De 7 Beste Mifi Routers van 2024
mifi-router-featured-image

De 7 Beste Mifi Routers van 2024

Met een mifi router heb je altijd en overal een persoonlijk wifi netwerk bij de hand. Handig dus als je vaak onderweg bent en liever niet gebruik maakt van openbare wifi. 

Je hebt een hoop keuze tussen mifi routers, maar niet iedere router is geschikt voor jouw persoonlijke situatie. Wij hebben daarom een aantal van de beste mifi routers op de markt voor je op een rijtje gezet. 

Hier alvast de beste producten:

Weten welke mifi routers nog meer goed uit onze test kwamen? Lees verder!

Beste mifi router overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze zonder simkaart Check Prijs bij Bol
Beste keuze met 5g Check Prijs bij Bol
Beste keuze met dual-band Check Prijs bij Bol
Beste alternatieve keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste mifi routers onderzocht

Beste Algemene Keuze

CS Global Mifi Router

De CS Global Mifi Router is een uitstekende allround keuze. Zo scoort het hoger dan gemiddeld op de batterijduur (9-12 uur), hoeveelheid gebruikers (tot 15) en gebruiksvriendelijkheid. Vooral voor een lagere prijs dan veel andere producten uit onze lijst. Dit apparaat heeft dan ook de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze ogen. 

De mifi router zelf is bovendien erg fraai, met een minimalistisch display met alle benodigde info. Zelfs onder de al compacte mifi routers, is deze router van Chosen Selective bijzonder klein; net iets groter dan een bankpas! Zoals eerder aangegeven kan deze mifi router tot 15 apparaten ondersteunen. In dit prijssegment zien we meestal dat dit tot tien apparaten gelimiteerd is. 

Qua gebruiksvriendelijkheid zit je ook erg goed met dit toestel. Ideaal dus als je wat minder technische kennis hebt van routers. Zo zie je vier icoontjes die je ook op je andere mobiele toestellen terugziet: de signaalsterkte, wifiverbinding, download/upload en het batterijniveau. Als laatste heb je nog de aan-uitknop. 

Al met al is dit een uitstekende router als je voor een “veilige” keuze wilt gaan. Hij blinkt nergens écht in uit, maar scoort wel hoog op al onze criteria. Hierdoor vinden wij dit model de beste deal als je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gaat.

Voordelen:
 • Simpele display met duidelijke info - ideaal als je minder technisch bent
 • Ondersteunt tot 15 apparaten, meer dan andere apparaten rond deze prijs
 • Relatief hoge batterijduur (9-12 uur)
 • Kan tegen een stootje - robuust design
Nadelen:
 • Single band - alleen 2.4 Ghz verbindingen mogelijk
 • Bijgeleverde handleiding is niet duidelijk (maar de behulpzame klantenservice wel!)
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Netgear Nighthawk M5 MR5200

De NetGear Nighthawk is een uitstekende mifi router als je van plan bent voor langere tijd en met een grote groep gaat kamperen. De router is daarom een luxe optie en “overkill” als je hem alleen voor persoonlijk gebruik wilt. 

Het apparaatje zelf is handzaam en klein genoeg om in een vakje in je rugzak te stoppen. Wij zijn bovendien erg fan van het duidelijke display, waar je precies ziet hoeveel data je nog beschikbaar hebt, wat de batterijduur is en met welk netwerk je verbonden bent. 

Het apparaat beschikt over wifi 6 technologie, wat hogere snelheden en capaciteit biedt. Deze router is dus ideaal als je met een grotere groep op stap gaat. Zo kan deze high-end mifi router tot 32 wifi-apparaten ondersteunen. Bovendien biedt dit apparaat 5G-ondersteuning; iets wat je (nog) niet vaak ziet bij routers in lagere prijssegmenten. 

Al met al is de Netgear Nighthawk M5 een uitstekende keuze als je meer wilt investeren in een uitstekende mifi router voor grotere groepen. Met de nieuwste wifi 6 technologie en 5G-capaciteit, ondersteunt het apparaat vrijwel ieder toestel.

