De 7 Beste Toetsenborden van 2024
toetsenbord featured image

De 7 Beste Toetsenborden van 2024

Een goed toetsenbord is onmisbaar voor iedereen die regelmatig gebruik maakt van een laptop of computer. Of je nu veel gamet, digitale ontwerpen maakt of simpelweg veel typt voor je werk, het juiste toetsenbord tilt je ervaring naar een hoger niveau.

We hebben allerlei modellen getest en zetten de 7 beste toetsenborden voor je op een rij. Hierbij hebben we gelet op comfort, snelheid en gebruiksgemak in verschillende situaties. Kies bijvoorbeeld voor een compact model dat makkelijk te vervoeren is, een toetsenbord speciaal voor gamers of een keyboard om het gebruiksgemak van je iPad te verhogen.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke toetsenborden nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste toetsenbord overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste compacte keuze Check Prijs
Stilste keuze Check Prijs
Beste keuze voor gamen Check Prijs
Beste keuze voor tablet Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste toetsenborden onderzocht

Beste Algemene Keuze

Auronic Draadloos Toetsenbord en Muis

Dit draadloze toetsenbord van Auronic wordt geleverd met een muis en is een uitstekende keuze om ergonomisch en comfortabel te werken.

Qua kwaliteit vonden we met name het toetsenbord hoogwaardig aanvoelen. De achterkant is gemaakt van roestvrij staal en de antislip-pads zorgen voor stabiliteit. We vonden de kwaliteit van de muis iets minder. Wat wel handig was aan de muis, was het symmetrische ontwerp, waardoor dit model ook geschikt is voor linkshandigen.

Zowel het kleine toetsenbord als de muis zijn eenvoudig in gebruik. De batterij gaat maar liefst vier tot zes maanden mee en hoeft vervolgens maar twee uur op te laden. Dit doe je via een USB-kabel – je hoeft dus geen batterijen te kopen of te vervangen. Een groot pluspunt: zelfs tijdens het opladen blijf je werken.

We vonden het model comfortabel in gebruik en makkelijk mee te nemen dankzij het lichte gewicht van slechts 300 gram. Het draadloze bereik was iets minder groot dan aangegeven, maar we vonden vijf meter alsnog ruim voldoende. Het geluidsniveau van de toetsen had iets lager gemogen.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een keyboard en muis met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen:
 • Krachtige batterij gaat 4-6 maanden mee
 • Geen losse batterijen nodig, via USB-kabel oplaadbaar
 • Ook tijdens het opladen blijf je probleemloos werken
 • Symmetrische muis is ergonomisch en ook voor linkshandigen
 • Lichte gewicht (300 gram), makkelijk mee te nemen
Nadelen:
 • Iets minder bereik dan aangegeven (slechts 5 meter)
 • Kwaliteit van muis iets minder
 • Toetsen zijn minder stil
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Apple Magic Keyboard

Dit luxe Apple Magic Keyboard is niet alleen te gebruiken met een Mac, maar ook als je een Windows computer hebt.

Dit toetsenbord is een hoogwaardige keuze met een mooi en licht ontwerp. De combinatie wit met zilver vonden we aantrekkelijk en een mooie toevoeging aan een licht bureau. Dankzij het compacte formaat is dit model makkelijk te verplaatsen.

Dit keyboard beschikt over een ingebouwde accu die je op kunt laden. Je laadt deze iedere maand op met het meegeleverde kabeltje. Op een Mac zie je het batterijpercentage, bij een computer op Windows is dit niet het geval. Voor wie veel gebruik maakt van een numpad is dit kleine model minder geschikt.

We vonden dit model voldoen aan alle verwachtingen en waren verrast over de compatibiliteit met Windows computers, al werkten niet alle multimediatoetsen daar vlekkeloos. Dit model verbindt automatisch en heeft een bereik van vijf meter.

We raden het Apple Magic Keyboard aan als je voor comfort en kwaliteit wilt gaan, en graag een aantrekkelijk ontwerp op je bureau hebt liggen.

Voordelen:
 • Ingebouwde accu, waardoor geen gedoe met batterijen
 • Verbindt automatisch via bluetooth
 • Beschikt over handige multimediatoetsen
 • Gevlochten oplaadkabel van hoge kwaliteit
Nadelen:
 • Op Windows computer komen niet alle multimediatoetsen overeen
 • Batterijpercentage niet zichtbaar op Windows computer
 • Heeft geen numpad
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze

Logitech MX KEYS Mini

Als je op zoek bent naar een compact keyboard wat je makkelijk meeneemt en wat weinig ruimte in beslag neemt, is de Logitech MX KEYS Mini een goede keuze.

