De 7 Beste Krulborstel Voor Prachtig Volume van 2024
krulborstel featured image

De 7 Beste Krulborstel Voor Prachtig Volume van 2024

Een krulborstel is ideaal om het haar in één enkele beweging te drogen, stylen en krullen. Dit betekent dat je niet langer meerdere apparaten hoeft te gebruiken of meerdere stappen in je haarverzorgingsroutine hoeft te volgen. Het maakt je ochtendroutine een stuk makkelijker en bespaart kostbare tijd, vooral op drukke ochtenden waar elke minuut telt!

Of je nu op zoek bent naar glanzende, steile lokken of volumineuze krullen, een krul föhn kan het eigenlijk allemaal. De borstel is verkrijgbaar in verschillende formaten en met verschillende hitte- en snelheidsinstellingen, waardoor er voor bijna iedere haarlengte wel een krulborstel te vinden is.

Beste krulborstels overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-krulborstel Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxe-krulborstel Meest luxe keuze Check Prijs
Beste-Voor-Lang-Haar-krulborstel Beste keuze voor lang haar Check Prijs
Beste-Voor-Kort-Haar-krulborstel Beste keuze voor kort haar Check Prijs
Meest-Complete-krulborstel Meest complete keuze Check Prijs
Beste-Roterende-Optie-krulborstel Beste roterende optie Check Prijs
Beste-Goedkope-krulborstel Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste krulborstels onderzocht

Beste Algemene Keuze

Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond

4.9

De Auronic 3-in-1 fönborstel is over het algemeen als beste uit de test gekomen. Deze krul borstel is voorzien van 3 blaasstanden, waaronder een stand met koude lucht, waardoor hij op ieder haartype te gebruiken is. De krul borstel is ook voorzien van een keramische coating die het haar beschermd tegen hitte. Verder bevat de krulborstel ionische technologie om droog en statisch haar te voorkomen.

Deze krul borstel ligt comfortabel in de hand dankzij het grote handvat. Daarnaast draait het snoer 360 graden mee. Hierdoor is de borstel erg makkelijk te gebruiken en was ik snel klaar was met het stylen van mijn haar! De flexibele nylon pinnen gleden daarnaast soepel door mijn haar en lieten mijn haar mooi glanzen.

Met deze borstel is het heel eenvoudig om het haar tegelijkertijd te drogen en te stylen. Je hebt de keuze uit glad haar of juist meer volume of een slag, afhankelijk van hoe je de krulborstel gebruikt. Dit maakt de borstel zeer veelzijdig te gebruiken!

Voordelen:
 • Een fijne krulborstel voor dik haar
 • Extra grote borstel – gaat snel door het haar heen
 • 3 verschillende blaasstanden - geschikt voor verschillende haardiktes
 • Ideaal voor fijn haar zonder volume
Nadelen:
 • De krulborstel kan aan de grote kant zijn bij kleinere handen
 • Wordt ook op de laagste stand vrij warm
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Revamp Progloss Keramische Warmteborstel

4.9

De Revamp Progloss keramische warmteborstel is met een diameter van 44 mm een stuk kleiner dan de Auronic krulborstel. Hierdoor is deze krulborstel ideaal voor het creëren van verschillende soorten krullen. Deze krulborstel is de meest luxe krulborstel die ik getest heb. Dit komt onder andere dankzij de vele verschillende technologieën waarvan de krulborstel voorzien is en de luxe afwerking.

Deze krulborstel bevat ionen technologie, waardoor de borstel zorgt voor een mooie glans en minder pluis. Daarnaast is de borstel ook voorzien van een keramische coating om de warmte goed over het haar te verdelen en het haar te beschermen. De borstel warmt snel op en is voorzien van 2 standen. Dit maakt de krulborstel ook geschikt voor dun en beschadigd haar!

Met deze krulborstel creëer je eenvoudig krullen, golven en volume. Tijdens het gebruik lag de krulborstel comfortabel in de hand. Dit komt onder andere door het ergonomische ontwerp en de luxe rubberen afwerking. Deze krulborstel is ideaal voor mensen die niet zeker weten of ze de krultang of stijltang wel hebben uitgezet, aangezien het apparaat automatisch uitschakelt.

