De 7 Beste Stofzuigers Zonder Zak van 2023 
stofzuıger-zonder-zak-featured-image

De 7 Beste Stofzuigers Zonder Zak van 2023 

Met een stofzuiger zonder zak hoef je nooit meer te worstelen met stofzuigerzakken die vol zitten of vervangen moeten worden. Je kunt gewoon doorgaan met stofzuigen, zonder onderbrekingen. Bovendien bieden stofzuigers zonder zak krachtige zuigkracht en zijn ze ideaal voor het verwijderen van stof, vuil en allergenen. Wij hebben de beste stofzuigers zonder zak, die momenteel op de markt zijn, getest en op een rijtje gezet. Zo kun je snel en gemakkelijk de juiste keuze maken en genieten van een schoon en gezond huis.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke stofzuigers zonder zak nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste stofzuiger zonder zak overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Meest veelzijdige keuze Check Prijs
Beste keuze met huisdieren Check Prijs
Beste duurzame keuze Check Prijs
Beste keuze voor harde vloeren Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste stofzuigers zonder zak onderzocht

Beste Algemene Keuze

Auronic Steelstofzuiger

Deze steelstofzuiger van Auronic is ontworpen om je volledig te ontzien van tijdrovende schoonmaakklussen. Dit handzame model is verkrijgbaar in drie trendy kleurencombinaties en is dankzij het formaat makkelijk weg te zetten in elke hoek van het huis. 

Deze stofzuiger zonder zak heeft een krachtige 220W motor waardoor hij moeiteloos kruimels, stof of zand opzuigt van harde vloeren en laag tapijt. De verstelbare telescopisch buis vinden we een grote meerwaarde aan dit model omdat je niet hoeft te bukken en vrijwel overal gemakkelijk bij kunt. De verwijderbare borstels vinden we ideaal om bijvoorbeeld tussen de bank te stofzuigen. De levensduur van de batterij is voldoende voor een klein appartement. Heb je een grotere woning is het raadzaam de variant met extra batterij aan te schaffen, zodat je met twee accu’s je hele huis kunt zuigen.

Een pluspunt is dat deze stofzuiger is voorzien van een wasbare HEPA-filter, wat ten goede komt aan de zuigkracht en gezondere lucht. Opladen is eenvoudig met het bijgeleverde snoer, binnen 4,5 uur is je accu weer volledig opgelaten.

Met een zeer nette prijs-kwaliteitverhouding, meer dan voldoende accessoires en optimaal gebruiksgemak, raden wij deze stofzuiger zonder zak aan voor iedereen die gemak zoekt in het huishouden voor een betaalbare prijs.

Voordelen:
 • Draadloos model, stofzuigen door het hele huis zonder stopcontact
 • Krachtige 220W motor voor sterke zuigkracht op harde vloeren en laag tapijt
 • Verstelbare lengte voor hoge/lage plekken
 • LED-lamp voor extra zicht tijdens schoonmaken
 • Uitneembare batterij voor gemakkelijk opladen (optioneel met extra batterij)
Nadelen:
 • Korte gebruikstijd op hoge stand
 • Beperkte zuigkracht op hoogpolig tapijt
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Zedar S600+stofzuiger

De Zedar S600+ stofzuiger is een hoogwaardige zakloze stofzuiger uitgerust met unieke functies om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Bij het uitpakken van de stofzuiger waren we onder de indruk van het aantal meegeleverde accessoires en het design van het apparaat. Naast dat de zuiger er modern en degelijk uitziet, bereik je zonder moeite lastige plekken dankzij het flexibele ontwerp. Wat we erg luxe vinden is de ingebouwde ledverlichting waardoor je ook de donkere hoekjes gemakkelijk schoon krijgt. 

Met zijn krachtige 200W motor en twee standen (max en min) biedt deze stofzuiger een zuigkracht variërend van 13Kpa tot 22Kpa, waardoor hij effectief vuil, inclusief huisdierenhaar, kan verwijderen. Een pluspunt is dat de stofzuiger, ondanks zijn kracht, relatief stil is met 78dB. Dit model is geschikt voor grotere ruimtes doordat hij beschikt over een extra accu en opvangbak met 1 liter inhoud. Houdt er wel rekening mee dat de levensduur van de accu minder is als je constant op de hoogste stand zuigt.

