De 7 Beste Apple Watches van 2024
apple watch featured image

De 7 Beste Apple Watches van 2024

Met een Apple Watch til je je gezondheid en productiviteit naar een hoger niveau. De slimme horloges zijn meer dan een modeaccessoire: een Apple watch help je om actief te blijven, op schema te blijven en zelfs om je hartslag te volgen. 

Vraag je je af of een Apple horloge de investering waard is? Wij hebben diverse modellen getest en de beste zeven horloges op een rij gezet. Hierbij hebben we onder andere gelet op batterijduur, gebruiksgemak, gezondheidsfuncties en connectiviteit. 

Hier alvast de beste producten:

Weten welke Apples Watches nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste Apple watch overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Beste budget alternatief Check Prijs bij Bol
Beste sportieve keuze Check Prijs bij Bol
Stijlvolste keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste Apple watches onderzocht

Beste Algemene Keuze

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is het nieuwste model iWatch en beschikt daarmee over geavanceerde functies vergeleken met eerdere modellen.

Qua gezondheid doe je uitgebreide metingen met dit model: van je zuurstofsaturatie meten tot een ecg maken of je slaap bijhouden. Ook de vernieuwde apps, zoals voor work-outs, vonden we een mooie toevoeging. De batterij van dit model is goed, maar bij het gebruik van gps moet je na acht uur opladen.

Dit model heeft een kast gemaakt van aluminium, een geweven sportbandje en is krasbestendig. We vonden het prettig dat het horloge tegen een stootje kan, wat een groot voordeel is bij een actieve levensstijl. Zelfs zwemmen tot vijftig meter diep is geen probleem. We stelden onze eigen wijzerplaat samen met onze favoriete functies. Je kiest de maat horlogekast (41 of 45 mm) en de kleur en maat van je bandje.

De Series 9 heeft een nog helderder beeldscherm voor goed zicht en een nieuwe manier van bedienen, waarbij je het beeldscherm niet aan hoeft te raken. Functies zoals de valdetectie, ongelukdetectie en SOS-melding dragen bij aan het gebruiksgemak, net als het nauwkeurige zoeken. Je hebt wifi of een iPhone nodig voor connectiviteit.

We raden dit model aan als je een model uit de nieuwste serie met vernieuwde functionaliteiten zoekt.

Voordelen:
 • Nieuwe manier van bedienen, zonder display aan te raken
 • Nog helderder display voor gebruiksgemak
 • Geavanceerde gezondheids- en trainingsgegevens bijhouden
 • Je stelt je eigen wijzerplaat samen
 • Barstbestendig en geschikt voor zwemmen
 • Extra veilig dankzij valdetectie, ongelukdetectie en SOS-meldingen
Nadelen:
 • Vereist iPhone Xs of nieuws met iOS 17 of nieuwer
 • Bandje iets lastiger om te doen
 • Batterij leeg na 8 uur bij gebruik gps
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra 2 is een luxe horloge, speciaal ontworpen voor de extreemste work-outs en outdooractiviteiten.

Dit model heeft veelzijdige functionaliteiten op het gebied van sport en gezondheid. Zo zie je op het scherm tot wel zes verschillende work-out gegevens. Wat we vooral prettig vonden, is dat dit model zonder iPhone gebruikt kan worden dankzij de ingebouwde technologie voor mobiele netwerken. We vonden dit ideaal tijdens het hardlopen of sporten en lieten onze telefoon thuis.

De kast van titanium voelt licht aan en de witte band is robuust. Het grote scherm heeft zo zijn voordelen, bijvoorbeeld het zien van informatie, maar kan ook als storend ervaren worden. We vonden het heldere display aangenaam, waardoor we ook in de felle zon alle gegevens goed zagen.

Dit model heeft een extra sterke batterij die tot wel 36 uur meegaat. Op de energiebesparende modus is dit zelfs tot 72 uur. We vonden de uitgebreide veiligheidsfuncties, net als bij de Series 9, een voordeel.

We raden dit luxe model aan als je graag outdooractiviteiten onderneemt waarbij je liever niet je iPhone meeneemt. Hier staat wel een hogere prijs tegenover.

Voordelen:
 • Batterij gaat extra lang mee (36 uur, of 72 in energiebesparende modus)
 • Werkt zonder iPhone dankzij ingebouwde technologie voor mobiele netwerken
 • Robuust, ideaal voor extreme sporten of outdoor activiteiten
 • Scherm zeer helder, ook goed zichtbaar in de felle zon
Nadelen:
 • Grote wijzerplaat, vindt niet iedereen prettig
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE 2022 is een recent model uit een van de goedkopere series, waarbij je niet veel inlevert op kwaliteit.