Dit model heeft een stevig en minimalistisch ontwerp. Tijdens onze test verschoof dit model niet op het bureau, waardoor typen gemakkelijk ging. Het kleine formaat maakt meenemen eenvoudig, maar zorgt er ook voor dat je armen iets dichter bij elkaar zijn, wat voor sommigen minder comfortabel is. Het toetsenbordje is vrij zwaar voor het formaat.

Het keyboard is oplaadbaar met een USB-kabel en je kunt opladen terwijl je werkt. Dit doe je eens in de vijf maanden, tenzij je de verlichting gebruikt. Dan gaat de batterij maar tien dagen mee. De slimme verlichting past zich aan je omgeving aan en is handig ‘s avonds.

Wat we erg handig vonden aan dit model, is de mogelijkheid om te switchen tussen apparaten met één druk op de knop. Het is compatibel met meerdere besturingssystemen en stil in gebruik, wat ideaal is in een gedeelde werkruimte.

We raden dit model aan als je een compact toetsenbord voor in je werktas zoekt, waarmee je eenvoudig vanaf meerdere apparaten werkt.

Voordelen:
 • Compact, waardoor makkelijk mee te nemen
 • Slimme verlichting past zich aan de omgeving aan
 • Makkelijk switchen tussen apparaten met één druk op de knop
 • Stil in gebruik, ideaal in gedeelde werkruimte
 • Staat stevig en verschuift niet
Nadelen:
 • Kleine formaat iets minder comfortabel voor armen
 • Batterij gaat kort mee als je verlichting gebruikt
 • Vrij zwaar voor het formaat
Check Prijs op Bol.com
Stilste Keuze

Trendfield Bluetooth Keyboard

Het bluetooth keyboard van Trendfield is een stille keuze waarmee je comfortabel kunt werken in een gemeenschappelijke ruimte.

Het toetsenbord heeft een aantrekkelijk ontwerp: grijs met zwarte toetsen. Tijdens onze test bleken de toetsen stil en soepel te werken, en viel de numpad in de smaak bij wie veel cijfers invoert op werk. Hierdoor was dit model wel iets groter dan sommige andere modellen in de top 7. Desondanks vonden we het keyboard makkelijk mee te nemen.

Je gebruikt dit model draadloos via een bluetoothverbinding. De batterij gaat lang mee, omdat er automatisch een slaapmodus wordt ingeschakeld als je niet actief typt. Hierdoor hoefden we dit model slechts eens per twee maanden op te laden. Terwijl je dit doet met het USB-kabel kun je gewoon blijven werken.

Dit keyboard is niet alleen compatibel met computers, maar ook met iPads en mobiele telefoons. Let erop dat de handige sneltoetsen vooral bij Windows goed werken en niet allemaal compatibel zijn met iOS. 

We raden dit model van Trendfield met een stille toetsaanslag aan als je in openbare ruimtes werkt, samen met collega’s in een ruimte zit of als je simpelweg van een rustige werkomgeving houdt.

Voordelen:
 • Toetsen zijn stil en soepel in gebruik
 • Aantrekkelijk ontwerp: grijs met zwarte toetsen
 • Inclusief numeriek gedeelte voor wie veel cijfers invoert
 • Automatische slaapmodus verlengt batterijduur
 • Te gebruiken tijdens het opladen
Nadelen:
 • Onduidelijk wanneer de batterij opgeladen moet worden
 • Sneltoetsen werken beperkt bij iOS
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Gamen

Beepro Gaming Keyboard

Als je graag en veel gamet, is dit Beepro Gaming Keyboard een uitstekende keuze die over alle nodige functionaliteiten beschikt.

Het toetsenbord is wat groter dan de meeste modellen in deze lijst, wat voor gamers juist een voordeel is. Een bijzondere feature van dit model is de achtergrondverlichting. Je kiest hierbij uit zeven kleuren en kunt de helderheid naar wens instellen. Wat we jammer vonden, was dat de verlichting automatisch uitschakelde bij inactiviteit. Hoewel dit batterij bespaart, was dit vervelend tijdens het gamen.

Dit model heeft een goede accu die zo’n vier weken meegaat en bij het gebruik van de verlichting zo’n twee weken. Opladen doe je met het meegeleverde snoer. We vonden de bluetoothverbinding goed en maakten graag gebruik van de sneltoetsen tijdens het gamen of werken.

Dit model met aluminium behuizing en een ergonomisch ontwerp kan aan drie apparaten gekoppeld worden. Met één druk op de knop wissel je van apparaat, waardoor je makkelijk zowel op een iPad als desktopcomputer kunt werken. 

Al met al raden we dit model van Beepro met name aan als je graag gamet en daarvoor een groot toetsenbord met achtergrondverlichting en veel sneltoetsen zoekt.