Wij raden deze stofzuiger zonder zak aan als je op zoek bent naar luxe, gemak en efficiëntie bij het schoonmaken.

Voordelen:
 • Draadloos model, stofzuigen door het hele huis zonder stopcontact
 • 60 minuten ongestoord stofzuigen met de extra accu
 • Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp
 • Hoge zuigkracht, maar tevens stil in gebruik
 • Ruim stofreservoir met HEPA-filter
Nadelen:
 • Hogere prijs door luxe kenmerken
 • De handleiding had iets duidelijker gemogen
Check Prijs op Bol.com
Meest Veelzijdige Keuze

JAP Cyclone C3

Deze veelzijdige stofzuiger zonder zak is ideaal voor dagelijks gebruik. De JAP Cyclone C3 is de meest veelzijdige in zijn soort omdat hij naast stofzuigen ook nog eens dweilt! 

Met dit draadloze en lichte apparaat heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 35 minuten ongestoord stofzuigen. Het kruimelzuigerkopstuk maakt het mogelijk om met slechts één klik snel kruimels op te zuigen of moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Bovendien beschikt de JAP Cyclone C3 over een handige dweilfunctie, waarmee schoonmaken nog nooit zo makkelijk is geweest. 

Wat we een pluspunt vinden is de buigbare steel van de stofzuiger. Hiermee kom je eenvoudig om lastigere plekken zoals onder meubels of in hoeken, Ook is deze stofzuiger geschikt voor mensen met een stofallergie, dankzij de HEPA-filter die tot wel 99,5% van de fijne deeltjes tegenhoudt. Daarnaast wordt de JAP Cyclone C3 geleverd met een uitgebreid professioneel accessoirepakket, waardoor je ook moeilijk bereikbare plekken kunt schoonmaken. 

Wij raden de JAP Cyclone C3 aan wanneer je zoekt naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke stofzuiger die je helpt om jouw huishouden moeiteloos schoon te houden.

Voordelen:
 • Draadloos en lichtgewicht, makkelijk overal stofzuigen
 • Eenvoudig te gebruiken als kruimelzuiger met speciaal opzetstuk
 • Steel buigt tot 90º graden, waardoor je overal makkelijk bij kunt
 • Mogelijkheid om een extra accu bij te kopen
 • Met dweilfunctie voor onder andere harde vloeren
Nadelen:
 • Beperkte stofzuigtijd van 35 minuten
 • Opladen kan lang duren
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Huisdieren

Vivid Green Steelstofzuiger

De Vivid Green Steelstofzuiger is een veelzijdige partner in schoonmaken en erg geschikt voor huishoudens met dieren. 

Met een gewicht van slechts 1,8 kilogram is hij een lichte en handige kruimelzuiger, waarmee je moeiteloos door het hele huis beweegt. Voor huisdiereneigenaren biedt deze stofzuiger de ultieme oplossing, dankzij de krachtige turboborstel met LED-licht en diverse zuigmondstukken om zelfs de lastigste hoekjes vrij te maken van huisdierenhaar.

Opvallend is de 300W motor.  Dit zorgt voor een enorme zuigkracht, en dit alles zonder een overmatig geluid, want de stofzuiger blijft verrassend stil met slechts 78dB. Het flexibele ontwerp maakt schoonmaken op moeilijk bereikbare plaatsen een eitje. Bovendien heeft deze stofzuiger een royaal stofreservoir van 1 liter en een HEPA-filter, waardoor je langer kunt schoonmaken zonder het reservoir te legen en verzekerd bent van schone lucht in je huis. 

De Vivid Green Steelstofzuiger raden wij iedereen aan die op zoek is naar een  krachtige, efficiënte en gemakkelijk schoonmaakhulp.

Voordelen:
 • Draadloos model, stofzuigen door het hele huis zonder stopcontact
 • Dubbele functie: stofzuiger en kruimeldief
 • Krachtige 300W motor voor sterk zuigvermogen
 • Groot 1 liter stofreservoir: ongestoord het hele huis schoonmaken
 • Stille werking met minder dan 78dB
Nadelen:
 • Niet geschikt voor natte oppervlakken
 • Kortere levensduur batterij bij maximale zuigkracht (extra batterij optioneel)
Check Prijs op Bol.com
Beste Duurzame Keuze

AEG AL61C2OG CLEAN 6000

Deze zakloze stofzuiger van AEG is ontworpen om topprestaties te leveren op een duurzame en ergonomische manier. Bovendien is deze stofzuiger zo ontworpen dat hij geen krassen achterlaat op je vloeroppervlakken.

