De 7 Beste 3D-Printers van 2024 
3d printer-featured-image

De 7 Beste 3D-Printers van 2024 

Met een 3D-printer breng je je mooiste creaties tot leven, van prototypes tot kunstwerken. Maar hoe weet je nu wat een goede printer is? Om je te helpen, hebben we een aantal 3D-printers onderzocht. De beste apparaten vind je in deze top 7 van beste 3D-printers van 2023.  

Hier alvast de beste producten:

Benieuwd welke 3D-printers nog meer goed presteerden in onze test? Lees snel verder!

Beste 3D-printer overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meeste luxe keuze Check Prijs
Beste keuze met dubbele extruders Check Prijs
Beste bouwpakket keuze Check Prijs
Beste set keuze Check Prijs
Beste keuze voor kinderen Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste 3D-printers onderzocht 

Beste Algemene Keuze

Creality Ender 5 Pro Printer

De Ender 5 Pro is een populaire 3D-printer van Creality 3D waarmee je objecten van hoge kwaliteit kunt afdrukken.  Bovendien heeft dit model een groot bouwvolume van 300x220x220 mm. Dit model wordt geleverd als bouwpakket, maar is makkelijk in elkaar te zetten. 

Je kunt de printer eenvoudig bedienen via de touchscreen. Is je print klaar, dan kun je ‘m makkelijk van het printbed nemen dankzij de flexibele magnetische printplaat. Die kun je overigens met de grote schroeven makkelijk waterpas zetten. Zelfs als er een stroomstoring is, kan de Ender 5 Pro dankzij de gesloten stroomvoorziening gewoon doorgaan met printen. 

Het gebruik van deze printer is erg eenvoudig en ingesteld op gebruiksgemak. Daardoor is deze printer ideaal voor beginners. Kortom, de Ender 5 Pro is een kwalitatieve printer waar je veel kanten mee op kunt. Dat vinden we zeker het geld waard.

We raden je deze printer aan als je net begint met printen en op zoek bent naar een goed en solide instapmodel waar je veel mee kunt experimenteren.

Voordelen:
 • Robuust, vierkant ontwerp voor hoge kwaliteit afdrukresultaten
 • Intuïtieve bediening via touchscreen
 • Afgewerkte prints makkelijk van de printplaat te verwijderen
 • Kan doorgaan met printen na stroomstoring
 • Gebruik van hoogwaardige componenten, nauwkeurige afdrukresultaten
Nadelen:
 • Exclusief 3D-lak
 • Niet iedereen vindt het bijgeleverde filament prettig in gebruik
 • Wordt geleverd als bouwpakket
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Flashforge Creator 3 3D-printer

De Flashforge Creator 3 3D-printer is een luxe en uitgebreide printer met een bouwvolume van 200x220x280mm. waar je heel veel kanten mee op kunt. Dit model werkt met dubbele, onafhankelijke extruders en biedt daardoor nog meer mogelijkheden voor jouw creaties.  

Een van de beste kenmerken van deze printer is de volledig afsluitbare printkamer, waardoor prints veilig en beschermd blijven. Bovendien wordt de Creator 3 geleverd met FlashPrint Slicing Software, waarmee je je ontwerpen kunt voorbereiden voordat je ze gaat printen.

De onafhankelijke dual-extruder zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte printervaring, terwijl de nozzle-temperatuur kan oplopen tot 300° voor het printen van verschillende materialen. De filament detecteer sensor voorkomt dat je print mislukt door een tekort aan filament.

De Flashforge Creator 3 is van hoge kwaliteit en duurzaamheid, met certificaten zoals CE, FCC en ROHS. Voor zoveel kwaliteit en mogelijkheden vinden we dat deze printer de hoge prijs echt waard is.  

We raden deze printer aan aan gevorderde 3D-printliefhebbers die graag hun creaties een niveau hoger tillen. 