Deze Apple Watch voor dames en heren heeft minder functionaliteiten dan bijvoorbeeld de Series 9, maar beschikt desondanks over krachtige sensoren om je gezondheid te meten. We vonden dit model ideaal om te sporten zonder telefoon bij de hand. 

Qua design is er bij dit model weinig veranderd vergeleken met zijn voorganger. De aluminium kast en de siliconenband is verkrijgbaar in diverse kleuren. We vonden de display qua helderheid goed, maar vonden het jammer dat er geen stappenteller zichtbaar was.

Wat het gebruiksgemak van dit voordeligere model iets beperkt, is de batterijduur die bij gps slechts zes uur is en zonder maximaal 18 uur. Let er dus op dat je regelmatig op moet laden, zeker bij intensief gebruik. Je gebruik dit model bij ondiep zwemmen, maar niet voor duiken of waterskiën.

We raden dit model aan als je een horloge met alle basisfunctionaliteiten zoekt voor een redelijke prijs.

Voordelen:
 • Hoogwaardige materialen, gaan lang mee
 • Probleemloos sporten zonder telefoon bij de hand
 • Accurate metingen, makkelijk af te lezen
 • Vriendelijk geprijsd vergeleken met andere Apple-modellen
Nadelen:
 • Stappenteller niet zichtbaar op scherm
 • Batterijduur maar 6 uur bij gebruik gps
 • Alleen voor ondiep zwemmen, niet voor duiken
Check Prijs op Bol.com
Beste Budget Alternatief

FITAGE Sporthorloge

Ben je op zoek naar een voordelig alternatief voor een Apple Watch? Dan is het FITAGE Sporthorloge een ideale keuze.

Met deze smartwatch en activity tracker kies je uit meer dan 110 sporten om te tracken en monitor je je hartslag en bloedzuurstof. Ook voor het meten van je slaap en ademhaling is dit model geschikt. Hoewel het apparaat soms wat moeite had met het herkennen van de sport, was dit handmatig in te stellen. De metingen waren accuraat.

Dit ronde model heeft een vrij grote horlogekast, waardoor dit model minder geschikt is voor de smalle pols. We vonden het bandje comfortabel, maar tijdens onze test bleek een enkeling last te krijgen van uitslag. Je kiest uit de kleuren roze en zwart.

Een groot voordeel van dit model is de lange batterijduur van wel vijf tot zeven dagen. We vonden het handig dat we niet vaak op hoefden te laden bij gewoon gebruik, wat bij sommige Apple-modellen sneller nodig was.

We raden dit model van FITAGE aan als je een budgetvriendelijk alternatief zoekt voor een Apple Watch. Houd er rekening mee dat dit product iets minder hoogwaardig en uitgebreid is.

Voordelen:
 • Mogelijkheid om meer dan 110 sporten te tracken
 • Bellen met ingebouwde speaker en microfoon
 • Lange batterijduur van 5-7 dagen
 • Voordeliger dan een model van Apple
Nadelen:
 • Bandje kan in zeldzame gevallen voor uitslag zorgen
 • Niet hetzelfde als een Fitbit of iWatch
Check Prijs op Bol.com
Beste Sportieve Keuze

iWatch Starlight Sport Band

Deze Apple Watch SE 2023 met Starlight Sport Band is de nieuwere versie van de SE 2022, een sportieve keuze met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Qua gezondheid en veiligheid is dit model uitgebreid, onder andere met waarschuwingen bij een hoge of lage hartslag of bij een onregelmatig hartritme. We vonden ook de valdetectie en ongelukdetectie met SOS-noodmelding een goede toevoeging. 

Dit model scoort goed op kwaliteit en uiterlijk. Dankzij het geweven sportbandje zit het horloge comfortabel. Je gebruikt dit model bij allerlei sporten, ook extremere varianten, zoals duiken tot vijftig meter. We raden dit model met een bandje in de kleur Starlight en de maat S/M vooral aan als Apple smartwatch voor dames, maar er zijn ook maten en kleuren voor heren beschikbaar.

We vonden dit model met een aanpasbare wijzerplaat gebruiksvriendelijk. Let erop dat je een iPhone of wifi nodig hebt om verbinding te maken, zodat de iPhone werkt. Deze dien je dus bij de hand te hebben tijdens het sporten, wat niet iedereen prettig vindt.

We raden dit Apple horloge aan als je op zoek bent naar een robuust model voor (buiten)sporten en het geen probleem vindt om je iPhone ook mee te nemen.

Voordelen:
 • Robuust en stijlvol bandje voor tijdens het sporten
 • Ideaal voor extremere sporten en waterdicht tot 50 meter
 • Aanpasbare wijzerplaat is gebruiksvriendelijk
 • Langere batterijduur bij gebruik gps dan eerdere modellen (18 uur)
Nadelen:
 • Vereist iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer
 • Niet geschikt als je wilt buitensporten zonder je iPhone mee te nemen
Check Prijs op Bol.com
Stijlvolste Keuze

Apple Watch Ultra

Als je op zoek bent naar een stijlvolle Apple Watch is dit Ultra model met een titanium kast en groen Alpine bandje een uitstekende keuze.