Voordelen:
 • Schakelt na 60 minuten automatisch uit voor extra veiligheid
 • Geschikt voor kleine en grote krullen
 • Warmt binnen enkele seconden op
 • De krullen blijven lang zitten
 • Wordt niet te heet, dus geschikt voor dun of beschadigd haar
Nadelen:
 • Geen indicatie wanneer de borstel op temperatuur is
 • Minder geschikt voor heel stijl of sluik haar
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Lang Haar

3-in-1 Föhnborstel Rond

4.8

Deze 3-in-1 krul föhn is de beste keuze als je op zoek bent naar een krul föhn voor lang haar. De borstel beschikt over meerdere standen en is al binnen enkele seconden op temperatuur. Hierdoor is de borstel vrijwel direct op het haar te gebruiken, waardoor je kostbare tijd bespaard in de ochtend!

Een groot voordeel van deze föhnborstel, is dat hij geschikt is voor alle haartypes. Daarnaast kan de föhnborstel ook gebruikt worden op extensions en weaves. Deze krulborstel geeft je haar net als de voorgaande krulborstels meer glans en volume dankzij de negatieve ionen. Daarnaast is het haar dankzij de keramische coating ook beschermd tegen warmte.

Met deze elektrische krulborstel was mijn haar snel droog en ook snel in model gebracht. Hierdoor werd de tijd die ik nodig had om me klaar te maken ’s ochtends bijna gehalveerd! De borstel ligt verder comfortabel in de hand en heeft een mooie afwerking.

Voordelen:
 • Ideaal voor dik en lang haar
 • De borstel is snel op temperatuur – hierdoor bespaar je iedere ochtend tijd
 • Ook geschikt voor extensions en weaves
 • Het apparaat ziet er mooi uit
Nadelen:
 • Niet geschikt om krullen mee te creëren bij een kort kapsel
 • De krulborstel is niet rond maar ovaal – Minder geschikt voor het maken kleine krullen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kort Haar

Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel

4.6

De Braun Satin Hair krulborstel is een goede krulborstel voor mensen met kort haar. Deze krulborstel heeft een diameter van 18 mm en is dus wat kleiner van formaat. Hierdoor is de borstel perfect voor het creëren van kleine krullen en is de borstel ook ideaal voor het in model brengen van een pony.

Met deze krulborstel creëer je gemakkelijk meer volume bij de wortels van het haar. De borstel heeft wat minder blaaskracht dan de andere krulborstels in de test. De krulborstel is dan ook minder geschikt voor dik haar, maar wel erg fijn voor dun haar. Je hoeft je hierdoor namelijk minder zorgen te maken over beschadigingen aan het haar!

Voordelen:
 • De beste keuze voor korte kapsels
 • Speciaal geschikt voor heel dun en fijn haar
 • Eenvoudig in gebruik – heeft een grote knop om de juiste stand te kiezen
 • Kan ook gebruikt worden voor het stylen van een pony
Nadelen:
 • Werkt minder goed op lang haar
 • Heeft geen flexibel roterend snoer – Minder handbaar
Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Keuze

QLAY Airstyler 5 in 1 Set

4.6

Wanneer je op zoek bent naar een complete krulborstel set, is de QLAY Airstyler 5 in 1 Set zeker een goede keuze. Deze krulborstel wordt namelijk met verschillende opzetstukken geleverd, namelijk een föhn, een stijlborstel, twee airstylers en een krulborstel. Dit maakt de krulborstel ideaal voor het creëren van verschillende kapsel. Daarnaast krijg je bij de set ook een hittebestendige handschoen.

Net als de andere krulborstels uit de test is deze krulborstel ook voorzien van negatieve ionen. Pluizend haar wordt hierdoor voorkomen. Deze krulborstel is voorzien van 3 verschillende temperatuurstanden, waardoor hij geschikt is voor dik en dun haar. Deze elektrische krulborstel is daarnaast ook voorzien van een 360 graden roterend snoer, waardoor je niet in de knoop raakt tijdens het stylen van je haar.

