De 7 Beste Noise Cancelling Koptelefoons van 2024
noise cancelling koptelefoon featured image

De 7 Beste Noise Cancelling Koptelefoons van 2024

Met een noise cancelling koptelefoon geniet je ongestoord van je favoriete muziek, podcasts of series. Daarnaast maakt een noise cancelling koptelefoon telefoongesprekken helderder en helpt het je beter concentreren.

Omdat de keuze groot is, hebben we allerlei hoofdtelefoons getest en een top 7 samengesteld. Hierbij hebben we op diverse factoren gelet, zoals de geluidskwaliteit, comfort en batterijduur. Uiteraard hebben we ook op de mate van noise cancelling gelet, bijvoorbeeld of dit actief of passief is.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke noise cancelling koptelefoons nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste noise cancelling koptelefoon overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Stijlvolste keuze Check Prijs bij Bol
Langste batterijduur Check Prijs bij Bol
Beste geluidsonderdrukking Check Prijs bij Bol
Comfortabelste keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste noise cancelling koptelefoons onderzocht

Beste Algemene Keuze

Auronic QuietSound Koptelefoon

De Auronic QuietSound Koptelefoon is een geavanceerde noise cancelling koptelefoon die je helpt om je te concentreren op wat jij wilt horen.

Dit model dempt tot wel 90% van het omgevingsgeluid dankzij active noise cancelling. Via bluetooth 5.0 heb je een snelle en stabiele verbinding voor het afspelen van je favoriete muziek. We vonden de microfoon met noise-reduction top en voerden kraakheldere gesprekken. De 5 equalizer-opties zorgen ervoor dat je het geluid aan jouw voorkeuren aanpast.

Qua gebruiksgemak scoort dit model goed met een batterij die dertig uur meegaat. Opladen duurt zo’n drie uur voor een volle batterij. We vonden het handig dat we al na tien minuten opladen twee uur konden luisteren: ideaal als je haast hebt en vergeten bent op te laden. Als je eenmaal weet waar de knopjes zitten, is bedienen eenvoudig.

Dit model is licht, compact en opvouwbaar. We vonden de meegeleverde draagtas handig om het model in op te bergen. Je gebruikt de hoofdtelefoon niet alleen draadloos, maar ook met een audiokabel. Let erop dat de microfoon dan niet werkt, wat dit model minder geschikt voor gamen maakt.

We raden deze noise cancelling koptelefoon van Auronic aan als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding: hoge geluidskwaliteit, gebruiksgemak en active noise cancelling in één.

Voordelen:
 • Active noise cancelling blokkeert tot 90% van omgevingsgeluiden
 • 5 equalizer-opties, aanpasbaar aan voorkeur
 • Snel oplaadbaar (10 minuten) voor 2 uur luisterplezier
 • Ook met audiokabel te gebruiken
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Voor sommige gebruikers vrij strak rond de oren
 • Minder geschikt voor gamen
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Sony WH-1000XM5

De gloednieuwe Sony WH-1000XM5 is een luxe en hoogwaardige koptelefoon met fantastische geluidskwaliteit.

Dit model heeft vier microfoons op iedere oorschelp en een dubbele processor, waardoor omgevingsgeluid nauwkeuriger wordt vastgelegd dan bij voorgaande modellen. Dit vermindert de hoeveelheid ruis aanzienlijk. We waren onder de indruk van de mate van noise cancelling bij dit model, net als van de geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek.

Met een batterijduur van 30 uur is dit model gebruiksvriendelijk en geschikt voor langdurig gebruik. We vonden het handig dat de muziek automatisch stopte als we een gesprek begonnen en we gebruik konden maken van de Voice Assistant. Nog een handigheid: je verbindt de hoofdtelefoon probleemloos met twee apparaten via wifi.

Een minpunt van deze visueel aantrekkelijke koptelefoon is dat je hem niet op kunt vouwen, waardoor hij meer ruimte in beslag neemt. Ook de meegeleverde hoes vonden we niet super, omdat deze wat fragiel aanvoelde en de luxe koptelefoon niet naar wens beschermde. 

