De 7 Beste Papierversnipperaars van 2024
papierversnipperaar featured image 3

De 7 Beste Papierversnipperaars van 2024

Een betrouwbare papierversnipperaar is onmisbaar als je jouw privé- of zakelijke informatie veilig wilt houden. Het voorkomt identiteitsdiefstal en houdt je werkplek opgeruimd. Je vraagt je misschien af welke papierversnipperaar nu de beste is. We hebben verschillende modellen getest op hun vermogen om soepel door papier en creditcards heen te snijden, de hoeveelheid geluid die ze produceren en hun duurzaamheid. Verder hebben we gekeken naar extra functies zoals veiligheidsinstellingen en energiebesparende modi. Lees verder om erachter te komen welke papierversnipperaar als beste uit de test kwam.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke papierversnipperaars nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste papierversnipperaar overzicht 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest luxe keuze Check Prijs bij Bol
Beste keuze voor thuis Check Prijs bij Bol
Meest veelzijdige keuze Check Prijs bij Bol
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Beste veiligheidsniveau keuze Check Prijs bij Bol
Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

De 7 beste papierversnipperaars onderzocht

Beste Algemene Keuze

Fellowes LX85

5.0

De Fellowes papierversnipperaar is een krachtig hulpmiddel voor het vernietigen van documenten, speciaal ontworpen voor veelvuldig gebruik in kleine kantoren of thuiskantoren. Deze vernietiger versnippert tot 12 vellen tegelijk in 4x40mm cross-cut snippers, met een veiligheidsniveau van P-4. Dit maakt deze versnipperaar een uitstekende keuze voor thuis of op kantoor!

Wat direct opvalt aan dit model is het handzame formaat van deze versnipperaar. Het apparaat vereist weinig ruimte, maar door de ruime opvangbak van 19 liter, past er veel papier in. 

Een voordeel vinden we de veiligheid en het gebruiksgemak van dit exemplaar. Het apparaat beschikt over de SafeSense®-technologie en stopt direct met versnipperen wanneer handen de invoeropening aanraken. Omdat hij tot 10 blaadjes per keer versnippert, ben je snel klaar. Een groot pluspunt is dat hij nietjes en paperclips ook vernietigd, ideaal wat ons betreft!

We vinden dat deze papierversnipperaar netjes geprijsd is en dat hij dankzij de hoge mate van veiligheid en gebruiksgemak iedere cent waard is.

We raden je deze papierversnipperaar aan als je op zoek bent naar een veilige en gebruiksvriendelijk model die je helpt om snel papier te versnipperen.

Voordelen:
 • Veiligheidsniveau P-4 versnippering
 • SafeSense®-technologie voor extra veiligheid
 • 20 minuten onafgebroken versnipperen
 • Vernietigt ook nietjes, paperclips, creditcards
 • Makkelijk verplaatsbaar door rolwieltjes
Nadelen:
 • Na 20 minuten versnipperen is afkoelen vereist, dit kost soms wat tijd
 • Beperkte opvangbak voor grotere kantoren
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Sam Office PS3640

4.0

De Sam Office PS3640 papierversnipperaar is een zwaargewicht in de wereld van papiervernietigers. Met zijn robuuste constructie en uitgebreide capaciteit is het een luxe keuze voor grotere kantoren. 

Dit is echt een beest van een papierversnipperaar. Je ziet direct dat dit model geschikt is voor intensief dagelijks gebruik. We hebben het getest, en je kunt tot 22 A4-vellen tegelijkertijd verwerken. Dat gaat soepel! Klein detail: dit apparaat weegt 70 kilo.

We vinden dit met recht een luxe keuze door de geavanceerde functies en hoge capaciteit waar deze papierversnipperaar over beschikt. Het model is uitgerust met een automatisch stop-startsysteem en een anti-vastloop beveiliging. Daarnaast heeft hij een zeer royale opvangbak van 80 liter, zodat hij minder vaak geleegd moet worden. 

Hoewel het een grote investering is, vinden wij met oog op kwaliteit en geavanceerde functies dat deze papierversnipperaar het geld waard is.

Kort samengevat, de Sam Office PS3640  is een krachtige, betrouwbare machine met luxe functies, die we aanraden voor intensief gebruik in grotere kantoren.