Voordelen:
 • Ondersteunt nieuwste wifi 6 technologie (ook geschikt voor oudere apparaten)
 • Duidelijke display met relevante informatie
 • Ideaal voor grote groepen - verbindt tot 32 apparaten tegelijk
 • Tot 13 uur te gebruiken met een opgeladen accu
 • Ondersteunt 5G-netwerken voor een snellere verbinding
Nadelen:
 • Te veel functionaliteiten voor persoonlijk gebruik
 • De hogere snelheid van wifi 6 ondersteunt alleen nieuwe toestellen
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Zonder Simkaart

We.Stream MiFi Router

Met de ingebouwde Cloud SIM-technologie van deze mifi router van We.Stream hoef je zelf geen simkaart te regelen. Deze technologie maakt het mogelijk om wereldwijd verbinding te maken zonder een lokale simkaart nodig te hebben, wat je veel gedoe en kosten bespaart. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen simkaart te gebruiken als je dat wilt. Een beperking van Cloud SIM is wel dat de datadekking afhankelijk is van de 4G-netwerken in het land waar je je bevindt, dus in sommige afgelegen gebieden kan de verbinding minder goed zijn.

Het toestel zelf oogt haast als een smartphone, met een groot display waar je vrijwel alles wat je wilt weten kunt terugvinden, zoals verbonden apparaten, account- en abonnementsinfo en meer. Dit maakt dit toestel samen met de Cloud SIM-technologie wel wat ingewikkelder. We raden dit toestel dan ook vooral aan aan mensen die wellicht al eerder een mifi router hebben gebruikt. Desondanks is het met de gebruiksaanwijzing prima uit te vogelen.

Al met al is dit een uitstekende keuze als je geen gedoe met simkaarten wilt. Je kunt de abonnementen gewoon managen vanuit het toestel zelf, wat dit toestel erg handig maakt. Let er wel op dat je enig verstand moet hebben van routers in het algemeen, aangezien het display anders wat overweldigend kan voelen.

Voordelen:
 • Eerste drie dagen gratis internet in het buitenland (koop hem dus net voor je vakantie!)
 • Uitgebreide display - ideaal als je al ervaring hebt met (mifi) routers
 • Extra veilig browsen met de ingebouwde VPN
 • Ook met je eigen simkaart te gebruiken
 • Langere batterijduur (tot 12 uur), ondanks het grotere display
Nadelen:
 • Geen 5 Ghz frequentie voor verbindingen
 • Wat minder gebruiksvriendelijk als je minder technische kennis hebt over routers
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met 5G

ZTE 5G Mifi Router

De ZTE 5G Mifi Router is onze aanrader als je op zoek bent naar een router met 5G-capaciteit. Alhoewel de mifi router van Netgear ook 5G aanbiedt, betaal je daar ook direct de hoofdprijs voor vanwege de andere functionaliteiten. Dit is dan ook de beste optie als je puur op zoek bent naar een goed apparaat met 5G-verbinding. De router schakelt uiteraard automatisch over naar 4G als 5G niet beschikbaar is, 

Het apparaat zelf oogt erg simpel, met een makkelijk te begrijpen display met relevante info. Het voelt ook zeker alsof het apparaat tegen een stootje kan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwetsbaarheid van deze router. 

De batterijduur valt wel wat tegen voor de prijs, met maximaal acht uur gebruikstijd. Houd er dus rekening mee dat je deze wat vaker moet opladen dan andere modellen. Dit kan gelukkig ook prima met een powerbank of voedingsadapter dankzij de meegeleverde USB-C kabel. 

Wij raden dit apparaat aan als je op zoek bent naar de snelste verbinding, aangezien 5G aanzienlijke hogere verbindingssnelheden biedt. Uiteraard is 5G niet overal beschikbaar, maar het toestel springt dan automatisch over op 3G of 4G en is daarmee overal ter wereld te gebruiken.