We raden dit luxe model van Sony aan als je op zoek bent naar hoge kwaliteit, zowel qua noise cancelling als qua geluid.

Voordelen:
 • 8 microfoons en dubbele processor voor active noise cancelling
 • Beste geluidskwaliteit voor muziek en bellen
 • Al na 10 minuten opladen 5 uur luisterplezier
 • Aantrekkelijk ontwerp verkrijgbaar in 3 kleuren
Nadelen:
 • Niet inklapbaar, minder makkelijk te vervoeren
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Stijlvolste Keuze
Vivid Green Bluetooth Hoofdtelefoon

Deze hoofdtelefoon van Vivid Green is stijlvol met zijn strakke ontwerp en zwarte kleur.

Dit model biedt goede geluidskwaliteit en je hebt de mogelijkheid om Active Noise Cancelling in te schakelen. We vonden dit uitstekend werken. Je gebruikt dit model met de ruisonderdrukking tot veertig uur en zonder gaat de batterij zestig uur mee. De snelle oplaadfunctie vonden we handig: twee uur luisteren na tien minuten opladen. Volledig opladen duur wel even, namelijk drie uur, maar dan heb je ook lang luisterplezier.

Qua ontwerp scoort dit model erg goed: strak en stijlvol. Je vouwt de koptelefoon op en neemt deze in de meegeleverde opbergtas mee. De ingebouwde microfoon vonden we een handige toevoeging, al is de kwaliteit iets minder dan bij een gaming koptelefoon. Je verbindt de koptelefoon via bluetooth met allerlei apparaten.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een combinatie van design, geluidskwaliteit en gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Active Noise Cancelling voor ongestoord werken
 • Lange batterijduur: 40 uur bij ruisonderdrukking, 60 uur zonder
 • Makkelijk mee te nemen: opvouwbaar en met opbergtasje
 • Power charge: 2 uur luisteren na 10 minuten laden
 • Verrassende geluidskwaliteit in deze prijsklasse
Nadelen:
 • Volledig opladen duurt vrij lang
 • Mindere microfoon dan gaming hoofdtelefoons
Check Prijs op Bol.com
Langste Batterijduur

JBL Tune 770NC

Als je op zoek bent naar een noise cancelling koptelefoon met een uitstekende batterij, is de JBL Tune 770NC een goede keuze.

De adaptieve ruisonderdrukking tilt je muziekervaring naar een hoger niveau en we waren onder de indruk van de geluidskwaliteit. Een minpuntje was de microfoon voor bellen, waarbij we de kwaliteit iets minder vonden. Dit model is dus vooral geschikt als je naar content wilt luisteren. We verbonden dit model met twee bluetoothapparaten.

Qua gebruiksgemak scoort dit model goed, met name dankzij de zeer lange batterijduur van 70 uur. Daarnaast laad je dit model in vijf minuten voldoende op voor drie uur luisterplezier. Voor het aanpassen van de geluidsinstellingen moesten we een speciale app installeren, wat we minder gebruiksvriendelijk vonden.

De koptelefoon is licht en opvouwbaar en daarmee makkelijk mee te nemen. We vonden het draagcomfort hoog bij dit model. Je gebruikt de hoofdtelefoon ook met een audiokabel, al vonden we dit wat aan de korte kant.

We raden de JBL Tune 770NC aan als je op zoek bent naar een combinatie van adaptieve ruisonderdrukking, geluidskwaliteit en batterijduur.

Voordelen:
 • Batterij gaat volledig opgeladen tot 70 uur mee
 • 5 minuten opladen voor 3 uur luisterplezier
 • Geluid is personaliseerbaar, ruime instelmogelijkheden
 • Hoog draagcomfort, comfortabel bij de oren
Nadelen:
 • Microfoon voor bellen iets minder
 • Audiokabel aan korte kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Geluidsonderdrukking

Rolfstone Focus Pro

De Rolfstone Focus Pro, een noise cancelling koptelefoon van Nederlandse bodem, blinkt uit in geluidsonderdrukking.