Voordelen:
 • Modulair ontwerp met dubbele, onafhankelijke Extruder
 • Volledig afsluitbare printkamer
 • Eenvoudig te gebruiken FlashPrint Slicing Software
 • Nozzle-temperatuur reikt tot 300°
 • Filament detecteer sensor, voorkomt mislukte printen
 • Zeer groot bouwvolume
Nadelen:
 • Niet geschikt voor de kleinere portemonnee
 • Mogelijk complexere bediening voor beginners
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Dubbele Extruders

FlashForge Creator Pro 2 3D-printer

De Creator Pro 2, wederom van FlashForge is een mooie en kwalitatieve 3D-printer met een onafhankelijk dubbel extrudersysteem. Hiermee kun je twee duplicaten of gespiegelde objecten tegelijk printen en print je dus dubbel zo snel! Ook heeft deze printer een prettig bouwvolume van 150x200x148mm. 

Een ander voordeel van dubbele printkoppen is dat je kunt werken met verschillende materialen of kleuren in een afdruk, bijvoorbeeld als je complexe objecten wil maken. 

Deze printer heeft goed gescoord in onze tests. Onze experts hebben heel precieze prints kunnen maken van goede kwaliteit. Ook deze printer heeft een gesloten installatieruimte, waarmee materialen als ABS veel beter en efficiënter geprint kunnen worden. Ook wordt voorkomen dat materiaal geknoeid wordt en je print verpest. Met een eenvoudige touchscreen, eenvoudige constructie, verwarmingsbed tot 120 °C en nozzle temperatuur tot 240 °C, is deze printer heel gebruiksvriendelijk. 

Al met al is de Creator Pro 2 een kwalitatief hoogwaardige 3D-printer die de investering in creativiteit echt waard is. 

We raden je deze printer aan als je complexe objecten snel en precies wil kunnen printen en op zoek bent naar een kwalitatieve printer waar je op kunt vertrouwen.  

Voordelen:
 • Hogere productiviteit door onafhankelijke dubbele extruder
 • Gelijktijdig printen van duplicaten of gespiegelde objecten
 • Mogelijkheid om twee verschillende kleuren of materialen te gebruiken
 • Gesloten constructiekamer voor betere printresultaten
 • Anti-Scrape design voorkomt Oozing en materiaalresten
Nadelen:
 • Geen informatie beschikbaar over compatibiliteit en besturingsprogramma’s
 • Handleiding alleen in het Engels
Check Prijs op Bol.com
Beste Bouwpakket Keuze

Artillery 3D-printer

Deze 3D-printer van Artillery is een geïntegreerde desktop 3D-printer die je zelf nog in elkaar moet zetten. Dit maakt je printer een stuk betaalbaarder, omdat je bespaart op assemblagekosten en direct de technologie achter de printer leert kennen. Er is geen wirwar van kabels en het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. 

We hebben deze printer uitvoerig getest en zijn erg tevreden over de functies en prestaties. Het bouwvolume is 300x300x400 mm en biedt genoeg ruimte voor creativiteit. 

De geïntegreerde metalen structuur zorgt voor robuustheid en duurzaamheid. De kwalitatief hoogwaardige extruder zorgt voor een hogere precisiedruk en stabiele toevoer van het filament. Het modulaire hotend maakt zeer nauwkeurig afdrukken mogelijk en is eenvoudig te onderhouden en te repareren.

We hebben geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van het product. De kwaliteit is uitstekend en het product is zeer duurzaam. Dat vinden we de investering echt waard.

We raden deze printer aan aan hobbyisten die niet alleen willen besparen op de prijs van de printer, maar ook interesse hebben in de werking van een 3D-printer en het leuk vinden om zelf aan de slag te gaan met de montage. Ook qua kwaliteit van de prints vinden we deze printer een aanrader: de prints zijn dik in orde!