Voordelen:
 • Snelste verbindingen met 5G
 • Zeer gebruiksvriendelijk - alle benodigde info op het display te zien
 • Dual-band - dus zowel voor 2.4 Ghz als 5Ghz frequenties beschikbaar
 • Kan tegen een stootje
 • Ondersteunt tot 32 apparaten en dus ook prima voor op kantoor
Nadelen:
 • Kortere batterijduur (acht uur)
 • Alleen met een Nano SIM te gebruiken
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Dual-band

CS Dual Band Mifi Router

De CS Dual Band Global Mifi Router biedt je de flexibiliteit om te schakelen tussen 2.4Ghz en 5Ghz frequentiebanden. Iets wat je in dit prijssegment niet vaak terugziet. Hierdoor profiteer je van hogere snelheden waar 5Ghz beschikbaar is. Bij duurdere modellen, zoals de Netgear Nighthaven en de ZTE router, zie je deze functie ook vaak terugkomen, maar dan tegen een aanzienlijk hogere prijs. 

Deze mifi router oogt erg simpel, met een zeer minimaal design waar je enkel aan het display ziet of je verbonden bent en wat de batterijduur is. Voor uitgebreidere informatie kun je dus beter kijken naar de We.Stream router. 

Desondanks is dit model uitstekend inzetbaar over heel de wereld. Door de dual-band functionaliteit past het apparaat zich aan aan de situatie. Een 2.4Ghz verbinding zorgt voor een groter bereik - vooral als er muren in de weg zitten. 5Ghz is ideaal voor streaming en online gaming. 

Als je specifiek op zoek bent naar een mifi router met dual-band voor een vriendelijke prijs, dan is dit toestel van Chosen Selective onze aanrader.

Voordelen:
 • Altijd de beste verbindingen met zowel 2.4 Ghz en 5Ghz
 • Past zich automatisch aan aan de geschikte frequentieband
 • Makkelijk om op te zetten dankzij de duidelijke handleiding
 • Relatief lange batterijduur tot 12 uur
Nadelen:
 • Display geeft weinig informatie weer
 • Vorm maakt het toestel wat kwetsbaarder
Check Prijs op Bol.com
Beste Alternatieve Keuze

Teltonika RUT950

De Teltonika RUT950 is net wat verder dan een standaard model, maar levert hierdoor wel in op mobiliteit. Zo is het apparaat een stuk groter dan de gemiddelde mifi router. Je hebt bij dit model echter de mogelijkheid om ook gebruik te maken van een vaste internetverbinding én de mogelijkheid om twee simkaarten te installeren. Handig als de ene provider een storing heeft bijvoorbeeld!

Alhoewel je dit model niet zomaar even in je broekzak stopt (vooral met de bijgeleverde antennes!), is het alsnog meer dan prima om mee te nemen op reis. In dat opzicht hoef je dus niet in te leveren als je kiest voor dit model. Het is echter wel wat onhandiger als je deze mee wilt nemen als je gaat backpacken. 

Het model is dus als het ware een “zwaargewicht” versie van een mifi router. Het apparaat is daarom ideaal voor grotere groepen en als je al een vaste internetverbinding hebt. Waar we vooral fan van zijn, is de failover functie, wat erg fijn is voor op kantoor of bijvoorbeeld in een winkel. Dit houdt in dat, als er onverhoopt een storing is met de vaste verbinding, hij automatisch overgaat op 4G internet zonder dat je je verbinding verliest. Dit moet je wel (laten) instellen door iemand met verstand van routers.

Dit “alternatief” op de standaard mifi router is dus fantastisch als je op zoek bent naar een breder inzetbaar apparaat dat vooral ideaal is als je je in een (werk)situatie bevindt waar continue uptime van het internet ontzettend belangrijk is.

Voordelen:
 • Gegarandeerde verbinding - ook als de vaste verbinding eruit ligt
 • Ondersteuning voor de meeste apparaten (tot 100)
 • Extra sterke verbinding dankzij de meegeleverde antennes
 • Als enige uit de lijst een Dual SIM-optie, voor het geval de ene provider een storing heeft
Nadelen:
 • Configuratie voor automatische overschakeling vereist
 • Geen display om verbruik af te lezen
 • Grote formaat minder praktisch onderweg
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Lineforce 4G Dongel

De Lineforce 4G Dongel is onze aanrader als je op zoek bent naar een prima budgetoptie voor een mifi router. Alhoewel de meeste dongels slechts één apparaat ondersteunen (wat ook direct het verschil is met een mifi router), kun je met deze dongel tien apparaten ondersteunen. Het biedt dus alle functionaliteiten van een mifi router, maar voor een aanzienlijk lagere prijs. 