Net als de Ultra 2 is ook dit model veelzijdig qua functionaliteiten voor sport en gezondheid. Op het grote scherm lees je veel gegevens gelijktijdig af en de hoge helderheid helpen je goed te lezen in fel zonlicht. Het is mogelijk om dit model via mobiele dataverbinding (4G) te gebruiken.

De kast is gemaakt van titanium en het groene bandje bestaat uit twee lagen sterk textiel. Hierdoor is het horloge ideaal voor buitensporten, ook extremere varianten. Je duikt bijvoorbeeld tot 100 meter diep. Let erop dat de kast dik en breed is, wat minder comfortabel aanvoelt en onhandig is bij een kleine pols.

We vonden de batterijduur van dit model verrassend: 36 uur en op de energiebesparende modus zelfs 72 uur. Hierdoor hoeft dit horloge minder vaak opgeladen te worden dan concurrerende modellen.

We raden dit Apple horloge aan als je een luxe model zoekt met een stijlvol ontwerp, perfect voor de grotere pols.

Voordelen:
 • Mogelijkheid om verbindingen te maken met mobiel netwerk (4G)
 • Extra helder scherm goed af te lezen in felle zon
 • Stijlvol dankzij groen Alpine bandje van twee lagen textiel
 • Uitstekende batterij tot wel 72 uur bij energiebesparende modus
Nadelen:
 • Minder geschikt voor de kleine pols (brede kast van 49 mm)
 • Dikke horlogekast is minder comfortabel
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Apple Watch SE 2021

Als je op zoek bent naar een goedkope Apple Watch is het model SE 2021 een goede keuze. Omdat er inmiddels nieuwere modellen verkrijgbaar zijn met meer functies, betaal je minder voor het model uit 2021.

Met dit model meet je een ruime hoeveelheid gezondheidsgegevens, maar er is minder keuze dan bij nieuwere modellen. Zo ontbreekt een sensor voor zuurstofsaturatie en is de weergave van de apps minder geoptimaliseerd. Echter, we hielden onze bewegings- en trainingsdoelen probleemloos bij.

Dit model is verkrijgbaar in twee maten en drie kleuren. De kast gemaakt van aluminium voelt hoogwaardig aan, net als het bandje van siliconen. Net als bij andere horloges van Apple is dit model geschikt voor sporten en zwemmen, maar alleen in ondiep water.

We vonden de bediening van dit model gemakkelijk en we vonden het tof dat we uit een hoop wijzerplaten konden kiezen. De batterij is minder krachtig dan bij andere modellen, waardoor je regelmatig op moet laden. Gezien de lage prijs hadden we dit niet anders verwacht.

We raden de SE 2021 aan als je een budgetvriendelijk Apple Watch voor dames of heren zoekt, zonder dat je per se de nieuwste functies wilt gebruiken.

Voordelen:
 • Accurate metingen op gebied van gezondheid en sport
 • Ruime keuze uit ontwerpen voor wijzerplaten
 • Vriendelijk geprijsd voor een Apple-product
 • Ideaal instapmodel met alle basisfunctionaliteiten
Nadelen:
 • Minder krachtige batterij, dus vaker opladen
 • Minder uitgebreide functionaliteiten dan de nieuwere modellen
 • Geen WhatsApp
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een iWatch? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste Apple Watch:

 • Model: Apple heeft momenteel verschillende iWatch-modellen op de markt. De SE, Ultra en de nieuwste Series 9. De SE-modellen van voorgaande jaren zijn een voordeligere keuze, maar bevatten niet alle nieuwe functies die de Series 9 wel heeft.
 • Grootte: Apple Watches komen in twee formaten: 40 millimeter en 44 millimeter. Hoewel het verschil klein lijkt, heeft het invloed op de grootte van het scherm en de draagbaarheid. Jouw keuze hangt af van jouw polsgrootte en jouw voorkeur voor een groter of kleiner display.
 • Gps of gps + cellular: de gps-versie maakt alleen verbinding als deze in de buurt van je iPhone is of verbonden is met wifi. De gps + cellular versie kan onafhankelijk van je iPhone werken, waardoor je zonder je telefoon kunt bellen, berichten kunt sturen en gegevens kunt streamen.
 • Materiaal: de Apple Watch is verkrijgbaar in aluminium, roestvrij staal en titanium. Aluminium is lichter en goedkoper, terwijl roestvrij staal en titanium duurzamer en luxueuzer zijn.
 • Gezondheidsfuncties: de nieuwste Apple Watches bevatten geavanceerde gezondheidsfuncties zoals een ECG-app, bloedzuurstofmonitor en valdetectie. Als deze functies belangrijk voor je zijn, is een nieuwer model de betere keuze.
 • Prijs: de prijs van de Apple Watch varieert sterk, afhankelijk van het model, de grootte, het materiaal en de connectiviteit. Stel een budget vast en beslis daarbinnen welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Je hebt ruime keuze uit een luxere of juist goedkope Apple watch.