Voordelen:
 • Zelf monteren, waardoor je de technologie leert kennen
 • Eenvoudig te monteren, gebruiken en onderhouden
 • Geïntegreerde metalen structuur voor stabiliteit en duurzaamheid
 • Inspirerend design geïnspireerd door high-end sportwagens
 • Modulaire hotend voor hogere precisiedruk en eenvoudig onderhoud
 • Innovatieve geïntegreerde bekabeling voor een schone en veilige optie
 • Gecoat gehard glasplatform voor gelijkmatige verwarming
Nadelen:
 • Handleiding alleen in het Engels, wat een uitdaging kan zijn bij montage
 • Niet geschikt voor gebruik met TPC Flex, HIPS, PVA, Laybrick en CPE
Check Prijs op Bol.com
Beste Set Keuze

Elegoo Mars 4 Max 3D-printer

De Elegoo Mars 4 Max is een geweldige resinprinter waarmee je allerlei creatieve projecten kunt realiseren. Deze printer wordt geleverd in een set, inclusief diverse spatels, geurverwijderaar en tools. Met een bouwvolume van 195x122x150mm. heb je meer dan genoeg ruimte voor al je creatieve bouwplannen. 

Opvallend aan deze printer is het 9,1 inch 6K lcd-scherm. Met een printresolutie van 5760 x 3600 pixels (34 µm) zorgt dit scherm voor een hoge printkwaliteit en snelle afdruksnelheid. Bovendien beschermt de screenprotector het lcd-scherm tegen vuil en krassen en zelfs tegen resin zelf!

De printer heeft 3 verschillende afdrukmodi en is compatibel met verschillende slicingsoftware. Dat maakt dat we deze printer hoog waarderen op het gebied van kwaliteit en functionaliteiten. Al met al is de Elegoo Mars 4 Max een kwalitatief hoogwaardige printer die het geld zeker waard is. 

Aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is 3D-printen, of het nu voor professioneel gebruik is of gewoon als hobby. 

Voordelen:
 • Hoge printresolutie voor gedetailleerde modellen
 • Verbeterd anti-aliasing-effect voor realistische prints
 • Groot bouwvolume voor diverse creatieve projecten
 • Gezandstraalde bouwplaat voor betere hechting
 • Versterkte Z-as voor stabielere werking en precisie
 • Efficiënt koelsysteem met dubbele ventilator
Nadelen:
 • Mogelijke beperkingen in materiaalkeuze (resinprinter)
 • Bouwvolume is mogelijk niet voldoende voor heel grote prints
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kinderen

3D&Print Printer voor Kinderen

Deze printer van 3d&Print is heel geschikt om kinderen te laten kennismaken met de wondere wereld van 3D-printen.  Met een makkelijke installatie en duidelijke software is dit een heel geschikte printer voor mensen die geen ervaring hebben met 3D-printen. Deze printer heeft een bouwvolume van 100x100x100mm.

Met dit instapmodel 3D-printer maak je met hoge precisie allerlei soorten 3D-creaties. Je hoeft alleen maar na het plaatsen van het filament je ontwerp te creëren of te uploaden in de bijbehorende software, de geheugenkaart in de printer te stoppen en op de printknop te drukken; de printer doet de rest. 

Deze printer wordt geleverd als bouwpakket, waardoor je tijdens het monteren kennismaakt met de technologie achter het printen.  

Hoewel het bouwvolume klein is en dit echt een model is ter kennismaking met het 3D-printen en je geen feilloze prints kunt verwachten, is de printer zelf een goed instapmodel waarmee je van alles kunt leren over 3D-printen. Ook is de printer niet al te duur, waardoor we vinden dat het alsnog de investering waard is.

We raden deze leuke printer aan aan iedereen die net begint met 3D-printen. Vooral voor kinderen is dit een heel leuk en leerzaam instapmodel. 

