De 7 Beste Klopboormachines van 2024 
klopboormachine-featured-image

De 7 Beste Klopboormachines van 2024 

Een betrouwbare klopboormachine is een must voor elke klusser. Maar hoe kies je nu het juiste model? In dit artikel helpen we je daarmee. We hebben verschillende modellen getest op kracht, duurzaamheid en gebruiksgemak. Ook keken we naar innovaties, zoals machines met een extra lange batterijduur of minder geluidsoverlast.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke klopboormachines nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste klopboormachine overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met 3 accu’s Check Prijs bij Bol
Beste keuze met snoer Check Prijs bij Bol
Meest complete set Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste klopboormachines onderzocht 

Beste Algemene Keuze

Makita Klopboormachine

Met de klopboormachine van Makita kies jij voor een solide, betrouwbare klopboormachine die uitblinkt in veelzijdigheid en duurzaamheid. De prestaties zijn van topniveau, wat deze allround klopboormachine voor ons de beste algemene keuze maakt.

Makita is een toonaangevend merk en dat is ook wat wij hebben ervaren tijdens het gebruik van deze klopboormachine. We zijn zeer positief over de prestaties, gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om accu’s uit te wisselen met andere producten van Makita. Bovendien is het een duurzaam ontwerp, je voelt de kwaliteit zodra je de machine in de hand neemt. Hij is zwaar, robuust en stevig en presteert uitstekend, zelfs voor beton.

De prijs-kwaliteitverhouding van dit model is dik in orde. Dit is een goede investering. Een aanrader als je een allround klopboormachine zoekt die uitblinkt in prestaties, duurzaamheid en kwaliteit.

Voordelen:
 • Krachtige 18V motor voor efficiënt werken
 • Geleverd met twee 5.0 Ah Li-ion accu's
 • Onderdeel van een uitwisselbaar accu platform
 • Accu's snel opgeladen voor continuïteit
Nadelen:
 • Zwaarder door de krachtige 5.0 Ah accu's
 • Zonder bitset geleverd
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Milwaukee Klopboormachine

Dit model van Milwaukee is compact en ideaal voor nauwe ruimtes. Uitgerust met een intelligent digitaal overbelastingsbeveiligingssysteem en innovatieve functies, is dit voor ons de meest luxe keuze!

Dit is een klopboormachine vol met verrassende functies. Naast dat hij naar behoren presteert, zijn er talloze luxe functionaliteiten die zelfs de grootste klus makkelijk maken. Een voorbeeld is de heavy duty boorkop met verbeterde bitgrip en de ingebouwde brandstofmeter die de resterende accu-werktijd aangeeft.  De led-verlichting is een fijne toevoeging bij het werken op donkere plekken.

De klopboormachine onderscheidt zich door zijn duurzaamheid dankzij de koolborstelloze motor en het gebruik van robuust materiaal. Wij vinden dit een fijn product en vinden het de prijs waard.

We raden je deze klopboormachine aan als je zoekt naar een duurzame klopboormachine met luxe functionaliteiten waarmee zelfs de grootste klussen binnen no-time zijn geklaard.

Voordelen:
 • Geavanceerde boorkop verbetert de bitgrip
 • Koolborstelloze motor staat garant voor duurzaamheid
 • Intelligentie systeem beschermt tegen overbelasting.
 • Accu zorgt voor langere werkduur
 • Ingebouwde brandstofmeter toont resterende accu-werktijd
Nadelen:
 • Relatief hoge prijs
 • Geen accuplatform voor uitwisselen van accu’s
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met 3 Accu's

Black+Decker Klopboormachine

Deze klopboormachine van Black+Decker is een goede hulp voor alle boor- en schroefklussen. Dankzij de drie meegeleverde accu’s kom je nooit zonder power te zitten en klaar jij die klus zonder moeite. 

We kunnen concluderen dat dit een uitstekend presterende klopboormachine is voor allerlei soorten klussen. Je kunt er alle kanten mee op dankzij de meegeleverde bitjes, boortjes en accessoires. Hout, metaal of steen, met deze Black+Decker ga je er moeiteloos doorheen. 

