De 7 Beste Senseo Apparaten van 2024
senseo apparaat featured image

De 7 Beste Senseo Apparaten van 2024

Senseo apparaten zijn innovatieve koffiemachines die de ochtendroutine van velen hebben veranderd. Deze slimme apparaten, ontwikkeld door Philips en Douwe Egberts, combineren gemak en kwaliteit om een perfecte kop koffie te zetten met één druk op de knop. Senseo koffieapparaten zijn ontworpen om de smaak en aroma’s van koffiebonen optimaal te benutten, terwijl ze tegelijkertijd de bereidingstijd minimaliseren. De veelzijdigheid van Senseo betekent dat je kunt genieten van verschillende koffievariaties, waaronder espresso, cappuccino, en latte, in een handomdraai. Ze zijn de ideale keuze voor drukke ochtenden, koffiepauzes op kantoor, of gewoon voor iedereen die houdt van snel en eenvoudig koffiezetten van hoge kwaliteit. In dit artikel ontdek je de beste Senseo apparaten. Laat je verrassen door de mogelijkheden en geniet van de smaakvolle koffie die je verdient.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste Senseo apparaat overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze met grootste inhoud Check Prijs bij Bol
Meest duurzame keuze Check Prijs bij Bol
Mooiste design Check Prijs bij Bol
Best keuze voor cappuccino Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste Senseo apparaten onderzocht

Beste Algemene Keuze

Philips Senseo Original

Met de Senseo Original HD7804 bereid je altijd een heerlijke kop koffie in minder dan een minuut met slechts één druk op de knop. Met deze oude vertrouwde look-and-feel zet je de lekkerste koffie zonder ingewikkelde bediening. 

We zijn zeer tevreden over dit Senseo apparaat vanwege het gebruiksgemak. Dit maakt dat het een koffieapparaat is waarmee iedereen uit de voeten kan. Een voordeel is de automatische uitschakeling na 30 minuten waarmee je energie bespaart. Daarnaast Zijn de losse onderdelen geschikt voor de vaatwasser, waardoor het weinig moeite kost om het apparaat te reinigen. 

Dankzij de handige waterniveau-indicator weet je precies wanneer het tijd is om het water bij te vullen. Dit doe je eenvoudig doordat je het reservoir er af kunt halen en gemakkelijk onder de kraan bijvult. Met een waterreservoir van 0,7 liter zet je tussen de 4 en 6 kopjes, zonder bijvullen. Wat ons betreft helemaal prima!

Zoek je een koffieapparaat die doet wat het moet doen en waar je van op aan kunt? We raden dit Senseo apparaat aan wanneer je houdt van een ongecompliceerd bakje koffie met de oude vertrouwde kwaliteit van een degelijk Phlilips Senseo apparaat.

Voordelen:
 • Geen geknoei in je keuken door de handige antidrupfunctie
 • Eenvoudig te bedienen, slechts met 1 knop
 • Klassiek koffieapparaat van een toonaangevend merk
 • Nette aanschafprijs
Nadelen:
 • Wordt geleverd met slechts 1 koffiepad houder
 • Kunststof behuizing voelt wat kwetsbaar
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Philips Senseo Switch Met Thermoskan

Met de Philips Senseo Switch Met Thermoskan kun je zowel koffiepads als filterkoffie zetten, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen op basis van je voorkeur op dat moment.

Deze koffiemachine heeft een modern design met als luxe detail de roestvrij stalen thermische kan. Een voordeel is dat je een grote pot koffie kan zetten en dat deze langere tijd op de perfecte temperatuur blijft in de thermoskan. Binnen 9 minuten heb je een volle kan.  Wil je slechts een enkel kopje koffie gebruik je het apparaat met een kopje er onder. 

Naast de dualbrew-technologie kies je ook zelf de intensiteit van je koffie. Kies tussen een grote kop milde koffie of een kleinere kop sterke koffie. Wat je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een heerlijke zacht crèmelaagje.   

Wij raden dit Senseo apparaat aan voor iedereen die op zoek is naar een extra veelzijdige en luxe-uitvoering van dit iconische merk. Een complete en betrouwbare oplossing voor lekkere koffie op welke manier jij wilt.