De dongel levert wel wat in op snelheid. Waar voordelige routers als de CS Global Mifi Router snelheden tot 300 Mbps en duurdere routers als de ZTE router tot 2000 Mbps bieden, moet je bij dit model genoegen nemen met 150 Mbps. 

Het apparaat heeft echter wel een groot bereik tot 50 meter, wat zelfs voor standaard mifi routers erg hoog is. De display is erg minimalistisch, met enkel led indicatoren die de verbindingsstatus weergeeft. 

Kortom, alhoewel je met deze dongel van Lineforce niet de snelste internetverbindingen zult krijgen, is dit een ideale budgetkoop als je af en toe wat wilt browsen op je telefoon. Het is ook ideaal als goedkope optie om contact te houden via Whatsapp of Facebook.

Voordelen:
 • Groot bereik met 50 meter - vooral voor een budgetkoop
 • Bijzonder gebruiksvriendelijk - je hoeft enkel een simkaart te installeren
 • Ideaal als je alleen wat wilt browsen of contact wilt houden via chat apps
 • Geschikt voor tien apparaten (uniek onder dongels)
Nadelen:
 • Aanzienlijk lagere snelheden dan andere modellen
 • Display toont alleen de verbindingsstatus
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een mifi router? 

 • Batterijduur: een mifi router met een lange batterijduur is essentieel als je veel onderweg bent. Je wilt immers niet constant op zoek zijn naar een stopcontact. Kijk naar een mifi router die minimaal zes uur meegaat op een enkele lading, zodat je altijd en overal verbonden blijft.
 • Snelheid: de snelheid van de internetverbinding is cruciaal voor een soepele online-ervaring. Mifi routers die 4G of 5G ondersteunen bieden de snelste verbinding, ideaal voor videostreaming of online gaming. Vergeet niet dat de werkelijke snelheid ook afhangt van de netwerkdekking in jouw omgeving.
 • Aantal verbonden apparaten: afhankelijk van hoeveel apparaten je wilt aansluiten, selecteer je een mifi router die dit ondersteunt. Sommige modellen laten tot wel tien apparaten tegelijkertijd verbinden, perfect als je meerdere apparaten hebt of met meerdere mensen gebruik maakt van de router.
 • Draagbaarheid: een compacte en lichte mifi router is gemakkelijk om mee te nemen. Een model dat in je zak of tas past, is ideaal voor reizen of als je vaak onderweg bent.
 • Beveiliging: een mifi router moet sterke beveiligingsopties bieden om je gegevens te beschermen. Zoek naar modellen die WPA2-encryptie ondersteunen, dit zorgt ervoor dat je veilig en privé kunt surfen.
 • Gebruiksgemak: tot slot, een mifi router moet eenvoudig te gebruiken zijn. Kies voor een model met een intuïtieve interface en duidelijke instructies. Zo kun je snel en gemakkelijk verbinding maken, zonder technische problemen.