We hebben geen problemen ondervonden. De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde. Bovendien krijg je een meer dan compleet product en dit alles van oerdegelijk materiaal. Een goede investering!

Voor klussers die zich bezighouden met grootschalige projecten, constant een accu binnen handbereik willen hebben en dit alles met een hoogwaardig product met een lange werkduur, is dit absoluut een aanrader.

Voordelen:
 • Beweeg vrij tijdens werken door accugebruik
 • Klopfunctie mogelijk voor boren in steen
 • Rubberen handgreep voor comfortabel boren
 • Led-verlichting verbetert zichtbaarheid tijdens werken
 • Drie krachtige 18V Lithiumion accu voor snel werken
Nadelen:
 • Beschikt niet over diepteaanslag
 • Geluidsvermogen is aan de hoge kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Snoer

Bosch Klopboormachine EasyImpact 600

De EasyImpact 600 is een compacte en lichtgewicht klopboormachine. Met een gewicht van slechts 1,7 kg en een ergonomisch ontwerp, is deze klopboormachine gemakkelijk te hanteren en ideaal voor nauwkeurig boorwerk in diverse materialen, waaronder metselwerk, hout, zacht beton en metaal. Volgens onze test is dit de beste keuze met snoer!

We zijn positief over deze klopboormachinevanwege de betrouwbare prestaties en functies zoals de tweehulzige snelspanboorhouder en ergonomisch ontwerp voor bovenhands boren.

We hebben geen problemen ondervonden met dit apparaat. Sterker nog, de krachtige 600W motor en de mogelijkheid om moeiteloos te boren in diverse materialen maken dit tot een betrouwbaar en veelzijdig stuk gereedschap. Het is een robuust apparaat en met de prijs-kwaliteitverhouding is niets mis. Een goede investering!

Een aanrader voor iedere klusser die een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige klopboormachine zoekt met de betrouwbaarheid van een snoer. 

Voordelen:
 • Toerentalregeling voor materiaal-specifieke prestaties
 • Lichtgewicht, compact en ergonomisch ontwerp
 • Moeiteloos boren in metselwerk en hout
 • Wordt geleverd met dieptestop en extra handgreep
Nadelen:
 • Minder duurzaam dan alternatieven door koolborstelmotor
 • Past in bepaalde standen niet in de koffer
Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Set

Powerplus Klopboormachine

De klopboormachine van Powerplus biedt met een vermogen van 800 Watt de mogelijkheid om te boren en hamerboren, zowel links als rechts. Bovendien wordt dit model geleverd met een koffer en onmisbare borenset, zodat het je aan niets ontbreekt tijdens het klussen. Dit is de meest complete keuze die hoge punten scoort in onze test.

Deze klopboormachine ligt fijn in de hand, heeft een instelbaar toerental en wordt geleverd met 78 verschillende accessoires. Alle ingrediënten voor een fijn product zijn aanwezig bij dit model van Powerplus. 

We zijn positief over het gebruik van dit apparaat, hij presteert naar behoren en we hebben geen enkele probleem ondervonden tijdens het gebruik. Zowel de boor als de accessoires getuigen van uitstekende kwaliteit. Wat ons betreft een waardevolle investering.

Een aanrader voor iedere klusser die zoekt naar een allround klopboormachine inclusief alle benodigdheden voor succesvolle klussen!

Voordelen:
 • Veelzijdig met boren en hamerboren functies
 • Praktisch met sleutelloze boorkop en diepteaanslag
 • Comfortabel door soft grip handgreep
 • Vergrendelknop voorkomt vermoeide handen
Nadelen:
 • Geen accu, dus afhankelijk van stopcontact
 • Het verwisselen van de bitjes kost wat kracht
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Vertrex Boormachine

Met deze boormachine van Vertrex kom je zonder problemen in de kleinste hoekjes. Het oerdegelijke materiaal en de uitstekende prestaties van deze boormachine maken dat dit product uit de test komt als klopboormachine met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Dit voorbeeld illustreert hoe het hoort. We zijn zeer positief over deze klopboormachine vanwege zijn uitstekende prestaties en hoge kwaliteit. De meegeleverde accu's zorgen voor een langdurig gebruik, terwijl de boor ook nog eens comfortabel in de hand ligt. Met instelbare snelheden heb je volledige controle over het apparaat.