Voordelen:
 • Perfect voor grootgebruikers doorn thermische kan voor 7 kopjes filterkoffie
 • Met lichtindicator voor onderhoud
 • Relatief stil apparaat, geen hinderlijk geluid
 • Fraai design voor op het aanrecht
Nadelen:
 • Neemt meer ruimte in beslag door grote thermoskan
 • Hoge prijs
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Grootste Inhoud

Philips Senseo Maestro

Met de Philips Senseo Maestro ben je verzekerd van heerlijke koffie aangepast, geheel naar jouw smaak.

Deze koffiemachine heeft een strak en luxe design dankzij de zwarte matte behuizing en de metalen verstelbare tuit. Aan de voorzijde bevindt zich een schuifje waarmee heel makkelijk de intensiteit kunt regelen. Een voordeel is dat je keuze hebt uit drie verschillende smaken en dat je jouw favoriet gemakkelijk kunt opslaan, zodat je altijd de perfecte koffie hebt. 

Een ander pluspunt vinden wij het formaat van het waterreservoir. Met een grootte van 1,2 liter kun je zonder problemen 8 kopjes koffie zetten zonder te vullen. Dit apparaat is ook geschikt om 1 kopje per keer te zetten dankzij de bijgeleverde padhouders voor 1 of 2 kopjes. 

Aan ontkalken ontkom je helaas ook bij dit apparaat niet. Het handige indicatielampje geeft aan wanneer het tijd is voor een ontkalkingsbeurt. Echter is dit het geval bij vrijwel alle koffieapparaten en draagt het bij aan de levensduur van je apparaat.

Voordelen:
 • Gemaakt van 80% gerecycled materiaal wat goed is voor het milieu
 • Maakt drie soorten koffie: Long Smooth, Intense of Espresso
 • Losse onderdelen zijn eenvoudig te reinigen in de vaatwasser
 • Crema Plus-technologie: Fijn crèmelaagje op ieder kopje koffie
Nadelen:
 • Maakt meer geluid dan andere Senseo-modellen
 • Niet geschikt voor grote mokken: de maximale kophoogte is 140 mm
Check Prijs op Bol.com
Meest Duurzame Keuze

Philips Senseo Select

De Philips Senseo Select zorgt voor dagelijkse koffie met uitgebalanceerde smaken in een milieuvriendelijk design.

Bij het uitpakken zijn we enthousiast over het design van dit model. Dit apparaat is misschien wel de mooiste in zijn soort dankzij de zwart/metalen behuizing. Een voordeel is dat het een smaller en slanker ontwerp betreft dan alternatieven waardoor hij weinig ruimte vereist. 

De soepel verschuifbare regelaar aan de voorzijde, maakt het eenvoudig om je eigen koffie sterkte te kiezen. Een pluspunt is de geheugenfunctie waarmee je jouw favoriete sterkte vastlegt. 

Een voordeel is de duurzaamheid van dit model. Maar liefst 90% van het gebruikte materiaal is gerecycled, en zelfs 100% is recyclebaar, wat beduidend meer is dan bij andere modellen. Door de energiebesparende functie draag je bij aan een betere wereld. Let wel op dat je het kopje vast onder de tuit zet, omdat hij direct koffie geeft wanneer hij op de juiste temperatuur is.

Wie zoekt naar een complete koffie oplossing waarbij er is nagedacht over duurzaamheid, dan raden wij dit model aan.

Voordelen:
 • Verstelbare tuit van echt metaal voor jouw favoriete kop of mok
 • Direct starten en uitschakelen voor gemak en energiebesparing
 • De mogelijkheid om te variëren in koffie sterkte
 • Eenvoudig te reinigen dankzij losstaande plateau
Nadelen:
 • Niet geschikt voor koffie met melk (cappuccino)
 • Klein waterreservoir van 0.9 liter
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design

Philips Senseo Original Ochtendmist

Deze Philips Senseo Original is al jaren een vertrouwd gezicht en nu in een nieuw modern jasje gestoken.