Voordelen:
 • Wordt geleverd met verschillende opzetstukken – geschikt voor het creëren van meerdere kapsels
 • Voorzien van negatieve ionen om pluizend haar tegen te gaan
 • Apparaat is licht van gewicht gemakkelijk te tillen
 • Geleverd met hittebestendige handschoen om de hand te beschermen
Nadelen:
 • Het is even oefenen om de krulborstel goed te kunnen gebruiken
 • De krulborstel maakt tijdens het gebruik vrij veel geluid
Check Prijs op Bol.com
Beste Roterende Optie

Remington AS8810 Roterende Heteluchtborstel

4.4

Deze krulborstel van Remington is de enige krulborstel in deze top 7 die een roterende functie heeft. Doordat de krulborstel tijdens het gebruik roteert, is het erg makkelijk om een slag in je haar te maken. De krulborstel roteert twee kanten op, waardoor je zowel de linker- als rechterkant kunt krullen zoals jij wilt.

Bij deze elektrische krulborstel worden drie opzetstukken geleverd, namelijk een opzetstuk met gemende borstelharen, een opzetstuk met zachte borstelharen en een root boost opzetstuk. Dit tweede opzetstuk zorgt voor extra volume bij de haaraanzet. De krulborstel heeft twee temperatuurstanden en is ook voorzien van een cool shot knop die ervoor zorgt dat de krullen extra lang blijven zitten.  

De krulborstel is voornamelijk geschikt voor halflang tot lang haar, maar kan dankzij het kleinere opzetstuk ook gebruikt worden voor wat korter haar. Het gebruik van de krulborstel is in het begin even wennen, maar dit went snel. Ook het gebruik van het root boost opzetstuk was even wennen, aangezien ik dit opzetstuk nog nooit eerder gebruikt had.

Voordelen:
 • Met cool shot functie om het haar te fixeren
 • Verrijkt met keratine en amandelolie – voor een mooie glans
 • Geleverd met 2 krulborstel opzetstukken en 1 root boost opzetstuk
 • Lang roterend snoer van 3 meter - extra bewegingsvrijheid
Nadelen:
 • Minder geschikt voor kort haar
 • Niet krachtig genoeg voor heel dik haar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

VAIVE Föhnborstel

4.2

Als je op zoek bent naar een krul föhn die zorgt voor een mooi resultaat, zonder daarvoor veel geld uit te hoeven geven, is de VAIVE krulborstel perfect voor jou. Deze krulborstel is de goedkoopste krulborstel uit de test. Ondanks de goedkope prijs, zorgt deze krulborstel toch voor een mooie slag en veel volume.

De krulborstel heeft verschillende standen, namelijk laag, medium en hoog, waardoor hij geschikt is voor ieder haartype en haardikte. De krulborstel heeft een groot handvat en ligt stevig in de hand. Tijdens het gebruik kun je de krulborstel ook aan de bovenkant vasthouden. De borstel is namelijk voorzien van een hittebestendige top.

Voordelen:
 • Voorzien van hittebestendige top - gemakkelijk vast te houden
 • Droogt het haar snel en maakt het haar ook zachter
 • De keramische coating zorgt voor een gelijkmatige verwarming
 • Ideaal voor het glad strijken van het haar en het maken van grove krullen
Nadelen:
 • Het vermogen van 800 W is lager dan vergelijkbare krulborstels – Wordt minder heet
 • Het snoer is aan de korte kant
Check Prijs op Bol.com

De beste krulborstels vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Keuze Voor Lang Haar Beste Keuze Voor Kort Haar Meest Complete Keuze Beste Roterende Optie Beste Goedkope Keuze
Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond Revamp Progloss Keramische Warmteborstel 3-in-1 Föhnborstel Rond Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel QLAY Airstyler 5 in 1 Set Remington AS8810 Roterende Heteluchtborstel VAIVE Föhnborstel
Algemene score 4,9/5 4,9/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 4,4/5 4,2/5
Kwaliteit 4,7/5 5/5 4,9/5 4,7/5 4,6/5 4,5/5 3,9/5
Verwarming 4,9/5 4,8/5 4,7/5 4,5/5 4,7/5 4/5 4,3/5
Gebruiksvriendelijk 5/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,6/5 4,6/5 4,5/5
Inclusief accessoires Nee Nee Nee Nee Ja Ja Nee
Ionen technologie Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Keramische coating Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Aantal warmtestanden 3 2 3 2 3 2 3
Prijs €€€ €€€€ €€€ €€ €€€€ €€€ €€