De stofzuiger maakt gebruik van cycloontechnologie, wat betekent dat hij zijn zuigkracht behoudt, zelfs wanneer het stofreservoir bijna vol is. Dankzij de royale stofbak zuig je meerdere malen je hele huis zonder de stofbak te legen. Daarnaast is dit model uitgerust met een hoogwaardig filtersysteem dat de uitstootlucht tot wel 99,99% schoner maakt dan bij modellen zonder filter.

Het gebruiksgemak van deze stofzuiger valt ons op. Het is een opvallend lichtgewicht model, waardoor vervoeren en opbergen zeer eenvoudig is. Een ander voordeel is de wendbaarheid van de stofzuiger, dankzij de XL-wielen met rubbercoating, waardoor je soepel en zonder beschadigingen aan oppervlakken kunt stofzuigen. Het legen van het stofreservoir vereist weinig moeite, een klein detail is dat het kliksysteem een tikkeltje fragiel voelt.

Als je op zoek bent naar een duurzame, zakloze stofzuiger met snoer die betrouwbaar en kwalitatief is en gebruiksgemak biedt, dan raden we deze AEG van harte aan als een waardevolle aanvulling voor je huishouden.

Voordelen:
 • Ergonomisch ontwerp voor comfortabel gebruik
 • Geavanceerde cycloontechnologie voor optimale zuigkracht
 • Hygiënische en nette stofverwijdering in 2 stappen
 • Behoudt van reinigingsprestaties naarmate de stofcontainer gevuld wordt
 • Compact en lichtgewicht design voor eenvoudig gebruik en opbergen
Nadelen:
 • Zwaar gewicht van 5.4 kg, maakt het minder wendbaar
 • Met snoer, actieradius van 10 meter kan beperkend zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Harde Vloeren

AEG LX7-2-ANIM Edition

De AEG LX7-2-ANIM Edition is een zakloze stofzuiger die specifiek is ontworpen voor woningen met harde vloeren en parket. In tegenstelling tot andere modellen in onze test is dit een stofzuiger met snoer.

Wat direct opvalt, is dat deze stofzuiger ontzettend krachtig zuigt op harde vloeroppervlakken en beschikt over een speciale turboborstel om huisdierenharen effectief te verwijderen, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijks gebruik. Een mooie extra is de parketborstel die geschikt is voor kwetsbare vloertypes, hiermee voorkom je krassen op je mooie vloer.

Met de handige draaiknop aan de bovenkant pas je de zuigkracht aan naar eigen wens. Met een gewicht van slechts 5 kg is de stofzuiger makkelijk te manoeuvreren en op te tillen. Het enige mogelijke nadeel is dat het stofreservoir een capaciteit heeft van 1,4 liter, wat betekent dat het wat vaker geleegd moet worden. Bovendien is het snoer met een lengte van 6 meter iets korter dan gemiddeld.

Extra gebruiksgemak ervaren we met het makkelijke leegmaaksysteem van het stofreservoir. In slechts een enkele handeling leeg je direct het hele reservoir boven de prullenbak zonder dat er een stofwolk ontstaat. 

Als je op zoek bent naar een stofzuiger die je harde vloeren moeiteloos reinigt zonder ze te beschadigen en betrouwbaar zijn beloften nakomt, raden we de bedrade stofzuiger van AEG ten zeerste aan.

Voordelen:
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren
 • Handige draaiknop voor zuigkrachtregeling
 • Hygiënisch te legen opvangbak met Easy Empty Systeem
 • Vergrendelbare telescopische buis voor aanpassing aan jouw lengte
Nadelen:
 • Kleine stofreservoir vereist frequent legen
 • Snoerlengte van slechts 6m
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Auronic Steelstofzuiger 160 Watt

Deze stofzakloze stofzuiger van Auronic is een budgetvriendelijke optie voor dagelijks gebruik.

Dit model is flexibel, licht van gewicht en wordt geleverd met twee handige opzetstukken en een wandbevestiging. Een voordeel is de wendbaarheid van de zuigmond, hierdoor kom je zonder problemen onder banken en andere meubels.