Dit model kent geen verrassingen qua gebruik en functionaliteiten, maar weet ons wel te verrassen door deze frisse en eigentijdse kleur.  We zijn zeer te spreken over de vertrouwde en intense smaak van de koffie. Je kiest zelf voor veel of weinig water waardoor je altijd de beste koffie hebt die past bij jouw smaak.

Met dank aan de bijgeleverde padhouders kies je zelf of je 1 of 2 kopjes tegelijkertijd zet. Een pluspunt is de automatische uitschakeling waarmee je energie bespaart. 

Wat ons aanspreekt in dit model is de duurzaamheid en kwaliteit ervan. Aangezien Philips dit model al jarenlang aanbiedt en voortdurend verbetert, merk je dat het op alle fronten is geoptimaliseerd. De gebruikte materialen zijn van hogere kwaliteit en voelen steviger aan dan ooit tevoren.

Wanneer je een eenvoudig en betrouwbaar koffieapparaat zoekt die je ook nog eens makkelijk kan reinigen, raden wij de Philips Senseo Original aan. Je weet wat je in huis haalt en het apparaat doet wat het moet doen, lekker koffie voor iedere dag!

Voordelen:
 • Handig in gebruik: geen toeters en bellen
 • Handzaam formaat, past prima op het aanrecht
 • De mogelijkheid om sterkte in te stellen
 • Verzekerd van een lekker schuimlaagje door de Crema Plus-technologie
Nadelen:
 • Opwarmen duurt relatief lang
 • Geen melk mogelijkheden voor cappuccino of latte macchiato
Check Prijs op Bol.com
Best Keuze Voor Cappuccino

Philips Senseo Met Melkopschuimer

Deze Philips Senseo Original is een koffiepadmachine inclusief melkopschuimer, waarmee je heerlijke cappuccino's kunt maken. 

Dit model is te vergelijken met het klassieke Senseo-model zoals we hem al jaren kennen. Echter wordt dit model geleverd met de eigen melkopschuimer van Senseo. Deze is dus niet geïntegreerd in het koffieapparaat en kan enkel los van elkaar worden gebruikt. Wat wij een voordeel vinden is dat je de melkschuimer enkel gebruikt wanneer je cappuccino wilt. Gebruik je hem niet, laat je hem gewoon in de kast staan. 

Deze koffiemachine is eenvoudig in gebruik. Doordat er ook geen opties zijn om je koffie intensiteit in te stellen is het enkel een kwestie van op de knop drukken. 

Ondanks dat dit model beperkte functionaliteiten heeft ten opzichte van andere modellen, beschikt hij wel over een energiebesparende functie. Na 30 minuten schakelt het apparaat automatisch uit, zodat je nooit onnodig stroom verbruikt.

Wij raden dit koffieapparaat aan wanneer je graag koffie met melk drinkt of cappuccino. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Voordelen:
 • Melkopschuimer van goede kwaliteit voor de lekkerste cappuccino's
 • Goede smaak dankzij Senseo’s eigen koffieboost-technologie
 • Melkopschuimer eenvoudig te reinigen met warm water
 • Geen trillende kopjes meer tijdens gebruik dankzij herziene techniek
Nadelen:
 • Plastic afwerking kan minder duurzaam aanvoelen
 • Niet geschikt voor andere koffiepads dan Senseo koffiepads
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Philip Senseo Original Plus

Deze Philips Senseo Original Plus is ontworpen voor een lekkere bak koffie op eenvoudige en vertrouwde wijze, zoals we de Senseo al jaren kennen.

Een Senseo apparaat zoals we hem allemaal kennen. Eenvoudig, strak en zonder poespas. Inmiddels is ook dit model al meerdere malen onder de loep genomen en is de kwaliteit met sprongen vooruit gegaan. De functionaliteiten zijn beperkt, maar de koffie smaakt heerlijk, mede dankzij de Crema plustechnologie die voor een fijn crème laagje op de koffie zorgt. 

Een pluspunt is dat je wel de intensiteit kunt aanpassen naar eigen smaak. Makkelijker kan niet, met letterlijk 1 druk op de knop heb je binnen een paar seconde een goed gevulde kopje. Je hebt tevens de optie om 2 kopjes tegelijkertijd te zetten met een bijgeleverde padhouder. 