We waren onder de indruk van de actieve ruisonderdrukking, waarmee geluiden tot wel 35 decibel gefilterd werden. De vier microfoons detecteren omgevingsgeluiden en onderdrukken ze. We merkten een groot verschil en konden ons goed concentreren met deze hoofdtelefoon. Via de Ambient mode kun je de geluiden ook activeren, handig bijvoorbeeld in het verkeer.

Niet alleen op ruisonderdrukking scoort dit model goed, maar ook op de batterijduur. Je gebruikt dit comfortabele model maar liefst 70 uur lang met noise cancelling en 100 uur zonder, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik.

De Rolfstone Focus Pro heeft een metalen hoofdband die bijdraagt aan de duurzaamheid van dit model. Dit klinkt misschien minder comfortabel, maar we vonden dit model met hoge bouwkwaliteit heerlijk zitten. Alleen gebruikers met grotere oren vonden dit model niet altijd comfortabel. We namen dit model makkelijk mee in de luxe opbergcase.

We raden dit model aan als je duurzaamheid, hoogwaardige ruisonderdrukking en een lange batterijduur belangrijk vindt.

Voordelen:
 • 4 microfoons detecteren en onderdrukken tot 35 decibel omgevingsgeluiden
 • 70 uur batterijduur, zelfs 100 zonder ruisonderdrukking
 • Duurzame en robuuste materialen voor langdurig gebruik
 • Luxe opbergcase meegeleverd
Nadelen:
 • Aan/uitknop op onhandige plek
 • Iets minder comfortabel bij grote oren
 • Niet met audiokabel te gebruiken
Check Prijs op Bol.com
Comfortabelste Keuze

Bose 700 Koptelefoon

Ben je op zoek naar een comfortabele noise cancelling koptelefoon voor langdurig draagplezier? Dan is de Bose 700 een goede keuze.

Dit model beschikt over vier microfoons die geluid detecteren en filteren. Hierbij kies je uit elf niveaus waarmee je de mate van noise cancelling instelt. We vonden dit handig, omdat we ons zo aanpasten aan de situatie. Ook was het fijn dat we onze eigen stem uit konden sluiten, waardoor we onszelf hoorden tijdens telefoongesprekken.

Dit model is iets minder gebruiksvriendelijk dan andere hoofdtelefoons. Het aanraakscherm reageert bijvoorbeeld niet altijd soepel, waardoor je soms twee keer moet klikken. Ook zijn er veel functies, die voor sommige gebruikers onnodig zijn en de boel onnodig compliceren. Voor een optimale ervaring heb je de app nodig.

Waar dit model in uitblinkt, is het draagcomfort. We vonden de hoofdtelefoon comfortabel zitten op ons hoofd en rondom de oren. De materialen voelden hoogwaardig en comfortabel aan en de hoofdtelefoon was niet te zwaar. De oorkussens en band zijn, indien nodig na verloop van tijd, te vervangen.

We raden dit model van Bose aan als je op zoek bent naar hoog draagcomfort, waardoor je comfortabel tot 20 uur naar muziek luistert.

Voordelen:
 • Keuze uit 11 niveaus noise cancelling
 • Hoog draagcomfort dankzij lichte gewicht
 • Eigen stem uitsluiten van ruisonderdrukking tijdens bellen
 • Oorkussens en band vervangbaar
 • Ingebouwde Google Assistant
Nadelen:
 • Touch/swipe bediening reageert niet altijd soepel
 • Iets minder krachtige batterij (20 uur)
 • De app is nodig en minder gebruiksvriendelijk
 • Niet opvouwbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

JAP Sounds EB08

Als je liever oordopjes dan een koptelefoon gebruikt, zijn de JAP Sounds EB08 een goede keuze. Let erop dat de mate van ruisonderdrukking altijd minder is bij oordopjes.