Voordelen:
 • Geschikt voor intensief, professioneel gebruik
 • Vernietigt 22 A4-vellen per keer
 • 80 liter opvangbak: minder vaak legen
 • Vernietigt ook creditcards en CD's
 • Hoge veiligheid: DIN P-5 versnippering
 • Automatische start-stop en vastloopbeveiliging
Nadelen:
 • Zwaar gewicht, verplaatsen kan lastig zijn
 • Hogere aanschafprijs door luxe functies
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Thuis

Rexel Alpha P1

4.0

De Alpha papierversnipperaar van het merk Rexel is jouw betrouwbare partner voor het vernietigen van documenten thuis. Met de capaciteit om per keer 5 vellen (80 gsm) te versnipperen in stroken van 7,2 mm, zorgt het voor een effectieve en veilige vernietiging. Zelfs nietjes, paperclips en creditcards zijn geen probleem voor deze papierversnipperaar.

Dit model is qua formaat perfect voor je home-office en verzekert je van een veilige verwerking van je persoonlijke documenten. Met een opvangbak van 10 liter kun je even vooruit, dit zijn ongeveer 30 versnipperde vellen papier. Een voordeel vinden wij het lichtgewicht en zijn nette prijs. 

Dit model heeft een veiligheidsscore van P1, dit is uiteraard erg veilig. Houd er echter rekening mee dat de vernietiging in P1-stroken minder veilig is dan bijvoorbeeld een cross-cut of micro-cut versnipperaar.

De kwaliteit van de papierversnipperaar is meer dan goed. Het doet wat het moet doen en is erg praktisch in gebruik. We vinden het elke cent waard.

Aanrader voor wie een eenvoudige, maar betrouwbare papierversnipperaar zoekt voor thuis.

Voordelen:
 • Vernietigt nietjes, paperclips, creditcards
 • Ondersteunt Algemene Verordening Gegevensbescherming
 • Handig voor thuiswerkplek door formaat
 • Gebruiksvriendelijk en komt met heldere handleiding
Nadelen:
 • Alleen P1-stroken versnippering, er zijn veiligere opties
 • Beperkte werktijd van 3 minuten
Check Prijs op Bol.com
Meest Veelzijdige Keuze

Leitz IQ Autofeed

4.3

De Leitz IQ Autofeed papierversnipperaar is een slimme en veelzijdige oplossing voor al je belangrijke documenten. Deze volautomatische papierversnipperaar

werkt zelfstandig en kan zonder problemen 100 A4-vellen in één keer versnipperen, inclusief nietjes en paperclips. 

Dit is een next-level papierversnipperaar; dit model biedt een uitstekende balans tussen prestaties en gemak. Het is een veelzijdige keuze, omdat je kunt kiezen of je automatisch of met de hand versnippert. Daarnaast heeft het apparaat een anti-vastlooptechnologie en een ‘clean emptying functie’. Wat dit model wel heel bijzonder maakt, is de infraroodsensor die aangeeft wanneer de opvangbak vol is. 

Een pluspunt is de stille werking en doorlopende werkduur van 20 minuten. We zien enkel voordelen en vinden dit product zijn geld meer dan waard.

We vinden dit een aanrader voor iedereen die zoekt naar een papierversnipperaar die net dat beetje extra heeft. Een veelzijdig model voor intensief gebruik, doe er je voordeel mee!

Voordelen:
 • Autofeed functie versnippert 100 vellen in één keer
 • Clean emptying minimaliseert rommel
 • Aanraakscherm maakt bediening eenvoudig
 • Ultrastille werking verbetert de werkomgeving
 • Doorlooptijd van 20 minuten verhoogt productiviteit
Nadelen:
 • De behuizing voelt wat kwetsbaar
 • Relatief duur
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Leitz IQ Home

4.6

Deze Leitz papierversnipperaar is een compacte, stijlvolle en functionele oplossing voor je (thuis)kantoor. Met het vermogen om 10 A4-vellen tegelijk te versnipperen en een ruime 23L opvangbak, biedt het de perfecte combinatie van capaciteit en gemak. Deze papierversnipperaar biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding dankzij de combinatie van prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid. 

Opvallend vinden we het handzame formaat en de stijlvolle vormgeving. Dit is een pluspunt voor wanneer je hem in huis hebt staan.  Bovendien heeft het een hoge veiligheidsnorm (DIN P4), wat betekent dat het documenten in kleine stukjes versnippert, waardoor het moeilijker wordt om informatie te herstellen. 

Een gebruiksvriendelijke papierversnipperaar met goede prestaties is goud waard als je houdt van een opgeruimd bureau. Daarom vinden wij de prijs van deze papierversnipperaar meer dan rechtvaardig.

We raden dit model aan wanneer je zoekt naar een papierversnipperaar met perfecte prestaties, gebruiksgemak en een handzaam formaat.