We vinden dat dit model zeer eenvoudig kan worden geïnstalleerd op de door jou gewenste plek. De handleiding is duidelijk over op welke manier je dit moet doen. Met een volledig opgeladen batterij kun je tot 30 minuten stofzuigen zonder te stoppen. Voor grotere woningen is dit model wellicht iets minder interessant, voor een appartement kun je hier prima mee uit de voeten. 

Een voordeel is dat je het stofreservoir eenvoudig leegt met slechts een hand. Het handige HEPA-filter is wasbaar en zorgt ervoor dat de stofzuiger schonere lucht uitblaast wat weer fijn is als je gevoelig bent voor stof.

We raden deze stofzuiger zonder zak aan als je op zoek bent naar een betaalbare stofzuiger die van alle gemakken is voorzien en een goede zuigkracht heeft. 

Voordelen:
 • Ook als kruimeldief te gebruiken
 • Handig LED-licht voor donkere hoeken
 • Inclusief muurbeugel voor makkelijk opbergen
 • Twee opzetborstels voor diverse oppervlakken
Nadelen:
 • Beperkte accuduur van 15-30 minuten: minder geschikt voor grote woningen
 • Oplaadtijd van 4,5 uur
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een stofzuiger zonder zak? 

 • Zuigkracht: een stofzuiger zonder zak moet voldoende zuigkracht hebben om effectief stof en vuil op te kunnen zuigen. Let op het wattage en de luchtstroom van het apparaat. Hoe hoger het wattage en de luchtstroom, hoe beter de zuigkracht.
 • Capaciteit van de stofbak: de capaciteit van de stofbak bepaalt hoe vaak je deze moet legen. Kies een stofzuiger met een ruime stofbak als je niet vaak wilt legen. Bedenk ook of de stofbak eenvoudig te legen en schoon te maken is.
 • Filtratie: een goede filtratie is belangrijk om te voorkomen dat stofdeeltjes terug in de lucht worden geblazen. Kijk naar stofzuigers met een hoogwaardig filtersysteem, zoals een HEPA-filter, dat allergenen en fijne stofdeeltjes effectief opvangt.
 • Geluidsniveau: het geluidsniveau van de stofzuiger kan een belangrijke factor zijn, vooral als je in een appartement woont of gevoelig bent voor lawaai. Kies een stofzuiger met een laag geluidsniveau als je stilte belangrijk vindt.
 • Bewegingsvrijheid: let op de lengte van het snoer en de actieradius van de stofzuiger. Een stofzuiger met een lang snoer en een grote actieradius geeft je meer bewegingsvrijheid en maakt het gemakkelijker om grote oppervlakken te stofzuigen zonder van stopcontact te hoeven wisselen.
 • Accessoires en functionaliteiten: controleer welke accessoires en functionaliteiten de stofzuiger zonder zak biedt. Denk aan een parketborstel voor harde vloeren, een meubelborstel voor stoffen bekleding en een turboborstel voor dierenhaar. Bedenk welke accessoires je nodig hebt voor jouw specifieke schoonmaakbehoeften.