Een belangrijk voordeel is dat je niet langer hoeft te schakelen tussen boren en schroeven, wat betekent dat alles wat je nodig hebt, in één apparaat zit. Dit maakt het niet alleen handig, maar bespaart ook ruimte!

Het is een goede investering dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Aan te raden als je een betrouwbare klopboormachine zoekt van hoge kwaliteit met 2 accu’s voor langdurige gebruik.

Voordelen:
 • Veelzijdig apparaat waardoor losse apparaten overbodig worden
 • Accu’s gaan lang mee en hebben een korte oplaadtijd
 • Inclusief boorgat verlichting voor extra gemak
 • Flexibele bit (360 graden) waarmee je op de moeilijkste plekken komt
Nadelen:
 • Er zit wat ruimte tussen beide componenten
 • Flexibele bit voelt kwetsbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Powerplus Powc10200 Klopboormachine

Dit model van Powerplus is een compacte en lichte boormachine die ontworpen is voor de kleinere klussen in staal, beton en hout. Wat ons betreft de beste goedkope keuze, vanwege goede zijn prijs-kwaliteitverhouding: je krijgt een veelzijdige, gebruiksvriendelijke machine die efficiënt werkt en toch betaalbaar blijft. 

Voor deze prijs hadden we niet zo’n krachtige boormachine verwacht. We zijn onder de indruk met het gemak waarmee hij door harde materialen boort. Ook het wisselen van bits en boortjes gaat snel en gemakkelijk dankzij de sleutelloze boorkop. De hulphandgreep geeft je extra houvast, terwijl de dieptestop je helpt om een constante boordiepte aan te houden.

We hebben geen problemen ondervonden met deze klopboormachine. Het heeft ons veel gemak opgeleverd en we hebben zeker geen spijt van onze aankoop. Voor deze prijs heb je echt een top klopboormachine, zowel betreft de kwaliteit als zijn prestaties. Een aanrader wie een allround klopboormachine zoekt voor een schappelijke prijs en die uitzonderlijk goed presteert.

Voordelen:
 • Ook geschikt voor zwaardere klussen zoals staal, beton en hout
 • Klopboorfunctie voor extra krachtdoorboring
 • Variabele snelheidsregeling voor optimale boorprestaties
 • Snel wisselen van bits en boortjes
 • Extra handgreep voor stabiele controle
 • Dieptestop voor constante boordiepte
 • Compact en licht voor gemakkelijk hanteren
Nadelen:
 • Geen accu, afhankelijk van stopcontact
 • Geen ingebouwde verlichting voor slecht verlichte gebieden
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een klopboormachine?

 • Kracht: een goede klopboormachine heeft voldoende kracht voor al je klussen. Let op het aantal watt, dit vertelt je hoe krachtig de machine is. Meer watt betekent meer kracht, wat handig is voor het boren in harder materiaal zoals beton.
 • Snelheid: de snelheid van de klopboormachine bepaalt hoe snel je kunt boren. Een hogere snelheid betekent sneller werken, maar ook meer kans op oververhitting. Let dus op een goede balans tussen snelheid en kracht.
 • Gewicht: klopboormachines variëren in gewicht. Een lichter model is makkelijk te hanteren, maar kan minder krachtig zijn. Een zwaarder model kan meer kracht leveren, maar is minder handzaam. Denk na over wat voor jou belangrijker is.
 • Bedieningsgemak: een ergonomisch design en eenvoudige bediening maken het werk makkelijker. Let op functies zoals een verstelbare handgreep, of de machine goed in de hand ligt en of de knoppen makkelijk te bereiken zijn.
 • Accessoires: sommige klopboormachines worden geleverd met handige accessoires zoals extra boren of een opbergkoffer. Hoewel dit de prijs kan verhogen, kan het op de lange termijn voordelig zijn, omdat je niet apart hoeft te investeren in deze extra’s.
 • Prijs: de prijs van een klopboormachine varieert enorm. Bedenk van tevoren wat je budget is en wat je verwachtingen zijn. Een duurdere machine is vaak krachtiger en duurzamer, maar een goedkoper model kan voldoende zijn voor sporadisch gebruik.