Deze oordopjes hebben een prima geluidskwaliteit. Het is niet te vergelijken met de koptelefoons in deze lijst, maar het geluid is ook niet schel zoals bij sommige andere oordopjes het geval is. Omdat je de dopjes in je oren draagt, wordt er wat omgevingsgeluid geblokkeerd, maar er is geen sprake van active noise cancelling.

We vonden deze earbuds gebruiksvriendelijk. Verbinden doe je eenvoudig via bluetooth en je laadt ze op in de meegeleverde oplaadcase. In totaal biedt de case 24 uur luisterplezier zonder opladen en gaan de oordopjes zelf vier tot vijf uur mee, waarna je ze in de case oplaadt.

We vonden dit model comfortabel en stevig zitten. We raden ze bijvoorbeeld aan voor tijdens het sporten of hardlopen, waarbij een grote koptelefoon comfortabel is, maar je wel wilt genieten van muziek en ruisonderdrukking. Het lcd-schermpje toont de batterijstatus van de case, wat we handig vonden.

We raden dit model van JAP aan als je een alternatief voor een noise cancelling hoofdtelefoon zoekt, bijvoorbeeld voor tijdens het sporten of om als klein doosje mee te nemen onderweg.

Voordelen:
 • Compacter dan hoofdtelefoons, makkelijker voor onderweg
 • Ideaal voor sporten of hardlopen vanwege het lage gewicht
 • Oplaadcase biedt goede batterijduur
 • Gebruiksvriendelijk zonder veel poespas
Nadelen:
 • Mindere mate van ruisonderdrukking dan hoofdtelefoons
 • Geluidskwaliteit matig
 • Beperkte luistertijd zonder oplaadcase
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een noise cancelling koptelefoon? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste noise cancelling koptelefoon. 

 • Mate van noise cancelling: dit is de belangrijkste factor om te overwegen. Een goede noise cancelling koptelefoon moet immers het omgevingsgeluid efficiënt kunnen onderdrukken. Let op dat sommige modellen je de mogelijkheid geven om de mate van noise cancelling aan te passen, wat handig kan zijn in verschillende omgevingen.
 • Geluidskwaliteit: naast het annuleren van omgevingsgeluid, wil je natuurlijk dat je muziek, films of telefoongesprekken goed klinken. Sommige koptelefoons kunnen een te zware bas hebben, terwijl anderen een meer gebalanceerd geluid bieden. 
 • Draagcomfort: je wilt een koptelefoon die comfortabel is om voor langere tijd te dragen. Let op het materiaal van de oorkussens, de druk op je hoofd en de verstelbaarheid van de hoofdband. 
 • Batterijduur: de meeste noise cancelling koptelefoons hebben een ingebouwde accu. Je wilt er zeker van zijn dat de batterij lang genoeg meegaat voor jouw gebruik. Sommige modellen kunnen wel tot 70 uur meegaan op één oplaadbeurt.
 • Connectiviteit: de meeste koptelefoons maken tegenwoordig verbinding via bluetooth. Let op de beschikbare versie en de maximale verbindingssnelheid. Sommige koptelefoons bieden ook de mogelijkheid om bedraad te verbinden voor een nog betere geluidskwaliteit.
 • Prijs: tot slot, de prijs is altijd een belangrijke overweging. Duurdere modellen bieden vaak meer features en betere geluidskwaliteit, maar er zijn ook budgetopties beschikbaar die nog steeds een goede prestatie leveren. 

Door rekening te houden met deze factoren, ben je in staat om de noise cancelling koptelefoon te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

De voordelen van noise cancelling koptelefoons

 • Verhoogde concentratie: met een noise cancelling koptelefoon sluit je je volledig af van de buitenwereld. Lawaaiige omgevingen worden stil, waardoor je je ongestoord op jouw taken kunt focussen.  
 • Betere geluidskwaliteit: noise cancelling technologie filtert achtergrondgeluiden weg. Daardoor hoor je jouw muziek, podcasts of gesprekspartner helder en zonder afleidingen.
 • Langdurig comfort: noise cancelling koptelefoons hebben vaak een hoog comfortniveau. Dit maakt ze ideaal voor lange luistersessies, zoals tijdens lange vluchten of studeersessies.
 • Bescherming van het gehoor: door het wegnemen van achtergrondgeluiden, hoef je het volume niet hoog te zetten om over het lawaai heen te komen. Zo bescherm je jouw oren.
 • Minder stress: geluidsoverlast kan stress veroorzaken. Door storende geluiden te blokkeren, draagt een noise cancelling koptelefoon bij aan jouw welzijn en ontspanning.