Voordelen:
 • Heel geschikt als instapmodel voor kinderen
 • Eenvoudig in gebruik, printer en software
 • Vriendelijk geprijsd
 • Handleiding en instructievideo's voor extra ondersteuning
 • Bouwpakket, waardoor je ook kennismaakt met de printtechnologie
Nadelen:
 • PLA-filament niet inbegrepen
 • Beperkt bouwvolume van 100x100x100mm
 • Maakt niet de meest kwalitatieve prints
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Creality Ender 3 3D-printer

De Creality Ender-3 is een mooie en compacte 3D-printer in het lagere prijssegment, hoewel nog niet zo vriendelijk geprijsd als de printer van 3d&Print. Dit is echter een prijsvriendelijk model waar je met PLA-filament prints van hoge kwaliteit mee kunt printen. Bovendien heeft deze printer een behoorlijk bouwvolume van 250x220x220 mm.

Een handige functie van de Creality Ender-3 is de resume functie. Hiermee kun je de print gemakkelijk hervatten als de printer er onverhoopt mee ophoudt. De printer kan Gcode bestanden van bekende opensource slicers zoals Cura en Slic3r verwerken.

We hebben deze printer uitvoerig getest en zijn onder de indruk van zowel het apparaat als de prints. De printer warmt snel op en presteert goed. Daar kun je zeker je geld aan uitgeven! 

We raden deze printer aan aan zowel beginners als gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare 3D-printer in het lagere prijssegment.

Voordelen:
 • Vriendelijk geprijsd
 • Verwarmd bed dat snel opwarmt
 • Snel en eenvoudig in elkaar te zetten
 • Uitgerust met een resume functie
 • Compatibel met bekende opensource slicers
Nadelen:
 • Speciaal ontwikkeld voor PLA filament
 • Extra filament bestellen, bijgeleverd filament mogelijk te weinig
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een 3D-printer?

 • Printmateriaal: kijk naar de compatibiliteit van de 3D-printer met verschillende soorten printmateriaal, zoals PLA, ABS, PETG, enzovoort. Let ook op de maximale temperatuur die de printer kan bereiken, omdat sommige materialen hogere temperaturen vereisen voor een goede print.
 • Bouwvolume: controleer het maximale bouwvolume van de printer, oftewel de maximale grootte van het object dat je kunt printen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om grote objecten te printen. Wil je bijvoorbeeld een groot bouwvolume, kies dan de Creator 3 van FlashForge
 • Resolutie: let op de resolutie van de 3D-printer, oftewel de laagdikte waarmee de printer kan printen. Hoe kleiner de laagdikte, hoe gedetailleerder en nauwkeuriger de prints zullen zijn. Houd er echter rekening mee dat een hogere resolutie ook resulteert in langere printtijden.
 • Snelheid: controleer de printsnelheid van de 3D-printer. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om regelmatig grote objecten te printen. Een hogere printsnelheid kan de totale printtijd aanzienlijk verkorten.
 • Connectiviteit: kijk naar de connectiviteitsopties van de 3D-printer. Sommige printers kunnen alleen via een USB-kabel worden aangesloten, terwijl andere ook draadloze connectiviteitsopties bieden, zoals wifi of Bluetooth. Dit kan handig zijn als je de printer vanaf verschillende apparaten wilt kunnen bedienen.
 • Ondersteuning en community: controleer of er een actieve gemeenschap is rondom de 3D-printer die je overweegt. Een goede ondersteuning en een actieve community kunnen van onschatbare waarde zijn als je vragen hebt of problemen ondervindt tijdens het gebruik van de printer. Kijk ook naar de beschikbaarheid van reserveonderdelen en firmware-updates.

