundos.
 • Comfort: een hondenbench biedt je hond een eigen plekje in de auto waar hij zich veilig en comfortabel voelt. Het kan helpen om angst of stress tijdens het reizen te verminderen.
 • Reisgemak: een bench maakt het ook gemakkelijker om met je hond te reizen. Je kunt de bench eenvoudig in en uit de auto halen en het biedt een handige manier om je hond te vervoeren, vooral als je regelmatig lange afstanden aflegt. 

Verschillende soorten hondenbenches voor in de auto

 • Opvouwbare bench voor in de auto: deze modellen kun je opklappen en nemen minder ruimte in bij het opbergen. Het zijn stevige benches die je zowel in de auto mee kunt nemen als in huis kunt zetten om je hond een eigen plek te bieden. Deze benches kunnen zowel van stof als van metaal gemaakt zijn. 
 • Draagbare bench voor in de auto: deze modellen zijn handig om mee te nemen op reis. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de auto of in het vliegtuig en zijn vaak licht in gewicht. Ze zijn meestal gemaakt van stof, gecombineerd met een stalen buisframe. 
 • Extra veilige vervoersbenches: deze benches zijn gemaakt met oog op absolute veiligheid en hebben een stevige stalen kooi en onwrikbare stalen frames. Ze beschermen je hond optimaal tijdens de autorit en zijn gebouwd met oog op aanrijdingen. 

Conclusie

Een hondenbench is ideaal om je hond in mee te nemen tijdens een autorit. Voor deze top 7 hebben we verschillende benches getest, waarbij we hebben gelet op veiligheid, comfort en gebruiksgemak. In onze test kwam de bench van Gopets als beste algemene keuze naar voren. Dit is een solide en betrouwbare bench met uitneembare bodemplaat die aan alle eisen van een goede hondenbench voldoet.

Wil je investeren in veiligheid, dan raden we de transportkooi van Hundos aan. Deze kooi is onwrikbaar en speciaal ontworpen voor extra veiligheid. Heb je twee honden, kies dan voor de bench van Topmast. Een ander model van Topmast is een goede keuze als je op zoek bent naar een goede reisbench voor zowel auto als vliegtuig. 

Welke keuze je ook maakt, als je kiest voor een van de benches in deze top 7, dan weet je zeker dat je kiest voor veiligheid, comfort en duurzaam gebruik. 

Veelgestelde vragen over een hondenbench voor in de auto

Waarom zou ik een hondenbench voor in de auto gebruiken?

Een hondenbench biedt verschillende voordelen, zoals het voorkomen van afleiding tijdens het rijden, het verminderen van stress bij de hond en het bieden van bescherming bij een ongeval of plotseling remmen.

Hoe kies ik de juiste maat hondenbench voor mijn auto?

Meet voordat je een bench aanschaft eerst je hond op en vergelijk de afmetingen met de afmetingen van de bench.

Kan ik de hondenbench makkelijk in mijn auto installeren?

Ja, de meeste hondenbenches voor in de auto zijn ontworpen om eenvoudig te installeren. Ze worden vaak geleverd met bevestigingsriemen of haken die je kunt gebruiken om de bench stevig op zijn plaats te houden.

Is een hondenbench veilig voor mijn hond tijdens een autorit?

Ja, een hondenbench is ontworpen met het oog op de veiligheid van je hond tijdens het reizen. Het biedt bescherming bij ongevallen en voorkomt dat je hond door de auto wordt geslingerd bij plotselinge bewegingen. Eventueel kun je je hond voor extra veiligheid nog vastzetten met een hondentuigje

Kan ik de hondenbench ook gebruiken voor andere doeleinden?

Ja, naast het gebruik in de auto kan een hondenbench ook dienen als een veilige plek voor je hond thuis of op andere locaties. 

Hoe kan ik de hondenbench schoonmaken?

De meeste hondenbenches zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook hebben sommige benches een uitneembare bodemplaat, wat het schoonmaken bij ongelukjes nog makkelijker maakt. Desgewenst kun je een speciaal hondentoilet meenemen. 

Dokter Fit