De voordelen van een klopboormachine

 • Kracht: de klopboormachine biedt indrukwekkende kracht. Dit betekent dat je gemakkelijk door harde materialen zoals beton en staal kunt boren, zonder extra kracht te hoeven zetten. 
 • Veelzijdigheid: je kunt de klopboormachine gebruiken voor zowel normaal boren als klopboren. Dat betekent dat je niet voor elke klus een ander gereedschap nodig hebt, wat je tijd en geld bespaart. 
 • Snelheid: de klopboormachine heeft een hoog toerental. Dit helpt je om snel en efficiënt te werken, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere klussen of activiteiten. 
 • Gemak: de klopboormachine is eenvoudig in gebruik. Dit betekent dat je zelfs als je geen ervaren doe-het-zelver bent, je klussen kunt uitvoeren zonder te worstelen met het gereedschap.
 • Duurzaamheid: de klopboormachine is gebouwd om lang mee te gaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vervanging op korte termijn, waardoor je uiteindelijk geld bespaart.
 • Comfort: de handgreep van de klopboormachine is ergonomisch ontworpen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van je handen of polsen tijdens het boren, wat je helpt om langer te werken zonder ongemak. 
 • Instelbaarheid: Je kunt de boorsnelheid van de klopboormachine aanpassen. Dit geeft je de vrijheid om de snelheid aan te passen aan de specifieke eisen van je klus, wat zorgt voor betere resultaten.

Conclusie

Na het grondig testen van de top klopboormachines van 2024, springt de Makita Klopboormachine eruit. Deze krachtige boor doorboort moeiteloos harde materialen en valt op door de hoge mate van kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij de uitstekende prestaties is dit een ideaal product wat hoog scoort op elk front.

Toch zijn er andere klopboormachines die ook het overwegen waard zijn. De Milwaukee Klopboormachine is bijvoorbeeld een geweldige keuze voor de professionele klusser. Met zijn robuuste design en krachtige prestaties, houdt hij het makkelijk een hele werkdag vol. 

Ben je op zoek naar een hoogwaardig product met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding? De boormachine van Vertrex is onze topper op dit gebied. Met dit veelzijdige model kun je niet alleen boren, maar ook schroeven, waardoor je tijdens je klus niet meer hoeft te wisselen tussen gereedschappen. Daarnaast beschikt deze boormachine over een uiterst handige flexibele bit, ideaal voor het bereiken van kleine en lastig toegankelijke plekken.

Veelgestelde vragen

Wat doet een klopboormachine precies? 

Een klopboormachine boort in harde materialen als steen en beton. De ‘klop’ functie zorgt voor een hamerende beweging die het boren makkelijker maakt.

Waarom zou ik een klopboormachine nodig hebben?

Als je plannen hebt om te klussen in harde materialen, is een klopboormachine onmisbaar. Denk aan het ophangen van planken of schilderijen op een stenen muur. 

Hoe gebruik ik een klopboormachine veilig? 

Veiligheid staat voorop. Draag altijd een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen rondvliegend puin. Gebruik ook gehoorbescherming, want een klopboormachine kan behoorlijk luidruchtig zijn. 

Welke boren moet ik gebruiken met een klopboormachine? 

Gebruik speciale steen- of betonboren voor de beste resultaten. Deze boren hebben een hardmetalen punt die bestand is tegen de kloppende beweging van de machine. 

Hoe onderhoud ik mijn klopboormachine?

Houd de machine schoon en stofvrij. Regelmatig reinigen verlengt de levensduur. Bewaar de machine op een droge plek en gebruik altijd de juiste boren. 

Dokter Fit