De voordelen van een mifi router

 • Draagbaarheid: een mifi router is klein en licht, waardoor je het apparaat gemakkelijk meeneemt. Hierdoor blijf je altijd en overal verbonden met het internet, wat belangrijk is als je veel onderweg bent of in gebieden zonder wifi zit.
 • Betrouwbaar signaal: de mifi router biedt een stabiele internetverbinding, zelfs in gebieden waar de mobiele dekking zwak is. Zo zorg je ervoor dat je altijd toegang hebt tot het web, of je nu aan het werk bent, studeert of ontspant.
 • Meerdere apparaten: met een mifi router verbind je meerdere apparaten tegelijkertijd met het internet. Dit is handig als je met meerdere mensen op dezelfde locatie bent, of als je meerdere apparaten tegelijk wilt gebruiken, zoals je smartphone, laptop en tablet.
 • Veiligheid: de mifi router maakt gebruik van beveiligde toegang, waardoor je gegevens veilig zijn. Dit is belangrijk als je zaken doet, bankiert of andere gevoelige informatie online deelt.
 • Kostenbesparing: met een mifi router vermijd je dure roamingkosten in het buitenland. Dit betekent dat je kunt blijven surfen op het web zonder je zorgen te maken over hoge kosten, wat cruciaal is als je regelmatig reist of in het buitenland werkt.
 • Onafhankelijk van hotspots: met een mifi router ben je niet afhankelijk van openbare wifihotspots, die vaak onveilig en onbetrouwbaar zijn. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige online-ervaring, waar je ook bent.

Conclusie

Na een grondige test van de beste mifi routers van 2024 springt de CS Global Mifi Router eruit. Waarom? Dit model heeft in onze ogen de beste prijs-kwaliteitverhouding met een lange batterijduur, de mogelijkheid tot wel vijftien gebruikers en een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast willen we ook de Netgear Nighthawk M5 MR5200 in de spotlights zetten. Deze luxe mifi router is met name geschikt voor grotere groepen die extra capaciteit nodig hebben. Voor persoonlijk gebruik is dit model wat overdreven en aan de dure kant.

Wil je browsen zonder een simkaart in de router? Dan is de We.Sream MiFi Router zonder simkaart ideaal. Voor de mogelijkheid om te verbinden met 5G raden we de ZTE 5G Mifi Router aan.

Ongeacht je situatie of behoeften, vind je in deze lijst de perfecte mifi router voor jouw volgende avontuur.

Veelgestelde vragen

Wat is een mifi router?

Een mifi router is een draagbaar apparaat dat je gebruikt om je eigen veilige wifinetwerk te creëren. Het is ideaal als je op meerdere apparaten tegelijk wilt internetten, zoals je laptop, tablet en telefoon, en er geen wifi beschikbaar is.

Hoe werkt een mifi router?

Een mifi router maakt verbinding met het mobiele netwerk via een simkaart. Vervolgens zet het apparaat dit mobiele signaal om in een wifisignaal. Zo creëer je je eigen draadloze netwerk waar je meerdere apparaten op kan aansluiten.

Waarvoor gebruik ik een mifi router?

Een mifi router gebruik je als je op reis bent, onderweg bent voor je werk, of op een locatie zonder wifi bent. Je bent niet afhankelijk van openbare wifinetwerken, wat veiliger is voor je gegevens.

Hoeveel apparaten kan ik aansluiten op een mifi router?

Je kunt meestal tot tien apparaten tegelijkertijd aansluiten op een mifi router. Het exacte aantal kan verschillen per model, dus check dit bij de aankoop.

Heb ik een simkaart nodig voor mijn mifi router?

Ja, voor een mifi router heb je een simkaart nodig. De simkaart zorgt ervoor dat je mifi router verbinding kan maken met het mobiele netwerk.

Hoelang gaat de batterij van een mifi router mee?

De batterijduur van een mifi router varieert per model, maar de meeste modellen houden het zes tot tien uur vol op een volle batterij. Dit is genoeg voor een dag intensief gebruik.

Kan ik mijn mifi router ook in het buitenland gebruiken?

Ja, je kunt een mifi router in het buitenland gebruiken. Zorg wel dat je een geschikte simkaart hebt voor het land waar je naartoe gaat. Let op eventuele roamingkosten, deze kunnen hoog oplopen.

Wat kost een mifi router?

De prijs van een mifi router varieert en hangt af van de specificaties. Gemiddeld betaal je tussen de 50 en 150 euro voor een mifi router.

Hoe kies ik de beste mifi router?

Bij het kiezen van een mifi router let je op de batterijduur, het maximale aantal aansluitbare apparaten en de snelheid van de internetverbinding. Ook kan het handig zijn om te kijken naar de grootte van het apparaat als je hem vaak wil meenemen.

Dokter Fit