Zoek je een manier om je beter te concentreren, jouw luisterervaring te verbeteren, comfortabel te luisteren, jouw gehoor te beschermen en minder stress te ervaren? Dan is een noise cancelling koptelefoon een uitstekende keuze.

Conclusie

Met een noise cancelling koptelefoon blokkeer je omgevingsgeluiden, waardoor je je beter kunt concentreren of optimaal van je muziek kunt genieten.

We hebben diverse modellen getest en de Auronic QuietSound Koptelefoon komt dankzij zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding als beste uit de test. De verbinding en geluidskwaliteit zijn goed, er is sprake van actieve ruisonderdrukking en het gebruiksgemak is goed.

Ben je op zoek naar de hoogste mate van ruisonderdrukking? De Rolfstone Focus Pro is een product van Nederlandse bodem met ruisonderdrukking tot 35 decibel. Ook de Bose 700 Koptelefoon met elf noise cancelling-niveaus viel in de smaak wat betreft ruisonderdrukking.

Als je een lange batterijduur belangrijk vindt, kies je voor de JBL Tune 770NC die tot wel 70 uur meegaat en in vijf minuten opgeladen kan worden voor drie uur gebruik. Sport je vaak of houd je van hardlopen? Dan zijn draadloze oordopjes, zoals de lichte en compacte JAP Sounds EB08 een goed alternatief.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, in deze lijst vindt je de perfecte noise cancelling koptelefoon passend bij je behoeften, wensen en budget.

Veelgestelde vragen

Wat doet een noise cancelling koptelefoon precies?

Een noise cancelling koptelefoon vermindert achtergrondgeluiden, waardoor je je beter op jouw muziek, podcast of videogesprek kunt concentreren.

Is een noise cancelling koptelefoon schadelijk voor mijn gehoor?

Nee, een noise cancelling koptelefoon is niet schadelijk voor je gehoor. Integendeel, het kan je gehoor zelfs beschermen, omdat je het volume minder hard hoeft te zetten.

Hoe werkt de noise cancelling technologie?

Noise cancelling koptelefoons produceren een geluidsgolf die de golven van omgevingsgeluiden neutraliseert. Hierdoor ervaar je minder achtergrondgeluid.

Werkt een noise cancelling koptelefoon ook als de batterij leeg is?

Bij de meeste modellen werkt de koptelefoon nog wel, maar de noise cancelling functie niet meer. Dit hangt er ook vanaf of je de koptelefoon met een snoer kunt verbinden.

Hoe beïnvloedt noise cancelling de geluidskwaliteit van mijn muziek?

Hoewel noise cancelling de achtergrondgeluiden vermindert, heeft het geen invloed op de kwaliteit van de muziek die je luistert.

Wat is het verschil tussen passieve en actieve noise cancelling?

Passieve noise cancelling werkt door middel van de fysieke barrière van de koptelefoon, terwijl actieve noise cancelling technologie gebruikt om omgevingsgeluiden actief te neutraliseren.

Hoe lang gaat de batterij van een noise cancelling koptelefoon mee?

De batterijduur varieert per model, maar in de meeste gevallen kun je rekenen op zo’n 15 tot 70 uur met noise cancelling ingeschakeld.

Zijn noise cancelling koptelefoons duurder dan normale koptelefoons?

Over het algemeen zijn noise cancelling koptelefoons wat duurder, maar er zijn ook betaalbare modellen met goede prestaties op de markt.

Dokter Fit