Een voordeel is de koffieboosttechnologie die het water gelijkmatig verdeeld wat ten goede komt aan de rijke smaak. 

Dit model is een aanrader als je op zoek bent naar de eenvoud en betrouwbaarheid van een iconisch Senseo apparaat voor een goede prijs. Wij zijn van mening dat je met dit apparaat waar voor je geld krijgt, en dat er geen gebruiksvriendelijker koffieapparaat op de markt te vinden is.

Voordelen:
 • Zeer eenvoudig en snel te bedienen
 • Eenvoudig en intuïtief selecteren van koffie-intensiteit.
 • Direct starten en automatisch uitschakelen voor energiebesparing.
 • Mogelijkheid om 1 of 2 kopjes koffie tegelijkertijd te zetten.
Nadelen:
 • Enkel verkrijgbaar in het zwart
 • Klep voor openen padhouder voelt wat fragiel aan
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een Senseo apparaat? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van het beste Senseo apparaat:

 • Capaciteit: overweeg hoeveel kopjes koffie je meestal per keer wilt zetten. Als je vaak gasten over de vloer hebt, is een Senseo apparaat met een grotere capaciteit handig. Je wilt niet telkens meerdere keren moeten zetten.
 • Koffievariaties: sommige Senseo-apparaten bieden de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te zetten, zoals cappuccino of latte macchiato. Als je van afwisseling houdt, is het de moeite waard om een apparaat te kiezen dat deze opties biedt.
 • Melkschuimer: als je graag koffie met melkschuim drinkt, zoek dan naar een Senseo apparaat met een ingebouwde melkschuimer. Dit bespaart je tijd en moeite bij het bereiden van je favoriete koffiedrankjes.
 • Waterreservoir: een groot waterreservoir betekent minder vaak bijvullen. Als je vaak koffie zet, is het praktisch om een apparaat te kiezen met een ruim waterreservoir, zodat je niet steeds hoeft bij te vullen.
 • Onderhoud: sommige Senseo apparaten hebben een automatisch ontkalkingsprogramma, wat het onderhoud vereenvoudigt en ervoor zorgt dat je apparaat langer meegaat. Dit kan een belangrijke factor zijn als je niet veel tijd wilt besteden aan het schoonmaken van je apparaat.
 • Design: hoewel het misschien niet het belangrijkste aspect is, is het design van je Senseo apparaat wel iets om rekening mee te houden. Kies een apparaat dat past bij jouw keukenstijl en waar je blij van wordt als je het ziet staan.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je het beste Senseo apparaat kiezen dat perfect past bij jouw koffiebehoeften en voorkeuren.

De voordelen van een Senseo apparaat

 • Snel en gemakkelijk: met een Senseo apparaat kun je binnen enkele minuten een heerlijke kop koffie zetten. Geen gedoe meer met het malen van bonen of het schoonmaken van een ingewikkeld espressoapparaat.
 • Veel keuze: Senseo biedt een breed scala aan koffiepads in verschillende smaken en intensiteiten. Of je nu van een milde koffie houdt of liever een sterke espresso drinkt, er is altijd een pad die bij jouw smaakvoorkeur past.
 • Geen verspilling: met een Senseo apparaat zet je altijd precies genoeg koffie voor één kopje. Dit voorkomt verspilling van koffie en zorgt ervoor dat je altijd een verse kop koffie kunt zetten, zonder dat je een hele pot hoeft weg te gooien.
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud: een Senseo apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen maar water toe te voegen, een koffiepad in te brengen en op de knop te drukken. Bovendien is het apparaat eenvoudig schoon te maken, met afneembare onderdelen die je gemakkelijk kunt afspoelen.
 • Compact en ruimtebesparend: Senseo-apparaten zijn over het algemeen compact en nemen niet veel ruimte in beslag op je aanrecht. Dit maakt het ideaal voor kleine keukens of voor mensen die niet veel ruimte hebben.
 • Betaalbaar: in vergelijking met andere koffiezetapparaten zijn Senseo-apparaten vaak betaalbaar. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die willen genieten van een lekker kopje koffie zonder de bank te breken.
 • Geschikt voor individueel gebruik: Senseo is ideaal voor mensen die alleen wonen of voor mensen die graag hun eigen kopje koffie zetten. Je kunt gemakkelijk een kopje koffie zetten zonder dat je een hele pot hoeft te zetten.