Waarop letten bij het kopen van een krulborstel

 • Kwaliteit: Bij het kopen van een krulborstel is de kwaliteit erg belangrijk. Kies voor een krulborstel van een betrouwbaar merk en hoogwaardige materialen. Dit zorgt voor een langere levensduur en betere prestaties. Controleer bij het kopen altijd de reviews en beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de kwaliteit en duurzaamheid van het product.
 • Verwarming: Ook verwarming is een belangrijk aandachtspunt. Kijk goed welke verwarmingstechnologie de krulborstel gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een keramische coating of een toermalijn coating zijn. Deze materialen verdelen de warmte gelijkmatig en verminderen het risico op schade aan het haar. Naast de verwarmingstechnologie is ook het aantal warmte instellingen een belangrijk aandachtspunt. Bij dik haar is een hogere verwarming handig en bij dun haar juist een lagere verwarming. Een instelbare temperatuurregeling biedt meer controle en minimaliseert daarnaast ook het risico op oververhitting.
 • Gebruiksvriendelijkheid: De mate van gebruiksvriendelijkheid heeft voornamelijk te maken met het ontwerp van de krulborstel. Kies een krulborstel met een ergonomisch ontwerp en een comfortabele grip. Dit maakt het gemakkelijker om de borstel te hanteren tijdens het stylen. Controleer ook of de borstel voldoende lichtgewicht is om vermoeidheid van de arm te voorkomen, vooral bij langdurig gebruik.
 • Vermogen en verwarmingssnelheid: Let ook goed op het vermogen van de krulborstel en de snelheid waarmee deze opwarmt. Een krachtigere borstel kan sneller de gewenste temperatuur bereiken en efficiënter werken. Hierdoor ben je sneller klaar met het in model brengen van je haar.
 • Aanvullende kenmerken: Krulborstels kunnen verschillende aanvullende kenmerken hebben. Denk hierbij aan extra functies zoals ionische technologie en toegevoegde oliën, die pluizen vermindert en het haar glad maakt. Een draaibaar snoer kan ook een belangrijk aandachtspunt zijn, aangezien dit voorkomt dat het snoer in de knoop raakt tijdens het stylen.

Waarom een krulborstel kopen?

Een krulborstel is een veelzijdig en handig apparaat voor het stylen van je haar. De voornaamste reden om een krulborstel te kopen, is de tijdsbesparing en het gemak die het oplevert. Door een krulborstel te gebruiken hoef je namelijk niet meer aan de slag met een losse föhn en een losse haarborstel. Een krulborstel maakt het mogelijk om in een enkele behandeling zowel het haar te drogen als te stylen.

Er zijn verschillende krulborstels verkrijgbaar voor verschillende typen haar, waaronder kort haar, lang haar, fijn haar en dik haar. Hierdoor is er voor ieder haartype eigenlijk wel een geschikte krulborstel te vinden.

Nog een voordeel van een krulborstel is de veelzijdigheid in stylingsopties. Of je nu op zoek bent naar zachte golven, volumineuze krullen of juist gladde lokken, een krulborstel kan het eigenlijk allemaal. Bovendien minimaliseert de gelijkmatige warmteverdeling en de keuze voor keramische of toermalijn coatings het risico op overmatige hittebeschadiging, waardoor je haar minder snel beschadigd is dan bijvoorbeeld bij het krullen met een krultang.

De soorten krulborstels

 • Roterende krulborstel: Een roterende krulborstel heeft een draaimechanisme dat de borstel automatisch laat draaien terwijl je je haar stylet. Dit maakt het gemakkelijker om lokken om de borstel te wikkelen en krullen te creëren. Je hoeft hierbij namelijk niet zelf de draaibeweging te maken. Een roterende krulborstel is dan ook ideaal voor mensen die moeite hebben met handmatig krullen.
 • Grote ronde borstel: Een krulborstel met een grote ronde borstel is perfect voor mensen met halflang tot lang haar. Met dit type krulborstel creëer je gemakkelijk volume, lichte krullen of golvend haar. De grote diameter maakt het mogelijk om grotere haarlokken te stylen, waardoor het stylen een stuk efficiënter wordt.
 • Kleine ronde borstel: Een kleine ronde krulborstel is perfect voor het maken van strakkere krullen en het toevoegen van definitie aan korter haar. Deze krulborstel biedt meer precisie en controle bij het stylen van specifieke secties van het haar.
 • Ovale krulborstel: Er zijn ook krulborstel verkrijgbaar met een ovale borstel. Deze is voornamelijk geschikt voor het gladmaken en stylen van zowel lange als korte lokken. De zijkanten van een ovale krulborstel zijn vaak plant. Hierdoor kan een ovale krulborstel het haar ook in een gladde vorm brengen, terwijl de ronde bovenkant volume en krullen creëert.