Voordelen:
 • Stillere werking voor rustig thuiskantoor
 • Anti-vastloop technologie voorkomt frustraties
 • Veilig slot voor zorgeloos gebruik
 • Versnippert ook nietjes en paperclips
Nadelen:
 • Slechts 6 minuten continue werkduur
 • Vereist onderhoud met olievellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Veiligheidsniveau Keuze

Leitz IQ Protect Premium

4.5

De Leitz IQ Protect Premium is een stijlvolle en ultrastille papierversnipperaar pet een P-5 veiligheidsniveau. Met zijn compacte formaat is hij ideaal om onder je bureau te plaatsen en draagt bij aan een rustige werkomgeving.

Wij zijn zeer te spreken over deze papierversnipperaar met P-5 veiligheidsniveau. Dit model biedt extra bescherming biedt voor jouw persoonlijke en zakelijke documenten. Hij versnippert moeiteloos tot 4 A4-vellen tegelijk, inclusief nietjes en paperclips, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid. Het enige nadeel is dat je mogelijk vaker de opvangbak moet legen, zeker bij grotere versnipperklussen, omdat deze een capaciteit van slechts 14L heeft.

Een pluspunt ten opzichte van andere modellen vinden wij de intuïtieve aanraakbediening en anti-vastlooptechnologie. Je kunt eenvoudig zien wanneer de opvangbak vol is dankzij het transparante kijkvenster, en de machine stopt automatisch als er te veel papier wordt ingevoerd. 

De papierversnipperaar is gemaakt van degelijk materiaal en dankzij de P-5 veiligheidsclassificatie kun je onbezorgd aan de slag. Daarmee is dit model zeker het geld waard.

Aanrader voor iedereen die op een gemakkelijke manier zijn papier wil versnipperen op een extra veilige manier.

Voordelen:
 • Ultrastille werking voor rust
 • Compact en past onder bureau
 • Hoog veiligheidsniveau, voor kleine snippers (P-5)
 • Eenvoudig te legen opvangbak
 • Anti-vastlooptechnologie voor gemak
Nadelen:
 • Beperkte invoercapaciteit (4 vellen)
 • Opvangbak snel vol
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Alpina Papiervernipperaar

4.1

De Alpina Papiervernipperaar staat bekend als een betrouwbare en efficiënte hulp voor het vernietigen van jouw vertrouwelijke documenten en creditcards. Deze betaalbare papierversnipperaar is een ideale keuze voor het versnipperen van maximaal zes A4-vellen tegelijk.

Voor deze prijs voelt dit model meer dan degelijk aan. Met de bedieningsknop aan de bovenkant stel je eenvoudig de gewenste modus in. Het papierafval vangt hij op onder de messen, in een opvangbak van 10 liter, hier kun je dus heel wat papier in kwijt. Een voordeel vinden we dat dit model precies onder je bureau past door het handzame formaat.

Ondanks dat het een eenvoudig model is zonder veel bijzonderheden en extra functies, werkt dit model naar behoren en hebben we geen problemen of ongemakken ondervonden. We vinden deze papierversnipperaar zeker het geld waard.

We raden dit model van Alpina aan wanneer je een voordelige papierversnipperaar zoekt, voorzien van alle nodige functies.

Voordelen:
 • Ook geschikt om creditcards te vernietigen
 • Capaciteit van 6 A4 vellen tegelijk.
 • Eenvoudige bediening met 4 standen.
 • Ingebouwde oververhittingsbescherming.
 • Ruime opvangbak van 10 liter.
 • Automatische stand-by na gebruik.
Nadelen:
 • Minder geschikt voor dik papier.
 • Vereist regelmatige afkoelperiodes, waardoor je soms moet wachten
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een papierversnipperaar?

 • Snijstijl: er zijn drie basistypen: strooksnede, dwarsdoorsnede en microsnede. De laatste biedt de hoogste beveiliging omdat deze het papier in kleine vierkantjes knipt, waardoor het bijna onmogelijk is om de documenten opnieuw samen te stellen.
 • Capaciteit: overweeg hoeveel papier je tegelijk wilt versnipperen. Sommige apparaten kunnen tot 20 vellen papier in één keer versnipperen, wat handig is als je grote hoeveelheden papier snel wilt vernietigen.
 • Snelheid en duurzaamheid: voor intensief gebruik heb je een machine nodig die snel versnippert en langdurig kan werken zonder oververhitting. Kijk naar de looptijd en de afkoelperiode van een versnipperaar.
 • Geluidsproductie: een stille versnipperaar is essentieel als je in een rustige omgeving werkt. Versnipperaars met een speciale ‘stille modus’ zijn dan een slimme keuze.
 • Veiligheidskenmerken: veiligheidsaspecten zijn belangrijk, vooral als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Kies voor een model dat automatisch stopt als handen of vingers te dicht bij de invoeropening komen.
 • Opvangbak: een grotere opvangbak betekent dat je minder vaak de bak hoeft te legen. Dit is vooral handig als je grote hoeveelheden papier versnippert.