Conclusie

Als beste uit onze test komt de Philips Senseo Original. Dit model is volledig, betrouwbaar en biedt voldoende functionaliteiten voor het eenvoudig bereiden van heerlijke koffie – precies wat we van Philips Senseo verwachten, zonder overbodige franje of ingewikkelde bedieningsopties.

Ben je een echte cappuccino liefhebber, dan raden wij de Philips Senseo Original Milk aan. Dit model wordt geleverd met een afzonderlijke melkopschuimer, waarmee je in enkele seconden heerlijk romige melk kunt maken. Als je een dagje geen cappuccino wilt, berg je de opschuimer gewoon op in de kast
Vind je het belangrijk dat je een duurzaam apparaat in huis haalt? Wij raden de Philips Senseo Select aan als beste duurzame keuze. Dit model is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een energiezuinige stand. Daarnaast kenmerkt dit model zich door het moderne en strakke design die niet misstaat op je aanrecht.

Veelgestelde vragen 

Hoe werkt een Senseo apparaat?

Met een Senseo apparaat kun je eenvoudig en snel koffie zetten. Vul het waterreservoir, plaats een koffiepad in de houder, druk op de knop en geniet binnen enkele seconden van een verse kop koffie.

Wat zijn de voordelen van een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat biedt verschillende voordelen. Het zet snel koffie, waardoor je binnen enkele seconden kunt genieten van je favoriete kopje. Daarnaast is het apparaat compact en neemt het weinig ruimte in beslag op je aanrecht. Bovendien kun je met een Senseo apparaat diverse koffiespecialiteiten bereiden, zoals cappuccino en latte macchiato.

Welke koffiepads kan ik gebruiken in een Senseo apparaat?

Senseo apparaten zijn compatibel met de speciaal ontworpen Senseo koffiepads. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en intensiteiten. Daarnaast zijn er ook koffiepads van andere merken die geschikt zijn voor gebruik in een Senseo apparaat.

Kan ik ook thee zetten met een Senseo apparaat?

Ja, het is mogelijk om thee te zetten met een Senseo apparaat. Hiervoor zijn speciale theepads verkrijgbaar die je kunt gebruiken.

Kan ik mijn eigen gemalen koffie gebruiken in een Senseo apparaat?

Nee, Senseo apparaten zijn ontworpen om te werken met koffiepads. Het is niet mogelijk om je eigen gemalen koffie te gebruiken in een Senseo apparaat.

Hoe maak ik een Senseo apparaat schoon?

Het schoonmaken van een Senseo apparaat is eenvoudig. Verwijder de gebruikte koffiepad en spoel de padhouder af onder de kraan. Reinig het apparaat regelmatig met een vochtige doek en ontkalk het volgens de instructies in de handleiding.

Zijn er verschillende modellen Senseo apparaten beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende modellen Senseo apparaten beschikbaar. Deze variëren in functies en design. Kies een model dat het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Kan ik een Senseo apparaat ook gebruiken voor het zetten van meerdere kopjes koffie tegelijk?

Ja, sommige Senseo modellen hebben een speciale functie waarmee je meerdere kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Controleer de specificaties van het model dat je overweegt om te kopen.

Hoe lang gaat een Senseo apparaat mee?

De levensduur van een Senseo apparaat kan variëren, afhankelijk van het model en het gebruik. Over het algemeen gaan Senseo apparaten enkele jaren mee bij normaal gebruik.

Waar kan ik een Senseo apparaat kopen?

Senseo apparaten zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zowel fysiek als online. Je kunt ze vinden bij elektronicawinkels, supermarkten en webshops. Vergelijk prijzen en aanbiedingen om het beste deal te vinden.

Ik hoop dat deze veelgestelde vragen je hebben geholpen om meer te weten te komen over Senseo apparaten. Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Dokter Fit