De voordelen van een stofzuiger zonder zak

 • Geen gedoe meer met het vervangen van stofzakken: met een stofzuiger zonder zak hoef je nooit meer stofzakken te kopen of te vervangen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.
 • Makkelijk te legen en schoon te maken: in plaats van een volle stofzak te moeten verwijderen, kun je eenvoudig de stofbak van de stofzuiger zonder zak legen. Dit is een snelle en hygiënische manier om van het opgezogen vuil af te komen.
 • Geen verlies aan zuigkracht: een stofzuiger zonder zak behoudt zijn zuigkracht, zelfs wanneer de stofbak vol raakt. Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op een goede schoonmaakprestatie, zonder dat je tussendoor de stofbak hoeft te legen.
 • Makkelijk te controleren wanneer de stofbak vol is: dankzij het transparante ontwerp van de stofbak kun je gemakkelijk zien wanneer deze vol begint te raken. Dit voorkomt dat je de stofzuiger overbelast en zorgt ervoor dat je op tijd kunt legen.
 • Betere allergie controle: stofzuigers zonder zak maken gebruik van geavanceerde filters om allergenen en fijnstof op te vangen. Dit zorgt voor schonere lucht in huis en kan allergieën verminderen.
 • Duurzaam en milieuvriendelijk: doordat je geen wegwerpzakken meer hoeft te gebruiken, draag je bij aan het verminderen van afval. Stofzuigers zonder zak zijn daarnaast vaak energiezuiniger dan stofzuigers met zak, waardoor je ook op lange termijn kosten bespaart.
 • Geschikt voor verschillende oppervlakken: stofzuigers zonder zak worden geleverd met verschillende borstels en hulpstukken, waardoor ze geschikt zijn voor zowel harde vloeren als tapijten. Je kunt dus efficiënt en grondig schoonmaken, ongeacht het oppervlak.
 • Compact en gemakkelijk op te bergen: stofzuigers zonder zak zijn vaak compacter en lichter dan stofzuigers met zak. Dit maakt ze gemakkelijk op te bergen en handig voor kleinere ruimtes of als je weinig opbergruimte hebt.
 • Geen extra kosten voor stofzakken: met een stofzuiger zonder zak hoef je nooit meer geld uit te geven aan het kopen van stofzakken. Dit kan op de lange termijn flink besparen.
 • Sneller schoonmaken: doordat je niet steeds stofzakken hoeft te vervangen, kun je sneller en efficiënter schoonmaken. Je hoeft geen tijd meer te verspillen aan het zoeken naar de juiste stofzak en het vervangen ervan.

Conclusie

We hebben de 7 beste stofzuigers zonder zak van 2023 getest en de Auronic Steelstofzuiger is uitgeroepen tot de ‘Beste Algemene Keuze’. Met een krachtige 220W motor, een extra wasbare HEPA-filter en een zelfstaand ontwerp in drie stijlvolle kleuren, is deze stofzuiger de perfecte huishoudelijke assistent. 

Ben je op zoek naar een veelzijdig model waarmee je ook kunt dweilen? Uit onze test is JAP Cyclone C3 de meest veelzijdige keuze gebleken dankzij de grote hoeveelheid accessoires en de dweiloptie. 

Geef je liever wat minder geld uit aan een degelijke stofzuiger? Een goede keuze is de Auronic Steelstofzuiger 160 Watt  met HEPA-filter.  De stofzuiger is lichtgewicht, wendbaar en de mond kan 180° draaien waardoor je zonder moeite snel en effectief je vloer reinigt.

Veelgestelde vragen

Zijn stofzuigers zonder zak effectiever in het verwijderen van stof en vuil dan stofzuigers met zak?

Niet per se. De effectiviteit van een stofzuiger hangt voornamelijk af van factoren zoals de zuigkracht en het filtersysteem, ongeacht of deze met of zonder zak is.

Hoe vaak moet ik het stofreservoir van een stofzuiger zonder zak legen?

De frequentie van het legen van het stofreservoir hangt af van het stofvolume in je huis, maar over het algemeen moet je dit doen zodra het reservoir voor ongeveer twee derde vol is om de zuigkracht te behouden en optimale prestaties te handhaven. Dit kan variëren van enkele weken tot maanden, afhankelijk van je schoonmaakbehoeften.

Wat zijn de voordelen van een zakloze stofzuiger ten opzichte van een stofzuiger met zak?

Enkele voordelen van een zakloze stofzuiger zijn dat je kosten bespaart op vervangende stofzakken, milieuvriendelijker bent omdat je geen wegwerpzakken gebruikt, en je kunt eenvoudig zien wanneer het stofreservoir vol is, wat handig is voor onderhoud. Ook kun je de opgezogen voorwerpen vaak gemakkelijk terugvinden als er per ongeluk iets wordt opgezogen.

Moet ik allergieën hebben om te profiteren van een zakloze stofzuiger met HEPA-filtersysteem?

Nee, je hoeft geen allergieën te hebben om te profiteren van een zakloze stofzuiger met een HEPA-filtersysteem. HEPA-filters kunnen ook de algemene luchtkwaliteit in je huis verbeteren door microscopische deeltjes, zoals stof en allergenen, vast te houden, wat voor iedereen gunstig is.

Zijn zakloze stofzuigers luidruchtiger dan stofzuigers met zak?

Niet noodzakelijk. Het geluidsniveau van een stofzuiger hangt voornamelijk af van het specifieke model en de gebruikte technologie, en niet per se van het feit of hij zakloos is of niet.

Dokter Fit