Voordelen:
 • Keuze uit 7 kleuren achtergrondverlichting
 • Helderheid van achtergrondverlichting instelbaar
 • Makkelijk schakelen tussen drie apparaten met één knop
 • Stevige en duurzame aluminium behuizing
 • Ruime hoeveelheid sneltoetsen en numpad
Nadelen:
 • Vrij groot, waardoor lastiger mee te nemen
 • Vervelend dat verlichting uitgaat bij inactiviteit
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Tablet

Silvergear iPad Toetsenbord

Het Silvergear iPad Toetsenbord is een uitstekende keuze als je niet alleen draadloos wilt typen op je laptop of desktopcomputer, maar ook op je iPad of mobiele telefoon.

Dit compacte keyboard onderscheidt zich van andere modellen met de handige houder waarin je je smartphone of tablet plaatst. We konden zo goed de informatie op het scherm lezen en tegelijkertijd comfortabel typen via de bluetoothverbinding. De kijkhoek was niet ideaal bij een tablet.

De accu gaat 100 uur lang mee en de stand-by duur bedraagt een maand. Opladen deden we met het meegeleverde USB-kabel in enkele uren. We vonden het prettig dat het bluetooth-bereik ruim was, namelijk tien meter, waardoor we ook op afstand onze apparaten konden bedienen.

Het is mogelijk om tussen meerdere apparaten te schakelen bij dit toetsenbord, waardoor je bijvoorbeeld tussen tablet en laptop of telefoon schakelt. Het wisselen van apparaat vonden we wat omslachtig vergeleken met andere modellen. Een minpuntje is dat de verbinding soms onderbroken wordt als je een tijdje niets typt.

We raden dit model van Silvergear aan als je op zoek bent naar een goed toetsenbord voor je iPad of smartphone met een handige houder.

Voordelen:
 • Met handige houder waarin je je tablet of smartphone in zet
 • Accu gaat lang mee, namelijk 100 uur
 • Ruimtebesparend dankzij ultradun ontwerp
 • Fluisterstille toetsen
Nadelen:
 • Verbinding verbreekt soms als je even niet typt
 • Stand-by batterijduur iets korter dan bij andere modellen
 • Wisselen van apparaat omslachtig
 • Kijkhoek voor tablet niet ideaal
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Zedar Toetsenbord En Muis

Als je op zoek bent naar een vriendelijk geprijsd toetsenbord inclusief bijbehorende muis, is dit model van Zedar een goede keuze.

Het compacte en draadloze toetsenbord heeft een strak design en een zwarte kleur.  Zowel de muis als het keyboard zijn ergonomisch ontworpen, waardoor je comfortabel kunt typen en werken. We waren zeer tevreden over het geluidsniveau van dit model.

Waar veel draadloze keyboards op een accu en via bluetooth werken, heeft dit model batterijen en werkt deze via een klein USB-stickje. De benodigde batterijen voor de muis en het keyboard worden niet meegeleverd en dien je dus zelf aan te schaffen. Het USB-stickje zit verstopt in de muis, wat handig is voor het vervoeren hiervan als je de set mee wilt nemen.

Dit model is compatibel met alle versies van Windows (vanaf XP) en met iOS. Het model is compact en beschikt over minder sneltoetsen dan andere apparaten. We waren erg tevreden over de functionaliteiten voor een lage prijs.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk toetsenbord in combinatie met een ergonomische muis.

Voordelen:
 • Handige set met keyboard en muis
 • Geen bluetoothverbinding nodig (voorkomt haperen)
 • Lange batterijduur, vervangen is niet vaak nodig
 • Vriendelijk geprijs
Nadelen:
 • Benodigde batterijen niet meegeleverd
 • Lastig te gebruiken i.c.m. tablet of smartphone vanwege USB-stick
 • Groot logo op de spatiebalk
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een toetsenbord? 

Bij het kiezen van het beste toetsenbord, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten. Hieronder vind je zes cruciale punten die je helpen om de juiste keuze te maken.

 • Type toetsenbord: er zijn voornamelijk twee soorten toetsenborden, mechanisch en membraan. Mechanische toetsenborden bieden vaak een beter responsgevoel, maar kunnen luidruchtiger zijn. Membraantoetsenborden daarentegen zijn meestal stiller en goedkoper.
 • Formaat: toetsenborden variëren in grootte – van full-size met numpad tot compact zonder numpad. Als je veel numerieke data invoert, is een toetsenbord met numpad aan te raden. Voor mobiliteit kies je beter een compact model.
 • Verbinding: toetsenborden kunnen bedraad of draadloos zijn. Draadloze toetsenborden bieden meer flexibiliteit en minder kabelchaos, maar je moet wel rekening houden met de batterijduur. 
 • Toetsenbordindeling: de indeling van de toetsen verschilt per land. Zorg ervoor dat je een toetsenbord kiest met een indeling die je gewend bent, zoals QWERTY, AZERTY of QWERTZ.
 • Extra functies: sommige toetsenborden bieden extra functies zoals mediatoetsen, programmeerbare knoppen of achtergrondverlichting. Bedenk of deze functies toegevoegde waarde voor je hebben.
 • Prijs: de prijs van toetsenborden varieert sterk, afhankelijk van bovenstaande factoren. Bepaal je budget en kijk welk toetsenbord daarin het beste voldoet aan je eisen.