De voordelen van een 3D-printer

 • Creatieve vrijheid: met een 3D-printer kun je je eigen ontwerpen tot leven brengen. Je kunt unieke en gepersonaliseerde objecten maken die passen bij jouw stijl en behoeften.
 • Kostenbesparing: in sommige gevallen kan een 3D-printer je geld besparen. In plaats van producten te kopen, kun je ze zelf printen. Dit is vooral handig voor reserveonderdelen of specifieke objecten die moeilijk te vinden zijn.
 • Snelle prototyping: als je een product wilt ontwikkelen, kan een 3D-printer je helpen bij het maken van prototypes. Dit bespaart tijd en kosten, omdat je snel kunt itereren en aanpassingen kunt maken voordat je het product op grote schaal produceert.
 • Maatwerk: met een 3D-printer kun je objecten op maat maken. Of het nu gaat om een aangepaste telefoonhoesje, sieraden of zelfs protheses, je kunt ze precies aanpassen aan jouw wensen en behoeften.
 • Educatieve waarde: een 3D-printer kan een geweldige tool zijn om te leren en te experimenteren. Het kan je helpen om je technische vaardigheden te ontwikkelen en je creativiteit te stimuleren. Zo is de printer van 3D&Print een ideale printer om kinderen wegwijs te maken in de wondere wereld van 3D-printen. 
 • Innovatie en ontwikkeling: 3D-printen opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en innovaties. Het wordt gebruikt in verschillende industrieën, zoals de medische sector, architectuur en mode.

Conclusie

We hebben de 7 beste 3D-printers van 2024 getest, waarbij we de Creality Ender 5 Pro Printer uitgeroepen hebben tot onze beste algemene keuze. Deze printer levert mooie afdrukken, heeft een intuïtieve bediening via het touchscreen en is daarmee ideaal voor beginners.

Ga je voor een luxe uitgebreide printer met een groot bouwvolume, dan raden we de Creator 3 van FlashForge aan. Wil je snel printen met dubbele extruders, dan heeft FlashForge eveneens een goede keuze in een lager prijssegment. 

Is 3D-printen een ware hobby geworden en zet je graag zelf je printer in elkaar om de technologie te leren kennen, kies dan de printer van Artillery3D. Ben je nieuw in de wereld van 3D-printen en wil je beginnen met een goedkoper instapmodel, dan radedn we je Creality 3D aan. 

Wat je keuze ook is, met een printer uit deze top 7 maak jij binnenkort de mooiste 3D-creaties!

Veelgestelde vragen over 3D-printers

Wat kan ik met een 3D-printer maken?

Met een 3D-printer kun je een breed scala aan objecten maken, zoals speelgoed, sieraden, huishoudelijke artikelen, prototypes, en zelfs protheses en medische hulpmiddelen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, afhankelijk van het type printer en het materiaal dat je gebruikt.

Hoelang duurt het om een object te 3D-printen?

De printtijd hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het object, de gekozen printinstellingen en het type printer. Kleine objecten kunnen enkele minuten tot een paar uur duren, terwijl grotere en complexere objecten enkele uren tot zelfs dagen kunnen duren.

Is het moeilijk om een 3D-printer te gebruiken?

Het gebruik van een 3D-printer kan aanvankelijk wat leercurve vereisen, maar de meeste printers worden geleverd met gebruiksvriendelijke software en handleidingen. Met wat oefening en geduld kun je al snel objecten printen. Er zijn ook online communities en forums waar je hulp en tips kunt vinden.

Kan ik mijn eigen ontwerpen printen of moet ik bestaande ontwerpen downloaden?

Je kunt zowel je eigen ontwerpen maken met behulp van 3D-modelleringssoftware of bestaande ontwerpen downloaden van online platforms. Het hangt af van jouw creativiteit en vaardigheden welke optie je kiest.

Moet ik technisch onderlegd zijn om een 3D-printer te gebruiken?

Hoewel technische kennis handig kan zijn, is het niet noodzakelijk om een 3D-printer te gebruiken. Veel printers zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en worden geleverd met intuïtieve software. Met wat interesse en bereidheid om te leren, kan iedereen een 3D-printer gebruiken.

Kan ik reserveonderdelen krijgen voor mijn 3D-printer?

Ja, de meeste fabrikanten bieden reserveonderdelen en ondersteuning voor hun printers. Het is raadzaam om bij de aankoop van een printer te controleren of reserveonderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn en of er een goede klantenservice beschikbaar is voor eventuele problemen of vragen.

Dokter Fit