De voordelen van een papierversnipperaar

 • Bescherming van persoonlijke informatie: met een papierversnipperaar versnipper je documenten tot onleesbare stukjes, waardoor je persoonlijke en gevoelige informatie beschermt tegen identiteitsdiefstal.
 • Clutter-vrij huis: een papierversnipperaar helpt je om je huis opgeruimd en vrij van overtollig papier te houden.
 • Milieuvriendelijk: versnipperd papier neemt minder ruimte in dan onversnipperd papier, waardoor je minder afval produceert. Bovendien is versnipperd papier gemakkelijker te recyclen.
 • Makkelijk in gebruik: de meeste papierversnipperaars zijn gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen maar het papier in de invoer te steken en de machine doet de rest.
 • Geschikt voor verschillende papierformaten: of je nu oude belastingaangiften, creditcardafschriften of ongewenste reclamepost wilt vernietigen, een papierversnipperaar kan het allemaal aan.
 • Duurzaam: goede papierversnipperaars zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ze zijn robuust en betrouwbaar, waardoor je jarenlang kunt genieten van een veilige en efficiënte manier om je papierafval te beheren. 
 • Verhoogt je productiviteit: in plaats van tijd te verspillen aan handmatige versnippering, kun je die tijd besteden aan belangrijkere taken. Een papierversnipperaar verhoogt je efficiëntie en productiviteit.

Conclusie

Na een grondige test van de 7 beste papierversnipperaars van 2024, springt de Fellowes LX85 Papierversnipperaar eruit als de beste algemene keuze. Deze papierversnipperaar onderscheidt zich door de SafeSense®-technologie voor extra veiligheid en geeft je de mogelijkheid om maar liefst 20 minuten non-stop papier kunt vernietigen.

Zoek je meer luxe, dan zit je goed met de Sam Office PS3640 Papierversnipperaar. Dit is niet alleen een extreem krachtig exemplaar waardoor je meer dan 20 vellen tegelijkertijd kunt verwerken, maar is ook nog eens geschikt voor professioneel gebruik.

Staat veiligheid bij jou hoog in het vaandel? Als beste veilige keuze komt de Leitz IQ Protect Premium uit onze test. Met P-5 als veiligheidsniveau is het apparaat geschikt voor de meest vertrouwelijke informatie. Daarnaast heeft de versnipperaar een handzaam formaat en maakt hij weinig geluid.

Veelgestelde vragen

Welke papierversnipperaar is het beste voor thuisgebruik?

Voor thuisgebruik raden we een papierversnipperaar aan die zowel compact als efficiënt is. De Fellowes Powershred 79Ci is een uitstekende keuze. Deze heeft een stille werking en beschikt over een veiligheidssensor die automatisch stopt wanneer jouw handen te dichtbij komen.

Hoe vaak moet ik mijn papierversnipperaar oliën?

Het oliën van jouw papierversnipperaar hangt af van hoe vaak je deze gebruikt. Bij normaal gebruik raden we aan om minstens één keer per maand te oliën om de prestaties op peil te houden.

Wat moet ik doen als mijn papierversnipperaar vastloopt?

De meeste papierversnipperaars hebben een ‘achteruit’ functie. Deze functie keert de versnippering om en helpt bij het losmaken van het vastgelopen papier. Zorg ervoor dat je de machine uitschakelt en de stekker uit het stopcontact haalt voordat je probeert vastgelopen papier handmatig te verwijderen.

Kan een papierversnipperaar creditcards en cd’s versnipperen?

Niet alle papierversnipperaars kunnen creditcards en cd’s versnipperen. Controleer de productbeschrijving of het gebruikershandleiding om te zien of jouw model dit kan.

Hoe kan ik mijn papierversnipperaar schoonmaken?

Schakel eerst de papierversnipperaar uit en haal de stekker uit het stopcontact. Gebruik een zachte doek of penseel om stof en papierresten te verwijderen. Voor een grondige reiniging kun je speciale reinigingssheets gebruiken die door de versnipperaar gaan en vastzittende deeltjes losmaken.

Dokter Fit