Door deze factoren in gedachten te houden, ben je beter in staat om een toetsenbord te kiezen dat perfect aansluit bij jouw behoeften.

De voordelen van een toetsenbord

 • Snelheid: met een toetsenbord typ je sneller dan met een touchscreen. Dit bespaart je tijd, vooral als je veel schrijfwerk hebt.
 • Comfort: de ergonomische vormgeving van een toetsenbord vermindert de belasting op je handen en polsen. Dit is vooral gunstig bij langdurig gebruik.
 • Nauwkeurigheid: tijdens het typen op een toetsenbord maak je minder typfouten, omdat je de toetsen fysiek kunt voelen.
 • Functionaliteit: met de extra functietoetsen op een toetsenbord, zoals sneltoetsen, kun je efficiënter werken.
 • Onafhankelijkheid van stroom: in tegenstelling tot draadloze apparaten, hebben bekabelde toetsenborden geen batterijen nodig. Dit betekent dat je niet plotseling zonder stroom zit tijdens het typen. Draadloze toetsenborden vragen wel om een batterij.

Conclusie

Met een toetsenbord typ je comfortabeler, voorkom je pijn in je handen of armen en werk je efficiënter. We hebben een ruime hoeveelheid toetsenborden getest, waarbij het Auronic Draadloos Toetsenbord als beste uit de test kwam. Dit model wordt geleverd met een handige muis, is ergonomisch ontworpen en makkelijk mee te nemen dankzij het compacte formaat.

Game je graag? Dan is het Beepro Gaming Keyboard met zeven kleuren achtergrondverlichting en veel sneltoetsen een goede keuze. Als je vaak in een gemeenschappelijke werkomgeving zit of graag in rust werkt, is het fluisterstille Trendfield Bluetooth Keyboard een goede keuze. Bij een kleiner budget ga je voor het Zedar Toetsenbord En Muis, een combideal met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat je behoeften ook zijn, met een goed keyboard til je je game- of werkervaring naar een hoger niveau.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het als een toetsenbord mechanisch is?

Een mechanisch toetsenbord heeft een unieke schakelaar onder elke toets, wat resulteert in een zeer responsieve en duurzame ervaring. Dit type toetsenbord is populair onder gamers en schrijvers vanwege de voelbare feedback.

Welke toetsenborden zijn het beste voor langdurig gebruik?

Ergonomische toetsenborden zijn ontworpen om comfort te bieden tijdens langdurig gebruik. Ze hebben vaak een gebogen vorm om polsbelasting te minimaliseren en bevorderen een natuurlijke houding tijdens het typen.

Heb ik een draadloos toetsenbord nodig?

Een draadloos toetsenbord geeft je meer bewegingsvrijheid en vermindert de draadrommel op je bureau. Ze zijn ideaal als je een minimalistische werkruimte wilt of als je vaak van locatie verandert.

Waarom zou ik investeren in een duur toetsenbord?

Duurdere toetsenborden hebben vaak extra functies, zoals programmeerbare toetsen, ingebouwde achtergrondverlichting of hoogwaardige schakelaars voor een betere typervaring. Ze zijn ook vaak duurzamer en comfortabeler in gebruik.

Is het belangrijk dat mijn toetsenbord een numeriek toetsenblok heeft?

Het hebben van een numeriek toetsenblok is vooral handig als je veel met cijfers werkt, zoals boekhouding of data-invoer. Voor anderen kan het onnodige ruimte innemen op je bureau.

Hoe maak ik mijn toetsenbord schoon?

Schakel je toetsenbord eerst uit. Gebruik dan gecomprimeerde lucht om stof en kruimels tussen de toetsen uit te blazen. Veeg vervolgens af met een microvezeldoek en een beetje isopropylalcohol.

Welk toetsenbord is het beste voor gaming?

Een gaming toetsenbord heeft vaak voordelen zoals mechanische toetsen voor snellere reactietijden, programmeerbare toetsen voor specifieke game-acties en achtergrondverlichting voor gamen in het donker. Het beste model hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren.

Dokter Fit