Houd deze factoren in gedachten bij het kiezen van jouw Apple Watch. Elk detail beïnvloedt de ervaring en het plezier dat je van je horloge krijgt.

De voordelen van een Apple-horloge

 • Directe gezondheidsfeedback: de Apple Watch monitort je hartslag, telt je stappen en meet je activiteitenniveau. Zo krijg je inzicht in je dagelijkse beweging en stimuleert het je om actief te blijven.
 • Navigatie op je pols: mis nooit meer een afslag met de ingebouwde gps. Je krijgt eenvoudige, duidelijke richtingaanwijzingen direct op je horloge.
 • Persoonlijk assistent: ontvang meldingen, beantwoord berichten en voer gesprekken, allemaal vanaf je pols. Je hoeft je telefoon minder vaak te pakken, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Waterbestendig: je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade. De Apple Watch voor dames of heren is ontworpen om mee te zwemmen, douchen of in de regen te lopen.
 • Draadloos betalen: met Apple Pay op je Apple Watch betaal je snel en veilig zonder je portemonnee of telefoon te hoeven pakken.
 • Muziek en podcasts: synchroniseer je favoriete muziek en podcasts. Ideaal voor hardlopen of andere activiteiten waarbij je je telefoon liever thuislaat.
 • Fitness tracker: volg je work-outs, stel doelen en bekijk je voortgang. De Apple Watch maakt het eenvoudig om je fitnessdoelen te bereiken.
 • Design en personalisatie: kies uit een breed scala aan bandjes en wijzerplaten om je Apple horloge aan te passen aan je persoonlijk stijl.
 • Compatibiliteit: de Apple smartwatch voor dames en heren werkt naadloos samen met je iPhone. Hierdoor heb je toegang tot al je apps en gegevens, op elk moment en overal.

Conclusie

Een Apple Watch of sporthorloge is onmisbaar voor sportievelingen die graag hun gezondheid, work-outs en slaap bij willen houden. We hebben diverse modellen voor je getest en de beste horloges op een rij gezet.

Uit onze test komt de Apple Watch Series 9 als beste algemene keuze naar voren. Dit nieuwste model heeft de meest uitgebreide functionaliteiten en is zeer gebruiksvriendelijk. Wil je ook zonder je telefoon in de buurt gebruik kunnen maken van je sporthorloge? Dan kies je voor de luxe Apple Watch Ultra 2.

Voor wie op zoek is naar een goedkope Apple Watch is het SE 2021 model een goede keuze. Als voordelig alternatief raden we je het FITAGE Sporthorloge aan. Hoewel dit geen Apple-product of Fitbit is, heeft dit model een goede prijs-kwaliteitverhouding en beschikt het over de belangrijkste functionaliteiten.

Til je sport- en gezondheidsprestaties naar een hoger niveau door voor een van de Apple watches te kiezen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het dragen van een Apple watch?

Een Apple Watch biedt je tal van gemakken, zoals het bijhouden van je gezondheid en fitnessgegevens, het sturen van berichten en het ontvangen van meldingen, direct vanaf je pols. Bovendien kun je er ook mee  bellen en muziek luisteren zonder je telefoon bij de hand te hebben.

Hoe lang gaat de batterij van een Apple watch mee?

De batterij van de smartwatch houdt het gemakkelijk de hele dag vol bij normaal gebruik. Dit betekent dat je de Watch ’s ochtends kunt opladen, de hele dag kunt gebruiken en ’s avonds weer kunt opladen.

Is de Apple watch waterdicht?

Ja, de horloges zijn waterdicht. Je kunt ermee zwemmen, douchen en je hoeft je geen zorgen te maken over regen of zweet tijdens het sporten.

Hoe koppel ik mijn Apple watch aan mijn iPhone?

Het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone is eenvoudig. Open de Apple Watch-app op je iPhone, tap op ‘Start pairing’ en volg de instructies op het scherm.

Welke iPhone is nodig om een Apple watch te gebruiken?

Om een Apple smartwatch voor dames of heren te gebruiken, heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig met de nieuwste versie van iOS.

Hoeveel kost een Apple watch?

De prijs van een Apple Watch varieert afhankelijk van het model en de uitvoering die je kiest. Je vindt de huidige prijzen op de officiële Apple website of bij geautoriseerde Apple dealers.

Dokter Fit