Mijn eigen ervaring

Zelf gebruik ik al jaren een krulborstel. Ik heb erg fijn en lang haar, waardoor er moeilijk volume in te krijgen is, zelfs wanneer ik bijvoorbeeld een stijltang gebruik. Toen ik voor het eerst een krulborstel gebruikte, merkte ik gelijk een enorm verschil. Mijn haar lijkt een stuk voller en krijgt ook gelijk een slag.

Het gebruik van een krulborstel is in het begin wel even wennen. Dit komt voornamelijk door de techniek die je moet gebruiken. Hierdoor lukte het mij in het begin niet om mooie krullen te creëren. Gelukkig veranderde dit snel na een paar keer oefenen en kan ik nu erg makkelijk mooie krullen in mijn haar maken.

Doordat mijn haar zo lang en fijn is, zijn reguliere krultangen voor mijn haar eigenlijk geen optie. Het duurt erg lang om mijn haar te krullen en de krullen zakken vervolgens binnen een uur al helemaal uit. Bij een krulborstel heb ik dit probleem helemaal niet! Mijn haar zit de hele dag goed, gaat ook niet pluizen en houd het volume en de krul erg lang vast.

Conclusie

Een krulborstel is de ideale oplossing voor iedereen die het haar tegelijkertijd wil drogen en stylen. Door een krulborstel te gebruiken bespaar je erg veel tijd in je ochtendroutine en zorg je ervoor dat je haar in één keer in model zit. Wanneer je op zoek bent naar een krulborstel die geschikt is voor dik haar, snel door het haar heen gaat en zorgt voor extra veel volume, is de Auronic 3-in-1 Föhnborstel Rond de beste keuze.

Voor een luxe krulborstel kun je het beste kiezen voor de Revamp Progloss Keramische Warmteborstel. Deze krulborstel heeft een luxe uitstraling en is geschikt voor kleine en grote krullen. Als je lang haar hebt, raad ik de 3-in-1 Föhnborstel Rond aan. Deze krulborstel is snel op temperatuur en zorgt ervoor dat het haar snel gedroogd is.

Wanneer je een krulborstel zoekt die met verschillende opzetstukken geleverd wordt, is de QLAY Airstyler 5 in 1 Set zeker een goede keuze. Dankzij de 5 verschillende opzetstukken kun je vrijwel ieder kapsel creëren dat je mooi vindt!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een krulborstel?

Een krulborstel is een praktische haarstylingstool die warme lucht uitblaast en op het haar overdraagt. Door het haar om de borstel te wikkelen en te draaien, creëer je krullen terwijl de warmte tijdelijk de structuur van het haar verandert. De meeste krulborstels hebben meerdere warmte-instellingen. Hierdoor is de temperatuur aan te passen aan je haartype en gewenste stijl.

Is een krulborstel geschikt voor alle haartypes?

Een krulborstel is geschikt voor de meeste haartypes, inclusief fijn, normaal, dik en krullend haar. Het is belangrijk om de juiste warmte-instelling te kiezen die past bij je haartype en om hittebeschermende producten te gebruiken om schade te minimaliseren.

Kan ik een krulborstel op nat haar gebruiken?

Hoewel de meeste krulborstels op licht vochtig haar kunnen worden gebruikt, is het over het algemeen het beste om je haar eerst grotendeels te drogen voordat je het gaat stylen. Dit minimaliseert namelijk het risico op hittebeschadiging.

Hoe lang duurt het om mijn haar te stylen met een krulborstel?

De tijd die nodig is om je haar te stylen met een krulborstel hangt af van je haartype, lengte en gewenste look. Over het algemeen is een krulborstel efficiënter dan andere stylingtools, waardoor je tijd kunt besparen.

Kan ik een krulborstel gebruiken op extensions of geverfd haar?

Ja, je kunt een krulborstel ook gebruiken op extensions of geverfd haar. Wees in dit geval wel extra voorzichtig en gebruik lagere temperaturen om schade aan het haar te voorkomen. Overleg met je kapper voor specifieke aanbevelingen als je het niet zeker weet.

Dokter Fit